Светлана Шаренкова - музата на българо-руската дружба

Кадърът е от среща на заместник-председателя на Европейската комисия Нели Крус с журналисти и издатели през септември 2012 г. На снимката отляво надясно: Тошо Тошев, Светлана Шаренкова, Ирена Кръстева

© Цветелина Белутова, Капитал

Кадърът е от среща на заместник-председателя на Европейската комисия Нели Крус с журналисти и издатели през септември 2012 г. На снимката отляво надясно: Тошо Тошев, Светлана Шаренкова, Ирена КръстеваСлед акцията на неизвестни автори България да се извини на Чехия за събитията от 21 август 1968 г., при която паметникът на съветската армия в центъра на София осъмна в розово, постаментът отново беше почистен от Форум "България-Русия", председателстван от Светлана Шаренкова.


Организацията сама инициира измиването на паметника и плати за него, както и преди две години почисти изрисуваните върху постамента комиксови герои.


Преди две години "Дневник" публикува кратък портрет на Светлана Шаренкова. Сега можете да прочетете отново този текст, допълнен с най-новите публични факти около нея. 
"Когато говорим за българо-руска дружба, раз­бираме Свет­лана Шарен­кова, и обрат­ното – когато говорим за нея, раз­бираме българо-руската дружба", обобщил пос­ланикът на Русия Юрий Исаков, когато през март 2013 г. й връчи най-високия руския орден за чужденци "Дружба". 


Отличието, поднесено на церемония в руското посолство в София, е заради всес­т­ран­ния принос на Шарен­кова за подоб­ряването и въз­ходящото развитие на отношенията между нашите два брат­ски народа, както и за ней­ните научни трудове в тази сфера. "В шеговит тон пос­ланикът под­черта, че към нея може да бъдат отнесени и периф­разирани извес­т­ните стихове на Владимир Маяков­ски, че когато говорим за българо-руска дружба, раз­бираме Свет­лана Шарен­кова, и обрат­ното – когато говорим за нея, раз­бираме българо-руската дружба", съобщи тогава сайтът на Съюза на българските журналисти.


Шаренкова е публична личност от доста години, макар обикновено да стои далеч от светлините на прожекторите.


Известна е като съиздател на вестник "Земя" заедно с бившия шеф на Шесто управление на Държавна сигурност и бивш вицепрезидент на "Мултигруп" Димитър Иванов.


Според портала "Дакси" двамата са съсобственици на рекламната агенция "Евромедия"  и на Българо-руския информационен пул, чийто създател и директор е Шаренкова. Заедно са и в управата на Сдружение "Клуб Стефан Стамболов", който наскоро удостои президента Георги Първанов с награда за лидерство.


От 1997 год. Светлана Шаренкова се занимава с издателски бизнес. Основава излизащия и в момента двуезичен вестник "Русия днес", както и "Вестник за дома". Издател е на българските преводи на книгите на Борис Елцин, Владимир Путин, Евгений Примаков и Юрий Лужков.


Тошо Тошев, Светлана Шаренкова, Петьо Блъсков и Делян Пеевски на учредяването на Български медиен съюз през февруари 2012 г.

© Юлия Лазарова

Тошо Тошев, Светлана Шаренкова, Петьо Блъсков и Делян Пеевски на учредяването на Български медиен съюз през февруари 2012 г.


В края на 2011 г. заедно с други издатели Шаренкова напусна Съюза на издателите в България (СИБ) и през февруари 2012 г. учредиха нова организация -  "Български медиен съюз" (БМС) с председател главният редактор на сп. "Тема" Валери Запрянов. Към тях се присъедини и депутатът от ДПС Делян Пеевски, който е председател на друга медийна формация - Съюз на вестникарите и разпространителите на печатни изделия (СВРПИ). Неговата майка Ирена Кръстева се води собственик на "Нова българска медийна група", обединяваща издания като "Телеграф", "Монитор", "Политика" и други. В началото на втория си депутатски мандат Пеевски обяви, че е подал заявление за напускане на ръководните постове в двете организации.


Светлана Шаренкова

© Юлия Лазарова

Светлана Шаренкова


Шаренкова е завършила Московския университет, специалност социална психология. Работила е в Института по социология към Българската академия на науките, била е зам.-председател на Държавния комитет за младежта, спорта и децата (1995г.)


През 90-те години името й нашумява след като е уволнена през 1997г. от поста директор на Националния дарителски фонд "13 века България" и е проверявана за неправомерно изхарчени пари. Според публикация в "Капитал" в периода 11-14 февруари 1997 г. с разпореждане на Шаренкова са извършени няколко превода на фирми, близки до Димитър Иванов. Според ревизионния акт на Държавния финансов контрол (ДФК) от 2000г., цитиран от вестник "Сега", за времето между 1996 и 1999г. от фонда са източени общо 564 494 лв. Липсват документи, които да докажат как са похарчени тези средства и дали е удовлетворена волята на дарителите им. Тогава с актове за нарушение се търси отговорност от шефовете на фонда - на Светлана Шаренкова за 500 лв., а на Кин Стоянов - за 6670 лв.


След уволнението на Шаренкова служители на фонда разказват и за друг "финансов проблем", свързан с дарение на "Кинтекс", пише "Капитал". През 1993 г. по партида за подпомагане на студенти в чужбина, изучаващи икономика или право, фондът е разполагал с 1, 1 млн. долара, като от тази сума 800 хил. долара са били дарение от "Кинтекс". В един момент обаче дарителят променил волята си и представител на "Кинтекс" е настоявал част от дарението да му бъде му върнато.


В разгара на обвиненията срещу нея Шаренкова свиква пресконференция, на която обяснява, че атаката е политическа, а далечната й цел е Николай Добрев, вече бивш вътрешен министър и неин близък приятел, когото нарича "един от символите на промяната в БСП". Създаването на напрежение било, за да се възпрепятстват преговорите между партия "Либерали" (Шаренкова по това време е в ръководството на формацията - бел. ред) и БСП".


На 48-ия Конгрес на БСП през май 2012 г. Шарнкова за първи път беше избрана за член на Националния съвет на партията (разширеното ръководство), в която твърди, че членува от 1987 г. с прекъсване от три години между 1991 г. и 1994 г.


Шаренкова е автор на книгата "България-Русия", в която проследява историята на отношенията между двете страни. Съставител е и на сборника за президента Георги Първанов - "Гражданинът президент". В него е събрала оценки, мнения и анализи за първия мандат на Първанов.


Форум "България-Русия" е създаден през 2002 г. от 90 представители на бизнеса , браншови организации и някои институции.


Любопитен факт от биографията й е сигнал до омбудсмана от 2010 г. за текстове от закона за досиетата, които според нея противоречат на конституцията. Тогавашният национален защитник Гиньо Ганев й отговаря, че оповестяването на принадлежност към бившите тайни служби не представлява огласяване на лични данни и не се нарушават правата на трети лица. При проверката на печатните издания комисията по досиетата не е установила принадлежност на Шаренкова към службите на бившата ДС.


В началото на 2011 г. Шаренкова отново влезе в новините покрай Паметника на съветската армия. Когато се надигна поредният спор за или против премахване на паметника, от Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД (на който тя е зам.-председател), изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов с призив той да бъде запазен. Срещу събарянето се обявиха и от ръководствата на Съюза на българските журналисти, Съюза на архитектите, Съюза на българските художници и Съюза на българските филмови дейци.


Бившият й съпруг - грузинецът с руски паспорт Владимир Тутберидзе, беше изгонен през 2001 г. от България със заповед на тогавашния шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов за срок от десет години поради заплаха за националната сигурност. Година по-късно беше съобщено, че принудителната мярка срещу 30 чужденци, сред които и Тутберидзе, е отменена, "заради отпадането на законовите основания, поради които мерките са били наложени".

Ключови думи към статията:

Коментари (156)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  А Пеевски защо го няма? Щеше да е още по-красиво?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Тази таваришка за българка ли се смята или за гаражданин савецкава саюза?

  The best way to predict the future is to invent it.
 3. 3 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Догади ми се.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 4. 4 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Еничери по време за робството са били мъже.Явно еманципацията се е разпространила и в този бранш.

 5. 5 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Назначна от руското консулато като пазач и чистач на МОЧА. Един ден тъжно ще обикаля с кофата и парцала сред отломките на паметника, под който родолюбив българин ще заложи адска машина през някоя темна нощ.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тошо Тошев, Светлана Шаренкова, Петьо Блъсков и Делян Пеевски - мила компания.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 8. 8 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1262 Весело

  Винаги в подходяща компания. В някакво по-нормално общество тази компания не биха я пуснали дори в някоя крайградска кръчма, а биха били герои единствено в статии търсещи съчувствие и човещина...
  Колко интересни времена ще трябва да преминем?

 9. 9 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Пълна българо-руска ченгесарница.

 10. 10 Профил на JR Ewing
  JR Ewing
  Рейтинг: 451 Любопитно

  Не на сляпата любов.
  Да, на градивните взаимноуважителни контакти. (вкл. критики по свободата на словото, политическата система и корупцията, когато е необходимо.)

 11. 11 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ужас, 6то управление, Мултигруп, Кинтекс, грузинци, "прекрасна" автобиография!

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 12. 12 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3304 Неутрално

  До коментар [#3] от "ПАВЛА - సటోరి":
  Цял ден си така. http://www.surecheck.info/
  Иначе, тая дърта пастърма през 90-те беше говорител на Мултигруп. Просто си е от червените еуглени...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 13. 13 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 853 Неутрално

  българо-руската ДС / КГБ дружба да уточним в пълната и гнус и грозота

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3092 Разстроено

  Снимките са покъртителни!

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Някой да подаде кофата за драйф, совецките другарки не се траят просто! Да си вземат дружбата под мишница и обратно в Сибир!

 17. 17 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Какво да му коментираш! Отврат!

  Заради ченгета и мазачи като тая, хората намразиха и класическата руска култура. Скоро един приятеп ми разказа как гледал филм на Михалков с английско аудио, защото заради нашите товарищи намразил и руския език.

 18. 18 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Каката с две имена: Цола Шаренкова или Светлана Драгойчева се оказа в нужният момент на правилното място. А ако беше на екзотична почивка с Митко Гестапото - известен и като проф. Шестаков паметникът щеше да розовее още седмици.
  Руската преса този път реагира. Ето цитат от сравнително умерен вестник като РБК-дейли:
  В столице Болгарии Софии вандалы осквернили памятник советским солдатам-освободителям, раскрасив розовой краской фигуры воинов на монументе и подписав внизу на чешском и болгарском языках «Болгария просит прощения». Акция уличных хулиганов приурочена к годовщине операции «Дунай».
  Товарищ Шаренкова получаваш червени точки пред руското посолства. Може би и рубли.

  Миша
 19. 19 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 944 Весело

  паметни снимки от българският криминален преход

 20. 20 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#11:"Леми Килмистър"]Ужас, 6то управление, Мултигруп, Кинтекс, грузинци, "прекрасна" автобиография![/quote]

  Именно затова е "музата на българо-руската дружба".
  Влиза като задължително изискване в длъжностната и характеристика.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 21. 21 Профил на wikeda
  wikeda
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Е няма отърване от тази чума комунистическа!

 22. 22 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1196 Гневно

  ....Нахълтва един в къщи, остава 45 години, храня го, той ме ограбва, чука майка ми, баба ми....и иазведнъж започвам да го ОБИЧАМ !!!??? То бива любов, бива дружба, ама стига де....!!!
  ВЪН от България, бе ПРОШЛЯЦИ !!!!

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 23. 23 Профил на ivanasenov
  ivanasenov
  Рейтинг: 458 Весело

  Много художници са рисували музата, кой както я вижда и усеща.
  Но никой образ не наподобява малко от малко"търговския" жанр на г-жата...
  Тя може да е много талантлива, да е свързана с Русия, но няма нужда да ни мотка и обработва с почистващи акции.
  Дали не иска да ни каже, че е перачка..

 24. 24 Профил на Dum vivimus, vivamus
  Dum vivimus, vivamus
  Рейтинг: 458 Разстроено

  Говори се, че тази дама със "советский" произход е един от големите дарители на партийката на майкопродавецът Бареков. Явно на мадам Тутберидзе , Митю Гестапото (Димитър Иванов) и Цветан Мустака им трябва нова патерица. Щото след това управление, ДПС и БСП ще управляват отново след десетина години.

  In God We Trust
 25. 25 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 627 Весело

  това ли са българо-руските дупедавци,подлоги и мазници на москва.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 26. 26 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Чак пък муза, кого е вдъхновила Шаренкова,да си признае и прочете одата

 27. 27 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4000 Гневно

  Не мога да не цитирам отново Захари Стоянов:
  " Проклет да е часът в който руски крак стъпи на българска земя"

  klimentm
 28. 28 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1120 Неутрално
 29. 29 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2078 Весело

  А пред камерите свързаните със Шаренкова и Иванов, Ангел, Дончо и Янко са за управление на държавата без кадри на ДС, сега обаче ги няма, а преди 12 май пипат ли питат за анекси и защо подписалите ги не са в затвора.
  http://www.youtube.com/watch?v=pIxpEWgTqiw

 30. 30 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#24:"alegria"]Щото след това управление, ДПС и БСП ще управляват отново след десетина години.[/quote]

  Мисля, че им е последното. След десетина години половината електорат ще е дал фира.

  The best way to predict the future is to invent it.
 31. 31 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Тези муцуни бъркат културата с политиката.
  Както каза бившият президент П.Стоянов в отговор на въпрос на Жириновски:
  "Обичам руската култура и не навиждам руският империализъм."
  Обзалагам се,че тези муцуни с агентурно минало не знаят кой е Виктор Цой или Борис Гребеншчиков.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 32. 32 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#27:"klimentm"]Не мога да не цитирам отново Захари Стоянов:
  " Проклет да е часът в който руски крак стъпи на българска земя"[/quote]

  и Апостола ”Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби”

  The best way to predict the future is to invent it.
 33. 33 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Специален поздрав за г-жа музата.
  http://www.youtube.com/watch?v=53V9Vo0f5wk

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 34. 34 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 929 Гневно

  Тази видна българофобка и русофилка е в управата на Клуб Стефан Стамболов. Нима не е по-голяма варварщина и гавра това, подобен сАвеЦки человек да злоупотребява с името на велик българин, като Стамболов.

 35. 35 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Червена кукувица с признание от големия брат. Колко ли такива има като нея - бизнесмени, политици, съдии, собственици на медии, социлогически агенции, председатели на НПО-та, академици...И дали директивата е такава каквато предполагам е била в миналото: вие царувайте там, а когато се наложи, действайте в наш интерес.

 36. 36 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 801 Неутрално

  [quote#6:"richi"]Хайде да си припомним и другия резил:

  http://www.politika.bg/article?id=19249

  Паметник на убийции на невинни българи. [/quote]

  1.) този паметник е на загинали летци, без претенции да са "освободители" Подобни паметни плочи, мемориали и т.н. има из цял свят - например във Франция има цял гробищен парк на хитлеристките войници - http://en.wikipedia.org/wiki/La_Cambe_German_war_cemetery

  2.) паметникът не е в центъра на София, не е най-големия паметник на столицата и е до съответното посолство - американското.

  3.) паметникът е изграден с американски средства, а не с български както съветския

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 37. 37 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Неприятна руска мутра. Зърната й са набъбнали, за какво ли си говорят с др. Бор (Тошо Тошев)?

 38. 38 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 796 Любопитно

  Мноооого показателни снимки и статия!
  В кадър:
  Т. Тошев - агент Бор,
  Св. Шарената,
  семейството на орките...
  И зад кадър - Димитър Иванов!
  Бравос!
  Хорошие ребята!
  Очень хорошие!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 39. 39 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 911 Весело

  До коментар [#37] от "shumkar":

  За Сибир...

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 40. 40 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 832 Неутрално

  В подписа ми е казано всичко по въпроса за русофилството в България!
  Предатели!!!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 41. 41 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Стара чанта с разработен цип!
  След като човек прочете биографията на "мадам", може да добие много точна представа, за кого всъщност гласуват тези, които пускат бюлетина за БСП. И селекцията на фотографиите си я бива. Отвсякъде лъха на мръсотия!

  I Want To Believe
 42. 42 Профил на dirbg
  dirbg
  Рейтинг: 410 Неутрално
 43. 43 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#11:"Леми Килмистър"]Ужас, 6то управление, Мултигруп, Кинтекс, грузинци, "прекрасна" автобиография![/quote]

  От всичко са дали...
  Упссс..
  Пропуснал си Русия, 500 лв. откраднати през 1996 г.(5$) и чистенето на паметника.
  Възмутително.

  Ecrasez l’infâme
 44. 44 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 832 Неутрално

  [quote#1:"Къти"]А Пеевски защо го няма? Щеше да е още по-красиво?

  [/quote]
  Е какъ да го нѣма? Вижъ първата снимка най-дѣсно. Какъ можа да не видишъ толкова неприятната му .....

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 45. 45 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Пърдонъ, втората!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 46. 46 Профил на Станишко
  Станишко
  Рейтинг: 458 Неутрално

  В снимката отблизо прилича на усойница.

 47. 47 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#6:"richi"]Хайде да си припомним[/quote]
  Да ти припомня:

  1. България е обяввила война на Великобритания през декември 1941.

  2. Тежките бомбардировките на София са били между ноември 43 и април 44.

  3. Това защото българските изтребители са нападнали дни преди това връщащите от Ромъния неохранявани повредени бомбардировачи на ЮК и САЩ.

  4. Да, имало е и 2 рейда на 6 април 1941 по немски войскови части, в които са били убити и българи. Причината-виж т. 1.

  Дезинформираш като типично комунярче Или бюрече, според свежата ти регистрация

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 48. 48 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Тази да си беше сложила поне един сутиен за срещата с еврокомисаря. Но стилът на руските жени е известен в цял свят, колкото по-натруфено, шарено и безвкусно, толкова по "класное"

  zenrus.ru
 49. 49 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1085 Весело

  Другарка от класа!

  "Известна е като съиздател на вестник "Земя" заедно с бившия шеф на Шесто управление на Държавна сигурност и бивш вицепрезидент на "Мултигруп" Димитър Иванов."

 50. 50 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Изключително гнусна. Клуб Стефан Стамболов - дезинформация в акция. Един вид Георги Първанов да се кичи с награда от фондация, която звучи западно. Всички, на всички снимки по-горе, са абсолютни нещастници.

 51. 51 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#7] от "Dehumanizer":


  [quote#7:"Dehumanizer"]Тошо Тошев, Светлана Шаренкова, Петьо Блъсков и Делян Пеевски - мила компания.[/quote]

  С една дума .... "Пресклуб"

 52. 52 Профил на missye
  missye
  Рейтинг: 458 Весело

  Готино си личар зърната на госпожата поне е ясно, защо я наричат муза

 53. 53 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1143 Разстроено

  в управата на Сдружение "Клуб Стефан Стамболов"? Каква гавра с паметта на един от най-големите български държавници след Освобождението! Ако има как да разбере, в гроба ще се обърне!

 54. 54 Профил на FakePath
  FakePath
  Рейтинг: 852 Неутрално

  боШке, боШке, боШке... това мирише от далече.

 55. 55 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 785 Неутрално

  По повод на паметника, мнение на един съвременен руснак:

  "Вообще-то, всё получилось почти так, как и хотел Гитлер.
  Единая Европа. Единая валюта. Германия - основная страна объединённой Европы, своего рода локомотив.
  Роль России - поставлять сырьё и обслуживать трубопроводы.
  Население России стремительно сокращается, здравоохранение и образование стремительно деградируют.
  Германия объединилась. СССР - развалился.

  А теперь вопрос - чего ради погибло 30 миллионов человек?"

 56. 56 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  До коментар [#33] от "Без соц":

  Този поздрав по-скоро е за матряла, който припознава г-жа Пепелянкова като свой представител.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 57. 57 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Дневник,май много ви е яд,че някой е почистил отново паметника.Светлана е един готин човек и колкото и да търсите под ноктите си нагласени снимки от обществени прояви няма как да я очерните.Много плоско господа

  bravy
 58. 58 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Трябва да си коригирате заглавието: Светлана Шаренкова - Мадам на българо-руската любов.

  zenrus.ru
 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  [quote#0:"статията"]"Когато говорим за българо-руска дружба, раз­бираме Свет­лана Шарен­кова, и обрат­ното – когато говорим за нея, раз­бираме българо-руската дружба", обобщил пос­ланикът на Русия Юрий Исаков,[/quote]
  Исаков явно добре е заучил Маяковски и може лесно да плагиатства от него,

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на En route
  En route
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Май се очаква се тази другарка да поеме ТВ7! И тогава всеки петък вече в 21:00 Програма Время и после съветски филм.

  Пътуващ
 61. 61 Профил на division bell
  division bell
  Рейтинг: 515 Неутрално

  стайлингът от първата снимка е зашеметяващ

  Run, rabbit, run, dig that hole, forget the sun And when at last the work is done Don´t sit down, it´s time to dig another one
 62. 62 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 627 Неутрално

  както в един хубав филм се казваше - бойната вулва на КГБ, а за тази - същото на БСП

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 63. 63 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 627 Неутрално
 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3886 Разстроено

  [quote#16:"yoankata"]Някой да подаде кофата за драйф, совецките другарки не се траят просто![/quote]
  Още една Мая Манолова. Тоя вид сякаш край нямат.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 938 Неутрално

  В компанията на Тошо и Ирена (сн.#1), Тошо, Петьо и Делян (сн.#2), като цербер от Гестапо/КГБ (сн.#3) - толкова са красноречиви кадрите, че няма нужда от текст!

  [quote#0:"статията"]Известна е като съиздател на вестник "Земя" заедно с бившия шеф на Шесто управление на Държавна сигурност и бивш вицепрезидент на "Мултигруп" Димитър Иванов.[/quote]
  Няма какво повече да се коментира, фактите говорят сами за себе си.

 66. 66 Профил на dnda
  dnda
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#36] от "Митко":

  Очевидно не правиш разлика между гробище и паметник. Това първо.
  Второ - с какви пари е правен няма значение. Цинизмът е един и същ.
  Трето - дори български гвардейци участват в мероприятието във връзка с поставянето на тази помия.

 67. 67 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 938 Весело

  [quote#48:"SPQR"]Тази да си беше сложила поне един сутиен за срещата с еврокомисаря. Но стилът на руските жени е известен в цял свят, колкото по-натруфено, шарено и безвкусно, толкова по "класное"[/quote]
  В същност сутиентът си личи, обаче материалът под него явно е от руски бойни куршуми, та изпъква....

 68. 68 Профил на dnda
  dnda
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#47] от "Мойше. Толкоз!":

  България дори един куршум не е изстреляла срещу Великобритания. Това не пречи на свинята Чърчил да убива невинни българи.
  [quote#47:"Мойше. Толкоз!"]. Това защото българските изтребители са нападнали дни преди това връщащите от Ромъния неохранявани повредени бомбардировачи на ЮК и САЩ.
  [/quote]

  Една забележка - пише се Румъния. Явно май не живееш в България и си позабравил българския.
  И както пишеш нападнати са бомбардировачи, а не невинни хора.

  Виж ония зверове какво са направили:

  http://www.lostbulgaria.com/?cat=345

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

 69. 69 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  [quote#46:"Станишко"]В снимката отблизо прилича на усойница. [/quote]
  Вероятно е
  Във всеки случай другарката е заслужила петоколонничка. Потресающа биография!

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 70. 70 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#55:"marker"]По повод на паметника, мнение на един съвременен руснак: [/quote]

  Много адекватно мнение, откъде го взе?

  The best way to predict the future is to invent it.
 71. 71 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Обикновена, руска блядка и криминален престъпник. Типичен представител на милиционер-социализЪма!!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 72. 72 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 515 Весело

  При проверката на печатните издания комисията по досиетата не е установила принадлежност на Шаренкова към службите на бившата ДС,

  ами защото и тя, както Саккобурготски и патриарх Максим са се разписвали директно на Люблянка, седалището на КГБ...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 73. 73 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3876 Неутрално

  [quote#27:"klimentm"]Не мога да не цитирам отново Захари Стоянов:[/quote]
  Щом сме рекли отново да цитираме, нека да
  цитирам болшевишкия конспиратор и бъдещ
  министър на външните работи на Съветска Русия
  М. Литвинов (МеерГеноц Балах)за приноса на
  друг известен русофоб ...в усложняването на
  руско българските дипломатически отношения
  1906 1907.
  Болшевиките, сред които основна роля играят
  освен Литвинов и "кавказката организация"
  (някои си Коба и Камо) , решават да превозят
  няколко хиляди пушки и новоизобретените от
  Мартенс ръчни картечници за борбата с царизма.
  Понеже Германия и Франция им пречат, а
  Англия съчувства "неявно", определени хора в
  българското правителство съдействат за
  отправяне оръжието по море от Варна до Батуми.
  Лошото време проваля акцията, а след разпита на
  заловените болшевики,възникват сериозни
  дипломатически трудности в отношенията и
  то баш преди обявяване на независимостта на
  България.Добре, че Фердинанд сменя своя и на
  Стамболов човек, ген.Михаил Савов с ген.
  Николаев , а и в манифеста започва с големи
  благодарности за руския цар и народ , освободители.

 74. 74 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Интересно!
  На снимката виждам една свиня, една от питомничките на Лейла Пепс и една шушуминга.

  Муза не видях!

  Да разлая троловете!!
 75. 75 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3277 Весело

  Само едно не разбирам ...

  Туй зузе кой в Дневник взе, че го оприличи на музе?


  Прочее ... добре е, че най-после се намери кой да и изтипоса образа ... ъъъ ... биографийката, де!
  Че Шаренкова се радваше на изненадваща медийна тишина около особата и най-вече дейността си.

  И сте пропуснали, Дневник, "проекта" и за либерална партия със Сашко Каракачанов.

 76. 76 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  До коментар [#74] от "lone_wolf":
  Опс!
  Писах преди да чета коментарите и не съм видял, че те дублирам.
  Сорри ...

 77. 77 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3876 Неутрално

  Ето и цитатът.Превод на английски от руски още
  не съм направил:
  "Некоторое время спустя капитан яхты, вернувшись в Одессу, был схвачен полицией и перевезен в Петропавловскую крепость. На допросе капитан (имени его я не помню) дал «чистосердечные показания» и сообщил о моей роли в этом деле. Если не ошибаюсь, это привело к дипломатическому конфликту между Россией и Болгарией. К делу, действительно, были причастны не только второстепенные болгарские чиновники, но и члены болгарского правительства. Личная встреча была у меня в Париже с тогдашним болгарским военным министром генералом Савовым, которому я, между прочим, предлагал купить мартенсовское изобретение.
  Так кончилась... попытка массового ввоза оружия в царскую Россию для революционных целей..."
  http://istoriograf.livejournal.com/43447.html
  1908 вече министър председател е бесарабеца
  Малинов, завършил право в Киев.

 78. 78 Профил на Torlak
  Torlak
  Рейтинг: 740 Весело

  Те ви Шаренкова в действие. Речта и пред събора на русофилите на яз. Копринка през 2012 г. Изказва се пред избрана публика из средите на БСП, Атака и ВМРО ).
  Правят впечатление преди всичко две неща - как допуска "неволна" грешка и казва "Расия", и крилатата, но трудна за осмисляне реплика "Обичам Русия, защото обичам България!"
  http://www.youtube.com/watch?v=0XWRoLXXQV8

  Като съм торлак, да не съм ахмак, да ям зелени краставици!
 79. 79 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1447 Любопитно

  Интересно ми е - а руснаците знаят ли?

  Жената е покана за щастие
 80. 80 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3876 Неутрално

  [quote#47:"Мойше. Толкоз!"]България е обявила война на Великобритания през декември 1941.[/quote]
  И що така? Кой по точно обяви война в България
  на Великобритания ? Кумунетата?Дядовците.. на
  бъдещите атлантици ?

 81. 81 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  [quote#48:"SPQR"]Тази да си беше сложила поне един сутиен за срещата с еврокомисаря. [/quote]

  [quote#67:"Orchid"]В същност сутиентът си личи, обаче материалът под него явно е от руски бойни куршуми, та изпъква....[/quote]

  Аз толкова бях потресена от топките, висящи на шията и', че съвсем не обърнах внимание на 'топките' по-надолу. Но ми се струва, че е само камуфлаж (ако се вгледате по-внимателно си личи колко изкуствено стоят, като че ли са върху сутиена) - продават се и изкуствени зърна, за по-интензивно сексапилно въздействие, от което тя явно отчаяно се нуждае!

 82. 82 Профил на Avaaz
  Avaaz
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Да си приятел на руския народ и руската култура, не означава да си приятел с руската мафия и имаперската политика, която се опитват да наложат в момента. Образите около Шаренкова хич не са шарени, а са едноцветно черни - лицата са от ДС, Шести отдел, доносници, провокатори, платени политикани и перачи. Всичко друго , но не и бизнес!

 83. 83 Профил на nonsense
  nonsense
  Рейтинг: 458 Весело

  Мама Божка пасти да яде и газ да пикай компот да прай

  shut up retard
 84. 84 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3876 Неутрално

  [quote#82:"Avaaz"]Да си приятел на руския народ и руската култура, не означава да си приятел с руската мафия и имаперската политика, която се опитват да наложат в момента.[/quote]
  Съгласен съм напълно с това.Макар и русофил ,
  не припознавам в Шаренкова "музата на българо
  руската дружба".Ама с помощта на медията може
  и да ми се промени мнението.Знае ли човек..

 85. 85 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 515 Неутрално
 86. 86 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 562 Неутрално

  [quote#57:"Анна Тодорова"]Дневник,май много ви е яд,че някой е почистил отново паметника.Светлана е един готин човек и колкото и да търсите под ноктите си нагласени снимки от обществени прояви няма как да я очерните.Много плоско господа[/quote]
  Ами, що не си я прибереш в къщи тогава. Да си се гледате, като две дърти, червени уруспии!!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 87. 87 Профил на askbg69
  askbg69
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Уважаеми другарки и другари, дами и господа...

  Освен танкови биатлони в Русия напоследък се случват и такива неща:

  Руският мачистки еквивалент на Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Скалата, Жан Клод Ван Дам и подобни, Никита Джигурда се обявява за феминист, признава, че "душа" е от женски род и че обича своята душа(т.е. анима):

  https://www.youtube.com/watch?v=1vbAW9AbKPY


  Порно звездата Саша Грей посрещната от фенове в Русия:
  http://www.kp.ru/daily/26075/2981346/

  В Екатеринбург приехала знаменитая порноактриса Саша Грей:
  http://www.kp.ru/daily/26079.2/2983635/


  В центре Казани снова разделась девушка. Теперь - прямо напротив университета
  http://msk.kp.ru/daily/26089.5/2990713/

 88. 88 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#61] от "division bell":

  Run, rabbit, run, dig that hole, forget the sun And when at last the work is done Don´t sit down, it´s time to dig another one

  Е, това ми хареса! Особено след като в бързината "Don´t sit down" го прочетох като "Don´t shit down".

  Да разлая троловете!!
 89. 89 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#55] от "marker":

  Обясни го на нашите червени чугуни, които считат СССР-ето за победител в WWII!

  (Досега си знаех че чугуна е сив или черен, но се оказа че има и разпространена форма "червен чугун"

  Да разлая троловете!!
 90. 90 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 801 Неутрално

  [quote#66:"richi"]Очевидно не правиш разлика между гробище и паметник. Това първо. [/quote]
  Очевидно не си видял за какво гробище става въпрос. Там също има голям паметник. Пробвай втори път: http://www.euro-t-guide.com/See_Photo/France/W/La_Cambe-2006-01.jpg
  Освен това съюзът на царските офицери си е дал становището за паметника на американските летци, което е много интересно да се прочете http://edinzavet.wordpress.com/2010/10/06/us-pametnik/ - изключително достойно и премерено, без владокузовски националистически протуберанси за KLETA MAIKA BALGARIA.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Прекрасни снимки!Понякога няколко снимки говорят повече от цяла статия.Тези са такива!

 93. 93 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#2] от "virakocha":


  [quote#2:"virakocha"]Тази таваришка за българка ли се смята или за гаражданин савецкава саюза? [/quote]Тя е православ-комунистка.Няма националност май.Само си спомням с погнуса тази какви дитирамби лееше по адрес на руския КГБ-Патриарх,когато оня беш дошъл да нарежда кой ще наследи Максим...

 94. 94 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1828 Весело

  До коментар [#18] от "Миша":


  [quote#18:"Миша"]В столице Болгарии Софии вандалы осквернили памятник советским солдатам[/quote]Тия даже направо ползват думата "оскверняване" ,все едно става дума за нещо свещено.А на Шаренкова и се отваря доста работа.След като комунистите отказват да го махнат,ще се принудят през няколко месеца да го чистят.Така срамът и унижението за тях ще е по-голям от колкото ако бяха се съгласили да го махнат от там.

 95. 95 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#30] от "virakocha":


  [quote#30:"virakocha"]Мисля, че им е последното. След десетина години половината електорат ще е дал фира. [/quote]Циганите са им новия електорат.Така,че не съм оптимист...

 96. 96 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#50] от "ungeheuer":


  [quote#50:"ungeheuer"]Изключително гнусна. Клуб Стефан Стамболов - дезинформация в акция. Един вид Георги Първанов да се кичи с награда от фондация, която звучи западно.[/quote]Ами той,Гоце раздаваше награди от името на тази Фондация...

 97. 97 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#57] от "Анна Тодорова":


  [quote#57:"Анна Тодорова"]Дневник,май много ви е яд,че някой е почистил отново паметника.[/quote]Вас май ви е яд,че скоро май пак ще се налага да го чистите.И ще ви се налага все по-често.Не ви стига срама,че е превърнат на тоалетна нощем,но сега и ще го цапат и отпред.

 98. 98 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#84] от "тулса":

  Ето Ви още една медия за подкрепа:

  http://youtu.be/0XWRoLXXQV8

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 99. 99 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#30] от "virakocha":

  Всеки път така си мислим.

 100. 100 Профил на askbg69
  askbg69
  Рейтинг: 233 Неутрално

  и за десерт - "Актриса Саша Грей сломала «Ладу Калину» во время автопробега" - май се е оказала по ефективна от цяла армия....

  http://www.kp.ru/online/news/1442781/

  Руски боксьор се среща с Грей:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gTm4zUyrxzk

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK