Политолози за парламентарния ден: болшевишка наглост и безумство

Михаил Миков

© Юлия Лазарова

Михаил МиковОгнян Минчев: Бяхме позабравили това ниво на болшевишка наглост


Регистрацията в българския парламент става чрез поставяне на карта и натискане на бутон. Но това не е задължително, когато управляват прогресивните сили на тройния грабеж. Болшевиките не броят индивидуални волеизлияния - те броят налични тела, които са им зачислени, защото са на власт.


Докато управляваха 45 години, сложиха сложна плетка от бодлива тел по границите, за да не се изнесат телата на трудещите се на Запад. Щом телата са тук - носителите им са възторжени поддръжници на мира, прогреса и социализма. (А посмей да не си възторжен - "бак шамаръ, камшик вар", както казва най-важният коалиционен партньор.)
Вчера и днес от ГЕРБ се опитаха да разиграят сложно съставно шоу - ние сме тук, но нямаме воля да се регистрираме преди вас, управляващите. Ама не мина - само вчера се вся малко организационен смут. Днес силите на мира и прогреса, обединени зад другарите Миков и Манолова, дадоха очаквания отпор. "В залата ли са?" - "Да" - "Значи са гласували за кворум..." Който не е съгласен - да се оплаче в световната Лига за сексуални реформи (Остап Бендер).


Ей, честно казано, бяхме позабравили това ниво на болшевишка наглост. А човек не бива да забравя! А забравиш нещо - и се налага да го преживееш отново. За да не забравяме и за да не допуснем да ни се случат останалите номера от арсенала на прогресивните сили - ОСТАВКА! ВЕДНАГА!


Коментарът на Огнян Минчев е от страницата му във Фейсбук. Публикуваме го с негово позволение.


Румяна Коларова пред БНР: Парламентарните действия стават все по-безумни


Парламентарните действия стават все по-безумни, което е естествен продукт на формата, чрез който се търси управление. Когато като ключов елемент в парламентарното мнозинство имаш партия като "Атака", неизбежно се стига до тези безумни процедурни хватки, при които дори обиграните партии като БСП и ДПС днес изглеждат сринати до нивото на "Атака". От 1990-а насам парламентарната опозиция използва всякакви прийоми, свързани с бламиране, излизане от парламента и т.н., но по никакъв начин за това време управляващите не са си позволили да поставят под съмнение процедурите, по които управляват. Когато се формира парламентарното мнозинство, първото, за което трябва да се мисли, е стабилността и възможността да управляваш.


Никой не може да върже депутатите на ГЕРБ в пленарна зала, както Филип Димитров не можеше да си върже депутатите в залата и правителството му падна. Не мога да разбера защо трябва да се използват грешни ходове, които не само са довели до ерозия на парламентаризма, но които са се оказали изключително деструктивни за партийността и демокрацията в България. Ако от "Атака" не дойдат и от ГЕРБ откажат да влязат в пленарна зала, този парламент де факто не работи.


Председателят на парламента Михаил Миков тотално уби възможността да има конструктивно взаимоотношение с опозицията. Това е такава бутафория, която може да бъде сравнена само с начина, по който функционираше Народното събрание по времето на Тодор Живков. Това са похвати, които са 99% авторитаризъм. Смятам, че когато той отмени заседанието на парламента след акцията с белия автобус, наруши конституцията.


Изказването на Румяна Коларова е пред БНР преди днешното пленарно заседание


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (152)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 986 Неутрално

  "Вчера и днес от ГЕРБ се опитаха да разиграят сложно съставно шоу - ние сме тук, но нямаме воля да се регистрираме преди вас, управляващите. Ама не мина - само вчера се вся малко организационен смут. Днес силите на мира и прогреса, обединени зад другарите Миков и Манолова, дадоха очаквания отпор. "В залата ли са?" - "Да" - "Значи са гласували за кворум..." Който не е съгласен - да се оплаче в световната Лига за сексуални реформи (Остап Бендер).

  Ей, честно казано, бяхме позабравили това ниво на болшевишка наглост. А човек не бива да забравя! А забравиш нещо - и се налага да го преживееш отново. За да не забравяме и за да не допуснем да ни се случат останалите номера от арсенала на прогресивните сили - ОСТАВКА! ВЕДНАГА!"

  АБСОЛЮТНО Е ПРАВ!!!

  Няма шики-мики.
 2. 2 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Наглост, граничеща с безумие...
  И искате от тези хора да управляват държавата честно и почтено?
  Няма как да стане!
  Мръсници!

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 3. 3 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Румяна Коларова пред БНР: Парламентарните действия стават все по-безумни.....Да вследствие на циркаджииските номера на ГЕРБ...

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 4. 4 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 986 Неутрално

  "Когато като ключов елемент в парламентарното мнозинство имаш партия като "Атака", неизбежно се стига до тези безумни процедурни хватки, при които дори обиграните партии като БСП и ДПС днес изглеждат сринати до нивото на "Атака". От 1990-а насам парламентарната опозиция използва всякакви прийоми, свързани с бламиране, излизане от парламента и т.н., но по никакъв начин за това време управляващите не са си позволили да поставят под съмнение процедурите, по които управляват. Когато се формира парламентарното мнозинство, първото, за което трябва да се мисли, е стабилността и възможността да управляваш."

  Няма шики-мики.
 5. 5 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 829 Весело

  Вопли, вопли.....сълзи и сополи кихат от номенклатурните ни "десни" политолози Горките, лошо е като те направят на бунак пред спонсорите ти

  и най-умният си е малко прост....
 6. 6 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 986 Неутрално

  ОСТАВКА!!! БОЛшЕВИшКАТА НАГЛОСТ НА БСП/ДПС НЕ СЕ ТЪРПИ. ОТИВАЙТЕ СИ Е МИР!!!

  Няма шики-мики.
 7. 7 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#3] от "sto67nes":


  [quote#3:"sto67nes"]Румяна Коларова пред БНР: Парламентарните действия стават все по-безумни.....Да вследствие на циркаджииските номера на ГЕРБ...[/quote]

  Румяна Коларова е обяснила кой върти номерата, другарю, Не извъртай, не чети евангелието като дявола.

  Няма шики-мики.
 8. 8 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1225 Любопитно

  Всичко хубаво, само за конструктивния диалог с опозицията на края на "статията" и прочее паралели с Живков - не съм съгласен, не заради друго, ами заради перспективата, от която се гледа.
  Колкото Миков пречи, толкова и Борисов въобще не знае как да работи в опозиция и комунягите си правят с него постоянно т.шак.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Мисля, че нищо не може да оправдае действията на Миков днес. Не може да се бориш с ГЕРБ като нарушаваш всякакво право, което си призован да спазваш и браниш.

  Тази сутрин Миков извърши три нарушения:
  1. Откри заседание без да депутатите да са се регистрирали съгласно Чл. 48. (2)
  2. Превиши своите правомощия свиквайки преброяване чрез секретарите (изрично е казано: във връзка с предстоящо гласуване)
  3. Попречи на искане за проверка на кворума от страна на ГЕРБ, без да има право на това

  Правилник за организацията и дейността на Народното събрание:
  Чл. 48. (1) Председателят открива заседанието, ако присъстват повече от половината от народните представители.
  (2) Проверка на кворум се извършва чрез компютризираната система за гласуване преди откриване на заседанието.
  (3) Председателят, във връзка с предстоящо гласуване, може да извърши по своя инициатива или само веднъж в едно заседание по искане на парламентарна група проверка на кворума чрез поименно прочитане имената на народните представители или чрез преброяване на народните представители от секретарите на Народното събрание.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 11. 11 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1225 Весело

  До коментар [#5] от "kardinalat":

  Именно.
  Дневник се опитваше да бъде балансиран, но тук, в тази "статия", нещо... Куца.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 12. 12 Профил на Чепкам вълна всякаква
  *****
  Гневно

  И после правете мирни протести, за да ни тъпчат сега по болшевистки!

  Болшевик власт без кръв не дава!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Оставка!Веднага!!!
  Но и ГЕРБ правят глупост след глупост, та се вижда, че и те са същите, като тези - единствената им цел е да хванат кокала!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 15. 15 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 470 Неутрално

  “Никой като мен не ненавижда болшевизма и революционното насилие, което го предхожда … Но омразата ми към болшевизма и болшевиките не се дължи на глупавата им икономическа система или нелепата им доктрина за невъзможно равенство. Тя идва от кървавия и опустошителен тероризъм, който практикуват във всяка страна, която са опустошили, и единствено чрез който тяхното престъпно управление може да бъде поддържано … Режимите, които са взели властта с насилие и узурпация, често прибягват до тероризъм в отчаяните си усилия да задържат онова, което са откраднали.” У.Чърчил

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 16. 16 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Овладяване на всички властови позиции, овладяване на медиите, НС- заградено от решетки и полиция, ренесанс на тоталитарни практики...мирише на червена диктатура!

 17. 17 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Любопитно

  До коментар [#5] от "kardinalat":


  Това председатеуят Михов уи ти го каза?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#5] от "kardinalat":

  Какви вопли бе, управляващото мнозинство не може да събере кворум и се налага да се нарушат процедурите от Миков.

 20. 20 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Няма закони, няма конституция, няма нищо...освен рубли и наглост...
  Станишев освен, че ни освободи от страха, явно ни освобождава нагледно и от спазването на законите.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 21. 21 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално  [quote#14:"salvador"]Но и ГЕРБ правят глупост след глупост, та се вижда, че и те са същите, като тези - единствената им цел е да хванат кокала! [/quote]

  ГЕРБ може и да са правили глупости, но този акт не е глупост.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на Paul Kane
  Paul Kane
  Рейтинг: 367 Неутрално

  В момента, парламента е съставен от четири метастази на БКП/ДС.

  Колкото и да се пънете по форумите - няма как да ги мхнете...

 24. 24 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 470 Неутрално

  СМЕШЕН ЦИРКАДЖИЙСКИ ПАРЛАМЕНТ.
  СМЕШНИ ПАРЛАМЕНТАРИСТИ.
  СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!
  РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ГРУПИ СА НЕДОСТОЙНИ ЗА НАРОДА ,КОЙТО ГИ Е ИЗБРАЛ .
  ОСОБЕНО ГОСПОДИН ЛИ ДА ГО НАРИЧАМ,ИЛИ ДОБЪР ЦИРКАДЖИЯ , ББ - брррррр.

 25. 25 Профил на krasnoselo
  krasnoselo
  Рейтинг: 422 Неутрално

  След 100 години нашите наследници ще четат в учебниците си по история: "Как един пожарникар катурна държавата"

 26. 26 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Занимавам се със софтуер. Ако човек вижда че в залата има 200 души, а софтуера отчита 100, без никаква информация за контекста бих предположил че системата е дала дефект, бих се извинил на клиента и бих му препоръчал да направи физическо преброяване докато коригираме грешката.

  Не виждам какво толкова сакрално има в ИТ системите или болшевишко във физическата проверка на това което те отчитат. Получава се малко казус "Ако човек е в стаята, но няма система която да регистрира неговото присъствие, той наистина ли е в стаята?"

 27. 27 Профил на Чепкам вълна всякаква
  *****
  Гневно

  Тези още дълго ще се подиграват с демокрацията, нарушават законите както им е удобно.

  Колко още трябва да им даваме да управляват? Сега трябва да има втора вълна протести, и ГЕРБ да развържат кесията, с мирни протести няма как да ги изметем!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Гроб си купува И журналя на килограм, за да са благоразположени!
  Атанас Атанасов твърди, а Люба Кулезич НЕ ОПРОВЕРГАВА, че ББ и ЦЦ снасят всеки месец СТО БОНА!!! за преднамерена и изкривена журналистика!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Минчев съвсем даде фира. Блогът на една обществена личност не е митинг на РБ и е редно да си подбира думите.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 32. 32 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#25] от "krasnoselo":

  Каква държава ?

 33. 33 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#6] от "Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?":

  Чадо, много мъка имаш още много ще преживееш

  и най-умният си е малко прост....
 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  [quote#0:"статията"]А забравиш нещо - и се налага да го преживееш отново. [/quote]
  Защото са "социалисти", ни нямат нищо общо с ценностите на останалите социалисти в ПЕС.
  Закой ли път ще повторя - "Докато тази псевдопартия наречена БСП остане да съществува в политическия ни живот, до тогава няма да има демокрация и просперитет в България!"
  Разберете го! БСП не са социалисти! Нито по начинът им на създаване и организиране, нито по начина им да действие, нито по идеи или цели, тази псевдопартия е социалистическа. Тя си остава комунистическо-феодална и не може да се промени! Порядките, разбиранията на нейните членове, липсата на идеи показват, че това е невъзможно!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#25] от "krasnoselo":

  Няма такава опасност, не бой се. Българите не учат история - доказателството са ти последните 23 години.

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 37. 37 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#25] от "krasnoselo":


  След 100 години нашите наследници ще четат в учебниците си по история: "Как един пожарникар катурна държавата""

  -Чак да я катурне-не е такъв богатир,за какъвто се старае да се представи,но много ще пречи на развитието й.

 38. 38 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#31] от "др. Иванов":

  Как да ги подбира Иванов? Като говори правилните неща като теб ли?

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 39. 39 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#29:"~песимист с бедна фантазия"]Гроб си купува И журналя на килограм, за да са благоразположени! [/quote]
  ... па само джурналя ли купува...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 40. 40 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#34] от "Храбър":

  Може да напишеш жалба до КЗК и КЗП за използване на подвеждаща реклама, като изложиш аргументи относно използването на "социалистическа" в наименованието "БСП".
  Форумът не е компетентен да взима решения.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 41. 41 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#17] от "Blood Red Skies": не, кукло - воплите Ви ясно говорят за това


  До коментар [#19] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/": я вземи придобий малко правна култура проверка на кворума се прави и ръчно, от квесторите

  и най-умният си е малко прост....
 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  [quote#34:"Храбър"]Нито по начинът им на създаване и организиране, нито по начина им да действие, нито по идеи или цели, тази псевдопартия е социалистическа.[/quote]
  Ако щете, дори организирането и съществуването на ГЕРБ е следствие на продължаващото вредно влияние на БСП/ДПС върху българското общество, върху политическия ни живот и неговото влияние върху формиране начина на мислене всред българските граждани.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#38] от "Аз, Клавдий":

  Като изказва мненията си по приетия за обществени личности начин. Така обижда себе си, не опонентите.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 44. 44 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  „Експертите” на прехода са в сравнително близки отношения с политиците и политическите партии. Те оказват значителна подкрепа на СДС през 90 - те. Те са писали дори речите на Иван Костов и Надежда Михайлова. Лобирането им не се изчерпва само с прокарване на законопроектите които са написали по финансирани отвън проекти. Лобира се дори за интересите на частни американски фирми, като един известен случай, е подкрепата на Огнян Минчев за даването на ТЕЦ Марица-Изток 1 на американската AES и години потребителите плащаха несъществуващия ток от централата.
  http://www.dnevnik.bg/biznes/2011/03/22/1063739_edna_godina_potrebitelite_plashtat/

 45. 45 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#26] от "Skydiver": Виж по-гори синия тестер какво пише. Миков бил нарушил, ама е цитирал павилника, където пише,че Миков има право. В залата са, ама не присъстват. Виж, ако пишеше, колко човека с акъл има в залата, тогава наистина нямаше да има кворум. Хората с акъл в това народно събрание сигурно са по-малко и от пръстите на едната ми ръка. Другите са прости марионетки. Ама това е резултат от пропорционалната система на избора им.

 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  До коментар [#40] от "др. Иванов":
  С глупавия си отговор само демонстрираш колко корумпирани и пристрастно-червени са "КЗК и КЗП".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 683 Разстроено

  [quote#0:"Статията"]Огнян Минчев: Бяхме позабравили това ниво на болшевишка наглост
  Регистрацията в българския парламент става чрез поставяне на карта и натискане на бутон го[/quote]
  Това мнение от неграмотност ли е или болшевишка наглост!?
  Да обясни др. Минчев, какво се прави, ако системата се развали и се налага 10-20... дневен ремонт!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  [quote#44:"Гневник"]Лобира се дори за интересите на частни американски фирми, като един известен случай, е подкрепата на Огнян Минчев за даването на ТЕЦ Марица-Изток 1 на американската AES и години потребителите плащаха несъществуващия ток от централата. [/quote]
  Отдаването на ТЕЦ Марица-Изток 1 на АЕС съвсем не значи, че цените на тока произведен там са определени от правителството на ОДС. Всъщност Румен Овчаров по времето на тройната коалиция оопределя цените, които в дадения момент ни убиват!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Незабавна ОСТАВКА и обявяване за недействителни всички решения на срамното петно в българската история - 42-то Народно събрание!

 50. 50 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#48] от "Храбър":

  Цените са определени от правителството на ОДС и спрете с това пустословие, защото заради него сте извън парламента без шансове за връщане.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 51. 51 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#47] от "Geoimg*":

  Този другар дебелак Минчев е позабравил къде е започнал работа и колко от 300000 долара е похарчил според сайта на Тръста за гражданско общество за Централна и Източна Европа. Предлагам да го командирова Сорос на турската граница да я охранява от набезите на сирийците

 52. 52 Профил на Водолаз
  Водолаз
  Рейтинг: 462 Неутрално

  БСП, ДПС и Атака омърсиха и окаляха парламентаризма до невъзможност. Действат така, като че ли Чл. 1 продължава да съществува в конституцията. Всеки изминал ден при това управление връща България назад, към мрачния период на социализма/комунизма и към съветско-азиатските методи на управление.
  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!

  dragoon
 53. 53 Профил на Augusto Pinochet
  Augusto Pinochet
  Рейтинг: 418 Весело

  Видяло се че е дойде времето. Аз идвам , все някой трябва да сложи ред в тая страна

  1973
 54. 54 Профил на пират на свободна практика
  пират на свободна практика
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#29] от "~песимист с бедна фантазия":

  "~песимист с бедна фантазия"
  Много правилно си избрал името на профила.....няма какво повече да коментирам размислите ти.

 55. 55 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Неутрално

  До коментар [#41] от "kardinalat":

  Верно уи? А на бас, че шефовете ви ще свършат в затвора.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 56. 56 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Огняне, прочетох книгата ти Мафия на един дъх.Поне един от героите вече не е във ВСС.Малко по малко и другите ще си отидат,дано сме живи да го видим.Браво за книгата-толкова добра и точно написана книга не бях чела от години.

 57. 57 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Миков, Миков, чети бе пропаднал пияницо: Черно на бяло от "Правилник за организацията и дейността на Народното събрание: Чл. 48. (1) Председателят открива заседанието, ако присъстват повече от половината от народните представители. (2) Проверка на кворум се извършва чрез компютризираната система за гласуване преди откриване на заседанието. (3) Председателят, във връзка с предстоящо гласуване, може да извърши по своя инициатива или само веднъж в едно заседание по искане на парламентарна група проверка на кворума чрез поименно прочитане имената на народните представители или чрез преброяване на народните представители от секретарите на Народното събрание. (4) Председателят прекратява или прекъсва заседанието, когато в залата няма необходимия кворум. В случаите на прекъсване председателят може да възобнови заседанието не по-късно от един час, в рамките на работното време, ако при новата проверка е налице необходимият кворум.

 58. 58 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2151 Неутрално

  Гу'син Огнян Минчев е "свободен" от съвест писач на политически гнусотии. Ако от БСП му платят достатъчно, ще обърне "резбата" веднага! А освен това е и "високо"образован, та знае кое копче да натисне. Възхищавам се на такива ерудити! Даже пише и във "Фейсбук"! Да не е в страницата на "Фейс-Боко"?

 59. 59 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#48:"Храбър"]Всъщност Румен Овчаров по времето на тройната коалиция оопределя цените, които в дадения момент ни убиват![/quote]
  До коментар [#48] от "Храбър":Осемдесет и четвъртото правителство на България управлява от 21 май 1997 до 24 юли 2001 г. с мандат на Обединените демократични сили (ОДС). Иван Йорданов Костов е министър-председател на България в 84-то правителство. През 1999 г. , американската компания AES купува 88-процентов дял от ТЕЦ Марица Изток I и започва да строи нови мощности в непосредствена близост до старата централа. Когато старата електроцентрала е изведена от експлоатация през 2010 г., номиналната й мощност е 200 МВт. През юни 2011 г. са въведени в експлоатация новите мощности от 670 МВт.
  От юли 2010 г. до юли 2011 г. в енергийния микс на цената на "Националната електрическа компания" (НЕК) е включен делът на ТЕЦ "AES – Гълъбово", който трябваше да заработи от септември 2010 г., но досега това не се е случило, обясни председателят на ДКЕВР. "Засега ние не получаваме електроенергията, на която разчитахме, мините не получават натоварването, което са планирали. От другата страна на уравнението - не плащаме скъпата електроенергия на новата централа и получаваме неустойки", коментира тогава министър Трайков. Вчера обаче стана ясно, че все пак в сметките е калкулиран по-скъпият ток от централата. Строежът на централата край Гълъбово започна през юни 2006 г., като според първоначалния план пускът трябваше да бъде през есента на 2010 г.
  Строежът на централата край Гълъбово започна през юни 2006 г., "Храбрецо". Осемдесет и петото правителство на България управлява от 24 юли 2001 г. до 17 август 2005 г. с мандат на Национално движение „Симеон Втори“. Симеон Борисов Сакскобургготски е министър-председател на България в 85-то правителство. Министерство на енергетиката и енергийните ресурси съществува от декември 2001 до август 2005 г. по време на 85-то правителство на България. Законова основа за създаването му е приетият на 29.11.2001 г. от Народното събрание Закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката и енергийната ефективност, в което бившата Държавна агенция по енергетика и енергийни ресурси става министерство. Осемдесет и четвъртото правителство на България, Милко Димитров Ковачев и Мирослав Севлиевски
  [quote#48:"Храбър"]определяха цените, които в дадения момент ни убиват![/quote]

 60. 60 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 683 Разстроено

  До коментар [#51] от "stoicho2":
  Винаги е бил на хранилка!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 61. 61 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#55] от "Blood Red Skies": Първо Вашите

  и най-умният си е малко прост....
 62. 62 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Весело

  не разбирам защо хората са склонни да търпят подобни подигравки със законите ни? нали постоянното неспазване на законите е това, което прави шумкарите - шумкари?

  при такива постоянни свинщини пред Парламента трябва да има поне 20-30 хиляди, които да не допуснат живо депутатско пиле да прехвръкне навън и навътре през загражденията. докато не си подадат оставката и докато не ни се молят втора седмица да ги пуснем да се приберат при семействата си...

  ОСТАВКА !

  РЕФОРМИ !
 63. 63 Профил на пират на свободна практика
  пират на свободна практика
  Рейтинг: 213 Весело

  Когато ГЕРБ управляваха бяха виновни за всичко, което се случваше в държавата. Сега не управляват и пак те са виновни, това взе да ми прилича на приказката за ракетата и кривият космос или некъдърния водопроводчик дето все калчищата му пречат.

 64. 64 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#11] от "Dr. G.":

  Куца ти...

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 65. 65 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1582 Весело

  Всичкото "елит" е несъвместимо с разум

 66. 66
  Dorian Gray
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 67. 67 Профил на nefpanta22
  nefpanta22
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#29] от "~песимист с бедна фантазия":

  Атанас Атанасов не е ли Наско пилето? Дето пее като славейче на главния прокурор срещу Костов че му наредил да подслушва същия главен прокурор?Насито де, дето събирал досиета от ДС та Кулезеч била като вещо лице когато са взимали досиетата от дома на бившата му съпруга?

 68. 68 Профил на nefpanta22
  nefpanta22
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#31] от "др. Иванов":

  А така, къде гледа милицията къде са здравите сили на партията ? Тия гадове съвсем се разпасаха Я " Слънчев бряг "де !

 69. 69 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Мисля, че оттук нататък решение с мирни средства не може да има. Искат кръв! Да я получат.

 70. 70 Профил на metzanviolinov
  metzanviolinov
  Рейтинг: 470 Гневно

  Миков защо не извърши устно преброяване, когато трябваше да се гласува правителството? Защото ако в залата са били повече от 186 (или колкото се падат БСП+ДПС по две), то това правителство нямаше да го бъде.

  Тъй закон или правилник не се чете.

  ОСТАВКА!

 71. 71 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  Много не разбрах логиката на авторите. Разбира се, че никой не може да те накара да гласуваш (да оставим настрана, че всеки може да гласува "въздържал се", но да твърдим, че дори и всички депутати да присъстват на заседание на Народното събрание, за каквото са ги избрали гласоподавателите, виждате ли то нямало кворум е меко казано глуповато.

 72. 72 Профил на nefpanta22
  nefpanta22
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#37] от "dedo pepo":

  Ама вие наистина не си пиете хаповете Не съм дедо но знам ,с купонна система дойдоха комунистите с купони си тръгнаха .Бате ти Бойко със всичките си кусури неговите неща можеш да ги пипнеш Виж при новата тройная абсурдите си текат с пълна сила .Трябва да си факир че да спасиш България след тях.

 73. 73 Профил на mcmlxxiv
  mcmlxxiv
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#29:"~песимист с бедна фантазия"]Атанас Атанасов твърди, а Люба Кулезич НЕ ОПРОВЕРГАВА, че ББ и ЦЦ снасят всеки месец СТО БОНА!!![/quote]
  Ти и този измислен генерал имате ли представа от цифрите.

 74. 74 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 514 Неутрално

  25 г. ТЪРПИТЕ , МЪЛЧИТЕ ЗА ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ''ИЗБОРИТЕ'' , КАКВО ОЧАКВАТЕ .???
  И ТОВА ЩЕ МИНЕ КАТО ЛЕК ПОЛЪХ .!!!!!!!!!!!!!
  НЕ СЕ ХАБЕТЕ ОТИ ЧЕ ВИ МИНЕ .!!!!!!!!!!!!
  ТЕ НЕ ЗАВИСЯТ ОТ НАЩО ''ГЛАСУВАНЕ'' , КАК ДА СПАЗВАТ КАКВОТО И ДА БИЛО .????????????????

  СВОБОДЕН
 75. 75 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  "Това е такава бутафория, която може да бъде сравнена само с начина, по който функционираше Народното събрание по времето на Тодор Живков. Това са похвати, които са 99% авторитаризъм."

  Дааа, така е , "когато управляват прогресивните сили на тройния грабеж. "

  Оставка!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 76. 76 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1275 Весело

  Бойко опита май какво е шамарчеСега може и сритване по глезените да усети.

 77. 77 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2206 Весело

  "Председателят на парламента Михаил Миков тотално уби възможността да има конструктивно взаимоотношение с опозицията."

  Едва ли ще страда г-н Миков.
  Също така и НЕ очаквам Борисов да излезе със самопризнание:
  "изиграха ни защото са по-умни"...
  В случая с БъБъ дори не се налага да среща сериозен опонент - ще го финтират като пътен знак. Пардон, яко "Бистришки тигър"!

  I Want To Believe
 78. 78 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 572 Неутрално

  верно, Бойко Методиев Борисов се води баща на някакво момиче в САЩ, което може и да не му е дъщеря, а да е дъщеря на бившия на Цв. Бориславова. Цялата тази дандания е дали този галош, ако бъде удостоен с наградата "Дарвин" (за самоубийсво) ще си остави семето на Земята, което едва ли Бог ще го позволи, такава простот/а/ия да се плоди.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 79. 79 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Любопитно

  [quote#11:"Dr. G."]Дневник се опитваше да бъде балансиран, но тук, в тази "статия", нещо... Куца. [/quote]

  Не е потърсен г-н Миков, за да представи своята позиция?

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 80. 80 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Весело

  "" дори обиграните партии като БСП и ДПС днес изглеждат сринати до нивото на "Атака". ""
  ======================
  ++++++++++++++++++++

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 81. 81 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Весело

  "" Ей, честно казано, бяхме позабравили това ниво на болшевишка наглост. А човек не бива да забравя! А забравиш нещо - и се налага да го преживееш отново. За да не забравяме и за да не допуснем да ни се случат останалите номера от арсенала на прогресивните сили - ОСТАВКА! ВЕДНАГА! ""
  ===============

  Браво !
  Не го очаквах от Огнян Минчев

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 82. 82 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Разстроено


  "" Председателят на парламента Михаил Миков тотално уби възможността да има конструктивно взаимоотношение с опозицията. ""
  =============

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 83. 83 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Пълна подкрепа на мненията на Минчев и Коларова. НОВИ ИЗБОРИ ОЩЕ ТАЗИ ЗИМА!

 84. 84 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  ""В залата ли са?" - "Да" - "Значи са гласували за кворум..." Който не е съгласен - да се оплаче в световната Лига за сексуални реформи (Остап Бендер)."

  Така е. На малоумна врътка и бягане от зала се отговори с "Лигата за реформи".
  А сега дежурните политолози извиха на умрело.
  "Когато се формира парламентарното мнозинство, първото, за което трябва да се мисли, е стабилността и възможността да управляваш."
  Румито съзнателно се е загубила у ситуацията. Не е случайно. Ситуацията бе такава, че онези си управляваха целия и абсурд. Без да им се налага да връзват никого в залата.
  "Председателят на парламента Михаил Миков тотално уби възможността да има конструктивно взаимоотношение с опозицията."
  Конструктивно сношение с ГЕРБ?
  Румяна Коларова е глътнала повече огнени течности от необходимото.

  Ecrasez l’infâme
 85. 85 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#84] от "Graf":Вчера и днес от ГЕРБ се опитаха да разиграят сложно съставно шоу - ние сме тук, но нямаме воля да се регистрираме преди вас, управляващите. Ама не мина - „Вие сте глупак, Шура, син сте на глупаци и Вашите деца ще бъдат глупаци!”. Това казва Великият комбинатор Остап Бендер на мошеника Шура Балаганов от безценното произведение на Илф и Петров „Златният телец”!
  Ако го перифразирам, модератора пак ще има работа.

 86. 86 Профил на gigow
  gigow
  Рейтинг: 468 Неутрално

  [quote#71:"svoboden"]

  Много не разбрах логиката на авторите. [/quote]

  Как да разбереш? То логика няма. Има само герберска пропаганда.
  Всеки, който прочете чл.48 от правилника ще види, че Михаил Миков е действал СТРИКТНО съгласно Правилника за работа на НС и Конституцията. АБСОЛЮТНО СТРИКТНО!
  А този сайт се е превърнал в крепост на герберащината.

 87. 87 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 880 Неутрално

  [quote#34:"Храбър"]Разберете го! БСП не са социалисти! Нито по начинът им на създаване и организиране, нито по начина им да действие, нито по идеи или цели, тази псевдопартия е социалистическа. Тя си остава комунистическо-феодална и не може да се промени! Порядките, разбиранията на нейните членове, липсата на идеи показват, че това е невъзможно![/quote]

  Съгласен! Но и другото:
  Разберете го. ГЕРБ не са дясна партия. Нито по начинът им на създаване и организиране, нито по начина им да действие, нито по идеи или цели - тази псевдопартия е псевдодясна. Тя си остава комунистическо-феодална (принципа на единоначалието - Б.БЖ е вся и всьо) и не може да се промени! Порядките, разбиранията на нейните членове, липсата на идеи показват, че това е невъзможно.

 88. 88 Профил на gigow
  gigow
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Чл.48 от Правилника:
  "Чл. 48. (1) Председателят открива заседанието, ако ПРИСЪСТВАТ повече от половината от народните представители.
  (2) Проверка на кворум се извършва чрез компютризираната система за гласуване преди откриване на заседанието.
  (3) Председателят, във връзка с предстоящо гласуване, може да извърши по своя инициатива или само веднъж в едно заседание по искане на парламентарна група проверка на кворума чрез поименно прочитане имената на народните представители или чрез ПРЕБРОЯВАНЕ на народните представители чрез СЕКРЕТАРИТЕ на Народното събрание. "

  Миков ПЪРВО провери кворума с комп системата, даде почивка и въз основа на правото си съгл. ал.3 нареди квесторите да преброят депутатите.
  В залата ПРИСЪСТВАХА 207 депутата. Значи на основание ал.1 ИМА кворум.
  Герберчета, защо плачкате? ВСИЧКО е съгласно правилника. Всичко.
  А този сайт НЯМА да върне Бойко на власт. Всуе се пънете!

 89. 89 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  болшевиките са си нагли и безочливи - това не трябва да се забравя

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 90. 90 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 616 Неутрално

  КОНСТАТАЦИЯ
  Като четем форумните изказвания, изобщо не можем да направим разлика между "червени" и "реформатори" - звучат ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН. Нормално!

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 91. 91 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 616 Неутрално

  ОТ КОМУНИСТ(И)* НИЩО ДРУГО НЕ СТАВА!

  народна мъдрост

  __________________________
  *потомците и роднините на АБпФК, техните слуги и клиентела, заедно с КДС/КГБшпионите, всичките вкупом Руска агентура

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 92. 92 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Ако се пролее кръв, Цацаров и ВКС, дето допуснаха тази взривоопасна политическа ситуация( първият с костинбродския сценарии-вторите със заключението по отношение на легитимността на изборите),ще носят до края на живота си тежка вина. За нея няма предвидено достатъчно тежко наказание в НПК.
  Срещу колко милиарда включихте нацията директно в контакта на изроденото си политическо мислене. Как си представяхте г-да болшевики, че хората ще търпят робски хомот на една деградирала политическа шайка през 21 век?!
  Подавайте си оставката, докато не е станало късно...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 93. 93 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Минчев е забравил да каже, че по време на соца нямаше портокали и дънки, за да разгроми напълно болшевиките. Освен това е забравил да си скъса ризата отпред на гърдите....

 94. 94 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  КомунизЪмЪт е вечна борба с ИСТИНАТА.
  Безполезна и вредна - мръсна борба...

  Пазете се от доносника vesolr
 95. 95 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  До коментар [#93] от "Васик":

  Комунистическите тролове като теб, които пишат поне в 5-6 форума едни и същи неща трябва да ги банват директно. Ако искаш може и да си разкъсаш черното комунистическо кожено яке преди да застанеш на амбразурата.
  С какво са те хранили родителите ти, главата не ми го побира?

  "Минчев е забравил да каже, че по време на соца нямаше портокали и дънки"....

  А между другото др.Васик ти кога се сдоби с черното си кожено яке? Преди или след 10-ти? Сигурен съм, че е било преди, като стар кегебеец ти се е полагало по второ направление.

  Пазете се от доносника vesolr
 96. 96 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3827 Весело

  До коментар [#26] от "Skydiver":

  Като Машината на Тюринг ли?

  klimentm
 97. 97 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 411 Неутрално

  "Вчера и днес от ГЕРБ се опитаха да разиграят сложно съставно шоу - ние сме тук, но нямаме воля да се регистрираме преди вас, управляващите"

  Че червените и ДПС са нагли и с тоталитарни рефлекси, ясно. Но тук става въпрос за поискан от ГЕРБ вот на недоверие към тях, а не обратно. Нормалното е ГЕРБ да имат интерес заседанието и дебатите да се случат. Какъв е смисъла иначе да прибягваш до искане на вот?

 98. 98 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3827 Гневно

  Комунистите никога никъде не са разбирали с добро.
  С тях трябва да се говори и действа с техният собствен език.
  Винаги са правели това което искат,а за нас не дават и пет пари!
  Изключително коварни твари !!!

  klimentm
 99. 99 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  [quote#8:"Dr. G."]Борисов въобще не знае как да работи в опозиция и комунягите си правят с него постоянно т.шак.[/quote]
  Толкова им е лесно да се справят с него та се налага да нарушават парламентарният правилник и конституцията? Дори не се усещаш как сам показваш колко си прост.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 100. 100 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  До коментар [#97] от "fribble":

  В шахмата който не вижда повече от един ход му правят мат в 2 хода.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK