Би Ти Ви за спирането на сутрешния блок: Целият екип има нужда от почивка

Водещите на "Тази сутрин" - Анна Цолова и Виктор Николаев

© БиТиВи

Водещите на "Тази сутрин" - Анна Цолова и Виктор НиколаевЗа първи път от създаването си Би Ти Ви реши да не излъчва сутрешен блок през цялото лято. В петък водещите на "Тази сутрин" Анна Цолова и Виктор Николаев обявиха, че предаването излиза във ваканция. То ще се излъчва отново в началото на септември.


Досега


не се е случвало сутрешният блок да бъде спрян през август
заради отпускарския сезон и дори в отсъствието на титулярните водещи, то винаги е било в ефир, водено от други журналисти на медията или популярни лица. Излизането във ваканция предизвика реакции и коментари в социалните мрежи, че това се случва под натиск заради отразяването на протестите, което в последните седмици е основна тема - с преки включвания от сутрешните блокади, репортажи от вечерта и гости, с които се коментира темата. Припомнят се и отнемането на пропуска на екипа на телевизията за парламента в нощта на сблъсъците отпред заради живо включване на репортера Димитър Анестев и писмото на директора на "Новините" Люба Ризова до външния министър с искане за извинение, след като той написа във "Фейсбук", че използват архивни кадри от протестите в новините.


От PR отдела на Би Ти Ви отхвърлят версиите, че са били посъветвани да спрат предаването, и коментираха за "Дневник", че


причината за ваканцията е, че целият екип на "Тази сутрин" има нужда от почивка


"От февруари колегите от сутрешния блок работят на практика без почивка. Имали са много извънредни предавания и нощни дежурства. Сега, когато парламентът е в почивка, е единствената възможност да излязат във ваканция".


От медията уточниха още, че зрителите на канала няма да бъдат ощетени и репортерските екипи са готови във всеки момент да направят пряко включване или жива връзка, ако има събития, които го изискват. И въпреки че имаме готовност за такава реакция, отпуската на сутрешния екип може и да бъде предсрочно прекратена преди края на август, ако това се наложи, казаха от Би Ти Ви.


Сутрешният блок е бил обявен в рекламната тарифа на медията за август


показва справка в сайта.

Би Ти Ви за спирането на сутрешния блок: Целият екип има нужда от почивка

© БиТиВи


Той е с най-високи цени за реклама извън праймтайма (най-гледаното време) заради рейтингите, които реализира. Очакванията за август са били той да има 5.2% среден рейтинг сред зрителите между 25-54 години.


Протестиращи оценяват телевизионното отразяване като особено важно за хората извън София и за тези, които не подкрепят исканията за оставка за достигането на посланията и гледната им точка. Изследване на "ББСС Галъп" на национална база през миналата седмица показа, че телевизията като медия е на първо място като източник на информация за случващото се в момента, следвана от интернет медиите и социалните мрежи. Заради водещите позиции по гледаемост, които има първата частна национална телевизия, в социалните мрежи коментират, че натискът е бил основно към нея. БНТ и "Нова тв" продължават да излъчват сутрешните си блокове и през август.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK