От блоговете: Цветлин Йовчев на границата, избягал от Сирия

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 479 Весело

  Дам. Вижда се начи как аФтора пише през десет планини и морета... Според него на границата ни требе да има преводачи и докюменти съставени на всички писмености и езици по света и съответните преводачи... А иначе пролях оседемнайсет сълзи кат си представих персонажа пъхтейки пеша над 2000 километра и как със сетни сили допълзява до границата на ЕС... където пак по идея на аФтора требе да го чакаме с нетърпение, радост и окуражителни подвиквания да побърза...

 2. 2 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 740 Весело

  "мирът в България също не е константа. Утре можем да се окажем нападнати от Путин, примерно."

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 3. 3 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Е добре де, разбрах че е избягал. И нищо друго.

  Какво точно иска да ни каже статията ? Че не сме достатъчно хуманитарни ли?

  И ако не сме подготвени за бежанци, в което съм склонен да вярвам, съвсем нормално е малките ни възможности да са изЧерпани...

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 4. 4 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#1] от "bluescreen":

  АФторо имъ преТвиТ, че ние не можемЕ и не трЕбва да прУпуснемЕ възможността да бъдем заляти от 1оо ооо сирийски братя и сестри, които ще дадЪт неимУверен тласък на българската социална система, трудов пазар и най-веЧе на продажбите на дребно.

  И тЕ така...

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 5. 5 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 741 Неутрално

  абе не разбрах ,цветелин йовчев да не е избягал в СССР или северна корея бе

 6. 6 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1529 Весело

  Поздравления за авторката! Но де да беше само Цветлин Йовчев...

  Прословутото българско "гостоприемство" и "толерантност" напоследък заливат всички медии. Матряла яростно реве против всякакви мургави смутители на родово-общинната идилия.

 7. 7 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 479 Весело

  Оф...аз не видех, че аФтора е аФторка пък те си падат по Арабия-та...може би в глъвите им още нашепва Шехерезада и си представят султани, хареми, злато и скъпоценности...и мечтаят и мечтаят... пък и работи в БКХ и работата съвсем е запецната

 8. 8 Профил на bokosama_fan
  bokosama_fan
  Рейтинг: 374 Любопитно

  Много интересна гледна точка има авторката.
  Това, че България е на кръстопът не изненадва никого, но не означава, че трябва да отворим широко ръце и да приемем всички бегълци от арабската пролет! При конфликта в Косово нашите политици отказаха да приемат бежанската вълна от етнически албанци и единствените, които го направиха бяха Макендония под натиска на САЩ и с огромни обещания от тяхна страна.
  Резултатът е, че сега над 50% от населението на тази държава станаха Албанци и вече се домогват до управлението на държавата и местната власт.
  Това ли искате и вие - престъпност, допълнителна безработица и социални помощи, клетки на Алкайда и какво ли още не???

 9. 9 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Много хубава статия. Как наистина бихме се почувствали, ако ние бяхме в гражданска война, умират жени и деца, а от Европа погнусено си прехвърлят топката кой колко опасни тъмни балкански субекти да приеме? Все пак е въпрос да се прояви някаква човечност. Ако е да се оплакваме, колко по-зле сме примерно от Германия, сме много гласовити. Но някак забравяме, че има буквално милиарди хора по света, които живеят в много по-лоши условия от масовия българин.

 10. 10 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#8] от "bokosama_fan":

  АФтора иска да направим от България място за пребиваване на бежанците от целия свят.

 11. 11 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Четях и се чудех-автора само на много интересен ли иска да се направи и чак накрая се разбра-ами че тя била член на БХК.

 12. 12 Профил на kaliman123
  kaliman123
  Рейтинг: 374 Неутрално

  и какво прави БХК по въпроса,за циганите знаем ама ...

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  Да ги приемат,но да има строг контрол.Да не щъкат.Не се знае колко джихадисти са тук и ще дойдат тепърва.

 14. 14 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  От една страна авторът е прав, че спрямо бежанците подходът трябва да е друг, но от друга не е! Ние сме малка страна и то много бедна. Хората у нас живеят на ръба на мизерията. Визирам 2 милиона и кусур пенсионери и над 1 милион безработни, както и мизерията по селата и малките градове. Какво правим? Приемаме 1 милион бежанци и им предоставяме всякакви условия? И обричаме живеещите тук на още по-голяма мизерия? Ако запада толкова се е загрижил за Сирия и бежанците, то да им ги извозваме с влакове до където пожелаят в запада и там да си ги посрещат и настаняват където и както искат. Заради глупостите на господата от запад ние си страдаме вече 23 години и насреща само празни обещания. Значи за Гърция може да дават стотици милиарди и да им опрощават стотици милиарди, а при нас само голи обещания и всичко на наш гръб. До кога? Къде са ни политиците, или те гледат само какво да краднат и да бЕгат!

 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2865 Весело

  А Цв.Йовчев да не го пускат!Да го върнат!

 16. 16 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Цецката Овчев да си го връщаме в Алепо, а там Башарчо да решава дали да го прави булка, или младоженец... Че за Овчев само слухове се носят, кто той сам трябва да разсее... Да излезе и да си каже:
  "и аз като Сергишев, Меликов и г-жа Вигенин обичаме други мъже. Това не е грях, любовта не познава граници межу мъжете и мъжете..."

  РЕФОРМИ !
 17. 17 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 433 Неутрално

  То на всички е ясно, че бежанците ще ги приемем, просто сме добри хора, но е хубаво да мислим и за другите, които под прикритието на бежанци ще дойдат тук с друга цел. Не е шега националната сигурност. Плюс това да приемаш бежанец означава да поемеш отговорност за него - да бъде нахранен, облечен и на топло, тъй че ДА, ще се говори за това, защото е проблем.

 18. 18 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1592 Весело

  Добра сте, г-жо Мирела Заричинова!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 19. 19 Профил на Stefan Boyadjiev
  Stefan Boyadjiev
  Рейтинг: 210 Неутрално

  Ние на себе си не можем да помогнем, пък и на бежанци да помагаме... То политиците ни изгониха половината български народ в чужбина, пък сега трябва да приемаме чужденци на тяхно място... БХК отдавна преследва нечий интереси със своите безсмислени "хуманни" прозиви...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 20. 20 Профил на ivanasenov
  ivanasenov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Може ли авторът да има предвид, че ние сме бежанци в собствената си страна, че имаме достатъчно мургави братя.
  Че тези мургави братя не спазват законите...
  Че опита на БГ с братята араби от времето на соц-а въобще не е положителен. Че те са далавераджии и не спазват законите...
  Обичат да послъгват здраво...

 21. 21 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Като се има предвид, че Сирия все пак е светска държава поне колкото Турция е сега, а бежанците са основно правоверни мюсюлмани, склонни към религиозен фундаментализъм и че в Корана поне на стотина места пише за свещенна война срещу неверните (християните), а и че самите ние си имаме достатъчно наши си мюсюлмани, не виждам защо трябва да приемаме трайно бежанци от Сирия. Пък и сме по-бедни и от църковни мишки. За нас никой, абсолютно никой не мисли. А ако все пак има някой, който мисли за нас, той мисли за нас така, както вълкът си мисли за агнето. Въпросът е: Защо ние трябва да мислим за другите, когато точно ние сме най-бедни в Европа?

  Богатствата на арабския свят са в ръцете на няколко бивши империалистически или на сегашни търговско-империалистически държави. И на най-различни шейхове, емири или крале.Те са тези, които обират богатствата на планетата. Те да дадат част от големите си печалби на хората, които са обрали. И никой не пречи на кречеталата от най-различните НПО структури да дадат част от големите си доходи в помощ на тези, които защитават. Моята пенсия е само 260 лева, от които 60 давам за лекарства. Аз нямам излишни пари за бежанци.

 22. 22 Профил на sib
  sib
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Доста са и объркани представите на авторката. Ама - така са и наредили да пише, за това си получава заплатата - пише.

  БХК първо да оправят проблемите, които създават на българите чрез "интегрирането" на циганите - така ще им повярваме, че имат капацитета да дават акъл как да интегрираме и други етноси.

 23. 23 Профил на Todor
  Todor
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Ако някой е прочел този текст, все пак, би ли могъл да каже защо е написан?

 24. 24 Профил на sib
  sib
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#23] от "Todor":

  Текстът е написан, за да бъде написано нещо по темата, което да отчете дейност и да бъде парично възнаградено.

  Капитал го рекламират по някакви техни си причини.

  За мен лично авторката е неизвестна, не е защитила пред когото и да било лична позиция и мироглед, които да ми дават основание да възприемам размислите и като нещо ценно за прочитане, но Капиталци са преценили, че трябва да ангажират времето ми с излиянията и. Лоша преценка на Капиталци - това е.

 25. 25 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Интересни хора сме нашего брата, без да обобщавам разбира се.
  Значи ако един сириец се по някакъв начин е против лошите Щати, той е на страната на доброто...
  Ако обаче добрия сириец поиска убежище у нас от, сириецът става лош...

 26. 26 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1316 Весело

  Авторката се е показала и политкоректна: "Утре можем да се окажем нападнати от Путин, примерно."
  Що точно от Путин..?

  "И само можем да се молим да не сме един ден ние представяни като част от беззъба, гладна тълпа, която бавно пълзи към някоя държава наоколо с цел да я погълне и после изплюе."
  Нема нужда да е толкова притеснена от атаката на Путин дама. Из английските таблоиди сме представени баш така.

  Ecrasez l’infâme
 27. 27 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#23] от "Todor":

  Добра статия.Написана е за да се провери има ли и болшинство ли са "човеците" в България.Цъ...критично малко!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 28. 28 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Слабо.

 29. 29 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#23:"Todor"]Ако някой е прочел този текст, все пак, би ли могъл да каже защо е написан?[/quote]

  Има хора, които обичат да говорят, други, които обичат да пишат и т.н. За тях не е необходимо да има смислена причина, за да го правят, просто са си такива. Просто не на всички им се дава мегафон, ефир или както е в случая - място в Дневник, и ние оставаме в неизвестност относно тяхното съществуване (вече са с един по-малко).

 30. 30 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 583 Весело

  "Над 1400 са бежанците в България, капацитетът за настаняване е изчерпан

  ...казва Йовчев. Аз бих казала - увеличете ни го този капацитет и измислете дългосрочна стратегия"

  Колко било просто.

 31. 31 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Човещината и съчуствието отдавна не виреят из тези територии.....Браво на авторката!
  +++++
  П.с.
  При средствата,които се отделят за МВР и сателитните служби би трябвало отдавна да сме ликвидирали престъпността и да нямаме проблем разни джихадисти необезпокоявани да се разхождат насам-натам...

  ThePirinEagle
 32. 32 Профил на Олег Георгиев
  Олег Георгиев
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Някои се заиграват с бройката на бежанците. Преди заплахите за военно нападение срещу Сирия, новините съобщаваха за 2000 бройки. Чистата математика сочи, че в момента са повече от 4000 човека. Ако съм в грешка, нека някой ме обори. В Турция, са станали 500 000...от които само 25 000 са деца. Някой задава ли си въпроса, защо те са пренебрежимо малко? Някой задава ли си въпроса какви хора преминават границата ни, защото съотношението е същото и в нас?

 33. 33 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Ето линк към материал с мнението на Италия за проблемите на ЕС в подхода към бежанците - http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2013/09/03/2133716_italiia_siriiskata_kriza_shte_vloshi_bejanskiia_problem/
  Това е Италия, която от десетилетия има проблем с бежанците и на нея й се наливат огромни пари.

 34. 34 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Господин Йовчев пропуска да каже, че от март 2011 година бежанците от Сирия са 2,5 милиона души. И че са отишли основно в съседните на Сирия държави. Някой пита ли Турция колко стотин хиляди бежанци ТРЯБВА да посрещне? Като ни е малък капацитета, ще се увеличи. А правни основания да ги отпратим има колкото искаш. Просто е нечовешко. Но какво пък, типично в стил Йовчев. Като се опитва да заплашва е толкова сладък, като малко дете е.

 35. 35 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Весело

  Верно, че има бежанци от Сирия. Но те трябва да отиват основно в СА и Катар, двете държави, дето финасират Алкайда да гони граждани на Сирия от родината им.

  Предлагам, да ги качваме на самолети и на саудитски харачлък да ги транспортираме до СА и Катар!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 36. 36 Профил на lalleen
  lalleen
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Който е ходил МААААЛКО по-на запад от нас да види тези хора, как са се интегрирали - те не живеят в затвори. Те си имат цели квартали, където няма и следа от Европа - като цвят на кожата, дрехи, религия... те си имат права, разрешителни, работа, т.е. социални помощи в масовия случай. И за човек като мене, който, преди да търгне да пътува е имал някаква смътна представа за някаква Европа (ервопейска) е изумително да види мултикултито в действие - расистка България е ПО-ЕВРОПЕЙСКА, нашите мюсюлмани са повече хора от мнозина мюсюлмани там... Цели квартали, където все едно си на друг континент.... Това ли искаме тук. Тези хора нямат желание да се променят спрямо нас. И не е религията причината, а манталитетът им. Местните мюсюлмани, защо не са такива, като арабите? Защото от време оно си живеят тук и каквото искат- са променили или са се нагодили сами..... за да живеят спокойно

 37. 37 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Явно авторката се е събудила сутринта и е започнала да мисли "Днес е вторник. Втори ден от седмицата, в който за втори път трябва да измисля нещо оригинално, за блога си, с което да наплюя управляващите по неподражаем начин."

  Напънала се и се родило това произведение.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#31:"thepirineagle"]При средствата,които се отделят за МВР и сателитните служби би трябвало отдавна да сме ликвидирали престъпността [/quote]

  Ами ние сме рекордьори и по разходи за съдии и прокурари, като процент от БВП ама престъпността не е ликвидирана.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Босия:
  ..искам да боядисам паметника на Съветската армия в розово, но за американските летци нищо не пише. Искам да ви уверя, че и към този паметник изпитвам същата решителност. Всъщност, няма да ги боядисвам целите, защото нямам толкова розова боя, а и годините не ми позволяват да се катеря нависоко. По-скоро ще нарисувам една голяма розова точка и на двата паметника, за да озаптят руснаци и американци агресията си от този така приятен цвят, с който едно време бяха боядисани ватените гащи с крачоли до коленете и ластики на крачолите отдолу. Наричахме ги „страстоубийки”, понеже действително ако Бриджит Бардо или Шарън Стоун ходеха с такива гащи още щяха да са девствени.

  По тази причина, изглежда, Обама не пуска розовите си ракети, аероплани, танкове и войници, защото много ясно се виждат през деня."

 40. 40 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  След като досега няма нито един предаден на прокурор за изключително тежкото положение на БА и завидно ниската бойна готовност, България обяви готовност за логистична подкрепа на САЩ и Турция за удари по Сирия. Това е престъпление към нацията и държавата. Шикалкавенето и глупостите, които издрънкаха министрите Овчев, Айденов и Вигенин само показа какви мижитурки, агенти на чужди служби и родоотстъпници са. Дори британският парламент отказа категорично всякакво участие в ударите по Сирия, но нашите дупедавци, воглаве със Сатанишев, решиха, че на нас Великобритания ни е до кокалчетата.

 41. 41 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  [quote#23:"Todor"]Ако някой е прочел този текст, все пак, би ли могъл да каже защо е написан? [/quote]


  За да ни накара да се почувстваме жестоки, жалки и ужасни същества, щото не искаме да отворим широко границите си и да пуснаме де що паплач реши да намине. И не само да ги пускаме, ами и да им осигурим документи, преводачи, място за живеене, издръжка, храна три пъти дневно, медицински грижи и прочие благинки, от които са лишени доста голям процент от българите.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 42. 42 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 688 Любопитно

  [quote#0:"Статията"]Цветлин Йовчев е преминал Турция[/quote]
  С бял автобус ли!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 43. 43 Профил на Цветна
  Цветна
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Всичко щеше да е много хубаво и обективно, ако БХК защитаваха българските интереси, наред с критиката, която отправят към България.

 44. 44 Профил на Цветна
  Цветна
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#25] от "Петър Иванов":

  По принцип е така, но го има и това - като четеш обяснения защо трябва да подкрепяш сирийците и да ги пускаш у нас от човек, който е представител на една откровено и единствено критично настроена към България организация, някак ти идва вдъхновение да си го излееш върху действително невинните сирийци.
  БХК, заставайки с името си зад каузата на бежанците, им правят мечешка услуга.

 45. 45 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Има и друга гледна точка - кой окуражи и въоръжи определени групи в Сирия да започнат война против правителството на Асад. Не беше ли същия този Запад - в лицето най-вече на страни като САЩ, Великобритания и Франция? Не носят ли те отговорност за настоящия хаос заради непрекъснатите стремежи да налагат демокрация от западен тип в този регион? Защо си мислят, че тази западна демокрация, продукт на определен тип култура и многовековно развитие, задължително трябва да работи в патриархални общества със съвсем друга социална нагласа, където хората може би имат съвсем друг ценности?
  Сега имало стотици хиляди и дори милиони бежанци от зоната на конфликта и поради това страни като България, които са "късметлии" да са разположени в близост до този географски регион, трябва да сърбат цялата попара! Как пък поне един блогър от Хелзинкския комитет не се сети да зададе въпрос защо САЩ, Великобритания и Франция, трите основни подбудители на на размириците, не дадат политическо убежище незабавно на стотиците хиляди бежанци от Сирия??

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK