Уволнени са всички директори на екоинспекции, басейнови дирекции и национални паркове

Искра Михайлова

© Красимир Юскеселиев

Искра МихайловаМинистърът на околната среда и водите Искра Михайлова е освободила всички 16 директори на регионални инспекции по околна среда и води у нас, директорите на дирекциите на трите национални парка в страната - Рила, Пирин и Централен Балкан, както и на четирите регионални басейнови дирекции за управление на водите, съобщи БТА.


Основна причина за освобождаване на ръководителите е неефективно изпълнение на проекти по оперативна програма "Околна среда", довели до налагането на финансови корекции, забавяне в изработването на плановете за управление на парковете и на плановете за речните басейни, обясни министър Михайлова.


За да гласувате трябва да сте регистриран потребител.

Резултати от 1515 гласа

  1. Да, след като не са се справяли (10.03%)
  2. Да, министърът има право да избере с кого да работи (7.59%)
  3. Да, повечето от тях заслужават отстраняване (5.87%)
  4. Не, това е политическа чистка (45.02%)
  5. Не, мотивът е неясен (7.99%)
  6. Не, едва ли има основания за уволнението на всички (20.20%)
  7. Не мога да преценя (3.30%)

Освен това в МОСВ са получени и много сигнали и жалби срещу работата им. Новите назначения ще бъдат прозрачни и след конкурси, условията за които ще бъдат обявени през септември, каза още Михайлова.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK