Бившият депутат от ДПС Юнал Тасим става зам.-министър на икономиката

Бившият депутат от ДПС Юнал Тасим става зам.-министър на икономиката

© Надежда Чипева, КапиталДългогодишният депутат от ДПС Юнал Тасим е назначен за зам.-министър на икономиката и енергетиката, съобщи правителствената пресслужба. Заповедта е подписана от премиера Пламен Орешарски. 


Проверка на "Дневник" пък установи, че ръководството на държавната компания "Информационно обслужване" е изцяло сменено, при това предсрочно. Съставът на съвета на директорите на фирмата, която от години брои бюлетините на повечето избори, е подменен на 22 юли.


Също днес стана ясно, че бивши кметове на Правец се сменят начело на ВиК Ботевград.
За "скандално назначение" в дом за деца "Св. Иван Рилски" в София предупреди коалицията от над 150 неправителствени организации в сферата на детските права "Детство 2025". На директорското място в дома е върната Маргарита Джурелова, която през 2011 г. е отстранена от същия пост, след като са установени поредица от инциденти с децата и липса на адекватна грижа за тях, както и цялостно лошо управление на дома, обясняват загрижените организации. 


В парламента ГЕРБ осъди политическия реваншизъм и разправата с държавните служители и призова правителството и парламента "незабавно да спрат политическата репресия в страната".  Повод за това стана уволнението на шефа на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Калин Каменов и на шефовете на всички регионални инспекции по околната среда и басейнови дирекции в екоминистерството.


"Калинките могат да са вредни, но влизайки в темата растителна защита – те се хранят с листни въшки. Много по-опасни са дървениците и хлебарките, които налазват властта".


Тоза заяви депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев при обсъждането на правителствения доклад за състоянието на енергетиката  по повод  изказване преди това на депутата от "Атака" Магдалена Ташева. Позовавайки се на кулоарна мълва, тя заяви, че сегашният министър на икономиката и енергетиката е саботиран от негови подчинени "калинки" в ядрената енергетика.


В официалната биографична справка на новия зам.-министър на икономиката Юнал Тасим се казва, че Тасим е роден през 1962 г. По образование е инженер-химик, но през 2001 г. завършва и второ висше образование - бизнес планиране в Стопанска академия "Д. Ценов" – Свищов. Работил е като началник цех в ОЗ "Хан Крум" и като управител на фирма. Народен представител е в 39-ото, 40-ото и 41-ото Народно събрание. Като депутат Тасим беше член на ръководството и председател на земеделската комисия. 


В сряда правителството промени устройствения правилник на икономическото ведомство като увеличи броя на зам.-министрите от четирима на петима. Останалите заместници на Драгомир Стойнев са - Анна Янева, Красин Димитров, Иван Айолов и Бранимир Ботев. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK