"Орешарски марш" стигна до Бургас

Това е плакатът, подарен от пловдивчани на участниците в похода "Орешарски марш".

Снимка: Фейсбук

© фейсбук

Това е плакатът, подарен от пловдивчани на участниците в похода "Орешарски марш". Снимка: ФейсбукПротестният пешеходен поход "Орешарски марш" пристигна днес на обяд в Бургас. Участниците вече са деветима, а до крайната цел - Евксиноград, им остават четири дни път.


На 3 август от столичния площад "Независимост" на протестен поход "Орешарски марш" потеглиха четирима души. Идеята за похода е на Любен Иванов, който е 30-годишен асистент в Стопанския факултет на Софийския университет. Първите му последователи бяха художничката Руми Бек и бившият начален учител Георги Маринов. Пристигането си във всеки град участниците в похода оповестяват и в групата във "Фейсбук" "Протестен пешеходен поход "Орешарски марш".


Любен Иванов определя "Орешарски марш" като възможност недоволните българи да се присъединят към групата, за да покажат неодобрението си към управляващите. От тази гледна точка походът не постигна целите си, признава той. Но като успех той определя това, че много хора са разбрали за начинанието и се замислят върху случващото се в страната.

Маршрутът на протестния пешеходен поход "Орешарски марш".Снимка: Фейсбук

Маршрутът на протестния пешеходен поход "Орешарски марш".Снимка: Фейсбук
Любен Иванов разказа, че по пътя си е видял много добри, но необразовани хора, чийто живот е много зависим от социалните помощи. Такива хора се превръщат в лесна жертва на популизъм.


Според участниците в похода хората в страната са недоволни от политиците.


Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK