Депутатите влизат в спор за актуализацията на бюджета, пред парламента - алтернативен дебат

Депутатите влизат в спор за актуализацията на бюджета, пред парламента - алтернативен дебат

© Юлия ЛазароваДепутатите влизат днес в спор за актуализацията на бюджета за 2013 г. Корекцията, която във вторник мина на второ четене в бюджетната комисия, предвижда увеличаване на дефицита с около 500 млн. лева, както и емитирането на 1 млрд. лева външен дълг.


В проектозакона не са предвидени нито увеличаване на минималната работна заплата, нито пари за коледни добавки на пенсионерите. Основно по-големите разходи ще бъдат насочени към социални мерки, както и за разплащане с бизнеса.


Докато управляващи и опозиция спорят в пленарната зала по актуализацията на бюджета на второ четене, пред Народното събрание Реформаторският блок организира открит дебат по корекцията. Поканен е и всеки желаещ депутат да дебатира срещу аргументите им.


"На първо четене реален дебат не се състоя и нито един от нашите аргументи срещу актуализацията не беше обсъден", заяви в понеделник лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той добави, че парламентарната опозиция в лицето на ГЕРБ се е плъзнала по повърхността на дебата, без да представи сериозни критики. Поканен е да се включи и всеки депутат.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK