Планът "Орешарски" без ревизия на наследството на ГЕРБ, за да не стане лъжливото овчарче

Пламен Орешарски

© Юлия Лазарова

Пламен ОрешарскиКабинетът "Орешарски" не е ревизирало управлението на правителството на ГЕРБ, за да не попадне в сюжета на приказката за лъжливото овчарче. Това каза премиерът Пламен Орешарски при представянето на програмата на правителството пред депутатите.


"Задоволили сме с най-общи характеристики на завареното наследство. Считам, че след като предходното правителство на ГЕРБ дълго преекспонира темата и така упорито обясняваше своите неблагополучия с предшествениците си за последните над 60 години, опитите за каквато и да реалистична оценка на стартовата база биха рискували да попаднат в сюжета на приказката за лъжливото овчарче", каза той.


Вчера при обсъждането на отчета на кабинета за първите 100 дни управление лидерът на "Атака" Волен Сидеров критикува Орешарски, че няма ред за наследството на ГЕРБ. Днес Сидеров отсъства от заседанието, както и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който замина за Гърмен, където тече предизборна кампания за кмет на общината.
В програмата, озаглавена "Държавност, развитие, справедливост", терминът "борба с корупцията" отсъства съзнателно, обясни Орешарски. По думите му правителството смята корупцията за следствие, и затова е решено да се бори с причините и предпоставките за нея. Той добави, че затова се предвижда въвеждане на електронни публични услуги, електронни търгове, подобряване на административните услуги и отчетливи стъпки за изграждане на електронното правителство.


Орешарски акцентира и на ключов според него фактор, с който не можахме да се справим през целия преход - доверието в институциите и върховенството на закона - сфера, в която отстъплението като че ли е най-видимо. Доверието в закона не се свежда само до справедлив съдебен процес, а еднакви правила и ефективни механизми за прилагането им за всички, еднакво третиране на всички социални групи, коментира той.


Според Орешарски ненавременното изплащане на задълженията на държавата и институционалното, а не еднолично вземане на решения, също са част от най-важните елементи на върховенството на закона. Без него не можем да върнем доверието, нито да подобрим стопанския инвестиционен климат, каза Орешарски. И цитира Милтън Фридман, който не познавал страна, която да е наложила върховенство на закона и да е останала бедна.


По думите на Орешарски новите моменти в програмата му са по-активна роля на държавата като регулатор, ограничаване на административните тежести върху бизнеса, засилване на регулациите върху финансовия сектор, антимопонополна политика във всички сектори, залагане на повече мерки срещу бедността, ясно и открито поставяне на проблемите и търсене на приемливи или поносими за хората с решения, но в среда на ограничени финанси.


Премиерът декларира, че ще се отчита периодично пред парламента и обществото, ще води диалогична, а не конфронтационна политика за търсене на повече съгласие по ключови приоритетни дейности.


Той посочи, че се предвиждат оздравителни мерки за енергетиката, насърчаване на инвестиционната активност на местно и външно ниво. Внимание ще отделим на иновативните и експортно ориентираните бизнеси, ще работим за развитие на дългосрочното финансиране на реалния сектор, ще програмираме европейските фондове така, че да са в полза на конкурентоспособността, каза още Орешарски.


Премиерът обеща да възстанови годишното индексиране на пенсиите и да увеличи детските надбавки.
Заяви, че реформата в здравеопазването ще се прави, без да застрашава нормалното функциониране на системата, но липсата на резерви в здравната каса може да ги забави.

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 905 Гневно

  По думите на Орешарски новите моменти в програмата му са по-активна роля на държавата като регулатор, ограничаване на административните тежести върху бизнеса, засилване на регулациите върху финансовия сектор, антимопонополна политика във всички сектори, залагане на повече мерки срещу бедността, ясно и открито поставяне на проблемите и търсене на приемливи или поносими за хората с решения, но в среда на ограничени финанси.


  БЛАБЛАБЛАБЛА! Вятър с уста! Нищо нЕма да направите, защото не искате и не можете - гледате само във вашата си купа!

  ОСТАВКА!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 2. 2 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "И цитира Милтън Фридман, който не познавал страна, която да е наложила върховенство на закона и да е останала бедна."
  Това, че страната не е бедна, не значи, че хората в нея не са бедни!

 3. 3 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  "Кабинетът "Орешарски" не е ревизирало управлението на правителството на ГЕРБ, за да не попадне в сюжета на приказката за лъжливото овчарче. "

  Това ще да е, сигурна работа. Иначе за малко човек да вземе за си помисли, че сте един дол дренки и си криете следите взаимно...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3149 Весело

  До коментар [#3] от "Тони!":Абсолютно! Гарван гарвану око не вади!

 5. 5 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Хаха, този има смелост да говори за реформа в здравеопазването.
  Пинокиоооо, за 8 години бье-сье-пье-то не си мръдна пръста за тези неща, кой очакваш да ти повярва?

 6. 6 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Това е железна традиция! Нито едно следващо правителство, през последните 69 години, не е ревизирало предното. Защото всички са на Държавна сигурност! Няма сами себе си да ревизират, я?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 7. 7 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Гневно

  Този не мога да го гледам повече!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2143 Неутрално

  Бойко Борисов, който замина за Гърмен, където тече предизборна кампания за кмет на общината.
  _______
  Нищо не се говори за великия фараон Ахмед Башев?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Нищо не се разбира от заглавието. Честно.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 10. 10 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 647 Неутрално

  [quote#8:"comandante"]Ахмед Башев?
  [/quote]
  депутат...то затова има избори

 11. 11 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Интересно. Настоящата власт, която досега се опитваше да удави ГЕРБ във всяка капка вода, внезапно обръща палачинката и не прави анализ на завареното след управлението на Борисов. За мен възможните истински причини са две: 1. Орешарски няма административен капацитет да направи такъв анализ. 2. Анализът би показал твърде много позитиви, които не могат да бъдат елиминирани, а това не работи в полза на настоящето управление.

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 12. 12 Профил на mun_cho13
  mun_cho13
  Рейтинг: 381 Весело

  Доста противоречиви тези - хем ще ограничава административните тежести върху бизнеса, хем ще повишава ролята на държавата като регулатор. Сериозен експерт е този
  Хубаво, че знаем от опит, че това което са обещали - не смятат да изпълнят ...

  Led Zeppelin Forever !!!
 13. 13 Профил на millton
  millton
  Рейтинг: 529 Неутрално

  БСП (заедно с нейното творение ДПС) е била основен участник в управлението на държавата от 92-ра до 96-та, след това от 2005-та до 2009. За времето от 90-та до 92-ра и от 2001-ва до 2005-та решаващ глас са имали именно ДПС и за толкова години не успяха да положат основите на стабилна, развиваща се държава (а не бяха обещания и обещания, до болка вече познати), а само вдигаха мътилка, та сега ли ще проведат реформите и ще изпълнят ангажиментите си. Но българският народ продължава ли, продължава упорито да си ги преизбира - не го разбирам.

 14. 14 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Без ревизия,защото трябва да изкаже благодарности на Финансовия министър Симеон Дянков и ще трябва да го пляснат зад врата.

 15. 15 Профил на kge
  kge
  Рейтинг: 381 Весело

  Защо ли си мисля че целият парламент може да се окачестви като един голям костюм на въпросното лъжливо овчарче и който следващ дойде на власт просто го облича без много-много да се чуди и мае?

 16. 16 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  [quote#3:"Тони!"]Кабинетът "Орешарски" не е ревизирало управлението на правителството на ГЕРБ, за да не попадне в сюжета на приказката за лъжливото овчарче. [/quote]
  Те ти така, казах аз че няма да се тОпят едни други ...а имаше тука едно пламенни защитници дето вярваха на биесепету,че ще прави ревизия на милицинерите,че и гласуваха за това, да 'одят да пият една студена вода и следващия път пак да вярват на комунистически мантри
  нЕмало да затварят болници бсп, хоп, сега европейски критерй щяло да има и която болница не отговаря - рез, да я няма.Значи ще се затварят болници, ма поне по хитро ще го направят и ще се оправдаят с Европа.
  Орешарски има исторически шанс, в тази негосторпиемна среда(така и така следващ мандат бсп няма да видят) да довърши реформите,които стопираха при Царя и да направи нещо наистина добро за България.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 17. 17 Профил на o1e
  o1e
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Това ще да е пети или шести "план Орешарски" за тази година , нищо нека планове да има. И каво четем там:

  "по-активна роля на държавата като регулатор, ограничаване на административните тежести върху бизнеса, засилване на регулациите върху финансовия сектор"

  три изречения дотолкова противоположни , че всяко изключва предходното

 18. 18 Профил на xsc07311823
  xsc07311823
  Рейтинг: 381 Неутрално

  И ква стана тя? От февруари чакаме великата отечествена програма (която Геят каза, че още тогава била готова), а малкото ръбато Орехче чак днес излезе, за да я прочете. То хубаво чете, ама само с идеята даси направи вятър на устата, да си проветри дъха малко. Отново за пореден път пълен фарс - той оРигофрен излезе и за милионен път повтори добре заучените фрази, които се повтарят от февруари насам, добре заучените лозунги, които да радват живелите по времето на комунизма и да втвърдяват електората. Нищо повече! Нито една конкретна сентенция, идея (дори не говорим за цялостна политика в дадено направление), нито едно виждане - нищо, абсолютно нищо. Само общи приказки, едно безкрайно "лелечене". А иначе политиката им се видя - репресия срещу младите български семейства (тези само 5 000, които ползват данъчни облекчения заради ипотечни кредити и борещи се да отгледат поне по едно БЪЛГАРЧЕ) за сметка на техните си гласоподаватели за по едно кебапче и 20 лева - ЦИГАНИТЕ. Ето това е раелната програма на БСП и ДПС - унищожаване на българите за сметка на цигани и турци.

  ОСТАВКА ДОЛНИ, ГАДНИ НАЦИОНАЛНИ, ПРЕДАТЕЛИ!!!

 19. 19 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Кой ли ти вярва на вятърничавите приказки!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 20. 20 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 488 Весело

  "предходното правителство на ГЕРБ дълго преекспонира темата и така упорито обясняваше своите неблагополучия с предшествениците си за последните над 60 години"

  Не само за последните 60 години, предшествениците от последните 1300 години са причина за управленските неблагополучия на първата политическа сила!

 21. 21 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Какво стана с Бай Ставри бе??? Пак обичайните комунистически оплювки предварително, да се върже някой че ГЕРБ са престъпници и ще ги вкарват в затвора, пък като завзеха властта нищо. Айде вкарайте някого в затвора, какво само приказвате.

  Няма шики-мики.
 22. 22 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 488 Весело

  "Без него не можем да върнем доверието, нито да подобрим стопанския инвестиционен климат, каза Орешарски. И цитира Милтън Фридман, който не познавал страна, която да е наложила върховенство на закона и да е останала бедна."

  Виж ти, "комунистът" Орешарски цитира "комуниста" Милтън Фрийдман, тц, тц, тц... Много "комунисти" по този свят, ей! "Анти комунистите" в БГ имат да вършат много "декомунизация" и извън БГ явно!

 23. 23 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Просто няма за какво да упекнат предишните, ако имаше не си мислете че щяха да мълчат. Даже подслушвания и бюлетини си измислиха ама измислиците са до време. Като вкарат някого в затвора ми се обадете.

  Няма шики-мики.
 24. 24 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 488 Неутрално

  И сте лъжци и сте овчарчета (направете анализ на поддръжниците си)!

 25. 25 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1143 Любопитно

  "....В програмата, озаглавена "Държавност, развитие, справедливост", терминът "борба с корупцията" отсъства съзнателно, обясни Орешарски...."

  В предаването "Лице в лице" д-р Николай Михайлов изнесе интересни данни от проучвания в развитите страни. Според тях, 1.5% корупция води до 10% загуба на обществен продукт. Навремето имахме един Мистър 10%, а по Боково време 30% се смяташе за смешно ниска сума. Имам приятели, които са го изпитали на гърба си, как се прави бизнес с 30% бакшиши. Е как при такова ниво на корупция да се събере обществен продукт? Ние не само не натрупваме, а копаем усилено дъното. Как тогава да не сме на последно място не само в Европата, но и успешно се конкурираме с Африка...

 26. 26 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  Че то правителството си е едно лъжливо овчарче. Или по-точно един лъжлив сульо, защото овчарчето върши работа все пак. Не правят ревизия на ГЕРБ, но всяка идиотия я оправдават с ГЕРБ или, "след като при ГЕРБ може, занчи и при нас може".
  От върховенство на закона са много далеч, защото продължават традицията на ГЕРБ, нарушенията на закона да превръщат в закони. Мерси от върховенство на такива закони. Равнопоставеност на всички няма как да има след като точно правителство използва всичкия си ресурс за да разделя народа и да облагодетелства няколко свине. А борбата с корупцията отсъства, защото е свещенна крава и за това управление.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 27. 27 Профил на svejarov
  svejarov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Няма ревизия,значи има договор и кражба на народа под масата.

 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#21] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?":

  Точно колкото гербавите вкараха някого в затвора. Само плюнчене и после нищо.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Г-н Орешарски , и ние не сме възхитени от работата на досегашните правителства , но някои от тях работеха , а Вие кога мислите да започнете .
  Наслушали сме се на приказки . Работете !
  "Дела , дела и само дела !" , както казваше др.Тодор Живков .
  Впрочем най-голямата заслуга на тато е , че отстояваше националните интереси по-добре от всички след него , особено пред руснаците .

 30. 30 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Болене, няма да правят ревизия на ГЕРБ! Другата седмица си идете от Брюксел и сваляте това правителство

  The best way to predict the future is to invent it.
 31. 31 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Да цитираш Фридман в положението, в което се намира икономиката на България, ръководена от популистки лозунги - това е кощунство!
  Планът "Орешарски" трябва да има една точка в дневния си ред:
  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!

  Колкото по-навреме влязат в затвора, толкова по-скоро ще излязат...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 32. 32 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  До коментар [#28] от "Тони!":

  При независими червени съд и прокуратура , толкова. И така ще я караме още сто години.

  Няма шики-мики.
 33. 33 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  [quote#13:"millton"]за толкова години не успяха да положат основите на стабилна, развиваща се държава[/quote]

  Да, ама Той не беше премиер Олигарски ще оправи работата!

  The best way to predict the future is to invent it.
 34. 34 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Ако има нещо за прокурор в предните управления , трябва веднага да се даде . Иначе остава съмнение за договорка - ние няма да ви закачаме , а после вие ще ни пазите !

 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3655 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Планът "Орешарски" без ревизия на наследството на ГЕРБ, за да не стане лъжливото овчарче[/quote]
  Глупости! Не вярвайте на ком-социалистите (данайците)!
  Всяко едно действие на управляващите, всяко тяхно изказване е пречупено първо през партийните им интереси и последващи намерения. После през руските такива и накрая евентуално през българските......ако изобщо стане дума за тях!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на ivanasenov
  ivanasenov
  Рейтинг: 434 Гневно

  Борбата с корупцията БИЛО СЛЕДСТВИЕ....
  НЕВЕРОЯТНО.....
  Корупцията е в основата на нашата бедност.....
  Дъх не ми остана

 37. 37 Профил на ivanasenov
  ivanasenov
  Рейтинг: 434 Гневно

  " Той добави, че затова се предвижда въвеждане на електронни публични услуги, електронни търгове, подобряване на административните услуги и отчетливи стъпки за изграждане на електронното правителство."
  Това е програмата за борба с корупцията?
  Как това ще спре контрабандата?
  Като публична услуга, като електронен търг, електронно правителство....
  Това е доцент и финансов експерт...
  Бивш министър на финансите и принципал на митниците...

  Тея ме правят на луд, директно...

 38. 38 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1448 Весело

  Без ревизия. Правилно!
  Само наивниците са очаквали Единият клан на ОЛИГАРХИЯТА да резира Другият и клан.
  Каква ревидия? Таман се омириха нещата. Двата Клана се договориха. Преразпределиха спорното...
  Каква ревизия, бе?
  Богатите, Имащите, Образованите, Плащащите си сметките, Морални, Красиви Буржуа не могат да бъдат ревизирани! Ето и протестите на тези другарки и другари... пардон господа и госпожи спряха. Всички са доволни от Договореното.
  Ревизия ще има за Бедните, Фалиралите, Безработните, Семейните, Плячкосаните, Прецаканите и Одрипавели.
  Но не сега. Трябва да се съхрани крехкото спокойствие.
  Само разни наивници се изненадват.
  И сред тях, чудо на чудесата, Волен.
  Наивничкият Волен.
  Съединението прави силата!
  Не ревизията.

  !

 39. 39 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#11] от "Антон56":

  хайде няма нужда да падат до нивото на многострадалната Геновева (a.ka. Боко), който 4 години се оплаква като дете в детската градина и все другите му бяха виновни...

 40. 40 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#36] от "ivanasenov":

  Значи сме бедни щото има корупция или има корупция щото сме бедни. А сега де? яйцето и кокошката


  До коментар [#37] от "ivanasenov":
  Не знам защо не използвате пълният цитат или умишлено пропускате "да се бори с причините и предпоставките за нея" т.е. не е програма за борба с корупцията, а причините и предпоставките!

 41. 41 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Този план е все едно да съживиш със сто хилави действия едно болно дърво... Или по-скоро да се опитваш болното дърво да се закрепне на земята "по-здраво"....

  Сто баби хилаво дете...

 42. 42 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Много горещо и станало там, що топъл въздух и лек вятър.

  chavo64
 43. 43 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Без да иска сламеното човече е казало една истина, а тя е , че няма за какво да критикуват най-омразната им партия! С нелепи оправдания сламеното човече се опитва да се измъкне. Сега са съсредоточени главно в разграбването на държавата и нямат време за ревизии!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 44. 44 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 775 Неутрално

  А кой ли е очаквал друго.Предишните дадоха половин България на Пеевски , Цветан Василев и Тим . Сегашните им замитат следите.
  Ех, .................... ако имахме Армия.

 45. 45 Профил на ivanasenov
  ivanasenov
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#40] от "zlobar":

  Само злобар може да има съмнения по ОЧЕВАДНИ ПРОБЛЕМИ...

 46. 46 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Гарван гарвану око не вади. И те така драги ми съфорумци,червени,сини,пембени,леви и десни вече 24 години.

 47. 47 Профил на hashtag
  hashtag
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#44] от "lout66":
  Предишните дадоха половината България на Пеевски и Василев, а сегашните ще им дадат другата половина. Нито търтея Пеевски, нито плужека Василев изгубиха нещо от смяната, напротив, още по силни са от преди. Само така наречените тимаджии не се бъркат в голямата политика напоследък, явно и те се отвратиха.

  Колкото до армията... Сериозно ли искаш армията да е в ръцете на тези хора? Щото аз не ща.

 48. 48 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#45] от "ivanasenov":

  Мдам... очаквано аргументиран коментар! За какво се съмнявам?

 49. 49 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  Кой предложи Пеевски?

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 50. 50 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Нещата са твърде прости, провалът и на това управление ще е за сметка на яхалето...

 51. 51 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1308 Весело

  Приказката е за Лъжливото Орешарче, което преди изборите викаше едно, а след тях - съвсем друго.........

  Знанието е сила, информацията - власт
 52. 52 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 426 Неутрално

  при ГЕРБ поне не затъвахме с кредити всеки месец... Как така на всички други партии им стигат парите, а комунетата винаги искат още и още

 53. 53 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1181 Гневно

  "Кабинетът "Орешарски" не е ревизирало управлението на правителството на ГЕРБ, за да не попадне в сюжета на приказката за лъжливото овчарче."
  "Задоволили сме с най-общи характеристики на завареното наследство. Считам, че след като предходното правителство на ГЕРБ дълго преекспонира темата и така упорито обясняваше своите неблагополучия с предшествениците си за последните над 60 години, опитите за каквато и да реалистична оценка на стартовата база биха рискували да попаднат в сюжета на приказката за лъжливото овчарче"
  СМЯТАМ, ЧЕ ВЕЧЕ Е НАПЪЛНО ОЧЕВИДНО ЗАЩО ОЛИГАРХИЯТА Е ЕДНА, НО СЕ СЪСТОИ ОТ МНОГО ЛИЦА!!!!!

  Ала, бала!
 54. 54 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1181 Любопитно

  До коментар [#44] от "lout66":


  [quote#44:"lout66"]Ех, .................... ако имахме Армия.[/quote]
  Точно така! Военна хунта като в Чили с Аугусто Пиночет и не ти трябва Москва, Брюксел и Вашингтон. Просто бой, терор, но и просперитет!

  Ала, бала!
 55. 55 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 488 Весело

  значи тоя за 100 дни успя най-накрая да си формулира "план-програмата" - е не, няма такива смешници като сламената кукла и кликата му =)

  ОСТАВКА, КОМУНЕТА!

  it comes from inside, just listen ...
 56. 56 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 788 Неутрално

  "Днес Сидеров отсъства от заседанието, както и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който замина за Гърмен, където тече предизборна кампания за кмет на общината."-и без това за партийци няма нищо интересно в плана Орешарски.

 57. 57 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 788 Неутрално

  [quote#22:"fortunes"]Виж ти, "комунистът" Орешарски цитира "комуниста" Милтън Фрийдман, тц, тц, тц[/quote]

  Фридрих Енгелс ли да цитира?

 58. 58 Профил на dimitarnz
  dimitarnz
  Рейтинг: 381 Неутрално

  В програмата, озаглавена "Държавност, развитие, справедливост", терминът "борба с корупцията" отсъства съзнателно, обясни Орешарски. По думите му правителството смята корупцията за следствие, и затова е решено да се бори с причините и предпоставките за нея.

  Мъ тва е много умно, зна4и много трябва да са умни тези дето са го измислили и така интелигентно да земат да обосноват подхода си. Брей, ама нямат ли не6то да земат да свър6ат по съ6тество тези ина4е прозорливи родолюбци?

 59. 59 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 765 Весело

  "...терминът "борба с корупцията" отсъства съзнателно, обясни Орешарски.По думите му правителството смята корупцията за следствие, и затова е решено да се бори с причините и предпоставките за нея. "

  Благодарят ти др. Орешарски! Ти ме върна в ранната ме младост...

  Като ви чета, все едно че слушам ЗКПЧето на поделението, в което служех. Викаха му Хитър Петър...


 60. 60 Профил на kilmer
  kilmer
  Рейтинг: 442 Неутрално

  само факта, че има поредните декларации в бъдеще време е достатъчен аргумент, за да не вярвам и на една сричка от всичко това. А като се има предвид, че е изречено от една кукла на конци, която на втората седмица се дискредитира тотално и фундаментално пред народа, ми идва само едно единствено нещо на ума и устата: ОСТАВКА ОЛИГАРСКИ ТИ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПОЛУЧИШ ЛЕГИТИМНОСТ ОТ ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО НА БЪЛГАРИЯ, точка!!!

 61. 61 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#26] от "Gopeто":

  ++++++++

 62. 62 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  Като няма да ревизирате кабинета на ГЕРБ що голям го вадихте. Нали щяхте да извадите на бял свят "безобразията". Нали щяхте да смайвате хората. Ровихте, ровихте и когато вместо кит хванахте цаца се писахте толерантни. Тъпи българи сме ние щом един човек поне се беше намерил да опита поне отмалко да я поизчисти тая държава от корупция и шарлатанщина и ние сами го отпратихме.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 63. 63 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Колко драматично се различават думите от делата

 64. 64 Профил на erto
  erto
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#9] от "Neyk":
  [quote#9:"Neyk"]Нищо не се разбира от заглавието. Честно. [/quote]
  Аз па на Орешарски не му разбирам.

 65. 65 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Премиерът обеща да възстанови годишното индексиране на пенсиите и да увеличи детските надбавки....

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 66. 66 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Планът "Орешарски" без ревизия на наследството на ГЕРБ, за да не стане лъжливото овчарче..

  - " програмата " на Орешарски
  "Държавност, развитие, справедливост"
  за депутатите на ДПС и БСП , ли се отнася ?..

  urkobozambo
 67. 67 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3423 Неутрално

  Знаем как дяволът чете евангелието. Но нека да бъдем честни. Какво иска да каже премиера? Просто е. Боко три години рева срещу наследството на тройната коалиция и не му остана време за друго. Орешарски каза, че няма да занимава обществото с прегрешенията на ГЕРБ. То е работа на прокуратурата. Правителството ще бори механизмите, които пораждат корупция, а самата корупция пак е работа на прокуратурата. Е, какво не е ясно? И кой е по-интелигентен от двамата премиери? То и от самолет се вижда.

 68. 68 Профил на DEDOVIA
  DEDOVIA
  Рейтинг: 790 Разстроено

  Много хубави приказки, галят ухото. Но все пак приказки. Индексации на пенсиите-чудесно, увеличаваане на майчинските- още по-чудесно и ред такива хубави и розови неща. Ама не каза от къде че дойдат парите за това. На първо време ще плаща с кредита, но той ще свърши а после, после от къде. Икономиката трябва да генерира парите за тез плащания, а за нея почти нищо не казва или ако тук там спомене, е най общи приказки.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 69. 69 Профил на DEDOVIA
  DEDOVIA
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Ако Орешарски можеше, знаеше и искаше да оправи нещата, щеше да знае и че тез които са го назначили не са го турилр за това. А последното той много добре знае, така че може да заблуждава само червените бабички.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 70. 70 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 903 Неутрално

  на този все овце са му в главата

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 71. 71 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Що нищо не казва за националната сигурност? За диверсификацията в енергетиката? За интеграцията в Шенген? За интеграцията в евротозоната? ГЕРБ може да са всякакви и да не направиха много, но имаха всичко това в програмата! И най-важното спряха АЕЦ "Белене" и спасиха Странджа и южното черноморие от мазните петна на нефтопровода "Бургас - Алексзндрополис" Засега? А, бе Олигарски, тебе питам?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK