Президентът ще обнародва Закона за СРС, но ще сезира Конституционния съд

Президентът ще обнародва Закона за СРС, но ще сезира Конституционния съд

© Георги КожухаровПрезидентът Росен Плевнелиев ще обнародва промените в Закона за специалните разузнавателни средства, на някои от които наложи вето на 24 юли, но после депутатите прегласуваха в първоначалния им вид, съобщиха от президентската институция. В същото време обаче държавният глава ще се възползва от правомощията си да сезира Конституционния съд за текстовете, които според него създават предпоставка за нарушение на основни конституционни принципи - за разделението на властите и за гарантиране на независимостта на съдебната власт.


От мотивите към ветото ясно се вижда, че държавният глава подкрепя концепцията на Закона за въвеждането на механизми за контрол и подобряване на дейностите по използване и прилагане на Специални разузнавателни средства, се казва в съобщението и се припомня, че за ново обсъждане от парламента бяха върнати само отделни текстове на закона, създаващи предпоставка за нарушение на основни конституционни принципи.


"За съжаление дебатът в Народното събрание относно ветото върху Закона за СРС отново показа степента на политическа конфронтация, която бележи целия политически живот в страната през последните месеци. Декларираната готовност за диалог, за обсъждане на аргументи, остана само на думи", е позицията на държавния глава.
Според президента в мотивите му към наложеното през юли вето правото на Национално бюро за контрол на СРС да изисква информация и да дава задължителни указания на органите, които разрешават, използват и прилагат СРС, "навлиза по недопустим начин в работата на разследващите органи и на съда".


С оспорените тогава текстове, касаещи парламентарния контрол, Плевнелиев се противопоставя на  идеята "магистрати да се явяват пред парламентарна комисия, за да дават обяснения, разяснения, а вероятно и достъп до материали по следствени дела".  


"Недопустимо е депутатите в комисия да осъществяват контрол на дейността по разрешаване и използване на СРС от страна на магистратите. Така приетата редакция на текста за осъществяване на контрол допуска възможност за намеса във вътрешното убеждение както на съдията, който дава разрешение за използване на СРС, така и на прокурора и на разследващия орган, които искат прилагането им", аргументира се при връщането за ново разглеждане държавният глава.


Ето и пълният текст на съобщението на президентската институция:


На 24 юли тази година президентът на републиката наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за специалните разузнавателни средства. От мотивите към ветото ясно се вижда, че държавният глава подкрепя концепцията на закона за въвеждането на механизми за контрол и подобряване на дейностите по използване и прилагане на Специални разузнавателни средства. За ново обсъждане от парламента бяха върнати само отделни текстове на закона, създаващи предпоставка за нарушение на основни конституционни принципи  - за  разделението на властите и за гарантиране на независимостта на съдебната власт.


С това свое вето президентът даде възможност на парламентарно представените политически партии да обсъдят още веднъж тези текстове и с минимални редакции да избегнат каквото и да е съмнение, че те могат да се използват за противоконституционно въздействие върху работата на съдебната власт. Възможността органи извън съдебната система, като новосъздаденото Национално бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, да дават задължителни указания на магистрати и разследващи органи, да изискват цялата информация дори и по текущи дела, да разполагат с достъп до всички документи, не кореспондира по никакъв начин с принципите, заложени в конституцията.


Не по-малко опасна е и тенденцията със законови текстове да се разпростира обхватът на парламентарния контрол дори върху съдебната власт. В няколко свои решения Конституционният съд изрично посочва границите на контрола, който НС може да упражнява.


За съжаление, парламентарната практика напоследък показва ясен стремеж да се навлезе в полето на компетентност на другите власти. Създаването на комисии, които на практика се опитват да правораздават, предвиждането на възможност парламентарна комисия да упражнява контрол върху вътрешното убеждение на съдии и прокурори създават опасност за нормалното функциониране на съдебната система и на демократичната правова държава.


За съжаление, дебатът в Народното събрание относно ветото върху Закона за СРС отново показа степента на политическа конфронтация, която бележи целия политически живот в страната през последните месеци. Декларираната готовност за диалог, за обсъждане на аргументи остана само на думи.


Мнозинството в Народното събрание обяви, че ветото е наложено по политически причини, и не счете за необходимо да изложи аргументи по същество. В рамките на парламентарната процедура българското общество не чу как управляващите ще гарантират независимостта на съдебната власт и на разследващите органи.


Президентът изразява своята увереност, че принципите на разделение на властите и независимостта на съдебната власт са в самата основа на правовата държава и не могат да бъдат поставяни под условие, без значение каква е целта на промените в отделен закон. По тази причина държавният глава ще използва правомощията, които конституцията му предоставя, и ще сезира Конституционния съд.

Коментари (87)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Правилно.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 2. 2 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Добър ход на Президента.

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 3. 3 Профил на palaviq
  palaviq
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Той и без това нищо не прави

 4. 4 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 413 Неутрално

  За съжаление няма достатъчно власт. Когато решаваш и говориш от свое име винаги носиш отговорност, когато се криеш за мнозинство (парламент, партии...) правиш престъпления безнаказано. Безотговорността - срамната болест на демокрацията!

 5. 5 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 571 Любопитно

  А, Офшорски какво реши за бюджета? И там ли ще сезира КС ?

 6. 6 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  И какво стана? Ветото е отхвърлено с гласовете на Атака и...? Стана земетресение, бунтове в циганските гета, масови самоубиства на койда и да е?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 7. 7 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 665 Неутрално

  ПрезидентЪТ!

  Плевнелиев има уникалния шанс да облече в смисъл президентската институция.

 8. 8 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#4] от "emilm13":

  безотговорността срамната болест българската конституция - пропорционален вот за парламент при липса на политически партии достойни да се нарекат такива и липса на преки избори за изпълнителна и съдебна власт

  veni vidi fugi
 9. 9 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  "Недопустимо е депутатите в комисия да осъществяват контрол на дейността по разрешаване и използване на СРС от страна на магистратите. Така приетата редакция на текста за осъществяване на контрол допуска възможност за намеса във вътрешното убеждение както на съдията, който дава разрешение за използване на СРС, така и на прокурора и на разследващия орган, които искат прилагането им"..
  Лидеров,Мики Маус и ДПС-ООД - нещо за разделение на властите да сте чували?Ама какво ви питам 54 дни ви се вика ОСТАВКА,цял свят чу,вие не...

 10. 10 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#4] от "emilm13":

  Не говори глупости,колкото и да е несъвършена парламентарната демокрация,тя е сто пъти за предпочитане пред президентската република.Както се казва внимавай какво си пожелаваш,че може да ти се сбъдне.

 11. 11 Профил на Моника
  Моника
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Президентът е на път да вземе поредното си безпрецедентно решение, с което ще си спечели народното недоволство и много скоро ще се скандира и неговата оставка пред президентството.

 12. 12 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Президента да наложи вето на бюджета.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 13. 13 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Ха ха ха! Преиграваш, Плевнелиев! Когато очи в очи ти казаха от ГЕРБ, че те подслушват, ти се хилеше като не знам си какво и каза, че не се притесняваш; Цветанов подслушваше под път и над път и в тефтерчета те бе сложил, сега много се запритесни нещо! Защо така бе, Плевнелиев? Защото тези не са от нашите ли и ще те "ударят", а няма да те държат в невидение каква услуга ще ти поискат като гербаджиите? Е......и и индивида, наречен президент!

 14. 14 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1087 Весело

  Подкрепям Президента Плевнелиев и очаквам КС да върне закона!

 15. 15 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#10] от "purple_rain":
  Не давай оценки за неща които не разбираш! Проблемът не е в вида република, а дали да е република!

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1087 Весело

  [quote#11:"Моника"]ще си спечели народното недоволство и много скоро ще се скандира и неговата оставка пред президентството.[/quote]Още една говорителка на народа.

  Моля, говорете в първо лице единствено число, ако знаете какво значи това, защото сте смешни и жалки.

  Президента и Омбудсмана са единствените институции които чуха и отговориха на протестиращите!

 18. 18 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 815 Весело

  Ха, ха.. комунягите много чевръсти, вече са се наФърляли по амбразурата...

 19. 19 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 796 Разстроено

  Изглежда така, сякаш никой в България не иска да има контрол върху използването на СРС-та. Дали след време няма да четем някое ново тефтерче

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 20. 20 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1105 Весело

  [quote#18:"joro4900"]Ха, ха.. комунягите много чевръсти, вече са се наФърляли по амбразурата...[/quote]
  Е сега има още за хонорари,цял милиард е това,и за тях ще капне най-социално.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Защо,защо ,... , в Дневник няма

  Блуждаенето е забранено!

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 23. 23 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 684 Весело

  Каква ирония: Плевнелив загрижен за основни конституционни принципи - за разделението на властите и за гарантиране на независимостта на съдебната власт.

  Защо не чувахме от него тази загриженост докато Бойко Борисов беше на власт? Защо, Росене, защо?

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 24. 24 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално


  [quote#4:"emilm13"]За съжаление няма достатъчно власт. Когато решаваш и говориш от свое име винаги носиш отговорност, когато се криеш за мнозинство (парламент, партии...) правиш престъпления безнаказано. Безотговорността - срамната болест на демокрацията

  Тоест, една личност ви трябва? Демокрацията не ви устройва?
  Странно! А обиждате различните от вас, че са комунисти!

  нели ангелова
 25. 25 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#18] от "joro4900":

  Ха, ха.. комунягите много чевръсти


  Кои са комунягите - тези, които не харесват комсомолеца от комунистически джинс Плевнелиев?

  нели ангелова
 26. 26 Профил на trayan.petkov
  trayan.petkov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  А да видим дали това не е партийна поръчка

 27. 27 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  До коментар [#19] от "Вени Марковски":


  [quote#19:"Вени Марковски"] Дали след време няма да четем някое ново тефтерче[/quote]
  Ако можеше да прочетем записките как е съставено правителството на Орешарски и назначаването на Пеевски не тефтерче а цял роман щяхме да прочетем...криминален...

 28. 28 Профил на xsc07311823
  xsc07311823
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#24] от "Нели Ангелова":

  На теб явно много ти липсва комунизма. В момента Плевнелиев е единствения политик, който все още държи страната на ръба, да не се преобърне в пропастта на комунистическата демагогика и безкрайни грабежи! За съжаление обаче неговите усилия няма да бъдат достатъчни да ни спасят от тази политическа чума БСП+ДПС+Атака.

 29. 29 Профил на riformator
  riformator
  Рейтинг: 458 Весело

  Плевнелиев №1 нямаше нищо против 6-те апартамента да го подслушва денонощно, а Плевнелиев №2 (Reloaded) вече е против?! Или може би иска пак само 6-те апартамента да го подслушва, на други не дава...

 30. 30 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#14] от "BlueWater":
  Подкрепям Президента Плевнелиев и очаквам КС да върне закона!

  С какви мотиви? Просто защото Президента и Омбудсмана са единствените институции които чуха и отговориха на протестиращите?? Странно мислене!

  нели ангелова
 31. 31 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 402 Гневно

  "Не по-малко опасна е и тенденцията със законови текстове да се разпростира обхватът на парламентарния контрол дори върху съдебната власт. В няколко свои решения Конституционният съд изрично посочва границите на контрола, който НС може да упражнява.
  За съжаление, парламентарната практика напоследък показва ясен стремеж да се навлезе в полето на компетентност на другите власти."

  Хайде да си изясним: Предстоят избори. Червените мухоморки / Сергей ДАНСов, Мая Бюлетинова и Мишо Цензуров/ редят листи за пропорционални избори, естествено са избарани. Следват декларации за партийна лоялност, обезпечени със запис на заповед и парламентарната група е "вързана". Следва естествено възможност за назначаване на висши съдии, следва и "избор" на правителство ... Естествено следва разпростиране на обхвата на "парламентарния контрол дори върху съдебната власт".

  Е, те това е политическия монопол, за който често говоря. Четвъртата власт / медиите/, поне голяма част, са купени. Остана ни един сал Президент!

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1402 Весело

  До коментар [#16] от "selianin":


  [quote#16:"selianin"]До 1990 г. е червен,след 1990та
  безработен поради "политически "
  промени [/quote]
  Развива се човека...а вие тънете в застоя на 1944г...

 34. 34 Профил на xsc07311823
  xsc07311823
  Рейтинг: 402 Неутрално

  За пореден път много правилен и достоен за уважение ход на Президента! В момента президенството е единствената българска институция, която работи професионално и в името на българския народ!!!

  Ей комунисчетата, не забравяйте какво всички искаме от вас - ОСТАВКА!!!

 35. 35 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "КФН потвърди източването на "Доверие" и “Алианц Бълария” от Иво Прокопиев
  Чрез репо-сделки с акции на “Каолин” олигархът успял да прибере над 100 милиона лева от парите за втора пенсия на милиони българи във водещи пенсионни компании у нас
  Така вече е ясно, че в последните 3 години задлъжнелият олигарх Иво Прокопиев е успял да усвои чрез обръча от свои фирми близо 100 млн. лв. от парите, предвидени за втора пенсия на осигурените във водещите български пенсионни компании.

  Средствата Прокопиев е получил с различни инвестиционни трикове – емитиране на огромни емисии облигации, последвани от прехвърляне на задължения в кухи компании, залагане на акции срещу финансиране (репо сделка)."

  Не мога да се възхищавам на президента за нищо!

 36. 36 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#28] от "xsc07311823":
  На теб явно много ти липсва комунизма. В момента Плевнелиев е единствения политик, който все още държи страната на ръба

  На мен комунизмът наистина ми липсва, защото го предпочитам пред този пошъл капитализъм, Мира Янова го нарече даже див и обвини за това БСП.!?!? Ако БСП е построила дивия капитализъм, значи тя няма нищо общо с комунизма, значи се е реформирала!

  Президентът Плевнелиев е кукла на конци. С явен комунистически джинс, но това не ви притеснява, напротив - гордеете се с произхода му. Защо тогава обиждате другите, че обичат комунизма и комунистите? Президентът с комунистическия джинс много яко бута страната към пропастта!


  нели ангелова
 37. 37 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#34] от "xsc07311823":

  Ей комунисчетата, не забравяйте какво всички искаме от вас - ОСТАВКА!!!


  Утре пред президенството много силно да го извикаш това!

  нели ангелова
 38. 38 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 652 Весело

  До коментар [#33] от "BGman1":

  Ферно ! Изкарам някой лев
  и се оказвам при Мара(общата).
  1944г. навярно е била друга .

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 39. 39 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#34] от "xsc07311823":

  ".. не забравяйте какво всички искаме
  от вас - ОСТАВКА!!! "

  На Плевнелиев-съгласен.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 40. 40 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#23] от "Neyk":

  [quote#23:"Neyk"]Защо не чувахме от него тази загриженост докато Бойко Борисов беше на власт? Защо, Росене, защо?

  Въпросът е реторичен нали?

  нели ангелова
 41. 41 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#32] от "Rage Against":

  "..само натиск и протести "

  Аз, до колкото съм чел,"не богатите"
  правят революции.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 42. 42 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#19:"Вени Марковски"]Дали след време няма да четем някое ново тефтерче[/quote]

  Да, ще четем! Това на Прокуратурата!

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 43. 43 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Е то оставаше и да не го обнародва, при условие, че е длъжен да го направи. От това съобщение излиза, че едва ли не е проявил "добра воля" и решил да го обнародва.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 44. 44 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  До коментар [#40] от "Нели Ангелова":


  [quote#40:"Нели Ангелова"]Въпросът е реторичен нали? [/quote]
  Риторичен за чугуните... а отговора е прост...защото тогава се строеше а не се крадеше...ако се е крадяло досега Цацата щеше да опищи света...а той си измисля некви смехотворни обвинения...капиш?

 45. 45 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 458 Весело

  Я,Дневник след много търсене успяха да намерят втора снимка на плевню на която да не прилича на анимационен герой!!!

  България над всичко!
 46. 46 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#44] от "BGman1":
  Риторичен за чугуните... а отговора е прост...защото тогава се строеше а не се крадеше...ако се е крадяло досега Цацата щеше да опищи света...а той си измисля некви смехотворни обвинения...капиш?

  Не, изобщо не се крадеше, само се гепеше - по някакви си мижави 2 милиарда и 300 милиона на година! Нищо работа!

  нели ангелова
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1402 Весело

  До коментар [#46] от "Нели Ангелова":


  [quote#46:"Нели Ангелова"]Не, изобщо не се крадеше, само се гепеше - по някакви си мижави 2 милиарда и 300 милиона на година! Нищо работа! [/quote]
  Комунистически мантри...дай доказателства де...ей тъй най лесно се пляскат обвинения...вие сте на принципа че сестра му е лека жена...а той да върви да доказва че няма сестра...толкова сте плоски...казах ви, стоите си някъде в 1944г. и никакво развитие, поне сменете схемата, че не смешни а жалки ставате и за децата вече...

 49. 49 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  [quote#48:"BGman1"]Комунистически мантри...дай доказателства де.[/quote]
  Доказателства - парите са опоскани и можеш да го видиш на сайта на МФ. Ако ме причисляваш към БСП ще ти кажа, че изобщо не си стоим в 1944г. Днес в България победи капитализма, комунизмът безвъзвратно си отиде и всичко това благодарение на БСП.

  нели ангелова
 50. 50 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#41] от "selianin":

  кои са богатите, бе, сельо? и кой иска да прави революции?

  Делян Пеевски богат ли е, или беден?
  Моника Йосифова богата ли е, или бедна? Сергишев, нейната законна съпруга богата ли е, или бедна?
  Ахмед Доган богат ли е, или беден?
  една сбирщина от вашите министри с десетки и стотици хиляди евра по влогове богати ли са, или бедни?
  Цецо Василев богат ли е, или беден?

  РЕФОРМИ !
 51. 51 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#28:"xsc07311823"]Плевнелиев е единствения политик, който все още държи страната на ръба[/quote] и я бута натам.

 52. 52 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#8] от "zabejko":
  [quote#15:"emilm13"]Проблемът не е в вида република, а дали да е република! [/quote]
  [quote#24:"Нели Ангелова"]Тоест, една личност ви трябва? Демокрацията не ви устройва? [/quote]

  Шарени колеги, хайде да направим преки избори /не партийни/ за да имаме демократично управление. Ще се преброим, какво толкоз?

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 53. 53 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#49:"Нели Ангелова"]Днес в България победи капитализма, комунизмът безвъзвратно си отиде и всичко това благодарение на БСП. [/quote]
  Е не само. Бившата номенклатура е във всички партии. В едната са едни номенклатурни кланове,в другите партии са други. Затова се дърлят от време на време. Само в едно не се различават- в краденето на държавата.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#52:"Иван55"]Шарени колеги, хайде да направим преки избори /не партийни/ за да имаме демократично управление[/quote]
  Викат им мажоритарни избори. Само дето тукашните "демократи" не ги искат. Искат си партийните шефове да им подреждат листите и да им казват какво да правят.

 56. 56 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1402 Весело

  До коментар [#49] от "Нели Ангелова":


  [quote#49:"Нели Ангелова"]парите са опоскани и можеш да го видиш на сайта на МФ[/quote]
  Сега, дай да се разберем...опоскани е едно...откраднати друго...май сабята ти не сече два пъти на едно място...
  пп Бягай в другата статия да защитаваш Станишев, че го изядоха с парцалите...

 57. 57 Профил на ministry09
  ministry09
  Рейтинг: 451 Неутрално

  За n-ти път и няма да спра да го повтарям при всяка изява на тая сбъркана марионетка-много се радвам,че сме парламентарна република!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Месеци бан заради обикновен въпрос- кога мисли Прокопиев да си плати данъците?
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Кога тоя,който седи в стола на президента на РБ ще прочете Конституцията и този член в нея:
  Чл. 81. (1) (Изм. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание открива заседанията си и приема своите актове, когато присъстват повече от половината народни представители.

  (2) Народното събрание приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители, освен когато Конституцията изисква друго мнозинство.
  Кога и той и КС и главният прокурор и правистите в България ще попитат: Няма ли най накрая Парламентът на България да не нарушава Конституцията и да приема закони с под 120 гласа "за","против" и "въздържал се".
  Колко пъти ще се подиграват тия, дето са уж избраници на народа с Конституцията? По рано го правеха с гласуване с чужди карти.След това на някой "умник" му светнало? че може сутринта да се регистрират над 120 човека и след това да се разотидат кой къде му видят очите и да си приемат законите колкото човека останат. Това в нормалния живот му викат измама, нарушение, престъпление.

 60. 60 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  Евала!
  Човекът има позиция и ще я отстоява докрай!

  I Want To Believe
 61. 61 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#59:"cobanmaala"](2) Народното събрание приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители[/quote]

  ++++++++++ "от присъстващите" да се ЗАЛИЧИ!

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 62. 62 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#23] от "Neyk":
  Защо не чувахме от него тази загриженост докато Бойко Борисов беше на власт? Защо, Росене, защо?"

  -Защото е смешен,та жалък.

 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Гневно

  [quote#0:"президентът"]За съжаление, парламентарната практика напоследък показва ясен стремеж да се навлезе в полето на компетентност на другите власти. [/quote]
  Само заради тези непрекъснати (дори при прегласуването на закона) опити на 42 НС, то трябва да бъде спряно, ако трябва дори насилствено.
  Суверенът има пълното право да отнеме правомощията на самозабравили се ужнародни представители!
  О С Т А В К А !

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Ами правилно. Прави ми впечатление, че в парламента от този закон са доволни всички. Иначе щяха да се намерят необходимия брой депутати за отнасяне на въпроса в КС.

 65. 65 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  И Конституционният съд ще отсъди съобразно мотивите на Президента.
  А БСП и ДПС (и Атаката, къде без нея) ще духат таратора...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 66. 66 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1367 Неутрално


  [quote#64:"zg"]Прави ми впечатление, че в парламента от този закон са доволни всички. Иначе щяха да се намерят необходимия брой депутати за отнасяне на въпроса в КС.[/quote]
  Законът трябва да се публикува и да влезе в сила, за да може да се обявяването му за противоконституционен. Преди това не става.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 67. 67 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Президент с позиция!Браво на Плевнелиев!Оставка!

  4itatel
 68. 68 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2417 Весело

  [quote#5:"_dan_"]А, Офшорски какво реши за бюджета? И там ли ще сезира КС ?[/quote]

  До коментар [#5] от "_dan_":

  Ти сигурно се мислиш за много умен, а?
  Като си измислил това име, не знам дали си си задавал въпроса, че то повече навява асоциации с Ореха и по-малко с президента. Трудно ти се схваща мисълта. Не съм сигурен дали изобщо я има, но на позитано#20 нямате ли образовани хора да ви посъветват какви коментари да пускате или го карате на аматьорския принцип.
  Първо това за офшорките е мнооооо тъпо, та чак дрънка. Първо дори и да има/имал президента някакви офшорки това не е незаконно, та в България бизнеса на всички "големи играчи" минава през офшорки. Та когато ги забранят офшорките вашите (комунистите) ти тогава смени името на президента с както там на теб ти харесва. Иначе е мнооо ..., абе ти си знаеш.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 69. 69 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  [quote#23:"Neyk"] Защо, Росене, защо?...
  --------------------------------
  Е,няма да се оправим и след 100 години.Ти с Президента да си бил/а на един чин в училище,за да е Росен...Респект е необходим,от там тръгва всичко!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 70. 70 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Обнародвай,сезирай,пикирай,планирай,аз няма да ти се бъркам,защото модераторите ще ме резнат.Тука си свещена крава.

  На 18 декември 2009 год. твоите приятели от ГЕРБ,качени на крилата на текезесара Яне Янев,така бяха нагазили в територията на съдебната власт,че чак за малко да те извикат за дообяснения като министър.Но гласуването показа че не си им нужен за да осъществят пъклените си планове.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  [quote#23:"Neyk"]Защо не чувахме от него тази загриженост докато Бойко Борисов беше на власт?[/quote]
  Дай пример от управлението на ГЕРБ за случаи, когато е нарушен принципа за разделение на властите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 74. 74 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  [quote#73:"voltaire"]Тази бащица бойко изпитва направо наркотичен глад за власт. Опищя и орева де що има сокаци.[/quote]
  До сега ти самият ревеш и пищиш, а не си казал нищо съществено.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 75. 75 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ТАКЪВ ДЕСТРУКТИВИЗЪМ НЕ СЪМ ОЧАКВАЛ ОТ ПРЕЗИДЕНТА,ЯВНО ПО ТОЯ НАЧИН СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ СВАЛИ СТАНИШЕВ ОТ ВЛАСТ,И ЩЕ НАСТАНИ ПРИЯТЕЛЧЕТАТА СИ,ЗА КОИТО ДНЕСКА ИЗЛИЗАТ МНОГО ПИКАНТНИ ЗАВИДИМОСТИ,ПО ЕДНИ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ!!!

 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Весело

  До коментар [#75] от "4i4e":
  Бравос!
  Колкото по-големи букви използваш, толкова по-убедителен ставаш!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  [quote#62:"dedo pepo"]-Защото е смешен,та жалък. [/quote]
  Абе умнико! Имаш ли нещо съществено да кажеш или само простотии ще бръщолевиш!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#68] от "Чарли":

  А ти сигурно се мислиш за още по-умен, а? И защо всеки, който се изкаже против сегашното подобие на президент, бива обявяван за комунист? Дотам явно ти стига интелигентността ...

 79. 79 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 839 Весело

  [quote#72:"Храбър"]Дай пример от управлението на ГЕРБ за случаи, когато е нарушен принципа за разделение на властите.[/quote]

  Храбър и остроумин!Това ми хареса.

 80. 80 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2417 Весело

  [quote#78:"_dan_"]Дотам явно ти стига интелигентността ...[/quote]

  До коментар [#78] от "_dan_":

  Аз съм те белязал теб още преди няколко месеца като комунист. Използвам възможността предоставена от форума да те "отбягвам". А аз отбягвам два типа хора - привърженици на БСП, т.е. комунисти и привърженици на ГЕРП - пак комунисти. Така, че преди да пиша на някой проверявам дали го отбягвам или не. Теб те отбягвам - значи си комунист.
  А по Плевнелиев си плюй колкото си искаш, на мен не ми пречиш.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 81. 81 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#73:"voltaire"]Засега ГЕРБ обработва таратора.
  Тази бащица бойко изпитва направо наркотичен глад за власт. Опищя и орева де що има сокаци.[/quote]
  Той ако беше чак толкова умрял за власт, щеше ли да ви подари мандата??

 82. 82 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 627 Любопитно

  [quote#4:"emilm13"]Когато решаваш и говориш от свое име винаги носиш отговорност,[/quote]
  А когато твърдеше ,че е нормално да се подслушват министри как беше? Отговорността я носи Боко, а този носи знамето ли , тъпана ли, можеш ли разбра.

 83. 83 Профил на merunka
  merunka
  Рейтинг: 402 Неутрално

  А по-добър ли е сегашният закон, който даваше възможност на Цветанов да се самоконтролира един вид и видяхме до къде ни доведе. Защо тогава Плевнелиев не наложи вето?!

 84. 84 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 525 Неутрално

  С този състав в този парламент не е възможно да се води конструктивен дебат. Няма и опозиция, какъв дебат? Това е абсурд. И президентът сам играе опозиция? Толкова е поляризирана обстановката, че дебат не може да има. Май това най- много ме дразни- глухата улица, в която сме влезли.
  А че е необходим закон, необходим е.

 85. 85 Профил на DEDOVIA
  DEDOVIA
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Правилно. Магистратите да се отчитат пред парламента за СРС-тата, а защо не и да дават обяснения за присъди и да получават напътствия. Направо да се направи една комисия която да отговаря за магистратите и да турят бат Сали за шеф. Така де, като ще е цирк, поне най-изтъканатите клоуни да участват.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 86. 86 Профил на omgguesswhat
  omgguesswhat
  Рейтинг: 402 Весело

  [quote#85:"magistrat1"]Магистратите да се отчитат пред парламента [/quote]

  Те го правят по конституция, "чл. 84. Народното събрание: ...

  16. изслушва и приема годишните доклади на Върховния касационен съд, на Върховния административен съд и на главния прокурор, внесени от Висшия съдебен съвет, за прилагането на закона и за дейността на съдилищата, прокуратурата и разследващите органи;"

  Ся, ти да не си го чел иди-дойди, ама т.нар. правен екип на президента и той ли не е стигнал до там?

 87. 87 Профил на Инев
  Инев
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#19] от "Вени Марковски":

  Напротив, г-н Марковски! Има една определена Партия, която много обича да борави със СРС-та. Вие сте от нея, трябва да са ви ясни тези неща.

  Вени Марковски е гласът на Сергей Станишев (http://goo.gl/oKicX)!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK