Адемов напомни на колегата си в отбраната, че пенсии се дават за старост, а не за младост

Министрите на труда и на отбраната Хасан Адемов (ляво) и Ангел Найденов имат различни виждания за правилата за пенсиониране, които ще изглаждат в хода на дискусиите в Министерския съвет и в Народното събрание.

© Анелия Николова

Министрите на труда и на отбраната Хасан Адемов (ляво) и Ангел Найденов имат различни виждания за правилата за пенсиониране, които ще изглаждат в хода на дискусиите в Министерския съвет и в Народното събрание.Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов (ДПС) застъпи днес в интервю за Би Ти Ви тезата, че правилата за пенсиониране в МВР и ДАНС трябва да се затегнат по схемата, приложена в Министерството на отбраната.


Така той изказа мнение, различно от колегата му във военното министерство Ангел Найденов (БСП), според когото в армията трябва да се върне по-лекият режим, прилаган в МВР и ДАНС.


"Ако ние се върнем на определението за пенсии в България, пенсиите са за осигурителен стаж и възраст. Осигурителният риск, който се покрива с парите от пенсии, се нарича старост, а не младост. Старостта се измерва с години и от тази гледна точка трябва да има възраст", каза Адемов. 
Той напомни, че сега за работещите в системата на МВР и ДАНС изискването за пенсиониране е да имат 27 години стаж, а няма изискване за възраст. Във военното министерство е обратното - войниците и младшите офицери се пенсионират при навършени 52 години, а старшите офицери - 54 г., което се предлага да отпадне.  


"Ранното пенсиониране е проблем на осигурителната система, защото и критиките и препоръките на ЕС към програмата за реформи на България, точно в тази посока казват, че трябва да се предприемат мерки за ограничаване на ранното пенсиониране", напомни министърът.


Той направи уговорката, че изказаната от него позиция е експертната, изработена в консултативния съвет по пенсионна реформа, а "оттам нататък има Министерски съвет, оттам нататък има Народно събрание".

Ключови думи към статията:

Коментари (25)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3718 Весело

  Адемов не дава на Манолов да харчи пари,искал и за ДПС да има повечеко...

 2. 2 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 582 Любопитно

  Адемов е един от малкото експерти с експертен изказ в "експертния кабинет".

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  Посланието ще има по-голям успех, ако мине през лекуващия психиатър

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 4. 4 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1443 Весело

  "Ранното пенсиониране е проблем на осигурителната система, защото и критиките и препоръките на ЕС към програмата за реформи на България, точно в тази посока казват, че трябва да се предприемат мерки за ограничаване на ранното пенсиониране", напомни министърът.
  Еничарите са ценни,ни жъ стани м-р Адемов.Ние до гроб,фуражките с по 20 заплати на куп и на 45 г. свободни за мискинлък.

 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  Адемов е един от малкото читави министри в този кабинет, който разбира материята, за която са го турили да отговаря. Не знам доколко успява да вземе думата...

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  За поста министър на отбраната има установена традиция, всеки нов да е по-откачен от предишния. Вчера излезе новината, че машината за производство на халета, която купил Николай Цонев, вече била освободена от митница. За 5 години нито имало нужда от халета, нито имало пари за митото. А тогава общественото мнение му казваше "Ей луд, какво си позволяваш...Напълно непотребен инвентар...Корупция....Гледаме те и не вярваме.....", но той на своя глава завърши сделката. Ето го резултатът, погледнат от 5 години времева перспектива...

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 7. 7 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Не се карайте. Бийте се . И разтуряйте вече седЕнката!

  Няма шики-мики.
 8. 8 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#6] от "cinik":

  И обясняваше как с тази машина можело да се сглобяват къщи, училища и медицински пунктове за бежанците.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 9. 9 Профил на novina
  novina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Има две посоки на размисъл:
  1. Защо военните са ощетени в сравнение с полицаи и дансаджии - най-вероятно, защото никой не смееше да каже нещо за министерството на Цветанов!?
  2. Посоката, в която трябва да се изравнят - а че трябва да се изравнят, то е ясно!

  novina
 10. 10 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  "Половинката" на пчеличката Мая иска да спечели за следващите избори и остатъците от армията ни, без да се замисля откъде ще дойдат парите. Добре, че Адемов си разбира от работата и е наясно със ситуацията!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 11. 11 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Това са частични неща. Основното е всички работещи в държавата ВКЛЮЧИТЕЛНО държавните служители да си плащат САМИ данъците и осигурителните вноски. Правят се индивидуални партиди и като дойде време се пенсионираш , получаваш според собствените си вноски !!!!!!

 12. 12 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  [quote#8:"brutester"]И обясняваше как с тази машина можело да се сглобяват къщи, училища и медицински пунктове за бежанците.[/quote]

  Но преди да излезне пред камера или пусне журналистката да влезне с диктофона, е питал с досада пиар-а си "какъв кокал да подхвърли за глозгане на тея друсани отрепки - читателите (или телевизионните зрители), които си врат носа навсякъде, да ги е*** в гейовете недо*латени...".

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 13. 13 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#9] от "novina":

  Съгласен съм за МВР.

  А едно от първите неща, които направи БСП е внесе предложение да отпадне изискването за трудов стаж за военните (това го прие ГЕРБ преди година):
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2323094

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 14. 14 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#1] от "yanne":

  Адемов не дава на Манолов да харчи пари,искал и за ДПС да има повечеко..."

  -Това гербарите сте повредени изначално.
  Много правилно,ясно и точно изказване,ама как да проумееш?!
 15. 15 Профил на gfn_666
  gfn_666
  Рейтинг: 486 Весело
 16. 16 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Турчин, а по българин от някой сънародници.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 17. 17 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  Ако осигуровките на военните са високи и покриват критериите,може и по-рано

 18. 18 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  Присъеденявам се към мнението, че Адемов е експерт и не прилича на повечето министри.

 19. 19 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#2] от "brutester":


  До коментар [#5] от "dogwoman":

  абсолютно съгласен.

 20. 20 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3718 Неутрално

  До коментар [#14] от "dedo pepo":


  [quote#14:"dedo pepo"]Много правилно,ясно и точно изказване,ама как да проумееш?! [/quote]Точно щеше да бъде,ако ДПС нямаше за цел да отклони тези пари за своите фирми.Пък те се точат за това-даже щели заем да теглят,че да отпускат пари през социалното министерство-знае се къде и как ще потънат.

 21. 21 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3718 Неутрално

  До коментар [#6] от "cinik":


  [quote#6:"cinik"]Вчера излезе новината, че машината за производство на халета, която купил Николай Цонев, вече била освободена от митница. За 5 години нито имало нужда от халета, нито имало пари за митото.[/quote]И беше оправдан от съда,което е най-тъжното.Законно е прибрал комисионната.

 22. 22 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Под статията за издънката Нейков написах,че най добрият български социален министър е турчинът Хасан Адемов. Ето тук, и при сравнението с военните министри мога да го напиша: През последните 23 години най-добрият социален министър е турчинът Хасан Адемов. Сигурно ако беше и военният министър турчин,нямаше българската армия да е на това дередже.

 23. 23 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Като гледа човек снимката,какво му прави впечатление? Единият е прав и настоява,а другият гледа гузно и се чуди какво да каже. При това единият защитава интересите на хората ,работили по 40 и кусур години, а другият иска привилегии за фуражки и чантаджии. И кой е милеещият за трудещите се ? Кой е против тях ? Отговорът би трябвало да е стряскащ, ама не е. Милеещият за трудещите се хора в България е турчинът Хасан Адемов, а социалистът Ангел, половинката на Майчето голямата уста, е нагллият, гузен тип който иска работниците да работят до смъртта си, за да плащат пенсиите на чантаджиите и фуражките. Затова..

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#20] от "yanne":

  даже щели заем да теглят,че да отпускат пари през социалното министерство-знае се къде и как ще потънат."

  -Знае се?!
  Сигурно си в нещата-ти отпускаш,ти ги потъваш!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK