Днес е разрешен ловът на дребен дивеч

Днес е разрешен ловът на дребен дивеч

© Георги КожухаровВъпреки, че е петък и днес е позволено ловуването, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.


Според разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча, е позволено груповото и индивидуално ловуване на дребен дивеч в петък, 6 септември - Ден на Съединението, обявен за официален празник, както и съответно в събота и неделя 7 и 8 септември 2013 г.


Според нормативната уредба се разрешава ловуването и в дните, обявени за официални празници.
Груповото и индивидуално ловуване на дребен дивеч по линия на организирания ловен туризъм и в дивечовъдните участъци, предоставени за стопанисване и ползване на юридически лица, трябва да се извършва в не повече от 3 от 7 последователни дни за един ловностопански район или по график, утвърден от държавното горско стопанство.


Изпълнителната агенция по горите продължава масовите проверки по време на ловните излети на дребен мигриращ дивеч за спазването на нормите за отстрел и разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча, както и Бернската Конвенция.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK