Плевнелиев ще свика КСНС за Сирия само ако България трябва да участва в международни действия (видео)

Президентът Росен Плевнелиев

© Анелия Николова

Президентът Росен ПлевнелиевПрезидентът Росен Плевнелиев смята, че засега няма необходимост от извънредно свикване на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) заради ситуацията в Сирия. Пред медиите в Шабла, където наблюдава международни военни учения, той посочи, че би свикал съвета извънредно, ако "се наложи България да участва по-мащабно и по-сериозно в каквато и да било операция, или ако стартират по-мащабни военни действия в региона", съобщи "Фокус". 


Утре в Министерския съвет ще се състои заседание на Съвета по сигурността към министър-председателя, на което ще има представител и от президентската институция. "Очакваме да видим в детайл данните, с които разполага изпълнителната власт, както и разузнаването във всички аспекти – очаква ли се бежанска вълна, каква, допълнителен натиск върху България и същевременно има ли към момента и какви заявки към България за участие", каза президентът.  


Използването на химически оръжия, от когото и да било, където и да било, по какъвто и да е повод, е недопустимо, каза държавният глава. Нарече прилагането на такива оръжия нечовешки акт и престъпление срещу човечеството. "Световната общност е длъжна да реагира. България ще действа солидарно, спрямо своите ангажименти в евроатлантическото семейство и в Европейския съюз", заяви президентът.
Плевнелиев посочи, че редовното заседание на КСНС ще бъде свикано по темата за реформата в сектор "Сигурност". Напомни, че с представителите на парламентарно представените политически сили на последното заседание преди месец и половина заедно са определили тази тема за разглеждане от съвета.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Майка си ли ще търсим в Сирия ???

  Виж, като член на НАТО можем да поемем поръчки за джепане, ВМЗ-то, Арсенал и другите от военно-промишления комплекс за работа реват. Аман само на червено да участваме.

 2. 2 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 614 Любопитно

  Малка ли му се вижда на президента опасността от войната която се задава в Сирия,а нас ни дели само една страна Турция със тях,че не иска да свиква съвета? Проблеми с бежанци от Сирия също няма как да ни се разминат.

 3. 3 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 761 Неутрално

  А ежедневния поток сирийски бежанци на турската ни граница вклчително непридружени деца не е достатъчно и не застрашава националната ни сигурност, нали?

  @)----,--'--
 4. 4 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Това "ако трябва да участва" предполага участие, без предварително да е обсъждано там, където му е мястото - КСНС. Тогава свикването му би било след дъжд качулка. Що за президент е това нещо? Че дори "да не трябва" да участваме, рисковете за нас при евентуален удар си остават. Сирия е през една граница, евентуален поток от бежанци би бил твърде сериозно предизвикателство за нас.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 5. 5 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Плевнелиев ще свика КСНС за Сирия, само ако Волен Сидеров не участва...
  Страх лозе пази, но погубва ума.

 6. 6 Профил на bylgarche
  bylgarche
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Плевнелиев, не се бъркай където не ти е работа.

 7. 7 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Да, нещо не му се говори със Сидеров....

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3965 Неутрално

  Преждеизказалите се, при все, че не съм му фен, меко казано, на Плевнелиев - все пак не бива да му се скача.
  В случая за мен е напълно прав и адекватен.
  Няма причини, нито място за истерии.

  Вие к'во - навикнахте покрай Тиквичко всичко да е шаш, фанфари, тупуркане и суетене насам-натам с повод и без повод, гръмогласни плещения колкото да попаднем в газетката? Абстиненцията ли ви е подгонила?

 9. 9 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Не трябва да имаме никакво участие, под никаква форма в Сирия ! Не е наша работа и запазването на неутралитет е правилната и мъжка постъпка в този "казус".

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 10. 10 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Плевнелиев ще свика КСНС за Сирия, само ако България трябва да участва в международни действия
  ========================
  Военният министър: България няма възможност да участва в интервенция срещу Сирия
  Първо трябва да се разбере кой е използвал газ и тогава да бъде наказан, смята Ангел Найденов
  България няма възможност да участва в евентуална военна кампания в Сирия. Това заяви на полигона край Шабла министърът на отбрана Ангела Найденов, който наблюдава съвместните военни учения между части на българската и сръбската армия. Министърът посочи, че правителството утре ще излезе с официална позиция, но той потвърждава заявеното от министъра на външните работи, че България е за диалог в решаването на сирийската криза, докато не се изчерпят всички възможности за мир.

  Министърът беше категоричен, че е задължително да се разбере с точност кой е източникът на газовата атака. Той посочи, че виновната страна трябва да бъде осъдена и наказана, защото е недопустимо да се използва газ срещу мирни жители. „Известно е, че в международната общност няма единно становище по отношението на използването на сила в Сирия. Именно заради това България трябва внимателно да прецени своята позиция. Той беше категоричен, че страната ни е готова да посрещне евентуална бежанска вълна и потвърди големия ръст на бежанците от Близкия Изток, половината от който се дължи на сирийци.

  Министър Найденов изрази задоволство от видяното на съвместното учение като посочи, че по този начин ще бъде затвърдено военното сътрудническо и политическото доверие между двете страни. Той заяви, че сръбската страна ще заплати цялостния престой на военнослужещите и участието им в учението.

 11. 11 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Плевня пращай двата танка.Ти с боце в единия,станишката и местан в другия,пък и късмета може да ви излезне..

 12. 12 Профил на Граф Влад Задунайски - semper idem
  *****
  Любопитно

  Вместо да обяви пред Света преобладаващото в РБ мнение относно Сирия,този ми се прави на интересен!
  Ама кво да очакваме от герберунгелски кадър?

 13. 13 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 577 Весело

  А...то кво напрежение...само някаква война...

  Въпрос : вие до сега не сте ли наясно трябва ли или не трябва да участвуваме или ще чакаме да видим на коя страна ще се включим като видим коя страна взема надмощие ?

  Другото, което се пръкна като въпрос вследствие комсомолските призиви : значи ако те убият с газ е нечовешко, но ако ти пуснат куршум в главата си е съвсем в реда на нещата ? Хуманно и демократично.

  Международните учения в Шабла за които за пръв път чуваме ... интересно ... и тайно... и какво наблюдавате ?
  Явно за пръв път ще чуем след като врага ни потропа на портичките вкъщи се оказва. Никоя явно няма намерение да ни предупреждава за каквото и да било.

 14. 14 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#9] от "Велислав":
  А при команда от НАТО какво правим? Каквито сме кукли... Да не се стига дотам, де.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 15. 15 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#4:"Константин - цензуриран от кръга Капитал"]Това "ако трябва да участва" предполага участие, без предварително да е обсъждано там, където му е мястото - КСНС. [/quote]

  До коментар [#4] от "Константин - цензуриран от кръга Капитал":Плевнелиев няма никакво значение дали ще свика КСНС за Сирия, ако Народното събрание реши България да участва в международни действия.
  Решение № 23 от 9.XI.1995 г. на КС на РБ по конст. д. № 20/95 г. Държавен вестник, бр. 104/95 г.
  ...Съгласно чл. 84, т. 11 от Конституцията Народното събрание разрешава изпращането и използването на български въоръжени сили извън страната, както и пребиваването на чужди войски на територията на страната или преминаването през нея. В решението по к. д. № 6 от 1994 г. е отбелязано, че понятието за въоръжени сили или за войска предполага единство на личен състав, на жива сила, от една страна, и въоръжение, военна техника и имущество, от друга страна. Като съществен елемент на понятието е посочена и организационната връзка между тях. Член 84, т. 11, предложение първо визира една изключителна компетентност на Народното събрание поради необходимостта най-отговорно и авторитетно да се охранят висшите конституционни ценности, за които вече стана дума. Разрешението на Народното събрание по необходимост трябва да обхваща: численост и вид на въоръжените сили (род и вид войска), въоръжение, организация, времетраене и местопребиваване извън страната, както и целта на това пребиваване...
  Водим от гореизложените съображения и на основание чл. 149, ал. 1, т. 1 от Конституцията, Конституционният съд РЕШИ:
  Разрешаването на изпращането и използването на български въоръжени сили извън страната по смисъла на чл. 84, т. 11 от Конституцията е от изключителна компетентност на Народното събрание тогава, когато то се осъществява с военна или военнополитическа цел. Когато съществува съмнение относно военния или военнополитическия характер на изпращането, въпросът се решава от Народното събрание.
  "Български въоръжени сили" по смисъла на чл. 84, т. 11 от Конституцията, това е личният състав от подразделенията на Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи или от други ведомства, определени със закон, организационно формирани към момента на изпращането или след това, със съответното въоръжение, снаряжение и/или техника, зачислени преди или след изпращането.
  Народното събрание не може да разреши изпращане на български въоръжени сили извън страната, без да се произнесе и по начина на използването и времетраенето на престоя им.
  Разрешението на Народното събрание обхваща числеността и вида на българските въоръжени сили, местопребиваването, времетраенето и начина на използването им извън територията на страната.

 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3965 Неутрално

  [quote#13:"bluescreen"]Международните учения в Шабла за които за пръв път чуваме ... интересно ... и тайно... [/quote]
  К'во му е тайното?
  На международно учение?

  Сръбско-българските учения край шабла си бяха съобщени.
  По медиите беше пораздухано само като жълтинка накратко как имало пожар до Плевнелиев, като отишъл там...

 17. 17 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#4:"Константин - цензуриран от кръга Капитал"]Това "ако трябва да участва" предполага участие, без предварително да е обсъждано там, където му е мястото - КСНС. [/quote]
  Президентската република е форма на управление, при която президентът има широки правомощия в държавното управление, но България е република с парламентарно управление.

 18. 18 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 696 Любопитно

  [quote#14:"ПАВЛА - సటోరి"]А при команда от НАТО какво правим.... [/quote]
  .......излизаме.

  "Атака" настоява за пълен неутралитет на страната ни при евентуален военен конфликт в Близкия изток. Това каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров на пресконференция в Бургас. Водачът на националистите обяви, че “Атака” има решение, което ще бъде представено за обсъждане и гласуване в Народното събрание.Сидеров беше категоричен, че България не трябва да включва в конфликта с български военни, както и да предоставя бази от територията на страната ни.

  Той подчерта, че данните за притежаване и използване на химическо оръжие от правителството на Сирия нито са убедителни, нито могат да бъдат използвани категорично от световната общественост. „Това беше казано и от страни като Русия и Китай и те не са съгласни Сирия да бъде нападната”, уточни Сидеров.

  “Всички политически сили ясно да изразят своето мнение по казуса „Сирия” още сега”, призова Сидеров. Той обясни, че своята позиция трябвало да обявят и партиите извън парламента

 19. 19 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Дали пък няма да е добра идея всичко да се премисли предварително, а не след това да се прибързва. Росен за пореден път не може да вземе адекватно решение.

 20. 20 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3965 Весело

  [quote#12:"Граф Влад Задунайски - semper idem"]Вместо да обяви пред Света преобладаващото в РБ мнение относно Сирия,този ми се прави на интересен![/quote]
  Да, бе!
  Той Обама действа срещу преобладаващото в Щатите обществено мнение, та Плевнелиев да се тръшка!
  При положение, че ни сме у задругата да фъргаме томахавки, ни от задругата, дето ще им носи вода на фъргащите.
  Кибикът ... нъл знайш ... основното му задължение е да си трае и да не омирисва ...

 21. 21 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Този човек наясно ли е изобщо какво се задава на "хоризонта"! Това не са на ти куклите, дай си ми парцалките! Какво иска да покаже с това, че не е съгласен да свика КСНС сега? И като какъв се изживява този индивид? Той не разбра ли, че България е парламентарна, а не президентска република, а сигурността на държавата ни е над всяко его и интрига! Според мен трябва да се свика този съвет и да се обсъдят действията на държавата ни във всеки един момент и при всяко едно положение! Какво правим, господин президент, ако утре ни поискат бази от НАТО? Какво правим, господин президент, ако утре поискат от нас да изпратим хора там?

 22. 22 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 409 Весело

  [quote#2:"moloko_"]а нас ни дели само една страна Турция със тях[/quote]

  Те ако преминат Турция, ние направо сме взели дали!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 23. 23 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3965 Весело

  [quote#19:"Alice in Chains"]Дали пък няма да е добра идея всичко да се премисли предварително, а не след това да се прибързва. Росен за пореден път не може да вземе адекватно решение. [/quote]
  Ако няма шоу по талавизуръ с прихълцващи, с пърхаща от задъхването от напиращите чувства гръд - явно не го броите.
  Цитат от статията:
  Утре в Министерския съвет ще се състои заседание на Съвета по сигурността към министър-председателя, на което ще има представител и от президентската институция. "Очакваме да видим в детайл данните, с които разполага изпълнителната власт, както и разузнаването във всички аспекти – очаква ли се бежанска вълна, каква, допълнителен натиск върху България и същевременно има ли към момента и какви заявки към България за участие", каза президентът.

 24. 24 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Автор: ПИК

  Западна военна намеса в Сирия ще има тежки последствия за региона и ще доведе Израел до пълна разруха. Това заяви днес началникът на Генералния щаб на иранската армия, генерал Хасан Фирузабади, цитиран от АФП.
  В същото време израелският президент Шимон Перес заяви, че Израел не е замесен в събитията в Сирия, но в случай на атака срещу израелската територия, страната ще отговори с цялата сила, на която способна.

 25. 25 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#18] от "Дива селянка":
  Ми той Сидеров си е миротворец. Стана пръв приятел с ислямистите, Руси и Китай. Сметай къв катарзис е преживял.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 26. 26 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#14] от "ПАВЛА - సటోరి":


  [quote#14:"ПАВЛА - సటోరి"]А при команда от НАТО какво правим? Каквито сме кукли... Да не се стига дотам, де. [/quote]

  Точно, да не се стига до там... Нали говорят, че много бърза операция искали да правят в Сирия. Ако стане така, няма какво значително да искат от нас... не че можем да сме полезни. Ама на мене ми се струва, че някои страни мислят и за война...дано да не съм прав. Ако се получи така, че да стане дългосрочен конфликт в региона, и НАТО много държат на нас, мисля че е редно да им откажем участие.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 27. 27 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Аз пък не мога да разбера, що аджеба да го свиква тоя съвет? Лаф моабет ли ще си правят там или понеже болния отдавна не са го показвали по тАлавизията, пак му се търси поле за изява?

  Иначе троловете по стар навик си критикуват и плюят... нищо ново под слънцето..

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 28. 28 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#2] от "moloko_":  Опасността е малка, защото Турция е голяма!

  Освен това опасността от взето решение в случая е по-голяма от опасността от невзето.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 29. 29 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#26:"Велислав"]редно да им откажем участие[/quote]
  Няма да се стигне до това.
  Нато има вече дадено едно летище за зареждане на самолетите -цистерни с керосин.

 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3965 Весело

  [quote#25:"ПАВЛА - సటోరి"]Ми той Сидеров си е миротворец. Стана пръв приятел с ислямистите, Руси и Китай. Сметай къв катарзис е преживял. [/quote]
  М'чи и ти да откриеш, че в Луфтханза се отнасят към пияните по-лошо и от Луфтвафе - и ти шъ преживейш катарзис.

  Най-големите прозрения стават когато те люшка махмурлука

 31. 31 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#26] от "Велислав":
  [quote#26:"Велислав"]Нали говорят, че много бърза операция искали да правят в Сирия.[/quote]
  За Ирак се говореше същото. Резултатът е налице.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 32. 32 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#25] от "ПАВЛА - సటోరి":

  че прав е,що да се навираме в ла8ната. Къде са ни концесиите ,защото бяхме ибрици в Либия и Ирак/от който имаме и един куп бг трупове/. Къде са ни плантациите с мак за бг хазната ,защото сме ибрици в Афганистан и охраняваме мака за САщ. Нема,тю-тю..

 33. 33 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 409 Весело

  Всъщност на тоз съвет могат да обсъдят и ние да пратим нашите ракети томахок... е те при нас са с име "Калистирка"... и са със грандиозен обхват на действие... абе направо целия МС начело с другаря министър Найденов, да грабват пушките (лопати, гребла или там каквото е останало в армията) и на фронта! Така с един куршум 2 заека - хем правителството си отива, хем се отчитаме пред евроатлантическите ни партньори. А Майчето и Курнелчето да ги вземат за санитарки да им превързва раните. Вигенин сутрин ще надува ... тръбата за закуска...

  ...ех мечти, мечти..

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 34. 34 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#4:"Константин - цензуриран от кръга Капитал"]ова "ако трябва да участва" предполага участие, без предварително да е обсъждано там, където му е мястото - КСНС.[/quote]

  До коментар [#4] от "Константин - цензуриран от кръга Капитал":Статутът на този съвет според чл. 100, ал. 3 се определя със закон. В изпълнение на конституционната разпоредба е приет Закон за Консултативен съвет за национална сигурност (ДВ, бр. 13 от 1994 г.). Той определя КСНС като съвещателен орган по въпросите на националната сигурност, който изготвя становища и предложения (чл. 4) и няма никакво значение дали ще се свика КСНС за Сирия, ако Народното събрание разреши България да участва в международни действия.

 35. 35 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#1:"442"]като член на НАТО можем да поемем поръчки за джепане, ВМЗ-то, Арсенал и другите от военно-промишления комплекс за работа реват[/quote]
  Чичо ти Сам и той е на това мнение, ха ха ха! Нали за това си прави войни, за да си пласира оръжията. На САЩ й е през кура за ВМЗ и други в България.
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1d/Unclesamwantyou.jpg/220px-Unclesamwantyou.jpg

 36. 36 Профил на Граф Влад Задунайски - semper idem
  *****
  Гневно

  [quote#21:"danakoplatec"]Какво правим, господин президент, ако утре ни поискат бази от НАТО? Какво правим, господин президент, ако утре поискат от нас да изпратим хора там? [/quote]
  Г-н Президентинът не знае!
  Ама мислиш ли,че му дреме?

 37. 37 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 774 Неутрално

  До коментар [#15] от "Гневник":Хубаво си ги изредил нещата.И това е теорията по въпроса.Случайно да се спомняш кой взе решението за участие в Ирак- Парламента, МС или май съобщиха че са го решили на съвето по военните въпроси към МС.Пък за мълчанието като женски полови органи когато от "приятелски огън" загинаха български войници да си чул някой нещо официално да каза? Някой да се извини на България и семействата. За убит овчар в Афганистан САЩ плащат над 20000 долара кръвнина. А тук платиха нънци. Що?

 38. 38 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 409 Весело

  Тез дето цъкат минуси са по бързи от интернета, още не съм натиснал бутона изпращане и хоп - минусче! Червената команда не спи!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 39. 39 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#31] от "ПАВЛА - సటోరి":

  Да. Именно заради това се надявам да сме взели поука. Ако се получи така и се застоят там дългосрочно войски, не трябва да изпращаме наши момчета. Тази година се навършват 10г. от гибелта на 5-мата български рейнджъри в Кербала...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 40. 40 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 774 Неутрално

  До коментар [#36] от "Граф Влад Задунайски - semper idem": Що мислиш че не знае? Аз мисля,че знае и то със сигурност.Казва: Йес, сър.

 41. 41 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#39] от "Велислав":
  Ако изобщо се стигне до сухопътна акция, каквато не се предвижда засега. Дано кратките въздушни удари да са достатъчни.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 42. 42 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#33:"stiga_be"]..ех мечти, мечти..[/quote]
  Консултативният съвет за национална сигурност ще провежда регулярни заседания на всеки три месеца. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев при откриването на първото заседание на съвета в рамките на неговия мандат. Държавният глава обеща прозрачност на заседанията.
  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=891686

 43. 43 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 774 Неутрално

  КСНС за Сирия ще се свика ако "се наложи България да участва по-мащабно и по-сериозно в каквато и да било операция, или ако стартират по-мащабни военни действия в региона", съобщи "Фокус"- цитат
  Значи заглавието пак малко едностранчиво представя нещата. Защото КННС ще се свика и при искане за участие на България в международни действия и при по-мащабни военни действия в региона. Всякакви баталии от рода на няколкодневно пуцане с ракети от няколко държави са си мащабни военни действия.

 44. 44 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 774 Неутрално

  До коментар [#29] от "Мoni56":Викаш, вече сме си дали д...то. Пък и за какво да ни питат, като ние сами ще си кажем.

 45. 45 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#37:"cobanmaala"]Хубаво си ги изредил нещата.И това е теорията по въпроса.[/quote]

  До коментар [#37] от "cobanmaala": И това е теорията по въпроса: България е република с парламентарно управление. Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет. Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната. Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие. Всички граждани са равни пред закона. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна. Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция.
 46. 46 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  [quote#21:"danakoplatec"]Какво правим, господин президент, ако утре ни поискат бази от НАТО[/quote]
  Ми сам си си отговорил:
  [quote#21:"danakoplatec"]Той не разбра ли, че България е парламентарна, а не президентска република,[/quote]
  Ако вече беше свикал КСНС, щеше да се въмущаваш,че си завира гагата дето не му е работа и вряга коня преди да е видял колата,или че няма търпение да вкара двата български танка и единия самолет в Сирия.
  Няма угодия.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 47. 47 Профил на Граф Влад Задунайски - semper idem
  *****
  Гневно

  [quote#41:"ПАВЛА - సటోరి"]Ако изобщо се стигне до сухопътна акция, каквато не се предвижда засега. Дано кратките въздушни удари да са достатъчни. [/quote]
  Какви кратки въздушни удари?
  Ако имат достойнство,противниците на Асад да изпратят там войска,да направят интервенция!
  Кратките въздушни удари върху суверенна държава са БАНДИТСКИ акт на нарушаване суверенитета!ТЕРОРИЗЪМ!

 48. 48 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#41] от "ПАВЛА - సటోరి":

  Не съм фен и на въздушните удари...пак не дава гаранция, че нормални хора няма да пострадат. Толкова ли няма примерно някакъв "екип", който да отиде да отстрани Асад и няколко генерала...и да оставят сирийците сами да си организират бъдещото управление... а сирийците сами да предадат на Асад химическите оръжия или каквото там се има предвид.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 49. 49 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3965 Любопитно

  [quote#41:"ПАВЛА - సటోరి"]Дано кратките въздушни удари да са достатъчни. [/quote]
  За какво?

 50. 50 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#9] от "Велислав":
  [quote#9:"Велислав"]Не трябва да имаме никакво участие, под никаква форма в Сирия ! Не е наша работа и запазването на неутралитет е правилната и мъжка постъпка в този "казус". [/quote]
  Такова е и мнението на Волен Сидеров,както и на цялата наша АТАКА.

 51. 51 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#48] от "Велислав":
  [quote#48:"Велислав"]Не съм фен и на въздушните удари...[/quote]
  Аз също, но май са неизбежни. За жалост, теб и мен, никой не ни пита. Да се оправят сами, казваш. Виж Египет колко "добре" се справят с управлението си. Изобщо ... има нещо сбъркано в тези държави...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 52. 52 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#21] от "danakoplatec":

  Като ти чета коментара, оставам с впечатление, че президента е направил преврат... такъв патос, такива громящи слова...

  Какво по точно ще обсъждат? Някакви теории? И тъй като явно си прекалено опиянен, както ти казваш - България е парламентатарна република и въпрасите с бази и войски ги решава парламента! Къв съвет кви пет лева...
  АКО някой поиска нещо от нас - ОК тогава ако ще и вселенски събор да свиква. Ама в момента има ли поне едно конкретно основание за такова свикване?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 53. 53 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#50] от "багаин": "Велислав", “извини се, бе”, “извини се, бе”, "извини се бе" на Волен!

  [quote#50:"багаин"]Такова е и мнението на Волен Сидеров,както и на цялата ваша АТАКА.[/quote]
  Извини се бе, Извини се бе!

 54. 54 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#49] от "xm...":
  Да си начешат щатите крастата и да плеснат Асад през пръстите.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 55. 55 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#12] от "Граф Влад Задунайски - semper idem":
  [quote#12:"Граф Влад Задунайски - semper idem"]Вместо да обяви пред Света преобладаващото в РБ мнение относно Сирия,този ми се прави на интересен!
  Ама кво да очакваме от герберунгелски кадър?[/quote]
  Ами все пак герберунгелските ,както и реформаторските кадри са лакеи на американците и западняците и са при тях на хранилка...Няма как да се изцепят,че по-голямата част от българския народ е на страната на Башар Асад и Русия и мрази САЩ и Запада...

 56. 56 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#46] от "Cherry_Paprika":

  Не им обръщай внимание - само си намират повод да пишат коментари - за стотинки де! Норма има да се изпълнява тука!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 57. 57 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#2] от "moloko_":

  Да и аз се учудвам колко е нисък интересът в Бг към неща които се случват толкова наблизо.
  Но за "задаваща се война и бежанска вълна" - тя вътрешната им война е от 2 години и половин Сирия измря или избяга. Каквото ще да казваме за Турция, но този конфликт добре го изолираха за да не го почувстваме в България и Гърция.

 58. 58 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  "се наложи България да участва по-мащабно и по-сериозно в каквато и да било операция"

  някой да напомни на Президента, 4е сме суверенна държава, и нямаме армия която да 4ака на Дунава за да ни нападне- ерго "наложи" зву4и нелепо.

  А и аз не виждам една, ама даже една при4ина да се бутаме там....

 59. 59 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 409 Любопитно

  [quote#55:"багаин"]Ами все пак герберунгелските ,както и реформаторските кадри са лакеи на американците и западняците и са при тях на хранилка...Няма как да се изцепят,че по-голямата част от българския народ е на страната на Башар Асад и Русия и мрази САЩ и Запада...[/quote]

  Абе днес да не са ви дали и по 100 грама водка там на врабча? Руска естествено...

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 60. 60 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#53] от "Гневник":
  [quote#53:"Гневник"]До коментар [#50] от "багаин": "Велислав", “извини се, бе”, “извини се, бе”, "извини се бе" на Волен!
  Такова е и мнението на Волен Сидеров,както и на цялата ваша АТАКА.- цитат на коментар #50 от “багаин”
  Извини се бе, Извини се бе! [/quote]
  На кого да се извиним бе Гневник?
  На герберастите, ли дето им го отпрахме изотзад?
  На реаниматорите(реформаторите)ли,дето си го нахендриха сами и не влязоха в Парламента,щото бяха разединени?
  Или на ония чичковци-колонизатори с дебелите бузи от САЩ и ЕС?...На кого да се извиним,бе?...Всичките тия...в пътя да не са ни!...

 61. 61 Профил на Граф Влад Задунайски - semper idem
  *****
  Гневно

  [quote#54:"ПАВЛА - సటోరి"]Да си начешат щатите крастата и да плеснат Асад през пръстите. [/quote]
  И да пострадат малки сирийчета,няма значение,нали?
  Никой няма да обвини USA във военно престъпление - нали няма война!
  Само „ограничени“ въздушни удари!

 62. 62 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  До коментар [#18] от "Дива селянка":


  [quote#18:"Дива селянка"].......излизаме. [/quote]


  да ве, и ше 4акаме пак 3-ти Украински фронт да ни пази, арес тига простотии...

 63. 63 Профил на Олег Георгиев
  Олег Георгиев
  Рейтинг: 453 Гневно

  Президентът винаги бяга от голямата отговорност. Вярно е, трябва повече от мъжество, за да обявиш веднага своята позиция. Постът не е важен, важен е човекът на поста. Някои сега ще разберат що за главнокомандващ са избрали.

 64. 64 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#51] от "ПАВЛА - సటోరి":

  Ама по какво ще се атакува с въздушни бомби...По Асад и компания ли, или по оръжието... Мене, теб и тук коментиращите може да не ни питат, но България трябва да има позиция. В Египет положението е по-различно...там не потръгва добре, така е... но да не забравяме и случая с Ирак.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 65. 65 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3965 Неутрално

  До коментар [#54] от "ПАВЛА - సటోరి":
  Да си начешат щатите крастата и да плеснат Асад през пръстите....

  Ммм ...
  Че Щатите не ги сърби Асад. А французите. Които барабар с англичаните са се мераклъндисали да се мешат в бившите си колонии и да кешират, че особено у Францата има нужди ...
  Щатите само помагат, че без тях не става. Справка - Либия. Направо вчера си беше и се видя от всеки. Ама не го помни всеки
  Асад ... него пък как ще го пляснат, като ни ще го доближат, ни им бил цел, викат най-официално.
  И к'во? За к'во е цялата патаклама?
  Аз съм убеден, че те са наясно с целите си, краткосрочни и дългосрочни. И хич биля не съм убеден, че няма шанс да оплескат яко работата.
  Но това няма начин да има нещо общо с цялата тази шизофрения, манипулации и откровени глупости, които се тиражират и набиват медийно.

 66. 66 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#61] от "Граф Влад Задунайски - semper idem":
  Какъв ти е проблемът, че се нервиш на мен? Не съм Обама, и не съм нареждала удари срещу режима в Сирия.
  Сега ли се сети за малките сирийчета или просто олабваш клавиатурата. От началото на конфликта има над 2 милиона бежанци и над 100 000 загинали, в това число невинни деца и жени. Кой е виновен за това? Щатите? НАТО? ООН?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 67. 67 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Все ми се струва, че е логично да има политическо решение в подкрепа на ударите срещу Асад (достатъчно е - декларативно). Най-малкото защото убийците от Сарафово - Хизбула воюват на негова страна.

 68. 68 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#50] от "багаин":

  Ами аз не съм от атака, но в случая със Сирия, това е редно да бъде позицията на всички.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 69. 69 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#41] от "ПАВЛА - సటోరి":
  [quote#41:"ПАВЛА - సటోరి"]...Дано кратките въздушни удари да са достатъчни. [/quote]
  До коментар [#49] от "xm...":
  [quote#49:"xm..."]За какво? [/quote]
  Как за какво?За да могат американо-западняшките неолиберасти
  да настъпят руския мечок по опашката...и той (мечокът)съответно да ги издървари здравата и да ги пусне да се търкалят по нанадолнището,-затова...
  Откъдето и да го погледнеш...хем им е ред,хем им се пада!...

 70. 70 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  До коментар [#69] от "багаин":

  ето го и тоя- гладна кокошка просо сънува....

  Май френд, свърши комунизимА, нЕма СССР, не живей в миналото - Путин само може някакви безумни мантри да си изри4а, и никой не го бръсне за слива....

 71. 71 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Е, то бива и да не го свика, ако се наложи да участваме.

 72. 72 Профил на Граф Влад Задунайски - semper idem
  *****
  Разстроено

  До коментар [#66] от "ПАВЛА - సటోరి":

  Кой пък се нерви на теб?
  Ама просто като пишеш без да мислиш,само и само за да „отчетеш“ мнение,няма как да не ти се отговори!
  Защото долнотоьнаписано от теб:
  [quote#54:"ПАВЛА - సటోరి"]Да си начешат щатите крастата и да плеснат Асад през пръстите.[/quote]
  е върховна глупост,изтърсена просто така,за да кажеш нещо!
  И Велислав те пита:
  [quote#64:"Велислав"]Ама по какво ще се атакува с въздушни бомби...По Асад и компания ли, или по оръжието...[/quote]
  И той ли „олабва“ клавиатурата?
  Или ти си чешеш пръстите по твоята и пишеш без да разсъждаваш?
  Фактически подкрепяш агресия и геноцид!
  Замисли се малко!

 73. 73 Профил на Граф Влад Задунайски - semper idem
  *****
  Гневно

  [quote#68:"Велислав"]Ами аз не съм от атака, но в случая със Сирия, това е редно да бъде позицията на всички. [/quote]
  Естествено!
  Каква „Атака“,какви 5 лв!
  Става въпрос за елементарни ПОНЯТИЯ!

 74. 74 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Гневно

  До коментар [#72] от "Граф Влад Задунайски - semper idem":
  Спри да адресираш коментари до мен.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 75. 75 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Като си помисля кои участват в момента в този КСНС, ПО ДОБРЕ ДА НЕ ГО СЪБИРАТ.Отявлени марионетки на Русия, и един луд за връзване,а НЕ мерси!

 76. 76 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#11] от "ludiakolio":

  Не може и двата единият танкист е болен!

 77. 77 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Одобрявам изчвлението на Пресидент Плевнелиев за Сирия!
  Всъщност той съвсем ясно изразява мнението си,а и мнението на България - такава химическа атака и геноцид върху невинни хора засяга не само Сирия,а цялото човечество!
  Мног ще ми е интересна позицията на така нареченото правителство.Ако е пак стил Вигенин,много жалко!

  Tony
 78. 78 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Любопитно

  [quote#71:"Alice in Chains"]Е, то бива и да не го свика, ако се наложи да участваме.[/quote]

  До коментар [#71] от "Alice in Chains":Какво може ни наложи да участваме в една военна агресия срещу близкоизточна държава? Съгласно чл. 59, ал. 2 от Конституцията, защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин, а не американските планове за военна агресия срещу Сирия. Международното право квалифицира агресията като международно престъпление.

 79. 79 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  [quote#69:"багаин"]той (мечокът)съответно да ги издървари здравата и да ги пусне да се търкалят по нанадолнището[/quote]
  Бе и мечока ще се търкаля с Чичо Сам по нанадолнището, барабар с цялата им придворна свита и арабите в кюпа.Бая счупени глави ще има.
  ВСички ще сме губещи.
  Все пак си мисля(надявам),че война няма да има.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 80. 80 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#11] от "ludiakolio":
  [quote#11:"ludiakolio"]Плевня пращай двата танка.Ти с боце в единия,станишката и местан в другия,пък и късмета може да ви излезне.. [/quote]
  Това,което искаш няма как да стане поради технически причини.
  Както правилно отбелязваш танковете са само два,но...трябва да бъдат изпратени в РАЗЛИЧНИ посоки:
  В единия танк е ясно-Станишката и нашият Волен-те ще се бият на страната на Башар Асад...а специално Станишката ще се бие директно на страната на Хисбулла
  В другия танк обаче-този който ще се бие на страната на НАТО
  трябва да се наместят доста хора:герберите Роско,Боце и Цвъки,(Фидоската няма да я взимат,щото тя ще играе ролята на отделна самоходна гаубица)...Освен това в него ще трябва да влезнат и реаниматорите(пардон реформаторите)-ислямистите-салафити Касим Дал и Корман Исмаилов,Радан Кънев,Костов и задължително Кунева,за да им снася червени яйца в синия танк за из пътя
  Най-интересно ще е положението на ДуПеСе....Те са хем турци,хем поддържат Руската Централа,хем ислямистът Ердоган ги ненавижда....Те май ще ходят с каляската...но не е ясно накъде!...

 81. 81 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#19] от "Alice in Chains":


  Дали пък няма да е добра идея всичко да се премисли предварително, а не след това да се прибързва. Росен за пореден път не може да вземе адекватно решение."

  -Юнак си ни е президентчето.
  Защо да бърза,че току виж Волен пак го заял,след като може да чакаме бездейно и безидейно,пък то бежанците яко ни напъплиха.

 82. 82 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#77:"Free person"]Одобрявам изчвлението на Пресидент Плевнелиев за Сирия!
  Всъщност той съвсем ясно изразява мнението си,а и мнението на България - такава химическа атака и геноцид върху невинни хора засяга не само Сирия,а цялото човечество!
  Мног ще ми е интересна позицията на така нареченото правителство.Ако е пак стил Вигенин,много жалко![/quote]
  НЕГРАМОТНО написаните ти коментари да се трият!
  До коментар [#77] от "Free person":
  Топ 10 на неграмотно написани коментари.

 83. 83 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#43:"cobanmaala"]Всякакви баталии от рода на няколкодневно пуцане с ракети от няколко държави са си мащабни военни действия. [/quote]
  А, не! Ще станат мащабни чак като ние се включим.

 84. 84 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Що ли ми се струва, че този филм сме го гледали. Ирак - имали химическо, биологически, адрено оръжие. Наблюдатели, проверки, проблеми и т.н. Нападение без решение на съвета за сигурност. И какви оръжия откриха - нищо. А нас ни набутаха в лайната. И от светска държава, Ирак стана ислямиска. Какво спечели България?
  Това ли е сценария и за Сирия???

 85. 85 Профил на Граф Влад Задунайски - semper idem
  *****
  Гневно

  [quote#74:"ПАВЛА - సటోరి"]Спри да адресираш коментари до мен.[/quote]
  Кой адресира към ТЕБ?
  Адресирам към написани БЕЗСМИСЛИЦИ!
  Не ме интересува,кой ги е написал - дали си ТИ или някой друг!
  Това е свободен форум и всеки може да си изказва свободно мнението - и относно статиите,и относно писаниците на форумците!Ти за някакви специални права ли претендираш?

 86. 86 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3965 Неутрално

  До коментар [#69] от "багаин":
  Как за какво?За да могат американо-западняшките неолиберасти
  да настъпят руския мечок по опашката...и той (мечокът)съответно да ги издървари здравата и да ги пусне да се търкалят по нанадолнището.....

  Това на сериозно или за едната пропагандица дас е отчетеш?
  Мечокът няма как да го настъпят по опашката, защото са си под ручка с него. Рамо до рамо.
  Само дет' мечокът се опитва да хитрее и да се прави на невидим. Та те да оберат негативите, а той да си бърка в гърнето. Като един Мечо Пух.
  Те са си наредили пъзела и реакцията в Съвета за сигурност, както и медийната руска риторика и кампания, които ама ич ги нема и не отговарят на "обичайните им стандарти" в такива ситуации, когато са им засегнати интересите.

 87. 87 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Разстроено

  към коментар 82 - Гневник! Извинявам се за правописа,нещо фонетичната кирилица не ми работи!
  Не съм неграмотна!
  Моето мнение е съвсем ясно - аз съм против геноцида,който Башар Асад извършва от 2 години върху собствения си народ!
  И съм за това,че Асад трябва да бъде спрян!

  Tony
 88. 88 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  [quote#55:"багаин"]по-голямата част от българския народ е на страната на Башар Асад и Русия и мрази САЩ и Запада[/quote]Вярно , че по-голямата част от народа е с Русия и симпатизира на Асад , но не мрази САЩ и Запада ... само осъзнава , че САЩ и Запада ни мразят зверски (затриха идиотски българската промишлена и военна мощ, а уж сме съюзници )

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 89. 89 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 638 Любопитно

  До коментар [#13] от "bluescreen":
  [quote#13:"bluescreen"]Явно за пръв път ще чуем след като врага ни потропа на портичките вкъщи се оказва. Никоя явно няма намерение да ни предупреждава за каквото и да било. [/quote]
  Ама чакай сега...ти много бързаш нещо...Още не му е дошло времето...Нека първо да уточним КОЙ Е ВРАГЪТ на българския народ?
  За герберският и реформаторският български народи-врагът са Русия,Китай,Башар Асад,Хисбулла и Иран...
  За комунистическият бесепарски български народ,както и за фашисткия атакистки български народ-врагът са САЩ,ЕС,НАТО, Ал Кайда и Мюсюлманските братя,сестри,братовчеди,баджанаци и балдъзи...
  Виж за ДуПеС-арския турско-български народ вече и аз не мога да ти кажа кой му е врагът и кои са му приятелите....А като се има предвид,че този народ(ДуПеС-арският)има само права и свободи,без задължения-въпросът става още по сложен...

 90. 90 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  [quote#79:"Cherry_Paprika"]ВСички ще сме губещи.
  Все пак си мисля(надявам),че война няма да има.[/quote]Война ще има ! Въпросът е дали ГОЛЯМАТА война ще започне в Сирия или някъде другаде.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 91. 91 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#66] от "ПАВЛА - సటోరి":
  Те Щатите са напълно невинни за жертвите и бежанците там, викаш. Щото хич не подпомагаха ислямистките главорези, които бая народ изтрепаха и прокуриха от домовете им. Да не говорим, че отдавна са маргинализирали ООН и въобще не им пука неговите експерти какво казват. Имаше неотдавна доклад на Комисия на ООН, според който тъкмо "бунтовниците" са използвали химическо оръжие. Щатите заявиха, че не бил убедителен, щото не уличавал Асад, а приятелчетата им.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 92. 92 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  Голямата политика Росенчо не я разбира определено! Ще направи добре да не се натяга напразно да не ни вкара в бела.... като направи един държавен глава с барада точно преди 100 години!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 93. 93 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  [quote#65:"xm..."]Да си начешат щатите крастата и да плеснат Асад през пръстите....[/quote]Като зная ориенталските мурафети ... начесването може да стигне до бъбреците ...
  ... все на някое навеждане ще те изненадат

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 94. 94 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  [quote#87:"Free person"] съм за това,че Асад трябва да бъде спрян! [/quote]
  хм, не че Асадчо е цвете за мирисане,хич даже не е,ама бунтовниците-ислямисти(които също геноцидстват) като се докопат до властта, светската държава в Сирия я пишете бегала.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 95. 95 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 774 Неутрално

  До коментар [#45] от "Гневник":Лошото е че управленската практика се различава от теорията, отразено в Конституцията и законите. Затова трябва да са протестите. Иначе да казваме кой повече използва Народното събрание за мокър печат през тия 23 години и да не казваме- все тая. Те не са много - има няма 1000 семейства от бившата номенклатура и около 500 от новата. Всичките са като змийски черва навързани и преплетени. А партиите са им само "политически проекти" насочени към едно- как да претакат обществените и държавни пари за благото на тоя "елит".

 96. 96 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  [quote#90:"EVOLYUCIONER"]Война ще има ![/quote]
  Брех, недей така....дано са чели Откровението на Йоан..
  все пак,надеждата умира последна.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 97. 97 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 696 Неутрално

  За политиката на Плевнелиев важи в пълна сила определнието на ББ - .... в целофан. Ама целофана прозрачен.

 98. 98 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#91] от "Константин - цензуриран от кръга Капитал":
  Викаш, сирийците да се избиват сами, без чужда помощ, да?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 99. 99 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Нямаме финансови възможности дори за бежанците, които идват, та камо ли да финансираме участие във военни действия! Даже би трябвало да сме против война със Сирия именно заради увеличения бежански поток и да поискаме да бъдат препращани към други страни, ако е възможно.

 100. 100 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#14] от "ПАВЛА - సటోరి":
  [quote#14:"ПАВЛА - సటోరి"]До коментар [#9] от "Велислав":
  А при команда от НАТО какво правим? Каквито сме кукли... Да не се стига дотам, де. [/quote]
  Ами при команда от НАТО и на мен ще ми е интересно какво правим...
  1)Роско е гербер и е ЗА участие,но....
  2)...България не е Президентска Република и не Роско ги решава тия неща,а Правителството-демек Станишев и Местан,
  но пък те нищо не могат да направят без подкрепата на нашия Волен и нашата АТАКА....
  3)Позицията на АТАКА е ясна-ние сме ПРОТИВ участие...
  и ако Станишката и Местан не се съобразят с нас,съответно преставаме да ги подкрепяме и те падат!А и руснаците също не биха позволили в никой случай и на Станишко и на Местан да са ЗА...Местан го слагам към руския лагер,нищо,че е турчин.Моля да не се бърка с Касим Дал-също турчин,но ислямист-салафит и протеже на Ердоган...също така и "реформатор"(за Касим Дал става въпрос)
  Споменах реформаторите,та се сетих...и Радан Кънев и Костов и Кунева(за Касим Дал вече е ясно),биха били ЗА участие,но те пък не са в парламента...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK