Водещите Цолова и Николаев: Някой внушава, че зад всяко човешко действие стоят пари

Анна Цолова и Виктор Николаев

© БиТиВи

Анна Цолова и Виктор НиколаевВодещите Анна Цолова и Виктор Николаев, които наскоро преминаха от Би Ти Ви в конкурента й Нова телевизия, където от понеделник започват да водят сутрешния блок, заявиха пред новата си медия, че проблемът, заради който са напуснали, не е в Би Ти Ви, а извън нея.  


Те отрекоха, че мотив за смяната на работното място е висока заплата, каквито публикации в медиите има. Заподозряха, че някой се опитва да накара хората да ги намразят, като се тиражират нереално високи и неверни суми на заплащането им. Някой внушава, че всяко човешко действие може да бъде облечено в пари, коментираха двамата водещи и дадоха пример с подобни обвиненията и по адрес на протестиращите срещу сегашното управление.


Журналистите не трябва да съществуват, за да бъдат харесвани и угоявани от властта, трябва да са опозиция на властта, каза Цолова.  


Двамата казаха, че винаги са задавали на политиците логичните, а не дръзките или смелите въпроси, но въпреки това не винаги са получавали отговори. Коментираха, че медийната среда в страната е такава, че вече изглежда смело да зададеш логичния въпрос.Колко е жалко когато задаването на един логичен въпрос се превръща геройство, каза Цолова и напомни, че не случайно България е на едно от последните места в ЕС по медийна свобода. Истината се оказа изключително луксозно и скъпо място, което не всеки може да си позволи, добави Николаев. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK