"Дойче веле" търси компромисен вариант за стила на коментарите си за България (допълнена и видео)

"Дойче веле" търси компромисен вариант за стила на коментарите си за България (допълнена и видео)

© ДневникДойче веле" търси компромисен вариант за стила на коментарите си за България, след като са установили, че имат принципни различия с начина на писане у нас спрямо този в Германия. От началото на скандала с отстраняването на журналистите Иван Бедров и Еми Барух, защото техни материали не отговаряли на стандартите на германското държавно радио, в сайта на българската секция не се публикуват коментарни и аналитични текстове.


Това се разбра от изказване пред "Дневник" на Верица Спасовска, която е ръководител на програмите за Средна и Югоизточна Европа на "Дойче веле", след пресконференция на медията днес в София по повод казуса с Барух и Бедров. Целта на събитието беше да се изчистят "някои недоразумения в публичния дебат, възникнали в последно време по случая с двамата български журналисти". На пресконференцията присъстваха и Кристиан Грамш, директор "Мултимедия региони", и ръководителят на българската секция Александър Андреев.


Спасовска посочи пред "Дневник", че са установени различни принципни разбирания по това, което е обичайно като журналистически стил в Германия и у нас. "Ако искате конкретен пример, това се отнася за общия тон на коментарите. Да речем, коментар от този сорт (бел. ред. - на Бедров или на Барух) се прочете от германски читатели, те биха преценили тона на подобни текстове като прекалено силен и едностранчив, но очевидно в България с оглед не само на медийната, но и на политическата обстановка в страната това е стил и тон, който е обичаен", заяви тя.
Връщат ли се Бедров и Барух в "Дойче веле"


На пресконференцията се разбра, че Спасовска и Андреев са провели разговори с двамата български журналисти с цел възстановяване на работата с тях за българската секция на "Дойче веле". Пред "Дневник" Иван Бедров потвърди, че са се провели срещи, но те все още продължават и не може да се каже, че авторите са се съгласили отново да пишат за германската медия.


Спасовска заяви, че практиката на радиото е при дадено оплакване, за което се установи, че има основание, да бъде прекратена временно работата с него до установяването на всички факти около казуса. "За съжаление комуникацията при този случай и тези детайли не беше особено успешна, поради което възникна впечатлението, че сътрудничеството с тези двама автори е прекратено окончателно, но това не отговаря на истината. Това не е така", посочи тя по отношение на казуса с Бедров и Барух.


Според Кристиан Грамш стандартите на "Дойче веле" включват разнообразие на гледните точки като цяло в медията, включително и чрез снимките. Проверката им в българската секция обаче е установила, че това не е така и "сумарно по дадена тематика са преобладавали". "Това означава конкретно, че един коментар може да бъде остър, дори полемичен, но общо всички коментари трябва да отразяват различни гледни точки", посочи още Грамш.


Първоначално това предизвика смях в залата, пълна с журналисти и представители на гражданското общество, защото остави впечатлението, че в самия коментар трябва да се съдържат всички гледни точки. Такова изискване за този жанр няма, защото той не е част от информационните материали, а израз на позиция. По-късно след въпрос се установи, че медията трябва да е балансирана, а самият коментар може и да бъде остър.


Блогърът Асен Генов попита дали следният текст отговаря на журналистическите стандарти на "Дойче веле": "За протестиращите, макар и не единствен в България, Делян Пеевски се е превърнал във всичко най-лошо в българската политика. Зад неговата "Нова българска медийна група" е притежаваната от Цветан Василев "Корпоративна търговска банка" - банката на повечето държавни предприятия."


"Мисля, че не е особено честно, ако сега навлезем в подобни игрички, затова ми се струва много по-важно да се върнем към центъра на дебата, а именно за някои журналистически правила, които следват да се спазват", отвърна Кристиан Грамш и добави, че не би било честно, ако се замерват с подобни изречения и да започнем да търсим кой какво е казал, кога, как и защо.


Генов накрая уточни, че това е част от текст на "Икономист", публикуван през септември със заглавие "Раждането на гражданското общество".


Независимо от писмото на КТБ


От "Дойче веле" отново повториха позицията си, че решението за отстраняването на Бедров и Барух е взето независимо от писмото, което КТБ е изпратила до редакцията в израз на несъгласие с някои факти за тях, написани в текстове на българската секция на медията. Атанас Чобанов от сайта "Биволъ" поиска информация на коя дата е постъпило писмото на банката, на коя дата е започнала преразглеждането на сътрудничеството с двамата автори и дали германското радио би публикувало целия текст на писмото в оригинал.


"Дойче веле" не публикува никога кореспонденцията си независимо с кого се води", отвърна Грамш и добави, че този принцип понякога е недостатък. "Иначе щях да ви покажа колко ясна и еднозначна е позицията ни спрямо писмото на КТБ. При нас процедурата обаче е, че се разглежда всеки постъпил сигнал за нарушение на журналистическите стандарти", добави той.


В момента все още тече проверка по този сигнал, като Грамш заяви, че чака превод от български на немски от двама независими източници на текстовете, срещу които КТБ е възразила. "Не знам дали тези упреци отговарят на истината", добави той.


В понеделник "Дойче веле" е взела интервю от собственика на банката Цветан Василев. Първоначално въпросите е трябвало да бъдат задавани от Александър Андреев, но той се е разболял и е отишла Верица Спасовска. Извън темите на разговора обаче е останала темата с писмото на КТБ до "Дойче веле". "Става дума за това, че през последните месеци при медийното отразяване на тази тематика ние за съжаление, пропуснахме да вземем и неговата гледна точка и сега го направихме", обясни Спасовска на въпрос по чие настояване тази тема е отпаднала от интервюто.


На въпрос на Румяна Червенкова от "Икономедиа" дали в Германия е възможно основните медии, които формират общественото мнение, да бъдат с неясна собственост, Грамш отвърна, че това е невъзможно, защото законодателството не го позволява и то се спазва.


Нови стандарти


Александър Андреев заяви, че е било негово задължение да следи дали всички материали в българската секция отговарят на стандартите на германската медия, защото той е човекът, владеещ български, на най-висок пост в "Дойче веле". "Аз съм шарнир между тези стандарти и стандартите в главите на нашите автори", посочи ръководителят на българската секция.


Той пое вината за казуса с Бедров и Барух, които били посочени с пръст, че не спазват изискванията на германското радио, а това не било така. "Моя отговорност е да се потърси гледната точка и на другата страна, когато преценя, че публикациите ни по дадена тема са в дисбаланс", посочи още той и добави, че стандартите на хартия са едни, но в главите на хората са различни.


На въпросите от залата дали ще бъде възстановен жанрът коментар в българската секция Андреев заяви, че това ще стане, след като се изяснят стандартите, по които да се пише. "Изготвил съм каталог от мерки - като жанр, като теми, като тези", посочи той, но не даде повече подробности какво се включва в този каталог.


В края на пресконференцията, продължила около час и половина, от "Дойче веле" обещаха, че ще продължат да пишат по различни теми за България, но текстовете ще отговарят на журналистическите стандарти. Ще участват активно и в публичния дебат в страната за развитието на медийната среда.

Ключови думи към статията:

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 838 Гневно

  Какъв компромис с КТБ?

  Значи ли, че не трябва журналистите да им вадят кирливите ризи?

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 2. 2 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 826 Весело

  Вариантът е ясен: 3-5-8. 3 коментара истина, 5 коментара полуистина и 8 коментара хвалене на Мустак-банка и сие. Иначе пак писма и този път от Москва.

  Миша
 3. 3 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#1:"Distributed"]Значи ли, че не трябва журналистите да им вадят кирливите ризи?[/quote]
  На съвременен комунистически език, истината не може да бъде абсолютна. Сиреч, ако си убил 20 човека, това не е факт, дори и съда да те обяви за виновен, това е пак вид субективно мнение, защото е сбор от субективни гледни точки. Защото имаш възпитание, конкретна ситуация и пр. и пр...

  А налагането на субективно мнение за абсолютно е вид терор. Това е съвременната мисъл, няма 5-6.

 4. 4 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  С задълбаването на дискусията нещата започват да се разясняват. И това ме кара да се замисля, че и на мен не ми харесва патоса на Барух и Бедров престарават се критиката. Но факт е, че това не е без история. Стилът на журналистите се изостря заради статичността на средата. Неизбежно е усещането тип "кучетата си лаят, керванът си върви" и затова тонът на коментарите се изостря. Все пак е хубаво, че Дойче веле в случая се явява един вид адекватен арбитър в патологичната българска среда, където представата за норма е ужасно изродена.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 5. 5 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 450 Неутрално

  С други думи манипулацията на ДВ е крива и на българи трудно хваща. Трябва да се подобри за случая "тъмен балкански субект".

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 6. 6 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Според мен в дъното стои Верица Спасовска. Жената сигурно има досие я в СВБ (Служба внешней разведки), я в ГРУ.

  Миша
 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  Дойче веле да не е от Дилян-Пеевските медии?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на sister_bliss
  sister_bliss
  Рейтинг: 229 Весело

  Иван Бедров и Еми Барух излязоха по-интересна и ВАЖНА тема от политически сътресения и икономическата криза в тая страна!! УНИКАЛНО!! Епизод 23454345, сезон 1!!

 9. 9 Профил на Alexx
  Alexx
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Добре си беше че ги уволниха, но за какво сега пък ще ги връщат тия двамата, които доказаха че не могат да спазват общоприети журналистически стандарти.

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Весело

  Мммм ...
  Пък както рече Бюфон ... стълът - това е човекът!

  И к'во прайм ся?
  Ех, Верице, Верице .... ваш'та верица журналистическа ...

 11. 11 Профил на sister_bliss
  sister_bliss
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#9] от "Alexx":

  Някой ги натисна Дойче Веле сега да ходят и да се правят на добри самаряни! Кого ли?! Всеки чел анализи на двамата "журналисти" е достигнал до извода що за платени драскачи са това. Но явно някой със солидни връзки се е намесил за да ги спасява и ето сега поставят една международна медия в неловко и неудобно положение. Срам, срам. А на черно няма как да кажем бяло и това е факт.

 12. 12 Профил на lola_stefanova
  lola_stefanova
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Страшен ПР си направиха от Дойче веле покрай този скандал. А сега излизат с позиция, която удовлетвнорява всички страни и така деликатно ни намекват, че подчертания субективизъм в писането на коментари у нас се приема за нещо нормално. Това дали трябва да ни радва?!

 13. 13 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Начинът на писане в България няма начин да не се различава от този в Германия, тъй като у нас е част от олигархичните войни. Предполагам, че с махането на двамата Дойче веле по-скоро искаше да заяви, че не желае да бъде въвличано в битките между Цветан Василев и Прокопиев.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 14. 14 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  аве Газпром рекламодател ли е в Дойче Веле, че ме мързи да търся из нета

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 15. 15 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Който защитава Барух като журналист който пише обективни статии,значи има много изкривено разбиране за журналистика.Това е смешно,как може Барух да се крие зад имиджа на Дойче веле и да пише как още малко България трябва да се извинява затова,че с кански мъки е успяла да спаси евреите си? Такъв човек няма място в медия като Дойче веле.

 16. 16 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 616 Любопитно

  Какво стана с единна Европа? Нали все сме европейци, защо нас да ни отразяват по различен начин? Къде да се оплача?

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 17. 17 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Пишете си за Гемания, толкова ли се свършиха при вас мюсюлманите, циганите и педерастите!?
  Вие и без друго различни теми за България не намирате!

 18. 18 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#14] от "stg":
  Какво общо има Газпром? Дойче веле се издържа основно от парите на немските данъкоплатците. За медията отговаря федералния министър на културата. Някои обвиняват Дойче веле, че прокарвало немските интереси. Естествено, че е така, но това го пише изрично в статута им, докато тук медиите прокарват всякакви гадни корпоративно-мафиотски интереси, представяйки се за "независими".

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 19. 19 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#15] от "purple_rain":

  Глупости ДВ винаги се е отличавала с ярка антибългарска пропаганда, сякаш още върви студената война и ние не сме в ЕС, НАТО и съюзници. А кой би бил по-добър рупор за тази антибългарска пропаганда от Ема Барух, наследничка на род трепал българите като мухи по време на Народния съд.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 20. 20 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#15] от "purple_rain":
  Отговорът на въпроса кой защитава Барух се крие в статиите, които пише. Това лоби е доста силно и не се интересува от журналистика и исторически факти, а от пропаганда.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 21. 21 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3170 Весело

  [quote#16:"Леми Килмистър"]Нали все сме европейци, защо нас да ни отразяват по различен начин? Къде да се оплача? [/quote]
  Емчи ... пробвай при хер Хьопфнер.
  Ако не ти върже ... има една църква, в пресечка на Пиротска, по средата, към пазара. Арменска, та питай за попа ...

 22. 22 Профил на pipistrella
  pipistrella
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Да речем коментар от този сорт (бел. ред. - на Бедров или на Барух) се прочете от германски читатели, те биха преценили тона на подобни текстове като прекалено силен и едностранчив, но очевидно в България с оглед не само на медийната, но и на политическата обстановка в страната, това е стил и тон, който е обичаен" - това мисля, че казва всичко по темата. Покварената ни медийна среда, тотално е промила мозъците на хората, които приемат безкритично всичко. За това и придворната журналистика от този тип процъфтява у нас.

 23. 23 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Хм. Лееко смекчаване на тона от страна на DW, но поне се разбра окончателно, че не са от свободните медии.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 24. 24 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#12] от "lola_stefanova":"

  Страшен ПР си направиха от Дойче веле покрай този скандал"

  -Какъв ПР,след като ще правят компромис и ще нагаждат стила си към нашия.
  Уплашиха се от едни сълзолейци!

  -

 25. 25 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1331 Весело

  "ДВ търси компромисен вариант" - предлагам им такъв: един коментар на Огнян Минчев, един на Андрей Райчев. тогава никой няма да има право да им се сърди излагат се ДВ...

  Истината ни прави свободни.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на sebastians
  sebastians
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  "Дойче веле" търси компромисен вариант за стила на коментарите си за България, след като са установили, че имат принципни различия с начина на писане у нас спрямо този в Германия. "
  Какви са тези витиевати обяснения? Какви са тези различия? Има само професионализъм и истина!

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 28. 28 Профил на kalina_v
  kalina_v
  Рейтинг: 498 Неутрално

  DW побългаряват журналистическите си стандарти след сапунената сага с Барух и Бедров, това си е заглавие за първа страница.
  После Нели Крус нека сипе критики за медийната среда у нас, след като световните медии черпят "опит" от нас, може да си представи човек колко сериозно (трагично) е положението.
  За мен лично, Барух и Бедров постъпиха и адски некоректно към немската медия, тъй като не изчакаха вътрешното разследване, а потърсиха "диалог" чрез родните медии, типично по нашенски.

 29. 29 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Весело

  Как не са се сетли да поканят Цветан Василев,КТБ,Пеевски и мама - те такъв акъл ще дадат на ДВелле,че ще хвърчат перушини!
  Сега сериозно - защо да се преработват стандарти за писане на коментари и санкции на коментаторите.Нека да има специфика и многообразие,а не унификация!

  Tony
 30. 30 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Моментално да изритат Барух и Бедров, това е начина

 31. 31 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Винаги тия са пишели против България

 32. 32 Профил на tutti_frutti
  tutti_frutti
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Защо ДВ трябва да прави и да търси компромиси относно коментарите за България, не мисля, че тези двамата имат място в която й да е медия, освен в едни определени, за които те изпълняват задачи с материалите си, които пишат и в които ясно си личи какви за . За първи път чуждестранна медия прави компромиси и търси решения и то заради българи. Това изобщо не ми се връзва, ако беше някъде другаде и ако бяха някакви други журналисти, до сега да са забравили, че са работили и нова работа да са си намерили. Но тази госпожа Барух, не иска да спре да взема от кацата с мед.

 33. 33 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1432 Весело

  Да знаете, видите ли странно оценяване на коментари под статия, или наличито на шаблонни тролски "коментари", и в статията е спомената КТБ - нито КТБ, нито гусин Василев имат пръст в това, честна дума!

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2194 Любопитно

  "...след като са установили, че имат принципни различия с начина на писане у нас спрямо този в Германия."

  'убаво, отстранените журналисти пишат 2години и от DW установяват принципни различия?!
  Някой май е ял риба...

  I Want To Believe
 36. 36 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Какво означава компромисен вариант за коментари?
  Никой да не бъде засегнат? Коментар в стил "и вълкът цял, и агнето цяло"? Коментар без изразено мнение?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 37. 37 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 395 Неутрално

  вижте какво намерих - интересно, пищат го из нета - кои са кадрите на ДВ от България - Александър Андреев, редактор от 1991 година, от 2008 година – главен редактор. Внук на обвинител в „Народния съд“, пратил на смърт над 2500 видни българи, елитът на българската интелигенция, зет на двама комунистически дипломати, бивш комсомолски секретар на Българското радио.
  Еми Барух, кореспондент. Информация от нета: внучка на съдията Еми Барух, обвинител в “Народния съд”, пратил на смърт над 2500 видни българи, елитът на българската интелигенция.
  Мирела Иванова, кореспондент. Бездарната снаха на члена на ЦК на БКП Пантелей Зарев, личен приятел на Диктатора Тодор Живков.
  Любослава Русева, кореспондент. Внучка на писателя-комунист Петър Незнакомов, бивша редакторка от в. „Дума“. Втори съпруг – Боян Дамянов, личен преводач на агент Гоце /Георги Първанов/, има и сведения за обвързаността на съпруга й с Държавна сигурност.
  Татяна Ваксберг, кореспондент. Дъщеря на Аркадий Ваксберг – резидент на КГБ за България по времето на Тодор Живков.

 38. 38 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 395 Неутрално

  За тия ли ми ревете? След като те реваха? Много лековато, да не кажа зле, мнооого зле. 24 години една комунистка, внучка на убиец, е журналист в ДВ, но понеже изнася писането й на медиите на онзи, чието име тук е забранено да се споменава, и ревнахте и застанахте дружно по матросовкси зад нея. кажете си, че е така и ще ви олекне

 39. 39 Профил на tutti_frutti
  tutti_frutti
  Рейтинг: 395 Неутрално

  За тези не трябва да се правят компромиси, ако започнем да правим компромиси, до къде ще стигнем. След като си има някакви норми и правила при писането то независимо коментар, новина или интервю да се спазват. Не искам да чета и слушам псевдо журналисти, а истински новини от истински журналисти.

 40. 40 Профил на zamenhov
  zamenhov
  Рейтинг: 229 Гневно

  Ле*ето Асен Генов по колко нелеп и жалък начин е решил да се направи на интересен.

 41. 41 Профил на zamenhov
  zamenhov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Що се отнася до дръзкия, предвид казаното и писано в последните дни за г-н Прокопиев, въпрос за собствеността на медиите и техните собственици, да внимава да не попитат като има яснота кой е собственик на "Икономедия", има ли яснота какъв е произходът на парите. Заигравките могат да са опасни!)

 42. 42 Профил на zamenhov
  zamenhov
  Рейтинг: 229 Весело

  Апропо, не става ясно дали Барух е била там - в интервю за "Дневник" тя заявява, че ако има възможност, би питала ДВ "кой" и "защо". Дали пък в миг на просветление не й се е изяснило защо и да се е отказала от всякакви въпроси?!

 43. 43 Профил на zamenhov
  zamenhov
  Рейтинг: 229 Весело

  Изненадващо някой ми е дал минус - без коментар, без аргумент - те това вече е истинската свобода за изява.

 44. 44 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#16:"Леми Килмистър"]Какво стана с единна Европа? Нали все сме европейци, защо нас да ни отразяват по различен начин? Къде да се оплача?[/quote]

  На Арменският поп.
  ДрОгарете ако можеше щяха до сега да са върнали чл. 1, Работническо дело и всеки петък сОветцкая телевизия.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 45. 45 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 593 Неутрално

  И Барух и Бедров са болшевики. Първата - червен, вторият - син болшевик.

 46. 46 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 900 Весело

  Доколкото разбрах, в края на краищата, при медиите в Германия няма никаква свобода на словото! Затова немските стандарти трябва да се побългарят, иначе демокрацията е в опасност.
  Пък то отдавна се знае, че медиите са апетитна хапка за олигарсите. Или както го е казал навремето, лека му пръст, видният милиардер-олигарх Жан Люк Лагардер (1928-2003) - "Пресгрупата е отличен актив, когато се бориш да получиш някой договор (държавна поръчка)".
  А синковеца му Арно Лагардер успешно продължава да спазва бащините завети.
  Сигурен съм, че господата Пеевски, Захов, Прокопиев много добре са оценили тези неща. Само че, дами и господа, знаете ли каква е разликата между тримата? Просто първият много по-добре се ориентира и кара като Мартен Буиг (собственик на TF1) и споменатият Анро Лагардер, които спасиха вестника на френската компартия Юманите от фалит
  Така че, пичове, погледнете добре западните френско-немски медийни стандарти и се сопрете малко, за да не играе гьостерицата

 47. 47 Профил на kalinski_19
  kalinski_19
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Абе уж сериозна медия за дойче веле, а всъщност се оставиха на смешните провокации на двамата измислени журналисти да обърнат нещата в тяхна полза.

 48. 48 Профил на lazarinka75
  lazarinka75
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Какъв компромисен вариант, не им трябват изобщо.

 49. 49 Профил на lazarinka75
  lazarinka75
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#47] от "kalinski_19":

  На мен ми е интересно как изведнъж си промениха решението.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1012 Весело

  [quote#44:"Танас"]ДрОгарете ако можеше щяха до сега да са върнали чл. 1, Работническо дело и всеки петък сОветцкая телевизия. [/quote]Те отдавна са ги върнали но със сменени имена.

  Работническо дело = Медиите на ирена кръстева и синчето делян пеевски.

  "сОветцкая телевизия в петък" = групата ТВ7 и бюреков

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на pesho_maniqka
  pesho_maniqka
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Изобщо не трябваше ДВ да се занимават с тази история, тя прилича повече на цирк,отколкото на нещо друго, Емиту само пишеше отрицалтени статии за Б-я,а в следващия момент ревеше по телевизиите, ами на мене не ми е симпатична, предпочитам да остане без работа,като е такава отворена.

 54. 54 Профил на nikolova_rosi
  nikolova_rosi
  Рейтинг: 450 Весело

  световна медия се занимава с нашите журналисти,които се разпищяха като ощипани госпожици, по-смешно нещо отдавна не бях чела..

 55. 55 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Чудя се в качеството си на какъв лицето на Гротескна мрежа, блогърът и харекришнар Асен Генов е присъствал на тази пресконференция?

 56. 56 Профил на georgiev_
  georgiev_
  Рейтинг: 229 Весело

  чак не е за вярване :Д ей успяха Бедров и Бахур да си извоюват обратно местата,ама надали вече някой ще гледа с добро око на тях, смешна история

 57. 57 Профил на svetlozara_h
  svetlozara_h
  Рейтинг: 450 Весело

  с други думи "поканихме ги пак за сътрудниячество не щото сме си променили мнението за журналистическите правила,а щото не ни се занимава с пискливи дечица" :Р аз тъй си го превеждам всичко

 58. 58 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Това е въпрос на редакционна политика. Винаги съм си мислила, че трябва да се дистанцират от войната на олигарсите, колкото и да е трудно това в нашата медийна действителност.
  Само се чудя колко получават Барух и Бедров, за да провеждат такава политика, през чуждестранна медия.

 59. 59 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 900 Весело

  До коментар [#50] от "s_milenova":

  Хаха, да

 60. 60 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  За съжаление принципните различия не са само в начина на писане, но и в начина на мислене! Та от там и разликите!

 61. 61 Профил на nqgolova
  nqgolova
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#1] от "Distributed":

  Не, значи, че да си журналист означава да пишеш факти. А не да плюеш на общо основание.

 62. 62 Профил на Teodora
  Teodora
  Рейтинг: 450 Неутрално

  От доста време спрях да чета или следя каквото и да е свързано с ДВ на български. Авторските статии са крайно едностранчиви и субективни. Преводоните статии също са на непрофесионално ниво.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK