От Брюксел "Атака" определи събитията около вота на недоверие като "цирк"

Десислав Чуколов

© Юлия Лазарова

Десислав ЧуколовДепутатът от "Атака" Десислав Чуколов обвини ГЕРБ за липсата на дебат в парламента за вота на недоверие. Чуколов каза това в Брюксел, където е цялата парламентарна група на партията, и определи случващото се днес в парламента като "цирк", предаде БНТ


"Днес ГЕРБ показват, че не са парламентаристи, показват какво им е нивото. Съжалявам за това. Съжалявям, че цялата държава трябва да се занимава с истериите на ГЕРБ", заяви депутатът от "Атака".


"Ние не сме длъжни да участваме в цирковете, в политическите циркове, които той - Бойко Борисов - разиграва", обясни и Магдалена Ташева.
Цялата парламентарна група на "Атака" е в Брюксел, а депутатите казват, че са имали срещи с евродепутати и други политици, без да назоват конкретни имена. Те твърдят, че посещението им е било планирано преди да се знае кога ще бъдат дебатите по вота на недоверие.


Депутатите се оплакаха в ЕНП от изявления на евродепутата от партията Дорис Пак, която направила обидни квалификации за "Атака". По-рано този месец Пак определи "Атака" като "расистка и антиевропейска" политическа организация. Според Чуколов има много неясноти и много обиди по отношение на "Атака", а депутатите от партията дошли пред ЕНП, за да ги разсеят.


Ташева определи Дорис Пак като "лобист на корпорациите" и заяви, че заместник-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг, председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода, както и председателят на ЕНП Вилфрид Мартенс трябва да свикнат с мисълта, че в България живее суверенен народ и да уважават неговия глас.


Оплакването не беше прието лично от представител на ЕНП, вратите на чиято централа бяха заключени, въпреки че вътре имаше хора, а беше пуснато в пощенската кутия на входа, предаде БТА. В пощенската кутия на ЕНП беше пуснат и т. нар. "план Сидеров", преведен на английски, немски и френски език.


Очакването е след запознаването с материалите да бъде дадена оценка дали планът съдържа ксенофобски и расистки идеи. "Ние сме родолюбива партия, която иска нещата в България да се развиват по по-благоприятен начин", обобщи Чуколов.


Той уточни, че председателят на "Атака" Волен Сидеров е в Брюксел, но е отсъствал от проявата пред ЕНП, тъй като има други важни срещи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK