Община Шумен прехвърли на държавата дяловете си в Белодробната болница

Община Шумен прехвърли на държавата дяловете си в Белодробната болница

© Цветелина НиколаеваШуменският общински съвет подкрепи на днешното си заседание предложението на общинската администрация безвъзмездно да се прехвърлят на държавата дяловете на общината в Белодробната болница в града, съобщи БТА.


Според решението на съвета общинските дялове от Белодробната болница се прехвърлят на Министерството на здравеопазването (МЗ), под условие че впоследствие държавата ще прехвърли собствеността на сградата на вече неработещото лечебно заведение и на рентгенов апарат - на общинската администрация.


Община Шумен пък ще трябва да покрие дълговете на болницата в размер на 280 000 лева.
На 15 август ще се проведе общо събрание на акционерите на Белодробната болница, на което ще се гласува прехвърлянето на дяловете на общината в лечебното заведение на МЗ. Така министерството ще стане едноличен собственик на болницата и ще може да промени собствеността - в частна държавна.


След това е възможно Белодробната болница да се прехвърли изцяло на общинската администрация в Шумен.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK