Режисьорът Стоян Радев: Въпросът не е за нашата легитимност, а за тази на управляващите

Стоян Радев

© Вера Гоцева

Стоян РадевРежисьорът Стоян Радев отговори във "Фейсбук" на обвиненията на лидера на БСП Сергей Станишев, че поканата на четиримата, поискали публичен дебат с управляващите, е ултимативна с цел сблъсък, а не диалог и са нелегитимни.


Според Радев ултимативно в правовата държава е само спазването на правовия ред. "Ние не поставяме никакви ултиматуми, само настояваме, ако народен представител доказано е нарушил клетвата, че ще се ръководи в действията си от обществения интерес, да понесе последствията от своето нарушение", заявява той.


По повод съмненията за легитимността на поискалите дебат режисьорът отбелязва, че "въпросът кой ни е упълномощил да представляваме протестиращите е истински абсурд в контекста на ситуация като сегашната".
Той припомня, че настоящото правителство е съставено с мандат на БСП, която е втора, а не първа политическа сила, и се крепи само от гласовете на около една пета от българските избиратели (тези на БСП и ДПС), получени след нечувана манипулация в деня за размисъл преди изборите.


В понеделник участници в протеста - режисьорът Стоян Радев, юристът от левицата проф. Георги Близнашки, служебният министър на икономиката Асен Василев и Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда - призоваха на публичен дебат "за" и "против" оставането на правителството на управляващите, които вземат най-важните решения за страната - лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан, премиера Пламен Орешарски и вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев.


В отговор премиерът Пламен Орешарски изпрати писмо до Цонева и изрази готовност за диалог с всички на среща в Министерския съвет. Антоанета Цонева обаче отхвърли поканата, като заяви, че не е представител на протестиращите, а четиримата са искали неутрална територия за публичен дебат.


Публикуваме пълния отговор на Стоян Радев:


"Ето и моята реплика към отказа на г-н Станишев да се срещне с нас (проф. Близнашки, Антоанета Цонева, Стоян Радев и Асен Василев) на публичен дебат. Отказ, който председателят на социалистите обосновава с нашата нелигитимност (кого и как представляваме!?), както и с неприемане на ултимативния ни тон на поведение.


По повод нашата и тяхната легитимност:


Припомням, че настоящото правителството е съставено с мандат на БСП, която е втора, а не първа политическа сила, и се крепи само от гласовете на около една пета от българските избиратели (тези на БСП и ДПС), получени след нечувана манипулация в деня за размисъл преди изборите.


Правителството зависи по фатален начин от капризите на Атака и нейния скандален лидер - напълно неприемлива подчиненост, остро критикувана от Европейския парламент и болшинството от българските граждани. Т. е. изборните резултати в никакъв случай сами по себе си не легитимират настоящите управляващи. Точно обратното.


А да се отправя към нас въпросът кой ни е упълномощил да представляваме протестиращите, е истински абсурд в контекста на ситуация като сегашната.


Гражданската активност се ражда по съвест, а не в следствие на непременно консенсусно решение на общността. Ако българските възрожденски будители бяха събирали подписи от целокупната маса на поробените си сънародници, с които да легитимират своите действия, то нямаше да бъдат написани нито "История славянобългарска", нито "Записки по българските въстания". Дори в онези времена населението е било разединено, като по-голямата част просто е мълчала, а значителен брой е влизал в директна колаборация с несправедливата власт. Слава богу, възрожденците не са разчитали на подписки - опонентите им щяха да съберат повече.


Със сигурност ние, отправилите поканата за публичен дебат, не можем да представляваме протестиращите в цялото им многообразие. Но отново със сигурност можем да обосновем идеята за едно не изрично делегирано (не съществува подобна процедура на делегиране), но принципно представителство, доколкото искането за оставка е общо и всеки един, който го споделя, представлява и останалите. В този смисъл нашата легитимност произтича логично и естествено от характера на протеста.


Обсъждането на поканата в социалните мрежи потвърждава това. Има гласове, питащи откъде накъде точно ние сме си позволили да призовем управляващите на дебат, но те са по-скоро на хора, подозрителни към манипулации от страна на властта, а не към нашата позиция, която е отдавна известна и харесвана, заради солидната си аргументация и то, идваща от четирима души с различни политически убеждения и експертиза. Така или иначе, по-голямата част от хората и то най-осъзнатите и активните категорично застанаха зад поканата. По същия начин легитимност получават и останалите акции, които други протестиращи от своя страна предприемат. Единственото изискване е те да не влизат в противоречие с основната цел.


По отношение на ултимативността на нашето искане:


Ултимативно в правовата държава е само спазването на правовия ред. Ние не поставяме никакви ултиматуми, само настояваме, ако народен представител доказано е нарушил клетвата, че ще се ръководи в действията си от обществения интерес, да понесе последствията от своето нарушение. Пеевски, Сидеров, Емил Иванов, Бат Сали са само няколко от фрапиращите свидетелства за злоупотребата с власт в драстично противоречие с дадената депутатска клетва. Така че, няма как на нас да се вменява вината за някаква крайност. Не сме крайни, просто наложително е дадената дума при поемането на мандата да се спазва, а ако не - да се носи отговорността за това.


И последно:


Всъщност, две са нещата в нашата покана, които със сигурност са особено неприемливи лично за г-н Станишев. Първото е участието на уважавания член на БСП проф. Близнашки в дебата от страна на протестиращите. И то защото г-н Станишев знае, че предателството, което извършва спрямо симпатизантите на социалистическата идея е безпрецедентно и непростимо. Второто, което е дори по-страшно от първото, представлява условието за публичност на дебата, защото политическият вампиризъм не може да просъществува на дневна светлина. Призракът на задкулисието умира под слънчевите лъчи. Не случайно Гласността беше достатъчно оръжие да бъде срутен тоталитарния комунистически режим, граден с десетилетия върху умишлено употребявана идеологическа лъжа, криеща фактическата репресия.


Г-н Станишев пробва стария изпитан ход на политическата инсинуация, но сам знае, че времената вече са други. Така че, с грижа за неговото собствено достойнство и морално здраве, ние го каним отново на светло. Ако бъде честен със себе си и хората, то няма от какво да се страхува."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Яаа, значи на изборите не се добива легитимност, а на улицата? Тоя бъка от демократично мислене..

 2. 2 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Г-н Радев без съмнение е талантлив режисьор - за което поклон.
  Но по отношенеие на въпросите за легитимноста е по добре, да не се изказва. Защото поставя под силно съмнение цялото си начинание, като повтаря небивалиците на неграмотни хора

 3. 3 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Когато изборите са манипулативно фалшифицирани - ДА,не са легитимни.

 4. 4 Профил на KATARAMA
  *****
  Неутрално

  Даааа легитимността на другите е важна, а нашата не толкова. Жаждата за власт е неутолима!

 5. 5 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Е, тези в парламента я загубиха, своята легитимност, още на третия ден.Обаче такива, като теб, са забравили и това и виденовата зима, а и са толкова късогледи, че даже не разбират как за пореден път ги спъват и лъжат.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 6. 6 Профил на KATARAMA
  *****
  Неутрално

  До коментар [#2] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Приятелю,това не е Въло Радев,къде му видя таланта?Талантливите режисират,а не протестират!

 7. 7 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Легитимно, легитимно, колко да е легитимно едно управление, дошло на власт чрез преврат, съставило правителство чрез негласна тройна коалиция, опитало се да възстанови Държавна сигурност и опитващо се да се задържи на власт чрез глухота, тъпота, наглост и тарикатлъци.

 8. 8 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  "Той припомня, че настоящото правителство е съставено с мандат на БСП, която е втора, а не първа политическа сила, и се крепи само от гласовете на около една пета от българските избиратели (тези на БСП и ДПС), получени след нечувана манипулация в деня за размисъл преди изборите."

  Няма шики-мики.
 9. 9 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 583 Неутрално

  На болшевиките им е трудно да разберат същността на гражданското общество, ще трябва с много постоянство нагледно да им го набием в главите.

 10. 10 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Отговорът на г-н Стоян Радев е образец на точност и коректност в излагането на тезата на протестиращите.
  Точно тази точност и коректност му дава право да говори от името на протестиращите.
  Ето защо не е странно "да го назнача" и за мой, на песъчинката от протеста, личен говорител по тези въпроси пред нелегитимната власт, защото изразява и моите, и на множеството хора, възгледи.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 11. 11 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  "Г-н Станишев пробва стария изпитан ход на политическата инсинуация, но сам знае, че времената вече са други. Така че, с грижа за неговото собствено достойнство и морално здраве, ние го каним отново на светло. Ако бъде честен със себе си и хората, то няма от какво да се страхува."

  Няма шики-мики.
 12. 12 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Той припомня, че настоящото правителство е съставено с мандат на БСП, която е втора, а не първа политическа сила
  ................
  Демократ Стоян, драги герберо-протестъре! Вземи я прочети поне веднъж тая Конституция бре! В нея ясно пише кой, кога и при какви условия съставя легитимно правителство. Ще останеш изненадан, че се иска парламентарно мнозинство, без да е нужно в нея да влиза първата политическа сила. Излез от света на рекламните клипчета и пробвай да се пообразоваш малко по темите, по които толкова напъваш да лееш акъл.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  [quote#2:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Защото поставя под силно съмнение цялото си начинание, като повтаря небивалиците на неграмотни хора...[/quote]

  Правотелството е нелегитимно, защото се крепи на негласни (задкулисни) договорки, нямащи нищо общо с волята на избирателите на една или друга партия.

  Не мога да си представя редови атакаджия (колкото и да е задръстено и гламаво това племе) да приема без възражения факта, че фюрерът му крепи с гласа си власт, обслужваща най-вече интересите на турската етническа партия.

  Не мога да си представя редови комунист (към тях отношението ми е отдавна известно), който да е соволен от унижението, на което турската етническа партия подлага гламавия му лидер.

  Излиза, че България се управлява от турската етническа партия и от нацистката анти-турска такава?

  Е, кое му е легитимнотго на тоя еквилибриум?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  [quote#6:"KATARAMA"]Талантливите режисират,а не протестират![/quote]

  Това изказване действително удари стрелката на тъпомера в ограничителя.

  Много ви здраве, аз мисля да си почина от глупостите ви.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 531 Гневно

  Умният човек,когато не знае нещо ,се стреми да го научи от опита на другите преди него.Така ,че този много..талантлив режисьор,който иска да влезе и в политиката трябва на първо място да е политически грамотен ,а не глупав романтик.Затова му препорръчвам да гледа повече политически филми третирращи нацизма и комунизма.И в тази връзка трябва всеки ден да гледа американските филми "Нююренбергски процес" с А.Болдуин и "Извънредни мерки"с Х.Кайтел. и чак след това да се пусне в политическата българска джунгла.на комунизма.

 16. 16 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Гневно

  Стоян Радев е и протестиращ и е един от авторите на поканата за дебат!
  Да,но "легитимните" управляващи не желаят публичен дебат,те се страхуват от него!
  Затова трябва да дебатираме на улицата и е време за тяхните ОСТАВКИ!
  Мисля,че нашият протест би бил един страхотен сюжет за "ЛЯТОТО НА НАШЕТО НЕДОВОЛСТВО"))

  Tony
 17. 17 Профил на andiamo
  andiamo
  Рейтинг: 479 Неутрално


  Мда - след десетилетия на негативна селекция - няма как БСП или ДПС да излъчат млади и подготвени хора, които адекватно и свободно да дискутират каквото и да е ... Те изначално се подбират по послушание, опортюнизъм и зависимости някакви ...не по това в кой университет са спечелили стипендия и в кой конкурс са победили на общо основание ...
  Точно затова са и толкова омразни на всички ни - които в свободния свят трябва да търсим ежедневнои сили и ресурси да се оправяме отново и отново ....

 18. 18 Профил на KATARAMA
  *****
  Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz": Най-добре е да не се връщаш и да си починеш окончателно,а не да раздаваш квалификации,които са по-валидни за такива като теб!

 19. 19 Профил на andiamo
  andiamo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Като се замисли човек -
  доцент Орешарски и лидерът на социалистите в Европа - се страхуват от свободен разговор с един млад режисьор, още по-млад икономист и бивш колега и правят и струват всичко, което им хрумне от книгата с явни и подмолни политически номера ....
  тъжна история ...

 20. 20 Профил на В.Т.
  В.Т.
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "...настоящото правителството е съставено с мандат на БСП, която е втора, а не първа политическа сила, и се крепи само от гласовете на около една пета от българските избиратели ..... получени след нечувана манипулация в деня за размисъл преди изборите."
  Ако не беше ноторно известно, че Боце е неграмотен щях да реша, че това той го е писал.

 21. 21 Профил на br Tuck
  br Tuck
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Почвайте с минусите червени неосъзнати гоблини. Но искам да ви кажа че Станишев не лъже само Българския народ той манипулативно лъже и Вас. Не ограбва само нас той ограбва и вас и ви чете приказки за лека нощ с които дава ролята на Кумчо Вълчо на протеста на вас определя ролята на спасените. Осъзнайте се Българи и застанете редом със нас за да потърсим сметка на грабителите и да им поискаме ОСТАВКАТА

  jolly monck
 22. 22 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1676 Неутрално
 23. 23 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ОМРЪЗНАХТЕ ВЕЧЕ НА ХОРАТА С ДЪРДОРЕНЕ И БЕЗДЕЙСТВИЕТО ВИ ПРОТЕСТИРАЩИ.
  ДА СЕ РАЗХОЖДАТЕ МОЖЕТЕ - ДА РАБОТИТЕ - НЕ.
  ЗАЩО НЕ ГЛАСУВАТЕ НА ИЗБОРИ ?
  СЕГА ПРАВИТЕЛСТВОТО ВИ ВИНОВНО.
  БИЛО НЕ ЛЕГИТИМНО,А ВИЕ КАК СТАЧКУВАТЕ ПО ВСИЧКИ ВЪЗЛОВИ УЛИЦИ АН СОФИЯ-СЪЩО НЕ ЛЕГИТИМНО - С ПРОТЕКЦИИТЕ НА ФАНДЪКОВА.
  ПРАСТА СЕ СТАЧКУВАТЕ И ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ВИ СЕ КЛАНЯТ.
  НЯМАТЕ РАЗРЕШИТЕЛНИ ДА СПИРАТЕ ДВИЖЕНИЕТО.
  НЯМАТЕ РАЗРЕШИТЕЛНО ДА БЛОКИРАТЕ КРЪСТОВИЩА.

  ТОВА ЛЕГИТИМНО ЛИ Е ?
  ЗА ВАС -МОЖЕ И ДА Е , ЗА ОСТАНАЛИТЕ МИЛИОН И ПОЛОВИНА СОФИЯНЦИ - НЕ.

  ПРЕЧИТЕ НА РИТЪМА НА ЖИВОТ НА ГРАДА.
  ЗАЩО ?
  ЗАЩОТО ВИЕ ТАКА ИСКАТЕ !
  А ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ СОФИЯНЦИ ?

  НЕ - НЕЩО Е СБЪРКАНО ВЪВ ВАШАТА ОГРОМНА САМОНАДЕЯНОСТ.

  ПРОТЕСТА Е ХУБАВО НЕЩО - НО КОГАТО ГО ВЪРШИШ С ПОДСТРЕКАВАНЕ КЪМ РАЗМИРИЦИ , ХУЛЕНЕ , НЕЕЕЕ ТОВА Е СЪЗДАВАНЕ НА ИЗКУСТВЕНО МЕЛЕ.

  ПРОСТО ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ВАС ТОВА Е
  К А Р Н А В А Л , ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СРЕЩА С ПРИЯТЕЛИ , ЗА НОВИ ЗАПОЗНАНСТВА , ЗА ИЗБЛИК НА ВАШИЯ НАТРУПАН 23 ГОДИШЕН ГНЯВ , ЗА ЕВЕНТУАЛНА ВАША ИЗЯВА ПРЕД ДРУГИТЕ и т.т.т.т.т........................

 24. 24 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#6] от "KATARAMA":
  Приятелю,това не е Въло Радев,къде му видя таланта?Талантливите режисират,а не протестират! "

  -Голи артисти-голям талант.
  Съдейки по претенциите му и аз не бих си губил времето с тях.

 25. 25 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#22] от "svoboden":

  Освен другото е и режисьор на сериала "Четвърта власт"

 26. 26 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Нека са повече ,тези които искат отговор от политиците и нека тези въпроси вече никога не спират.Който е решил ,че е съблазнен от политиката трябва да знае ,че е избрал политика а не бизнес и то най вече сенчест .Стига сме робували на това политиката е мръсна работа. Мръсна е само ако се извършва от мръсни по същноста си хора.

 27. 27 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 986 Гневно

  До коментар [#23] от "nelva":

  Вие сте доволна или доволен от състоянието на държавата и безрезервно вярвате в добрите намерения на днес управляващите нали??Вие живеете в правова държава и никога не сте ощетяван/на от съда за сметка на някой който умее и иска да подкупва.Вие или вашите близки не са ограбвани .Вие пътувате по перфектни пътища и вашите деца се обучават в най- добрите световни практики.Ако ви се налага медицинско обслужване то е на европейско ниво и не ви се налага допълнително заплащане под масата...вие....
  Струва ми се ,че не искате да видите проблемите блъскащи се в нас.
  Или скотското ви ежедневие е по -важно от бъдещето на децата ви..ако изобщо допускате ,че нещо зависи от вас.
  Никой не може да попречи на роба да склони глава и да бъде нещастен ,но не ни предлагайте робството като добродетел.

 28. 28 Профил на volrath
  volrath
  Рейтинг: 479 Любопитно

  Любимият ми приом на платените драскачи на Позитано, прихванат от господарите.

  Понеже нямаме с какво да оборим опонента - атака по качествата му. Неграмотен, некадърен, богат, беден, платен, лумпен, рентиер, реститут....

 29. 29 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 975 Гневно

  Режисьорът Стоян Радев: Въпросът не е за нашата легитимност, а за тази на управляващите

  Въпросът е че в България НЯМА ПРАВОСЪДИЕ и никой политик не носи отговорност за действията и бездействията си. Шуробаджанашката и партийна съдебна система е причина за не спазването на законите и бедността на мнозинството от българите!

  Вече втори месец парламентът отказва да изпълни Закона за конфликт на интереси.
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/07/31/2113722_pichove_kude_sa_vi_deklaraciite/

 30. 30 Профил на xsc07311823
  xsc07311823
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#1] от "BASCO":

  Твоите червени избранници изгубиха легитимността си когато назначиха Пеевски, когато лъснаха всичките им лъжи, когато най-нагло започнаха отново да крадат.
  Ей Баско, я ни посочи конкретните спешни мерки на "програмното правителство", че и до днес никой не е чул дори една! След като го направиш тогава говори за легитимност и защитавай червените демагози!

 31. 31 Профил на xsc07311823
  xsc07311823
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#2] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Твоите червени избранници изгубиха легитимността си когато назначиха Пеевски, когато лъснаха всичките им лъжи, когато най-нагло започнаха отново да крадат.
  Ей Пророчето, я ни посочи конкретните спешни мерки на "програмното правителство", че и до днес никой не е чул дори една! След като го направиш тогава говори за легитимност и защитавай червените демагози!

 32. 32 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 374 Неутрално

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/14/2081838_bsp_niama_da_smenia_predlojenieto_na_peevski_za_shef/

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 33. 33 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 374 Неутрално

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria
  /2013/06/14/2081838_bsp_niama_da_smenia
  _predlojenieto_na_peevski_za_shef/

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 34. 34 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#31] от "xsc07311823":
  Предполагам, че не знаете точното значение на думата "легитимност".
  За образование, възпитание и елементарна учтивост, нама какво да говорим.
  Успех.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 36. 36 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ти момче, що за явление си?

 37. 37 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#13] от "Norman Granz":
  Ще Ви направя кратък образователен курс /първия път е безплатно/ на тема "легитимност на правителство"
  Има проведени избори. Налично е решение на ЦИК, което не е оспорено по надлежния ред. Изборите са оспорени пред КС. В свое решение КС потвърждава законноста и легитимноста на проведените избори. В съответствие с Конституцията и националното законодателство г-н Президента връчи мандат за съставяне на партията получила най-много гласове на изборите. Мандата е върнат, след което г-н Президента връчи мандата на втората по резултат политичèска сила. В легитимното и законно НС, тази политичèска сила предлага за МП едно лице. Същото получàва в народното събрание изискваната от Конституция легитимна подкрепа. МП прави предложение за персонален състав на правителството в НС, което се утвърждава съгласно нормативните документи.
  Нещо неясно?. Нещо незаконно или нелигитимно? Може би връчването на мандата от страна Президента е резултат от договорки?

 38. 38 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  До коментар [#16] от "Free person":сети се , че те вече стана 48 дни филма снимат , ти си още на сюжета

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 39. 39 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  До коментар [#31] от "xsc07311823": инвентарен номер ли ти сложиха

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 41. 41 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  До коментар [#40] от "voltaire":истински , с маркуча и на катерушката

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 42. 42 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#7] от "dimihas":

  Това кога го сънува? Да не си и ти на щат при Сорос, както Цонева Асен Генов и сие?

 43. 43 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#37] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Прав сте. Да, и аз не харесвам Пеевски. Бил олигарх. Добре, Васил Божков олигарх ли е? Ако е защо един от най-големите "демократи" Софиянски се сватосва с него? Второ. В коя държава в света управлява гражданското общество? нима в САЩ гражданите са платили почти милиард за да изберат Обама? Нима в Англия пожизнените лордове се отчитат пред гражданите, които могат да ги сменят. Аман от глупави хора.

 44. 44 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 581 Неутрално

  "Ако българските възрожденски будители бяха събирали подписи от целокупната маса на поробените си сънародници, с които да легитимират своите действия, то нямаше да бъдат написани нито "История славянобългарска", нито "Записки по българските въстания".
  Много на сериозно се е взел режисьорът.
  Така е, когато се разговаря само със себеподобните, а те са много ограничен кръг от хора.
  По този начин започваш да си мислиш, че си някакъв титан на мисълта.
  Точно по това режисьорът Радев е близнак на Близнашки.
  Точно тези "величия", които ражда площада, ще си останат само на площада в София, за да се вайкат, че останалата България не ги разбирала.
  Това е съдбата на страхливия интелигент, който не смее да отиде при хората, а комуникира със себеподобните си само в мрежата и .......чрез "Дневник".

 45. 45 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#12] от "Константин - цензуриран от кръга Капитал":

  Затова трябва промяна на конституцията, която е писана от болшевишки умове и която защитава статуквото. Точно тя води до безизходица в сегашната криза, защото е създадена не да разреши подобни кризи, а за да ги задълбочи. Не е ли абсурдно да се изисква мнозинство за съставяне на правителство, а това мнозинство да представлява 20% от гражданите на страната! Избори с избирателна активност по-ниска от 70% трябва да са НЕЛЕГИТИМНИ! И това ще се случи съвсем скоро, колкото и да не ви харесва жалки безотечественици!

 46. 46 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#42] от "stoicho2":

  [quote#42:"stoicho2"]Това кога го сънува? Да не си и ти на щат при Сорос, както Цонева Асен Генов и сие? [/quote]

  Ти си проспал последната половин година.

 47. 47 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  [quote#13:"Norman Granz"]Излиза, че България се управлява от турската етническа партия и от нацистката анти-турска такава?
  [/quote]
  Излиза ...че напразно вкарваш в прокрустовото
  ложе на етническото и "нацисткото" политическата
  интрига в НС и около него.

 48. 48 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2314 Весело

  Като сравнявам написаното от Радев с ежедневните глупости на Станишев веднага си представям как биха дискутирали.

  подпис
 49. 49 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Припомням, че настоящото правителството е съставено с мандат на БСП, която е втора, а не първа политическа сила, и се крепи само от гласовете на около една пета от българските избиратели (тези на БСП и ДПС), получени след нечувана манипулация в деня за размисъл преди изборите."
  Нищо повече, Гражданино Стоян Радев !!!
  Сън да нямат хората в КС !!! ...

 50. 50 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Много интелигентно и просто казано. Ясно защо дразни комунистите. Оставка!!!

 51. 51 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  До коментар [#50] от "fatoumata

  [quote#50:"fatoumata"]Много интелигентно и просто казано. Ясно защо дразни комунистите. Оставка!!![/quote]

  Е, те нали сега са в опозиция, откъде да подават оставка!?

 52. 52 Профил на pcnikolova
  pcnikolova
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#7] от "dimihas":

  Те на практика си възстановиха ДС. Да, Пеевски не застана начело, но промените в закона, които предшестваха назначението му, останаха. Въпреки апела законът да се върне във вида му от преди края на май месец, това не се случи.

 53. 53 Профил на pcnikolova
  pcnikolova
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#45] от "poluivanov":

  Дори трябва да са може би 75% гласували от имащите прави на глас.

  Едва ли идеята за задължително гласуване ще бъде приета. Но поставили се минимален праг за признаване на изборите, то гражданите трябва да бъдат стимулирани да гласуват. Това може да се случи чрез промени в Изборния кодекс и повече диалогичност между институциите и гражданите.

  Дебатът, на който бе поканен Орешарски и пример за подобна диалогичност. Радев, Цонева, Василев и Близнашки са преди всичко граждани и са в правото си да могат да зададът директно въпросите си на човекът, който уж "управлява" държавата в момента. Това, че са публични личности, мотивира идеята дебатът да се състои публично в ефир по националната медия.

  Иначе възможността за задаване на въпрос и получаване на отговор от управляващите е право на всеки български гражданин. Би следвало министерствата да имат служители, които да дават обосновани отговори на конкретни въпроси, отправени от граждани, чрез имейл примерно.

  Но гледайки партиите и политическите ни лидери, това си е в сферата на фантастичното. Нито акълът, нито доблестта, нито съвестта им стигат до такива нива. За демократично съзнание и принципи на отворено и прозрачно управление да не споменаваме дори.

 54. 54 Профил на pufata
  pufata
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Е - за ясно - ясно е. Само дето е неграмотно. И формално. И глупаво.
  А иначе и Делян Пеевски беше "легитимно" избран. Но защо ли не е на поста си. Че и депутат не е?!

 55. 55 Профил на pufata
  pufata
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Коментар 54 се отнася за коментар 37.

 56. 56 Профил на Veli
  Veli
  Рейтинг: 374 Любопитно

  До коментар [#15] от "adenauer": Кой е Аденауер, знаете ли? И като присвоявате име мислите, че се издигате на нивото му? Е, някои филми сте гледали, ама какво сте разбрали...


  До коментар [#22] от "svoboden": Свободен от съвест, това е очевидно.

 57. 57 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  Ей за това си искам фтория заслужен мандат! Наложиетлно е да транцфурмирам придобилото последно време скандално "Тъп като гербер" в основното си значенье - "Тъп като г.." Всяка асоциация в тос аспект за мене си й чиста обида..Нинам дал ма разбрахти правилно. Все пак сам не кой да йе, а Бойко Великий, които някои нахално наричат Смотльо..

 58. 58 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Кой е този Радев между впрочем? С какво е известен в политиката и икономиката?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 59. 59 Профил на ceco.t
  ceco.t
  Рейтинг: 374 Весело

  Дайте път на "непознатите" в политиката! Или ви липсва Р.Овч.?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK