Конституционният съд трябва да реши депутат ли е Делян Пеевски или не

След като депутатите отмениха избора на Пеевски, от ДПС съобщиха, че той няма да идва в Народното събрание и няма да получава заплата като депутат до произнасянето на Конституционния съд.

© Юлия Лазарова

След като депутатите отмениха избора на Пеевски, от ДПС съобщиха, че той няма да идва в Народното събрание и няма да получава заплата като депутат до произнасянето на Конституционния съд.Очаква се Констутиционният съд (КС) да заседава и да реши по същество случая за несъвместимостта на депутата от ДПС Делян Пеевски, което означава, че най-вероятно днес ще стане известно връща ли се Пеевски в парламента или не. Снощи "Медиапул" публикува информация, че е възможно да не се стигне до решение, а гласовете да се разделят 6 на 6 (за да се вземе решение са нужни поне 7 гласа). "Конституционните съдии са разделени поравно и преценяват как да решат казуса с пълното съзнание, че той е изцяло политически", цитира "Медиапул" източници от КС.


За днешното заседание Пеевски беше поканен да даде лично обяснение, но преди няколко дни стана известно, че той няма да се отзове. Причината е, че смята, че докладчикът по делото - Румен Ненков, е предубеден. Основание за това му давал фактът, че проектът за решение по казуса бил внесен още на 22 юли, много преди поканата към него.


Председателят на съда Димитър Токушев (назначен в Конституционния съд от президента Георги Първанов през 2006 г. ) не насрочваше заседание по делото близо два месеца и половина, след като проектът за него беше внесен. След като вече беше определена дата - 24 септември, стана известно, че Токушев ще настоява съдиите да приемат само определение, с което да призовават Пеевски, ако желае да се яви пред съда и да даде лично обяснение.
С този подход не се съгласи докладчикът по делото Румен Ненков, като нарече "абсурдно" да се приема отделно определение за призоваването на Пеевски като заинтересовано лице. Ненков смята, че е напълно достатъчно, каквато е била практиката досега, депутатът да се призове с едно писмо на председателя или докладчика.


С поканата към Пеевски делото беше отложено допълнително с две седмици, но повече варианти за отлагане на решението по-скоро няма.


Съдиите от Конституционния съд

© Юлия Лазарова

Съдиите от Конституционния съд


Ами сега?


Mнозинството в съда може да не се съгласи с проекта на решение на докладчика (което по информация на "Дневник" е съобразено с досегашната практика на съда, а именно - Пеевски е бил в несъвместимост и няма как да се върне като депутат). Тогава или Румен Ненков ще бъде принуден да пише ново решение, съобразено с волята на мнозинството, или ще бъде посочен друг съдия, а позицията на Ненков ще влезе като особено мнение.


Ако Пеевски не бъде възстановен като депутат, топката ще отиде във Висшия съдебен съвет (ВСС), който  ще трябва да обсъди дали да го възстанови като следовател. Досега съдебният съвет правеше това винаги и без дебат.


Това ще е третият път, в който Пеевски ще поиска да се върне като магистрат в промеждутъците между държавни назначения и изборна длъжност. Първият път беше през 2007 г., когато Пеевски поиска да бъде възстановен, след като бившият премиер Сергей Станишев го уволни от поста зам.-министър на бедствията и авариите след корупционния скандал около Румен Овчаров и Ангел Александров.


Вторият път беше тази пролет малко преди разпускането на Народното събрание и началото на предизборната кампания.

Ако гласовете се разделят 6 на 6, според информацията на "Медапул" от снощи, обаче на практика решение няма и предстоят юридически коментари какво следва.  


Въпросът кой предложи Пеевски за председател на ДАНС все още виси в пространството без отговор. Стикери и графити с питането могат да бъдат видени навсякъде из града, а премиерът Пламен Орешарски  прекратява всяка пресконференция, на която този въпрос бъде зададен.


Затова протестите, провокирани след скандалния избор на Пеевски на 14 юни, които продължават вече над 115 дни, ще се пренесат днес сутринта и пред Конституционния съд. Събитието е организирано във "Фейсбук", след като преди две седмици стана известно, че Пеевски е поканен да даде лично обяснение.


#ДАНСwithme пред Конституционния съд:
#КОЙ предложи #Пеевски?


е името на акцията, която приканва хората да се съберат пред сградата на КС (входът е съседен с този на Министерския съвет).


Казусът с назначението на Пеевски стигна до Конституционния съд, след като депутати от ГЕРБ внесоха искане за установяване на несъвместимост и прекратяване пълномощията на Делян Пеевски като народен представител. Пеевски беше избран за шеф на ДАНС на 14 юни, а няколко дни по-късно парламентът гласува отмяна на решението си. Така отворен остана въпроса дали Пеевски може да се върне като депутат.


Основният мотив е, че с подписването на клетвения лист на 14 юни - веднага след избирането му, Пеевски фактически поел поста председател на ДАНС, а Народното събрание не е гласувало оставката му като депутат, депозирана в деловодството същия ден. Така на практика той е изпълнявал едновременно и двете длъжности.


Няколко дни след бившите управляващи и 93 народни представители от БСП и ДПС поискаха от КС да тълкува чл. 72 от конституцията, който се отнася до възможността за прекратяване на пълномощията на народен представител при установяване на неизбираемост или несъвместимост.


След като депутатите отмениха избора на Пеевски, от ДПС съобщиха, че той няма да идва в Народното събрание и няма да получава заплата като депутат до произнасянето на Конституционния съд.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  Дано желанието му да се върне, като депутат е било достатъчно силно, та съда да се изложи за пореден път и да го върне. Това ще допринесе много за прекратяване на тази мъка с кворума.

 2. 2 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  айде - решението е ясно - не е депутат, откакто прие поста на председател на ДАНС - няма какво да обсъжда

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 3. 3 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 442 Весело

  КС:
  - Ко? Не!

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 4. 4 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 497 Весело

  "Конституционните съдии са разделени по равно и преценяват как да решат казуса с пълното съзнание, че той е изцяло политически"

  Ето ви го проблемът -- конституционните съдии не е.ават какво е право и какво не, а гледат каква е конюнктурата и не ги е срам да си го признаят.

  А буцата лой ги страхува.

  ден година храни.
 5. 5 Профил на МM
  МM
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Офф на всички ни е ясно че това олигарх със много сметки за уреждане ..опс теглене от държавната баница , само управляващите се правят на ударени !

 6. 6 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 442 Неутрално
 7. 7 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 442 Неутрално
 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3557 Неутрално

  С цел да избегнат кворумните провокации на ГЕРБ, управляващите стягат редиците и събират всички кворумни изтичания.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3557 Неутрално

  [quote#2:"Sinite - завоят наляво забранен"] решението е ясно - не е депутат, откакто прие поста на председател на ДАНС - няма какво да обсъжда [/quote]
  Те не обсъждат дали да е депутат, а как да обяснят на народа прескачането на закона.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 10. 10 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 442 Неутрално
 11. 11 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":

  дори Прасчо да се върне в НС, той няма да присъства редовно на заседанията. така, че дори неговата маса няма да осигури кворум

  освен ако правилникът не казва изрично, че кворум се осигурява от 50% депутатска маса + 1 килограм

  РЕФОРМИ !
 12. 12 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Никакъв депутат не е.Ако не бяха протестите, сега още щеше да си е директор на ДАНС и да коли и беси.

 13. 13 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Махайте го тоя бе,какво има да решавате КС?

  В България властва беззаконието!
 14. 14 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Проверете тайните сметки на съдиите -бая преводи е имало напоследък.А на други е напомнено,че ако не слушкат в нета ще покажат "ония"снимки.На трети ще кажат,че го правят за Партията и народа.Колко струва гласа на един съдия?

 15. 15 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Видно е колко са калорични държавните пари! Този и за миг не се е отделял от държавната ясла.Парите от тотализатора,от следствието,от министерство,от банката на държавните предприятия,от Народно събрание.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 16. 16 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  "...Конституционните съдии са разделени по равно и преценяват как да решат казуса с пълното съзнание, че той е изцяло политически..."

  ...изцяло политически!
  Това обяснява всичко. Какъв КС, какво правосъдие? Да не се заблуждаваме как се решават правни проблеми в страната.

 17. 17 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  Аде не се пенете преди КС да си каже думата, все пак те са съд, не форумът!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 18. 18 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Да го пращат при Котоошу - има данни.

  The best way to predict the future is to invent it.
 19. 19 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#17:"boby1945"]Аде не се пенете преди КС да си каже думата, все пак те са съд, не форумът!!![/quote]

  КС с председател мръсен комунист!
  "Автор е на монографията "Народния съд 1944-1945", където защитава правната легитимност на създадения от ОФ трибунал": "Създаден от първото отечественофронтовско правителство, Народният съд е орган на народнодемократичната държава. Той се провежда от името и в интерес на победилата революционна класа и е едно от най-значителните събития в нашата най-нова политическа и правна история", пише избраният днес председател на КС."

  The best way to predict the future is to invent it.
 20. 20 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Странно е да се обсъждат очевадни неща. Има ли Конституция? Защо е направена така че да може да се "тълкува"? Какъв е смисълът на тези тълкувания, ако те зависят от политическата конюнктура? Няма ли най-накрая, да се сложи край на тези шикалкавения на върховете на "юридическата" върхушка? Кой ще даде отговорите на тези основни въпроси?
  И най-важния въпрос : ще се намери ли кой да разчисти "авгиевите обори" на властта и съдебната система най-накрая?!...

 21. 21 Профил на the_lone_rider
  the_lone_rider
  Рейтинг: 442 Неутрално

  КОЙ НАЗНАЧИ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ????????????

  Днес е лесно да изфабрикуваш истината и манипулираш действителността, но будните хора винаги усещат лъжата...
 22. 22 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 555 Неутрално

  При всички положения ще бъде извършено нещо нагло. Или КС ще го върне като "депутат", или ВСС ще го възстанови като "следовател."
  И в двата случая:
  ОСТАВКА!

 23. 23 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1015 Весело

  пеевски ВЪН!

  ОСТАВКА на тези които са го предложили, гласували специално за него закони и избрали!

 24. 24 Профил на miami3
  miami3
  Рейтинг: 442 Любопитно

  [quote#21:"the_lone_rider"]КОЙ НАЗНАЧИ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ????????????[/quote]

  Питанката не беше ли ''Кой предложи Пеевски''!

 25. 25 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2381 Любопитно

  "Причината е, че (Пеевски)смята, че докладчикът по делото - Румен Ненков, е предубеден."

  Добре де, съдия Ненков е само един. Колегите му изхождайки от тези мотиви би трябвало да не са - 1:11 в полза на Гуцан! По-добре здраве му кажи!

  I Want To Believe
 26. 26 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#17:"boby1945"]все пак те са съд,[/quote]

  Ако бяха съд, щяха да обсъждат правни аргументи и съществуващият прецедент, а не да обясняват как това било "политически" случай.

  ден година храни.
 27. 27 Профил на Plamen Vl
  Plamen Vl
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Обзалагам се, че ще направят пълен цирк и ще се разделят 6 на 6 гласа. Страхуват се.
  От една страна, че хората ще нахлуят и ще им хвърлят един бой, най-накрая.
  Но от друга от Пеевски, и по скоро от кръга около него. Което отвсякъде погледнато си е по-страшно...

 28. 28 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Лале ли си, зюмбюл ли си?
  Що побърза та заспа народе,
  та не виждаш какво чудо ти се случва..

  Fail with honour then succeed by fraud
 29. 29 Профил на graham
  graham
  Рейтинг: 551 Неутрално

  И това е български политик, медиен магнат и още няколко други неща. Напират едни нецензурни слова през клавиатурата, ама нали не може... Срам!

 30. 30 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 598 Любопитно

  Разкарай се Мутра дебела !!! ..мястото ти е във панделата !!! един гаден Олигарх по малко !!!

 31. 31 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  #КОЙ предложи #Пеевски?

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 32. 32 Профил на hotentot
  hotentot
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Конституционните съдии са разделени по равно и преценяват как да решат казуса с пълното съзнание, че той е изцяло политически"
  Що за внушение! Има ясен юридически казус, от решаването на който зависи съдбата на всички подобни случаи в бъдеще.
  Това, че Миков е забавил приемането на оставката (за което той самият трябва да си подаде оставката) не означава, че не е била подадена. А новата длъжност е консумирана пред цяла България! Тя е приета, назначението е факт. По него има подадена и приета оставка! А това, че много съдии от КС се интересуват повече от политическия аспект, е сериозен стар проблем на съдебната ни система. Токушев (т.е. Първанов, БСП...) отлагаше с надеждата ситуацията да се успокои, но това не стана! И сега накъде? Дайте да избягаме от отговорнот с 6:6. А в последния момент някой ще предаде уговорката за равенство. Познайте кой ще е ?

 33. 33 Профил на Hoius
  Hoius
  Рейтинг: 442 Неутрално

  БСП и ДПС си вкараха автогол. И в двата случая ще загубят. Ако съдът го възстанови като депутат ще се отприщят нови протести. Ако не го възстанови - ДПС ще загуби един депутат, и то не кой да е.

 34. 34 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 586 Неутрално

  [quote#33:"Любомир Иванчев"]ДПС ще загуби един депутат, и то не кой да е. [/quote]
  Напротив, ДПС ще спечели един депутат. Веднага на негово място ще дойде друг, който ще блее заедно със стадото.

  Knocking on heaven's door
 35. 35 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1325 Весело

  Вероятно той ги страхува

 36. 36 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Махайте го тоя. Просто ще получава една заплатка по-малко.

 37. 37 Профил на vestonosec
  vestonosec
  Рейтинг: 660 Неутрално
 38. 38 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  [quote#9:"Храбър"]Те не обсъждат дали да е депутат, а как да обяснят на народа прескачането на закона. [/quote]

  и ти си прав

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 39. 39 Профил на Hoius
  Hoius
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#34] от "peterman":

  Да, прав си, но няма да е според първоначалният им план. Неслучайно са вкарали Пеевски в НС, нали се сещаш. А и докато изберат новия ще трябва да мине известно време, за да минат всички законови процедури. Така че определено няма да е в тяхна полза.

 40. 40 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  много болнаво време... как да не се тръшнеш с някоя яка настинка

 41. 41 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 586 Неутрално

  [quote#39:"Любомир Иванчев"]Неслучайно са вкарали Пеевски в НС, нали се сещаш. [/quote]
  Сещам се, да. Обаче знам, че планът им се провали, защото мутрата се о...ра и каза на всеослушание какво му е предназначението. Сега не им необходим даже като име, защото ги срива в буквален и преносен смисъл. Трябват им само парите на КТБ, а те "ходят" при властта, която скоро съвсем ще им се изплъзне!

  Knocking on heaven's door
 42. 42 Профил на anastas_kar
  anastas_kar
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#31] от "Питанка":

  Най – арогантното предложение на посредствеността на
  двойно – тройната коалиция.

 43. 43 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#2] от "Sinite - завоят наляво забранен":

  айде - решението е ясно - не е депутат, откакто прие поста на председател на ДАНС - няма какво да обсъжда"

  -Да бе,да-даже е за двама...на тегло.


 44. 44 Профил на Obongo
  Obongo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  с Пеевси или без Пеевски , главата на ГЕРБ ще бъде смачкана

 45. 45 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Пеевски е депутат, председател на НС, министър, примиер, върховен и конституционен съдия, председател на ВВС, шеф и собственик на синдикатите в България.

  Те това добре си го знаят, и се съобразяват.

 46. 46 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 586 Весело

  [quote#39:"Любомир Иванчев"]първоначалният им план[/quote]

  Ето казаха си го - вж. коментар [#44] от "johnyossarian".

  Knocking on heaven's door
 47. 47 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 541 Неутрално

  как един като пеевски може да стане олигарх, кой е назначаван за олигарх в бг

  BG e мини империя на злото.
 48. 48 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3016 Весело

  Сега като ги няма Фидоската и Пеевски Парламентът няма достатъчно тежест.

 49. 49 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 541 Неутрално

  РУСНАЦИТЕ- КГБ чРЕЗ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ УПРАВЛЯВАТ БГ, ТЕ СА ПРЕДЛОЖИЛИ ПЕЕВСКИ И ТЕ СА МНОГО СТРАшНИ УБИЙЦИ

  BG e мини империя на злото.
 50. 50 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Ще отвори ли "чадъра" си Конституционния съд или ще откаже ?
  Мръсна "шекспириада" в родното Право и Политика...

 51. 51 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 337 Неутрално

  Срам и позор. Не знаят кой какъв е, а имат правото да гласуват законите на България. Това само в нашата малоумна държава може да се случва. Продажен български народ.

  Да живее България и българският народ.
 52. 52 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 582 Неутрално
 53. 53 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ясно е, че мешерето ще реши в полза на пеевския.....Ако искаме независим конституционен съд, а не мешере, требе съдиите да НЕ се избират от парламента........

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 54. 54 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 695 Неутрално

  ДОКОГА ЩЕ ЗАНИМАВАТ ОБЩЕСТВОТО С ТОЗИ ДЕБИЛ,КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ОБЯСНИ ОТКЪДЕ СА НАТРУПАНИТЕ МИЛИОНИ-НЕГОВИТЕ И НА СВИНЯТА-МАЙКА ИРЕНА КРЪСТЕВА?!КАКЪВ Е ТОЗИ КАПАЦИТЕТЕН ГЕНИЙ,С КОЙТО ВЕЧЕ МЕСЕЦИ НИ ЗНИМАВАТ,ВМЕСТО НАП ДА ПРОВЕРИ БАНКОВИТЕ МУ СМЕТКИ,КОЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО-НАЛИ СЕ НАПЪВАШЕ ДА БЪДЕ ШЕФ НА ДАНС?!ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ДА БЪДАТ ПРОВЕРЕНИ МИЛИОНИТЕ И СОБСТВЕНОСТТА МУ И КАТО ДЕПУТАТ,АКО ИМА НАГЛОСТТА ДА ОСТАНЕ ТАКЪВ,ЗАЩОТО ХОРАТА СА ОТВРАТЕНИ ОТ НАГЛОСТТА МУ И НЕ ГО ПОНАСЯТ!!!

  4itatel
 55. 55 Профил на galleen
  galleen
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Затвор!

  El pueblo unido, jamás será vencido.
 56. 56 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 541 Неутрално

  само погледнете в очите му , чете се безгранична тъпота, като на повечето комунисти

  BG e мини империя на злото.
 57. 57 Профил на alexan1234
  alexan1234
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Върнат ли го в парламента, ще има луди протести срещу властта и ще заминат всичките. Честно казано искам да стане така, за да свърши тази лудост най-накрая.

 58. 58 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1042 Любопитно

  А това което хората са решили от 115 дни на сам ще има ли някога значение??

 59. 59 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  Чудя им се на акъла на тези върли противници на сегашните управляващи, които са наскачали тук да се тръшкат да отрежели Пеевски от дупетатството!
  Ма вие требе да искате да го върне КС в НС, че това би било направо бомба в темелите на сегашното Парламент! А нали искате да го гътнете?
  А ако не го върнат Пеевският като дупетат ... къде отива?
  Ха на бас, че у Прокуратурата.
  А там чакат едни "знакови" дела ... баш за които се беше заканил, ако си спомняте ...
  Ей, ама вие, активистите, съвсем не знаете какво да искате.
  И после са чудите, че Орешарски си стои?

 60. 60 Профил на pruch
  pruch
  Рейтинг: 442 Неутрално

  То малко наподобява едни други събирания преди доста време ,дето обсъждали колко са дяволите ,които могат да се съберат на върха на една игла.
  А иначе сериозно.Депутат ли е прасчо?
  1.Охранен ли е ?-Да
  2.Нагъл ли е ?-Да.
  3.Притежател ли е на едни пари от едни хора от една партия?-Да.
  4.Гласува ли по "съвест"?-Да.
  5.Дреме ли му за БЪЛГАРИЯ?-НЕ!!!
  .....
  е до тук по всичко личи ,че е български дупетат.

  Не се бори с прасе. Накрая и двамата ще се окаляте, но на него това ще му хареса!
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 62. 62 Профил на censored2013
  censored2013
  Рейтинг: Неутрално

  [quote#58:"id_1"]А това което хората са решили от 115 дни на сам ще има ли някога значение?? [/quote]
  кои хора, тези, които вече са по-малоброийи от контра протеста ли ? Нищо не са решили те, овдят ги за носа мощно!

 63. 63 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 549 Разстроено

  Не се надявам... Пеевски може да си купи каквото си хареса, включително и КС.

 64. 64 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Каквото и да реши КС, Пеевски вече е в канала.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 65. 65 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Трябва да реши, но няма да реши. Защото КС е политически, а не правораздавателен орган. За съжаление...

  Няма ли един държавник в тази пародия на държава, който да разбута блатото, наречено правосъдие?

 66. 66 Профил на getso
  getso
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Защо трябва да ми пука
  какво ще е решението
  съдово!?...

 67. 67 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 549 Неутрално

  толкова много журналисти в БГ, а нито един не се престраши да го открие тоз герой и да го попита кротко : като какъв ти се работи,Прасчо ??? щото много професии имаш, толкова си кадърен....

 68. 68 Профил на logomat
  logomat
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Това е гениално!
  Най-висшият съд в България е в състав четен брой членове.
  Така се "конституира" вероятността този съд да не може да вземе решение, и понеже над него няма по-висша инстанция.........
  кво праим? - Политическо решение!
  Наистина гениално!

 69. 69 Профил на logomat
  logomat
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#58:"id_1"]А това което хората са решили от 115 дни на сам ще има ли някога значение?? [/quote]

  Задаваш отговор.

 70. 70 Профил на DEDOVIA
  DEDOVIA
  Рейтинг: 714 Неутрално

  На какво основание се ангажира цялата държавна администрация да се търси варианти да се устрои някъде прасчо. Не е ли редно всички тез да се ангажират как да го бутнат заедно с Овчаров в затвора.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 71. 71 Профил на DEDOVIA
  DEDOVIA
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Съд и дългогодишен затвор за Пеевски, Овчаров, Станишев, Доган, Местан, Борисов, Цветанов и всички допринесли за разрухата на държавата.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 72. 72 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 719 Неутрално

  [quote#1:"442"]... Това ще допринесе много за прекратяване на тази мъка с кворума. [/quote]
  Не само с кворума, ами и с целият Парламент.
  Ще бъде изметен!

 73. 73 Профил на metzanviolinov
  metzanviolinov
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Съдиите му със съдии сега няма да вземат решение и ще са в stalemate хиляда години - 6 на 6 гласа. И така, докато изтече мандата на това правителство! По този начин, мошениците му с мошеници ще протакат и всички останали казуси, които ще трябва да решат.

  Не казвам, че в КС няма достойни хора, ама ако има съдии, които да са за оставането на Пеевски, трябва и тяхната оставка да се иска в протестите! Това е лакмус за конституционните съдии - ще кажете ли че черното е бяло и че прасето е депутат?

 74. 74 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Много е необходимо КС да реши,дали тоя е достатъчно угоен за Коледа?!

  chavo64
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 76 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 719 Неутрално

  ДНЕВНИК на БГ действителност:
  "Лоените топки се оказват отличници в юридическите казуси, когато са синове на майките си"

 77. 77 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 497 Весело

  [quote#75:"detchopora"]Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.[/quote]

  "Дневник", "Дневник",
  миришете на мърша !!!

  "Конституционният съд трябва да реши ..."

  какво ?
  виЖ това интелигентно лиЦе, то казва всичко !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 78. 78 Профил на Sann
  Sann
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И този въпрос ще го влачат сума време сега

 79. 79 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 80. 80 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 509 Неутрално

  По БНР тъкмо казаха, че пеевски остава депутат, по неофициално инфо от заседанието. ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ!!!

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 81. 81 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 497 Весело

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 82. 82 Профил на alienstl
  alienstl
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Мафията си има държава !!!!!!!!!!!!!

 83. 83 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Хайде да ни е честито! Безценният депутат Пеевски се връща в парламента. КС зачерта всичко конституционно. Съд никога не е бил.

  http://politics.actualno.com/Neoficialno-Peevski-se-vryshta-v-parlamenta-news_2043.html

 84. 84 Профил на шуменско пиво
  шуменско пиво
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не знам дали ще го върнат в парла/ментата, ама добре че оная паплач се беше бая уплашила в началото на протестите, та го изритаха набърже! Че ако бяха чакали досега, както се окопитиха и досега щеше да си е шеф и кройка на нашенското ФБР!
  Барабар с всичките безобразия които щеше да е натворил вече!

  шуменско пиво
 85. 85 Профил на the_lone_rider
  the_lone_rider
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Мазния шопар да се разкара.... Или ще стане на луканки

  Днес е лесно да изфабрикуваш истината и манипулираш действителността, но будните хора винаги усещат лъжата...
 86. 86 Профил на dedinsky42
  dedinsky42
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Какво се чудите за Пеевски?!Нещата са си "законни"!Има ли нещо в България,което да не е "законно" и "демократично?"Абсурд!!
  Ние си имаме традиция от по-стари времена,когато ДПС трябваше да се разреши в България като партия!Тогава решението се взе къде къде "по-демократично" и "законно"- с 6 гласа "за" и 6 "против" с един въздаржал се,от КС!
  Пилат да им диша праха на нашите магистрати!Рим ряпа да яде!Те така се плува гемеджииската!В Европа не го познават този стил и затова се давят като дойдат в България, чудят се защо не ги разбират!Не им е ясно,че ако не го плуваш този стил алигаторите ще те схрускат моментално!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK