Главният секретар на бившия кабинет е обвинен за случая с бюлетините от Костинброд

Зам.-главният прокурор Роман Василев показва бюлетини, открити в Костинброд (архив)<br />

© Надежда Чипева, Капитал

Зам.-главният прокурор Роман Василев показва бюлетини, открити в Костинброд (архив)Росен Желязков, главен секретар на бившия кабинет, е обвинен за престъпление по служба по случая с намерените на 480 хил. бюлетини в печатницата в Костинброд ден преди предсрочните избори тази пролет. В момента Желязков е с мярка за неотклонение "подписка", съобщават от Софийската градска прокуратура.


Tова се случва след петмесечно разследване и 30 дни след обещанието на главния прокурор Сотир Цацаров, че скоро ще има обвинение, а до два месеца и обвинителен акт по случая. 


Според повдигнатите обвинения като главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков се е опитал да набави облага за печатницата "Мултипринт" ООД в периода 27 април 2013 г. - 12 май 2013 г., като не е изпълнил служебните си задължения. Обвиненият не е осъществил контрол върху дейността на административните служители на Министерския съвет, отговарящи за изпълнението на задълженията на "Мултипринт" ООД по договор за изработка и доставка на 8 343 000 бюлетини.
След като бюлетините бяха намерени, се оказа, че в печатницата е имало 475 417 бюлетини над планирания брой. Напълно годни за употреба от тях са били 351 075, с лош печат - 59 256, а скъсани и напълно негодни (технологичен брак) - 62 420.


В техническите спецификации към проведената поръчка са били заложени допълнителни изисквания за "Мултипринт" ООД, според които към печатницата на бюлетините се поставят допълнителни изисквания за осигуряване на строг контрол върху отпечатаните количества и манипулациите с технологичния отпадък, съобщават от прокуратурата. На следващо място чистият тираж подлежи на строга отчетност - количествата се заприходяват за всяка отделна бройка.


От прокуратурата информират, че предаването на бюлетините на съответния получател (министерство/областна администрация) става с приемо-предавателен протокол, като се отбелязва точният брой бюлетини. Не се допуска попадането на бюлетини в случайни лица. На последно място - технологичният брак (макулатура) се съхранява в печатницата при строг режим на достъпа, в отделно помещение, до приключване на изборите.


"Въпреки задълженията си по Устройствения правилник на МС и неговата администрация и след изрично оправомощаване за сключване на договор от служебния министър председател Марин Райков Росен Желязков не е осигурил осъществяването на строг контрол върху отпечатаните количества бюлетини и манипулациите с технологичния отпадък", съобщава прокуратурата. Освен това Желязков не е осигурил строга отчетност върху чистия тираж бюлетини и заприходяването на всяка отделна бройка. В резултата на всичко това са се създали обществени нагласи, довели до недоверие в значителна част от българите към изборния процес.


Проверката по случая показа, че годните бюлетини са били разпределени по райони, за чужбина били отделени 40 хиляди. На нито една бюлетина нямало поставени знак за гласуване за определена партия.


"Служебното правителство има изцяло отговорност към това. Кой е назначил, оставил, това си е изцяло техен ангажимент", каза седмица след откриването на бюлетините бившият премиер Бойко Борисов, отговаряйки на въпрос дали знае, че главният секретар на Министерския съвет (Росен Желязков от ГЕРБ) носи отговорност за отпечатването на бюлетините.


Потърсен за коментар, Росен Желязков не отговаряше на мобилния си телефон. По - късно през деня той съобщи за "Дневник", че на този етап се въздържа от коментари по случая.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (226)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Ами щом обвинението е само за неупражнен контрол срещу чиновник от служебния кабинет, това означава, че в сигнала си Мая Манолова е извършила НАБЕДЯВАНЕ.
  «Чл. 286. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който пред надлежен орган на властта
  набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание. «
  Това е само общият текст, Майчето да си провери клалифицираните случаи и отегчаващите вината обстоятелства...

  АЛО, СПИ ЛИ ЦАЦАРАТУРАТА?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 2. 2 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  Тоя обвинителен акт така, както е преразказан, звучи като приказките на КС за Пеевски.

  От една страна го обвиняват за "облага", от друга -- не е ясно каква точно е "облагата", но за сметка на това имало "обществени нагласи, довели до недоверие в значителна част от българите към изборния процес", но пък в КС май вече казаха, че изборите не са опорочени.

  Цирк.

  ден година храни.
 3. 3 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 515 Неутрално

  каква е облагата , според прокуратурата, не е ли обяснено?

  платени ли са надпечатаните бюлетини, имало ли е данни , че ще се платят и разпоредил ли е желязков това ??

  коя е облагата , г-да прокурори ??

  "подписка" = това успяхме да скалъпим.

 4. 4 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 468 Неутрално

  И все пак, някой най-накрая ще обясни ли как НЕ ПОПЪЛНЕНИ бюлетини биха променили вота в полза на която и да е партия, при условие че празна бюлетина е невалидна??????????

 5. 5 Профил на javorlini
  javorlini
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Щом може да обвинят Желязков, то значи и Бареков и Манолова също са виновни -стига двоен стандарт в прокоратурата !!!

 6. 6 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 796 Гневно

  ...В резултата на всичко това са се създали обществени наглас, довели до недоверие в значителна част от българите към изборния процес...

  А точно това събитие, в деня за размисъл, направо засра изборите и целия "пейзаж"!
  Ама няма кой да го признае, защото вследствие "засирането" някои "намазаха филиите"
  Да им е честито, но ще им е за последно!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 7. 7 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  цацаров дали ще отговори на въпроса:

  "кой организира цирка с бюлетините?"

  понеже това промени драстично изборния резултат (по памет 12% си сменили вота според Сова-Харис). явно е имало дебела организация, щом подготовката за детето-чудо на върха на данс вече е започнала да тече.

  явно цацаров не го влекат такива разследвания в посока ДС.

 8. 8 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#4] от "poluivanov":

  Не, щото няма как. Другият проблем е, че спряха изобщо да казват колко от "годните" бюлетини са нарязани.

  Първите информации от Цацаратурата говореха за 170к нарязани. После ги сложиха всички в един куп, че ТРИСТАХИЛЯДИ звучи много по-страшно.

  Клоуни.

  ден година храни.
 9. 9 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  Кой е платил излишните бюлетини?

 10. 10 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1455 Гневно

  Напънали се и успели да родят недоносено обвинение. Даваха тежки пресконференции, на които обявяваха , че са предотвратили ИЗБОРНА ИЗМАМА. А сега обвиняват някакъв чиновник, че "се е опитал да набави облага за печатницата"

  А това е върха на наглостта:
  "В резултата на всичко това са се създали обществени наглас, довели до недоверие в значителна част от българите към изборния процес." - Егати! Аз си мислех, че Бареков, Манолова, Цацаров и Пепи Еврото го направиха, пък той Росен Желязков бил! Ти да видиш!!!

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 11. 11 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5555 Неутрално

  Тоест, според цацаратурата няма опит за фалшифициране на изборите, а обикновена чиновническа небрежност. Хайде сега, както предлага в #1 колегата, да се заведе наказателно дело срещу Мая Манолова за набедяване.

 12. 12 Профил на kritikar
  kritikar
  Рейтинг: 521 Весело

  Цацаратурата прави каквото може да се измъкне от ситуацията, в която се набута... Голям смях сме в тая наша мила родина

 13. 13 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "В резултата на всичко това са се създали обществени нагласи, довели до недоверие в значителна част от българите към изборния процес."

  Ако приемем, че това е вярно, то следва че изборния ден е опорчен, т.е трябва касиране на изборите.
  Какво реши КС по въпроса - няма основание за касиране.
  Кой е крив - прокуратурата или КС??
  И още нещо, не немарливостта на бившият главен секретар на Министерски съвет доведе до хаоса в деня на размисъл, а Бареков, Цацаров и компания.

 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  Още от 11.05 говоря, че няма член в НК, по който печатането на бюлетини да е престъпление! Цацаров, Дудука и Дъртата вещица, направиха постановка!

  Само за това си деяние, Цацаров трябва да лежи поне 4 год. в затвора, за използване на служебното си положение за лично облагодетестване и облагодетелстване на трети лица!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Гневно

  Taka, /съвсем очаквано/ на път е да се сринат два мита -ако обвинението се докаже:
  Детското оправдание на ГЕРБ, че некви тъмни сили фалшифицирали вота на 12.05. и взели "заслужената победа" на ГЕРБ, лишавайки ги от 6-7 мандата /според самия Борисов,
  и
  Гордостта /май единствената/ на Плевнелиев - "безупречното и неповторимо добро" служебно правителство.

  Сега трябва Борисов дда подаде съдебен иск срещу служебното заради загубената власт. И комедията ще е пълна...

 17. 17 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Какво следва !!??!! Обвинение, което няма да издържи в съда. Трябвало ли е да стои в печатницата и да брои бюлетините ???

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 683 Неутрално

  [quote#11:"Blood Red Skies"]Тоест, според цацаратурата няма опит за фалшифициране на изборите, [/quote]

  Държавното обвинение води разследването за две извършени престъпления -
  в изборния процес
  и за длъжностно престъпление от администрацията на правителството. /БГНЕС

 20. 20 Профил на kritikar
  kritikar
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Впрочем, няма да е излишно цацаратурата и КС да седнат и да се разберат по следния въпрос - опорочени ли са изборите или не. Ако са, както твърди цацаратурата, да се анулират. Ако не са - цацаратурата да си поправи обвинителния акт, сиреч да се откаже от наказателно производство и да наложи една глоба на някой чиновник.

  И ОСТАВКА де, то друго вече не остана.

 21. 21 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#1] от "Депутат 241":
  Много елементарно, "Уотсъне"
  Манолова не е набеждавала НИКОГО.
  Манолова е подала сигнал за наличие на надпечатани бюлетини, които не се съхраняват по надлежния ред. И сигнала се оказа верен. Но послужи на Борисов и кликата за смешни оправдания
  Ама Вие съвсем инфантилно я подкарахте.
  Сега Борисов да подаде съдебен иск срещу Р. Желязков.
  Или ако му стиска - срещу прокуратурата. Последното няма да се случи... Със сигурност

 22. 22 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Е тоя Цацаров вече става комичен в жалките си напъни да облече в юридически термини жалките си театрални изпълнения.

 23. 23 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#16:"ПРОРОК ИЛИЯ"]на път е да се сринат два мита[/quote]

  На път е да се срине цялата митология на Копчеведа, лансирана през Маяма Нолова, че имало некви страховити планове за масова фалшификация на изборите, за които може да се спечели дело.

  Но ще харчат пари за делото, докато не ги изхвърлим от МС и НС, това е ясно. Нема как новата тройна да си признае, че това е партенка за лековерните глупаци.

  ден година храни.
 24. 24 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Др. Желязков трябваше да бъдете в печатницата, а не в МС и да броите една по една бюлетините. Обвинението няма да издържи.

 25. 25 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Напълно годни за употреба от тях са били 351 075"- на големи, ненарязани листи, несгънати и неопаковани... ама няма значение... важното е че цирка беше пълен и сега си имаме едно хубаво чистичко, прозрачно, екпертно кабинетче... ....уф само тоя Пеевски разваля идилията

 26. 26 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Егати жалкото обвинение. Тоя пак скри виновниците. Облагата за Росенчо каква е била, ще си пали камината с бюлетинките ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 27. 27 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 834 Весело

  [quote#6:"The Core"]вследствие "засирането" някои "намазаха филиите" [/quote]

  -Филиите на герберите с мас бяха сменени със "засирани" филии с мечта за влас/т/.

 28. 28 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 422 Весело

  До коментар [#1] от "Депутат 241":

  Ако си прав (а и аз мисля така) това значе, че може евентуално да имаме несвободна кокошка скоро.

 29. 29 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Пародия.В тази държава можеш да оплюеш всичко и всеки(при определени условия,разбира се,ясни за всички)

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на Картина
  Картина
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Всеки българин с обвинение! Да живей!

  Пази се да не бъдеш измамен от суетна слава - тя е пропаст за ограничените умове.
 32. 32 Профил на philipo
  philipo
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Според повдигнатите обвинения като главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков се е опитал да набави облага за печатницата "Мултипринт" "

  И каква е облагата?
  Пълни глупости!
  Печатницата може да има по-скоро загуба заради напечатани повече бюлетини!

 33. 33 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#21:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Манолова е подала сигнал за наличие на надпечатани бюлетини[/quote]
  Илийчо, ти да не мислиш, че паметта на всички е толкова къса, че да не помнят СИГНАЛА, както и официалните ИЗЯВЛЕНИЯ в медиите на Манолова?
  И какво всъщност стана с бюлетините? Колко са истински и за къде са - пише ли в обвинителния акт?
  По-добре изчакай какви инструкции ще спуснат от Позитано и после пействай. Да не стане грешка...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 34. 34 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 834 Неутрално

  [quote#11:"Blood Red Skies"]няма опит за фалшифициране на изборите, а обикновена чиновническа небрежност. [/quote]

  -Опитът бе предотвратен.Но има предпоставки за опити за фалшификации. А от времето на Римското право: "Голямата небрежност е равна на умисъл".

 35. 35 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1644 Весело

  Напънала се планината и родила цаца ...

 36. 36 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#34:"Бенк-Бенк"]Опитът бе предотвратен.[/quote]

  Кой опит? Какъв е механизмът, по който щеше да бъде извършена тая хипотетична "фалшификация"? Може ли по-подробно да обясните цялата процедура?

  ден година храни.
 37. 38 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 458 Неутрално

  А защо няма и дума за матрицата на печатницата, която подложиха на екпертиза , за записите от камерите, все неща които щяха да покажат изнасяни ли са други бюлетини, печатани ли са други бюлетини... а най интересно е да чуем намериха ли самолета с двойното дъно на който щяха да летят тия 40 хиляди бюлетини

 38. 39 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  До коментар [#21] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Манолова нищо подобно не е подавала като сигнал - крещеше, че се фалшифицират избори се прави преврат.

 39. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  Е, поне не е без хич ...

  Главен секретар на МС е достатъчно отговорна и ключова фигура, та хем да опере пешкира - хем и да държи влага и занапред, та да не се правят на разсеяни.

  Макар че ... любимата на целокупний билгарский народ Прокуратурата требе да подгони и фане за яката и някоя подобно ключова като пост фигура и от верижката ЦИК-РИК ...
  Че както се разбра - и те са давали "указания" надолу по йерархията "да си искат и поръчват" бюлетини направо от печатницата, без да се води някаква отчетност, и че тази "практика" е достатъчно широко разпространена ...
  Та и там требе да изгори некой, та да се пресече "технологията" занапред. Страх лозе пази, нъл тъй ....

 40. 41 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  До коментар [#38] от "georgi_val":

  Догодина по това време

 41. 42 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 515 Гневно

  важното е, че активното мероприятие успя и в момента Родината отново е в ръцете на тройната ламя

  it comes from inside, just listen ...
 42. 43 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 422 Неутрално
 43. 44 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#1] от "Депутат 241":

  [quote#1:"Депутат 241"]обвинението е само за неупражнен контрол срещу чиновник от служебния кабинет[/quote]
  Обвинението е за "..... Росен Желязков НЕ Е ОСИГУРИЛ осъществяването на строг контрол върху отпечатаните количества бюлетини и манипулациите с технологичния отпадък ...."

  Ако беше само до упражнение, лесна работа, ще се по упражни ....


  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 44. 45 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Може би има основание да се търси наказателна отговорност от Мая Манолова и Бареков за набедяване. Актът на прокуратурата доказва, че няма консумирано престъпление с цел изборна фалшификация. Обвинен е чиновник от МС за неупражнен контрол за да се набавила имотна облага на собствениците на печатницата /!?/

 45. 46 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  ......Освен това Желязков не е осигурил строга отчетност върху чистия тираж бюлетини и заприходяването на всяка отделна бройка.....

  На това ще падне голям смях в залата. Трима прокурори показаха на цяла България как доказателствата, взети в присъствие на поемни лица се оказаха технологичен брак. Прокуратурата явно не знае или няма кой да и каже какво означава чист тираж. 14 бюлетини в пачка не са чист тираж, а технологичен брак.

 46. 47 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Сега ще видим дали оня който е заръчал на Росен да отпечати тези в повече бюлетини дали ще има доблестта да излезе и да си признае. Нали не мислите че Росен самоволно е решил да отпечати 4-500 хиляди бройки. Но май този отново ще се скрие зад гърба му както се крие зад Радко Отвертката, зад ИФ и други подобни жертви. Иначе е голям смелчага...

 47. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 49 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#33] от "Депутат 241":
  В едно можете да бъдете сигурен - набедяване на неизвестно лице няма, и не може да има.


 49. 50 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Вероятността отново прокурорите да се осерат като карпатски вълци е 99,9% .

  Има ли живот след демокрацията ?
 50. 51 Профил на bulgar
  bulgar
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#34] от "Бенк-Бенк":

  Имам в нас един сатър и няколко ножа!!
  По-добре да ме приберат и обвинят, да не взема да ги изпозвам за убийство...
  ЦИРК!!!!!!

 51. 52 Профил на Plamen Vl
  Plamen Vl
  Рейтинг: 402 Неутрално

  И какво сега?
  Буквално промениха изборните резултати с тоя цирк, в деня за размисъл.
  И след 5 месеца...айде няма нищо. Грозна действителност.

 52. 53 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#49:"ПРОРОК ИЛИЯ"]В едно можете да бъдете сигурен - набедяване на неизвестно лице няма, и не може да има.[/quote]
  Значи няма и дела срещу неизвестен извършител, така ли?
  Ами нали затова има разследване“
  А и Мая Манолова точно и ясно посочи, че това е собственикът на печатницата и общински съветник от Герб еди-кой си.
  Нали така?
  Ако желаеш да ѝ бъдеш адвокат, много ще те затрудни да докажеш, че фактическият състав не е консумиран от обективна страна, както и че субективно Манолова не е разбирала какво върши и че е нямала интерес (тя да е депутат и партията ѝ да спечели).
  Желая ти успех.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 53. 54 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Цацаратурата твори гаф след гаф!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 54. 55 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4496 Неутрално

  Обвинен-това е добре!Но дали ще бъде осъден .............?!

 55. 56 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#39] от "limbize":
  А Вие чели ли сте ПИСМЕНИЯ сигнал до прокуратурата? 56. 57 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Цацагафура е най-точното наименование на прокурорите, изпълнители на политически поръчки на БСП/Мая!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 57. 58 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Не било Компютри, а компоти и не били откраднати а изпити след махмурлук.

 58. 59 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#53] от "Депутат 241":
  И кой ще бъде подалия иск за набеждаване?
  И за набеждаване на кого?

 59. 60 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#49:"ПРОРОК ИЛИЯ"] набедяване на неизвестно лице няма, и не може да има. [/quote]
  Забравих да те светна, че набедяването не е престъпление против ЛИЧНОСТТА, а е такова против ПРАВОСЪДИЕТО.
  И на мястото на всичките прокурори бих се чувствал много обиден една Мая Манолова да ме кара да броя като идиот бюлетини, да уча технология на печатането и да отсявам боклуци (макулатура).
  Поискаха ли ѝ вече депутатския имунитет?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 60. 62 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Не мога да повярвам, че това е развръзката на деня, който промени най-новата българска история!

  Доброто е заразно
 61. 63 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#59:"ПРОРОК ИЛИЯ"]И кой ще бъде подалия иск за набеждаване? [/quote]
  Гражданското производство е исково и започва по искане на заинтересованата страна.
  Престъплението по чл.286, ал.1 НК е от общ характер и е налице законен повод и достатъчно данни (набеждаващият сигнал, както и медийните изяви на Манолова), за да ТРЯБВА прокуратурата да започне разследване, прилагайки материалите по наличното следствено дело, в което се съдържат и фактите от деянието.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 62. 64 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Весело

  [quote#62:"dogwoman"]Не мога да повярвам, че това е развръзката на деня, който промени най-новата българска история![/quote]
  А аз се надявам това да е завръзката на поредица от събития, които окончателно ще променят историята на България и ще изтрият гнусното комунистическо минало безвъзвратно.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 63. 65 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  а какво стана с обвинението за държавни преврати-мреварти, окупация-мокупация, фалишификати-малшификати?

  сега ще му ударят една глоба от 200 кинта и "друг път да не правиш така!"

  той ще обжалва и ще спечели на по-горни инстанции и това е то

  РЕФОРМИ !
 64. 66 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#64:"Депутат 241"]изтрият гнусното комунистическо минало безвъзвратно[/quote]

  Не си прав да сравняваш комунистическото минало на България с тези невменяеми грандомани които са децата на бившия ЦК. Всички познаваме комунисти които са давали мило и драго за България и са смятали че градят равноправие и общественост.

 65. 67 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Гневно

  И какво излезе от целия този шум.Главният секретар на служебното правителство бил виновен за отпечатаните в повече бюлетини.
  Ей,главният прокурор,вие за сенилни ли ни вземате?
  Изложихте се,опорочихте изборите и сега,няма виновни!
  За мен Вие сте изпълнили политическа поръчка,заедно с комунистите!

  Tony
 66. 68 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1079 Любопитно

  От една нищо и никаква далавера на двама редови гербаджии,докъде се стигна? Да не можеш да надпишеш и отмъкнеш 10% от държавната поръчка? Тия са си за изключване.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 67. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 70 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  600 000 гласа за герб по-малко от 2009 г. И всичко това за една събота! Ако не бяха се загубили тези гласове и да дойдат още и герб щеше да има 161 депутати,да промени Конституцията и двата капута да бъдат записани в новия член 1.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 69. 71 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  "В резултата на всичко това са се създали обществени нагласи, довели до недоверие в значителна част от българите към изборния процес."

  Кой ги създаде тези нагласи бре!
  Камерната пиеса за Цаца и Дудук, ретранслирана от Грухтящите медии с водещ вокал онази Кюстендилска лешникотрошачка!

  Сега за да може планината да роди поредната мишка се измъти този запъртък! Добре - да кажат по такова обвинение, каква присъда може да получи лицето, че да видим колко страшни са тези от консервата с Цаца...

  I Want To Believe
 70. 72 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#63] от "Депутат 241":
  "Гражданското производство е исково и започва по искане на заинтересованата страна.". Това е така.
  Но оттук нататък, вместо да продължавате с фантасмагориите, простичко отговорете - коя е заинтересованата страна? Ще подаде ли иск?. И Вие виждали ли сте писмения сигнал до прокуратурата?
  Щото всичко друго е "Гладна кокошка просо сънува"

 71. 73 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 268 Весело

  Ама гусуда прокрурори, чаайте малко... първо да са изясним теа бюлтини валидни ли са или бракувани. После мятайте у затвора всичката опозиция ако щете.

 72. 74 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  До коментар [#59] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Нека погледнем фактите:
  -Манолова подскача цял ден и обвинява ГЕРБ в манипулация и опит за преврат. Какво е писала в сигнала сигурно ще стане една от най-строго пазените тайи в тази държава.
  Фактите са следните:
  Няма повдигнати обвинения за опити за фалшификация, явно камерите в печатницата и архива на печатните машини са показали ,че такова нещо не е било замисляно.
  Повдигнато обвинение към ген.сека на МС - не знам дали "Дневник" дословно цитират прокуратурата, но ако е така обвинението е само за бройка и ще падне веднага.
  Бюлетини са изнасяне от печатницата само с ППП, свидетелски показания на ген.сек. на МС и фин.дир. на печатницата.
  Напълно годни за употреба бюлетини по смисъла на ОП са в пачки по 50 без да има уникални екземпляри в тях. Прокуратурата ни показа пачка от 14 броя.

  Та, как точно ще спечелят това дело на три инстанции?

 73. 75 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Само като си помисля какво щеше да стате с България, ако не бях изгонил тези злодеи!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 74. 76 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 606 Весело

  [quote#57:"Курт Деликуртев 584 plus 6"]Цацагафура[/quote]
  Ха-ха-ха! Браво!

  Knocking on heaven's door
 75. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 79 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Я, сичкото гербаджия се събрало да плаче под статията!

  В тяхна чест ще кажа, че не само аз изгоних Герб (и спасих България), помагаха и други, Мая, цацаров и още много достойни граждани!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 78. 80 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#72:"ПРОРОК ИЛИЯ"]И Вие виждали ли сте писмения сигнал до прокуратурата? [/quote]
  Всички са виждали.
  http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201305/20130515.isthdtruys.jpg

  http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201305/20130515.fywbtlaeja.jpg

  http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201305/20130515.zicuwmfdtm.jpg

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 79. 81 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2126 Весело

  Ако Желязков се е облажил от отпечатани в повече бюлетини то колко се облажиха Мая, Бареков и компания от същото

  подпис
 80. 82 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  Нали обвиненията бяха за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на изборите! Къде изчезна това ами се появи някакъв неосъществен контрол? Че отгоре на това и с цел облага. Може да сте 1000% сигурни че и това ще падне в съдът. Защото не някой друг ами експерт председател на съюза на печатарите и собственик на печатницата на протоколите ясно каза, че тези намерени бройки са нормална част от технологичният процес. И отгоре на това този човек е депутат от БСП!

  Защо прокуратурата упорито бяга от най-важният въпрос, това специално напечатани допълнителни бюлетини ли са или остатък от нормален технологичен процес? Може да сте 1000% сигурни, че ако имаше и най-малката възможност това да бъде използвано като обвинение за фалшифициране то щеше да се използва. КОЙ ти плати Цацаров да играеш тази мръсна игра, КОЙ?

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 81. 83 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#74:"limbize"]Какво е писала в сигнала сигурно ще стане една от най-строго пазените тайи в тази държава. [/quote]
  Сигналът е в пост 80.
  Имаше го по медиите.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 82. 84 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#79] от "др. Иванов"
  "В тяхна чест ще кажа, че не само аз изгоних Герб (и спасих България), помагаха и други, Мая, цацаров и още много достойни граждани!"

  Хубава далавера ама е за последно. Следващият път трябва да измислите нещо ново. А аз като проследя историята от 40 години КГБ върти все едни и същи номера.

  подпис
 83. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 86 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#79] от "др. Иванов":
  "Я, сичкото гербаджия се събрало да плаче под статията! "

  ГЕБР вече си изручаха жабетата. Сега е ваш ред

  подпис
 85. 87 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Добре ще е да се прочете писмото на "Достойните прокурори" от разстояние на времето.

  Обществените нагласи за тотална манипулация не се ли създадоха след разгласяването на случая от Бареков? Какво прави това в обвинителния акт на този секретар?

  А Цацаров си беше казал още на 15 май кой ще е обвиняем - секретарят на МС в служебния кабинет, който е от ГЕРБ.

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 86. 88 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 606 Неутрално

  [quote#66:"chushko"]Всички познаваме комунисти които са давали мило и драго за България и са смятали че градят равноправие и общественост. [/quote]

  Очаквам и пример за такива комунисти. Аз не познавам такива. Комунистическата идея черпи вдъхновение от най-тъмната човешка страна - завист, хищничество, алчност, лъжа, преструвка... Какво ти равноправие, каква ти "общественост"! А даваното от комунистите "мило и драго", обикновено е ограбеното от някой друг, чийто живот са затрили.

  Knocking on heaven's door
 87. 89 Профил на nefpanta22
  nefpanta22
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#21] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  За Манолова не знам ,ама за недоразумението на природата Бареков дето ми говорише за 350 хилки бюлетини с зачертан номер 15 ко прайм? Или за пухчо цацата дето се навеждаше да търси камиони с двойно дъно, да го погалим по чотарата ли?

 88. 90 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  [quote#47:"Асенов-700те хиляди евро!!!"]Сега ще видим дали оня който е заръчал на Росен да отпечати тези в повече бюлетини дали ще има доблестта да излезе и да си признае. [/quote]
  Само кретените още не са разбрали, че това е нормален остатък от технологичният процес. Просто е необходимо време на валовете да се развъртят и спрат и през това време те печатат. Ако не вярваш питай вашият червеният депутат от БСП който напечати секционните протоколи. Ама там Дебелата Цаца не проверява и Мая не пуска сигнали.

  И още нещо, обявява се търг, печели го фирмата според заявеното количество бюлетини а не според напечатаното в повече. Така че и това за имотната облага ще падне както тихичко изчезнаха обвиненията за готвеното фалшифициране.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 89. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 92 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#72:"ПРОРОК ИЛИЯ"] коя е заинтересованата страна?[/quote]
  Забравих да отговоря на този въпрос.
  Заинтересована е държавата, заинтересовано е обществото. Не се подава иск, а сигнал. Или прокуратурата се самосезира. Още повече тя е длъждна да го направи, защото самата тя е разкрила, че има престъпление срещу ПРАВОСЪДИЕТО. Може да го направи всеки гражданин, всеки вестик... По същия начин, по който Манолова е направила своя сигнал.
  И ще бъде крах за съдебната ни система, ако това престъпление се замотае.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 91. 93 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#85] от "др. Иванов":

  нали сте от едно котило...

 92. 94 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#74] от "limbize":
  "Та, как точно ще спечелят това дело на три инстанции?"
  Това не съм го твърдял. Ще видим...

 93. 95 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 573 Неутрално

  [quote#56:"ПРОРОК ИЛИЯ"]А Вие чели ли сте ПИСМЕНИЯ сигнал до прокуратурата?
  [/quote]
  "Писменият сигнал" може да бъде редактиран в движение до деня на процеса, в зависимост от това, къде са се усрали и осраното да бъде замазано!

  Както се казва в песента: "Гърди си с рози накичи / Насраното да не личи".

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 94. 96 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 573 Неутрално

  [quote#92:"Депутат 241"]ще бъде крах за съдебната ни система, ако това престъпление се замотае. [/quote]

  Както се казва: "Пачавра леке не хваща!"- та и съдебната ни система...

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 95. 97 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1173 Весело

  Тц-тц-тц, а кво стана с "фалшивите бюлетини, готови за експедиция"?
  А звездолетите с двойни дъна, готови за половин час да разнесат по всичките земни кълбета бюлетините, "маркирани за Външно министерство"?
  Кво стана с вселенския заговор за "фалшифициране на изборите"?

  "Не е изпълнил служебните си задължения, като не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС по отношение на изпълнението на задълженията на "Мултипринт" ООД по договор за изработка и доставка" - бухаха, това и първокурсник-юрист ще го обори в съда с една ръка, само с два-три документа.

  Най-много ме кефи обаче следното: "Това е довело до „немаловажни вредни последици - възникнали са обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес и правилното и законосъобразно функциониране на органите на държавна власт в България"

  До тези "вредни последици" доведоха доносите, лъжите и инсинуациите на Мая Общата, Бюречето, Херсонския хамстер, и, разбира се, със специалното участие на Цацата. След приключване на мандатите не са изключени няколко процеса за набедяване........

  Опа, щях да забравя Костов - и той се отчете с някакъв фантасмагоричен полуобир-полунищо, ей тъй, от солидарност с червеното театро.

  Е, целта на занятието бе постигната - "чудовището" бе свалено от власт!
  Ликуй народе!
  Честита ти социална, експертна, морална, некрадлива, немутренска, неолигархична и авторитетна власт!

  Знанието е сила, информацията - власт
 96. 98 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 606 Неутрално

  За какъв плямпаше, какъв го извади!
  Ех, Цапаров, кога ще разбереш, че няма да ти минат номерата!
  Оставка! Отивай да харчиш парите на жена си. И за помощник-нотариус не ставаш!

  Knocking on heaven's door
 97. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 100 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#1] от "Депутат 241":

  Този член се прилага по време на процеса, когато всички страни и субекти са дали клетва да казват истината и само истината. Мая Манолова подава сигнал, т.е. тя представя информация (факт), който може да бъде квалифициран като престъпление по Наказателния Кодекс. Следователно ние още нямаме процес, а имаме досъдено производство, извършвано от прокуратурата. Ако Мая Манолова бъде призована като свидетел по време на процеса и лъжесвидетелства или представи фалшиви доказателства по време на процеса, чак тогава може да бъде подведена под отговорност за нарушаване на член 286 (1). Това се учи в първи курс по право.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK