Нов фалит на туроператор провали почивката на стотици

Скрийншот от продължаващия да предлага примамливи оферти сайт на туроператора във фалит

Скрийншот от продължаващия да предлага примамливи оферти сайт на туроператора във фалитСтотици измамени оставя поредният фалит на турооператорска фирма. "Валери 90" е обявила фалит на 23 август, но не е предупредила клиентите си своевременно и част от тях са принудени да доплащат нощувките си, а други, макар и платили на 100% почивката си изобщо няма да заминат, съобщи БНТ.


Офис на фирмата е затворен, а на телефоните на "Валери 90" не отговаря никой. Но в същото време интернет сайта на компанията работи и на него има примамливи оферти дори и за септември. Хората, чиято почивка е провалена се самоорганизирата за общи действия срещу туроператора, като списъка с ощетените е от над 100 души.


Фирмата има финансови затруднения още от юли, свидетелстват клиенти, ползвали нейните услуги. От петък до днес повече от 40 души са внесли жалбите си в застрахователя на туроператора. Притеснението на потърпевшите обаче е, че "Валери 90" е със застрахователен лимит само за 75 хиляди лева и право на обезщетение ще имат само първите до изразходване на тази сума.


Останалите ще продължат да чакат държавния гаранционен фонд за обезпечение при рискове в туристическия бранш, който трябваше вече да е факт в изпълнение на европейска директива и решение на МС от 2009 година, посочва БНТ.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK