#ДАНСwithme се пренася край резиденция "Евксиноград"

Дворецът в правителствената резиденция "Евксиноград" край Варна.

© Спас Спасов

Дворецът в правителствената резиденция "Евксиноград" край Варна.Няколко групи във Фейсбук подготвят блокада на правителствената резиденция "Евксиноград" край Варна. Тя е насрочена за 19ч. на 5 август, когато там за лятната си почивка се очаква да пристигнат народни представители и членове на кабинета.


Според идеите, публикувани в социалните мрежи протестиращите се готвят да спрат достъпа до резиденцията по суша, въздух и вода. За тази цел в акцията с искане за оставката на кабинета "Орешарски" най-вероятно ще се включат и делтапланеристи, става ясно от публикации в мрежата.


Най-активни са членовете на групите "Едно море - един Приморски парк" и "Да блокираме Евксиноград". Според техните намерения на 5 август трябва да бъдат блокирани двата входа към двореца откъм магистралата Варна - "Златни пясъци", заливът под местността "Траката" до града, както и едноименния плаж, граничещ с този на "Евксиноград".
Само преди дни стана ясно, че въпреки протестите в столицата, продължаващи вече повече от месец, депутатите ще скъсят лятната си ваканция само с два дни. Причината за това е, че така ще могат да гласуват окончателно актуализацията на бюджета за 2013 г.


Според правилника на парламента народните представители трябва да са във ваканция през целия август. Управляващите обаче обмислят на 1 и 2 август да работят, като в петък целият ден да бъде посветен на парламентарен контрол. В трите седмици от 5 до 25 август да няма пленарни заседания, а депутатите да се върнат за работа в комисии в последната седмица на месеца - от 26 август.


Първото пленарно заседание на парламента след ваканцията трябва да е на 4 септември. Така народните представители ще имат 32 почивни дни, ако си спестят участието в комисиите.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK