Прокуратурата скри разследването за Пламен Горанов, паралелно проучване показва какво може да се е случило

Варненската районна прокуратура скри резултатите от разследването на причините, довели до смъртта на Пламен Горанов. Те трябваше да бъдат обявени на 30 юли, но оповестяването беше отложено за "неопределено време" без мотиви. Това за пореден път подхрани съмненията доколко съвестно се извършва разследването и предизвика нови въпроси. Паралелно проучване на "Дневник" се опита да възстанови какво може да се е случило в сутринта, в която 36-годишният мъж пламна пред Община Варна.


Не е сигурно кога


Миналия четвъртък Милена Кирова, наблюдаващ прокурор по делото, което започна още на 20 февруари, обяви чрез кабинета на административния ръководител на варненската районна прокуратура Цветанка Гетова, че "специално изявление по случая ще бъде направено на 30 юли". Вчера обаче говорителят на институцията Десислава Йотова изненадващо съобщи за "Дневник", че обявяването на резултатите от разследването се отлага за неопределено време. "Няма да има новини. Изявление ще има най-рано в края на седмицата, но и това не е сигурно", каза тя.
Пламен Горанов почина на 3 март т.г.  във Военноморска болница след както според единствената, официално оповестена до момента версия, около 7.30 часа сутринта на 20 февруари се е самозапалил пред парадния вход на община Варна. Пламен е носил със себе си плакат с ултиматум за оставката на бившия варненски кмет Кирил Йорданов и целия общински съвет до 17 ч. на същия ден. Така въпросът защо е пламнал близо девет часа и половина преди изтичането на ултиматума му търси отговор вече пети месец.


На 20 март т.г. Милена Кирова поиска


делото да мине под специален надзор


Тогава Десислава Йотова обясни, че към тази стъпка обикновено се прибягва при тежки дела от особен обществен интерес. В този случай ходът на разследването трябваше да бъде наблюдаван от Върховната касационна прокуратура и окръжната прокуратура - Варна.


Във вторник Йотова отново припомни, че делото е под специален надзор. "При това положение висшестоящите прокурори трябва да бъдат уведомени за постановлението, издадено от районната прокуратура във Варна, и да се запознаят с него. А това отнема време", каза тя.


Прокуратурата скри разследването за Пламен Горанов, паралелно проучване показва какво може да се е случило

© Спас Спасов


В пресцентъра на Върховната касационна прокуратура обаче останаха изненадани от липсата на информация по разследването и обещаха подробности за него по-късно. До края на работния ден (30 юли) обаче отговори на въпросите, поставени от "Дневник" не бяха получени.


"Не виждам как бих могъл да ви партнирам в този случай. Делото е изцяло от компетенциите на Районната прокуратура", каза и Радослав Лазаров, говорител на Окръжната прокуратура във Варна.


"Користна интерпретация"


Срокът за приключване на делото, което бе водено за подбудителство към самоубийство срещу неизвестен извършител, бе удължаван три пъти. Независимо от високата степен на обществения интерес мотивите за това също останаха тайна. Сега, отложеното обявяване на данните от приключилото разследване за смъртта на Горанов изглежда като поредно шикалкавене от страна на прокуратурата.


На 21 февруари т.г., само ден след трагедията, в официално телефонно интервю за "Дневник" Десислава Йотова подробно и детайлно разказа фактите, станали известни на дознанието в първите часове от началото на следствието. Само 24 часа по-късно обаче самата тя разпространи писмо до медиите. В него текстът на статията, изготвена при строго придържане към думите й, бе обявен за тяхна "користна интерпретация", а публикуването на фактите, които самата тя беше оповестила, квалифицирано като "некоректно, неморално и незаконно" действие. Варненската районна прокуратура обаче даде специална пресконференция седмица по-късно, на която повторно и публично оповести фактите от следствието.

Пламен Горанов

© Дневник

Пламен Горанов


Съобщаването на първите данни от разследването около причините довели до смъртта на Пламен Горанов през февруари, съвпаднаха с ескалиращото напрежение във Варна, нестихващите близо месец най-масови протести в страната и искането за оставка на кмета на града Кирил Йорданов. В крана сметка тя бе подадена на 6 март.


"Не искаме прокуратурата да налива масло в огъня", бяха думите, с които Йотова опита да обясни некоординираните действия на институцията, която представлява, десет дни преди това. Но именно тези действия хвърлиха сериозната сянка на съмнението, че случаят със смъртта на Пламен Горанов бе използван за политическите цели както от враговете, така и от защитниците на Кирил Йорданов.


Едно паралелно разследване


Внезапно отложения на 30 юли срок, в който обществеността трябваше да бъде информирана за резултатите от разследването за смъртта на Пламен Горанов, отново подхрани подозренията, че разследващите органи по делото работят под натиск.


"Дневник" следи случая в детайл от самото начало като проведе и свое, паралелно разследване. Решихме да разкажем това, което събрахме до момента, в очакване на информацията от прокуратурата и с настояването за максимална прозрачност върху официалното разследване.


Част от детайлите за случилото се на 20 февруари, станали известни в хода на проучването ни и до този момент не са официално потвърдени, а източниците на информация, с изключение на говорителя на варненската районна прокуратура Десислава Йотова, държат на анонимността си. 


Според събраните от разговори и снимки данни, събитията може би са се случили така:


Около 7.30 ч. в деня на драмата Пламен Горанов изкачва сам стълбите до парадния вход на кметството във Варна. Със себе си носи две туби бензин – една 11 литрова и втора с вместимост 5 л., както и плакат с надпис "Оставка на Киро и целия Общински съвет до 17.30ч. на 20 февруари".


Според преразказа на записите от охранителните видеокамери на общината, направен от Десислава Йотова малко повече от седмица след случилото се, от раницата си Пламен изважда голямо бяло платнище, което оставя встрани, след което се залива с по-голямата част от съдържанието на втората туба. В този момент от сградата излиза един от щатните й охранители, който обикновено следи за реда във фоайето й. На въпроса му, какво смята да прави Пламен Горанов отговаря: "Да се самозапаля". След размяната на още няколко реплики общинският служител влиза отново в сградата на общината, за да повика на помощ намиращите се там служители на Охранителна полиция.


При второто си излизане навън общинският пазач е придружен от двама полицаи. Според една от версиите за трагедията един от тримата е направил опит да отстрани Пламен от мястото му с физическа сила. След това най-вероятно е последвала размяна на реплики.


Ултиматумът


До края на срока, поставен от Пламен за оставката на Кирил Йорданов и Общинския съвет в града са оставали почти девет часа и половина. Опитите да бъде пропъден от мястото, което е избрал за протеста си, вероятно са продължили. Една от причините за това може би е било пристигането на общински съветници за сесията на съвета, насрочена за този ден (тя започва в 9 часа).


"Пламен имаше категорична нетърпимост към грубост и насилие, разказва един от приятелите му. Особено остро реагираше, ако те бъдат проявени от от страна на охранители или полицаи. Вероятно по тази причина той е направил опит да покаже, че е твърдо решен да извърши това, за което е дошъл", обяснява той.


Според една от версиите Горанов е държал запалка в ръката си и е вероятно е искал да щракне предупредително. Но може би не е отчел облакът от бензинови пари около тялото си. Така Пламен лумва преждевременно и неочаквано. Това, което е бил решен да направи в 17 часа на 20 февруари се случва в 7.30 часа (точния времеви интервал, в който се е случило всичко, също още не е оповестен).


В опитите си да се спаси от пламъците 36-годишният мъж полита по стълбите на общината. Тялото му се търкаля до широкия тротоар на бул. "Осми приморски полк".


Според изображението на случилото се върху една от любителските снимки, направени в момента на драмата, след него по стълбите вероятно е изтичал и един от тримата униформени. Той безпомощно се суети край Пламен заедно с още няколко случайни минувачи. ("Дневник" публикува две от снимките, с които разполага, заради същността на въпросите, които поставят).


Прокуратурата скри разследването за Пламен Горанов, паралелно проучване показва какво може да се е случило

© Дневник


Снимка на втори горящ предмет високо на стълбите до входа на общинската сграда във Варна дава повод за още съмнения. "Това най-вероятно е дреха, която единият от охранителите е свалил от себе си запалена", твърди един от най-близките приятели на Пламен. В случай, че бъде потвърден, този факт би доказал предположението, че в момента на възпламеняването някой от униформените е бил във физически досег с Горанов. Официалното разследване би трябвало да изясни какво гори до вратата на варненската община и на кого принадлежи то - на самозапалилия се Пламен или на друг човек.


Пак по непотвърдена информация заедно с Горанов във варненската военноморска болница е бил приет и втори пациент с изгаряния по ръцете. "В случай като този би трябвало да зная, ако нещо подобно се е случило", обясни директорът на болницата Ивайло Въжаров. "Аз нямам информация за подобен пациент. Ако на него му е била оказана само амбулаторна помощ и не е бил приет за лечение в клиниката по термични травми и пластична хирургия, той дори не би следвало да е регистриран при нас", каза Въжаров.


Междувременно в сградата на общината вероятно е започнало трескаво търсене на пожарогасител. Тези, с които тя е оборудвана са три вида – прахови, с пяна и заредени с въглероден двуокис.


Според специалисти в сферата на противопожарната безопасност нито един от тях не е подходящ за гасенето на човешко тяло, залято със запалителна течност. Онова, което охранителите и свидетелите на трагедията е трябвало да направят, е било само едно – да използват бялото платнище, донесено от самият Пламен Горанов. Това обаче не се случва.


Още любителски снимки, направени с мобилен телефон, хвърлят бегла светлина върху случилото се в следващите фатални минути.


Прокуратурата скри разследването за Пламен Горанов, паралелно проучване показва какво може да се е случило

© Дневник

На една от тях ясно се вижда, че горящото тяло на Пламен Горанов лежи на тротоара пред стълбите към варненското кметство, на около тридесетина метра от входа й. Степента на изгарянията по тялото на Пламен, обявени по-късно в официални съобщения от Военноморската болница в града, не съответства на пораженията от огъня, запечатани на снимката. Важно е да се уточни, че изображенията не са подлагани на анализ за автентичност. Но въпреки това въпросът, колко навременна и адекватна е била намесата на общинските охранители при вида на горящ човек пред вратата им, остава открит и важен за изясняване.


На друга снимка се вижда, как мъж в тъмна униформа опитва да загаси Пламен с пожарогасител. Неговата струя се е разпръснала в голям бял облак, който според експертите може да е както от прах, така и от въглероден двуокис. Използването на втория тип пожарогасители би могъл да стане причина за поражения по кожата не по-леки от изгарянето, твърдят експерти.


Изгарянията са покривали цялото тяло на Пламен гласи първата информация от екипа, поел грижите за него.


Последни думи 


Малкото свидетели на трагедията, случила се на 20 февруари, твърдят, че докато е горял, Пламен извикал: "Киро, Киро, сега трябваше да съм в Анталия!" (вероятно става дума за бившия кмет на Варна Кирил Йорданов - бел. ред.). Близки на Пламен разказват, че той е бил запален алпинист. Същия ден е трябвало да пътува за турския курорт, за да катери известните скалисти склонове край него.


Според един от членовете на екипа, поел грижите за Пламен в линейката, на път към болницата той казва няколко неясни думи: "Не исках да се убивам" или "Не исках да умирам".


Евентуалното потвърждение на тези няколко последни думи би подкрепило теорията, че самозапалването на Пламен се е случило преждевременно.


Според официалната информация на Варненската районна прокуратура на мястото на трагедията са намерени и иззети: раница, спрейове за рисуване, термус и други дребни лични вещи на Пламен. Така възниква още един въпрос – кой тръгва към последните часове от живота си със спрейове и термос за кафе?


В хода на разследването, по искане на прокуратурата, са предоставени копия (компактдискове) на записите от видеокамерите за охрана на Община Варна, както и тези от системата за видеоконтрол и наблюдение в града. Твърдите дискове от системите обаче и до този момент са съхранявани от общински чиновници и полицейски служители. Преките свидетелства, за станалото на 20 февруари пред входа на общината, може би са още върху тях. 


Близки до Пламен Горанов разказват, че като поемно лице за преглеждането на записите е бил привлечен негов приятел, който и в момента е държавен служител.


След смъртта на Пламен под прозорците на кметския кабинет във Варна остана грамада от камъни. Останаха и куп въпроси.


Във вторник (30 юли) те трябваше да получат отговорите си. И защото това не се случи, ясно обяснение няма. Така с всеки ден от тук нататък не само въпросите, но и съмненията ще стават все повече. На ход е прокуратурата.


Ако разполагате с още информация за случилото се в 7.30ч на 20 февруари и в следващите часове, може да пишете на [email protected].


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (166)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 396 Неутрално
 2. 2 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Цацаров, защо не кашляш?

  zenrus.ru
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Прокуратурата е щита на всяка престъпна дейнос на територията България.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 5. 5 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 605 Неутрално

  оставкали сценарийли май

 6. 6 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Пламен Горанов изгоря, за да поставят като Премиер Пламен Орешарски, счетоводител на Черепа. Каква ирония

 7. 7 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 505 Неутрално

  "Според разказваната версия Горанов е държал запалка в ръката си и е вероятно е искал да щракне предубредително. Но може би не е отчел облакът от бензинови пари около тялото му. Така Пламен лумва преждевременно и неочаквано."

  Явно точно това се е случило. Нещастен инцидент, който, за съжаление, вдъхнови още няколко такива.

 8. 8 Профил на ...slideshow...
  ...slideshow...
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Въпреки , че звучи неуважително към паметта на човека, истината е тази- самозапалил се от непохватност,и съм го писал сто пъти в този форум. Какво повече искате да знаете ?

 9. 9 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Имам чувството,че всички институции-държавни и общински ,на които българските граждани плащат заплатите, работят срещу самите граждани.

 10. 10 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Но въпреки това въпросът, колко навременна и адекватна е била намесата на общинските охранители при вида на горящ човек пред вратата им, остава открит и важен за изясняване.
  ==============
  А сега, чичото от охраната виновен. Първо трябва да се види дали в кръга на задълженията му влиза гасене на горящ човек, пък после да се проверява дали е спазил задължението си и дали е действал адекватно.

 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2731 Разстроено

  Жалко за момчето! Варненци не заслужават тази жертва.

 12. 12 Профил на alderweireld
  alderweireld
  Рейтинг: 1366 Неутрално
 13. 13 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Въпроси много, а отговори...

  Основният виновник за смъртта на Пламен е мафията, която във Варна си има име.

  http://www.youtube.com/watch?v=xhFqPIiihb0

  Fortuna favet fortibus.
 14. 14 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Жалко за момчето! Ясно е, че е можело да бъде спасено, ако намиращите се там охранители бяха имали малко здрав разум в главите и бяха реагирали адекватно!
  На съвестта на много хора ще тежи смъртта на Пламен!

 15. 15 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Изключително мръсен криминален случай. Но на всекиму ще има заслуженото, рано или късно.

 16. 16 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 497 Неутрално


  Имате срама бе комунисти! Човека се самозапали за да го чуят, че Варна се управлява от ТИМ!!!

 17. 17 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  [quote#8:"...slideshow..."]самозапалил се от непохватност,и съм го писал сто пъти в този форум.[/quote]

  Въпросът е, че далеч по-непохватни са били тези около него, които са можели да го спасят. Даже са можели да предотвратят самозапалването, вместо да го предизвикат, както най-вероятно се е случило!

 18. 18
  BiGman1
  Рейтинг: 1625 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 19. 19 Профил на Жик-Так
  Жик-Так
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Във Варна всичко е на ГЕРБ и ТИМ.
  Цацаров?
  То още със записите имаше проблем и май оригинала изчезна.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 20. 20 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Аз не разбирам каква е цялата конспирация около този случай.

 21. 21 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#19] от "Жик-Так":

  Каква е разликата между ГЕРБ и ТИМ във Варна?

  Fortuna favet fortibus.
 22. 22 Профил на ...slideshow...
  ...slideshow...
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Любопитно ще бъде да се извадят на светло хората, пратили Горанов да рекетира за оставка, макар те да нямат пряка вина, че е станало самозапалване, което никой не е планирал и желал, да им видим все пак лицата...

 23. 23 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#11] от "hodounski":
  [quote#11:"hodounski"]Жалко за момчето! Варненци не заслужават тази жертва.[/quote]
  Такава жертва никой не заслужава. Въпросът е защо се стигна до нея. Причините, там е камъчето, което обърна колата.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 24. 24 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 497 Неутрално

  след като се е полял, най-вероятно около него е имало разлят бензин. Това може да е обяснението за втория пламък горе, след като тялото на Пламен е долу на стълбите.

 25. 25 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 652 Неутрално

  несправедливо е към всички протестиращи това криене, протакане, отлагане, защото Пламен бе основоположникът на вида протести, които се правят в момента. той протестираше с усмивка, перформънс, закачка, интелигентно, затова го и "самозапалиха", понеже не им беше удобен. интелигентни протестиращи не са удобни, защото много ясно знаят какво искат.
  проблема със сегашните интелигентни е, че са твърде много и няма как да ги "самозапалят" всичките.

  оставка! само това е лечението за вас! оставка! оставка! оставка!

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 26. 26 Профил на GM
  GM
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Ей... ясно е, че е станало от невнимание. Ама това е риска от това да се полееш с бензин и да държиш запалка.

  За чичето, дето е охрана - най-вероятно и пред вас да се полее човек с бензин и да щракне запалката, няма да действате много рационално, и няма да се замислите кой вид пожарогасител да хванете.

  "Давайте БЪЛГАРИ, да се съберем и да строшим на ламята главата!!!Ма аз баш тогава не мога да дойда, че ми излезна една работа..."
 27. 27 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Два пъти прочетох статията...може и още веднъж да го сторя...някакво тегаво чувство ме обвземаа...това момче не се е запалило само...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 28. 28 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Когато човек се ражда, не избира кога, къде и кои ще са родителите му....Може да избира как,кога, защо и къде да се лиши сам от живот. Опитите да му се попречи е нарушение на неговите ПРАВА.....Колкото и НЕХУМАННО да е това....

 29. 29 Профил на chr81
  chr81
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Честна, правова и демократична държава! Справедлива за всички! Гордост за нас и поколенията след нас! И сега въпросите: "Добре де! Струваше ли си? Какво се промени във Варна? Какво се промени в България? Докога ще я караме така?"

 30. 30 Профил на dens_serotinus
  dens_serotinus
  Рейтинг: 406 Разстроено
 31. 31 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Язък за момчето, а истината за смъртта му трябва да се търси там, кой се възползва от неговата смърт.

 32. 32 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Аз не разбрах, каква е новината в тази статия!

  Може би новината е, че се е самозапалил без да иска, а не нарочно, но не разбирам какво променя това.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 33. 33 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "Пламен е носил със себе си плакат с ултиматум за оставката на бившия варненски кмет Кирил Йорданов и целия общински съвет до 17 ч. на същия ден"
  -----------

  Пет месеца по-късно общинският съвет продължава да си бачка в същия състав, а единият кмет на ГЕРБ е заменен от друг на същата партия.
  Всеки да си прави изводите сам.

 34. 34 Профил на mart.in
  mart.in
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#16] от "Desolater":

  Всъщност от клиповете, които цяла България изгледа след смъртта на Пламен, се вижда как самият той отива на протестите, за да се бунтува срещу Киро и общинския съвет - нещото, което беше написал и на плаката, който е държал в последните си минути. Всички знаем, че всичко останало, което после се опитаха да ни убедят, че Пламен е искал, са чужди думи, чужди цели. Всички видяхме как поддръжници на ПП "Зелените" му казват какво да вика, докато самата им лидерка крещи същото - докато не му "подсказаха" това самият Пламен говореше единствено срещу Киро и ОбС. Хайде само не се опитвайте да изопачавате и борбата му, и смъртта му. "Зелените" вече опитаха да направят това и въобще не се посвениха да използват тази трагедия в напъните си да си осигурят достатъчно почитатели-избиратели, за да се доберат поне до държавна субсидия на парламентарните избори...

 35. 35 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#21] от "Ламбо":

  Едното е политическа партия, а другото икономически холдинг. Но не това е важното в случая, а защо все още не излизат данните от разследването. Все едно не ни е ясно кой и защо го провокира да иде пред Общината и да си посегне на живота. Едва ли ГЕРБ са искали да се свалят от власт.....

  bezsmyrten
 36. 36 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 931 Любопитно

  До коментар [#33] от "cup_of_tea":


  [quote#33:"cup_of_tea"] а единият кмет на ГЕРБ е заменен от друг на същата партия. [/quote]
  Заменен???Май пропускаш удобно, че имаше избори и че варненци въпреки всичко не искат да припознаят комундерите като носители на нов морал и политики?

 37. 37 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Жалко за момчето!
  Каква жертва!

  НО..може би вече е време да кажем,че т.н.варненски протести бяха добре манипулирани и варненци бяха употребени от днешната скверна коалиция.

  Факт е,че Станишев и до ден днешен ги използва като аргумент.

  Факт е,че ДНЕС варненци не протрестират-това е страшно показателно!

  Съжалявам,Варна,но това е!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 38. 38 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#36:"Striker"]Заменен???Май пропускаш удобно, че имаше избори и че варненци въпреки всичко не искат да припознаят комундерите като носители на нов морал и политики?[/quote]


  Да, то и Киро все си го избирахте на избори - близо 15 години. Да се чудиш защо след това не си го харесвахте.

 39. 39 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#32] от "tribiri":


  Тъй ли?

  Не разбираш значи?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 40. 40 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Разстроено

  нищо не са направили за да го спасят човека, трябвало е да викнат полиция и да му махнат бензиновите дрехи и да държат пожарогасител до себе си, а не да го търсят след това. ужасна трагедия

 41. 41 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#16] от "Desolater":

  Не само Варна - а цялата държава - достатъчно е само да се проследи, какво държи Химимпорт...

 42. 42 Профил на Сбъркан
  Сбъркан
  Рейтинг: 442 Гневно

  До коментар [#37] от "mr.wonderworld-Реформаторски блок=ОФ.":

  Искам да знаеш, че още преди да се регистрирам тук НЕ ТЕ ХАРЕСВАХ! И сега не те харесвам, но като си прав, си прав.

  Употребиха ни!
  Употребиха и Пламен, и смъртта му. И ако не излязат най-сетне резултатите от това разследване ще продължават да го употребяват разни прехвалени хора и кръговете около тях.

  Мир на праха му!

  Всеки сам си кове съдбата и сам си сърба попарата
 43. 43 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Нещастен случай, дошъл като супер бонус за телевизии и политически партии, възползваха се и спечелиха.
  Впрочем и понастоящем има много самоубийства, преди месец само имаше една черна седмица в Благоевградско, през която се самоубиха повече от 4 човека, вкл. млад човек ( 25 г) скочил от висока сграда.Сега обаче не е интересно за медиите и не се отразява.То така и трябва, защото като ги излъчват стимулират и другите със слаба психика да направят същото, тогава обаче не се мислеше така и ни облъчваха постоянно.Включително и за разни измамници, които не искат да си връщат кредитите, а имат такава възможност - ахм имаше и такъв случай.
  Жалко, загина това момче, дали ако знаеше, че ще доведе БСП и ДПС на власт щеше да го направи, дали е искал изобщо нещо да направи и да се самоубива - това пък най-вероятно дори и да стане или е вече да известно на полиция и прокуратура, обикновените хора няма да разберат.

 44. 44 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#26] от "GM":

  ама тея охранители за нищо не стават, според мен трябва да им издават някакви лицензи за охрана със задължително обучение, те са некви мудни костенурки, дори по банките, то си личи, че не за охрана, ами за продавач на каса в магазин не става

 45. 45 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ламбо":

  Как реши кой е виновника по този клип?? Ако трябва да си правим заключение по едно клипче... ехее колко хора трябваше да са си заминали. Пък и малко след този клип излезе този: http://www.moreto.net/novini.php?n=204318 . От който пък аз си вадя изводите, че на 20.02 е бил манипулиран, а защо не и точно от този човек с камерата.

 46. 46 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 659 Неутрално

  36-летний фотограф, альпинист и революционер с романтическим именем Пламен. Когда в его маленькой, по-кроличьи кроткой Болгарии дела пошли совсем туго, Пламен облил себя горючим и совершил публичный акт самосожжения на площади перед мэрией в городе Варне. В знак протеста против нищеты, коррупции, несправедливости и пренебрежения властей. Если его страна умирает, зачем тогда жить?
  Он уходил долго и мучительно, а вся Болгария стенала, плакала и молилась за него в православных храмах. «Пламен погас», - написали газеты после смерти Пламена Горанова.

  Его смерть была не единственной. Еще пять человек вспыхнули живыми факелами в конце мучительной зимы. Среди них - отец пятерых детей 53-летний Венцислав Василев, потерявший работу (судебные приставы должны были описать имущество семьи в счет долга за «коммуналку» - 219 евро за воду), и безработный Траян Петров (ему было всего 26 лет).

  - Такого никогда не случалось в болгарской истории! Повторяю: никогда! - с горечью восклицает легенда болгарской журналистики Валерий Найденов. - Мы - христианская страна, не знакомая с радикализмом и фундаментализмом. Самосожжения людей - нечто неожиданное и шокирующее. Для христиан вообще политический суицид неприемлем. А у нас нет сомнений, что эти самоубийства - политические. Если вы хотите убить себя, есть масса других, безболезненных способов. При самосожжении человек не умирает сразу. Это две недели пыток и самая страшная агония на свете.

  Что же случилось с Болгарией, когда-то благодатной, процветающей землей? И что случилось с болгарами - самым терпеливым и покладистым народом Европы?

  Старец Добри Добрев известен всей стране. За последние 100 лет не было здесь такого богатея, который пожертвовал бы на храм больше, чем этот нищий старичок. А Болгария сейчас может рассчитывать только на Божью помощь.

 47. 47 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#34] от "martoooo":

  ужас

 48. 48 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#35] от "Filip":

  Има много хипотези. Една от тях е, че ГЕРБ не са искали да си довършат мандата, тъй като си изпълниха мисията. Чичо ни Боце подаде оставка веднага след първите капки кръв показани по телеввизията. След това стана ясно, че е провел и телефонен разговор с Путин. Хм, какво ли са си казали?

  Ако се вгледаме малко по-дълбоко в мътрните води на ГЕРБ, ще видите че родителите на основните лица там са били партизани, членове на БКП, и видни борци срещу капитализма.

  Fortuna favet fortibus.
 49. 49 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1112 Разстроено

  Жалко за момчето! Не си заслужава да се умре за един сплескан мафиот.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 50. 50 Профил на kipe
  kipe
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Носил туби с бензин, залял се с тях, щакнал със запалка... какво неясно може да има в този случай, така и не се разбира от статията? Търсим под вола теле...

 51. 51 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#48] от "Ламбо":

  Това противоречи на логиката, че сега са в основата на антиправителствените протести и искат отново да си върнат властта. По-скоро тогава се отказаха, за да не дразнят хората и да имат по-голям шанс на изборите. А това, че всички са тръгнали от БКП е повече от ясно. Всички българи сме деца на тато по една или друга линия.

  bezsmyrten
 52. 52 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#37] от "mr.wonderworld-Реформаторски блок=ОФ.":

  и аз като гледам нивото на протестите във варна си мисля, че на варненци им е точно през оная работа, че някакъв си се е самозапалил, може и въобще да не са разбрали или недоразбрали, твърде заети да си чоплят семки пред риааалити шоу по телевизора и в очакване на потока от туристи с чували с пари

  veni vidi fugi
 53. 53 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#45] от "yori756":

  Изгледах ги и прочетох статията. Какво значи да е бил манипулиран? Ти ще кажеш ли нещо на всеослушание, ако не го мислиш? Тоест, не си на това мнение, но някой идва и ти казва скандирай "Долу ТИМ" и ти си променяш мнението?

  Град Варна прилича по-скоро на някакъв постсъветски провинциален град (примерно Новоросийск), от колкото на модерен европейски (примерно Загреб).

  Съжалявам, че трябва да го кажа, но това си е точно така.

  Fortuna favet fortibus.
 54. 54 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Бог да го прости момчето!
  Не си заслужаваше да се жертва, заради тези дебили.

  Любов и светлина!
 55. 55 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 489 Весело

  До коментар [#51] от "Filip":Не обиждай,,,, с Правешкия простак много от нас нямат нищо общо нито с комунистите.

 56. 56 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ще го скрие, разбира се,, как ще си признаят, че нищо им се наливат пари да си затварят очите за очевадното, че Пламен беше подкукуросан да се самозапали от членовете на една активна по това време партийка с големи амбиции за власт и пари.

 57. 57 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 660 Разстроено

  Бали му мамата , възможно е и да има конспирация , като цяло и аз мисля че не си заслужава да си отидеш така болезнено заради някакъв боклук .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 58. 58 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  [quote#26:"GM"]най-вероятно и пред вас да се полее човек с бензин и да щракне запалката, няма да действате много рационално, и няма да се замислите кой вид пожарогасител да хванете. [/quote]

  Не е така! По принцип, хората, които са назначени на такава работа, трябва да бъдат избирани и обучавани как да реагират точно в такива екстрени случаи. Трябва да могат да оказват първа помощ, най-елементарни мерки за реанимация. Иначе за какво са там? Само някакъв пищов да размахват и да пазят - от кого?

  Още е пред очите ми как баща ми преди много години спаси едно дете от удавяне, докато родителите му гледаха, вцепенени от ужас, как то потъва във водата.
  Пламен е имал нещастието там да присъстват хора, които не са знаели и можели да реагират рационално.

 59. 59 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#51] от "Filip":

  ГЕРБ ако са искали да направят нещо срещу мафията, отдавна да са го направили. Не приемам тезата, че всички сме деца на Тато. Аз не съм. Това е една отминала епоха. Историята не е торта, която да режем на отделни парчета. Всяко историческо събитие е свързано с предходните и следходните. Липсата на лустрация в България ни доведе до тук, че властта е в ръцете на същите хора (или техните деца и внуци), в които бе и преди 10.09.1989г. Фалш демокрацията ни е пряко следствие от това, че същите тези хора в главите си са дълбоко неморални и недемократични.

  Fortuna favet fortibus.
 60. 60 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  До коментар [#11] от "hodounski":


  Жалко за момчето! Варненци не заслужават тази жертва."

  -Уви,така е.

 61. 61 Профил на Sorilea
  Sorilea
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#32:"tribiri"]Аз не разбрах, каква е новината в тази статия!

  Може би новината е, че се е самозапалил без да иска, а не нарочно, но не разбирам какво [/quote]

  Новината е , че прокуратурата бави резултатите по делото. А то интересува много хора. И аз недоумявам как за някои дела има светкавично разследване , а за други не. Иначе, добра статия. За мене лично отговора е ясен: Имало е схватка между Пламен и охраната, която се е намесила абсолютно неадекватно.

 62. 62 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Значи не разбрах какво точно има предвид Спасов по "паралелно разследване на Дневник". Всъщност такова няма, а само предположения какво точно може да е станало, каквото много хора правят и във форумите. Да не говорим, че не се съобщават никакви неизвестни досега факти.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 63. 63 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#2] от "SPQR":

  Не може човека - пълна му е устата

 64. 64 Профил на Sorilea
  Sorilea
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#10:"Цайко"]А сега, чичото от охраната виновен. Първо трябва да се види дали в кръга на задълженията му влиза гасене на горящ човек, пък после да се проверява дали е спазил задължението си и дали е действал адекватно[/quote]

  Все пак Варна е 3-тата по големина община в България и сградата на общината не трябва, а и не мисля ,че се охранява просто от един " чичо ", особенно когато има простести пред нея . Ако си влизал там ще видиш , че това е една добре охранявана сграда. Хората минават през металодетектор. Веднага те посрещат полицаите и питат по каква работа си там. Така че момента с чичкото от охраната на мене не ми се вързва.

 65. 65 Профил на kipe
  kipe
  Рейтинг: 445 Неутрално

  [quote#59:"Ламбо"]ГЕРБ ако са искали да направят нещо срещу мафията, отдавна да са го направили. [/quote]
  ГЕРБ едниствени започнаха нещо срещу мафията, руските интереси и резултатът е, че ги оклеветиха безобразно, бутнаха от власт чрез преврат, без да е пресилено, измислени съдебни процеси и какво ли още не...То не бяха подслушвания, досиета, инсиунуации, сега тефтерчета, писани от Станишев, без да съмнявам...
  Скоро един колега беше писал, колко ли работа трябва да е свършил Цветанов, щом така бясно искат да го унищожат...

 66. 66 Профил на Йордан
  Йордан
  Рейтинг: 8 Гневно

  До коментар [#18] от "BGman1":Абе ти със всичкия ли сиси или си рожденно слабоумен? Как може така да разсъждаваш имай поне малко съвест! Според тебе и и Ян Палах ли е луд и от къде го измисли , че комунистите са го запалили! Къде го видя това?

  Данкопа
 67. 67 Профил на greenenergy
  greenenergy
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#8:"...slideshow..."] самозапалил се от непохватност,и съм го писал сто пъти в този форум. Какво повече искате да знаете ?[/quote]
  Ако се е запалил от непохватност, защо прокуратурата не иззе оригиналите, анализира и показа на някого от близките на Пламен и не излезе със становище още в първия месец след трагедията??? Тази версия е и най-добрата за всички държавни служители-един карък се запали. Не е герой, не е мъченик. Защо бавят всичко? Очевидно е, че има някой неудобен момент. Ами ако наистина са причинили изгарянията му, ако са се опитвали да го гасят с въгл. двуокис?

 68. 68 Профил на Йордан
  Йордан
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "bette":Не обиждай охранителите - те си имат строго регкаментирана работа вж.Закон за частната охранителна дейност! Според теб всеки от нас трябва да минава такъв инструктаж , защото не се знае кога и къде ще се самозапали човек - недай Боже!

  Данкопа
 69. 69 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#42:"Сбъркан"]Искам да знаеш, че още преди да се регистрирам тук НЕ ТЕ ХАРЕСВАХ! И сега не те харесвам, но като си прав, си прав.

  Употребиха ни!
  Употребиха и Пламен, и смъртта му. И ако не излязат най-сетне резултатите от това разследване ще продължават да го употребяват разни прехвалени хора и кръговете около тях.

  Мир на праха му![/quote]

  Страхотен пост!Благодаря ти,човече!

  Извинявай,че ти отговарям чак сега,но нямах възможност!
  Това,че не ме харесваш,но се съгласяваш с мен е по-ценно,отколкото ако ми беше най-големият фен.

  Това показва манталитет,който много харесвам.

  Обещавам да следя внимателно постовете ти,ама май не пишеш често...

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 70. 70 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 989 Неутрално

  [quote#64:"Sorilea"]Така че момента с чичкото от охраната на мене не ми се вързва.
  [/quote]
  Човек е със свободна воля. Волята на самоубиецът е да се самоубие, така че чиче иле бате, охраната няма отношение. Стига с това героизиране на самоубийци, щото ще стигнем до Сашката Матросов.

 71. 71 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Каквото и да питаме и както и да се тюхкаме около смъртта на Пламен, за мен са ясни следните неща:
  Това е нещастен случай. Предполагам, че поливането с бензин е било за сплашване на околните, а оттам нататък развитието си е жива трагедия.
  Кой помогнал, кой не - според мен това са по-второстепенни въпроси, когато човекът го няма.
  Другият по-важен въпрос е:
  Взехме ли си поука от тази случка?
  Саможертвата не бе оценена подобаващо от варненци! Избирателна активност на местните избори от няма и 20% говори за пълна липса на отговорност към бъдещето, безверие и апатия.
  Защо бяха зимните протести?
  Къде са настоятелните летни протести?
  Чакаме някой друг да свърши работата или сме доволни от статуквото?

 72. 72 Профил на kozhouharov
  kozhouharov
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Звучи като нещастен случай. Няма как да се подведе под отговорност служител от охраната или полицай затова че се е опитал да гаси човека с такъв пожарогасител, а не с платнището което е било там. Самия аз сега научавам това, а трябва всъщност да го знам, че не трябва така да се прави и едвам ли има много хора които да знаят как да действат в такава ситуация.
  Просто е трагедия. Виновници са всички мафиоти и управляващи, охраната просто се е опитвала да си върши работата.
  Нормално е да се опитат да махнат човек със 16 литра бензин пред входа на обществена сграда през които всеки момент ще минат десетки хора. Риска е бил прекалено голям, но съдбата не е била на страната на Пламен.
  Мир на праха му!

 73. 73 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ako крeтенът ,който е гасил Пламен е използувал пожарогасител с въглероден двуокис той направо го е екзекутирал.Въглеродния двуокис при атмосферно налягане е с температура минус 78 градусa!!!!!
  Хванете през зимата студено желязо с гола мокра ръка за да получите бегла представа за какво става въпрос...

 74. 74 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 605 Любопитно

  [quote#25:"Øϰϰå Çҩßё"]интелигентни протестиращи не са удобни, защото много ясно знаят какво искат. [/quote]
  Ееее, и какво искат освен "оставка"? До сега се вижда ,че основната цел е "дайте да дадете" и който не мисли като тях е "червен боклук" Толкова са интелигентни , че 23г. все едно и също. Хайде нещо конкретно, без прикриване в тълпа.

 75. 75 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Охранител,зима,сако,палто, яке.Събличаш го и го хвърляш върху горящия човек...колкото и да си паникьосан,колкото и да си глупав...

 76. 76 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 591 Неутрално

  [quote#20:"koalarevolution"]Аз не разбирам каква е цялата конспирация около този случай. [/quote]
  Аз също. Ставаме двама тъпаци-неразбираци...
  Иначе - жалко за човека, мир на праха му!

  Не съм магаре;-)
 77. 77 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 591 Неутрално

  [quote#73:"aramissss"]Ako крeтенът ,който е гасил Пламен е използувал пожарогасител с въглероден двуокис той направо го е екзекутира[/quote]
  Понеже не съм кретен, винаги когато гася горящи хора първо проверявам дали пожарогасителят не е зареден с въглероден диоксид. Един добър стар навик!

  Не съм магаре;-)
 78. 78 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Гневно

  Истината за Пламен Горанов е в камерите и в нарочното бездействие на охранителите,докато човекът гореше!
  А прокуратурата зависи от ТИМАДЖИИТЕ и КИРО!
  Не си забравен,Пламене!

  Tony
 79. 79 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 904 Неутрално

  "Коспирациите" около този случай са,че някой го е запалил!Капиш?!

  4itatel
 80. 80 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 530 Неутрално

  До коментар [#50] от "kipe":

  Точно!

  Жалко за момчето. Но не виждам как някой друг му е виновен.

  За мен герои за хората, които се борят.

 81. 81 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#3] от "Euronymous":

  И на мен цялата държава ми е крива. На всеки разумен и честен човек тая мафиотска държава му е крива.

 82. 82 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#78] от "Free person":

  Прокуратурата е в услуга на комунистите в момента, а Киро вече е бита карта. Този път обаче няма да им позволим да се забрави и претупа случилото се с Пламен и хората, които подмамиха Пламен да се жертва, ще бъдат разкрити!

 83. 83 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Плаче ми се .

  Баретите от ТИМ не са тъпи. Напротив, демонстрират с онзи изтънчен вкус на извергите колко недосегаеми са.

  Какво по-ясно от това - слънчевия човек, който покрай другото написа театралния скеч за триглавата ламя Т-И-М която иска да изяде златната ябълка (морската градина) и го постави в раковината в парка във Варна - Пламен Горанов (пламък, гори) - ами да изгори. И не стига, ами момчета от групировката му преливаха кръв докато беше в безсъзнание в болницата, та да се гнуси от собствения си живот ако случайно оцелееше.

  Завиждам на хората, които не разбират "конспирацията", защото явно не знаят доколко ТИМ е срасната с държавата ни. Мой познат прокурор бе напълно наясно с мащабите на срастването, докато работеше в системата, и още преди няколко години казваше, не без да понижи глас, че ТИМ де факто управлява държавата ни.

  На Пламен очевидно му се живееше. Живееше в България. Бореше му се за изриването на клоаката, за установяване на нормална среда в страната ни. Той не би посегнал на живота си. А ако би пристъпил към това (да се отрече от собствената си борба - живеейки тук) със сигурност би оставил много по-силно послание, не би го направил толкова нескопосано. Не би сбъркал часа - вместо в 17 привечер, да се самозапалва скришом, рано-рано сутринта.

  Жалко за тези жалки хора, които никога не ще достигнат Пламен и жарта, с която всички ние се борим за страната си.

 84. 84 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#76] от "Марко":

  Ех, забравих да сложа таг "отговор" на горния ми пост...

 85. 85 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#7] от "nodamncat":

  Кого Пламен ще предубеждава, рано сутринта?
  И защо не щраква предупредително в 17, както сам е написал на плаката си, а пак - сутринта, скришом?

 86. 86 Профил на greenenergy
  greenenergy
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#83] от "conservamus":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++
  И аз мисля и се чувствам по същия начин. А дори не съм го познавала. Много се надявам истината да излезе наяве.

 87. 87 Профил на Sann
  Sann
  Рейтинг: 442 Разстроено

  До коментар [#83] от "conservamus":

  Що за абсурден коментар?!
  [quote#83:"conservamus"]момчета от групировката му преливаха кръв докато беше в безсъзнание в болницата, та да се гнуси от собствения си живот ако случайно оцелееше. [/quote] ???!!! Ти гавриш ли се с Пламен не мога да разбера?! Ако коментарът ти е някаква криворазбрана шега, не я разбирам!


 88. 88 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#87] от "Black Bee":

  Това наистина беше много тъпо. Този съвсем се е шашрдисал. Значи на хората, които им преливат кръв, трябва задължително да харесват донорите си. Освен това трябва да си много тъп, да си мислиш, че именно тяхната кръв са прелели. Практиката е при даряване на кръв да се отварят резервите, а не от човек на човек да се прелива. Нали кръвта минава през проби, през какво ли не. Баси малоумниците пишат в тоя сайт.

 89. 89 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#87] от "Black Bee":

  Напротив, спомням си репортаж, Ето линк :http://www.varnautre.bg/2013/02/23/156371-i_shefut_na_tim_dari_kruv_za_plamen_goranov

  Кажи ми сега, не са ли гадни?

 90. 90 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#88] от "Игобара Иготочи":

  Грешка в термина, може би е по-точно не "преливат" ами "даряват" . Ясно е, че не е ставало директно, дори и кръвта им да не е отишла за Пламен. Но е важен този малък щрих в историята.
  Аз пък недоумявам буквализма на двамата мой критици от по-горе.
  Хайде, стига съм коментирал, че моноплолизирам темата!

 91. 91 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 551 Гневно

  До коментар [#6] от "heineken":

  Срам за нацията.Хората се принесоха в саможертва,а сегашните маргинали и неосъзнати политически индивиди си пият кафето,правят си купони по американски тертип и си мислят,че ще постигнат нещо.НАРОДЕ....извикал Левски ,отговор Тишина.Народ просто нямало."Има много...многознайковци,комунисти,комсомолци и агенти .Това представлява понастоящем нацията българска.

 92. 92 Профил на Sann
  Sann
  Рейтинг: 442 Гневно

  До коментар [#89] от "conservamus":

  Не разбирам как който и да било може да е "гаден", задето... дарява кръв?! Значи има "добра кръв" и "гадна кръв"?! Наистина ли мислиш, че ако Пламен беше оцелял щеше да му пука чия кръв са му прелели? А ако ще търсим кой каква кръв е дарявал, не съм чула "Зелените" да са дарявали? Дето Пламен им беше много удобен като се подлъга по тях и скандираше каквото му поръча онзи истерик с камерата, Теодор Николов?

 93. 93 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#92] от "Black Bee":

  Приятелю/Приятелко, не обвинявам хората които работят в организации, свързани с ТИМ, ама въобще!
  В страната ни ситуацията е страшна и всеки се спасява както може.
  Тези момчета с нищо не са виновни.

  В същото време, шефовете им са директно отговорни за ситуацията в България, нима ще оспорите това?

  Очаквам в скоро време статията да бъде изтрита от сайта "варна утре" .

 94. 94 Профил на ceco.t
  ceco.t
  Рейтинг: 388 Гневно

  Човек се самозапалва (дори да е преждевременно), когато няма друг нормален начин да каже истината на много хора! Ерго - нарушена демокрация. Случаят става "криминален", когато за държавата истината на Пламен е неудобна. Това е нарушен диалог, няма чуваемост, смятат ни за говеда. В такава стагнация, замръзналост на обществото (безвремие) човек става или циник, алкохолик или факла!

 95. 95 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#94] от "ceco.t":

  В конкретния случай по-скоро Пламен не искаше да се самоубива, а беше или подтикнат от някого или стана някаква грешка, затова е и разследването. Нали е казал, че не е искал да умира за разлика от тези, които се самоубиват нарочно. Иначе си прав.

 96. 96 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#93] от "conservamus":


  [quote#93:"conservamus"]В същото време, шефовете им са директно отговорни за ситуацията в България, нима ще оспорите това? [/quote]

  Това го оспорвам. Всички сме отговорни за случващото се в страната, най-вече с политическия си избор. Ако имахме по-силно гражданско общество и най-вече не обслужващо олигархични кръгове и правителства, положението щеше да е различно. Не можеш да ме убедиш, че някакви варненски тарикати са най-големите в страната и управляват всичко. Повече от абсурдно е. Но е удобно за управляващите и за тези, които не обичат да носят отговорност за собствените си действия.

 97. 97 Профил на Милен Минчев
  Милен Минчев
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Съжалявам,че Пламен е бил момче ,лесно манипулируемо,използвано за користни цели,което е нямало представа какво прави! Нищо повече.

 98. 98 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 591 Неутрално

  [quote#83:"conservamus"]Плаче ми се . [/quote]
  Внимавай да не се удавиш, че ТИМ си падат и по наводненията!

  Не съм магаре;-)
 99. 99 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#96] от "Игобара Иготочи":

  Благородно завиждам. Познанието е тъга, кой го беше казал, а да - цар Соломон.

  Няма да ви развалям хаира, дори и да подозирам че не сте искрен/а в незнанието си.

 100. 100 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#40] от "bette":

  бети, ама те тъкмо това са направили - викнали са общинска полиция, може би са се опитали да му свалят дрехите.
  а пламването става за секунди.
  Проблемът бе, Че този акт се политизира от БСП.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK