ГЕРБ няма да подкрепи декларация на БСП за националните приоритети

Бойко Борисов

© Георги Кожухаров

Бойко БорисовГЕРБ няма да подкрепи лансираната от левицата декларация за съгласие по националните приоритети и се обяви за нови избори до края на годината. Това заявява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в изявление, пратено до медиите, по повод новия политически сезон, който ще бъде открит с първото заседание на парламента след ваканцията - на 4 септември.


"Отхвърляме предложението на Сергей Станишев за съгласие по предложените от него национални приоритети. Те са изработени в неговия кабинет и не са известни на политическите и гражданските организации, на президента, на широката общественост. Националните приоритети не могат да бъдат формулирани и наложени от един непопулярен лидер или от партии с ниска обществена подкрепа и загубено доверие", заявява лидерът на ГЕРБ.


Според него 100-те дни на правителството са показали, че то не може да решава проблеми, но чудесно се справя със създаването на проблеми. Продължаването на неговото съществуване крие рискове за страната и нейното бъдеще, смята Борисов. "Намираме се в политическа и институционална криза и трябва да търсим бърз изход от нея. Държавата не работи, институциите са блокирани, БСП прави собствената си политика "назаем" и на гърба на всички българи и техните деца, които трябва да изплащат дълговете й", посочва още той.
ГЕРБ приема исканията на протестиращите като основателни и справедливи. Солидарни сме с тях и изразяваме уважение към упоритостта и последователността на усилията на всички, които 80 дни не се отказват от протестите, заявява Борисов. Партията му приема и призива за незабавна оставка на правителството и се обявява за нови избори до края на годината.


"Присъединяваме се към апела всеки гражданин и всяка партия, които искат оставка на правителството и незабавни избори, да се включи към протестните действия още на 4-ти септември. Колкото повече хора излязат на улицата тези дни, толкова по-бързо това правителство ще си отиде", смята Борисов.


Декларира, че ГЕРБ ще присъства на откриването на есенната сесия на Народното събрание на 4-ти септември, за да призове за оставката на правителството. Основната цел на ГЕРБ в парламента е да работи за осигуряването и провеждането на предсрочните избори.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK