ГЕРБ иска касиране на вота в Гърмен

ГЕРБ иска касиране на вота в Гърмен

© Георги КожухаровОбластната структура на ГЕРБ в Благоевград възнамерява да поиска касиране на частичните местни избори в община Гърмен и да сезира прокуратурата за нарушения на вота. Това съобщи пред БТА Калин Каменов, който е бил наблюдател от страна на ГЕРБ на изборите в Гърмен.


На 29 септември в Гърмен бяха проведени частични местни избори, на които с 63% от гласовете за нов кмет на общината беше избрана Минка Капитанова от ДПС.


Днес Каменов разказа, че кметският наместник е отброявал всеки, който влиза в една от избирателните секции. Списъкът, по който се водел отчет кой отива да гласува, бил увит във вестник. Преди да дойдат полицаите от Гоце Делчев, списъкът бил взет от един от служителите на кметския наместник, който го скрил в панталоните си и избягал в гората, обясни Калинов. По-късно депутатът от ДПС и бивш кмет на община Гърмен Ахмед Башев казал, че този списък бил за дървата. Може ли в изборния ден пред секцията да се прави списък за дърва, попита Калин Каменов.
Ахмед Башев още в 8.30 ч. вечерта знаеше какви са изборните резултати, без да е започнало броенето на бюлетините и без да има екзит пол, допълни Каменов. По думите му това дава отговор на въпроса имало ли е опорочен вот в Гърмен.


Представителят на ГЕРБ поиска и извинение от Башев, който, по думите му, в изборния ден го обиждал и посегнал да го удари. Калин Каменов приветства, че още 500 човека са се освободили от страха в община Гърмен и на частичния вот са гласували за ГЕРБ.


Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отчете продължаване на тревожната тенденция за увеличаване на страха и репресията спрямо български граждани как да упражняват правото си на глас било то чрез списъци за дърва или за нещо друго. Той посочи, че в тези седем населени места, където миналата неделя е имало частични местни избори, ГЕРБ е увеличил подкрепата си с 1800 гласа в сравнение с последните парламентарни избори. Цветанов отбеляза, че и 2011 г. и 2013 г. ГЕРБ издигат свой кандидат в Гърмен. Защо БСП и 2007 г. и 2011 г. и 2013 г. не издигат свой кандидат в Гърмен, а винаги дава подкрепа на ДПС, попита той.


ГЕРБ успя да покаже, че освен ДПС има и друга национално отговорна партия, която не прави разлика, и дава равен старт на всички български граждани, независимо от техния етнически произход, заяви Цветанов.


Депутатът Десислава Танева информира, че днес имала среща с уволнени служители в сектора на земеделието. ДПС овладява агресивно и безцеремонно държавната администрация в областта на земеделието и горите, коментира тя. Танева посочи, че са уволнени директори на областните дирекции "Земеделие и гори" с неясни мотиви и без обявени нови конкурси на освободените постове. По думите й в системата се връщат крайно компрометирани лица. В отговор на въпрос Танева каза, че ГЕРБ ще подкрепи предложение за удължаване на забранителния срок за продажба на земеделска земя на чужденци.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK