Миролюба Бенатова напуска Би Ти Ви, ще работи за продуцентска къща "Телеман"

Миролюба Бенатова напуска Би Ти Ви, ще работи за продуцентска къща "Телеман"

© БиТиВиМиролюба Бенатова от Би Ти Ви напуска телевизията. Тя ще работи по нов проект с продуцентската компания "Телеман", научи "Дневник" от журналистката. Фирмата в момента прави предаванията "Дикоff" и "Горещо" по "Нова телевизия".


Новината за решението на Бенатова дойде от PR отдела на Би Ти Ви. В съобщение до медиите от телевизията заявяват:"Един от най-дългогодишните и емблематични репортери на Би Ти Ви новините - Миролюба Бенатова, се разделя с телевизията, за да поеме по нов професионален път извън всекидневния поток на новините."


В същото съобщение Бенатова заявява, че напуска Би Ти Ви, но не и журналистиката. За "Дневник" тя уточни, че работи върху нов проект с "Телеман", но все още е рано да се съобщават подробности за него, както и за медията, по която ще се излъчва.
"Решението ми да си тръгна от телевизията не е плод на моментни обстоятелство, а на дълго обмисляне от каква промяна имам нужда, за да продължа личния си професионален път. След 13 години в Би Ти Ви чувствам, че нямам какво повече да дам, така че да съм полезна за развитието на телевизията. На този етап искам да се отдалеча от всекидневния информационен поток и да опитам предизвикателството - работа с по-малък екип, в проект извън новините", обяснява Бенатова в изявлението, разпространено от Би Ти Ви.


Тя благодари на шефката на новините в телевизията Люба Ризова и на целия мениджърски екип за подкрепата и уточнява, че Би Ти Ви й е дала всичко необходимо, за да се развие и утвърди като телевизионен журналист.


От ръководството на телевизията също изказват благодарност за работата на Бенатова и уточняват, че тя е един от най-награждаваните разследващи репортери в Би Ти Ви, носител е на наградата "Репортер на десетилетието на Би Ти Ви", а през последния сезон се е представила успешно и като водещ.


През октомври 2011 г. тъкмо заради работата й като репортер личният профил на Бенатова във "Фейсбук" беше закрит след докладване на модераторите. Това стана, след като включване на живо на Бенатова в новините при отразяването на палежите в Катуница разгневи част от зрителите на Би Ти Ви. "Аз съм насилвана и убивана с думи дни наред не защото не съм симпатична на някого (разбира се, и това има значение), а защото нарекох нещата с истинските им имена", обясни тогава Бенатова в специално обръщение.


Преди месец водещите Анна Цолова и Виктор Николаев също напуснаха Би Ти Ви и от 9 септември са лица на сутрешния блок на "Нова телевизия".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK