Очаква се депутатите да създадат комисия за проверка на данните от тефтерчето на Филип Златанов

Очаква се депутатите да създадат комисия за проверка на данните от тефтерчето на Филип Златанов

© Красимир ЮскеселиевДепутатите ще обсъждат днес доклад за дейност от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси през 2012 г. Очакват се спорове между управляващи и опозиция за тефтерчето на отстранения председател на комисията Филип Златанов, от което излязоха инициалите И.Ф., Б.Б, Ц.Ц.


Макар бившият зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова да не се позна зад инициалите И.Ф. подаде оставка като депутат и от всички постове в партията. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов не са коментирали записаните инициали "Б.Б. и Ц.Ц."


От БСП и ДПС пък обявиха, че комисията за конфликт на интереси е била използвана от бившите управляващи за саморазправа с политическите опоненти.


Очаква се депутатите да създадат и временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушенията, извършени от председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Коментари (33)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  И какво ще му проверяват на тефтерчето?! Какво престъпление е извършено и по кой член от НК?!

  Едно време казваха, че кораба на социализма не върви, защото парата отивала в свирката. Днес е абсолютно същото! Отклоняване на вниманието!Догодина ще теглят 3 млрд заем! И КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА БЕ ПРЕСТЪПНИЦИ?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  И какво точно не е ясно,че да се създава комисия??На БСПто и е трябвало тефтерче с пълно с некакви си инициали в компрометиращ контекст.И О,Чудо!!!!!! Услужливата проститутка наречена Българска Прокуратура открива тефтерче с поръчаните инициали.Блажени тъпанарите ,верващи на тъпи милиционерски номера..

  п

 3. 3 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Минусчиите вече маршируват.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 4. 4 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Да създадат комисия ,която да установи защо всеки си минава турската граница както си иска!

 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  Този за сега държи здраво първото място за най-гламав бръмбар назначен по-високите етажи на властта.

 6. 6 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Никакви комисии,насрочване на избори и разпускане на парламента...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 7. 7 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Да вземат да проверят и тефтерчето на Орешарски. Да видим какво пише срещу назначението на Пеевски: "С.С. - А.Д. - Цв. В."? Пък и за редица други решения.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 8. 8 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Голям гърч преминава през снагата на правоверните ГЕРБаджии, "...бият нашите..."! На амбразурата!

 9. 9 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  "...Очаква се депутатите да създадат комисия за проверка на данните от тефтерчето на Филип Златанов..."

  Аидее, намериха с какво да оправдават заплатите си до Коледа...пък, то ясно - искаш ли една работа да не бъде свършена, създаи Комисия...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 10. 10 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС: Чл. 282. Длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва

 11. 11 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  До коментар [#2] от "aramissss":
  О,Чудо!!!!!! Услужливата проститутка наречена Българска Прокуратура открива тефтерче с поръчаните

  Га ядохте кифтета ни ривахти! Ми нали ББ си го е избрал, по думите на Кокинов? Сега, проститутка! Що така? Закона важи за всички, дори и за "монтанската правна школа"!

 12. 12 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Комисията след многомесечни разследвания и заседания ще установи, че Филип Златанов е имал тефтерче с черни корици.

 13. 13 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Тефтерчето в затвора.

 14. 14 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  За участие в комисия депутатите получават допълнително пари.

 15. 15 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  А една комисия за това кой предложи Пеевски няма ли да има.

 16. 16 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Още един материал, който от Дневник редовна и най-любезно трият:

  Защо тефтерчето на Златанов е било стерилизирано, чрез облъчване?

  На 3-ти септември 2012-та година аз и още един буден гражданин подадохме сигнал до Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, по повод закононарушенията на ЧЕП Владимир Уручев. Минаха повче от шест месеца, през което време комисията беше заета с харченето на вашите пари, за заплати, премии, командировки, семинари и оборудване на нови офиси, категория лукс, в центъра на София, на пешеходната отсечка на булевард „Витоша”. Решение по казуса ЧЕП Уручев нямаше. На третия ден от седмия месец след подаването на сигнала (06/03/2013) се наложи лично да се срещна с председателя на комисията Филип Златанов, в повече от луксозната и прясно оборудвана с тежка мебел заседателна зала към личният му кабинет. След близо две седмици (на 19/03/2013) комисията е постановила решение, което можете да прочетете по-долу 1:1, но в продължение на следващите две седмици все не ни го изпращаше, нито пък публикуваше на интернет страницата си, каквата е практиката. Първоначално бяха публикувани решения взети от комисията след това за ЧЕП Уручев, но навярно след интервюто ми за програма Хоризонт на БНР, на 5-ти април 2013-та, където оповестих случая на всеослушание, те все пак са го публикували. Ето частта, в която комисията изиграва ролята на мръсното бельо на ЧЕП Уручев:

  В хода на производството Комисията установи качеството „член на Европейския парламент“ на В.У.. Законът за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси /Обн., ДВ, бр. 94 от 31.10.2008 г., в сила от 1.01.2009 г./ се прилага спрямо всяко лице, заемащо публична длъжност. Чл. 3 от ЗПУКИ дава изчерпателна дефиниция за това кои са лицата, заемащи публична длъжност.

  Заеманата от У. длъжност на член на ЕП не може да бъде отнесена към нито една от изчерпателно изброените в чл. 3, т. 1-25 от ЗПУКИ. Действително съгласно чл. 3, т. 3 от ЗПУКИ народните представители са лица, заемащи публична длъжност. Нормата на чл. 3 от ЗПУКИ не може да се прилага разширително. В чл. 121 от Изборния кодекс е установено ясно разграничение между статуса на член на Европейския парламент и този на народен представител в националния парламент. Обстоятелството, че У. е избран пряко от гражданите на Република България за член на ЕП не го приравнява на народен представител от гледна точка на ЗПУКИ. Този извод се обосновава и от факта, че членовете на ЕП се групират по политически групи и са независими от държавите-членки, които са ги излъчили. Съгласно чл. 2 от Правилника за дейността на ЕП членовете на Европейския парламент упражняват мандата си независимо. Те не могат да бъдат обвързвани с каквито и да било указания и не могат да поемат задължителен мандат.Предвид тези съображения Комисията приема, че В.У. като член на ЕП не е лице, заемащо публична длъжност, по смисъла на чл. 3 от ЗПУКИ.

  Ето какво гласи цитираният в решението член 121 от Избирателния кодекс:

  Чл. 121. Статусът на член на Европейския парламент е несъвместим със:

  ........................................................

  13. изпълняването на друга служба или извършването на дейност, която е несъвместима с положението на народен представител.

  А несъвместимостта със статута/положението на народен представител е ясно и точно обяснена не къде и да е, че в Конституцията на Република България:

  Чл. 68.

  (1) Народните представители не могат да изпълняват друга държавна служба или да извършват дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.

  Независимо че лично и неколкократно обърнах внимание на председателя на комисията Лозанов на този член 68 от Конституцията на РБ, той даже не е споменат в решението!!!

  ......................................................................................

  След цялата тази сага сега „слугите на народа” ни показват откъси от тефтерчето на момчето за поръчки Филип Златанов, но на никой не му прави впечатление, защо в него не фигурират имената или инициалите на ЧЕП Вл. Ур.??? Всички обичат ЧЕП?

  Минаха цели пет дни от момента на обиските на домовете на Лозанов (в София и Перник) до момента на оповестяването на избрани откъси от тефтерчето. Доста мощни облъчващи дози ще да са използвани, за да се заличи всичко свързано с ЧЕП Ур.?

  И още нещо. Нито една поУитическа „сила”, нито един поУитик, нито една медия „не забелязва” липсата на ЧЕП-а в тефтерчето. НИТО ЕДИН ПОуИТИК, нито една медия или институция. Колко ли взривоопасно е изобличаването и справедливото наказване на този престъпник? Вече втори месец столицата се тресе от протести против системата. Най-цинично в протестите продължават да „участват” поУитици като Мартин Димитров (СДС), Иван Иванов (ДСБ – с Иванов говорих лично за Уручев на 21-ви март 2013 г. в гр. Кюстендил, а той ми отговори, че „нищо не може да се направи”), техния доскорошен съветник в НС, в комисията по енергетика, Емил Горанов и екс-министър Асен Василев – Прозрачното. Жалки нищожества!

  Искрено се надявам, че когато неизбежно и в най-скоро време „геройствата и заслугите” на ЧЕП-а станат публично достояние и „щедро възнаградени” да не е станало прекалено късно.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 17. 17 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  За Ирина Флорин и Борис Бекер ясно, ама кой ли е този ЦЦ.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 18. 18 Профил на america1332002
  america1332002
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ами това тефтерче нали е следствено.как така ще го дават на някой си да го гледа?

 19. 19 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Е сега ще има разпити и бой докато кожената подвързия на тефтерчето не се набръчка и не си признае всичко.

 20. 20 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Не човек а желязо.
  Не тефтерче.

 21. 21 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  [quote#1:"lz2"]Догодина ще теглят 3 млрд заем! И КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА БЕ ПРЕСТЪПНИЦИ?! [/quote]

  Същият, който върна 5-те милиарда увеличение на дълга продуцирано от Дянков плюс 3-те милиарда намаление на резерва.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 22. 22 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#13:"deepblue"]Тефтерчето в затвора.[/quote]
  Тя цацаратурата вече арестува тефтерчето. И то сигурно е в килиите на следствения арест, заедно с бюлетините от Костинброд, колата за подслушване, тоалетното казанче, катерушките...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 23. 23 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1849 Весело

  [quote#9:"Γαλλα"]Аидее, намериха с какво да оправдават заплатите си до Коледа.[/quote]
  На комисарите е отделно, 50 лева за член на комисията и 100 лева за председателя за всяко заседание.

 24. 24 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#17:"tribiri"]ама кой ли е този ЦЦ.[/quote]
  Ами Цецка Цачева е. Ти да не си мислиш, че е оня чичко...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 25. 25 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#23:"Започваме фронтална война с мафията"] и 100 лева за председателя за всяко заседание.[/quote]
  ... И председател е:
  Волният Сидер!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 26. 26 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  "...Очаква се депутатите да създадат комисия за проверка на данните от тефтерчето на Филип Златанов..."

  Има думи, които в последните години придобиха и нови значения. Така и с "комисия". Думичката направо си стана синоним на нищоправене, протакане, липса на резултати, харчове. Скоро такива чудни качества ще придобият и думички като "инициали", например. Скоро всички в държавата ще се псуват и клеветят използвайки инициали и то напълно безнаказано - ха докажи кой стои зад инициалите. Да не говорим пък за "тефтерче". Как се казва, всеки държавен задник с тефтерче.

 27. 27 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 966 Неутрално

  депутатите нямали да направят нещо смислено в края на краищата, като се разпуснат например.

 28. 28 Профил на xps
  xps
  Рейтинг: 450 Неутрално

  В България искаш ли нещо да потъне, създай му комисия.
  Там няколко високо платени "експерти" да обсъждат, дискутират, да дават интервюта и така няколко месеца докато изведнъж по някакъв странен начин се окаже че няма данни за извършено престъпление.

 29. 29 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Не виждам какло лошо има в разследването на тефтерчоприносителя и информацията в тефтерчето. Тя беше достатъчно показателна за пълното сливане на власт и бизнес. Единствения проблем е, че ще бъде използвана само за сплашване и размяна на влиянието, вместо за реални наказателни действия.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 30 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#8] от "batzdravo":


  Голям гърч преминава през снагата на правоверните ГЕРБаджии, "...бият нашите..."! На амбразурата!"

  -Редно е да се гърчат,предизвикаха си го.Притеснява ме дали комисията ще свърши работа,защото по принцип ги създават да заметат нещата.

 31. 31 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Страшно нещо са това - комисиите! Оная, за авиоотряд 28 стигна до изядени 200 грама фастъци и 800 грама лешници от това правителство, но не разследна предишното - за сравнение на резултатите...Историята с "подслушванията" стигнаха до тоалетната на ББ.... Затънаха историите с "фалшивите" бюлетини, стотиците камиони с двойни дъна и тайници за превозването им, далаверите с подмяна на бюлетини, на секционни чували с бюлетини, купуването на цели секционни комисии и се стигне до - направо фалшиви изборни резултати, манипулирани от самия Мишо Константинов....Егати логиката, действителността и идиотщините, предназначени за неграмотни хорица...

 32. 32 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 611 Любопитно

  Аз няма да забравя, когато гръмнаха Иван Тодоров Доктора - незабавно от телефона му изчезнал телефонния указател и последните проведени разговори ... и как става това, като е било пълно със следователи и полицаи ?!? ... освен някой от тях да е изтрил въпросните неща ... та и със това тефтерче - винаги може да се провери в мобилните оператори на кого е звъняно от телефона на Златанов ...

 33. 33 Профил на niamalosho8
  niamalosho8
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Реваншизма плодължава...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK