Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Георги МарчевНа 99-я ден от съществуването на правителството на Пламен Орешарски и месец след началото на ваканцията на депутатите, пред Народното събрание отново ще се съберат хора на протестно кафе.


Акцията този път е по-мащабна и се нарича "Голямото посрещане". Събитието за нея беше организирано във "Фейсбук"още в началото на август, когато народните представители гласуваха 30 дневната си почивка. Освен това събирането на недоволни от правителството
на Пламен Орешарски ще бъде съпътствано и от контрапротест. "Дневник" следи на живо събитията около сградите на властта чрез репортерите си на място - Лора Филева и Георги Марчев. От пленарната зала и кулоарите предават Биляна Рилска и Слав Оков.

16.30ч.: Във "Фейсбук" има призиви протестиращите да се съберат около 17ч. на площад "Независимост" до сградата на бившия Партиен дом, където заседават парламентарните комисии, а след края на комисиите да се влеят в традиционния вечерен протест.


Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Велислава Попова


15.45ч: И двата протеста практически приключиха. 
15.30ч: Сред протестиращите се говори, че довечера сборният пункт на протеста ще бъде променен и ще бъде не пред сградата на Министерския съвет, а пред парламента. Ако бъде взето такова решение, пред Министерския съвет ще останат хора, които да пренасочват протестиращите.


15.20ч.: Духовете са разбунени от минаващ автомобил, който според протестиращите води премиера Пламен Орешарски. Групата скандира "Пеев, Пеев, Пеевски - президент".


Фотогалерия: "Голямо посрещане", контрапротест и привърженици на ГЕРБ >


15.10ч.: Депутатите се разотиват. В зоната на контрапротеста са останали около 15 души, предимно по-вързастни хора. На двайсетина метра от тях друга група - също 15-ина, протестиращи изпращат колите на народните представители с иронични възгласи "Браво!". Пред входа на храма "Св. Ал. Невски" има струпани полицейски коли и автобус.

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Лора Филева


14.47ч : Полицаите използват затишието и укрепват загражденията пред Народното събрание, като им слагат пръстени 


14.10ч: Най-малко 6-има са задържани след днешния опит за пробив на загражденията около сградата на Народното събрание, съобщи в кулоарите на парламента вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев. Повече подробности


14.07ч: Президентът отговаря на депутата от БСП Кирил Добрев, който сутринта поиска държавният глава да бъде поканен в парламента, за да каже позицията ис за ситуацията в Сирия и подготвяните удари:

13.43ч: Навън - пред парламента има малко останали хора, повечето са до страничния вход на сградата, където сутринта бяха дръпнати част от загражденията. Обстановката е спокойна. Протестиращите скандират "Оставка" и "Мафия"


13.41ч. Блицконтролът приключи. Депутатите преминават към разискване по ситуацията в Сирия, поискано от ГЕРБ. Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов заявява, че има объркващи твърдения на различни министри и пита премиера: "Знаете ли колко км е българо-турската граница?Как ще я опазите? Каква кореспонденция имате със съседни държави и с представителите на Еврокомисията?  Поискали ли сме тази точка да бъде разгледана от Съвета на министрите?"


Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Красимир Юскеселиев


13.30ч.: Премиерът Пламен Орешарски уверява, че този въпрос е от първостепенна важност за него и министрите му. Той посочи, че се надява още в рамките на тази парламентарна сесия да бъдат внесени пакет промени в законите, свързани с монополите.


13.25ч.: Нов въпрос какво ще предприеме кабинетът срещу картелите и монополите. Този път е зададен от Йордан Цонев (ДПС). Отбелязва, че българската икономика е изкривена от естествени монополи и картелни споразумения и допълва, че по негови изчисления такива има в 11 области на икономиката. Допълва, че основната грижа на управляващите и подкрепящите ги партии е да защитят правата на българските потребители и иска да знае как ще извърши това правителството.


13.22ч.: Депутатът от БСП Корнелия Нинова разпитва за промените в закона за обществените поръчки, подготвян от кабинета. Вицепремиерът Даниела Бобева отговаря по детайлите на проекта. 


13.05ч. Навън - Част от протестиращите, които бяха около парламента, се присъединиха към групата, която е на кръстовището на Ректората и бул. "Васил Левски". Вероятно ще се отправят към "Орлов мост"


13.12ч: Депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев пита вицепремиера Зинаида Златанова за увропейските фондове.


13.04ч: Работим с областта на енергетиката и са надяваме в непродължителен период да можем зда отчетем, че енергийната система е ефективна, отговаря Орешарски. Добавя, че е възложил на икономическото министерство цялостен преглед на сключените до момента концесии. Напомня, че преди две седмици кабинетът отнел две концесии за нередности, което по думите му, се случва за първи път в новата история. Няма да се колебаем да прекратим концесионните договори, когато има основание, декларира премиерът.


13.03ч: Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пита министър-председателя какви стъпки ще предприеме за борба с монополите. Отново настоява да се прекратят концесиите, а парите, които идват от тях, да отидат за подобряване на живота на пенсионерите, а чак след това да се мисли за бежанците. Пита премиера ще прекрати ли концесиите 


След кратко забавяне камионът със загражденията все пак беше пуснат да премине

© Георги Марчев

След кратко забавяне камионът със загражденията все пак беше пуснат да премине


13.00ч: Навън: На ъгъла на Ректората и бул. "Васил Левски" група протестираши блокираха камион, който носи заграждения. Има хора, седнали на улицата, а полицаи с каски разговарят с протестиращите. В крайна сметка камионът премина кръстовището. 


12.51ч: Проучваме възможността да получим помощ от Еврокомисията и от агенции на ООН при евентуално ескалиране на бежанска вълна. Проучваме и възможността за следваща година да бъдем подпомогнати и финансово, но ми се иска тези сценарии да не се сбъднат, каза Пламен Орешарски.  


12.45ч: Възстановено е движението на кръстовището на бул. "Дондуков" и бул. "Г. С. Раковски", което бе затруднено от група протестиращи граждани, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 


12.44ч:  Навън - движението от ъгъла на Ректората до ул. "Оборище" е спряно. По бул. "Васил Левски"
има паркирани много полицейски мотори.


12.44ч. Подкрепяме кабинета в действията му за бежанците от Сирия, но в същото време настояваме за гаранции за защита на националните граници, обяви от трибуната депутатът от БСП Янаки Стоилов. Той настоя кабинетът да не се ангажира с действия, за които няма решения от международните организации.


12.43ч: Засега повод за драматизъм няма, има засилен риск от миграционна вълна, поради което интензивно подготвяме институциите, за да я посрещнем при нужда, казва Орешарски.


12.40ч: Правим усилия за изработване на общи позиции по кризата в Сирия на НАТО и ЕС, отговаря Орешарски. Уверява, че се правят усилия за разрешаване на проблема с бежанците и че се поддържа постоянен контакт с Еврокомисията и комисаря по хуманитарната помощ и реакции при кризи Кристалина Георгиева. Имаме набор от мерки и сме готови при евентуална бежанска вълна, подчерта премиерът. 


12.35ч: Първият въпрос в блицконтрола е от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който иска да знае позицията на правителството по Сирийската криза и как смята да се справи с наплива от бежанци.


12.33ч: Премиерът Пламен Орешарски и заместникът му Цветлин Йовчев влязоха в пленарната зала за блицкотрола, последвани от други министри. Посрещнати са с викове "Оставка" от депутатите от ГЕРБ (във видеото след 00:45)


Кирил Добрев от БСП се радва на подкрепата на контрапротестиращите

© Красимир Юскеселиев

Кирил Добрев от БСП се радва на подкрепата на контрапротестиращите


12.30ч:  От пресцентъра на Столична община съобщиха, че трамвайните мотриси, които се движат по "Дондуков", ще обръщат движението си на Младежкия театър и на паметника Левски. Тролейбусите с номер 9 ще стигат до кино Одеон.


12.29ч: Протестиращите освободиха кръстовището на "Раковски" и "Дондуков" и с викове :" Оставка" тръгнаха по бул. "Дондуков", където се движат само трамваи. Насочват се към катедралата "Ал. Невски".


12.20 ч.Кортежът на Орешарски премина през площада пред храма "Св. Ал. Невски" бързо. Въпреки предварителните очаквания, че премиерът ще спре при контрапротестиращите, за да говори с тях, автомобилът му подмина събралите се, които го изпратиха с викове "Подкрепа". Колата спря пред служебния вход на парламента и министър-председателят влезе с бърза крачка в сградата. 


Блокирането на кръстовището предизвика и недоволство. Минувач се развика: "Заради 50 човека объркаха движението и държавата"

© Лора Филева

Блокирането на кръстовището предизвика и недоволство. Минувач се развика: "Заради 50 човека объркаха движението и държавата"


12.18ч: Събралите се блокираха кръстовището, като седнаха на улицата. Кортежът на премиера обаче мина по друг маршрут, вероятно по ул. "Московска"


12.16ч.: Около 30 - 40 души са се събрали на единия тротоар на ъгъла на ул. "Раковски" и бул. "Дондуков". Има слухове, че ще се присъединят и "хора от ГЕРБ".


12.03ч.: Съобщение в Туитър:  Gery Boteva - Всички да идват на "Раковска" и "Дондуков"! Орешарски ще мине към 12:30   


11.57ч : В градинката между Университета и парламента на всяка алея има група от около 20 полицаи.


11.45ч.: От пресцентъра на МВР предположиха, че полицаите са с маски, за да не им горят главите. Като си сложат каската на гола глава, е като горещ тиган опрян на кожата, обясниха от пресслужбата на ведомството. Оттам не можаха да уточнят защото служителите на реда са в този вид, при положение, че стояха на сянка - в градинката откъм Софийския университет. 


Депутатът от БСП Корнелия Нинова излезе при контрапротестиращите и беше посрещната с овации

© Красимир Юскеселиев

Депутатът от БСП Корнелия Нинова излезе при контрапротестиращите и беше посрещната с овации


11.35ч: Малка група протестиращи се задава от бул. "Васил Левски"


11:32 ч.: Напрежението около парламента пак леко се покачи. Жена на първа линия държи флаг на ГЕРБ.

11:25 ч.: Сред скандирания "Бойко" и "Избори" при протестиращите излезе заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Трябва да мислим заедно, да излезем заедно, да се определи конфигурацията на следващия парламент. И надявам се, че никой вече няма да се връзва на тези постановки с бюлетините. Полицаите са тези, които нямат никаква вина, че днес са тук, коментира той. Единственото решение сега са предсрочни избори. Колкото по-бързо, толкова по-добре. Това ще ограничи ресурсите, които държавата трябва да заделя за полицаите и за блокирането на администрацията, обясни той.

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Велислава Попова


11:20 ч.: В социалната мрежа Туитър се появиха съобщения протестиращите да се разграничат от опитите да бъдат пробити загражденията. "Просто се махнете от бойковците и ги оставете да си бутат огради и да си ядат боя", пише  Pencho Bogdanov.


Николай Цолев пък се пита: "ГЕРБ може да не осъзнават какво правят, но действията им са точно срещу протестите. Или точно това е целта?".


"Отряд с каски е в готовност. Някои са с маски. Пазете се от провокации", предупреждава Liubomir Chonos

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Лора Филева


11:14 ч.: От едната страна на парламента, при градинката до Софийския университет има полицаи  от специализираните полицейски сили, които са с каски и маски. Само баретите и групите за задържане, според Закона за МВР, могат да носят маски, а останалите ако им е специално разпоредено. "Дневник" се опитва да се свърже с МВР за коментар.


11:04 ч.: Очевидци разказаха, че в градинката между университета и Народното събрание има маскирани полицаи. При огражденията около служебния вход на парламента обстановката се успокои.


10:50 ч.: Протестирашите връзват с метална верига загражденията и ги дърпат. Успяха да бутнат още едно. Полицаите опитват да го вдигнат и да избутат хората, които са се събрали там. Чуват се възгласи "Убийци". Има една част около сградата на парламента, която е без заграждения, с плътен полицейски кордон. Продължават опитите да се премахнат загражденията. Няма схватки между полицията и протестиращите.

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Лора Филева


10:58 ч.: Хора, които бутаха загражденията, скандират "Убийци", "Мафия" и "Червени боклуци". Няколко души са с вдинати ръце близо до загражденията.


10:44 ч.: Движението по бул. "Васил Левски" до "Оборище" остава затворено. Група протестиращи се насочва към "Александър Невски".


10:43 ч.: Едно от загражденията падна. Полицаите се опитват да удържат металните прегради. Хора им викат "Еничари".10:36 ч.: Към мястото идват още полицаи с каски. Момиче викаше: "Ако няма да сваляте правителството, защо сте дошли!". Хора не се присъединиха към тях и те се отдръпнаха. Друг мъж раздразненено коментираше: "Гледай ги, не искат да участват". Има струпване на ГЕРБ организираните.

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Георги Марчев


10:33 ч.: От страната на служебния вход на парламента хора, сред които дошли от Разлог, според информация на протестиращи на място, започнаха  да бутат огражденията. Полицията се опитва да ги спре, но те продължават.

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Георги Марчев


10:22 ч.: Протестиращи отново блокираха кръстовището на СУ, продължава да е блокирано движението и на Орлов мост.


10:18 ч.: Полицията е блокирала с жива верига кръстовището на бул. "Цар Освободител" на пресечката с ули. "Париж".

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Георги Марчев


10:13 ч.: На протеста срещу правителството се появи и розов картонен автобус, който напомня боядисания преди време в розово Паметник на съветската армия. Протестиращите пред парламента направиха шествие до Военния клуб и обратно. От ГЕРБ обявиха, че нямат намерение да излизат при протестиращите. Това направи закратко по-рано сутирнта лидерът им Бойко Борисов.


10:10 ч.: На контрапротеста дойде една жена и помоли две други жени:  "Моля ви, кажете по мегафона да се съберем на едно място, да не кажат, че сме малко. В шест часа сме станали. Гледайте ги(посочва малка група от мъже, които стоят близо до входа на Синода) те не знаят какво да правят. Някой трябва да им каже".  Диана Димитрова, към която беше отправена молбата за по-строга организация, обясни, че някои хора не знаят какво да правят, защото не са се организирали добре. Тя сравни двата протеста: " Там има лидери, свирката, плакатите, Петрич, Благоевград... Толкова добре са организирани, че страшно да ти стане". В крайна сметка през мегафона се отправи призив да се съберат всички хора на едно място. След това започнаха да пеят песни, сред които "Една българска роза".

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Лора Филева


9:59 ч.: Сигнал на тел. 112 за бомба в сградата на Народното събрание обяви председателят Михаил Миков. И попита депутатите дали има притеснение сред тях. Стана ясно, че те не се притесняват. ГЕРБ скандират "Оставка".


9:55 ч.: На контрапротеста през по-голямата част от времето е тихо и хората не скандират, а се отделили на малки групички и си говорят.


9:53 ч.: Протестиращите, дошли от провинцията, са поставили на огражденията надписи върху листове: "Вчера - преврат с компромат. Днес - управление на инат. Утре - терор и диктат (ps утре вече е днес). Скандират основно "Червени боклуци" и "Червените в Сибир!". Имат си своя група с тъпанджии и предводител с мегафон.

9.49 ч.: По предложение на депутата от БСП Кирил Добрев президентът Росен Плевнелиев ще бъде поканен в парламента в качеството му на върховен главнокомандващ да бъде изслушан за кризата в Сирия.

9:48 ч.: На повечето от хората, които сега излизат на улицата, трябва да им се намери работа, ако нямат, обяви пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров. "Националната програма на "Атака" е такава – за намаляване на безработицата, за увеличаване на стандарта на българите. По това трябва да работим. Със свирки, вувузели и с тъпани това няма да стане", коментира Сидеров. "На площада излизат най-често общински съветници от ГЕРБ, хора, които са клиентелисти на ГЕРБ. Много от хората, които излизат са свързани чрез службата си и са благодарни на ГЕРБ, защото са им осигурили работа. И излизат в служебно време", обобщи ситуацията той.

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Георги Марчев


9:45 ч.: Протестиращите срещу кабинета, които са дошли от провинцията, се увеличават. Те стоят до служебния вход. "Наши щяха да излизат в 9.30 ч., пък вече минава", крещи жена в недоумение. До нея друга дама размахва телефон: "Чакайте, бе хора. Сега ще ми кажат". "Ама нали само от ГЕРБ тука ще излязат", отвръща първата жена. Мъж казва: "Те другите, те са червени боклуци". Появиха се хора от Русе, Пловдив, Варна и Търговище. Някои от тях носят свирки с партийния цвят на ГЕРБ.


9:37 ч.: Кръстовището при Ректората на Софийския университет ще бъде временно затворено за движение. Група протестиращи граждани се движат в посока бул. "Цариградско шосе". Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Велислава Попова


9.32 ч.: Депутатите решиха изявленията на лидерите на парламентарните групи за приоритетите им през новия политически сезон и блиц-контрола на премиера Пламен Орешарски от 12.30 ч. да се предават пряко по БНТ и БНР. ГЕРБ продължава да гласува заедно с БСП, ДПС и "Атака".


9:23 ч.:  "Ние издигаме лозунга "Не на омразата", няма да скандираме: "Мразим ви безплатно", скандира една жена през мегафон на протеста в подкрепа на правителството, на който са се събрали около 500 души. Според нея правителството на Орешарски е първото, което пуска хора  в парламента. И ГЕРБ гласува "за" това предложение.

9.20 ч:. Парламентът подкрепи предложението на депутатите от БСП Георги Мърков, Деян Дечев и Христо Монов депутатите да излязат тази седмица с декларация борбата да остане олимпийски спорт. Документът ще бъде гласуван днес или утре, тъй като въпросът ще се решава на 8 сепетмври в Буенос Айрес.


9:20 ч.: "Живота си дадохме да построим България, защо да не се организираме?", възрастна жена реагира силно раздразнено на въпроса откъде сте и с каква организация дойдохте. "Платихме по 8 лева за автобуса, другите как могат, а ние не". И продължава - "Доволна съм от г-н Орешарски, от г-н Сергеев (с уточнение става ясно, че има предвид Сергей Станишев)". По-голямата част от групата върви мълчаливо в проточила се редица през градинката зад двореца. Жените приказват повече. "Като питат и прас с чантата и продължавам" - обяснява друга жена. Всички са раздразнени от въпросите защо подкрепят управляващите. "Колю, къде е Жана? Изгубихте ли я? Тук ли трябва да дойдем, да не дойдем на другия?", пита жена вече пред "Александър Невски". Възрастният господин отговаря: Не знам къде е. Нали вървим!". "Ванка, мислех, че знаме са ти дали някое", се чува сред група събиращи се възрастни мъже. "Няма", отговаря човекът.

9:21 ч.:
До служебния вход на парламента се появи група от двадесетина души от Дупница и Кюстендил. Предводителката им, представила се като Руми - член на ГЕРБ, твърди, че приятели са се организирали с коли. Кирил Кирилов от групата каза, че БСП са организирали автобус от Дупница за контрапротеста. Носят транспарант: "Дупница каза: Орешарски върви си - по подобие на протеста в София". Носят и плакати против депутата Мая Манолова. Протестиращи от София поздравяват хората от провинцията.

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Георги Марчев


9:16 ч.:  Контрапротестиращите разпознаха Найо Тицин и Антоанета Цонева сред хората, които започнаха да ги приканват да кажат защо са дошли. Цонева и Тицин заявиха, че не искат да говорят, а са дошли само да видят. "Ние сме тук, защото знаем какво искаме. Искаме децата ни да работят тук и да има национално съгласие", заяви един от контрапротестиращите.


Контрапротестиращите продължиха да ги приканват. "Ние сме добронамерени и искаме да намерим общ език и да си говорим за България. Да има съгласие между онези и тези".  Той е като Левски, навсякъде гонен и навсякъде приет, каза един от контрапротестиращите за Найо Тицин.

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Георги Марчев


9.15 ч.: - Със 131 гласа "за", 16 "против", 57 "въздържал се" парламентът прие искането на ГЕРБ за изслушване на премиера Пламен Орешарски за кризата в Сирия и българската позиция. Учудвам се, че това не е включено в дневния ред от вас, защото няма нищо по-важно в света от тази тема, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И настоя премиерът да докладва пред депутатите колко бежанци са влезли, какво се работи с Брюксел за общи действия, "защото ние сме на първата черта на тази хуманитарна криза". Председателят на парламента Михаил Миков му отговори, че ако сутринта ГЕРБ е била изпратила свой представител на заседанието на Председателския съвет, са щели да знаят че този въпрос ще бъде коментиран в днешния блицконтрол от 12.30 ч. на премиера Пламен Орешарски и вицепремиера Цветлин Йовчев.


9:13 ч.: "На вас ви промениха местото за събиране, но не са ви уведомили", казва полицай на жена, която пита откъде да мине на затворената ул. "Будапеща". "Кои сме ние?", намесва се мъжът отзад. След замисляне, полицаят казва: "На всички протестиращи". Мъж със знаме започва да вика към полицаите:  "Другари, другари" и продължава с "Танковете ли да дойдат?".


9:10 ч.: На протеста се забелязват активисти на Реформаторския блок, които по-рано през седмицата подкрепиха протеста и призоваха симпатизантите си да се присъединят. Тук е лидерът на ДСБ Радан Кънев, който по принцип постоянно присъства. Нямат партийни знамена и обозначения, както вчера призоваха от "Протестна мрежа". Хората пред парламента станаха двойно повече от сутринта.

9:05 ч. : Мъж си свали гащите и седна върху тоалетната чиния, донесена от протестиращи. На гърба му пише: "Сера ви на правителството. Протестът ми е рядък". Човекът разгърна в. "Телеграф". Продължават да идват хора, включително и много велосипедисти.

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Георги Марчев


9.01ч. Втората сесия на 42-ото Народно събрание започна с кворум 164 депутати.


9 ч.: Няколкостотин души в подкрепа на правителството протестират тази сутрин пред сградата на Синода. Като цяло хората са тихи и само от време на време се чуват възгласи: "Подкрепа!" и "Орешарски!". Жена с мегафон заяви, че тук са се събрали за обединение на нацията и за работеща икономика. А след това призова хората да изиграят едно хоро, за да покажат, че са обединени. Няколко души започнаха да играят дунавско хоро.

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Велислава Попова


8:53 ч. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, придружаван от Ивайло Московски, бивш министър на транспорта излезе за кратко пред протестиращите. някои го приветстваха, други - освиркваха. След това се върна към служебния вход на парламента. Преди това, на влизане в Народното събрание Борисов заяви, БСП са поставили протестиращите в санитарен кордон. "Не знам как си го представят - така да противопоставят нацията в момента. Не знам каква е тази наглост, тези хора не са спечелили изборите. Те са втора, трета, четвърта политическа сила. Народът не им е казал - сменяйте поголовно всички на ръководни постове", посочи Борисов. Според него ако разсъждаваме като демократи, избори трябва да има моментално, веднага, а ако разсъждаваме "като диктатори като Станишев" - избори никога няма да има.


"Представяте ли си така да ме посрещат с месеци и аз да стоя", попитар риторично той. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров също влезе в парламента като обеща да даде пресконференция. Без коментар в сградата влезе и лидерът на БСП Сергей Станишев.


Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Велислава Попова8:50 ч.: Коли на жандармерията препречват видимостта към Народното събрание от служебния вход, на гърба на сградата.


8:45 ч.: Протестиращите постлаха червен килим на жълтите павета пред парламента. В края е поставена тоалетна чиния, кош за боклук и 100 тояги за сто дни правителство. Върху коша пише: "Да изчистим България, хвърляйте разделно за червени боклуци".

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Георги Марчев


8:43 ч.: За 100-те дни правителството успя да докаже, че няма правителство. Това е истината. Марионетки в ръцете на олигарсите. Така описа ситуацията Едвин Сугарев, който тази сутрин също участва в протеста срещу кабинета. Правителството по-скоро направи опит да откупи подкрепа от българските избиратели, обяви той в ефира на "Нова телевизия". Според него с напредване на времето протестите ще стават по-остри и правителството няма да има друг избор освен да подаде оставка. Ако това не се случи, ще има гражданско неподчинение и ще се повтори ситуацията от началото на 1997 година, смята Сугарев.


8:35 ч.: Около парламента има коли на жандармерията, метални огради има и около сградата в посока градинката, която я дели от Софийския университет. Около храм-паметника "Александър Невски" почти няма хора.

Голямото посрещане на депутатите и блицконтрол с Орешарски (хронология)

© Велислава Попова


8:32 ч.:
На влизане в сградата на парламента заместник-председателят му Мая Манолова каза, че присъствието на привърженици на управляващите тази сутрин около Народното събрание е желанието им да подкрепят кабинета и е естествено и те да дойдат в София. На въпрос дали са организирани от БСП тя каза, че с диспечерски функции не са се занимавали, но допусна, че може да са получили съдействие от партийните клубове по места за организацията да дойдат. Обект сме на омраза. Не се чувствам особено приятно, когато имам изкривени от омраза лица насреща, коментира ситуацията Манолова. тя заключи, че проблемът е за тези, които мразят. Докъде може да стигне такова общество, което е по този начин разделено?, попита риторично тя. Според нея в момента сме свидетели на мерене на силите в дясното пространство и конкуренция за това кой да оглави протеста, след като той станал изцяло политически.


8:30 ч.: Около 1000 души вече са пред сградата на парламента и протестират срещу кабинета. Продължават да идват още. Шумни са - чуват се основно вивузели, а някой е донесъл и сирена.
Така наречената зона за сигурност отново е голяма. Върнати са огражденията, които през втората половина на август липсваха.

8:25 ч.: На влизане в парламента председателят му Михаил Миков обеща силен парламентарен контрол и добра работа на управляващите. Въпросът за предсрочни избори не се решава от тясна група протестиращи, а от тези хора, които отразяват обществените нагласи. В отговор на въпрос той посочи, че е съгласен с изказаното мнение вчера от британския посланик Джонатан Алън, който коментира, че никоя партия не дава признаци да се вслушва в исканията за промяна. По думите на Миков в изказването на Алън са посочени доста проблеми, които "парламентът днес решава". Народното събрание и правителството правят нужното да се решават тези въпроси. "Голяма част от тях са решени всъщност", отбеляза Миков. Той изрази надежда да няма струпвания около Народното събрание и то да започне  работа в нормален тон, в който политиката доминира над крясъците.


8:20 часа: Още преди 8 часа сутринта започнаха да се събират протестиращи около сградата на Народното събрание. Пристигат отделни протестиращи както и по-малко и големи групи. Три автобуса - два от Бургас и един от Малко Търново пристигнаха на стадион "Васил Левски", съобщи Би Ти Ви. Участници обясниха, че са дошли да поискат оставка на правителството и не знаят кой е платил горивото на автобусите.


Всички малки улици около Народното събрание са отцепени от полицията. По бул. "Дондуков" движението е спокойно. По-рано там паркираха два автобуса от Перник.


Събиращите се пред сградата на парламента получават безплатна чаша кафе. Към 8:15 часа повечето депутати са на работните си места.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (364)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 466 Весело

  Днес ще е много забавно пред парламента идват и привърженици на кабинета и фенове на Мишо Шамара.Повечето им тракът ченетата но ще протестират да защитят Орехчето

 2. 2 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 715 Неутрално

  OCTABKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 3. 3 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 696 Любопитно

  Уфф...луд умора няма! Да се иска оставка без да има добра алтернатива е просто глупаво!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 4. 4 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  "Въпросът за предсрочни избори не се решава от тясна група протестиращи, а от тези хора, които отразяват обществените нагласи."

  Кои са тия тавариши. Паименна калега!

  The best way to predict the future is to invent it.
 5. 5 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Без да има реална алтернатива няма смисъл от тези протести. ГЕРБ не е алтернатива. Надявам се Реформаторския блок да изгради мускули и тогава вече ще сме готови и за избори.

 6. 6 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 975 Гневно

  ОСТАВКА!
  Ако влязат да не излизат докато не си хвърлят оставките!

  БОКЛУЦИ!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 7. 7 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Трудно е да разбереш , че си манипулиран на днешно време .
  И да се посрещат и да не , ръцете са стиснати за избори догодина , това събитие е поддържане на революционния огън .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 8. 8 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ае, отивам и аз.

  ден година храни.
 9. 9 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 715 Неутрално

  "...8:30 ч.: Около 1000 души вече са пред сградата на парламента и протестират срещу кабинета. Продължават да идват още..."

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 10. 10 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И АЗ вИ МРАЗЯ БЕЗПЛАТНО!!! ОТ МАЛЪК МРАЗЯ ВСИЧКО ЧЕРВЕНО... Националсоциалистите вън. Айде в Москва

  www.soundcloud.com/x2805
 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  И г-н Борисов е на площада.

 12. 12 Профил на gmladenov04
  gmladenov04
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Марш на мишките от парламента!!!!!

 13. 13 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 715 Неутрално

  "...Обект сме на омраза. Не се чувствам особено приятно..."

  OCTABKA!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 14. 14 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  В 8:00 Герб водеха с 4:2 автобуса. Интересно, как ще се развие мачът до довечера.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 15. 15 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#14:"tribiri"]Герб водеха с 4:2 автобуса[/quote]

  А нещо пикчърз или пак си плямпаме на ангро? Автобуси в Софето за протести има само га червените боклуци возят циганския електорат да крепи Орешарски. Щото нема кой друг да го крепи.

  ден година храни.
 16. 16 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 925 Весело

  на живо : герберски автобуси нахлуват в столицата ,очаква се стотици прасета ,овце и тикви да окупират центъра на софия

 17. 17 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Довечера ще излезем едно 30-40 хиляди!

 18. 18 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#14] от "tribiri":
  Е този път ГРОБ ще водят по автобуси , но това е без значение според мен , схемата е същата , протест - контрапротест , депутатите през задния вход .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 19. 19 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Ох, Майче, Майче... Да беше само глупава, добре щеше да е. Заедно със Станишев сте за един и същ доктор, ми се струва..

  Fail with honour then succeed by fraud
 20. 20 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  [quote#5:"Kotarak"]ГЕРБ не е алтернатива[/quote]

  Герб би трябвало да предложат алтернатива за развитието на страната. Не го правят?! Но неистово искат властта, след като я имаха почти пълен мандат. Пробутват ни приетата си в 2009 г. предизборна програма. От която изпълниха около 15% от обещанията си и запазиха статуквото..... Това ме въздържа да протестирам!

 21. 21 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  Оставка! Веднага!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 22. 22 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  [quote#12:"gmladenov04"]Марш на мишките от парламента![/quote]

  Въпросът е кои не са мишки?!

 23. 23 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#5:"Kotarak"]Без да има реална алтернатива няма смисъл от тези протести. ГЕРБ не е алтернатива. Надявам се Реформаторския блок да изгради мускули и тогава вече ще сме готови и за избори.
  [/quote]

  Кофти ситуация. Безспорно парламента ни е ялов, безспорно правителството не е читаво, безспорно умишлено се бавят промените на избирателния кодекс, но е и безспорно че нямаме читава алтернатива. Реформаторския блок, въпреки участието на ДСБ, от самото присъствие на Пръмовица и новия протурски тумор на Касим Дал ме втриса. Кофти ситуация.

 24. 24 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 982 Неутрално

  очевидно е, че за да си избраник на БСП трябва да си единствено и само нагла и безочлива гад.

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 25. 25 Профил на Vladimir
  Vladimir
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Дано да са си починали завалиите, че сега скоропостижно трябва да освободят "работните" си места.

 26. 26 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#23] от "baxter":

  Интересно, как една формация те втриса, след като не е обявила официално програмата си?! А други, които не казват защо искат властта неистово те ентусиазират?! След като само 100 дни не са били в нея...

 27. 27 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1104 Любопитно

  До коментар [#3] от "ostin22":
  [quote#3:"ostin22"]Да се иска оставка без да има добра алтернатива е просто глупаво![/quote]

  Каква гениална мисъл
  И колко време трябва според теб да се чака за добрата алтернатива? Може би докато твоите червени другари сключат още 5 обвързващи договора за милиарди евро? Или докато ни изхвърлят от Европа? М?

  Fail with honour then succeed by fraud
 28. 28 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 524 Весело

  8:18 часа - поредния цирк започна, добре обяздения и яхнат "протест" започна разбира се с голям шум от тъпани и зурни, които се използват само от млади, красиви и интелигентни, а не от футболни агитки.

  Доле горе така требеше да започнете писмото...

 29. 29 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "ТЕЗИ ХОРА НЕ СА СПЕЧЕЛИЛИ ИЗБОРИТЕ!"

  -------------- Бойко Борисов 8:50 04/09/13

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 30. 30 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#26] от "dobrich":
  Ми то тези убавци от РБ нямат нищо против да ни избухат в мелето , което се очертава в Сирия , това ако не е причина за втрисане .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 31. 31 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#15] от "патиуанчо":

  Пикчърса е по БТВ, барабар с интервюто с общински съветник от Герб Бургас, който довел 3 рейса неорганизирани поддръжници на Герб, които рано ранили (нейде къмто 3 часа през ноща). Станали па се измили и неорганизирано в автобусите се качили.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 32. 32 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 695 Неутрално

  ББ яхна белия кон.Сега е при герберската група и те го приветстват!

 33. 33 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 715 Неутрално

  "...тоалетна чиния, кош за боклук и 100 тояги за сто дни правителство..."
  ++++++++++++++++++++
  xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 34. 34 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  До коментар [#5] от "Kotarak":

  Да, обаче ти и някои други форумни другари гледате на протеста като на нещо изкуствено огранизирано, а то не е.
  То е просто реакция.
  Когато разбиеш чашата в стената то не винаги значи, че искаш да си купиш по-хубава, нали?

  Fail with honour then succeed by fraud
 35. 35 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 638 Неутрално

  8:50 04/09/13

  "Представяте ли си, аз да бях премиер и така да ме посрещат"

  -------- Бойко Борисов

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 36. 36 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Избори до дупка или по-скоро докато на власт дойдат хора, които са компетентни, можещи и независими от олигарсите...

 37. 37 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 925 Гневно

  на живо : "протестиращите" скандират бойко ,бойко ,бойко ..."не народ а мърша"

 38. 38 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Любопитно

  Днес е деня на "голямото разочарование".
  За некои от доста добре манипуулираните умни, красиви и готини

 39. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#15] от "патиуанчо":

  Специално за тебе понеже си любознателен, автобусите от Бургас и Малко Търново са пред стадион Васил Левски, а тези от Перник са изсипали товара си на Дондуков.

  Първите 2 автобуса с контрапротестиращи паркираха на столичния бул. Дондуков малко преди 8 ч. Те дойдоха от Перник, за да подкрепят кабинета в първия му работен ден след лятната ваканция. Във всеки автобус пътуваха по около 20-30 души.

  ...
  Малко по-късно в центъра на София bTV видя и 4 автобуса с 80-90 души в тях. 3 от рейсовете дойдоха от Бургас, а един - от Малко Търново. Хората са противници на кабинета. Един от "нещо като" ръководителите им беше общински съвет от ГЕРБ, който обаче заяви, че не е организатор. Част от хората заявиха, че не са получили пари. Други обаче признаха, че са организирани от ГЕРБ.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 40. 40 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Ранобудните червени платени боклуци бият минуси. Бийте дрогари, малко ви остава. Всички са против мафиотското правителство. Знам че мечтаете Съветската армия да дойде с танковете, но нека ви увдомя че Съветска армия няма. Време е комунизма да си тръгне от последния си бастион в Европа. На 9 септември ще празнуваме победата наД комунизъма.

  The best way to predict the future is to invent it.
 41. 41 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Оставка. Всички заедно срещу наглите.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на johnnysmith
  johnnysmith
  Рейтинг: 237 Неутрално

  окей, алтернатива няма. но няма нищо по-важно от това наследниците на репресивната, тоталитарната машина БКП и робите на Доган барабар с онова политико-психологическо недоразумение "Атака" да се махнат от властта. Те не са вредни, те са Опасни.

 44. 44 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Въпросът за предсрочни избори не се решава от тясна група протестиращи, а от тези хора, които отразяват обществените нагласи"

  Ми прав си е човека.

 45. 45 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#36] от "dr_t":

  Откъде да дойдат ?

 46. 46 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  До коментар [#32] от "Мoni56":

  Хаха, Бойко Борисов се завръща на бял кон. Нашият спасител!!
  Просълзих се!
  Носете цветя и венци за нашия спасител!

  Мамка ви мръсна, за вас има задочна ОСТАВКА, не се опитвайте да яхвате протеста, тиквеници!

  Fail with honour then succeed by fraud
 47. 47 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  [quote#29:"Polusa"]"ТЕЗИ ХОРА НЕ СА СПЕЧЕЛИЛИ ИЗБОРИТЕ!"

  -------------- Бойко Борисов[/quote]

  В България не е като в Гърция. Където първата политическа сила получава +10% депутати за да управлява самостоятелно или в коалиция...Ако не бяхте смачкали малките десни партии нямаше да я има сегашната конфигурация в парламента.

 48. 48 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#15:"патиуанчо"]Автобуси в Софето за протести има само га червените боклуци возят циганския електорат да крепи Орешарски[/quote]

  Има ли пак орки в центъра?

  The best way to predict the future is to invent it.
 49. 49 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 638 Неутрално

  МАЮ МАЙНОЛОВА

  "ТОВА СА САМО ДЕСНИ НА ПРОТЕСТА"

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 50. 50 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#42] от "sashobal":

  Пиши на български, че съм ренегат и динозавър. Не мога да чета и осмислям опити за писане на некво чуждо четмо.

 51. 51 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 695 Неутрално

  [quote#35:"Polusa"]Представяте ли си, аз да бях премиер и така да ме посрещат"- Бойко Борисов

  Вчера в Туитър писа ,че е готов да УПРЯВЛЯВА / А НЕ УПРАВЛЯВАМЕ/ с Реформаторския блок...

 52. 52 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 466 Любопитно

  ГЕРБ ни акат на протеста в момента. Може ли милицията да ги изгони ?
  / Аз съм ПРОТЕСТИРАщ !, на контра /

 53. 53 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 753 Весело

  Към протестиращите:
  Яхнаха ли ви???
  Яхнаха ви.
  Ама то винаги са ви яхали, но вие или не искахте да го видите, или ни лъгахте.

 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  !!! Сменили са протестиращите ?! Тия дето ги видях по ТВ не бяха нито "красиви"м нито "умни" ... Имаха вид и на по-ниско платени ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#34] от "issunbōshi":

  Виж, че ти си спонтанно там(ако си там) не значи, че другите 80% не са организирани от ГЕРБ. Факт!

 56. 56 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#26:"dobrich"]Интересно, как една формация те втриса, след като не е обявила официално програмата си?! А други, които не казват защо искат властта неистово те ентусиазират?! След като само 100 дни не са били в нея... [/quote]

  Не знам защо си решил че ме ентусиазират, напротив, оставката е повече от належаща. Съжалявам но не мога и да очаквам нещо от Пръмовица и Проердоганеца, който съм сигурна че е клониран Доган нещо по различно, въпреки присъствието на ДСБ.

 57. 57 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#34] от "issunbōshi":

  Хайде бе! Ставаш в 2 часа през ноща спонтанно, измиваш си очите и се мяташ спонтанно на автобуса, който потегля в 3 часа от Бургас. В 5 часа съвсем спонтанно вече си на жълтите павета и започваш да протестираш спонтанно.

  Колкото автобусите от Кърдажали бяха спонтанни, толкова са и тези от Бургас.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 58. 58 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#31] от "tribiri":

  Нещо се говори по бтв за >50% подкрепа на протестите, нещо автобуси в подкрепа на праителството по Дондуков показват, че и говорят в рими даже. Ръководителите. Даже вече са ги научили да лъжат, че сами си плащат, ама не лъжат много гладко.

  Ще мина са през площада да видя къде ги намираш тия автобуси на Герб.

  ден година храни.
 59. 59 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#16] от "Stewie":


  нА УМРЯЛО: автобуси с полуживи пенсионери и неграмотни цигани окупират софия в подкрепа на Орехчето. Не знаят кой е премиер но знаят, че управлява добре.

  www.soundcloud.com/x2805
 60. 60 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#40] от "virakocha":

  Айде, пак ли ти. Абе вие във "фирмата" не работите ли. Къв комунизъм те гони рано сутрин?

 61. 61 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Весело

  [quote#53:"virgin"]Яхнаха ли ви??? Яхнаха ви. Ама то винаги са ви яхали, но вие или не искахте да го видите, или ни лъгахте.[/quote]може да е започнало да им харесва да ги яхат

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 62. 62 Профил на En route
  En route
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Само да си пишем във форумите, нищо не променя. Явно обявилите се за "управляващи" разбират за само от хора излезли на улицата. За съжаление днес не мога да съм пред НС, но подкрепям на 100% всички, които са срещу посредствеността в политиката, срещу роднинските на значение, срещу издънките на ДС.

  Пътуващ
 63. 63 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 695 Неутрално

  [quote#53:"virgin"]ъм протестиращите:
  Яхнаха ли ви???
  Яхнаха ви. [/quote]
  Това са само привържениците на ГЕРБ- на тях им харесва очевидно....

 64. 64 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2828 Весело

  До коментар [#37] от "Stewie":


  [quote#37:"Stewie"]на живо : "протестиращите" скандират бойко ,бойко ,бойко ..."не народ а мърша" [/quote]
  Изненадка а...комунетата така се оляхте, че Борисов изглежда като цвете пред вас...може и нарцис да е но народа предпочита него пред трънливата роза

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Не помня друг такъв гротески цирк да се е случвал. Платени клакьори пристигат с автобуси за и против Ореха!!! И едните и другите са скъсани като вестници, вероятно на 99,99% безработни, слабо образовани, нямащи и 2 лева в джоба. По голяма подмяна на протести, никога не е правено. Аз ще отида на тези - истинските, след 18,00 часа. Все пак ходя и на работа!

 67. 67 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#29] от "Polusa":
  Интересно, кой ги спечели?
  ГЕРБ? Ами да бяха си съставили правителство - Плевнелиев им връчи мандат

 68. 68 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#60] от "zlobar":

  Остей го чуека план гони, норма има, деца храни.

 69. 69 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  [quote#50:"bluescreen"]Пиши на български, че съм ренегат и динозавър. [/quote] ...и аз съм ренегат (или поне така ме наричат) ... Въпрос на гледна точка! Според моята гледна точка и принципи = ТЕ са ренегати !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 70. 70 Профил на studentka
  studentka
  Рейтинг: 1042 Гневно

  че няма алтернативи - то е ясно. Но да ни управляват БСП и това недоразумение Сидеров да е в Парламента - това е срам, позор и пълно безумие. Докато нямахме правителство, по-добре бяхме.

  Повече ме притеснява, че червените са си лепнали мазните усмивки и както до онзи ден обясняваха, че през май ще има избори, така тези избори се оказаха изборите за европейски парламент, това с нас няма общо. Няма такава наглост.

  ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!!

 71. 71 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#67] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Нямат мнозинство и не щът.

 72. 72 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1046 Любопитно

  Мутрата Боко Тиквата демонстрира, че прави всичко възможно да яхне "протестите"

 73. 73 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#60] от "zlobar":


  Ти мен не ме мисли. Сега се забавлявам с червените боклуци като теб

  The best way to predict the future is to invent it.
 74. 74 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Искахте си Бойко - получавате си го

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 75. 75 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 696 Весело

  Протест , яхнат протест , контра протест , танцувай с мен , три синджира с автобуси , хайде всички на ламбадата !!1

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 76. 76 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1046 Любопитно

  Според БТВ, част от автобусите на ГЕРБ вече пристигнаха

 77. 77 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  [quote#67:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Интересно, кой ги спечели?
  ГЕРБ? Ами да бяха си съставили правителство - Плевнелиев им връчи мандат [/quote]- На сантасе играта излиза излиза на 66
  - на бридж-белот се излиза на 151
  - в парламента се излиза с правителство на 121

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 78. 78 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 638 Неутрално

  ИМПИЧМАНТ НА ОРЕХА и КАБИНЕТА МУ ВЕДНАГА!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 79. 79 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#58] от "патиуанчо":

  Не минавай покрай националния стадион, защото ще ги видиш там. Като не ги видиш ще можеш спокойно да си приказваш глупости по герберски!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 80. 80 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#60:"zlobar"]Айде, пак ли ти. Абе вие във "фирмата" не работите ли.[/quote]

  Работим дрогарю, работим. Ама ако скоро мафиотското правителство не падне, ще се пререгистрираме в Румъния, за да не плащаме данъци на триглавата ламя. От това най-много ще ви заболи хахаха.

  The best way to predict the future is to invent it.
 81. 81 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  До коментар [#57] от "tribiri":

  Ама ти говориш за това, което става напоследък, когато всеки се опитва да яхне протеста...

  Fail with honour then succeed by fraud
 82. 82 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 695 Весело

  [quote#78:"Polusa"]ИМПИЧМАНТ НА ОРЕХА и КАБИНЕТА МУ ВЕДНАГА! [/quote]
  Душко, питай си редактора за кой трябва да пишеш това.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#67] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Интересно, кой ги спечели?
  ГЕРБ? Ами
  ==============
  Пипето ти не мисли!
  ИЗБОРИТЕ БЯХА ФАЛШИВИ! Д не си дете бре?

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 86. 86 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1104 Гневно

  До коментар [#55] от "zlobar":

  Прав си.. Мръсни гадове са ни всичките политици!

  Fail with honour then succeed by fraud
 87. 87 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Весело

  "Няколкостотин души в подкрепа на правителството протестират тази сутрин пред сградата на Синода. Като цяло хората са тихи и само от време на време се чуват възгласи: "Подкрепа!" и "Орешарски!"."

  Слабо другари! Рублите ли свършиха? Май Масква ви би дузпата?

  The best way to predict the future is to invent it.
 88. 88 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  [quote#23:"baxter"]Безспорно парламента ни е ялов[/quote]+++ Не само парламента или точно това правителство. КАПИТАЛИЗМА ни е ЯЛОВ !!! Някъде по света може и да раноти капитализма, ни в български вариант е по-ялов и от живковото време и това е големия проблем, каквото и правителство да дойде. явно обществото ни е на съвсем друг етап на развитие и не приема идиощината и садизма на сегашната олигархична система. Фирмите НЕ работят, хората не работят, хазната е празна ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 89. 89 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 641 Весело

  До коментар [#82] от "Мoni56":

  хо хо хо хо

 90. 90 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#71] от "bluescreen":
  Да де, ама неотразимо се оправдават и чудесно надуват вувузелите: "Искаме да сме пак, другите ни измамиха"
  За радост на некои красиви, умни и готини, които кълват ли, кълват...

 91. 91 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 459 Неутрално

  [quote#39:"tribiri"]Първите 2 автобуса с контрапротестиращи паркираха на столичния бул. Дондуков малко преди 8 ч. Те дойдоха от Перник,[/quote]
  ГЕРБ-аджийските автобуси са много повече - пред стадион "Васил Левски" паркират автобуси с "привърженици" на ГЕРБ от Благоевград, от Кърджали, откъде ли не... Умните и красивите ще бъдат удавени в гербаджийското блато. Б. Б. се опитва да обязди протеста. Ще му позволите ли умни и красиви? Или ще останете като излъгани камилчета?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 92. 92 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Борецът срещу мафията, борецът срещу диктатура, анти комунистът, носителят на прогрес и първа болитическа сила ББ е вече и първи протестиращ! Хвала на такива граждански протести!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 93. 93 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#80] от "virakocha":

  Виж и Унгария (за справка Калиакра) е вариант. Колкото за данъците я дай да видя колко плащаш и колко ще заболи. Дай една аналитична на сметка Разчети за данъци.

 94. 94 Профил на Бай Киро
  Бай Киро
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Все по-жалка става картинката в България за съжаление..
  Отново сме разделени по някакъв начин, като протестиращи и контрапротестиращи, а всичко това си остава лишено от идеи. Политическото статукво в страната изглежда непоклатимо! На власт имаме правителство, което е на батко и братко, а опозицията (ГЕРБ) освен да играе подмолно на конкурентите си и да повтаря всекидневно, как народа трябва да е благодарен, че са направили нещо (магистрали и т.н..) при положение, че това им е работата и задълженията да го правят.. Абсурда е направо невероятен! От друга страна, докато всички ние очакваме да се появи някаква разумна политическа формация, като алтернатива някаква.. Се създават такива, като Национален фронт за спасение на България НФСБ, които си имат телевизия (СКАТ), която само ако им загледаш програмите един ден, ще ти стане ясно, че тази партиика е създадена само за някакъв реваншизъм и мъст към бившият им съратник В(Б)олен Сидеров - пореден ялов политически проект! Никакъв оптимизъм не виждам в целия този цирк! За това аз в личен план избягвам системата по-всевъзможен начин, нямам и доверие и се стремя да живея извън нея - такова животно не мога да си простя да храня!

  Човек е свободен в момента, в който пожелае да бъде.
 95. 95
  патиуанчо
  Рейтинг: 524 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 96. 96 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#88:"EVOLYUCIONER"]Фирмите НЕ работят, хората не работят[/quote]

  Някои работим, но сме малко. По мои изчисления БВП в огромната си част се създава от около 500 000 души.

  The best way to predict the future is to invent it.
 97. 97 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Истинските протестиращи са освиркали Борисов. Решил да се яви пред хората, но объркал нормалните протестиращи с платената си агитка.

  Категорично доказателство, че хората не искат тоталитарни формации, които стоварват автобуси в центъра на София. Нито БСП, нито ГЕРБ.
  Оставка!

 98. 98 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2828 Весело

  Каква изненада за комунетата...оказа се, че случайния превоз не бил само за тях а можело и други да го използват...
  Сменете конституцията бе чугуни...запишете, член първи...с автобуси "случаен превоз" може да се возят само членове на БСП

 99. 99 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#93:"zlobar"]Колкото за данъците я дай да видя колко плащаш и колко ще заболи. Дай една аналитична на сметка Разчети за данъци.[/quote]

  За миналата година корпоративния данък е шестцифрена сума.

  The best way to predict the future is to invent it.
 100. 100 Профил на smile
  smile
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#3] от "ostin22":

  Да чакаш в бездействие алтенатива е в пъти по-глупаво.

  Оставка!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK