Протест и контрапротест, или до София и обратно

Контрапротестът край парламента

© Надежда Чипева, Капитал

Контрапротестът край парламентаБлагоевград. Бургас. Враца. Кърджали. Ловеч. Пазарджик. Плевен. Пловдив. Сливен. Смолян. Стара Загора. Хасково. Ямбол. Автобуси със знайни и незнайни регистрации са паркирали от двете страни на бул. "Тодор Александров", а пред тях възрастни хора си подават навити плакати, знамена, свирки. Хапват банички или сандвичи. По-младите се закачат, един заглежда преминаваща девойка, казва нещо на турски.


Приключил е митингът в подкрепа на кабинета "Орешарски", раздвижил иначе скучния антиправителствен протест пред парламента заради извънредното заседание на Народното събрание.


Сутрешна организация
Всичко започва около 8.30 ч. сутринта, когато полицията около парламента надхвърля в пъти броя на протестиращите, събрали се да посрещнат депутатите преди предстоящото заседание за актуализацията на бюджета.


Загражденията на зоната за сигурност зад парламента не стигат по-далеч от обикновено - от двете страни на храм-паметника "Александър Невски" от Художествената академия до сградата на Синода, но пък полицейският кордон не пропуска преминаващи чак до "Московска". Коли на жандармерията са паркирани така, че задният вход на парламента, от който влизат депутатите, е почти невидим от позицията на демонстрантите. Въпреки това те успяват да поосвиркат влизащите в сградата, особено ако са облечени в костюми.

Протестът срещу кабинета "Орешарски" - напрежението се нагнети за кратко при преминаването на кортежа на премиера през загражденията

© Юлия Лазарова

Протестът срещу кабинета "Орешарски" - напрежението се нагнети за кратко при преминаването на кортежа на премиера през загражденията


Полицейските коли скриват не само депутатите, които отиват на работа. Карето между катедралата, Синода, църквата и ул. "Раковска" не е празно. Там, където преди 20-ина дни протестиращи и полиция се сблъскаха заради опитите на МВР да изведе депутати и министри от сградата на парламента, около 9 ч. има групичка от 100-150 души, повечето от които носят национални знамена - не свирят, не скандират. Възрастна жена си говори с депутата от БСП Борис Цветков, който приятелски подпитва дали се чакат още хора. "Идват, идват с автобусите", обяснява жената, а Цветков казва, че по това време трябва да се събира група пред президентството, за да "си го освиркат президента".


Депутатът се шегува, че малката група от другата страна на катедралата, която освирква хората в костюми, влизащи оттам, има разпечатани снимки на депутатите. "Гледат Жаблянов и го викат по име. И като се обърне: Ууу!", обяснява Цветков, видимо в добро настроение.


Групата, събрана в подкрепа на кабинета, се активизира, когато покрай нея влизат автомобили с депутати от ГЕРБ. Подпомагани от младежа социалист Андрей Вълчев, експерт по земеделската политика на БСП на щат в централата на "Позитано", привържениците на кабинета освиркват представителите на опозицията. След няколко успешни опита възрастна жена с тениска на пловдивското Обединение на жените социалистки и шапка с логото на БСП се обръща към Вълчев: "Като дойде Орешарски, да ни кажете, да не вземем да го освиркаме!"


Той се стреми да държи хората встрани от пътя на автомобилите. Подрежда тези със знамената отпред, другите зад тях, говори по телефона. Запитан каква роля играе, отговаря, че е комендант на площада и пази групата да не бъде прегазена. "Моля ти се, стой там и не мърдай", обяснява на един репортер, очевидно бъркайки го с поддръжниците на кабинета.


Контрапротестът отвисоко

© Анна Христова

Контрапротестът отвисоко


През това време протестиращите са няколкостотин души, разпръснати около загражденията. Най-шумна, както и при предишни протести, е групата в градинката между парламента и Софийския университет. Не ѝ отстъпват с много обаче и стотина души, събрали се по тротоарите на ул. "Раковска" между "Московска" и "Дондуков". Опитват се да препречат пътя на автомобилите, които преминават през кордона, а един даже успява да залее колата на премиера Пламен Орешарски с кафе. Следват пререкания с полицията, изтласкване на протестиращи встрани, още освирквания по поредния служебен автомобил.


Целта на кордоните става ясна, когато от другата страна на "Раковски" се появява, придружено от полицията с anti-conflict жилетки, шествието в подкрепа на кабинета, заето до този момент да изразява недоволството си срещу президента. Плакатите: "Искаме актуализация за хората, не за КАПИТАЛите", "За Орешарски, за стабилност, за бъдещето!". На един от тях е прословутата снимка, на която Бойко Борисов посочва челото на президента Плевнелиев. Надписът е: "Натисни ТУК за вето".


Половин час по-рано групата се е оформила пред шадравана на президентството. Събралите се са слезли от паркираните на бул. "Тодор Александров" около 40 автобуса и микробуси с регистрации от Южна България. На групи пътниците се отправят към Ларгото, като водят приятелски разговори и често повтарят, че се е получила хубава разходка.

Събирането на контрапротестиращите пред президентството

© Анна Христова

Събирането на контрапротестиращите пред президентството


На репортерски въпроси как са се озовали в София отговарят с почти едни и същи думи: омръзнало им е да гледат протестите в София, подкрепят правителството в работата му, платили са си билета до столицата и са си взели ден отпуска. Шофьорите, които пушат до отворените врати на автобусите обясняват, че не знаят кой е платил превоза, не ги и интересувало. 


Нарастващата група пред президентството, която вече наброява към 500 души, изведнъж се обръща и се построява за шествие по бул. "Цар Освободител" към парламента. Млад мъж призовава с мегафон: "Нека по-младите да излязат напред. Тръгваме". До него друг - на същата възраст, се ядосва, че организацията се провалила, защото се чакали още към 500 души. "Като тръгнем къде ще ни търсят да се присъединят, не знам", раздразнен е той. 


Към президента...

© Анна Христова

Към президента...

Шествието, в челните редици на което се вижда портрет на Сталин, все пак тръгва и при "Св. Александър Невски" е посрещнато с бурни аплодисменти от скромната сутрешна група. Групите се сливат и запълват пространството пред централния вход на катедралата. Виждат се лица от февруарските протести, макар и малко. По мегафон жена нарежда "Единство!", а демонстрантите повтарят и потретят. След това млъкват. "Подкрепа!" - същото. "Орешарски!" - пак така. Встрани телевизионен репортер разпитва възрастна жена и младеж - очевидно сина й, защо са на площада. Момчето се замисля за кратко, но майка му решително се намесва: "Кажи: "Подкрепяме Орешарски". Кажи!" и момчето повтаря пред микрофона репликата. 


Подкрепа от парламента


По обед въодушевление предизвиква решението на депутати от левицата да излязат от сградата на парламента и да приемат поздравленията на гражданите. Чуват се викове "Другарката Нинова!". Мъж до загражденията изпраща въздушна целувка на депутата от БСП Корнелия Нинова. "Стоилов - тук!", обръща се възрастен мъж към зам.-председателя на парламентарната група на левицата Янаки Стоилов. Той веднага се отзовава с бодро ръкостискане.


Сценката се повтаря още два пъти. Първия път председателят на ДПС Лютви Местан обяснява, че се среща с хората, защото е нужен диалог. Пита демонстрантите какви са очакванията им за управлението на страната, а мъж му отговаря: "Големи са ни очакванията!" Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев обяснява, че монополите няма повече да тормозят народа. Двамата на няколко пъти са прекъсвани от мощните викове по мегафона "Подкрепа", "Единство", заради които не се чува какво говорят.

В очакване на Сергей Станишев

© Надежда Чипева, Капитал

В очакване на Сергей Станишев


Най-голям медиен интерес предизвиква появата на лидера на БСП Сергей Станишев. Заради репортерите контрапротестиращите не успяват да се доближат до загражденията. Социалистката от пловдивската женска организация не издържа: "Абе оставете го малко и на нас, бе! Какво сте го наобиколили!"


Парламентарният шеф Михаил Миков, който придружава Станишев, с радост констатира, че на площада има и подкрепа от неговия избирателен район - Видин. Повтаря неколкократно, че е стиснал "напукани от работа ръце" и заключава, че това са хората, за които правителството работи. 


Обедно отегчение


С напредването на деня протестиращите намаляват и се разотиват. Контрапротестиращите пък се изморяват. Грабват по бутилка вода, някои присядат на сянка. Най-активните разпитват журналистите за заседанието:


- Свърши ли вече актуализацията?


- Не, Станишев говори.


- А Бойко говори ли?


- Да, отговори на Станишев.


- Че какво пък може да отговори пожарникар?...


Няколко млади мъже говорят по телефоните, единият - облечен в костюм - обяснява: "Ще тръгват. Не могат повече, 12 ч. стана, път ги чака". Друг дава нареждания - задръж ги още малко, зад полицейските заграждения има провокатори, ще стане лошо, ако сега тръгнат. Хората оредяват, знамената се събират. Полицията разпитва тези, които все пак напускат заградената зона, колко далеч са им автобусите.


Още два часа някои ще останат зад парламента. Все пак софийската група не е малка. Останалите се товарят по автобусите със знайни и незнайни регистрации.

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Аз вече данаци няма да плащам.Оставям това право на хората от рейсовете.

 2. 2 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1409 Неутрално
 3. 3 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Весело

  "Стоилов - тук!", обръща се възрастен мъж към зам.-председателя на парламентарната група на левицата Янаки Стоилов. Той веднага се отзовава с бодро ръкостискане."

  Браво, съвсем питомен е вече, идва и дава лапа.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 4. 4 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Днес с около 40 автобуса пристигнаха около 328000 привърженици на правителството. Данните са абсолютно достоверни и са получени от най-висока инстанция - "Позитано"-20.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 5. 5 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1025 Весело

  До коментар [#1] от "deepblue":

  Данак ли имаш? Т.е. се занимаваш с говедовъдство!

 6. 6 Профил на Граф Влад Задунайски - semper idem
  *****
  Любопитно

  [quote#1:"deepblue"]Аз вече данаци няма да плащам.Оставям това право на хората от рейсовете.[/quote]

  Че някой до сега задължавал ли те е?

 7. 7 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Весело

  Дъл успяха да си напазарят у ЦУМ?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 8. 8 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2118 Неутрално

  Червените "чугунени" баби и дядовци, подкараха към къщи "умните" си и "красиви" внуци, с бастуните и патериците.

 9. 10 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Весело

  "Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев обяснява, че монополите няма повече да тормозят народа."

  Да не са ги национализирали в суматохата, нещо? Или вече:

  ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ГАЛАКТИЧЕСКИЯ СТОПАДЖИЯ дефинира отдел "Пласмент" на Сириуската кибернетична корпорация като "шайка безмозъчни типове, първите, които ще бъдат изправени пред стената, когато дойде революцията", и дава бележка под линия в смисъл, че издателството е готово да разгледа молбите на всички желаещи да поемат длъжността кореспондент по въпросите на роботиката. Интересно е, че едно издание на ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ГАЛАКТИКА, изпаднало след гърч във времето на бъдещето, отдалечено на хиляда години, определя отдел "Пласмент" на Сириуската кибернетична корпорация като "шайка безмозъчни типове, първите, които бяха изправени пред стената, когато дойде революцията".

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 10. 11 Профил на Пакоджет
  Пакоджет
  Рейтинг: 357 Весело

  Сталин, Сталин! На оръжие, контри!
  Еееех, още малко, и ще измрете по естествен начин, деформирани съзнания...
  Пък после БСП ще трябва да си плаща на мангалите, пардон, ромите, за да е в парламента.

  "Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби." Васил Левски
 11. 12 Профил на Граф Влад Задунайски - semper idem
  *****
  Весело

  [quote#5:"SSmart"]Данак ли имаш? [/quote]
  Може да го е дуил!
  Данака,имам предвид!

 12. 13 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#4] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":
  [quote#4:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Днес с около 40 автобуса пристигнаха около 328000 привърженици на правителството. [/quote]
  По данни на БюрекTV са били над 500000.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 13. 14 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#7] от "ПАВЛА - సటోరి":
  [quote#7:"ПАВЛА - సటోరి"]

  Дъл успяха да си напазарят у ЦУМ? [/quote]

  Мнеее, повозили са се на "подвижния" тротоар на Университета...
  Че то атракция си е това, безплатна...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 14. 15 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Искам от новия бюджет да се увеличът пенсйте и минималната работна заплата както и клиничните пътеки.

 15. 16 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Искам нови болници ,нови линейки и увеличение на пенсйите.

 16. 17 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#14] от "Кирето":
  [quote#14:"Кирето"]повозили са се на "подвижния" тротоар [/quote]
  Ми ти кво искаш, да тропкат с бастуните по плочките?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 17. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 19 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Хубаво е че в центъра на София се говори на турски.

 19. 19 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 798 Неутрално

  смешен електорат на бкп.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 20. 21 Профил на Стефка
  Стефка
  Рейтинг: 402 Неутрално

  да се смееш ли, да плачеш.... Хора без капка достойнство и морал, бедни души, бедни ще си умрете....

  Креативни сме, защото се борим за еволюция, а не толкова за революция.
 21. 22 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3284 Неутрално

  Комунистите ги докараха ,за да им осигурят безпроблемно излизане от НС.Употребиха ги!

 22. 24 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 584 Неутрално

  представителна извадка на подкрепящите тройната коалиция

  http://media.snimka.bg/s1/2433/031109958-big.jpg
  снимката е от Бузлуджа и нищо на нея не е случайно, става въпрос за организирано партийно мероприятие.

  Може ли някой да ми обясни по силата на какви неведоми "демократични" пътища, трябва в една така нар. "европейска" държава да има правителство което се крепи в масовия си електорат, изключително на такива индивиди ??!

  veni vidi fugi
 23. 25 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Станишев, предполагам вече си на ресторант. Далеч от България. За да празнуваш кражбата на 1 милиард.

  Доказано най-големият професионален крадец в историята на родината ни.

 24. 26 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Как е замислена и осъществена кражбата след като достоен човек като президента беше последната преграда:

  Бузлуджа:
  http://media.snimka.bg/s1/2433/031109958-big.jpg

  София, изпълнението на поръчката:
  http://photo-forum.net/sitepics/forum/2013-08/pvot5812.JPG

 25. 27 Профил на destroyer
  destroyer
  Рейтинг: 458 Гневно

  До коментар [#24] от "zabejko":

  Поздравления (за публикуваната от Вас снимка, не за индивидите на нея). То днес само такива имаше (особено развиващите голямото знаме) и червени, безсмъртни шотландски воини (пардон- чугунени кратуни).

 26. 28 Профил на mkm
  mkm
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Моника дали дава на Серго да гушка децата, след такива срещи като днешните

 27. 29 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 844 Неутрално

  [quote#7:"ПАВЛА - సటోరి"]Дъл успяха да си напазарят у ЦУМ? [/quote]
  Не в ЦУМ бе! Гумените цървули и сламените шапки са на женския пазар.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 28. 30 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 934 Весело

  До коментар [#15] от "deepblue":


  [quote#15:"deepblue"]Искам от новия бюджет да се увеличът пенсйте и минималната работна заплата както и клиничните пътеки. [/quote]


  Искаш обаче те прецакаха. Да си мислил преди да те излъжат.

 29. 31 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Гневно
 30. 32 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 844 Неутрално

  [quote#13:"ПАВЛА - సటోరి"]По данни на БюрекTV са били над 500000.[/quote]
  Това е щото методиките на изчисление са различни. Едните броят краката и ги делят на две, а другите рогата и пак на две. Ама има некои са със счупени рога, та оттам е разликата.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 31. 33 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#28] от "mkm":
  [quote#28:"mkm"]Моника дали дава на Серго да гушка децата, след такива срещи като днешните[/quote
  =============
  Не забравяй, че имат иБани в кабинетите си!
  (а тоя и биде)

 32. 34 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 584 Неутрално
 33. 36 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#29] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":
  [quote#29:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"] Гумените цървули и сламените шапки са на женския пазар. [/quote]
  Те такова си имат и у хоремага. Друго си е да си купят китайски гащи от ЦУМ за една-две пенсии.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 34. 37 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 844 Весело

  [quote#34:"zabejko"]още за лицата на контрапротеста :[/quote]
  Ма тия от първата снимка кви тениски имат, а. Бааси! Такива се продават само на пазара в Раднево.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 35. 38 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 844 Неутрално

  [quote#15:"deepblue"]Искам от новия бюджет да се увеличът пенсйте и минималната работна заплата както и клиничните пътеки. [/quote]
  Аз па искам, от тоя милиард да откраднат не повече от 20%, ама нема да стане. Поне половината ще дадат фира.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 36. 39 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1675 Весело

  До коментар [#23] от "deltalink":
  Бъф мъъму, отде ги намерИха тъия отбор падизчии бря!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 37. 40 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#1:"deepblue"]Аз вече данъци няма да плащам.Оставям това право на хората от рейсовете. [/quote]
  Консултирай се първо поне с двама (непознаващи се) данъчни съветници, и/или адвокати. Щото можеш да загазиш.

  Иначе за статията...пълен та6ак е тази бутафория с организирани "спонтанни" контрадемонстранти, случайно качили се (или платили от джоба си) на автобуси "случаен превоз", пътуващи "случайно" до София (и обратно)

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 38. 41 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 844 Неутрално

  [quote#36:"ПАВЛА - సటోరి"]Друго си е да си купят китайски гащи от ЦУМ за една-две пенсии. [/quote]
  И бели анцузи. Да се годяват с тях.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 39. 42 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#7:"ПАВЛА - సటోరి"]Дъл успяха да си напазарят у ЦУМ? [/quote]

  До коментар [#7] от "ПАВЛА - సటోరి":

  Едва ли, нямат пари Но минаха покрай него и си спомниха за годините

  "...когато бяха млади,
  бяха толкоз млади..."

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 40. 43 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#10] от "Dehumanizer":

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 41. 44 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 584 Неутрално

  нямам особено против циганите, но станишев и сидеров са най-отвратителните цигани, които съм виждал

  veni vidi fugi
 42. 45 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#38] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"
  [quote#38:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Аз па искам, от тоя милиард да откраднат не повече от 20%, ама нема да стане. Поне половината ще дадат фира.[/quote]
  ================
  Аз па искам да го земат целио, но да ни са маанат от главите завинаги!

 43. 46 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1309 Весело

  Случайно се качили на случаен превоз, случайно подкрепили случайното правителство!

 44. 47 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 567 Весело

  Алоу "екип на Дневник"...
  "Автобуси със знайни и незнайни регистрации" ... доколкот знам всички регистрации са знайни. Че образовайте са та да ги знаете и вие.

  " един заглежда преминаваща девойка, казва нещо на турски." ... то всеки може да си говори на къфто си език иска доколкот знам.
  А нещо на "ромски" некой не йе ли казал или немате пУзнания по тия езици...
  "обяснява на един репортер, очевидно бъркайки го с поддръжниците на кабинета." - явно рипуртеръ запомня наизуст или кара с лист и молив, вместо да е оборудван с некой микрофонь и камера и не си личи къф е

 45. 48 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#46] от "victor2":
  [quote#46:"victor2"]Случайно се качили на случаен превоз[/quote]
  =======
  Това "случаен превоз" трябваше да го сложиш в кавички, защото поне за мен е непонятна тази табелка на автобуса!
  Иначе те разбрах.
  +

 46. 49 Профил на shubanov
  shubanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "deepblue":

  Това е най-правилното решение . Те са като вампири - живеят от нашия труд , от платените от нас данаци . Може да ги декларираме , а да не ги внасяме . След ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ще ги платя с лихвата. Да останат без "храна" и да загинат от "глад"

 47. 50 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1309 Весело

  До коментар [#48] от "péro":

  Приемам!

 48. 51 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Чао "Дневник"!
  Позитано е превзело форума!
  А простотията в мен предизвиква ГНЯВ!!!

 49. 52 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#39] от "rapidfire":

  Е с тоя лъв отзад на първата снимка - баш у центъра на София.

 50. 54 Профил на it
  it
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#24] от "zabejko":
  От тия дето са гушнали Станишев поне половината са с хепатит С

 51. 55 Профил на fespeskukuoreh
  fespeskukuoreh
  Рейтинг: 518 Любопитно

  "- А Бойко говори ли?

  - Да, отговори на Станишев.

  - Че какво пък може да отговори пожарникар?..."

  Действително, какво може да отговори пожарникар на един безработен?

 52. 56 Профил на fespeskukuoreh
  fespeskukuoreh
  Рейтинг: 518 Весело

  До коментар [#53] от "it":


  +++++++++++++++++++++++++++++++++

  Цялата интелигенция на България се е изсипала пред парламента! Особено много са колегите на бат Сали- ръцете им напукани от теглене на жици!

 53. 57 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#49] от "shubanov":

  Ей, аман от глупаци, ДАНАЦИ плащат всички!

 54. 58 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  До коментар [#53] от "it":

  http://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1559367&t=1559367&phorum_uriauth=

  И тия индивиди/да не употребявам други термини.../ ако въобще знаят защо са там?
  Мале, мале...Тъжна история...

  БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 55. 59 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 515 Весело

  Ачо Найденов е държал оня еротичен блян Майчето за ушите и и го поставил в устата.Тя за това не е разбрала ,че СЕР-ГЕЙ и агент Павел са докарали агитките.Самия Ачо бавно загрява и явно е мъж под чехъл.
  Сутринта чух по радио Хоризонт,че един от сюрконтра-протестиращите човечец каза: ами ние сме тук да спасяваме държавата.Така де...а другарите му подсказват... правителството,правителството.Той допълни: Е нали който е на власт,е негова държавата...
  И колеги,моля ви да различавате протест,контрапротест(Мишо Шамара),реконтрапротест(Петното) и днес видяхме сюрконтрапротестиращи- по списък.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 56. 60 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#23] от "deltalink":

  това ми хареса.тези са снимки на сюрконтрапротестиращи,но виждам и реконтрапротестиращи( хората от кръга на Петното,Лекето,Храчката и Повърнята)и с тях са толкова красноречиви...да замълчим

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 57. 61 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4782 Неутрално

  Най ме кефи на третата снимка как един пенсионер гледа един братчед и сигурно си мисли до тук ли я докарахме хи хи хи

 58. 62 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 463 Гневно

  [quote#23:"deltalink"] http://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1559367&t=1559367&phorum_uriauth [/quote]
  ...баси иликтуратъ.. една снимка от тези казва повече от 100 думи!
  Ужасно, брутално, грозно, дори гнусно!

  п.с. Между другото този ехидно ухиленият в средата с плаката на 4-тата снимка е лидер на младежкото дпс- илхан кючек ли бе, кючюк ли.. съвсем елемнтарен и фанатичен младеж, но наскоро го сложиха на някаква ръководна позиция! Да ни е честито!

 59. 63 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1309 Весело

  До коментар [#53] от "it":

  Представям си на какво е миришел рейса с който са ги докарали!

 60. 64 Профил на bpenev
  bpenev
  Рейтинг: 233 Весело

  Какъв електорат - мечта!!! Хубави, с добър загар ( по рождение ), не много богати , но умни - безплатната екскурзия до София го доказва.

 61. 65 Профил на kos
  kos
  Рейтинг: 402 Любопитно

  До коментар 34,, 35" Видяхме снимките ,сега покажи твоята за да направим сравнение.

 62. 66 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 3026 Весело

  Дали Станишев и близките му по интелект са разбрали, какъв автогол си вкараха с пълнежа на този "контрапротест"? Съмнявам се, но мога да им открехна, че с херкулесовски усилия ББ не можеше да им нанесе такъв удар, като този, с който се самонокаутираха. За да е по-ясно-световната общественост получи ясна представа върху кого се крепи сегашната власт. Мисля, че в Германия, Холандия, Белгия, и особено Франция, ще бъдат във възторг от това. И съответно ще положат усилия България да получи нужните субсидии.

 63. 67 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4450 Неутрално

  [quote#12:"Граф Влад Задунайски - semper idem"]Може да го е дуил!
  Данака,имам предвид![/quote]
  О свещенна простота ! Научи български .

  klimentm
 64. 68 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Прости селяни.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 65. 69 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Следващото събиране на привържиниците на бъзик Сергейчо, ще се състой в Орландовци, като ще се раздава и лепило за чейнета да не се плашат птичките!!!

 66. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 71 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 837 Весело

  [quote#58:"drakar65"]БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! [/quote]
  Снощи гледах по ТВ репортаж как кмета Тотев от Пловдив праща работници от озеленяване с 5 рейса на протеста да викат за ГЕРБ и оставка, с указания ако не отидат уволнение, даже дадаха как пред МС им дават сфирки и вувузелки ....срамна работа.... гейбърска

 68. 72 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ВСИЧКИ ВЕЧЕ СА СМЕШНИ !
  ИСТИНСКИ ЦИРКОВЕ !
  САМО НЯМАТ СИ СГРАДИ !
  ЕДНИТЕ НА ПЛОЩАДА!
  ДРУГИТЕ ПРЕД НДК-то !
  АЛА БАЛА ПОРТОКАЛА!
  КОЙ ИЗЯДЕ КАШКАВАЛА!


  О М Р Ъ З Н А Х Т Е !!!

  СПРЯХМЕ ПРИЯТЕЛИ ДА ГЛЕДАМЕ НОВИНИ - ТЕНДЕНЦИОЗНИ !
  СПРЯХМЕ ДА ЧЕТЕМ ВЕСТНИЦИ - ИМАМЕ СИ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ !

  ДА ЖИВЕЯТ ЕКСКУРЗИИТЕ СРЕД ПРИРОДАТА !
  ТАМ Е ИСТИНАТА !

  ВЪРВЕТЕ СИ И СИ ПОЧИСТЕТЕ ПЛОЩАДИТЕ ПЛАТЕНИ ВСЯКАКВИ МНИМИ ПРОТЕСТИРАЩИ !!!

  ХВАЩАЙТЕ САМОЛЕТИ И РЕЙСОВЕ И ДИМ ДА ВИ НЯМА !

  ОСТАВЕТЕ НАРОДА ДА ЖИВЕЕ СПОКОЙНО!
  ДА СЕ ТРУДИ !
  ДА СИ ГЛЕДА ДЕЦАТА !
  ДА СЕ ЛЕКУВА !
  ДА СПОРТУВА !


  ВСИЧКИ СТАЧНИЦИ ВЪН !

 69. 73 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 515 Неутрално

  62 - КОЛКОТО СНИМКИ СИ ПОМЕСТИЛ ПО 50 - ТОЛКОВА ЕВРО СИ СПЕЧЕЛИЛ,А?

 70. 74 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ВСИЧКИ СМЕ СЕЛЯНИ - ГОСПОДИНЧО !
  1- ВСИЧКИ СТАЧКУВАЩИ ПИКАЯТ ПО ПАРКОВЕ И ГРАДИНКИ !
  А КЪДЕ - СЕРАТ МАЛЕЕЕЕ НЕ ЗНАМ!
  ДАЛИ ТЕЗИ ОТ ПЛОЩАДИТЕ СИ ГО НОСЯТ В КЕСИЙКА ?

  НЕ СТАВАЙ СМЕШЕН!
  ПАЗИ ГРАДА ! - ДА !
  НО И НЕ ХУЛИ НАПРАЗНО !- ДА !

 71. 75 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Пробвах се дали мога да изчета всички коментари.Успях-значи съм добре с нервите,за разлика от вас.
  #срамувамсеотвас!

 72. 76 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2018 Весело

  [quote#13:"ПАВЛА - సటోరి"]По данни на БюрекTV са били над 500000[/quote]

  До коментар [#13] от "ПАВЛА - సటోరి":

  Понеже малко се обърках, да те попитам нещо. Бюрека сега от кои е? Да не е от управляващите (пак)?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 73. 77 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2018 Любопитно

  [quote#75:"dedo pepo"]Успях-значи съм добре с нервите,за разлика от вас.
  #срамувамсеотвас![/quote]

  До коментар [#75] от "dedo pepo":

  От кои нас се срамуваш?
  От комунистите от контра протеста или от умните от нормалния протест?

  Нещо се правиш на член на групата #острумните, а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 74. 78 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#76] от "Чарли":
  Той винаги гледа да е със силните на деня. Пък били и плазмодии като тези в момента.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 75. 79 Профил на mystery
  mystery
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Правителството нас или ние него - есенно-зимният сезон ще покаже.

 76. 80 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Такаааа... А, разделението идвало от Президента! Той ли поръча контра протест? Той ли доведе с автобуси хората от другите градове? Депутатите се крият от протеста, но се ръкуват и целуват с другия протест! Каква любов! Достатъчна, за да използват контра протестиращите не просто за жив щит, а за жив щик! Отврат! И, при тази демагогия и умишлено противопоставяне някой си мисли, че ще има положително развитие в страната? Той не е на себе си! Като гледам, над половината от народа не е на себе си! Колко удобно за тази власт! Колко ужасно за България и този народ!

  goblenka
 77. 81 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 633 Гневно

  Само като погледнеш лицата на тези хора от "контра протеста" и картинката ти съвсем се изяснява. Аз не желая повече да храня този боклук и търтеи който е докаран до столицата за 20 кинта без да знае защо. Само да си изкарват пенсии, здравно и помощи. Посивявам. Б@@л съм ги всичките.

 78. 82 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 676 Неутрално

  АКО НЕ ИЗМЕТЕМ постКОМУНИЗМА ОТ БЪЛГАРИЯ, ТОЙ ЩЕ ИЗМЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ КАРТАТА НА ЕВРОПА и ще я прати в Евразия под името "Задунайская губерния"

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 79. 83 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 676 Неутрално

  СМЪРТ НА КОМУНИЗМА

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 80. 84 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#82] от "Уточнител":

  Много важно и навременно уточнение!

  goblenka
 81. 85 Профил на millton
  millton
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Гости от миналото, дошли от място в покрайнините на 80-те, поддръжници на партия-мумия, които помнят само едно, че има една-единствена партия, която може и знае как да се погрижи за всички. И тя продължава да се грижи - вече почти 70 години - е, за някои в по-голяма степен, за други не чак толкова, но остава надеждата, а тя, казват, не умира. Прозрачност, върховенство на закона, толерантност, професионализъм, нямат почва и не виреят.

 82. 86 Профил на adhm
  adhm
  Рейтинг: 8 Неутрално

  зА ПРОТЕСТИТЕ РАЗБРАХМЕ , ЧЕ СЕ ПЛАЩА , НЕ РАЗБИРАМЕ ДАЛИ И ЗА ТЕЗИ ПИСАНИЯ ПО ГОРЕ НА ТЕЗИ ПЕЩЕРНЯЦИ СЕ ПЛАЩА.
  ОТГОВАРЯ СЕ С ДА И НЕ .
  ВТОРО В ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ЗАКОНИТЕ И КОНСТИТУЦИЯТА ДА ОПРЕДЕЛИЛИ РЕДЪТ ЗА ВЗЕМАНЕ НА ВЛАСТТА . НИКЪДЕ НЕ СЕ ПИШЕ С ДЮДЮКАНИЯ И ВИКОВЕ ДА СЕ ДАВА ВЛАСТ.

  НАПРАВЕТЕ ПАРТИЯ , ЛИДЕР НЕ СИ ИЗБИРАЙТЕ , ЧЕ ЩЕ СТАНЕ ГОЛЯМА ПАТАКЛАМА , БАЙ ВАНЬО И БАЙ БОЙКО ВИ ЧАКАТ .
  НА ЗАДЕН ХОД КЪМ ЕВРОПА . УВАЖАЕМИ ПРОТЕСТИРАЩИ , ПЛАТЕНИ И НЕПЛАТЕНИ ИЗБЕРЕТЕ СИ ПРЕДСТАВИТЕЛ И ПОКАНЕТЕ ОПОНЕНТ НА ДИСКУСИЯ ДА ВИ ЧУЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
  КАК ЩЕ СМЕНИТЕ И С КАКВО ЩЕ Е СМЕНИТЕ , ИНАЧЕ ИЗЛИЗА "СТАНИ ДА СЕДНА " .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK