Меглена Кунева е избрана повторно за председател на "Движение България на гражданите"

Меглена Кунева

© Анелия Николова

Меглена КуневаЕдинственият кандидат за поста председател на "Движение България на гражданите" (ДБГ) - досегашният лидер Меглена Кунева - беше преизбрана единодушно, съобщиха от партийния пресцентър. Предстои избор на национален съвет на формацията.


На националното събрание в София беше приета и резолюция, с която се дава мандат на новото ръководство за общи политически действия с партии от Реформаторския блок, в това число и за предизборна коалиция за предсрочни парламентарни избори и за вота за евродепутати. Коалицията трябва да е на основата на ценностите и предизборната програма на ДБГ, както и на 12-те начала, приети при сформирането на Реформаторския блок.


Приетият вариант на резолюция е по-мека версия на предложения от Меглена Кунева проект, в който се предвиждаше бъдещото ръководство да бъде задължено да работи за предизборна коалиция с формациите от Реформаторския блок. На заседанието някои от делегатите изразиха притеснения, че текстът е твърде задължаващ, а досегашният член ръководството Даниел Вълчев посочи, че не се знае дали партиите от блока днес ще са там и утре.


След няколко часа дискусии по партийния устав беше взето решение за създаване на Изпълнителен съвет от 11 до 15 души, който да бъде избран в близките дни от новия Национален съвет. В интервю за "Дневник" миналата седмица Меглена Кунева изрази желание за сформиране на изпълнителен орган и в Реформаторския блок, така че решенията да се взимат по-лесно и ефективно.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK