Посрещането на депутатите и контрапротестът срещу президента (хронология)

Чаша с кафе, хвърлена от протестиращ, лети към колата на премиера Пламен Орешарски, когато кортежът минава покрай загражданията на път към Народното събрание

© Юлия Лазарова, Abandoned In Sofia

Чаша с кафе, хвърлена от протестиращ, лети към колата на премиера Пламен Орешарски, когато кортежът минава покрай загражданията на път към Народното събраниеПротестиращите вече 64 дни срещу кабинета "Орешарски" организираха блокада на парламента, за да попречат на депутатите да приемат отново актуализацията на бюджета. Инициативата беше кръстена "Голямото посрещане" , но не се събраха очакваният брой хора. 


В същото време край президентството се събраха стотици хора, докарани от автобуси с регистрация извън София, които тръгнаха на шествие към парламента. Те искаха оставката на държавния глава и депутатите да бъдат оставени да работят спокойно.


В един момент двете групи се приближиха опасно една до друга, но полицията не позволи да се стигне до ексцесии. В крайна сметка поддръжните заеха позиции пред "Ал. Невски". Недоволните се разположиха зад храма, пред централния вход и в градинката откъм университета. Това решение осигури и безопасен маршрут за извеждане на депутатите след края на заседанието.
Репортерите на "Дневник" следиха на случващото се в центъра на София. Ето и хронология на станалото. Дебатите по ветото на актуализацията на бюджета можете да видите тук. 


14.00
И протестиращи, и контрапротестиращи си тръгнаха. Около сградата на парламента вече няма опчти никой. Движението по бул. "Цар Освободител" още не е пуснато.


13.50
Минути след гласуването на актуализацията на бюджета, коли с депутати започнаха да излизат през частта от площад "Ал. Невски", където са поддръжниците на кабинета. Направен е кордон от полицаи, но от него няма нужда, тъй като хората викат по минаващите коли "Победа" и нямат никакво намерение да застават на пътя им.


Много служители на реда са заели позиции така, че да не допуснат протестиращи срещу правителство, който са от другата страна на храма, да се приближат към маршрута за извеждане на депутатите.


Голяма част от поддръжниците на кабинета си тръгват. Почти приключи и извеждането на депутатите.


13.25
Полицията раздели на две части участниците в контрапротеста в подкрепа на правителството, които са пред сградата на светия Синод. Така малко преди гласуването на актуализацията на бюджета се осигури безопасно място за излизане на колите на депутатите.

12.40
Пред парламента не останаха протестиращи. Около 100-150 души все още стоят до загражденията откъм улица "Оборище". Приблизително толкова са и подкрепящите, заели позици пред "Ал. Невски".


12.30
БСП и ДПС са осигурили между 4 хиляди и 4 хиляди свои симпатизанти от страната за контрапротестите в центъра на София тази сутрин, научи "Дневник" от източници в двете партии. Повече подробности можете да прочетете тук. 


12.20 часа
Лидерът на БСП е следващият, който посети привържениците на кабинета край загражденията. Той обеща продължаване на реформите, повече пари за бедните и майките. Станишев поясни, че кабинетът има готов законопроект за по-ранно пенсиониране на хората, на който не им достига малко. Миков също мина на тур на овации. "Разбрах, че има хора от Видин", каза той с усмивка.


Фотогалерия: Протестиращите срещу колите на властта >


"Ние сме с вас, смело", "Победа" им отговориха хората. "Много жега, айде да приключваме", чу се глас на възрастна жена.  Според Станишев не са водени разговори с "Атака" за подкрепа на актуализацията на бюджета. Той обаче изрази надежда, че народните им представители ще гласуват по съвест и ще помогнат решението да мине.


"Хората, които подкрепят правителството, нямат ли право да изразят своето мнение. Благодарен съм на хората за тази подкрепа, за да знае цяла България, че има хора, които подкрепят правителството на Орешарски", каза лидерът на БСП в отговор на въпрос. Според него има групировки и медии, които искат да скрият това.


"Няма да ни предавате, не ни предавайте другарю Станишев. Не предавайте народа, ние сме народа", повторо неколкократно жена на средна възраст. В отговор лидерът на БСП каза пред симпатизантите на партията, че уважава и протестиращите, но не може с викове "Оставка" да се решават проблемите. Чуха се и възгласи "Станишев президент".


12.05
Част от контрапротестиращите тръгват на групи обратно към президентството. Лидерът на ДПС Лютви Местан и депутатът от движението Йордан Цонев отидоха по малкото останали привърженици на кабинета край загражденията, за да ги поздрави. Те помахаха на хората, здрависаха се с част от тях и размениха по няколко думи.


11.55
Контрапротестиращите са образували нещо като шпалир около служебния вход на парламента. Протестиращи коментират, че вероятно целта е да се осигури безпрепятствено излизане на депутатите от сградата на парламента, когато свърши извънредното заседание.


Пред хората Местан заяви, че Дянков е замразил пенсиите, но сегашният кабинет ще ги размрази. Цонев пък обеща, че монополите повече няма да ги тормозят.


Лидерът на ДПС каза още, че управляващите винаги са готови на диалог, дори с тези, които са против тях. Местан каза, че е излязъл, за да разбере от хората какви са очакванията им. Един от тях му отговори, че са големи.


На няколко пъти представителите на ДПС бяха прекъсвани от викове по мегафона "Подкрепа" и "Единство". Пред журналисти Местан каза, че философията на промените в бюджета ще бъде задълбочена в следващия.
Той смята, че няма опасност от сблъсъци между двете групи хора. и добави, че твърденията за повторение на египетски стандрати за безотговорни. "Аз не знам как тези хора са дошли, ако има хора от провинцията, предполагам не са дошли с кораби, защото София няма пристанище. Въпросът с автобусите не може да бъде предмет на двойни стандарти", каза витиевата Местан, в отговор на въпрос.


11.50 
Поддръжниците на кабинета разпънаха огромно знаме, с дължина може би петдесет метра, на улицата край храма Св. Александър Невски. Младежи с бели тениски и шапки го държат на ръце и го развяват. От камерата на Би Ти Ви се вижда мъж, който носи огромни, чисто нови знамена към паркиран в близост бус. На няколко места има стекчета с минерална вода. Освен това младежи обикалят между хората и им подават шишета с вода. Организацията е като на първомайските митинги на БСП.


11.28
Зам.-председателите на групата на левицата Янаки Стоилов, Димитър Дъбов, Корнелия Нинова, Атанас Мерджанов, Спас Панчев и Александър паунов, както и депутатът Антон Кутев, излязоха от парламента и отидоха при контрапротестиращите. 


Първоначалният план беше с тях да излезе и Орешарски, за да благодари за подкрепата. След кратка консултация помежду им обаче Орешарски се отказа да излиза, след като участник в разговора подхвърли, че това ще копира поведението на президента по време на февруарските протести, когато Росен Плевнелиев излезе на улицата при протестиращите. 


Хората се обръщаха към Нинова с "другарко Нинова". Други пък пращаха на червените депутати въздушни целувки. Според БТА подкрепящите кабинета са били посетени и от депутати от ДПС. В предните редици на привържениците на идеята, депутатите да бъдат оставени да работят спокойно, се забелязват доста лица, познати от февруарските протести срещу високите сметки.


Междувременно броят на противниците на правителството край парламента намаля до около 150 души.


11.00 
Част от подкрепящите кабинета отново са прави и викат "Победа". Би Ти Ви показва нова група пристигнали току що, които обясниха, че са от Видин и Монтана. Те също повториха, че са симпатизанти на правителството и са дошли в София, защото искат кабинетът да бъде оставен да работи

10.55
Човекът с мегафона сред поддръжниците на кабинета повтори многократно "Изтегляйте се напред" (към загражденията), но хората насядаха и се скриха по сенките в парка отстрани. Организаторът обикаля групите, за да ги приканва.

Поддръжник на кабинета обяснява защо е с с плакат на СталинВидеото е на журналиста Найо Тицин

На ул. "11 август" и "Московска" са се събрали много полицаи, но протестиращите в тази зона са малко. На разпечатани и раздадени на хората листовки пише "Г-н президент, симпатични ли сме ви". "Ние нямаме офшорни сметки". "Народа подкрепя Орешарски, искаме бюджет за хората".
Контрапротестиращите тръгват. На площада имаше около 500 души. Според организаторите се очаквали още поне толкова

© Анна Христова

Контрапротестиращите тръгват. На площада имаше около 500 души. Според организаторите се очаквали още поне толкова


10.15
Групата на поддръжниците на кабинета мина безпрепятствено по ул "Раковски" и се отправи към площад "Александър Невски". Организаторите повториха призивите си за спокойствие: "Не бива до влизаме в пререкания с другата група" и "Да оставим полицията да си върши работата." Двете групи от подкрепящи кабинета - тези край Синода и идващите откъм президентството се сляха и се прилепиха до металните заграждения.
Контрапротестиращите носят плакати, сред тях и портрет на Сталин. Преобладаваха плакати с послания към президента и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

© Анна Христова

Контрапротестиращите носят плакати, сред тях и портрет на Сталин. Преобладаваха плакати с послания към президента и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов


10.10
Протестиращите освиркват всички коли на парламента, които минават покрай тях. Според очевидци, с кафе е бил залят автомобила, в който се е возил премиерът Пламен Орешарски. Полицаи се опитват да не допуснат сливане на двете групи. За момента има само блъскане в района на ул. "Московска". Полицаите са без щитове и специална екипировка.
Посрещането на депутатите и контрапротестът срещу президента (хронология)

© Ангелина Генова


10.05
Шествието от поддръжници на кабинета е от около 500 души. Пред репортер на "Дневник" един от организаторите на похода заяви, че се чакат още толкова хора. Автобусите щели да спрят на бул. "Дондуков", тъй като на "Тодор Александров" няма място. Рейсове са спрели и пред националния стадион. Плановете са шествието да мине по ул. "Раковски" и да отиде до сградата на Синода. На пътя им има полицейска блокада.
Как протестиращи посрещнаха премиера Орешарски

Хората от шествието викат едновременно "Подкрепа" и "Единство". По мегафоните се чуват инструкции- "По-бавно". Депутатите в парламента вече са 208.

9.55
Парламентът започна работа, след като се установи, че има кворум - присъстват 187 депутати.


"Идват много автобуси, за които нямам съгласуване, в тесен контакт сме с МВР", каза по Би Ти Ви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя призова да не се допуснат сблъсъци и ако е възможно, да не се блокира изцяло центъра на града.

Малко преди 10ч. - паркираните автобуси на бул. "Тодор Александров" са около 40, а допълнително има паркирани микробуси. На всички има табели "Случаен превоз", а регистрационните номера са от Пловдив, Благоевград, Бургас, Стара Загора, Пазарджик...

© Анна Христова

Малко преди 10ч. - паркираните автобуси на бул. "Тодор Александров" са около 40, а допълнително има паркирани микробуси. На всички има табели "Случаен превоз", а регистрационните номера са от Пловдив, Благоевград, Бургас, Стара Загора, Пазарджик...


Паркираните автобуси на бул. "Тодор Александров" в двете посоки са около 40, а допълнително има паркирани микробуси. На всички има табели "Случаен превоз", а регистрационните номера са от Пловдив, Благоевград, Бургас, Стара Загора, Пазарджик. Продължават да пристигат и още. От автобусите слизат групи, които поемат към президентството. Чуват се реплики: "Като на разходка". 


Маршът на подкрепящите кабинета върви към Народното събрание. По мегафон се чува "Моля по-младите хора да минат напред". Планът е шествието да се присъедини към групата покрай синода. Докато се отдалечават от президентството, хората освиркаха държавния глава по команда, като за последно.


Поддръжниците на кабинета, събрани пред президентството, строени в редици, тръгнаха към парламента.


Протестиращите срещу кабинета край парламента са 300-400. Основната група обикаля около Художествената академия и парадния вход. Те са с барабани.


В очакване на шествието

© Анна Христова

В очакване на шествието

9.50
Буквално за по-малко от час поддръжниците на кабинета, пристигнали с автобуси от цялата страна, превишиха многократно противниците на правителството. Групата от симпатизанти на правителството край Синода освирква всички депутати от ГЕРБ, които влизат. Млад мъж дава знак кой депутат е от "противниците". "Младеж, да не объркаме и да освиркаме Орешарски, като се появи", притесни се възрастна жена от множеството.


"Отиваме да дадем подкрепата си на българското правителство, не отиваме на война. Запазете спокойствие и не се поддавайте на предизвикване", призовава човек по мегафон който участва в организацията на хората. Колоната иска да тръгне, но организаторите ги спират с думите, че се чакат още хора.


9.45 
Част от подкрепящите кабинета се подредиха на жълтите павета в колона. Готови са да се отправят към Народното събрание. Протестиращите призоваха и президента да дойде с тях, и да изложи аргументите си за ветото пред депутатите.

Контрапротестиращите се готвят да тръгнат към парламента

© Ангелина Генова

Контрапротестиращите се готвят да тръгнат към парламента


Йорданка Фандъкова пред БНТ: "Силно е затруднено придвижването в София. Затворени са бул. "Цар Освободител", части от ул. "Раковски" и ул. "Оборище". Трудно е придвижването в града, заради многото автобуси. Призовавам всички да запазят спокойствие."


9.35 
Полицаи са задържали група от около 30 протестиращи в градинката зад Руската църква. Протестиращите стоят там от близо половин час, а служителите на реда проверяват документите им.


Пред президентството на големи групи идват много хора. Те са обърнати с лице към президентството и викат оставка. Част от присъстващите си говорят на турски. Не липсват млади, здрави момчета. При появата на камери, като по команди всички присъстващи вадят знамена и плакати. Полицейски кордон охранява президентството.


Хората, слизащи от автобусите, видимо не знаеха къде отиват, предаде репортер на Би Ти Ви. Всяка група има някой, който я води към мястото на събирането.


9.30 часа
Колона от хора се движи по бул. "Тодор Александров" към президентството, показват кадри на Би Ти Ви. Основно са млади хора, повечето са мъже. Има и жени и деца.


9.10
Читател на Дневник съобщи, че по целия бул. "Тодор Александров" - от "Булбанк" поне до светофара на кръстовището с бул "Христо Ботев" има паркирани автобуси и микробуси. Пристигащите хора, отправили се към президентството, не коментират как и защо са дошли в София. Според Би Ти Ви най-голяма е групата от Кърджали.

Посрещането на депутатите и контрапротестът срещу президента (хронология)

© Юлия Лазарова


9.05
Отвъд металните заграждения край парламента, в зона оградена с ленти и полицейски кордон в близост до сградата на Светия синод, се събраха около 100-150 души, поддръжници на кабинета. Те са предимно възрастни хора, но не само. Повечето от тях носят националния трибагреник. От разговорите по между им става ясно, че идват още автобуси от цялата страна. Част от хората си говориха с депутата от БСП Борис Цветков, който ги информира, че се събира група в 10 часа, за да освирка президента. Междувременно вече в парламента влязоха и част от депутатите от ГЕРБ. Хората казват, че сами са се организирали от Пловдив, за да дойдат.


9.00
Според полицейски източници, цитирани от Би Ти Ви, с опазването на общественият ред в центъра на София са ангажирани 1700 полицейски служители, като поне 500 от тях са от страната.


8.50
15 автобуси са влезли в София около 8.30 часа днес откъм магистрала "Тракия", съобщи Би Ти Ви. Те са били с регистрации от Кърджали, Сливен и Пловдив. Рейсовете са се движили в колона и са имали табели с надпис "Случаен превоз". Автобусите са завили покрай университета и са паркирали на бул. "Дондуков". Повечето от хората са се присъединили към поддръжниците на кабинета пред президентството, съобщи отново Би Ти Ви.


8.40
Край парламента дойде още полиция. Въпреки че металните заграждения са както досега - отзад покрай "Александър Невски" до БАН, полицията не допуска преминаването през много по-голяма зона - от бул. "Цар Освободител", по "Раковска", по "Московска" до ул. "Париж" има плътно присъствие, най-вече от общинска полиция.

Посрещането на депутатите и контрапротестът срещу президента (хронология)

© Юлия Лазарова


По ул. "Париж" покрай "Александър Невски" има плътно наредени полицейски автомобили, така че да не се виждат депутатите, когато идват от задната страна откъм "Ал. Невски". Оттам обикновено идват представителите на "Атака", чиято централа е при операта. Междувременно някои от депутатите на БСП и ДПС вече са в парламента.


И протестиращите също се увеличиха, но не много. Обикалят по полицейските заграждения и търсят начин да бъдат по-близо до сградата на парламента.


8.25
Министърът на отбраната Ангел Найденов каза по ТВ7, че няма информация да има от страна на БСП организирано извозване на контрапротестиращи от страната към София с автобуси, каквито слухове се появиха във "Фейсбук" вчера. Вероятно, за да не позволи паркирането на рейсовете на най-удобното място в близост до парламента - край стадион "Васил Левски", двата паркинга пред него са оградени с червени ленти и спирането е забранено.

Празните паркинги край националния стадион, от който обикновено тръгват и пристигат десетки автобуси по различни маршрути.

© Юлия Лазарова

Празните паркинги край националния стадион, от който обикновено тръгват и пристигат десетки автобуси по различни маршрути.


Според днешния вестник "Преса" неизвестният към момента Александър Александров е уведомил столична община, че ще организира митинг на площад "Независимост" (край сградите на МС и президентството), който ще продължи от 9 до 21 часа. Найденов беше категоричен, че кабинетът няма намерение да подава оставка.


8.15 часа
Откъм парадния вход на парламента има петдесетина души, които са затворили булеварда. Мъж свири на черното пиано край палатковия лагер. За момента няма скандирания, само се чува свиренето на свирки.

Посрещането на депутатите и контрапротестът срещу президента (хронология)

© Юлия Лазарова


В градинката между университета и парламента, при входа на НС за журналисти, групата е най-шумна. Хората от нея скандират "Червени боклуци". Металните загражденията край парламента са плътни откъм БАН и университета. Коли на жандармерията са паркирани така, че протестиращите да нямат видимост към служебния вход, от който влизат депутатите.


От страната на храм-паметника "Ал. Невски" малка зона е оградена с лента там почти няма хора, само много полицаи. Общо край парламента има около 200 души. Накратко в момента около народното събрание има малко протестиращи и много полиция.


8.05 часа
Започва събирането на хора край парламента. Все още те са няколко десетки. Възобновена е и инициативата протестно кафе. Движението по бул. "Цар Освободиел" е блокирано от десетина души с велосипеди и пеш.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (403)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 582 Весело

  Ало, десебарите
  А, да ви видим, като сте такива "обединители"

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 2. 2 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 876 Любопитно

  ОСТАВКА!
  Имате ли подготвени автобуси?!?!?

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 3. 3 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Демокрацията е миролюбива по самата си природа

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#4] от "Съни":

  Интересно - би ли дал повече информация

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 6. 6 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Успех на предсрочните ИЗБОРИ!

 7. 7 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 421 Неутрално

  [quote#2:"madagaskar"]ОСТАВКА!
  Имате ли подготвени автобуси?!?!?[/quote]

  Страхът им е неуписуем днес.А памперси дали има подготвени?

  В България властва беззаконието!
 8. 8 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  ОСТАВКА ВЕДНАГА

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 9. 9 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1302 Весело

  Днес е Видов ден !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Фашистите {национал-социалисти} са окупирали пловината център на София .

 12. 12 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1302 Весело

  До коментар [#5] от "Sinite - завоят наляво забранен":


  [quote#5:"Sinite - завоят наляво забранен"]Интересно - би ли дал повече информация [/quote]
  ==================

  По стара вековна практика БКП ползва ЛОЗУНГИ ,
  а няма и не дава информация !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 13. 13 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 983 Неутрално

  ОСТАВКА!

  Fail with honour then succeed by fraud
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на nmw
  nmw
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#10] от "Sinite - завоят наляво забранен":

  Да живее и неговия верен пазвантин. Господ здраве да му дава и да му се множат благата.

 16. 16 Профил на ...slideshow...
  ...slideshow...
  Рейтинг: 367 Весело

  Дайте оставка доброволно, защото после ще молите да ви я приемем.

 17. 17 Профил на idiotoria
  idiotoria
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Гадове...По Дондуков е пълно с полицаи с палки, щитове и шлемове. В готовност са да леят кръв другарите и аркадашите!

 18. 18 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Дали има от форума?- притеснена съм,щото и наште са буйнички

 19. 19 Профил на nmw
  nmw
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Мерките на полицията са адекватни щом герберистите почнаха да реват.

 20. 20 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  [quote#1:"Митко Василев"]Ало, десебарите [/quote]

  Аз съм такъв... през 89-та бях на 33 години. Борихме се с комунистите още преди 10-ти! Работех в министерство, само 4 души не бяхме членове на БКП, имах катинарче, за което ме наказваха и ходех пред Кристал...и след това на всичко в което не си участвал, но си чул. Никога не съм бил член на партия или движение. Мисля и анализирам ....
  Демократите не трябва да използват терминологията и методите на комунизма!

 21. 21 Профил на tedimar35
  tedimar35
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#11] от "deepblue":

  ...и този форум, съдейки от червеното в него. И по организираност вече го докарваме като Северна Корея. Ускорено крачим към Евразия...

 22. 22 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1046 Весело

  Ха ха ха....как са се обградили милите...тръпнат в очакване на народната любов...и това всичкото в името на благоденствието на народа...айде бе...

 23. 23 Профил на Цоциалист за 1 нощ
  *****
  Неутрално
 24. 24 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 572 Весело

  -Последен напън, на Мутрата!

 25. 25 Профил на vainooo
  vainooo
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Всички там!

  Дневник, дневнииииик, дневник!
 26. 26 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  До коментар [#17] от "idiotoria":

  Споко, никой няма да бие. Поне до 22:00 часа. За после не съм убеден.
  Освен ако умните, красивите и интелигентните не са решили да подсилят протеста с хората на Боце от Люлин. Или пък някой отвън да им го "подсили".
  Да предупредя. Охранителна полиция не люби и тачи ултарсите.
  Правилното поведение тогава е да се стои по-далеч от малоумничетата със светнали очи. Че ония - бронираните, започват да карат наред с палките.

  Ecrasez l’infâme
 27. 27 Профил на mahakalah
  mahakalah
  Рейтинг: 572 Весело

  Днес е хубав ден за победа! #ПобеDay

  You don't have a soul. You are a soul. You have a body.
 28. 28 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5181 Неутрално

  Обърнахте ли внимание.
  ВЪОРЪЖЕНАТА МИЛИЦИЯ и ЗАГРАЖДЕНИЯТА са САМО ПРЕД "парламента".
  Пред Президентството,където също уж има "протест" НЯМА МИЛИЦИЯ И ЗАГРАЖДЕНИЯ.
  Това недвусмислено сочи ОТ КОГО СЕ СТРАХУВА ВЛАСТТА.
  По-точно РУСКАТА ТРОЙКА.

 29. 29 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Герои. Оставка.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 30. 30 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Има ли подготвен бял автобус?

 31. 31 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 450 Весело

  Народните избраници ги пазят от народната любов ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 32. 32 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1085 Разстроено

  Еййй, сещам се за Тодор Колев, лека му пръст: "Слуги на народа!" В такава обстановка трябва да си изпечен гьонсурат, за да се правиш че всичко си е нормално и ти просто си гледаш работата (и отпуската!).

 33. 33 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 421 Неутрално

  15 автобуса са паркирали пред Дондуков съобщиха преди сек по бтв.Червената мафия се задейства

  В България властва беззаконието!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#4] от "Съни":

  Кои са гафовете и своеволията на президента?
  Виж за правителството можем да направим дълъг списък.

 36. 36 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#10:"Sinite - завоят наляво забранен"]Да живее Тодор Живков! [/quote]
  Т. Живков вече изгни, но не подценявайте нашите отряди.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 37. 37 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#24] от "spoko":

  Пълно е с мутри на улицата! Че даже и с децата си дошли.

 38. 38 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#34] от "Sinite - завоят наляво забранен":

  Явно шумкарите са минали в технологично настъпление

 39. 39 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Всички антифашисти пред парламена.

 40. 40 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 778 Весело

  А ние ще ви посрещнем след като слезнем от автобусите.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 41. 41 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Червената мафия е мобилизирала сливенските цигани и турците от Кърджали да крепят правителството.

  Както винаги - те ще дадат властта само с кръв!

 42. 42 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 988 Весело

  [quote#30:"gogo2011"]Има ли подготвен бял автобус?[/quote]Този път може да са решили да използват бронирани коли за да се пазят от "любовта" ни.

  ОСТАВКА!

 43. 43 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  6 рейса са спрени за проверка на Владая, след като идвали на протеста пред парламента. Това научи ПИК от хора, които се возили в бусовете.

  На предните стъкла имало табели "случаен превоз", но органи на полицията показали палките и започнали да ровичкат в багажите на хората.

  По наша информация рейсовете идвали организирано от Благоевград и Сандански.

  Не е изключено и ченгетата да са получили сигнал, че става дума за платени протестиращи.

  10 пълни буса с "екскурзианти" в момента са на Ихтиман. Пред камерите на ТВ7, те твърдят, че са тръгнали на екскурзия до столицата, ама "можело да минат и през парламента".

  Организацията е много стройна и явно така е планирана, че към 10 часа бусовете да са пред парламента.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на оstavime
  оstavime
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Всички, които не са гласували на изборите сега реват "оставка". А и ако има нови избори пак няма да гласуват, след което ще реват отново.
  Няма угодия, ей!

  Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!
 46. 46 Профил на ...slideshow...
  ...slideshow...
  Рейтинг: 367 Любопитно

  Чува се, че днес Шамара най-после щял да даде живота си за Орешарски...

 47. 47 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#42:"BlueWater"]Има ли подготвен бял автобус?- цитат на коментар #30 от “gogo2011”Този път може да са решили да използват бронирани коли за да се пазят от "любовта" ни.[/quote]
  Само хеликоптер ще ги спаси...

 48. 48 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 624 Неутрално

  О С Т А В К А.......и след оставката какво?????? Нека поне един от протестиращите каже,какво очаква? Най-вероянто нови избори. Ами ако конфигурацията в парламента остане приблизително такава,каквато е днес,или с незначителна разлика/най-вероятно/?Пак лище трамбоваме по улиците за нови избори?А в това време България ще потъва.По същество всички партии водят една и съща икономическа политика нямаща нищо общо с класическия либерализъм. Властта се упражвява в полза не на обществото,а на едрия корпоративен капитал откъдето се пръкна и олигархията. Каква демокрация бълнувате,какви пет лева???

 49. 49 Профил на Edge404
  Edge404
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Група от ДПС, облечени с официалните си анцуНзи и джапанки се беше объркала и дошла пред Ал. Невски. След кратко помайване, с полицейски ескорт и под аплодисментите на останалите, се отправиха към централата на ПП Юруш. Явно там давали парите (и пицата де...).

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 50. 50 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#48:"neznaiko_2011"]Пак лище трамбоваме по улиците за нови избори?[/quote]

  Не. Освен ако не почнат да правят същите простотии като сегашното правителство? Други въпроси?

 51. 51 Профил на pandelka
  pandelka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#28] от "Hawaii":
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 52. 52 Профил на Цоциалист за 1 нощ
  *****
  Неутрално

  [quote#48:"neznaiko_2011"] Ами ако конфигурацията в парламента остане[/quote]

  Нъл знаеш , че акото мирише? След новите избори БСП и ДПС няма да могат да съставят правителство, ясно е като бял ден!

 53. 53 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 778 Весело

  Десни протестиращи?! Това трябва Това трябва да е фърст в световната история!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 54. 54 Профил на pandelka
  pandelka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#44] от "gripen":
  Нещо си се объркал, те властта бързо я сдадоха, твоите хора са тия, които сега стискат здраво кокала и не пускат, щото не се знае кога ще се докопат пак.

 55. 55 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Аиде башибузука е вече в София.

 56. 56 Профил на entwickler
  entwickler
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Това с автобусите ми е познато от един друг процес - изборен туризъм. Спецовете в този бизнес са ДПС. Все пак съм от Разград и съм виждал 20 автобуса един зад друг паркирани по булевардите. Наистина са ни обявили война.

 57. 57 Профил на Цоциалист за 1 нощ
  *****
  Разстроено

  Пристигащите хора, отправили се към президенството, не коментират как и защо са дошли в София.
  ------------------------------------
  БСП са мобилизирали лумпени от провинцията!

 58. 58 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 647 Весело

  То пък ще вземе да се окаже, че наистина можем да си спретнем гражданска война.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 59. 59 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Очевидно полицията помага на управляващия КЛАН , като пропуска тяхните автобуси и спира на входовете на София автобусите на другия.

 60. 60 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#52] от "Цоциалист за 1 нощ":Въпросът за мен не стои по този начин. За мен е важно каква политика ще провежда,което и да е правителство след евентуалните предсрочни избори,защото в продължение на 24 години,всички български правителства барабар с днешното не работят в полза на народа, а на частния интерес.

 61. 61 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1392 Любопитно

  [quote#56:"entwickler (протести и незабавна оставка)"]Наистина са ни обявили война.[/quote]

  На война - като на война.
  Аз ще гледам с интерес коя от групите е по-мотивирана.
  Пуканките са заредени, а на по-късен етап ще донесат и биричка.

  Ecrasez l’infâme
 62. 62 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 624 Любопитно

  Интересно е да се разбере, внесени ли са искания за протестни шествия и от кого в Столична община?

 63. 63 Профил на krasimiren
  krasimiren
  Рейтинг: 470 Неутрално

  комунетата,маи готвят ,,имитация ,, на гражданско насилие....

 64. 64 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3723 Неутрално

  Ако ДПС изпратят свои привърженици в София, става лошо. Ако пък "случайно" някой от тях пострада, не ми се мисли как ще бъде разтълкувано.

 65. 65 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Гледам от морето по телевизията платените фенове на Олигарски от Кърджали и съм особено доволен, че точно такива индивиди подкрепят комунягите и Агата. Есента си отиват 100% тия наглеци.

 66. 66 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Доган стовари автобусите от Кърджали. В такава държава ли искате да живеете?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 67. 67 Профил на Coreni
  Coreni
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Това за което работи настоящото правителство в пълен социален разпад.

 68. 68 Профил на chr81
  chr81
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Още малко негрите в България ще си платят за протест и ще си докарат негри от Африка със самолетите. Смях! София е 2млн души. Толкова ли БСП и ДПС не могат да съберат 10хил. души митинг. Явно не могат. Друго си е да докараш автобуси от Каспичан, Дулово, Тулово, където хората работят за 250лв /ако изобщо имат работа/ при единствения местен дерибей, разбирай някой откраднал милиони и предприятия през поледните 24 години "ДЕМОКРАТИЧЕН ПРЕХОД", член на съответната партия и виден гражданин, който "дава" хляб на хората като месия. Смях! 24 ГОДИНИ ПРЕХОД КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ - 24 ГОДИНИ МЪКА И МИЗЕРИЯ!

 69. 69 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Anna ‏@astambi
  #дансwithme По цялата дължина на Тодор Александров автобуси случаен превоз с туристи с плакати и знамена! Пазете се! pic.twitter.com/xkepsf5UgD

 70. 70 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  [quote#6:"mavricii.plovdiv"]Успех на предсрочните ИЗБОРИ![/quote]Стиска ли ви ... да ходим на избори СЕГА и веднага ??? Ще се повтори (+) ( -) 5% резултата от 12 май ... ама в много (-) за ГЕРБ и малък (+) за НФСБ Евентуално и малък (+) за някакви сини реформатори - колкото да влязат в НС. Искате да бетонирате Станишев и Местан ли ? ... и да се кефите на агонията на ГЕРБ с приливане на ГЕРБерски гласове към "сините" и БСП - родната партия на ГЕРБерите е БКП ??

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 71. 71 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 988 Весело

  simo ivanov ‏@simoivanov
  Спонтанен и неорганизиран протест. #дансwithme pic.twitter.com/gpaXhhoMnR

 72. 72 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 988 Весело

  Ivan L Petrov ‏@Ivan_Petrov
  Младежи,говорещи не на официалния език на страната, подпомагат 'спонтанната' манифестация via @yradunchev #ДАНСwithme pic.twitter.com/q0XXWaVZYy

 73. 73 Профил на ...slideshow...
  ...slideshow...
  Рейтинг: 367 Любопитно

  Волен пристигна ли ? С депутаткиния си харем ?

 74. 74 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Около 40 протестиращи бяха задържани от полицията в района на Александър Невски. В момента органите на реда проверяват личните им карти и съставят протоколи.

  Протестиращи алармират в социалните мрежи, че полицията не ги допуска да се приближат до парламента.

 75. 75 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Puska kontra protesta da vliza na Nevski otkym Rakovska. Tuko shto zatvoriha krystovishteto na Rakovska I Tzarya - shte propusnat kontraprotesta ot tam!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 76. 76 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  [quote#67:"Podkrepa"]Това за което работи настоящото правителство в пълен социален разпад.[/quote]Какво ще се разпада бе джанъм ???
  ГЕРБерите ликвидираха 110 000 фирми
  ГЕРБ изхвърли на варела 450 000 безработни
  ГЕРБ държа 1 200 000 трайно НЕзаети
  ... На тая база и Хари Потър да дойде = .!!.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 77. 77 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 988 Весело

  Dimitar Bechev ‏@dimobe
  Случаен превоз за случаен кабинет #ДАНСwithMe

 78. 78 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 876 Гневно

  Рейсовете са се движили в колона и са имали табели с надпис "Случаен превоз". Автобусите са завили покрай университета и са паркирали на бул. "Дондуков". Повечето от хората са се присъединили към поддръжниците на кабинета пред президенството

  И после ГЕРБ били плащали! Хахахахаха!
  Без да си платят БСП и ДПС нищо не могат да направят!
  ИЗМЕКЯРИ ПОДЛИ!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 79. 79 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#76] от "EVOLYUCIONER":

  ти с циганите и комунистите ли си? те са ли ти в социалната група, с тях ли заедно ще си решавате проблемите?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 80. 80 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  [quote#66:"web_2.0_vs._dc"]Доган стовари автобусите от Кърджали. В такава държава ли искате да живеете? [/quote]

  Мии..
  Като се замисли човек, що там..?
  Пред президентството.
  Вечерята на Плевнелиев с мюфтията, на тъмно така, с разни представители на турската държава водещи под ръка Касим Дал е поизнервило ДПС.
  http://news.ibox.bg/news/id_1721099354

  Ecrasez l’infâme
 81. 81 Профил на rumbate
  rumbate
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ооо ще дойде, комунистически платени мекерета! До есента ще паднете! Кой плаща за автобусите? Сорос?
  Страхуваме ли ви? О-СТА-ВКА

 82. 82 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 679 Весело

  Ччаст от приосъстващите си говорят на турски
  Останалата част не говорят, понеже корана им забранява и си мълчат зад фереджетата.

  Ей това е подкрепата на бсп-то - продажни булгериан нигас.
  И дотам.

  Eff U Greta
 83. 83 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 647 Любопитно

  да обърна внимание:

  "Част от присъстващите си говорят на турски"

  искате ли го за втори официален?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 84. 84 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 876 Гневно

  До коментар [#76] от "EVOLYUCIONER":

  А ако през това време бяха комуноидите на власт, тези цифри щяха да бледнеят пред техните "постижения" Пари само за циганите щеше да има!~

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 85. 85 Профил на Torlak
  Torlak
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#70] от "EVOLYUCIONER":

  Абе ти тъп ли си, или у. ти е голем? Те така казват в моя край на такива като тебе. Как да ти налее човек в чугунената глава, че колкото и да искате хората не припознават пожрникарчето, което си назначихте за опозиция.
  Иаскаме незабавна ОСТАВКА И ИЗБОРИ. Искаме перламент и правителство, които да работят по демократични процедури, в полза на хората, а не на олигархията. Няма занчение коя партия ще е, стига да работи по демократияните правила. ВНЕЗАПНА ОСТАВКА!

  Като съм торлак, да не съм ахмак, да ям зелени краставици!
 86. 86 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 988 Весело

  Iveta Cherneva ‏@IvetaCherneva
  Разтоварват се автобуси с хора от Ст. Загора, Благоевград, Г. Делчев за протеста пред Президентсвото, които не знаят къде отиват #ДАНСwithme

 87. 87 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3723 Неутрално

  Местан изпълни заплахата си. Свърши мирният протест.

 88. 88 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Значи оказа се вярна мълвата за нашествието на автобуси от провинцията с подръжници на комунистите и псевдо-турците.

  Fail with honour then succeed by fraud
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 988 Весело

  Нервната А. ‏@nervnata
  Хора с мегафони им обясняват какво да се вика #ДАНСwithme
  http://t.co/qtFkMAtmQO

 91. 91 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 679 Неутрално

  "Боя изгражда, то не е да разгражда."
  Камен Донев

  Неска ще изграждаме явно.

  Eff U Greta
 92. 92 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Не получих,смислен отговор досега,какво съградиха до днес ликвидаторитее на тоталитарния режим???

 93. 93 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  [quote#75:"PLAATS"]Puska kontra protesta da vliza na Nevski otkym Rakovska. Tuko shto zatvoriha krystovishteto na Rakovska I Tzarya - shte propusnat kontraprotesta ot tam! [/quote]Хайде да се разберем накрая за ЕДНА латинизация и да не се чудим как да си сричаме йероглифите един други му. Използването в ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ веднъж на "У" = "Ъ" ( krystovishteto, otkym) и още веднъж за "У" = "Й, Ь, Ю,Я" (Tzarya) ... най-малко НЕ е добра идея. Препоръчвам "Чатерица2" . По-добра е !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 94. 94 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#90] от "BlueWater":

  Видео няма ли?

  Fail with honour then succeed by fraud
 95. 95 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#88] от "issunbōshi":

  Защото от ГЕРБ няма, нали? Сигурно ще ми кажеш, че автобусите от пловдивската община, начело с кмета им от ГЕРБ, са пак организирани от управляващите партии!

 96. 96 Профил на vestonosec
  vestonosec
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#5] от "Sinite - завоят наляво забранен":

  Няма как да ти даде,тя толкова си може,по един коментар,ако може по-нагоре да се вижда,така и е наредено,ама можеше поне някой по-малко малоумен да менажира профила.

 97. 97 Профил на mapuhcku
  mapuhcku
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Част от присъстващите си говорят на турски. Хората, слизащи от автобусите, видимо незнаеха къде отиват, предаде репортер на Би Ти Ви. Всяка група има някой, който я води към мястото на събирането."

  От Кърджали съм и знам много добре как гласуват турците. Не знаят да четат и чакат някой да ги заведе до урните за гласуване и да им напише листче с номера, който трябва да задраскат на бюлетината. Тази картинка вече се повтаря 24 години. Виждам, че подхода сега е същия - автобуси, турци, един водач, който да ги води като овце пред президентството...
  Когато родителите ми простестираха срещу ДПС на митингите в Кърджали през 90-те години, останалата част от България не обърна особено внимание и сега цялата страна носи последствията от този "тумор", който разяжда народа. Утехата ми този път е че народа се събуди и искрено се надявам, че тази бизнес структура ДПС, ведно с комунягите ще бъде изритана от властта!

 98. 98 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Galia Todorova ‏@galiato
  Организирано тръгване на контрапротеста от МС към НС #ДАНСwithme http://t.co/Wi3Q1XUn65

 99. 99 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#95] от "danakoplatec":

  Нищо не казвам. Само се осланям на слуховете, които бяха за автобуси организирани от БСП и ДПС.

  Fail with honour then succeed by fraud
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK