Минка Капитанова от ДПС е новият кмет на Гърмен с 63% от гласовете

Минка Капитанова от ДПС е новият кмет на Гърмен с 63% от гласовете

© Георги КожухаровНовият кмет на Гърмен е кандидатът на ДПС Минка Капитанова, която събра 63% от гласовете. В ефира на Би Ти Ви председателят на общинската избирателна комисия Мартин Бусаров съобщи, че за нея са отишли 5199 от гласовете на упражнилите си правото на вот, а за кандидата на ГЕРБ  Верхад Ислямов са гласували 2245 от жителите. Общо гласът си в частичните избори за кмет на общината са дали 7734 души.


От репортажа на телевизията от града се видя, че няколко души играят хоро в центъра на Гърмен, като празнуването е започнало още от 6 ч. сутирнта, съобщи телевизията.


Това е най-високият резултат за ГЕРБ в община Гърмен, но не съм доволен от крайния резултат, защото бяхме тръгнали с мисия за победа, коментира пряко в ефира Ислямов. Той съобщи, че бюлетините са били прозрачни, а хората не са могли да се освободят от страха, което го кара да се съмнява в коректността на проведените избори.
За спечелилата изборите той посочи, че е човек, когото е уважавал винаги. Минка Капитанова досега беше заместник-кмет.


Роми се оплакват в репортаж на телевизията, че са получавали заплахи, ако не гласуват за ДПС.


Хората не са уплашени, за пореден път те показват своя вот, глас народен, както се казва, коментира Капитанова. Тя посочи, че бюлетините са печатани в БНБ, одобрени са от общинската избирателна комисия и ако са били прозрачни, то е било за всички. Настроенията на местните роми тя коментира като такива "анти-Башев" и другите - "за Башев". Ахмед Бешев е предишният кмет на общината, който бе избран за депутат.


Капитанова обяви, че се надява за оставащите две години от кметския мандат да изпълни обещаното - подобряване на инфраструктурата, развитие на туризма, подпомагане на селското стопанство.


Преброителната комисия е приключила броенето на бюлетините в 6.15 часа тази сутрин, съобщи БТА.  Всички 21 секционни избирателни комисии са предали снощи документите и изборните урни с бюлетините в изряден вид и не е имало забележки към тях. През изборния ден вчера в ОИК са постъпили шест жалби, които комисията е разгледала и е излязла с решения по тях, допълни нейният говорител.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK