Мюсюлманското настоятелство в Пловдив иска чрез съда 3 вакъфски имота

Джумая джамия

© Красимир Юскеселиев

Джумая джамияМюсюлманското настоятелство в Пловдив претендира в съда за връщането на три вакъфски имота – една джамия, една баня и турските гробища. Това съобщи председателят на джамийското настоятелство в Пловдив Ахмед Пехливан, цитиран от агенция "Фокус".


Обект на иска са "Чифте хамам", известна като "Чифте баня", която сега е превърната в музей на съвременното изкуство, бившата Ташкия джамия, сега "Ресторант 19 век", и турските гробища. Сега и трите имота са общинска собственост.


По думите на Пехливан няма проблеми с община Пловдив, нещата се движат от адвокат, за да бъдат уредени законово. Целта била тези архитектурни паметници от отоманската ера да бъдат реставрирани в първоначалния им вид. За това ще се търсят дарители.
Дали средствата ще са от Турция, или от България, дали от бизнесмени, или от държавите, това няма значение. Важното е те да придобият добър вид, за да се посещават от туристите, каза Пехливан. Това сега е валидно за Джумая джамия, която се посещава от много туристи от Запада, които й се възхищават, дава пример той.


Ахмед Пехливан каза още, че в момента има подписано споразумение между турското и българското правителство за връщане на вакъфски имоти на мюсюлманите в България и на християните в Турция. На българската екзархия в Турция вече са били върнати някои имоти, уточни Пехливан.


Вчера Анадолската агенция съобщи, че при посещението си в България през седмицата турският вицепремиер Бекир Боздаг установил, че образците на отоманската архитектура, намиращи се в България, са в отчайващо състояние.


"Опитваме се да придобием собствеността върху джамията посредством Турската агенция за сътрудничество и координация (TIKA). Засега няма споразумение. Но когато такова бъде постигнато, ще я отворим отново за богослужение", казал Боздаг, цитиран от Анадолската агенция.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (145)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Помаците с турско самосъзнание да прочетат внимателно следните редове, белким им стане ясно какво искат да възстановяват Ердоган и Давудогу.

  Османска враждебност към турците
  Хюсню Мегданоглу
  /превод/

  Всички исторически източници удостоверяват, че османският султанат е основан от турската нация, но след периода на основаването, доколко османските „падишаси“ са турци е твърде съмнително!!!
  Това е така , защото след нападенията върху съседни страни и извоюването на военни репарации и богатства, укрепналите и забогатели падишаси устроиха „хареми“ до техните спални и по този начин расовото и кръвното единсто в значителна степен са нарушени.
  „... всички жени, принцеси, велики майки на падишахи дойдоха все от чужди раси и жени роби..“
  И във Високата порта това чуждо кръвно омешване продължава до последният падишах-султан!
  Може би заради тази специфика носещите прозвището „Халиф“ падишаси , възползвайки се от славата която им дава прозвището, започнаха да управляват хората с „турска самоличност“ като едно стадо.
  Още в навечерието на основаването през 1466г. в едно съчинение се казва „турското куче, като дойде в града започва да лае на фарси“.
  Един от османските поети Баки, със стихотворенията които представя на падишаха, който се знае като Великолепният Сулейман казва следното:
  „Короната не е за човек от немотия, хей учителю, главата на човек от турското общество е проста. Турчинът няма способноста да стане „султан“
  Един друг османски поет Нефи пък казва „Господ е забранил на турчина чешмата на просветата“.
  Хафиз Хамди челеби през 1499г. в едно свое стихотворение ползва следното повторение:“ и баща да ти е, щом е турчин го убий“ и набляга , че тази мисъл е на светия пророк Мухамед.
  „Сакън недей го има турчина за човек, за момент не бъди с него заедно, в ръката на турчина и захар да е става на отрова....“
  „Като обезглавяваш турчин не тъжи, баща да ти е, турчина го убий!“
  Дори Фатих, който има славно място в историята, когато се връща от битката при „Отлукбели“ вижда един с нож в ръка и питайки го какво прави, научава, че той реже ушите на умрелите тюркмени и събира обиците им и му казва ,,, да продължава работата си!,,
  С хърватски корени Садразам Мурат (1606-1611) е заколил 155 000 души и ги погребал в ями живи или полуживи и отговорът му на молещите пощада е бил:“ Вземете главата на този турчин!!“ Дори детето, което палачите пощадили, той, като представител на Османската порта, е слязал от коня си и лично го обезглавил. Той е бил османски довереник а детето - анадолско чедо –турчин. Това с подробности е отбелязано в бележките на османския историк Наима.
  По времето на Йавуз Султан Селим, тези разногласия в идеологията и разбиранията стават очевадни. От една страна е налице арабизиране на Анадола и налагането на арабския език, а от друга борбата на анадолското население за запазване на турския език. По време на тези събития в Анадола са убити 40 00 турци и това е пряко доказателство че Османската империя е скъсала с турската нация.
  Османският историк Наима в този дух пише:“турците така да се разкъсат, че да няма лек за обединение“. Същият в „Историята на турците“ пише че са,,,, прости, безполезни и мошенници,,..
  Тези лоши обвинения за турците реално започват от селчуците. Например селчукският писател от Аксарай Керимеддин Махмуд пише следното: „хуноподобните турци, са като кучета и вълци, щом им се удаде възможност грабят и разоряват, но като видят вражески сили бързо се разбягват.“
  Според мисленето на османците арабите са „свещенна раса“ ,докато турците се подценяват силно.
  Според едно списание, издадено през 1912г. използването на думата „турчин“ е било неверничество и вражеско и че, изполването на думите „турско правителство, турска армия, турска страна“ пораждало дълбоко безпокойство сред османските управници.
  В друго списание от 1913 „Mecmuai ebuzie,, стр. 94 , пише че „турското е нещо символично, турското се изгубило сред мюсюлманството“. В същата 1913 година в една книга на Ахмед Наим, който е бил университетски професор пише „ турчинът няма нужда да научи и да се интересува от миналото си, достатъчно е да знае „Шериата“ – законите на исляма. А през 1919-20г шейх Мустафа Сабри използва думата „безродници“ за онези които се борят за турско самосъзнание.
  При тези обстоятелства „турско самосъзнание“ се е изгубило в центъра на управлението в Истанбул, и се е запазило само в анадолските селища, които са се използвали само за набиране на войска от война на война. Дори на „османският големец“, да се обръща на ,турски се считало като нарицателно и се запазило само за Анадола. След превземането на Истанбул високите нива на управление били затворени за турците. В следващите 187 години, до смъртта на Мурад IV от турско потекло само 10 души са станали „садразами“ и те само 17 години са били на този пост. Дори и близките охранители на султаните са били от други народности и роби. При това вражеско поведение на османските управници и турският народ е бил разединен. В страната е имало сектантски течения, които проповядвали едните шаманизма /бекташиите) а „нашибанската“ секта - персийската и иранската култура и обичаи. А образованите в арабските училища младежи подценявали хората с турски корен с изрази като „прости турци, мръсни турци“ т.н. В управлението отношението към турчина до там е стигнало че в долния стих това става ясно :
  „Турчин ли е “Магарето на Мерзифан*“ и магаре не е, по долу от куче“
  Отговорът на самите турци към османлиите е виден в следният стих :
  „Шалвара му е спаднал османлия,
  От брачните им калтаци османлии
  За сеене и жънене ги няма
  За софрата ортаци – османлии“

  При това поведение на своите управници се снижило и уважението на чужденците към турците. Така че, те ,за турците говорили като за хора, които са били 1000г. роби на арабите или „тъмен балкански народ“.
  През 19 век етническите корени на населението напълно се раздалечават от Османската власт.
  В малката книжка на Кочу бей, предаден на Мурад IV за турците четем „ с не ясен сой: турчин, циганин, татарин, кюрдин, чужденец , лазин йьорик....... и др. разни люде“.
  Султан Абдул Хамид, турското и турците ги имал за врагове и да се говори за турци е бил- ,,голям грях.,,.
  До 1876 в документите на ОСманската империя никаде не може да да се срещне думата „на турски“ а едва ли в света има нация, която с религията си е сменила и езика си.
  Османската управа не се смятала за турска и без това не е била и онези от турски корен са се смятали като пренебрежително малцинство.
  През 1897 г. един англичанин посетител казва :“ турското име се използва много рядко, чух да го използват при два случая, веднъж при определяне на националност например питаш дали е турчин или тюркмен, и втори път за обиждане. Например на английски вместо да кажат с „магарешка“ глава, казват с „турска“ глава.
  Турската нация, унижавана от собствените си управници, изпитвал най-трудните си години, загубило личноста си и името си.
  В паметта на чужденците и тюрколозите турците били неразбран народ,който извън вярата си не е в състояние да възприеме нищо друго. Ислямската религия от „наполовина китайци“ ги направило „бездушни иранци“
  Що се отнася до турската интелигенция сред тях било започнало събуждането:
  „Недей ме пита за огнище и ръст
  От 5000 години ме има!....
  Недей ме нарича огуз, османлия....
  Турчин съм и това е над всяка титла!!!!“
  От друга страна там, където няма свобода на мисълта не можело да се задържат будните. Те извън страната си търсили свобода, но получаваните новини от страната ги засрамвали.
  Тези тогавашни условия са разказани с чувственни думи :“.... краят на май или началото на април беше... бях в една европейска страна, където празнуваха победата си над нас!... А аз с наведена глава с просълзени очи обикалях... сърцето ми беше дълбока яма, главата ми беше ад!.... ден не минава ако съм в магазин или ,ресторант някой да не се подиграва с мен! Наричаха ме „макак“ /един вид маймуна, шимпанзе/, момичета, които ги харесвахме, като разберат бягаха от нас като от прокажени!...Ето обикаляйки в адска атмосфера един ден, уморен и изтощен, изведнъж видях една новина която ме разтресе, един турски генерал се подготвял за война.... треперейки взех вестника и зачетох!... С име Мустафа Кемал паша – един генерал се подготвяше да си възвърне страната от окупаторите. Беше дошло време, започвайки от третият падишах Мурад i , да се установят корените на всяка султанска майка. Да се разберат и причините за враждебността към турския народ, предоставил цялото султанско богатство.
  Така че, може да породи много спорове... но най-унижаваният народ по време на Османската империя бе турският народ!...

  Източник: Hüsnü Merdanoğlu “Atatürk düsüncelerinin evrensenliği,1999 Istanbul ii baski sayfa 102-106


  P.S. Merzifon – област в Турция, намира се в южно Черно море. В тази област населението е от времето на Хередот. За Mерзифон той казва „област от 1000 села“.

  http://havel.blog.bg/history/2013/01/30/osmanska-vrajdebnost-kym-turcite.1047982

 2. 2 Профил на dimadivata
  dimadivata
  Рейтинг: 466 Гневно

  A Сахат тепе не искат ли?

 3. 3 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 258 Неутрално

  втф ???.... мноо ми тряят турски паметници.. туй ней турция.

 4. 4 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Помаците с турско самосъзнание да прочетат внимателно следните редове, белким им стане ясно какво искат да възстановяват Ердоган и Давудогу.

  Османска враждебност към турците
  Хюсню Мегданоглу
  /превод/

  Всички исторически източници удостоверяват, че османският султанат е основан от турската нация, но след периода на основаването, доколко османските „падишаси“ са турци е твърде съмнително!!!
  Това е така , защото след нападенията върху съседни страни и извоюването на военни репарации и богатства, укрепналите и забогатели падишаси устроиха „хареми“ до техните спални и по този начин расовото и кръвното единсто в значителна степен са нарушени.
  „... всички жени, принцеси, велики майки на падишахи дойдоха все от чужди раси и жени роби..“
  И във Високата порта това чуждо кръвно омешване продължава до последният падишах-султан!
  Може би заради тази специфика носещите прозвището „Халиф“ падишаси , възползвайки се от славата която им дава прозвището, започнаха да управляват хората с „турска самоличност“ като едно стадо.
  Още в навечерието на основаването през 1466г. в едно съчинение се казва „турското куче, като дойде в града започва да лае на фарси“.
  Един от османските поети Баки, със стихотворенията които представя на падишаха, който се знае като Великолепният Сулейман казва следното:
  „Короната не е за човек от немотия, хей учителю, главата на човек от турското общество е проста. Турчинът няма способноста да стане „султан“
  Един друг османски поет Нефи пък казва „Господ е забранил на турчина чешмата на просветата“.
  Хафиз Хамди челеби през 1499г. в едно свое стихотворение ползва следното повторение:“ и баща да ти е, щом е турчин го убий“ и набляга , че тази мисъл е на светия пророк Мухамед.
  „Сакън недей го има турчина за човек, за момент не бъди с него заедно, в ръката на турчина и захар да е става на отрова....“
  „Като обезглавяваш турчин не тъжи, баща да ти е, турчина го убий!“
  Дори Фатих, който има славно място в историята, когато се връща от битката при „Отлукбели“ вижда един с нож в ръка и питайки го какво прави, научава, че той реже ушите на умрелите тюркмени и събира обиците им и му казва ,,, да продължава работата си!,,
  С хърватски корени Садразам Мурат (1606-1611) е заколил 155 000 души и ги погребал в ями живи или полуживи и отговорът му на молещите пощада е бил:“ Вземете главата на този турчин!!“ Дори детето, което палачите пощадили, той, като представител на Османската порта, е слязал от коня си и лично го обезглавил. Той е бил османски довереник а детето - анадолско чедо –турчин. Това с подробности е отбелязано в бележките на османския историк Наима.
  По времето на Йавуз Султан Селим, тези разногласия в идеологията и разбиранията стават очевадни. От една страна е налице арабизиране на Анадола и налагането на арабския език, а от друга борбата на анадолското население за запазване на турския език. По време на тези събития в Анадола са убити 40 00 турци и това е пряко доказателство че Османската империя е скъсала с турската нация.
  Османският историк Наима в този дух пише:“турците така да се разкъсат, че да няма лек за обединение“. Същият в „Историята на турците“ пише че са,,,, прости, безполезни и мошенници,,..
  Тези лоши обвинения за турците реално започват от селчуците. Например селчукският писател от Аксарай Керимеддин Махмуд пише следното: „хуноподобните турци, са като кучета и вълци, щом им се удаде възможност грабят и разоряват, но като видят вражески сили бързо се разбягват.“
  Според мисленето на османците арабите са „свещенна раса“ ,докато турците се подценяват силно.
  Според едно списание, издадено през 1912г. използването на думата „турчин“ е било неверничество и вражеско и че, изполването на думите „турско правителство, турска армия, турска страна“ пораждало дълбоко безпокойство сред османските управници.
  В друго списание от 1913 „Mecmuai ebuzie,, стр. 94 , пише че „турското е нещо символично, турското се изгубило сред мюсюлманството“. В същата 1913 година в една книга на Ахмед Наим, който е бил университетски професор пише „ турчинът няма нужда да научи и да се интересува от миналото си, достатъчно е да знае „Шериата“ – законите на исляма. А през 1919-20г шейх Мустафа Сабри използва думата „безродници“ за онези които се борят за турско самосъзнание.
  При тези обстоятелства „турско самосъзнание“ се е изгубило в центъра на управлението в Истанбул, и се е запазило само в анадолските селища, които са се използвали само за набиране на войска от война на война. Дори на „османският големец“, да се обръща на ,турски се считало като нарицателно и се запазило само за Анадола. След превземането на Истанбул високите нива на управление били затворени за турците. В следващите 187 години, до смъртта на Мурад IV от турско потекло само 10 души са станали „садразами“ и те само 17 години са били на този пост. Дори и близките охранители на султаните са били от други народности и роби. При това вражеско поведение на османските управници и турският народ е бил разединен. В страната е имало сектантски течения, които проповядвали едните шаманизма /бекташиите) а „нашибанската“ секта - персийската и иранската култура и обичаи. А образованите в арабските училища младежи подценявали хората с турски корен с изрази като „прости турци, мръсни турци“ т.н. В управлението отношението към турчина до там е стигнало че в долния стих това става ясно :
  „Турчин ли е “Магарето на Мерзифан*“ и магаре не е, по долу от куче“
  Отговорът на самите турци към османлиите е виден в следният стих :
  „Шалвара му е спаднал османлия,
  От брачните им калтаци османлии
  За сеене и жънене ги няма
  За софрата ортаци – османлии“

  При това поведение на своите управници се снижило и уважението на чужденците към турците. Така че, те ,за турците говорили като за хора, които са били 1000г. роби на арабите или „тъмен балкански народ“.
  През 19 век етническите корени на населението напълно се раздалечават от Османската власт.
  В малката книжка на Кочу бей, предаден на Мурад IV за турците четем „ с не ясен сой: турчин, циганин, татарин, кюрдин, чужденец , лазин йьорик....... и др. разни люде“.
  Султан Абдул Хамид, турското и турците ги имал за врагове и да се говори за турци е бил- ,,голям грях.,,.
  До 1876 в документите на ОСманската империя никаде не може да да се срещне думата „на турски“ а едва ли в света има нация, която с религията си е сменила и езика си.
  Османската управа не се смятала за турска и без това не е била и онези от турски корен са се смятали като пренебрежително малцинство.
  През 1897 г. един англичанин посетител казва :“ турското име се използва много рядко, чух да го използват при два случая, веднъж при определяне на националност например питаш дали е турчин или тюркмен, и втори път за обиждане. Например на английски вместо да кажат с „магарешка“ глава, казват с „турска“ глава.
  Турската нация, унижавана от собствените си управници, изпитвал най-трудните си години, загубило личноста си и името си.
  В паметта на чужденците и тюрколозите турците били неразбран народ,който извън вярата си не е в състояние да възприеме нищо друго. Ислямската религия от „наполовина китайци“ ги направило „бездушни иранци“
  Що се отнася до турската интелигенция сред тях било започнало събуждането:
  „Недей ме пита за огнище и ръст
  От 5000 години ме има!....
  Недей ме нарича огуз, османлия....
  Турчин съм и това е над всяка титла!!!!“
  От друга страна там, където няма свобода на мисълта не можело да се задържат будните. Те извън страната си търсили свобода, но получаваните новини от страната ги засрамвали.
  Тези тогавашни условия са разказани с чувственни думи :“.... краят на май или началото на април беше... бях в една европейска страна, където празнуваха победата си над нас!... А аз с наведена глава с просълзени очи обикалях... сърцето ми беше дълбока яма, главата ми беше ад!.... ден не минава ако съм в магазин или ,ресторант някой да не се подиграва с мен! Наричаха ме „макак“ /един вид маймуна, шимпанзе/, момичета, които ги харесвахме, като разберат бягаха от нас като от прокажени!...Ето обикаляйки в адска атмосфера един ден, уморен и изтощен, изведнъж видях една новина която ме разтресе, един турски генерал се подготвял за война.... треперейки взех вестника и зачетох!... С име Мустафа Кемал паша – един генерал се подготвяше да си възвърне страната от окупаторите. Беше дошло време, започвайки от третият падишах Мурад i , да се установят корените на всяка султанска майка. Да се разберат и причините за враждебността към турския народ, предоставил цялото султанско богатство.
  Така че, може да породи много спорове... но най-унижаваният народ по време на Османската империя бе турският народ!...

  Източник: Hüsnü Merdanoğlu “Atatürk düsüncelerinin evrensenliği,1999 Istanbul ii baski sayfa 102-106


  P.S. Merzifon – област в Турция, намира се в южно Черно море. В тази област населението е от времето на Хередот. За Mерзифон той казва „област от 1000 села“.

  http://havel.blog.bg/history/2013/01/30/osmanska-vrajdebnost-kym-turcite.1047982

 5. 5 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 886 Весело

  Сидеров, слагай фереджето, обувай шалварете и отивай да подкрепяш ДПС.

  Нали всички знаем, че си националистическа книжна мишка.

 6. 6 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Доста пъти съм се къпал в Чифте баня, ама незнаех, че била вакъфски имот!? Сигурно теляците, ще да са били доверени хора на ходжата? А иначе билетчетата си бяха на общината. С шегата до тук. Тези хора имат претенции към национални и регионални имоти, но въпроса не е в имотите, а в опитите за ислямизация. Българи бдете и търсете сметка от идиотите, които превърнаха родината ни в разграден двор! Вакъфски имоти ли?!! Гьстерица, ама дрянова и недокастрена!

 7. 7 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Нали затова начаткаха тия областни управители от ДПС...
  Нещо от тия коалиции на БСП много новини свързани с Турция се заредиха...

 8. 8 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Да уточним за политическите мармозетки в Дневник, че по времето на ГЕРБ такива искания бяха немислими и невъзможни.

 9. 9 Профил на Roni
  Roni
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#6:"Гражданин"]въпроса не е в имотите, а в опитите за ислямизация.[/quote]
  TOВА е проблема!

  Гордо форумно Моше (според радиоточката де)
 10. 10 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#2] от "dima3456":

  Искат. След като окрадоха и ошушкаха държавата до последно и направиха заменките при предишния си мандат сега го подкараха на кредити и предоставяне на автономия.

  Никой вече няма съмнения и слепота за предателствата на квазимодо коалицията: Последни кражби и разпад на държавата България.

 11. 11 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  е кво лошо има да си поддържат гробищата ,да си оправят разрушените джамии и имоти ,нали и другите религии правят същото ,а българската православна църква също си поддържа имотите в Цариград и никой не и пречи и не скача ,да се прави на националист и атакист,тоест патриот ,ама ако може за сметка на турците и циганите ,иначе не може да отгледа едно българче ,щото ша му са наруши спокойствието -пардон рахатя.

 12. 12 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 695 Неутрално

  хе-хе-хе... почнА се с ислямизацята на Булгаристан

 13. 13 Профил на WWIII
  WWIII
  Рейтинг: 466 Неутрално
 14. 14 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Ташкия джамия, или ресторант 19-и век е сградата на бившата синагога.

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3350 Неутрално

  [quote#7:"lynyrdS"]Нещо от тия коалиции на БСП много новини свързани с Турция се заредиха...[/quote]

  Станишката зависи от Доган за политическото си оцеляване, затова ще им даде, каквото поискат. А Фриволен Сидеров ще натиска копчето, докато му изтръпне ръчицата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 886 Весело

  Станишев имаш много поздрави.

 17. 17 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 886 Весело
 18. 18 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 886 Весело

  Българи, харесва ли ви как ви управляват?

  Питам аз и отговор не искам.

 19. 19 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1212 Гневно

  Ето до къде доведоха "ПРЕГРЪДКИТЕ" на БКП с ДПС....! А КОМУНИСТИТЕ и майка си Ще продадат само и само да са на ВЛАСТ...!!!

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 20. 20 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Агите да си вземат претенциите и да ... ги нема! Стига ми бесняли над бащино огнище!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 21. 21 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  "архитектурни паметници от отоманската ера" - да си останат като ТАКИВА имат грижата общинските власти, които го правят с пари на българите, които пък са били поробени от строилите ги тогава. Т.н. отоманска ера, като отдавна отминала, няма място днес, в земите на българите, още по-малко претенциите на "наследници" ли или каквито там се пъчат да бъдат настоятелството на една от религиите, към която същите БГ власти имат достатъчно премерено поведение. Спорове, които обслужват считащи се за различни от българските граждани хора, не трябва въобще да бъдат допускани не само от общинските власти. България е суверенна държава, в която се спазват закони, защитаващи българските граждани, които са християни преди "строежите" на т.н. отомански завоеватели. Западните туристи НИ се радват и без да знаят за загрижеността относно вакъфските имоти.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 22. 22 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Започват проблемите. Обикновено така започват.

 23. 23 Профил на KATARAMA
  *****
  Неутрално

  До коментар [#19] от "yu22":

  Интересно! Забравите още някой,който яде баклава тези дни!

 24. 24 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Че властта е тяхна ,не е българска.Управляват не един напълно зависим човек,който е зависим и от сексуалната си ориентация,и от наследствена и генетична обремененост и сега още повече от кражбите негови и на жена му,една антиконституционна партия и един ненормален човечец с ненормални амбиции или по точно мераци.Та кой от тия тримата ще защити Майка България?Или куклата която са поставили за министър-председател ,дето ако му вземат телефона и не знае на един въпрос как да отговори,защото не са му казали още.

 25. 25 Профил на Олег Георгиев
  Олег Георгиев
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Абе, тия мюсюлмани, не разбраха ли че с подаръците се свърши. Република Турция няма нищо общо с Отоманската империя. Няма ли кой да им го каже на тези ограничени ходжи ли са какво са? Или отново се започва заигравката с тъпата етническа карта, а после ще обвинят Атака, че тя видите ли, инспирирала напрежение.

 26. 26 Профил на Олег Георгиев
  Олег Георгиев
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Партия АТАКА изразява възмущението си от поведението на президента Росен Плевнелиев, който отиде на съмнителна от протоколна гледна точка среща с вицепремиера на Турция Бекир Боздаг, който неясно по чия покана е в България. Изразяваме категоричното си несъгласие с антибългарското поведение на Росен Плевнелиев, който изгони българските журналисти от срещата, за да не бъде заснет как се здрависва с подсъдими лица, обвинени за тежки престъпления срещу държавата, както и с новия любимец на Ердоган, Касим Дал, учредител на Реформаторския блок, който стои зад опитите за държавен преврат в България.

 27. 27 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#16] от "Wornoxmaniak":
  "Станишев имаш много поздрави."
  До коментар [#17] от "Wornoxmaniak":
  "Сидеров и ти."
  ...
  А похапващия с османлии Рошко нема ли да поздравиш вее, магаре шумно?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 28. 28 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Джумая джамия
  Фотограф: Красимир Юскеселиев"
  ...
  Биваше да има и едно "Снимката е много архивна"

  Свобода за СЛАВЕНА!
 29. 29 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#25] от "Олег Георгиев":

  Никой никога за нищо няма да обвини АТАКА защото на всички им е ясно, че са подлога на ДПС.

 30. 30 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Чифте хамам", известна като "Чифте баня"
  ...
  Важно съобщение!
  "Чифте хамам" се премести след бента на Марица при Столипиново.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 31. 31 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#28] от "Мани":

  Манчо, добре ти стоят шалварете. Да припомним, че многократно целуваше краката на Станишев и си един от най-върлите му подържници.

  А аз съм си мислил, че Пловдив е красив български град и смели хора. Излъгъл съм се. Между другото и ферджето ти отива на цвета на шалварете.

 32. 32 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#29] от "Wornoxmaniak":
  Боце и Цоце правиха зурни на Ердухан доколкото си спомням.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 33. 33 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#31] от "Wornoxmaniak":
  Смели сте явно само мъжете на козите от Резервата на комунизма.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 34. 34 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Нещо за имотите на тракийци не казаха ли от високата порта?

 35. 35 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  До коментар [#18] от "Wornoxmaniak":

  Виж и после приказвай:http://bnt.bg/bg/news/view/22051/prodyljava_vizitata_na_bojko_borisov_v_turcija
  Тези искания на Турция, са като резултат на визитата му. А по въпроса за имотите на тракийските бежанци - кукиш!

 36. 36 Профил на Стефка
  Стефка
  Рейтинг: 409 Неутрално

  е нали затова си внесаха закона новата тройна коалиция.

  Креативни сме, защото се борим за еволюция, а не толкова за революция.
 37. 37 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Гневно

  До коментар [#34] от "donyon":
  "Нещо за имотите на тракийци не казаха ли от високата порта?"
  ...
  Не, ..ама по Преображение Господне въртят анадолски номера.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Иначе е ясно, че не трябва да се дават никакви земи на религиозни организации.

  If you are going through hell... Keep going!
 40. 40 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Така е при управлението на една партия ръководена от един комунист гьотферен. той продава страната ни на руските империалисти, а сега се подлага и на турците в лицето на догановци. Крайно време е на продажните комуняги да се види сметката,за тях един народен съд!!!

 41. 41 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#35] от "batzdravo":
  ББ: "Аз благодаря на г-н Ердоган и по начина, по който се разбрахме да се обръщаме на малки имена, заради това, че имаме и обща, много сходна кариера - кметове, футболисти, спортисти - мисля, че има между нас доверие."
  ...
  - Боцке?
  - Добре, Реджо! /мига с миглички тука/

  Свобода за СЛАВЕНА!
 42. 42 Профил на Стефка
  Стефка
  Рейтинг: 409 Гневно

  Питате за тракийските имоти. АМИ КЪДЕ СА ОРГАНИЗАЦИИТЕ НА ХОРАТА ОТ ОДРИНСКО?????????? АЗ ЛИ ДА ИСКАМ? Има Страсбург, има съд. СЪДЕТЕ! Щом Турция се приравнява на Османската империя, съдете и ИСКАЙТЕ!!!!!!!!!!

  Креативни сме, защото се борим за еволюция, а не толкова за революция.
 43. 43 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Само при Иван Костов Непредвидимия имаше БЪЛГАРИЯ, ..немаше Рашкя, немаше Усато, немаше Туркието, ...вденахте ли?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 44. 44 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#8] от "Wornoxmaniak":
  "Да уточним за политическите мармозетки в Дневник, че по времето на ГЕРБ такива искания бяха немислими и невъзможни."
  ...
  По време на ГРОБ Турция си прилагаше каквито иска едностранни действия, а Боца Шушумигата не помисляше и за реципрочни.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 45. 45 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#40] от "pepco":
  "една партия ръководена от един комунист гьотферен."
  ...
  Боце си е комунист, ..това е факт, ..ама за второто имаш ли сигурни данни?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 46. 46 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#42] от "Стефка":
  Божо Кокъла един път постави въпроса, ..а Боца Гювендията го навря в на кучето ауспуха за тая работа.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Олег Георгиев
  Олег Георгиев
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#29] от "Wornoxmaniak":

  Тези приказки сме ги слушали, давайте, като нямате какво друго да добавите, продължавайте да плювате. Повтаряте като папагали всичко казано от телевизията, а дали имате факти. Или ние да доказваме че имаме само братя, сестри нямаме.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  До коментар [#41] от "Мани":

  Много от коментиращите тук се надяват на късата памет на другомислещите нечервени, макар, че това за тях няма значение.
  ББ счете тогава за полезен ход да покаже, че едва ли не са лични приятели. Последвалите поздрави от Ердоган, за "победата" в изборите, доказва измекярската порода на Мутрата.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Олег Георгиев
  Олег Георгиев
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#51] от "dante_18":

  Пиша безплатно, уважаеми. Ако се учудваш на този факт, недей. Има и такива хора - луди като мен - правят го без пари. Целта ми е малко от малко да проумеете някои истини, за да не бъдете като коне с капаци. Уважавайте се повече и така ще се познаете що за личност сте. Вдигнете малко по-високо летвата. Умни младежи сте, само че заблудени.

 53. 53 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#21:"А БЪ В"]"архитектурни паметници от отоманската ера"[/quote]
  Какви паметници, какви ери! Те са съсипали всичко по българските земи, камък върху камък не е останало. Във всички държави в които са били навлезли през 14- 15 век има запазени сгради и крепости от елинско, тракийско, римско време дори, само в България всичко са унищожили. Дори на територията на днешна Турция има много повече запазени постройки и древни градове от времето преди отоманската ера.

 54. 54 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#50] от "batzdravo":
  Е, някои помним как Боца се цепеше като фенка на Елвис в Анкара, ...."Мараба, аскеер!" изпищя на почетния караул. ..А после цалува Реджо бетер Правешкото как цалуваше Льоня от Кремъл.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 55. 55 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Турски народ няма! Днешните турци са турцизирано местно население(предатели), те нямат право на никакви претенции за каквото и да било!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 56. 56 Профил на nonsense
  nonsense
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Аз съм етнически турчин и съм против възстановяването на тези имоти.Не съм религиозен нито атеист,а реалист и вярвам в науката.Това,че съм турчин не ме прави мюсюлманин.За какво ми е джамия?Уважавам религията-да,някога е била полезна.Например преди 10 000г. от тогава датират 1вите открити религиозни храмове и учените твърдят,че именно чрез религията хората са се научили на добро и зло и са постигнали голям напредък щом днес сме тук и толкова за религията.А за това споразумение какво да кажа..Ердоган се прави на султан.Всички виждаме,че се опитва да ислямизира Турция и нас покрай нея.

  shut up retard
 57. 57 Профил на ко прайм ся?
  ко прайм ся?
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#8] от "Wornoxmaniak":

  айде бе, а президентина ви оня ден с кого яде и пи на затворени врати, че и журналя не пуснаха вътре, само турски.....ай сиктир

  gstar
 58. 58 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#54] от "Мани":

  Бойко просто имитираше Тодор Велики, но сте млади и не помните. Разликата е, че Тодор поддържаше армия, която в момента можеше да победи цяло НАТО, а тогава трябваше да прегази само Турция и Гърция, барбар с 6-ти американски флот.

  Проблемът на Бойко не е, че е поздравил аскера, а че стана проводник и ятак в ЕС на един ислямистки режим.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 59. 59 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Очевиден е синхронът между ГЕРБ и партията на ислямиста Ердоган.
  Колкото до критиката към Сидеров, не съм чул друга партия да се възмутила официално от вечерята на Плевнилиев. Не съм чул и друг да е поставал в НС въпросът за обещетенията на бежанците от Тракия? За концесиите млъкнаха всиччки други. За ЕРП също. Това за приватизацията на печатницата на БНБ по Алфа" го говорят поне от месец. Другите мълчаха.
  С какво ли им е запушена устата?
  А ние се държим се като през средата на 14 век, когато заради междуособици си губим държавата за дълго. Ако сега я загубим, изглежда се е завинаги.

 60. 60 Профил на naonit
  naonit
  Рейтинг: 466 Неутрално

  не може да се слага знак на равенство между българските имоти в Турция по същество исконна българска собственост в последствие заграбени и отомански и вакъвски имоти на теритирията на България заграбени от отманската империя и в последствие въстановени си от Българската държава. След като имат голямото желание да притежават имоти в Пловдив могат съответно да ги закупят така и бюджета на общината ще се подобри

  никога да не се забравя , че комунизъм е равно на фашизъм .
 61. 61 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Ако ще се връщаме към миналото,да си го припомним цялото.
  Интересна е историята на Църква Света Троица в Банско:
  -..."да се строи църква само на място където преди това е имало църквище...
  -....Друго изискване по турските закони е, че църквата не може да бъде по-голяма от джамия.....
  -......Разрешение за строеж на църква се издава със султански ферман....
  и т.н
  http://bansko.net/sveta_troitsa

 62. 62 Профил на Картина
  Картина
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Сега Волен ще се намеси и нещат ще си дойдат на мястото. Извън шегата, аз лично изобщо не се притеснявам от претенции, защото " С нас е Бог, разумейте народи с нас е Бог."

  Пази се да не бъдеш измамен от суетна слава - тя е пропаст за ограничените умове.
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3843 Неутрално

  [quote#6:"Гражданин"]Българи бдете и търсете сметка от идиотите, които превърнаха родината ни в разграден двор![/quote]
  Ами БСП например, от зор да са на власт се съюзиха с с противоконтитуционни етнически организации! Сега слугуват на прищявките им.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на kyon_kun
  kyon_kun
  Рейтинг: 459 Гневно

  Значи чуждите туристи в БГ могат да посещават турски джамии, но не и български ресторанти или галерии за модерно изкуство?

  Това унижение може да превърне и най-върлия "соросоид" в националист.

 66. 66 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#54] от "Мани":

  Изкукуригала пенция няма как да вдене за какво става на въпрос в статията. И никой не обвинява Турция, че разпорежда на слугите си да се пробват. Важното е, че има кой да се поддаде като промени законите и си назначи областен управител за изпълнител и намери подкрепата на измислена националистическа партия на парламентарно ниво. Но пък останаха малко хора в този форум дето го разбират това. Останалото сте заблудени шушумиги и спамерчета дето пускат мъгла за отклонение на вниманието.

 67. 67 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#58] от "др. Иванов":

  Иванов, никога не съм се съмнявал, че нечии разпран комунистически задник може да обслужи и победи целото НАТО.

 68. 68 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#64:"Храбър"]Ами БСП например, от зор да са на власт се съюзиха с с противоконтитуционни етнически организации![/quote]

  Кои са тези?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3843 Неутрално

  [quote#65:"kyon_kun"]Това унижение може да превърне и най-върлия "соросоид" в националист. [/quote]
  Националисти като Атака и БСП не ни трябват!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на Глас от залата
  Глас от залата
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#14] от "Over":

  Точно така = СИНАГОГАТА на еврейската махала Орта Мезар, а не "джамия" без минаре (Имарет джамия е по-нататъка, до аптека Марица).

  Неточна информация: за разлика от БП"Църква" Лимитед турците не искат СОБСТВЕНОСТ (Нотариални Актове като Притежатели) а Съдържатели, да ДЪРЖАТ ключовете, да реставрират, поддържат и стопанисват сградите. Без сделки, заменки като МУТРОполитите наши, шамани на всуеверието и безсъвестни нотариални магьосници.

  В Пловдив например Чифте баня е солидна постройка, преживяла опожаряване на интериора си без да й мигне окото. Полека се е разрушила, това не ни е 1300-годишнината карикатура пред НДК. Има да векува. Пловдив е това.

  Шарлатанията с наместилото се вътре"Отровено Изкуство" (изкуственост всъщност, маймунджулуци) пък изобщо няма общо с оцеляването на Чифте баня, това са прости, странични, провинциални комплекси на неумели дилетанти и неудачници. Да са живи и здрави.

  Пловдив още от Куршум Хан (а и Кудоглу, баня Тракия на Житния пазар, Стайновата къща, осквернената Света Марин, Панаир хан и мн. др.) има грехове спрямо историческите паметници (каквито в Скопие например са на почит и гордо се поддържат, но там парвенютата не смеят много. Без да са европейска столица на ”културата” хем Вечни хем пък и Древни, Ленче ле).

  А що се отнася за самото понятие ТУРСКА БАНЯ - ами по цял свят (сравнено с лесното, евтино съоръжение за сауна например) това е върхът, изживяването на истинско къпане, подновяване, отърваване от килограм излишеци и нерви при пълната процедура. Там те строят жалки имитации скъпо и прескъпо, а ние в нашенската Източна Румелия съсипваме истинското, оригинала... То вече нямаме и специалисти познавачи след арх. Златка Кирова и арх. Никола Мушанов (Имарет джамия, МевлевиХането с ресторант Пълдин, Бачковската костница и мн. др.) да съумеят, такива възстановки са сложна работа не за всеки, а и майстори-дюлгери вече липсват у нас - та дано Турция да се намеси както на Джумаята направиха с отлични резултати. Да сме благодарни, че все някой ще разбира от такива работи, не само от гробни канали жабуняк за “обезкомаряване”, от кудкудякане из стъгдите и еднопосочно от Терминал Две...

 71. 71 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Мюсюлманското настоятелство в Пловдив има своите високопоставени застъпници, които опитаха край Рамазана от турските наденици. Геврек наденица не забравя.
  ( антиправителствена мъдрост ).

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 72. 72 Профил на Картина
  Картина
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Целта на глобалистите е да се омешондрим и после да по4нем да спорим и се бием и всяка държава една Палестина. Така руснаците са инспирирали възродителния процес в БГ и сега как хубави4ко ни държат с турците и комунистите и си играйкат с нас, както си искат. Това е английската политика "разделяй и владей".

  Пази се да не бъдеш измамен от суетна слава - тя е пропаст за ограничените умове.
 73. 73 Профил на lone_S
  lone_S
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#72] от "vestiger":

  Глобалистите неокони, само допълвам, извинете.

  http://www.youtube.com/watch?v=Q5dieYm04So
 74. 74 Профил на Олег Георгиев
  Олег Георгиев
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#5] от "Wornoxmaniak":

  "Няма аргументи в напоените с омраза и злоба текстове и телевизионни хули против мен напоследък. Защо не мога да бъда председател на парламентарната комисия против корупция? Защото съм приватизирал заводите на България на безценица? Не съм. Защото съм правил заменки на имоти „кон за кокошка“? Не съм. Защото съм правил далавери с обществени поръчки за стотици милиони? Не съм. Защото съм бил на държавна длъжност и съм вземал подкупи? Не съм. Защото съм бил председател на общински съвет и съм си купил тлъст общински парцел на безценица? Не съм. Защото съм возил на правителствения самолет певачки и авери на държавна сметка? Не съм. Защото съм вдигнал замъци, ограбвайки народа си? Не съм, живея под наем и го знаете прекрасно, хейтъри мои, ненагледни. Затова чувам вашето скърцане със зъби, но не чувам разумен глас и доводи. Усещам страданието ви, но нямам салфетка за вашите крокодилски сълзи."
  В.Сидеров в. Труд 26 юли 2013 г.

 75. 75 Профил на pixel
  pixel
  Рейтинг: 713 Неутрално

  ''По думите на Пехливан няма проблеми с община Пловдив, нещата се движат от адвокат, за да бъдат уредени законово. Целта била тези архитектурни паметници от отоманската ера да бъдат реставрирани в първоначалния им вид.''


  според написаното горе ,проблеми няма
  всичко ще се уреди по съдебен ред ,

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Олег Георгиев
  Олег Георгиев
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#76] от "Wornoxmaniak":

  Наистина ли смятате, че ако ги няма АТАКА и Сидеров, България ще стане Швейцария? Защото така излиза от нахъсаните ви, злобни текстчета.
  Ако така смятате, значи сте много, много зле. Не мога да ви помогна. Потърсете екзорсист!

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Олег Георгиев
  Олег Георгиев
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#78] от "Wornoxmaniak":

  Напоследък има едно любимо упражнение за нашенските комплексари: да се упражняват на тема „Светът се срива, защото Сидеров съществува..“ Може да варирате: „защото този гад е в парламента, а нас – костовисти, седесари, резесисти, куневисти, царисти, скатаджии и касимдалци ни няма там“ . Или: „Защото е председател на комисията за борба с корупцията, а ние – костовисти, седесари, резесисти, куневисти, царисти, скатаджии и касимдалци, дето сме бакалаври по корупция, дето корупцията ни е в кръвта, не сме.
  С какво вашата омраза, драги армани, версачета, долчета и габанита, допринася за подобрението на живота на народа у нас.
  Не мога да разбера обаче защо претендиращи да са интелигенция коментатори, анализатори и всичколози, не коментират явните и същински проблеми на България – безработицата, ултраниските доходи и пенсии, колониалната зависимост от чужди мегакорпорации и монополи, изпомпването на печалби от бедния българин в посока богати държави и нежеланието на поредното поколение управляващи да подобрят реално дереджето на българския народ. АТАКА е лоша, ксенофобска, антиевропейска, аз съм злодеят на 21 век, това е ясно.

 81. 81 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Дотегна ми от църковни претенции...денят, в които някой смел политик обяви, че всички църковни имоти са на народа ше настъпят всенаридните мир и щастие...църквите и сега не плащат данъди и такси върху имотите и се чудя, въобще, тия защо живеят...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 82. 82 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3114 Неутрално

  До коментар [#8] от "Wornoxmaniak":
  Ахмед Пехливан каза още, че в момента има подписано споразумение между турското и българското правителство за връщане на вакъфски имоти на мюсюлманите в България и на християните в Турция. На българската екзархия в Турция вече са били върнати някои имоти, уточни Пехливан.кога ли е подписано ? защо въпросът назря след закрита среща президента и турски вицепремиер на ЗАКРИТА среща? президента беше издигнат от?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 83. 83 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#80] от "Олег Георгиев":

  Е има ли по-голем пример за комплексар да зареже жена си и детето си на дръти години и да тръгне с некакво курве?

  Волен Сидеров на никой не пречи, но просто ни е много смешен и жалък в очите дето се репчеше на ДПС, пък сега се превърна в тяхна подлога и поддръжник съгласен с всяко тяхно искане. Способност която се отдава на един безпринципен човек.

  Е тогава какъв националист си? Марионетка на конци!

  И другите ти писания са съвсем леснооборими, но пе виждам никакъв смисъл да пиша па заблудени шилета и овце.

 84. 84 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#82] от "deribeev":

  Чети кой иска да промени закона, бе. Е ама наистина ли сте толкова елементарни? Нема да мрете шашови, я?

 85. 85 Профил на tet
  tet
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Плевнелиев да отговаря сега на вакъфските? искания.
  Доколкото разбрах от медийни източници той е присъствал на религиозна закуска в Пловдив заедно с вицепремиер на Турция, като представители на БГ медиите не са били допуснати по искане на секретариата на президента.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3114 Неутрално

  До коментар [#84] от "Wornoxmaniak":
  действително не знам от кога е споразумението и за това попитах.нямам библията на герб , от къде да чета

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 88. 88 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3350 Неутрално

  [quote#58:"др. Иванов"]Тодор поддържаше армия, която в момента можеше да победи цяло НАТО...[/quote]

  Пак те е напекло слънцето, Иванов.

  Я кажи нещо за Станишев, какъв велик и непобедим политик е...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 89. 89 Профил на ermahttt
  ermahttt
  Рейтинг: 409 Гневно

  А президента на БЪЛГАРИЯ, който вече не е мой президент, след като посещава тайно и зад гърба на българите, закуски , вечери и какво ли не с тъ(у)рски управленци да отговаря за вакъфските искания. Да деде като иска толкова своите имоти, но не и Българска земя.
  НЯМА ТАКЪВ РЕЗИЛ ОТ НЕГОВА СТРАНА ДА НЕ КАЖА ПО ТЕЖКА ДУМА, СЛЕД КАТО В НЕГОВО ПРИСЪСТВИЕ НЕ СА ДОПУСНАТИ БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТИ, ЗА ДА ОТРАЗЯТ СЪБИТИЕТО И РАЗИСКВАНИТЕ ВЪПРОСИ. ЯВНО ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТА НЕЩО КРИЕ ЗАД ГЪРБА НА БЪЛГАРИТЕ, А ТОВА ЛЪХА НА НЕЧИСТОПЛЪТНИ ОТНОШЕНИЯ С АНАДОЛСКИ ......
  СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА НЕГО. НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ БИХ ПОВТОРИЛ ТАЗИ ГРЕШКА. ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ.

 90. 90 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 752 Любопитно

  И думата "вакъфски" означава?

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 91. 91 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 881 Неутрално

  А обезщетенията на бежанците от одринска Тракия кога?

 92. 92 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 661 Неутрално

  До коментар [#90] от "Hell Karla Hanneman":  Вакъф (на турски: vakıf - вакъ̀ф, на арабски: وقف - уа̀каф) или ваку̀ф (под руско влияние), в Османската империя и други ислямски страни е недвижим имот или движимо имущество, предадено от държавата или отделно лице за религиозни или благотворителни цели.
  Доходът от вакъфа отива за издръжка на мюсюлманско религиозен обект - например джамия, или друг обществен обект - например мост, безистен, медресе, имарет, чешма, часовникова кула, кервансарай, пазар.
  Вакъфите са неотчуждаеми по мюсюлманското право - шериата. Затова мюлковете често са превръщани от собствениците им във вакъфи чрез специално завещание - вакъфнаме, което определя каква част от доходите отиват за управителите и какво остава за издържаната институция.
  В редица мюсюлмански страни и днес съществуват министерства на вакъфите или учреждения на по-ниско ниво в структурата на изпълнителната власт, които управляват тези обществени обекти и доходите от тях.
  В съвременния турски език вакъф означава благотворителна фондация. Мюсюлманската институция, която се грижи за ислямските светини на Харам ал Шариф в Йерусалим, също е известна като Вакъфът.

  If you are going through hell... Keep going!
 93. 93 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#92] от "dante_18":

  Ясно , благодря!
  Тук обаче изниква въпроса България от шериат ли се управлява , или от конституция...

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 94. 94 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Както е тръгнало скоро ще кажат и че Мусала е свещен връх за мюсюлманите и ще си го поискат за богослужение.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 95. 95 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 543 Весело

  Ами да им разглобим "паметниците" и в насипно състояние - камъни, тухли и греди да им ги пратим в тюркието ( ако си платят транспорта де)

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 96. 96 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 881 Неутрално

  На мен ми е много странно, някъде през 1916 година България и Турция сключват някакъв договор помежду си като съюзници в ПСВ, че нямат претенции помежду си. Сега комшиите твърдят, че той е с изтекъл срок и си искат някакви имоти, които по презумпция преди това са били заграбени от българи. Но се позовават на същия този договор с отказа си да изплатят дължимите по един малко по-ранен договор обезщетения на прогонените от дома им (много от тях и убити), българи от Одринско. Това ако не е доганщина, аз съм трамвай.

 97. 97 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 661 Неутрално

  [quote#93:"Hell Karla Hanneman"]Тук обаче изниква въпроса България от шериат ли се управлява , или от конституция...[/quote]


  То е ясно. :Д

  If you are going through hell... Keep going!
 98. 98 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 881 Неутрално

  [quote#97:"dante_18"]То е ясно. :Д [/quote]

  Нищо не е ясно. В момента България се "управлява" от прищявките на Доган, Станишев и Сидеров, които нито са шериат, нито конституция. Просто прищявки. За кинти.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK