ДСБ иска отчет какво е свършил премиерът по арбитража за "Белене" (видео)

АЕЦ Белене

© Красимир Юскеселиев

АЕЦ БеленеДСБ настоява министър-председателят да представи публично отчет за всички действия, предприети от него за защита на българските интереси в арбитражното дело срещу "Атомстройекспорт". Това обяви на извънредна пресконференция бившият депутат и член на ръководството на партията Иван Иванов.


Поводът е писмото, представено от ГЕРБ в парламента и изпратено от защитника на България по делото - адвокатската кантора White & Case, до министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и до ръководството на Националната електрическа компания (НЕК). В него адвокатите изразяват безпокойство, че министерството на Стойнев не отговаря на писмата им и заради забавянето има опасност България да загуби делото.


Иванов заяви, че ДСБ ще сезира главния прокурор, който да разследва "действия или бездействия, които умишлено са довели до ущърб на интересите на България и могат да доведат до огромна вреда".
"Документът доказва, че правителството укрива важна информация от адвокатите. В същото време със свое изявление министър-председателят реално прави услуга на "Атомстройекспорт", каза още той, имайки предвид изказването на Орешарски в края на май, че България почти сигурно ще загуби делото.


Иванов добави, че очевидно министър-председателят обслужвал интересите на Кремъл, а не на България.На въпрос кой трябва да понесе отговорността за случая Димитър Бъчваров, също член на ръководството на ДСБ, посочи, че правителството и целият кабинет трябвало незабавно да подадат оставка, защото това била единствената форма на отговорност в политиката. "Но поне се дава отчет на гражданите кой какви ги е свършил."


Бъчваров допусна, че е възможен сценарий, при който България умишлено да загуби арбитража, след което на фона на задължението от 1 млрд. евро управляващите да започнат да убеждават хората, че е по-добре проектът за АЕЦ "Белене" да бъде продължен.


Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ДСБ........

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 2. 2 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  Е нали каза вече, че ще го загубим, какво искате точно да прави?

  ден година храни.
 3. 3 Профил на Михаил
  Михаил
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Крил се е по дупките.

  Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
 4. 4 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Весело

  Какво е свършил ли? Дава редовно информация на Атомекспорт строй, как да спечели делото срещу България, малко ли е това...

 5. 5 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Браво, бой по кратуните на националните предатели, които насила ни тикат в "прегръдките" на Русия.

  The best way to predict the future is to invent it.
 6. 6 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Министър-председателят е зает с по-важни дела - разучава тайните изходи на министерства и др. разни публични сгради, че след тия отчети нищо добро не го чака.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 7. 7 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Иванов добави, че очевидно министър-председателят обслужвал интересите на Кремъл, а не на България."

  Почти всеки министър-председател в България, от 1944 година насам, се назначава именно за това. Някои от тях бяха и руски (съветски) поданици и не знаеха добре български.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 8. 8 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Не само оставка, а направо при митичния бай Ставри!

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 9. 9 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Не са дсб тези, които да искат каквото и да било.

 10. 10 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 676 Весело

  Човек ще си каже, че ДСБ е българското КПСС и притежава цялата власт, като чете такива казионни материали

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 11. 11 Профил на ms.lilly
  ms.lilly
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Адвокатите си вързаха гащите по адвокатски с това писмо, прехвърляйки изцяло отговорността за изхода на делото върху България. А ББ им направи услуга като им публикува писмото.
  Единствената адекватна реакция идва от ДСБ, макар и с малко закъснение.

 12. 12 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Има си парламентарен контрол. Парламентарно представените партии могат да искат и изискват обяснения, дсб са едно политическо нищо, техните искания не значат нищо.

 13. 13 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#12] от "reakzioner":

  Проблемът е, че няма парламентарно представени граждани, смехурко. И че в парламента няма кой да задава въпроси, щото има само червен боклук.

  ден година храни.
 14. 14 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#9:"reakzioner"]Не са дсб тези, които да искат каквото и да било.[/quote]

  Направо да ги забраним и да ги пратим в концлагер.

  The best way to predict the future is to invent it.
 15. 15 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  сега изходите са само два ,да изгубим арбитража и да платим близо 2 милиарда за нищо или да не изгубим арбитража и да построим централа за 12.5 милиарда евро ,която ще произвежда неизвестно какво ,на каква цена и ще бъде продавано на паздар ,който практически е неизвестен Това са 2 те опции ,азсмятам ,че и двете са така измислени ,че от тях винаги печеливши са БСП и Русия ,а губещи сме всички ние ,гражданите на страната .Но уви ,комунистите са на власт ,останалите не желаят да гласуват ,не участват ,защото не ги засяга и това ще доведе до огромни разходи за България ,което не е страшно ,щото на фона на либерализирания пазар всеки ще си купува енергия откъдето му е евтино ,но това определено не е Белене ,защото от там енергията едва ли ще е евтина ,напротив ,дори спрямо Козлодуй ще е в пъти по скъпа ,което предполага пак неустойки на руснаците ,че централата не работи ,че не се продава тока ,а аз съм далеко от мисълта ,че комунистите няма да сключат поне 30 годишни договори занапред ,за да заробят народа и да го накажат ,че не ги иска ,така както направиха и с Мариците и с соларите ,плащай и не питай ,е да ,ама не .

 16. 16 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#12:"reakzioner"]Парламентарно представените партии[/quote]

  Тези партии представляват 36% от избирателите.

  The best way to predict the future is to invent it.
 17. 17 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  Правителството занемарява български интерес за 1 млрд. евро

  Димитър Бъчваров: Тази извънредна пресконференция е последният повод. При нас постъпиха автентични документи, които показват, че Правителството и министърът на икономиката и енергетиката са бездействали по повод осигуряване на информация и правна защита на българската страна в защитата по арбитражния спор по казуса “Белене” с „Атомстрой експорт”. От консултантската фирма, една от най-големите и престижни "Уайт енд Кейс" ("White and Case" са изпратили последно предупредително писмо, в което казват, че поради това бездействие се повишават рисковете от лош изход в този спор. Останало е критично малко време, при което трябва да се вземат незабавни мерки, които правителството досега не е предприело, за да се предотврати загуба от 1 млрд. евро иск и много други тежки последствия за националната сигурност, които ще се породят през НЕК и енергийната система на България следствие на този иск. Сигналът е тревожен. Сигналът показва, че българското правителство е в цайт нот, а една елементарна резолюция е забавена от страна на министъра девет дни, въпреки тези критични срокове и никой не знае в момента, как, какви действия са предприети, защитени ли са изобщо българските интереси и дали умишлено, шансовете за защита и за намаляване щетите от неблагоприятните последствия, не са провокирани, вместо да бъдат предотвратени от страна на отговорните министри на Правителството и други длъжностни лица. Искаме да ви припомним факта, който на фона на това, което ви съобщаваме става особено тревожен, че министър-председателят направи изключително не премерено и пораженческо изказване, което след това се помъчи да обяснява и да се оправдава, като допусна директно, че българската страна, едва ли не със сигурност ще загуби този спор, докато мнението на нашия защитник "Уайт енд Кейс" ("White and Case", съвсем не е било такова по онова време. И във връзка с всичко това ще дам думата на г-н Иван Иванов да допълни позицията на ДСБ.

  Иван Иванов: Искам да заявя от името на ДСБ следното, първо: документите, с които разполагам доказват, че правителството укрива важна информация от наетата от България адвокатска кантора, това което защитава нашите интереси. В същото време със свое изявление министър-председателят реално прави услуга на “Атомстрой експорт”. Това уличава министър-председателя, че обслужва интересите на Кремъл, а не на България. Второ: По тази причина министър-председателят, настояваме да представи публично отчет за всички действия предприети от него за защита на българските интереси в арбитражното дело срещу “Атомстрой експорт”. На трето место: призовавам и структурите на гражданското общество с всички възможни законови действия да упражнят контрол върху органите на трите власти призвани да защитават българските интереси в това дело. И на четвърто място: в така създалата се ситуация ние виждаме още един изключително силен аргумент в подкрепа на искането на протестиращите за оставка на Правителството “Орешарски”. Накрая ще ви информирам, че ДСБ, ще подпишем и изпратим сигнал до главния прокурор на Републиката, който да разследва действия или бездействия също, които умишлено са довели до ущърб на интересите на България и могат да доведат до огромна вреда.
  Въпрос: Как се сдобихте с тези документи, за които става въпрос? И понеже преди по-малко от половин час ГЕРБ излязоха с подобна позиция в НС, има ли някаква връзка в действията ви и как сте получили подобни документи?
  Димитър Бъчваров: Получихме документите от НС днес, те са публично разпространени от депутати и журналисти. А това, че ГЕРБ реагира е по принцип правилно. Ситуацията е много тревожна. Има всички основания да се предполагат умишлени действия. Трябва да се реагира и ние изразихме това в прочетената от г-н Иванов позиция. Никога не сме допускали, че може така грубо да се занемари интерес за 1 млрд. евро и което е още по-лошо да се постави националната сигурност под заплаха, защото загубата на арбитражно дело в такъв размер означава фактически, че НЕК ще фалира. Означава, че българската държава ще бъде натоварена, защото тя е гарант на НЕК по всичките му транзакции, с огромна финансова тежест. Означава дълбоко и организационно разстройство на икономическата среда в страната. Означава безпрецедентно задълбочаване на икономическата и политическата криза. За това е нашата незабавна реакция. Даже бих изразил учудване, че останалите парии в парламента, които и да са те, включително и БСП, след наличието на тази информация, не реагират, не поемат отговорност, не търсят отговорност, а би трябвало да реагират.

  Иван Иванов: Искам само да добавя, че двамата с г-н Бъчваров сме членове на инициативния комитет “Не на измамата Белене”, който участваше по един изключително активен начин в референдума на 27 януари. В това отношение ДСБ винаги са били флагман за всички действия на този наистина най-голям корупционен проект на българския преход, на тази най-голяма измама на българските данъкоплатци и само ще отбележа два неща, които са в документите предоставени на нас, а аз разбирам от вас, че са ви предоставени в НС. В единия директно се заявява, че последицата от това бездействие на Правителството, че активите на НЕК са посредством застрашени и малко по-късно, че това ще доведе до опасност потенциална за българските данъкоплатци, т.е всички български граждани.
  Въпрос: Казахте, че резолюцията е била забавена. С колко дни? Знаете ли колко правителства са укривали подобна информация?

  Иван Иванов: Аз не правя статистика на укриваната информация от българските правителства. Но мога да ви кажа следното – за първи път България се явява страна по арбитражно дело, в което трябва да защитим интересите си, защото в противен случай ще бъдем засегнати с 1 млрд. евро. По тази причина един държавник, ако иска да бъде отговорен пред българските граждани трябва не девет дни, девет часа не трябва да забавя този документ. Това, което каза г-н Бъчваров е само един детайл на цялата тази сага, защото реално в самото начало на писмото се заявява първо, че срещата на представителите на „Уайт енд кейс” ( White and case ) с министър Стойнев се е провела на 9-ти август. Днес ако се не лъжа сме 18-ти септември. И второ – след тази среща, на която те устно са поискали всичко това като документи, списък на свидетели и т.н. са изпратили нарочно писмо с дата 23-ти август и започват с това, че след като са изпратили спешно писмо, от тогава до сега не са получили никакъв отговор. Аз питам това ли е поведението на български министър, за да защити интересите на страната ни? Един месец, който е повече от половината от срока, който се дава, при това срока пред арбитражния съд е строго формализиран – до 25 октомври трябва да бъдат представени всичките аргументи и всички документи. Аз искам да допълня, че по време на посещението на представителите на „Уайт енд кейс” в България те се срещнаха с редица представители, работещи в областта на енергетиката, аз представих няколко документа в защита на българската позиция, които очевидно не бяха представени от официалната изпълнителна власт.
  Димитър Бъчваров: Искам също да добавя, че защитата по дело за толкова голям интерес е много голяма по обем и сложност работа. Дори за фирма като „Уайт енд кейс”. Трябва да се систематизират документи, да се направят правни изводи за всеки един от тях, да се вземат показания от свидетели, тези свидетели да се ангажират официално, всичко това трябва да се предаде и да се направи заключителна юридическа обосновка на много задълбочена и широка по обем от страна на защитника. Щом до момента няма никаква реакция, този срок до 25 октомври е изключително критичен. Да, резолюция има от 3-ти септември, това е последното предупредително писмо. Резолюцията е сложена на 11-ти септември, която насочва към по-нататъчни лица в енергетиката, няма да ги споменаваме тук поименно, не това е целта. Това е безпрецедентен случай на реакция.

  Иван Иванов: Само ще допълня защо е избрана именно „Уайт енд кейс” – защото това е кантората, която спечели дела на Полша и Чехия срещу руската страна в областта на енергетиката. Макар и в други области на енергетиката. Една от най-силните адвокатски кантори не само в Европа, но и в света. И тревожният тон в писмото показва, че това са хора, които не искат да рискуват своя авторитет и залагат на това, че трябва да спечелят делото на България срещу Атомстройекспорт. Уви българските официални власти нямат същото намерение. За мен това е предателство на националните ни интереси.

  Димитър Бъчваров: Разбира се бихме могли да спекулираме много тежко с тези факти. Бихме могли да предположим сценарий, при който умишлено да се загуби този арбитраж, след което на фона на едно задължение от 1 млрд. евро да започнат да убеждават българите, че е по-добре да продължим проекта. Може и други мащабни корупционни схеми да има в този случай, всичко е възможно. Засега ще се въздържим, само казвам как би могло да се коментира всичко това. Но обикновено заинтересованата страна притиска своя защитник да върши работа, да дава отчети, да представи увереност и сигурност на своя клиент, че ще спечели делото. Това е безпрецедентен случай, когато защитника алармира този, който го е наел, че няма никакво съдействие от него. На езика на отношенията в тази сфера и то с такива фирми от мащаба на „Уайт енд кейс” положението е повече от опасно за България.
  Въпрос: Според вас кой и под каква форма трябва да понесе отговорността?

  Димитър Бъчваров: В политиката има само една форма, която лично министър – председателя направи декларация още в първите дни на своя мандат. Това показва, че той е ангажиран, че следи проблема. Според вас кой е отговорен за тази ситуация? Разбира се, че той и целия кабинет. В такава ситуация се подава оставка незабавно. Но поне се дава отчет на гражданите кой какви ги е свършил.
  Иван Иванов: И някак си в този контекст ще припомня двете изявления на Пламен Орешарски, които допълват цялата картина. В едното той заяви, че имал усещането, че трябва да продължим със строителството на АЕЦ „Белене”, усещане, което е против нормалната логика и против законите на страната, защото има решение на НС за прекратяване на проекта и най-малко мин. председателя е този, който би трябвало да дава сигнал за нарушаване на конституцията. Второто, което той заяви е, че е голяма вероятността България да загуби арбитражното дело в Женева. След това притиснат от вас, журналистите, той започна да се измъква от тази ситуация, включително и в НС миналата седмица от отправен към него въпрос. А истината е, че той направи тези изявления, което хвърля тежка сянка върху позицията му. Като министър – председател той е длъжен до последния възможен момент с най-силни и многобройни аргументи да защитава българската позиция. Защото защита на българската позиция означава защита на 1 млрд. евро за българската държава. Благодаря ви.

 18. 18 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Нямали кауза. Кой каза?

  Защо ако не да?!
 19. 19 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Точно така - сигнал до Цацаров. Защото в тези действия и бездействия на правителството се отразява половината Наказателен кодекс!!!
  ОСТАВКА и СЪД!!!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 20. 20 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  [quote#16:"virakocha"]Тези партии представляват 36% от избирателите.[/quote]

  Това няма никакво значение. Малка избирателна активност и много малки партии водят до малко представени избиратели.

 21. 21 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  [quote#14:"virakocha"]Направо да ги забраним и да ги пратим в концлагер.[/quote]

  Не! Просто не трябва да се вземат насериозно.

 22. 22 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 683 Неутрално

  [quote#11:"ms.lilly"]А ББ им направи услуга като им публикува писмото. [/quote]

  Министър Стойнев съобщи, че от февруари 2013 г. до месец май 2013 г,, когато властта е била в ГЕРБ са били нарушени коректните отношения с адвокатската кантора, която води защитата на България и не са били изплащани хонорарите й.

  Това забавяне от четири месеца е доста притеснително, смята Стойнев. Той зададе и въпроса: Защо е нарушаван толкова дълго договора между НЕК и консултанта по едно сложно арбитражно дело? Така са се създавали условия да се задълбочат проблемите на и без това намиращата се в трудно положение държавна енергийна компания, добави той.

 23. 23 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#8:"Орешко Работният, покажи си тефтерчето"]Не само оставка, а направо при митичния бай Ставри![/quote]
  Изобщо не е митичен. Съвсем реална персона си е. И си пада малко антикомунист.
  Затова съм сигурен в обгрижването, което ще прояви към новите си червени питомци...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 24. 24 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Парламентарните сили могат да ИСКАТ !!!
  Маргиналите извън парламента могат само да напишат молба ... и да чакат някакъв отговор

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  Още един предател на България! Такива личности трябва да бъдат изправени пред съда, да им бъде отнета всякаква възможност да заемат държавни длъжности и да бъдат вкарани в затвора за десетки години!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#16:"virakocha"]Тези партии представляват 36% от избирателите.[/quote]При демокрация се броят ГЛАСУВАЩИ ГРАЖДАНИ, НЕгласуващи овце и разхождащи се говеда НЕ се броят ! На 12 май за гъби ли бяхте пак .. или пак гласувахте с отвращение?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 27. 27 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Весело

  Премиерът кога ли е отговарял смислено на въпроси, та сега да го прави. Ше има едно мрънкане ... ми тука ... такова ... едни пари ... ама ... не сме ние ...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 28. 28 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Стойнев:Арбитражното производство с руската компания тече и трябва да бъдем прецизни във всички публични изявления, за да не изнасяме факти и мнения, които могат да се използват срещу страната ни. Това е и съвета на адвокатската кантора , която е поела защитата на интересите на страната ни, допълни Стойнев.

  Изпратени са разяснителни писма и покани за среща по темата към всички ръководства, които са били в сферата на НЕК, министри и премиери, в това число Бойко Борисов, Трайчо Трайков и Делян Добрев. От февруари 2013 г. до месец май 2013 г са били нарушени коректните отношения с адвокатската кантора, която води защитата на България.

  Не използвайте сериозни проблеми на страната, за да печелите медийно време и обществено внимание, обърна се Стойнев към политическите сили. Не поставяйте политическите си интереси над наицоналните. Ако ГЕРБ и десните партии имат притеснения, могат да ги изразят по съвсем различен начин, а не с необмислени коментари пред медиите, завърши той. /БЛИЦ

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Любопитно

  След 1944 има следните български мин.председатели - официално руски граждани:

  1.Георгий Михайлович Димитров
  2.Васил Едикой си Коларов
  3.Вълко Едикойси Червенков
  4.Гриша Едикой си Филипов
  5.Андрей Карлович Луканов
  6.Сергей Дмитриевич Станиш


  Повечето от горните са имали само съветски/руски / паспорти.
  Тези които не са руски граждани, са най-често сътрудници на КГБ/ДС. Неколцината останали извън горните групи са обикновени рубладжии...

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#16:"virakocha"]Тези партии представляват 36% от избирателите.[/quote]
  Тези партии организираха тенденциозно манипулирани избори, което ги прави непарламентарни и подсъдни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#9:"reakzioner"]Не са ДСБ тези, които да искат каквото и да било.[/quote]+++ Пълна неадекватност и самозабрава със мания за величие - клиничен случай са ДСБ

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 33. 33 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  "ДСБ иска отчет какво е свършил премиерът по арбитража за "Белене""

  ДСБ пак не се в час! Правителството можже да е предприело хиляди действия и могат с часове да ни омайват с отчети! Но не това е важното! Ако обаче, не е извършило само ЕДНО ДЕЙСТВИЕ, може да провали делото!

  Затова въпросът е: ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ Е СВЪРШИЛО ТОВА, КОЕТО ИСКАТ АДВОКАТИТЕ???

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#29:"reakzioner"] Тези дето са гласували какви са? [/quote]
  Имаш предвид аркадашите на Ангел Рашков ли?

  "...Синът на цар Киро: С наша помощ се обръщат избори.."

  http://www.vesti.bg/bulgaria/sinyt-na-car-kiro-s-nasha-pomosht-se-obryshtat-izbori-5993898

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  [quote#31:"Храбър"]Тези партии организираха тенденциозно манипулирани избори, което ги прави непарламентарни и подсъдни![/quote]


  Да бе да! Някой виновен на Командиря ти, че българските избиратели бягат от него, както дяволът от тамян.

 36. 36 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  [quote#34:"Храбър"]Имаш предвид аркадашите на Ангел Рашков ли? [/quote]

  Те не са ли български граждани с избирателни права–

 37. 37 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 683 Неутрално
 38. 38 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  ... най-добре да идва Бундесвера!

 39. 39 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#29] от "reakzioner":

  Твърд електорат, който не мисли и вече плаща по-висок ток, пенционери, които чакат 1000 лева пенция, цигани, които си прибраха колкото там на глас, турци, които ще продават тутун на държавата още един мандат и лумпените от атака, които гласуват за черните очи на Палко.

  Граждани и умни хора в тия групи няма, генетично обусловено.

  ден година храни.
 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#20:"reakzioner"]Това няма никакво значение.[/quote]
  Само болшевик може да плещи такива глупости!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Весело

  [quote#5:"virakocha"]Браво, бой по кратуните на националните предатели, които насила ни тикат в "прегръдките" на Русия.[/quote]Това със 3 % мощност ... и извън Парламента ...
  ... това да не ти е детска градина форум е !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#36:"reakzioner"]Те не са ли български граждани с избирателни права– [/quote]
  Такива, които не са избирали според мнението си, а подкупени от ДПС и БСП.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Те хубаво искат. Ама да бяха влезнали в парламента пък тогава да искат. Защото сега искането им тежи, точно колкото и моето искане. И аз искам да ми се отчете Орешарски... ама няма.

 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#41:"EVOLYUCIONER"]Това със 3 % мощност ... и извън Парламента ... [/quote]
  Това прави ли ги по-малко българи в сравнение с предателите от БСП/ДПС/Атака!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  [quote#24:"EVOLYUCIONER"]Парламентарните сили могат да ИСКАТ !!!
  Маргиналите извън парламента могат само да напишат молба ... и да чакат някакъв отговор [/quote]
  Викаш те не са граждани, нямат права като тия дето си имат депутатин у парламента, не могат да искат отчет(щото депутатите и правителството май представялват целия народ без значение от коя партия са),викаш да си плащат там данъците и да мълчат,нищо че и те хрантутят депутатите.... маргиналите им с маргинали такива дето посмели да искат нещо....Абе, направо са си втора класа, щото нямали парламентарно представителство....
  Аз ти казвам Бай Тане да се успокоиш малко и по трезво да го даваш.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 46. 46 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#12:"reakzioner"]Има си парламентарен контрол. Парламентарно представените партии могат да искат и изискват обяснения, дсб са едно политическо нищо, техните искания не значат нищо.[/quote]Седерастията правила не признава , ами никой не ги взема на сериозно вече. В подобни изявления искат да окуражат последните си фенове ...и тримата, ама единия не е сигурен!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#35:"reakzioner"]Да бе да! Някой виновен на Командиря ти, че българските избиратели бягат от него, както дяволът от тамян. [/quote]
  Да нарушиш закона за парламентарните избори не е ли подсъдно. Не е ли това достатъчно парламентарните избори да се обявят за незаконни и невалидни?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  [quote#42:"Храбър"]Такива, които не са избирали според мнението си, а подкупени от ДПС и БСП.[/quote]


  Ех, непросветеност костовашка! Няма как да са подкупени, защото не са длъжмостни лица.

 49. 49 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  [quote#47:"Храбър"] Не е ли това достатъчно парламентарните избори да се обявят за незаконни и невалидни?[/quote]

  КС съд каза че не е достатъчно.

 50. 50 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  [quote#39:"патиуанчо"]Граждани и умни хора в тия групи няма, генетично обусловено.[/quote]

  Това си е твое мнение. Избирателният ни закон не прави разлика между цигани, турци, българи, костовашки сектанти и т.н.

 51. 51 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#45:"Cherry_Paprika"]нямат права като тия дето си имат депутатин у парламента, не могат да искат отчет[/quote]Депутатите имат ПРАВО да искат отчет на Парламентарния контрол всеки петък ... а Гражданите по гражданския ред ... Пожелавам им да влязат в парламента на следващите избори

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 52. 52 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#43:"niakoi_si"]Те хубаво искат. Ама да бяха влезнали в парламента пък тогава да искат. Защото сега искането им тежи, точно колкото и моето искане. [/quote]+++ ТОЧНО !!! ... и да си знаят мястото

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#49:"reakzioner"]КС съд каза че не е достатъчно. [/quote]
  Говориш за съда назначен от Гоце и БСП/ДПС!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#44:"Храбър"]Това прави ли ги по-малко българи в сравнение с предателите от БСП/ДПС/Атака!?[/quote]Прави ги по-малко представени !!!
  Това реши НАРОДА на 12 май !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Гневно

  Приоритет на правителството е да загуби делото и даде зелена светлина на руснаците за АЕЦ Козлодуй.На това му се вика НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!
  ОСТАВКА!

  Tony
 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#54:"EVOLYUCIONER"]Това реши НАРОДА на 12 май ! [/quote]
  Народа ли реши от зор за власт БСП да се подложат на ДПС и Атака?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  [quote#53:"Храбър"]Говориш за съда назначен от Гоце и БСП/ДПС![/quote]

  Говоря за една българска институция, която е компетентна да се изказва по интересуващия те въпрос, и чието мнение е задължително дори за костовашките сектанти.

 58. 58 Профил на felis_catus
  felis_catus
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#51] от "EVOLYUCIONER":

  Колега, ако заради бездействие на длъжностни лица от правителството ни натресат да плащаме 2 милиарда лева неустойки пак ли такива процедурно-философски песни ще пеете? Или за вас по 285 лева на калпак от населението са сума, незаслужаваща вашето височайше внимание?

 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#46:"EVOLYUCIONER"]Седерастията правила не признава , ами никой не ги взема на сериозно вече. [/quote]
  Кои правила? Тези да излъжеш собствените си избиратели, да избегнеш каквито и да е дебати за начинът по който да се излезе от кризата в страната, да го обърнеш на надплюване и така да опорочиш всякакви възможности за истински избор?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на ton.the.truth
  ton.the.truth
  Рейтинг: 402 Гневно

  Незнам кои се чувстват парламентарно представени и кои не. Истината е че при всички положения тези действия на правителството с показно бездействие, ще докарат страната до много дълга криза. За наше съжаление повечето млади и умни българи напуснаха страната, а тук по- голяма част от твърдия електорат на БСП и ДПС са над 60 годишни, които гледат вождовете си със сълзи от умиление в очите. Не искам да дискриминаирам хората, но те са много по подативли на манипулации от колкото по-младото поколение. Казвам за всички които ги е грижа за България - Русия ще "оправи" България, но не по начина по който ни се иска, а буквално. Втория по богатсво китаец няма да съживи икономиката. Нито пък така чаканите заеми, които предстоят да се теглят. Нито пък Белене е икономически изгоден проект за нас( за други е). Не го казвам аз, а видни специалисти в областа, които не са българи и си имат понятие от тази материя( за разлика от много от нас ). За финал ще кажа че имаше референдум, и мисля че управляващите трябва да се вслушат в гласа на народа, защото те са избрани от народа( и да работят в негова полза, а не след избори да правят каквото си знаят за собствени облаги ).

 61. 61 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  [quote#59:"Храбър"]да го обърнеш на надплюване и така да опорочиш всякакви възможности за истински избор[/quote]

  Хайде бе! Ти нали направи истинския избор и какво? Колко процента подкрепиха Командиря ти?

 62. 62 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  [quote#51:"EVOLYUCIONER"]Гражданите по гражданския ред [/quote]
  Аха, точно де, освен че са политически обвързани, хората от ДСБ са и граждани. В пълното си право са да искат яснота по казуса, и като граждани и ....като партия,щото бай ТАне и те го плащат тоя масраф.
  Да ти цитирам:
  "ДСБ настоява министър-председателят да представи публично отчет за всички действия, предприети от него за защита на българските интереси в арбитражното дело срещу "Атомстройекспорт"
  -------
  Та какво нередно има в това да настояват за информация по тоя казус,след като и те хрантутят със своите данъци оная Ферма за животни настояща на жълтите павета?ХАйде малко по - НЕнадменни да бъдем,щото всички сме в кюпа с Арбитража и заедно ще им плащаме за тъпотиите и некадърието.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#48:"reakzioner"]Ех, непросветеност костовашка! Няма как да са подкупени, защото не са длъжмостни лица. [/quote]
  Не се хващай за думата. Купени или подкупени не е от голямо значение. По-важното е, че БСП/ДПС нарушават закона за изборите, а това е подсъдно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#62:"Cherry_Paprika"]ХАйде малко по - НЕнадменни да бъдем...[/quote]
  Това червените "аристократи" не могат да го схванат. Те си мислят, че нещата не са се променили от времето на тато и продължават да се държат като богоизбрани.
  Точно тази им заблуда обаче ще ги погуби.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Весело

  До 61

  Покрепящите официалнана власт се наричат отколе "казионни".

  А казионен реакционер - голям майтап...

 66. 66 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#1] от "mtmvb":


  ДСБ.."

  -ГЕРБ предоставя писмо,ДСБ задава въпроси-много си омешаха шапките...

 67. 67 Профил на mib58316647-Жалки и смешни цензури сте
  mib58316647-Жалки и смешни цензури сте
  Рейтинг: 438 Весело

  Интересно, кой ли би обърнал внимание на ДСБ? Как да им отговори Орешарски? Да им отиде на гости ли? Ако иска Радан, нека да чака някой гербер-депутат пред парламента и да го помоли да му свърши услуга. Онзи ако се навие може да го оформи като парламентарно питане някой петък.

 68. 68 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#50] от "reakzioner":

  Избирателният закон забранява купуването на гласове, но нефелната изпълнителна и съдебна власт създават атмосфера, в която за купуващите няма последствия, въпреки че това е посегателство срещу държавността по-страшно и от национално предателство.

  Изборът на нелегитимни институции -- парламент и правителство -- след такиа избори обаче имат много и сериозни последствия, за които "избраните" не носят отговорност.

  Това е проблемът на България.

  ден година храни.
 69. 69 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  До коментар [#7] от "Dehumanizer":

  [quote#7:"Dehumanizer"]Почти всеки министър-председател в България, от 1944 година насам, се назначава именно за това. Някои от тях бяха и руски (съветски) поданици и не знаеха добре български. [/quote]

  Със сигурност съветски граждани:

  Георги Димитров
  Гриша Филипов
  Андрей Луканов
  Сергей Станишев

  Силно заподозрени:

  Васил Коларов
  Вълко Червенков

  Като добавим и руснаците:

  Казимир Ернрот
  Леонид Соболев

  то въобще имали ли сме българин за премиер или сме имали все губернатори?

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 70. 70 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1138 Любопитно

  Какво очаквате от правителството на Петата колона?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 71. 71 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#12:"reakzioner"]Има си парламентарен контрол. Парламентарно представените партии могат да искат и изискват обяснения, дсб са едно политическо нищо, техните искания не значат нищо. [/quote]

  Ако бяха политическо нищо, комплексиран индивид като теб нямаше да изпада в бяс и да хвърля пръски по монитора при всяка новина, свързана с ДСБ. Май доста надълбоко са ти бръкнали, а професоре по право ? :Д

 72. 72 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  ДСБ защо не иска отчет и от служебното правителство? Простотията е започнала тогава! Или Райков си купи мястото в Париж с "бомба със закъснител", като видя дебелия край!

 73. 73 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#21:"reakzioner"]Не! Просто не трябва да се вземат насериозно.[/quote]
  Ти може и да не ги вземаш насериозно, но ДСБ съвсем сериозно смятат да ви вземат насериозно, комуняшки предатели на нац. интереси на България.

 74. 74 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#67:"mib58316647"]Интересно, кой ли би обърнал внимание на ДСБ? Как да им отговори Орешарски? Да им отиде на гости ли? [/quote]
  А да ти прави впечатление, че в западните демокрации, кък които и ние уж се стремим, министър-председателите им освен да се отчитат пред парламентите, по въпроси от национално значение дават публични пресконференции, правят обръщения към нацията и т.н. Или въпрос за 2 млрд, а не дай си Боже да стане за 20 млрд. ти се струва маловажен от нац. гледна точка?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK