СДС и БЗНС се включиха официално в Реформаторския блок

Представителите на Реформаторския блок, вече на една маса със СДС и БЗНС

© Юлия Лазарова

Представителите на Реформаторския блок, вече на една маса със СДС и БЗНССДС и БЗНС се присъединиха към Реформаторския блок. Формациите подписаха споразумение за общи действия с петте партии в блока - ДСБ, "Движение България на гражданите" (ДБГ), "Зелените", "Синьо единство" и "Свобода и достойнство", в което заявяват, че острото противопоставяне и личните нападки в предизборната кампания през май са довели до загубата на доверие и са отблъснали избиратели. Те се ангажират да не допускат подобно политическо поведение в бъдеще.


На предсрочните избори на 12 май ДСБ щеше да се яви в коалиция с "Български демократически форум" и "Синьо единство", в която влизат отделилите се от СДС Надежда Нейнски, Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров. В последния момент "Синьо единство" се оттегли от коалицията и се отказа от участие в изборите, въпреки че официално беше регистрирана за вота.


Преди това СДС и ДСБ участваха в 41-вия парламент като "Синята коалиция", но през май 2012 г. Националният съвет на СДС отхвърли коалиционното споразумение. Тогава лидерът на партията Мартин Димитров обяви, че до месеци ще създаде нова дясна формация.
"С този акт СДС се връща там, където му е мястото", заяви днес председателят на "Синьо единство" Христо Панчугов, цитиран от пресцентъра на ДБГ. Той добави, че се радва, че партията е приела протегнатата ръка на Реформаторския блок, и че е крайно време в България да се прекрати с практиката всичко в политиката да е лично, а не принципно. Предложението за присъединяване на СДС и БЗНС дойде от ДБГ преди месец.


Найден Зеленогорски от ДБГ, който е и бивш зам.-председател на СДС, каза, че е постигнато "широко съгласие" и че идеята на партиите в блока не е да влязат в парламента, а да заемат първото място в него. "Искаме да представим един нов политически проект, който да използва потенциала на гражданското общество и да гарантира едно честно управление", каза Зеленогорски, но добави, че обединението на седемте партии все още не представлява предизборна коалиция и че разговори за листи не се водят.


"Не приемам тезата, че привличането на много партии обезличава. Избирателите очакват да видят смиряване на българските политически лидери. Многото партии само вдясно очевидно са продукт на липсата на компромиси и на прекалено его", каза лидерът на ДСБ Радан Кънев и добави, че формациите вдясно искали да докажат, че могат да правят компромиси.


Лидерът на СДС Божидар Лукарски изтъкна, че разговорите не са били лесни, но в крайна сметка различията са изгладени. "Нещата, които ни обединяват, са много по-важни от нещата, които ни разделят", каза той.


Председателят на БЗНС Николай Ненчев посочи, че за формацията му е чест да се присъедини към блока. Съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов призова симпатизантите на седемте партии да се включат в готвените протести срещу гласуването на актуализацията на бюджета на извънредното парламентарно заседание в петък, а Веселин Пенев от "Свобода и достойнство" обясни, че Реформаторският блок работи по изработването на конкретни политики, които ще бъдат представени през септември.


С подписването на споразумението за присъединяване СДС и БЗНС се задължават да приемат 12-те "начала на обединение", около които Реформаторският блок се обедини в началото на юли. Преговори с други десни формации предстоят.

Ключови думи към статията:

Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на savsemnov
  savsemnov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Айде, стига толкова сте ни занимавали с тея - народът ги прати на бунището..!

 2. 2 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1678 Любопитно

  До коментар [#1] от "savsemnov":

  И защо...да не би нещо да ви е страх от реформаторите?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 3. 3 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Подсмихвам се снизходително и си доливам биричка.......

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 4. 4 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 605 Неутрално

  БЗНС - арендатори?

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 5. 5 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1536 Весело

  "Многото вожд" да вземе да напише някаква програма, че индианците вече се оглеждат за други вождове

 6. 6 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 598 Неутрално

  За партия, която при добро стечение не обстоятелствата ще има 30-50 места в НС, имат сериозно количество вождове. Подреждането на списъците ще бъде много интересно. Особено като се парашутира някой софийски лидер в провинцията.

 7. 7 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  Днес, 15- ти август 2013 г. СДС и БЗНС се присъединиха официално към Реформаторския блок

  Споразумение

  ПП Съюз на демократичните сили (ПП СДС), ПП БЗНС и
  Партиите от реформаторския блок - "Движение България на гражданите", ДСБ, ПП "Зелените", "Синьо единство" и "Народна партия Свобода и достойнство"

  Като взехме предвид, че:
  • Сме единни в подкрепата за протестите на българските граждани и искането за незабавна оставка на кабинета на Орешарски и нови избори;
  • Споделяме отношението към неуспешното управление на ГЕРБ, отслабило държавните институции и опитите на ръководството на ГЕРБ за разделяне и отслабване на десния център и демократичното политическо пространство;
  • Оценяваме допуснатите в отминалата предизборна кампания грешки и излишно противопоставяне между формациите в дясно-центристкото и демократично пространство;
  • Констатираме, че се задълбочава тенденцията за срастване на държавата с мафията, а представените в 42 НС партии са неспособни да проведат политика за налагане на законност и нови правила в правосъдието, администрацията и регулаторните органи, обществените поръчки, монополите;
  • Изразяваме тревогите си, че превземането на държавните институции от олигархията и провалът на днешното управление поставят под съмнение геополитическия избор на България и достиженията в областта на парламентарната демокрация, защитата на човешките права и пазарното стопанство;
  • Отчитаме нуждата от ново поколение политически промени, а не просто смяна на парламентарното мнозинство и правителството;
  Подписахме настоящото споразумение за присъединяване към Реформаторския блок, при следните условия:
  • ПП СДС и ПП БЗНС приемат началата за обединение на Реформаторския блок и вече обявените му политически позиции
  • ПП СДС и ПП БЗНС се задължават в тримесечен срок да осигурят одобрение на настоящото споразумение от компетентните по устава на партията органи.
  • Партиите от Реформаторския блок се задължават в двумесечен срок да осигурят одобрение на това споразумение от компетентните по устава и всяка партия органи.
  • Партиите, подписали настоящото споразумение, констатират, че острото противопоставяне и личните нападки в предизборната кампания са довели до загубата на довери и са отблъснали избиратели, като се ангажират в бъдеще да не допускат подобно политическо поведение.

  Движение България на гражданите

  Демократи за силна България

  Зелените

  Народна партия „Свобода и достойнство”

  Синьо единство

  Съюз на Демократичните Сили

  Български земеделски народен съюз

 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  Познатата до болка стара картинка.
  Партийните апарати и клиентелата додрапват до някакви мижави проценти.
  Колкото да вкарат в парламента партийната номенклатура.
  Вегетиране на ръба на влизането.
  Никакви идеи,никакви послания към избирателите.
  Никакво желание да се привлекат избиратели извън кръга на партийната клиентела и тези от твърдото ядро.
  Впрочем,я да се появят другарите Лукарски от СДС и Николай Ненчев от поредното БЗНС на протестите,за да оберат "овациите" на истински желаещите реформи млади и образовани хора.
  Само в "Реформаторски" в името,РЕФОРМАТОР не се става.
  А и вече не можеш да излъжеш никого със словесни еквилибристики.
  Без реални действия.

 9. 9 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 658 Весело

  Ще почерпят, значи

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 10. 10 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#1] от "savsemnov":
  Така е - народа се самоопредели за бунището на Европа... за жалост!

 11. 11 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  До коментар [#2] от "Нефертити":

  Това дори не е смешно

  Но е готин виц...

 12. 12 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Весело

  [quote#2:"Нефертити"]И защо...да не би нещо да ви е страх от реформаторите?[/quote]
  какво и как ще реформират??

  и да попитам с реплика от великия филм ''Топло'':

  ''- По кой начин?!
  ......
  -По втория !! ''

  По втория начин ,нали познах!! )
  наивен народ,а се знае отлично че независимо от етикетите и боицата -се влиза и натиска за ВЛАСТТА..именно зарад ТОВА,което ЛИЧНО им сипва въпросната докопана ВЛАСТ в ЛИЧНИТЕ сметки!!

 13. 13 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  "Съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов призова симпатизантите на седемте партии да се включат в готвените протести срещу гласуването на актуализацията на бюджета на извънредното парламентарно заседание в петък,"
  ==================

  там сме

  ОСТАВКА ВЕДНАГА

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 14. 14 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 658 Весело

  До коментар [#13] от "Sinite - завоят наляво забранен":

  Ами ако полицаите са без щитове този път, симпатизантите на седемте партии в какво ще си блъскат главите, за да има кръв по паветата?

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 15. 15 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#10:"penchoo"]Така е - народа се самоопредели за бунището на Европа... за жалост! [/quote]

  що,бе,г-не,той е там от 1944г. до днес! И да,ама нали все разни и уж многоцветни се изредиха..какво искате??
  да не е от тая власт на бунищетео.от Лукановата или само от Виденовата?! Просто това са му ''върховете''....

 16. 16 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Успех на Реформаторския блок.

  Оставка на Орехарски.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 17. 17 Профил на lyubos
  lyubos
  Рейтинг: 393 Неутрално

  А сега на къде?!?
  Щото електоралната математика не брои лидерите, а гражданите, които гласуват за идеи. Тук сега-засега, въпреки напъните, виждам само заявки и мноооого големи амбиции (което не е лошо), но да припомня: дела, дела и пак дела, защото по делата им ще ги познаете!!!!!

 18. 18 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 768 Весело

  Срочно да се включи и Светия Синод, с всичкия наличен тамян и свещи!
  Босилека явно ще свърши!

  ПП: За доброяване и електорална сила, да бъдат записани и всичките светии в Реф Блок....

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 19. 19 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 478 Весело

  Този блок стана като парад на еротичен фест

 20. 20 Профил на Руританец
  Руританец
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Искаме да представим един нов политически проект, който да използва потенциала на гражданското общество и да гарантира едно честно управление",
  Въпросът е какво му е новото, ако представлява обединение на всякакви възможни стари муцуни. Трябваше да се гради съвсем нов политически субект, който да представлява възмутеното гражданство, да се съобразява с него и да черпи идеите си от неговите енергии. Засега мудно сформиращият се и разплуващият се Реформаторски блок по-скоро се отдалечава от възможността да бъде такъв субект.

 21. 21 Профил на gretastoianova
  gretastoianova
  Рейтинг: 388 Весело

  Посрещате Реформаторския блок като ерес?!? Това е най-големият знак, че той е иновация, благодаря!

 22. 22 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Блок на политическия боклук. На следващите избори блоково ще бъдат пратени в историята като техния създател Иван Костов.

 23. 23 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 604 Любопитно

  До коментар [#5] от "ju.li":
  [quote#5:"ju.li"]"Многото вожд" да вземе да напише някаква програма, че индианците вече се оглеждат за други вождове [/quote]
  Че тя програмата на реформаторите е ясна отдавна...същата като на герберастите...за какво ли се карат помежду си изобщо?Иначе програмите и на реформаторите и на герберастите включват абсолютно разграбване и съсипване на цялата икономика на България.Продаване на България за жълти стотинки на САЩ и ЕС и навеждане,навеждане,навеждане и само навеждане както пред американо-западняшките юдео-масонски колонизатори(тия с дебелите бузи(,така и към Ердогановите ислямисти!

 24. 24 Профил на entwickler
  entwickler
  Рейтинг: 448 Неутрално
 25. 25 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 904 Неутрално

  [quote#21:"gretastoianova"]Посрещате Реформаторския блок като ерес?!? Това е най-големият знак, че той е иновация, благодаря![/quote]

  Ту при нас в Созопол също се отказаха от разделното събиране на отпадъци и сега всичко хвърляме на едно място.Иноватимно,дето се казва.

 26. 26 Профил на ner0n
  ner0n
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Браво на БЗНС и СДС! Реформаторският блок ще помете комунистите на предстрочните избори! Дясното е най-после обединено!

 27. 27 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Успех на обречените на неуспех

 28. 28 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Успех! Във вас е надеждата, внимавайте!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 29. 29 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 604 Весело

  До коментар [#8] от "Hawaii":
  [quote#8:"Hawaii"]Познатата до болка стара картинка.
  ...........................
  Никакви идеи,никакви послания към избирателите. [/quote]
  Напротив -тук имаме нова картинка.Реформаторите са същите национални предатели като"твоите"герберасти.
  "Идеите" и"посланията" са следните:
  Американо-западняшките колонизатори(тия с дебелите бузи)са спуснали директива...всички останали "техни" хора,които по една или друга причина не са в ГЕРБ, да се обединят за да могат на едни евентуални избори да прескочат процентната бариера,да успеят влязат на всяка цена в един бъдещ Парламент и после да подкрепят ГЕРБ
  Щото Дядя Вова мощно наступает!..И в далечината вече се чува"Вставай страна огромная"....

 30. 30 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 904 Неутрално

  [quote#2:"Нефертити"]И защо...да не би нещо да ви е страх от реформаторите?[/quote]

  Знаеш ли кое е страшното?В този цитат има нещо страшно.Не е от мен,а от най-автентичният антикомунист и правозащитник Янко Янков:
  "Първо, свидетели сме, че всички деривати на БКП, създадени в миналото от комунистическата номенклатура (не без участието на фактори извън България!) мимикрират, прегрупират се и се обединяват в единен юмрук, наречен с подвеждащото наименование – РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК. В този блок се включват най-ретроградните политически отломки от различни политически фракции, които нямат нито физиономия, нито морал, и които в името на властта са способни на всичко – дори и на коалиция помежду си."

 31. 31 Профил на savsemnov
  savsemnov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#2] от "Нефертити":

  Реформатори ли..?! Хайде моля! На нашия народ само тези "реформатои" му липсват.
  "Стадото на слепите пастири" - знаете ли за тази поема отпреди 1989-та още? Тия, дето не познават тревите, кога и що растат, дето не познават опасностите от хищници и колачи, а и самите не знаят дори правилно да стрижат и доят това стадо, за пастири не стават - камо ли реформатори.
  Забравете ги тия и не им правете зорлем незаслужена реклама и за пореден път да подвеждате народа. Това, че не струват днешните, не означава да лансирате баш тези! Защото хората гиберясаха и само да се надяват им остана, та и този път ли да ги излъжат лесно искате?

 32. 32 Профил на savsemnov
  savsemnov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#7] от "Започваме фронтална война с мафията":

  Реформаторският калабалък от вожденцата на най-дребни партиийни останки разписа поредните "фронтални" констатации... Абе Вие, морни вода пили ли сте някога през живота си?!

 33. 33 Профил на mranderson
  mranderson
  Рейтинг: 518 Неутрално

  включват се, за да могат после да ги разпаднат от вътре, като му дойде времето......

 34. 34 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  Собственото его- АЗ на човек според психоанализата е това как индивидът взаимодейства с външния свят, както и реагира на вътрешните сили.Също така психоаналитиците се фокусират върху нормалното и патологично его и неговите агресивни импулси и адаптация към реалността.Разсъждавайки върху това ,което открих в Уикипедия ,достигнах до извода ,че в българския политик нормалното ЕГО отсъства а патологичното ЕГО е взело връх. Пред ръководителите от партиите включени в раформаторския блок стои тази задача !!! То не може да е обект на хирургическа намеса ! Или да се обърнат към Зигмунд Фроид за структурния модел на психиката То-Аз-Свръхаз! Е това и чакаме !?

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 35. 35 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 604 Весело

  До коментар [#14] от "Neyk":
  [quote#14:"Neyk"]До коментар [#13] от "Sinite - завоят наляво забранен":
  Ами ако полицаите са без щитове този път, симпатизантите на седемте партии в какво ще си блъскат главите, за да има кръв по паветата?[/quote]
  Ще дойдат пред нашата Централа(на АТАКА)...Там ще им осигурим маси...да си блъскат главите в тях!...

 36. 36 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Що я няма Кунева, да им краси масата?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 37. 37 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Обстоятелствата събират хора, които не могат да се търпят един друг, като представители на отделни партии.
  Казват - Всички на протеста! А след протеста, нали ще трябва да се обсъждат листи за изборите. Тогава ще си изпочупят очилата и ще се разделят демократично-реформаторски.
  Сега най-важното е да се обявят на площада и някой да говори и пише за тях.

 38. 38 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 604 Весело

  До коментар [#21] от "gretastoianova":
  [quote#21:"gretastoianova"]Посрещате Реформаторския блок като ерес?!? Това е най-големият знак, че той е иновация, благодаря![/quote]
  Да бе направо си е Ноу-Хау...Как се мътят червени,сини,турскосини и зелени яйца в тъмносиньо гнездо
  Включете барем и НДСВ да си имате и жълти яйца...

 39. 39 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  "...острото противопоставяне и личните нападки в предизборната кампания през май са довели до загубата на доверие и са отблъснали избиратели. Те се ангажират да не допускат подобно политическо поведение в бъдеще."

  Дай Боже, това да е начало на нов път в политиката!

 40. 40 Профил на cvetang
  cvetang
  Рейтинг: 225 Неутрално

  само едно се чудя като има 10 партии в този блок, баницата на 10 ли се дели ? как ще разделят министерства, областни постове, общински ?
  няма начин просто. Това е просто един голям кьор фишек както казват хората.

 41. 41 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#21] от "gretastoianova":

  Абсолютна иновация!!!

  Пръмовица и фамилията й са във властта от 60 години;
  Касим Дал от 23 години;
  Надежда Нейнски от 23 години;
  Смешковците около тях и те са изкарали по десетина години...

  Абе, по-иноватрино нещо не съм виждал

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 42. 42 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 604 Весело

  До коментар [#25] от "vjacho":
  [quote#25:"vjacho"]Ту при нас в Созопол също се отказаха от разделното събиране на отпадъци и сега всичко хвърляме на едно място.Иноватимно,дето се казва.[/quote]
  Твоят"приятел"-изпадналият гербер с гръцко-турското име(Панайот Рейзи)сега "реформатор"ли ще става?
  --------------
  Специално аз съм за обединението на така наречения"Реформаторски блок"...защото ми омръзна да им вкарвам епитети,художествени определения и сравнения по отделнодокато ги изредя...и компът ми запецне
  А сега е по лесно:"...На-на-на-на-на....на "реформаторите"...в на-на"...Трябва да включат и ГЕРБ при тях,както и Янка партизанка...Още повече ще ме улеснят...

 43. 43 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 904 Весело

  [quote#42:"багаин"].Трябва да включат и ГЕРБ при тях,както и Янка партизанка[/quote]

  Тоя го бях забравил.Яне,Яне-бело дупе,жив да не съм дето те забравих!

 44. 44 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Добре, дотук ми харесва.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 45. 45 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 604 Весело

  До коментар [#28] от "virtual brain Occupy parliament":
  [quote#28:"virtual brain Occupy parliament"]Успех! Във вас е надеждата, внимавайте![/quote]
  Ти от името на Дедо Сорос ли им отправяш тези благопожелания?
  Или от името на Чичо Ердо Истанбулски?...

 46. 46 Профил на happymimi
  happymimi
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Хи хи хи, кой още остана извън този велик блок!? Дайте ако има още неуспели политици, да се съберат вътре. Ще е смешно, когато дойдат изборите и почнат да се карат за места.

 47. 47 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  До коментар [#21] от "gretastoianova":


  Посрещате Реформаторския блок като ерес?!? Това е най-големият знак, че той е иновация, благодаря!"

  -Добре са дошли,но ме гложди червейчето.
  "Няма да забравя"-има такава рубрика на Дневник.

 48. 48 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Много ми хареса идеята на съпредседателят на "Зелените", симпатизантите на партиите в Реформаторския блок да се включат в протестите утре.

 49. 49 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И тия в блока на турската пета колона. Нямат шансове.

 50. 50 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И след 23 год. отново се върнахме в изходна позиция. Тогава СДС беше коялиция от партййки, сега т.н. Реформаторски блок е същото и след изборите ще почнат да теглят чергата кой накъдето може.

 51. 51 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3124 Весело

  Получава се един чуден тюрлю-гювеч !!!

  Някои биха казали и манджа с грозде !

 52. 52 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Напред към победа! Не обръщайте внимание на шумните критики - те са последните пръски на една вече отичаща се политическа пумия.

 53. 53 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 772 Неутрално
 54. 54 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#20:"Руританец"]възможни стари муцуни. Трябваше да се гради съвсем нов политически субект, който да представлява възмутеното гражданство, [/quote]
  До коментар [#20] от "Руританец":
  Ами гради бе, Руританец, кой ти пречи. Я виж колко нови строители се появиха в последно време - Бареков, наританите изтърсаци от ГЕРБ, Наско Сираковата буля и т.н.
  Реформаторите пък решили да правят съюз - ами добре. Да им пожелаем успех.

 55. 55 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  [quote#15:"triton123"]що,бе,г-не,той е там от 1944г. до днес![/quote]Като си решил да броиш от 1944 , защо не започнеш от 1943 или 1942 година и не кажеш къде и с кого бяхме ... преди да дойде 1944

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 56. 56 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 768 Весело


  Ми т'ва ли е новото?....
  Ма то същото като старото....

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 57. 57 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1203 Весело

  Ще порим сфинктерите на комунетата - милиционерите на Асфалт паша и Цецо Кумеца и Сергишев!

  Ала, бала!
 58. 58 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#23:"багаин"]Че тя програмата на реформаторите е ясна отдавна......
  ...навеждане,навеждане,навеждане и само навеждане както пред американо-западняшките юдео-масонски колонизатори([/quote]
  До коментар [#23] от "багаин":
  Е, друго си е програмата ти да е изработена от специалистите от КГБ на "неколонизаторката" Русия.

 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  Идват новите управляващи.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  [quote#31:"savsemnov"]На нашия народ само тези "реформатои" му липсват. [/quote]
  Вашият народ навярно не ги иска, но нашият ще гласува за тях.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Успех на реформаторите!

  ... и ако може Кунева да отстъпи една крачка назад по примера на Ваньо Костов.

 62. 62 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#35:"багаин"]АТАКА)...Там ще им осигурим маси...да си блъскат главите в тях![/quote]
  До коментар [#35] от "багаин":
  А, дочувам май глас от под масата.
  А бе багаине, Волния Уили нещо загуби бойния си дух напоследък.
  Я по-добре си стойте там, където са ви навряли протестиращите - под масата.

 63. 63 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#51:"SS"]Получава се един чуден тюрлю-гювеч !!!
  Някои биха казали и манджа с грозде !
  [/quote]
  До коментар [#51] от "SS":
  Който е опитвал тюрлю-гювеч знае, че има чуден вкус. Но шанс да вкусят от него имат само седналите около масата. На тези, които са останали навън и надничат през витрината, гювечът може и да им изглежда манджа с грозде. Даже бих добавил, че гроздето сигурно им се струва кисело, както си мислела лисицата.

 64. 64 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Какъвто народа,такава е и държавата.Сега за съжаление в територията България,това не е държава в която така наречените "бизнесмени","предприемачи" и т.н. лица заедно с другите така наречени "политици" с червена закваска управляват,които на практика са внуците на онези простаци и кърпачи сложени на власт от съветския ботуш през 1944г. положението е това.А за медийните подлоги от сорта на Барековци;Волгиновци и прочее мижитурки не си заслужава да се говори.Лошото е ,че материала ги слуша и след това на власт идват безродниците от БКП-БСП и турските крадливи доносници от ДПС.
  И отново със съжаление ще повторя,че това е положението.

 65. 65 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3124 Весело

  Та като подех готварската тема - всеки уважаващ се Шеф (китчен майстер) ще ви отвори ,че безразборното смесване на продукти и подправки рядко ще произведат зашеметяващ небцето шедьовър (по скоро ще ви докара неприятни позиви от гастро-интестиналния тракт) !
  Е в такъв случай ако Шефовете от кухненския , пардон реформаторския блок искат да спечелят преситените дегустатори/избиратели да обявят супа(чорба) , основно или десерт ще готвят щото ако да речем сложат на тезгяха чудно апетитно изглеждащи еклерчета с пълнеж крем-горчица марка Пръмовица - освен да докарат спазми,драйфане и просиране на дегустаторите си могат да ги накарат пак да изберат скара от Бузлуджа и баклава с рахат локум !!!

 66. 66 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 921 Неутрално

  До коментар [#45] от "багаин":
  [quote#45:"багаин"]Ти от името на Дедо Сорос ли им отправяш тези благопожелания? [/quote]
  Позна. Всеки ден ми снася едни суми твоя Дедо Сорос и цялата ми рода сме милтимилионери вече...

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 67. 67 Профил на kotoni913
  kotoni913
  Рейтинг: 281 Неутрално

  има ли и други! по-бързо лапачи, че на масата вече няма място!

 68. 68 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Бих искала да отбележа, че днес новият председател на СДС (до днес господин, а от днес - другар), присъединявайки се към новото формирование на БСП/ДС, окончателно съсипа партията. Нека всички запомнят добре този ход, за да не чуваме след време как г-н Борисов, г-н Цветанов или г-н Арменският поп са съсипали десните партии. Единствената дясна партия, призната от Европа, в момента е ГЕРБ! И всички, претендиращи да са противници на БСП/ДПС/Атака, са морално задължени да подкрепят ГЕРБ, ако не искат повторение на сегашната тройна коалиция. Моля да осъзнаете тази проста истина, дами и господа.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 69. 69 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Ще отбележа,че ГЕРБ е от същото червено-крадливо котило на на онези подлоги на СССР. Примерно тиквата пожарникар,който напуска пожарната,която между впрочем е на подчинение на МВР разбирай на народната милиция за да остане член на БКП-БСП.Впоследствие се създава фирма за охрана Ипон чийто шеф е пожарникаря Б.Борисов и който е във близки отношения с друга такава комунистическа престъпна организация СИК.Да не пропусна да отбележа,че точно Ипон и Б.Борисов охраняват друга една тиква от Правец,а именно Т.Живков.Така,че на практика гербаджиите са си клон на червената престъпна мафия-олигархия БКП-БСП.

 70. 70 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  Отбележи на другарката, пардон, на госпожата над твоя пост това, макар, че тя го знае прекрасно! Целта на ГЕРБаджиите е да задушат в зародиш всичко що не е гербаджииско, т.е. не е БКП. Те са, не знам коя колона, но и това няма значение, целта е мръсотията да върви.

 71. 71 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#68] от "Кокетна - за касиране на вота!":

  Маце, ти май не си чела новината: ЕНП препоръчват смяна на Вожда, евентуално има и препоръка за нов - Т.Д., но не е Татяна Дончева. Ама не знам, дали не са братчеди?

 72. 72 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  "...острото противопоставяне и личните нападки в предизборната кампания през май са довели до загубата на доверие и са отблъснали избиратели...."

  Загубата на доверие и отблъскването на избиратели са много преди май и са окончателни. Личните нападки през май бяха само между увисналите в безтегловност самозванци, за да се отклони вниманието от непотребното им присъствие в политическия живот.

 73. 73 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Срещнали се двама на площада.
  Приятно ми е Иванов - реформаторски блок.
  Другият казал - Приятно ми е - Петров, обикновен п.....ст.

  Горе -долу така излиза, както в стария виц.

 74. 74 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  "Не приемам тезата, че привличането на много партии обезличава...Многото партии само вдясно очевидно са продукт на липсата на компромиси и на прекалено его".

  Колкото и безлични партии да привлечеш, лице няма да получиш. С това, че липсата на компромис е причина за многото десни партии, съм съгласен, а изходът е всички "реформаторски" менте-политици да направят копромис, да престанат да се мотаят в краката на политиката и да се заемат с нещо, което им се удава. Това е очевадното нобходимо условие нещата вдясно да потръгнат. Цяло щастие е, че в България и нещата вляво стоят по същия начин, иначе хората отдавна да са забравили за "автентичното" дясно...

 75. 75 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#21] от "gretastoianova":

  Прозрението Ви е точно - в България всяка иновация се приема трудно, най-вече в политическото пространство. Може би защото много сме патили. Но тревожното е, че все още много хора( с минусите тук на изнесеното от Радан Кънев, примерно) не разбират смисъла и целта на Реформаторския блок. А това според мен е последната ни възможност да се отървем от напиращите да управляват завинаги БСП - ДПС-Атака лидери. От хората, които никога няма да се освободят от своя "социо-културен код на комунизма".
  Точно за това енергията на протеста и енергията на зараждащото се реформаторско движение все повече се сближават. Защото целите им са еднакви - да няма бързи назначения тип "Пеевски" и протакане или заобикаляне на истински необходимите реформи в държавата.

 76. 76 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 652 Неутрално

  "До тук - добре!", казал оня, който падал от 15 етаж, като минавал покрай седмия...

  До тук, с малко оптимизъм, осигуриха си прескачането на бариерния риф и топлите банки в Народното събрание.

  Въпросът е: Какво ще правят, като влезнат в парламента?
  Нещо ще могат ли да направят с тия слаби крави?
  И колко от тех ще се обявят за "независими", когато БКП (пардон - по навик...) изпадне в безизходна ситуация?

  Но, иначе, ПОРЕДНИЯТ ПРОЕКТ НА КДС Е В ХОД!

  Освен, ако българите не ги познаят кои са на изборите...

  Проклета да е Русия!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK