България ще търси външна помощ за настаняването на бежанци от Сирия

Пламен Орешарски (дясно )и Цветлин Йовчев

© Георги Кожухаров

Пламен Орешарски (дясно )и Цветлин ЙовчевНай-сериозната заплаха да България от изостлянето на ситуацията в Сирия е евентуалната бежанска вълна, е оценката на Съвета по сигурността към Министерския съвет, който днес набеляза 11 мерки за противодействие.


Те са насочени към засилване на наблюдението на държавната граница, създаване на организация по настаняването и осигуряването на всимко необходимо за тях и търсене на помощ за това. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, цитиран от пресцентъра на правителството. 


Ще бъде създаден Национален оперативен щаб с две нива на управление – МВР и два тактически оперативни щаба в Елхово и в Хасково. Приоритет за оперативния щаб в Елхово ще бъде наблюдението на държавната граница и ефективното използване на ресурсите на различните държавни структури, а за щаба в Хасково – осигуряването на приемането на бежанския поток и ефективното използване на ресурсите на различните държавни структури.
Ръководител на Националния оперативен щаб ще бъде министър Йовчев, а зам.-ръководител ще бъде зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов. Членове на щаба ще бъдат за.-министри на министерствата на външните работи, на отбраната , на здравеопазването, на земеделието, на финансите, зам.-директор на Националната разузнавателна служла, зам.-председател на ДАНС, главният секретар на МВР, Началникът на отбраната, директорите на главна дирекция "Национална полиция" – МВР, главна дирекция "Гранична полиция" и  главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".


Не застрашават националната сигурност и евентуални икономически и финансови рискове, с ниска стехен на вероятност е рискът от повишаване на престъпността. 


Ето и 11-те спешни мерки за ограничаване на миграционния натиск:


- Изготвяне на разчетна прогноза за очакваната бежанска вълна до края на 2013г.


- Проучване на възможностите за получаване на финансова помощ, като при необходимост се засили взаимодействието с Европейската комисия, Европейската служба за миграция и убежище, НАТО, Агенциите на ООН  - ВКБООН, МОМ и Офис по хуманитарно сътрудничество.


- Проучване на възможностите за евентуален апел за незабавно финансово и хуманитарно подпомагане по линия на Международната федерация на червения кръст и червения полумесец.


- Преглед и актуализация на Националния план за противодействие на тероризма.


- Преглед на годишните бюджети на държавните ведомства за пренасочване на бюджетни средства за посрещане на бежанския поток.


- Преглед и оценка на държавния сграден фонд за определяне на сгради, които след преустройство да могат да приемат бежанци. 


- Преглед, оценка и предложения за актуализация на действащите в страната ведомствени и междуведомствени планове за извънредно реагиране и управление при кризи.


- Спешно активизиране на двустранния диалог с Турция и с Гърция за съвместни усилия за справяне с бежанския поток.


- Медицинско осигуряване и здравен контрол на приеманите бежанци. При възможност, оборудване на област Хасково с мобилна скрининг лаборатория за установяване на инфекциозни заболявания.


- Имунизиране на държавните служители, които работят в пряк контакт с мигранти в пограничните райони, както и за осигуряване на лични предпазни средства.


- Създаване на организация за своевременно  информиране на обществеността за бежанския натиск и призоваване за сътрудничество с държавните власти.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Гневно

  Не ни стига циганора, сега и сирийски бежанци в бедна България!?

 2. 2 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Мислят как да вдигнат на ДПС електората, нали са партньори. Какво толкоз 1 000 000 турци, 700 000 братя, да вземем и няколко десетки хиляди сирийци. Предатели!

 3. 3 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#1] от "dobrich":

  Недей така! Хора са! Това си е хуманитарна криза. Трябва да се помага.

  Проблемът е, че не трябва да обираме пешкира като буферна зона за държавите по-назапад от нас. Така че да вземат да поинвестират малко в буфера, а не да им вършим само черната работа.

  @)----,--'--
 4. 4 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#3] от "MyTwoCents":

  Навремето Костов отказа да вземе шиптърите....

 5. 5 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Хората мислят, че бягат в Европа, а попадат в БГ...

 6. 6 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Какви сирийци, бе мърши?
  Велика Турция не може ли да си ги поеме сама?
  Как ще го разделите милиарда между пенсионерите, майките и сирийците?
  Или ще теглите още един - два ?

 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3219 Неутрално

  Според международните договорености,не сме длъжни да приемаме бежанци от трета страна.Ние не сме съседи.Трябва просто да си псзим границата.

 8. 8 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Може би по подходящо щеше да е "Ще търсим..." Така звучи като статия от чуждият печат.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 9. 9 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  А не може ли просто да се затворят границите и да не бъдат допускани никакви бежанци? Влезлите нелегално се третират по закона и готово!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 10. 10 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 567 Весело

  И аз като останалите се чудих защо трябва непременно да приемаме бежанци, които са през една граница и хиляди километри...

  Но пък щом ситуацията се "изостля"...
  Иначе помощта на Червения кръст и Червения полумесец и други такива евентуално подобни е ясна отсега - необходимо е да има бежански поток и насрещни средства, които да се разпределят както се полага. Бизнеса трябва да върви.

 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  До коментар [#4] от "dobrich":

  Абсолютно си прав и мотивите бяха,че има опастност да се промени етническия състав в България.Отказа и толкоз а молбата беше от Бил Клинтън.Но комунягите следват своя учител Бай Тошо от времето на перестройката -да се снишим другари.

 12. 12 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4204 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Най-сериозната заплаха да България от изостлянето на ситуацията в Сирия е евентуалната бежанска вълна[/quote]

  България е малка страна. Голямо количество емигранти би имало прекалено голям импакт върху начина на живот, обичаите и нравите на населението в нашава страна.
  Ето защо правителството е ДЛЪЖНО да забрани безконтролното влизане на емигранти в страната.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 13. 13 Профил на Wilhelmina
  Wilhelmina
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#1] от "dobrich":

  Колконарод ще се облажи от европейските пари, нямам думи. Така беше в Гърция, говорят за около милион имигранти там.

 14. 14 Профил на ermahttt
  ermahttt
  Рейтинг: 402 Разстроено

  А ЗАЩО БЕДНА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА НОСИ ТОЗИ ТОВАР ???
  ЗАЩО НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ОТПРАВИ БЕЖАНЦИТЕ НА ЗАПАД И ТАМ ДА СИ ГИ НАСТАНЯВАТ И ОБГРИЖВАТ ???
  НЕ СМЕ ЛИ ТВЪРДЕ БЕДНИ КАТО ДЪРЖАВА, КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ, ЧЕ ДА НИ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ГРИЖИМ И ЗА ДРУГИ ???
  АЙДЕ СЕГА ЗАПАДНЯЦИТЕ, КОИТО ЩЕ ИЗКЯРЯТ ПЕТРОЛА НА СИРИЯ ДА СИ ПОЕМАТ И РАЗНОСКИТЕ ИЛИ ЗАПАДНЯЦИТЕ ИСКАТ САМО ДА ЛАПАТ БЕЗ ДА ИМАТ ИЗЛИШНИ ХАРЧОВЕ, А НА БЕДНА БЪЛГАРИЯ ИСКАТ ДА ПРИТИКАТ ЕДИНСТВЕНО РАЗХОДИТЕ.
  БЪЛГАРИЯ НЯМА ИНТЕРЕС ОТ ТАЗИ ВОЙНА.

 15. 15 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#3] от "MyTwoCents":

  А ако поискат да останат какво ще правим? И имат по 7 деца всеки? Вие ок ли сте след 3 поколения българите да сме малцинство?
  Аз не съм...
  Разбира се че бих им помогнал, НО с изричното пояснение, че след 3 години или след приключване на военните действия независимо какво става в Сирия ще бъдат върнати там. Без право да получи българско гражданство или разрешение за временен престой. И ще накарам всеки ядящ български хляб от моите данъци да подпише, че е разбрал напълно това и че е съгласен. Ако не иска - бон воаяж, явно не е толкова притиснат.

 16. 16 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  При един милион сирийски бежанци би трябвало като страна членка на ЕС да поемем точно 14 000. Имаме 1,37% от цялото население на ЕС и можем да издържим толкова.

  Германия - 163 000
  Франция - 130 000
  Великобритания - 125 000
  Италия - 120 000
  Испания - 92 000

  и тн.

  Fortuna favet fortibus.
 17. 17 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  С глупости се занимават управляващите. Ще се втурнат сирийци да ходят в България.

 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3366 Неутрално

  ...При възможност, оборудване на област Хасково с мобилна скрининг лаборатория за установяване на инфекциозни заболявания...

  И защо "при възможност"?
  Трябва да е "при необходимост".

  А въобще ... цялата работа нещо не ми харесва.
  Излиза, че ще се приема кой потропа на портата?
  Или само тия, които не могат да бъдат поети от бежанските лагери в Турция и евентуално Гърция ако се запълнят?
  Трябва да се очертаят границите, които няма да се прекрачват.

  И не видях емиграционните на МВР да са спешени специално. А май се нуждаят от стягане. Все чуваме как мотаят с месеци емигранти когато няма наплив, а ако има и наплив ... не ми се мисли за кашата.

 19. 19 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Който иска да ги бомби, той да си ги прибира! Нали са големи химанисти?

  Мачкай климатичния чейндж!
 20. 20 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3366 Неутрално

  [quote#16:"Ламбо"]При един милион сирийски бежанци би трябвало като страна членка на ЕС да поемем точно 14 000. Имаме 1,37% от цялото население на ЕС и можем да издържим толкова. [/quote]
  Ай, мерси!
  Тъкмо виках, че трябва да се поставят гранични условия и ти ми даде числото

 21. 21 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#20] от "xm...":

  Съгласен съм с граничните условия. На всеки бежанец да се предостави договор, който да подпише. В този договор всичко да е изпипано както трябва и след приключване на войната в Сирия, тези хора да се върнат обратно там. Много от тях може би няма да искат, но това ще е най-добре за всички ни. Сирия ще се нуждае от тях ако иска да се възстанови и развива като държава.

  Fortuna favet fortibus.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Бежанците не само бягат за да се спасят, но също така отиват в страни в които ще имат по-добър живот.
  Българите трябва да са спокойни, няма да има наплив от сирийци.
  За 2012г най много са бежанците от Афганистан, над 2 и половина милиона. Колко от тях дойдоха в България?
  Истината е че всеки иска да отиде в Западна Европа или САЩ, дори и българите. Страните от там, естествено, не ги искат. Затова настояват и наливат милиони за лагери в околните страни.

 24. 24 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3366 Неутрално

  [quote#21:"Ламбо"]На всеки бежанец да се предостави договор, който да подпише. В този договор всичко да е изпипано както трябва и след приключване на войната в Сирия, тези хора да се върнат обратно там. [/quote]
  Ламбо, това си го има. В конвенцията за бежанците.
  В момента в който се пишеш бежанец попадаш под клаузите и.

 25. 25 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#24] от "xm...":

  Отде ги измисляте тези глупости?

 26. 26 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#24] от "xm...":

  Конвенции много. Ние да си подпишем с тях пък после кой каквото иска да казва. Понеже те и немците и швейцарците приеха много косовари като бежанци, обаче като дойде време да ги връщат обратно голяма патаклама стана.

  Fortuna favet fortibus.
 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3366 Неутрално

  До коментар [#25] от "dissident":
  ООН още през 50-те приема и България подписва Конвенцията за бежанците.
  Ако ти се чете - те'.

  http://issuu.com/bghelsinki/docs/name39c894

 28. 28 Профил на Lost
  Lost
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Който ще нанася удара да си приеме и бежанците.

 29. 29 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1280 Весело

  До коментар [#5] от "Мoni56":

  Мони, защо "неутрално", би трябвало да е "весело" или "разстроено"...

 30. 30 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Гневно

  [quote#4:"dobrich"]Навремето Костов отказа да вземе шиптърите...[/quote]

  Пък сега Ц.Ц. критикува правителството, че не било готово да приема бежанци!? Опозиция и чудо....

 31. 31 Профил на Wilhelmina
  Wilhelmina
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#30] от "dobrich":

  Костов е на ход, нищо че не в парламента, да припомни на всички, че България е най-важната. Още повече, че не сме играч в световната политика. Не само няма да решим проблема, но не сме в състояние дори да повлияем по някакъв начин. По-скоро последиците за нас ще бъдат негативни.

 32. 32 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#28] от "Lost":

  И аз това казвам.

  България - 66 души на кв. км
  САЩ - 32 души на кв. км

  Веднага да стягат корабите за бежанците!

  Мачкай климатичния чейндж!
 33. 33 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1191 Гневно

  До коментар [#4] от "dobrich":


  [quote#4:"dobrich"]Навремето Костов отказа да вземе шиптърите....[/quote]

  Да, а в последно време няма полтици от такова високо ниво, за съжаление... В сегашното НС е трудно да се определи, кой е по-безпринципен.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 34. 34 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 685 Весело

  Това се случва по времето на министър председателя Пламен Орешарски с подкрепата на Сергей Станишев шеф на ПЕС,БСП/БКП, ДПС и Атака !
  Троен червен кръжок на пионерчета от класа на ген. Л.Гоцев .

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 35. 35 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Гневно

  До коментар [#34] от "RED MAFIA":

  И на Герб. Който не е доволен от организацията по приемането на бежанците...

 36. 36 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Трафикът на хора е престъпление срещу Националната сигурност !
  Поне така е при Дилма Русев в Бразилия, ама тя отдавна е напуснала Родината...

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 37. 37 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 685 Любопитно

  До коментар [#35] от "dobrich":
  Сега кой управлява ? Да не би Орешарски да си е дал оставката както Жан Виденов на " На 21 декември 1996 г., по време на 42-рия конгрес на БСП, Виденов обявява, че се оттегля като премиер и председател на БСП. " и на Сергей Станишев като по слаб от Жан стиска ли Му да си даде оставката ?

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 38. 38 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Хуманитарно е, емигрантите да се приемат, при условие, че са временно приети, докато се успокоят нещата или някой друг ги приеме за постоянно.
  ПРАЗНИ ХОТЕЛИ ПО КУРОРТИТЕ ИМА КОЛКОТО ЩЕШ.
  ЕС или някой друг, разбира се, че ще отпуснат помощи за тях.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 39. 39 Профил на lubomir1
  lubomir1
  Рейтинг: 708 Неутрално


  Сирийските бежанци да си ги вземат АМЕРИКАНЦИТЕ!

  Те по заповед од Израел започват тая война, нека те да се занимават с мюсюлманите, които ще бягат от Сирия.

  На нас ни стигат тия внуци и правнуци на българи християни, дет' се правят на турци.

  Да, българите сме велик народ !!!
 40. 40 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2025 Весело

  [quote#1:"dobrich"]
  Не ни стига циганора, сега и сирийски бежанци в бедна България!? [/quote]
  Парват си мероприятие за попълване на оределия електорат.

 41. 41 Профил на lubomir1
  lubomir1
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#2] от "patladjan_1991":

  Българските мохамедани не са турци.

  Насила хакарани да приемат исляма, те са потомци на българи и християни.
  И освен това са пичове, имам много приятели сред тях.

  Турците в България са в турското посолство, и то не всички.

  Да, българите сме велик народ !!!
 42. 42 Профил на Бай Светльо
  Бай Светльо
  Рейтинг: 571 Гневно

  Чета тази статия и ме хваща яд...

  Навремето Костов каза "Не"... по време на конфликта в Косово.

  Тук ще се намери ли в България един съвременен политик, който сега ще каже "Не"!

  ОСТАВКА ВЕДНАГА!!!

 43. 43 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  "Имунизиране на държавните служители, които работят в пряк контакт с мигранти в пограничните райони"

  Олигарски няма нужда от имунизиране, като слуга на комунисти той е имунен към всичко и най-вече към собствената си съвест.

 44. 44 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  [quote#40:"Започваме фронтална война с мафията"]Парват си мероприятие за попълване на оределия електорат. [/quote]

  Разгеле колега, ти повдигна въпроса за електората. Ще спомена само, че комунисти и цигани са главните действащи лица в нашенските си процеси. Отдавна нормалните хора са отбелязали началото на романизацията на БСП. След благословията на Дьорд Шорош
  романизацията продължава с ускорени темпове.
  Бай Асан ще поиска скоро Министър на Вторичните Суровини,ама не някой боклук като орешковите боклуци, а истински експерт...
  Идеологически циганите и комунистите са неразличими.
  Разликите са в подробностите, но са опасни за единението. Примерно БСП иска да има строго разделение при кражбите.
  Не може Гочиту и бай Асан да украднат по равно!
  За Гочиту - Панаир, за бай Асан - 2-3 панелки за разчукване.
  Бай Асан, обаче започва да осъзнава
  електоралната мощ на циганина и пълната електорална немощ на БСП. Циганчетата на Бузлуджа са видели и оценили потенциала на чистия комунистически електорат.
  Във времето...

 45. 45 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Тези хора не бягат от добро и трябва да им се помогне. Друг е въпросът, че те идея си нямат, къде точно попадат: мислят си -ааа, ЕС! А то - не точно така, а почти като Сирия, само без войната (засега).

 46. 46 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  Кога ще имунизират българите срещу орешарската комунистическа зараза? Ваксината включва автоматично и защита срещу станишевски, догановски, сидеровски инородни заболявания.
  И понеже сега тук е късен следобяд и ще заминавам за риболов на края на света, поздрави за протестиращите от едно наистина прекрасно място.

  http://www.youtube.com/watch?v=SRKdD-SzP14&feature=related

 47. 47 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1520 Любопитно

  [quote#4:"dobrich"]Навремето Костов отказа да вземе шиптърите.... [/quote]

  Да де. Преди беше виновен, че е на политическата сцена. Сега пак е виновен, че го няма. Ами друг равен на него "по топки" скоро няма да видим. Ама народецът навремето си подритна шанса, щото за 800 дни... го такованака...

 48. 48 Профил на lionly
  lionly
  Рейтинг: 233 Неутрално
 49. 49 Профил на fight
  fight
  Рейтинг: 0 Неутрално

  да ги пренасочат към гърция на тях милиарди им раздадоха

 50. 50 Профил на pcnikolova
  pcnikolova
  Рейтинг: 402 Неутрално

  От къде на къде ще приемаме бежанци?! Бежанците от Сирия могат да достигнат и до 1-2 милиона, ако не и повече.

  Да си ги прибират САЩ и всички, които ги подкрепят за евентуална военна намеса в Сирия.

  Друго нещо - чу се, че Сирия разполага с "поне 8 000" камикадзета, готови да извършат атентати във всеки един момент. Ние от къде да знаем, че с бежанската вълна в границите ни няма да влязат и такива и да се развихрят на българска територия с атентати, насочени срещу посолства, държавни институции и български граждани.

  Вместо да се обяви против тази война, правителството в мълчаливо съгласие вече се чуди как ще издържаме бежанците и нехае за сигурността на българите.

  ОСТАВКА!!!

 51. 51 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Преди 25 години границите се пазеха от неканени гости, както трябва - направо се стреляше. Веднъж във въздуха, и после на месо. Крайно време е да се върне стария ред по опазване на границите. ЕС не може да пази нищо. Ето какво казва потребител в Интернет по този въпрос:

  Бивш граничар отпреди 1989год.

  До 1989год абсолютно всички български граници се пазеха така че пиле не можеше да прехвъркне!И точно тогава пазенето на държавните граници си беше по шенгенските стандарти,т.е. имаше сигурност на границите-имаше кльонове,мрежи,сигнални инсталации,за минните полета осеяни с противопехотни мини да не говорим...Тогава границите се пазеха по т.нар.армейски способ.Сега обаче армия няма и границите се пазят по полицейският способ,който способ е пълен ТА*АК!!!!Е затова сега към границите ни прииждат и безпрепятствено преминават всякакви отрепки от цял свят...!

  Следователно трябва да се върне армейския способ!

 52. 52 Профил на usmivka99
  usmivka99
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Страшно съжалявам, че тези сирийци са толкова прости хора, че така да си разрушат държавата, че позволяват чужди манипулации да доведат до разпада им като нация, но все пак нашите българи няма какво да ядат ние ще поим и храним отново чужди.колкото и ничовешко да звучи нека американците, които уж са много добри да си ги вземат.достатъчно роми и разни други храним, даваме им къщи, абе въобще си заживяват на наш гръб.

 53. 53 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Весело

  Сирийците не са балами, само ще минат през България на път за западна Европа!

  Правителството да пусне десет автобуса да ги извозва до Франция и Англия!

  Тези 2 страни нали винаги участват с бомби, сега да се грижат за бежанци!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 54. 54 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3573 Неутрално

  [quote#50:"pcnikolova"]Да си ги прибират САЩ и всички, които ги подкрепят за евентуална военна намеса в Сирия. [/quote]
  Защо САЩ бе пенкилер? Защо не Русия, която подържа този изрод, и му дава химичски оръжия? САЩ все още не са ударили Сирия, а вече има 1 млн напуснали Сирия.
  Ега ти тъпаните, пишещи в този форум!

 55. 55 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тия свини да помислят за хората, докарани от тях и съучастниците им, до оцеляване с по 100 € на месец в държава от ЕС при съответните цени. После да говорят за друго. Наесен с песен.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 56. 56 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Интернационалисткото правителство ще съсипе държавата в стремежа си за повече пари и помощи които да "усвои".

 57. 57 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 767 Неутрално

  [quote#53:"Курт Деликуртев 540 плюс 11"]Правителството да пусне десет автобуса да ги извозва до Франция и Англия![/quote]

  А защо не до Масква бе каскет?

 58. 58 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Навремето Костов отказа на руснаците да им пусне самолетите до Прищина, и на американците да създаде лагери за косовски бежанци.

 59. 59 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 767 Неутрално

  [quote#51:"lessonsoftime"]Веднъж във въздуха, и после на месо.[/quote]
  И после ти даваха отпуска, нали?

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на tarna
  tarna
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Интересно защо сега се набелязват мерки, след като най-малко преди една година се знаеше, че сирийските бежанци ще минат през България? Или някой е "мислел", че въпреки много точните доклади ще ни се размине...Може би е хубаво да се постави този въпрос.
  По отношение на коментарите за това, че И.Костов не е допуснал косовските бежанци: това е далеч от истината. Пътят на косовските бежанци не минаваше през България и вероятността за голям брой косовски бежанци беше малка. Въпреки това, тогава България беше готова предварително! да се справи, в случай на увеличен брой , дори и масово навлизане.
  Същото е и с коментираните по-горе афганистанци, в момента не е голям броя на новопристигналите, защото пътя им не минава оттук.

 62. 62 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Весело

  България ще търси външна помощ за настаняването на бежанци от Сирия

  Винаги съм си мислел, че българинът е много задръстен. Самата помощ идва в лицето на сирийските бежанци, а ние сме щели да търсим такава - за настанявавето им. Самото настаняване е един брезентов навес и бракувани армейски шалтета. Придружени с водоноска и полева кухня. Жените отиват в най-близкия шивашки цех и работят, срещу храна, а по-младите започват да размахват винетки край магистралите. На мъжете се казва, че срещу чифт отрязани цигански уши по селата, получават право на постоянно пребиваване и придобитото имущество от ромите/откраднато от българите/, не се облага с данъци. Ако издържат 2 години и не избягат от България - дава им се българско гражданство. След като са минали през бръснарницата и са целунали ръка на Патриарх Неофит. Преди това трябва да са минали през Бузлуджа и са се разписали в подкепа на Орешарски. Сирийци ли...

  /не се чете/
 63. 63 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#62] от "Тони Шнайдера":

  1. Казват им се нещата, както са, а именно: токът и водата са безплатни, ако успеете да се заселите в районите, където токът и водата са безплатни.
  2. Преди клетвата ти подават мазна, свинска наденичка (шишче), което цаливаш, изяждаш и по после целуваш патриаршеската ръка.
  3. Минаваш краткия курс на история на БКП, като го свършиш, те записват в списъка за чакащите да станат българи.
  4. Ако паднеш в битката за районите, където токът и водата са безплатни, ставаш мъченик и вече, със сигурност, токът и водата ти са безплатни.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 64. 64 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#63] от "Dehumanizer":

  Братчед, като махнем черния хумор, аз не виждам проблем в настаняването на хора, които не идват от Бевърли Хилс и нямат претенциите на скучаещи милионери. Страхувам се обаче, че като видят на какъв хал сме ние, могат наистина, да се върнат обратно.

  /не се чете/
 65. 65 Профил на grund
  grund
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Шиитски Иран призова сунитска Турция за общи действия срещу западните държави.
  Ислямът е втората по разпространение религия след християнството, а според някои оценки най-бързо разрастващата се. Повечето мюсюлмани са привърженици на някои от двете главни разклонения на исляма - сунизъм и шиизъм.
  Посланикът на Иран в Анкара Али Ръза Бигдели заявил, че „Иран заедно с Турция трябва да могат да намерят едно регионално разрешение на всички проблеми в Близкия изток”.
  ”Ние заедно сме в състояние да осуетим заговорите на западните държави за разрушаване на съществуващия ред в района. От друга страна, също ние можем да извадим на показ и да разобличим плановете за всяване на раздори и недоверие между мюсюлманите”, посочи иранският посланик в Турция Али Ръза Бигдели, цитиран от телевизионния канал Си Ен Ен Тюрк.
  Шиитите са общо около 15% от всички мюсюлмани.Повечето от мюсюлманските страни не разполагат с точни данни от преброяване; сунитските правителства в страни като Саудитска Арабия, страните от Персийския залив, Ирак и Ливан винаги се опитват да намалят процента на шиитското население в своите държави.
  http://yphalachev1.blogspot.com/2013/08/blog-post_31.html

 66. 66 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 402 Весело

  Тия пак го удариха на обещания.

  chavo64
 67. 67 Профил на Sinite - завоят наляво забранен
  Sinite - завоят наляво забранен
  Рейтинг: 952 Неутрално

  като цяло немисля, че бежанците са се засилили към България

  Има два пътя - единият е десен, другият е грешен.
 68. 68 Профил на «◄-Berk®-►»
  «◄-Berk®-►»
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Държави които мислят да ударят Сирия те да ги приемат тези бежанци така сякаш е по смислено.И това ми идва на ум, като се настанят в БГ след време с помоща на ЕС може да им се изкара един малък закон да двойно гражданство и ето ти тълпа за избори.Вижте в Турция колко бежанци има от Сирия и народа колко е доволен от тях,въпреки че вярата им е една и съща и има много семейстава които са роднини с тях, поне правителстворо да си взима урок преди да ги приеме.Заедно с бежанците включително могат да дойдат и групи с терористически действия че в Турция казват че ги има. Разбира се това не важи за мнозинството но все пак трябва да се внимава. Да ви представя и демократорите на Сирия които носят свобода и бъдеще на Сирийския народ за да се отърват от диктатора Асад.

  http://www.youtube.com/watch?v=OmXihHcvibc

  Животът е само един миг между две вечности." Платон"
 69. 69 Профил на Дребнав жълт олигарх
  *****
  Неутрално

  Алоу, колкото дадоха на Малта!

 70. 70 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1520 Любопитно

  [quote#50:"pcnikolova"]Вместо да се обяви против тази война, правителството в мълчаливо съгласие вече се чуди как ще издържаме бежанците и нехае за сигурността на българите. [/quote]

  Ти май не схвана, че Росен Асенов нехае за опасността и не желае да свика Консултативния съвет за национална сигурност. Докато ТОЧНО ПРАВИТЕЛСТВОТО и Съвета за сигурност към него се събраха и обсъдиха какво ни заплашва и какво може да се направи. Военният министър съвсем ясно каза, че ние не сме за такава война. Гражданинът Росен Асенов обаче е на друго мнение. И чие е всъщност това мнение? Това ясно ли ти е?

 71. 71
  ****

  Мненията на потребителя krisstina666 бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK