Протестиращите студенти: Нека премиерът под клетва каже кой предложи Пеевски

Протестиращите студенти: Нека премиерът под клетва каже кой предложи Пеевски

© Ранобудните студенти, FacebookТази сутрин студенти от групата "Ранобудните студенти", окупираха най-голямата зала на Софийския университет. Те разпространиха декларация, в която заявиха причините за това и исканията си. "Дневник" публикува декларацията им едно към едно, като заглавието е на редакцията.


Ние сме студенти, всеки със своите учебни и работни задължения. Имаме опасния навик да казваме, каквото мислим. Свикнали сме да обичаме истината, доблестта и да съдим според делата, а не според думите.


Живеем във фасадна демокрация, под лапите на политическия цинизъм и партийната недалновидност. Тънем в мизерия, апатия и бездушие. За 23 години три милиона българи напуснаха страната. Ние решихме да не бъдем следващите.
Ние решихме да си върнем правото на бъдеще в България.


Считано от днес (23.10.2013 г.), ние окупираме най-голямата аудитория (272) в Софийски университет "Св. Климент Охридски" – институцията, която винаги е била коректив на всяка една власт. Като активни и мислещи студенти смятаме за свое право и отговорност да изразим несъгласието си с наглостта на самозадоволяващия се български политически елит през последните години.


Време е да получим отговори. Време е да заживеем в истинска демокрация и в общество, в което знанието се цени.


Търсим морална отговорност от своите преподаватели начело с проф. Димитър Токушев, председател на Конституционния съд и преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет, отговорност за връщането на олицетворението на българската олигархия Делян Пеевски като депутат в Народното събрание. Питаме се докога законите ще се тълкуват спрямо силните на деня и изразяваме възмущението си за взетото от съда решение. Решение, което твърдо отхвърляме, защото нарушава обществените норми и нашите критерии за морал.


Това ли е примерът, който преподавателите на Софийския университет, които имат морална отговорност не само пред цялото общество, но и в частност пред стотиците студенти, които обучават всяка година, искат да дадат на своите студенти? На това ли се учат бъдещите съдии, адвокати, прокурори, а може би и политици? Че независимият орган зависи от силния на деня?


Бихме искали да изразявам възмущението си за взетото от Конституционния съд решение и заявяваме, че очакваме отговор!


Вече четири месеца значителна част от българското общество задава един прост въпрос. Вече четири месеца тези, които дължат отговора, твърдят, че такъв не ни се полага. Тъй като нито медиите, нито възмутеното общество, нито дори уличният натиск успяха да получат отговора, решихме, че е наш личен дълг за зададем въпроса отново.


Питаме – Кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС?


Търсим отговора, чрез който ще разберем кой управлява държавата. Наше разбиране е, че избирателят има право да получи какъвто поиска отговор от избраника. Считаме отказа да се даде отговор на един елементарен въпрос, задаван вече повече от 130 дни, задаван от хиляди българи, за незачитане на обществения договор и за абсолютно неуважение към изначалния носител на суверенитета – народа.


И понеже този въпрос бе задаван безброй пъти и безброй пъти отговорни лица избягаха от него по всевъзможни начини, ние настояваме за следното:


– Министър-председателят на Република България да заяви публично и под клетва, кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС!


– Настояваме също министър-председателят да заяви публично кои бяха критериите, които изпълнителната власт счете за меродавни при преценката за това кой да бъде предложен за председател на ДАНС?


Отговор на въпросите:


– Кои от личностните и професионалните качества на избрания отговарят на поставените критерии?


– Кои бяха другите кандидати, които Делян Пеевски надмина по личностни и професионални качества?


– Защо, ако изпълнителната власт в лицето на министър-председателя е била убедена в наличието на тези качества и в адекватността на кандидатурата за поста председател на ДАНС, тя бе гласувана без никакво обществено обсъждане?


– Защо обществото научи за кандидатурата post factum?


Настояваме на всички тези въпроси да бъде даден отговор!


Настояваме Делян Пеевски да подаде оставка като народен представител в 42-рото Народно събрание.


За нас е неприемливо човек, станал повод за масови протести, продължаващи вече четири месеца, да се завърне в Народното събрание. Властта на никой политик не трябва да бъде самоцел. Той трябва да получава властта си само и единствено ако народът желае неговото представителство. В случая с Делян Пеевски, считаме, че достатъчно голяма част от обществото показа в последните четири месеци, че сваля кредита си на доверие от този народен представител. В такъв случай – той трябва да си подаде оставката пред 42-рото Народно събрание.


Твърдо сме убедени, че сегашните управляващи са изчерпали и без това ниския кредит на доверие, който получиха от последните избори. Настояваме всяка следваща власт да бъде само в интерес на хората и да работи за бъдещето на страната, а не за облагородяването на поредните олигарси. Работа за високо образование и наука, чрез които да постигнем развитие.


Разбрахме, че на повечето "народни представители" наистина "не им пука" за мнението на българските граждани или за това, че българската младеж иска да живее в едно по- съвременно, по-добро общество. С пълното съзнание сме, че борбата ни ще бъде трудна, защото не е борба за материалното, а за духовното, борба за принципа, а не за поредните два лева увеличение.


Колкото и да се опитват да ни манипулират, ние не вярваме на новоизлюпени спасители. Наясно сме, че политическата арена ще привлича винаги недостойни авантюристи, обслужващи всякакъв друг интерес, но не и интереса на хората. Но това може да се промени, ако ние, гражданите, имаме активна гражданска позиция и я отстояваме. Ние, студентите, избрахме да се борим.


Не е ясно дали ще успеем поне в една битка, но знаем, че това за което си струва да се борим, е това, за което си струва да се живее.


Студентите,окупирали ауд. 272 в Софийски университет


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Ха ха ха - жааааалки! Аз пък искам да знам кой предложи Тотев?

 2. 2 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Питаме – Кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС?"

  Слугите на народа да не се ослушват като пръднали в рейс, а да отговорят.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 3. 3 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 702 Весело

  Браво пичове студенти и студентки!

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 4. 4 Профил на Zaphod Beeblebrox
  Zaphod Beeblebrox
  Рейтинг: 672 Весело

  Те комунистите не са вярващи под клетва всичко могат да ви разкажат.

  По добре студентита да съберат подписи за провеждане на референдум с въпрос. Трябва ли антибългарската партия АТАКА да бъде забранена?
  В Германия подобни партии насаждащи омраза и агресия са забранени със закон .

 5. 5 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1391 Весело

  Само така! Браво!

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 6. 6 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Орешко да подава оставка, докато всичко може да мине "со кротце и со благо". Напрежението в страната ескалира и нещата не отиват на добре.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 7. 7 Профил на powerplay
  powerplay
  Рейтинг: 229 Неутрално
 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  Много силно писмо! Подкрепям ги изцяло! Крайно време е да заживеем без имзама и задкулисни сделки!
  Поздрави за тези студенти!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  БРАВО!

  Студентите винаги са били съвестта на една нация!

  УСПЕХ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  До коментар [#1] от "danakoplatec":
  Жалък си ти! Защото имаш наглостта да излезеш в защита на подлостта, наглостта и лъжата.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 11. 11 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Адмирации. Може би има бъдеще за България.

 12. 12 Профил на Борко
  Борко
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Кой предложи Пеевски?! Нали се установи, че е премиерът?!

 13. 13 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Обръча се затяга!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 14. 14 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 450 Неутрално

  А бре маскари, кой ви разреши да имате собствено мнение? Я да слушате и да мирувате! Ако бяхте учили добре, щяхте да знаете, че всяка крива линия, успоредна на линията на партията, е права. Ще ми питат те! Де палки около бял автобус, де

 15. 15 Профил на petar_georgiev
  petar_georgiev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Браво на младежите, но дано им стигнат силите и мъдростта, за да издържат и победят, защото още не зная срещу каква "Стена" са се засилили... "И най-дългия път започва с първата малка крачка"
  Успех, момчета (и момичета)! С вас сме!

 16. 16 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 893 Неутрално

  И под клетва е готов да излъже.

 17. 17 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Браво на младежите! Ще получат солидна подкрепа и то не само в писмена форма в този форум!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 18. 18 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 864 Неутрално

  До коментар [#8] от "Храбър":
  Подкрепям те на 100%! ДАНО !

 19. 19 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#1:"danakoplatec"]Аз пък искам да знам кой предложи Тотев? [/quote]

  Със сигурност не е Гергов!
  ОСтавка и мафията в затвора!

 20. 20 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#1] от "danakoplatec":

  Нагазихте ли, ушанки проклети

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 21. 21 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#10] от "Храбър":

  Това е твое мнение и го уважавам, но аз не виждам наглост по-голяма от гербаджийската. Всеки има право на мнение, което уважавам, за разлика от вас. Но, колкото и да се възмущавате, за мен най-некадърното, лъжливо и нагло управление в най-новата история на държавата, е това на ГЕРБ.

 22. 22 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  .."отговорност за връщането на олицетворението на българската олигархия Делян Пеевски като депутат в Народното събрание..."


  Ма ка,бе,Пеевски е демонизиран?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 23. 23 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Подкрепям ви напълно. Това е свежа енергия в протеста срещу безсрамниците.

 24. 24 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 925 Неутрално

  [quote#0:"статията"] Министър-председателят на Република България да заяви публично и под клетва, кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС![/quote]
  Интересно, в какво ще се закълне? В библията? Че те комунягите не вярват в Бог. В Конституцията? Тя беше обезличена от проф. Тукушев и Сие. В честта си? Марионетките и политическите бояджии отдавна са я загубили. Въпросът остава отворен.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  До коментар [#21] от "danakoplatec":
  Хе-хе!
  Че кой в онази аудитория се явява от името на ГЕРБ!?
  Нещо да са споменали за герберите!?
  Защо се опитваш да подмениш темата?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Браво на студентите!
  Дано тяхната проява повлече крак!
  Въпросите са съвсем ясни и точни.
  Моят е:
  Кога най-сетне т.нар. "депутати" и "управляващи" ще разберат,че са такива, за да работят за НАС и да се отчитат на НАС,а не да ни казват,че не е наша работа и да се правят на недосегаеми.Няма по-голяма сила от суверена и това трябва да го разберат,колкото и да им е трудно,защото са отрочета на комунистическа и диктаторска семка!
  ОСТАВКА ВЕДНАГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1966 Любопитно

  [quote#24:"majorman"]Въпросът остава отворен.[/quote]

  тамън са чудех... деца има ли?

 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  [quote#20:"mtmvb"]Нагазихте ли, ушанки проклети[/quote]
  Нагазиха яко. Повече задкулисно, от колкото открито.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  До коментар [#1] от "danakoplatec":Ха ха ха - жааааалки! Аз пък искам да знам кой предложи Тотев? "

  -Аз пък искам вече да спрат простотиите.

 31. 31 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Фитилът е запален... Гея, бея и злодея да му мислят! Олигарски тоже! Справка - януари '97-ма...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 32. 32 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Най-сетне студентска активност и по нашите земи!
  Навсякъде по света студентите първи палят фитила и са първи пред танковете (образно казано, но в някои случаи и буквално).

 33. 33 Профил на p911
  p911
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Най-хубавото на протестите би било, ако родните политици от всички партии станатнаясно, че в страната има активно обществено мнение и колкото и да им е неприятно, ще трябва да се съобразяват с него, ще трабва да обясняват действията си и да отговарят за грешките си.

  Трябва да са на ясно, че с една изборна "победа" базирана на евтин популизъм, лъжливи обещания, купени гласове и ниска избирателна активност не може да си гарантират неприкосновеност и да правят каквото искат цели 4 години!

  Това за мен ще бъде истинската промяна!

 34. 34 Профил на deyanski
  deyanski
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Браво! Дано политиците се засрамят най-накрая! Не може да продължаваме така!

 35. 35 Профил на Амeли Соня Тейлър
  *****
  Весело

  Егати и истерията! Със сигурност са наети.

 36. 36 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Брилянтно! Горд съм, че имам тези хора за съграждани.

  С тях съм и с тях страната е обречена на просперитет и

  всяка агресия при защитата на ценностите им е оправдана.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 37. 37 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Съдейки по бързата реакция и натрупани минуси,си правя извод,че Кутевчетата не спят.
  Те бдят като дух на партизанин, с парче краден кашкавал в ръка,който закриля партията майка.
  При всеки коментар подкрепящ протестите или усмиващ рускоподложните,се появяват минуси немедлено

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 38. 38 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Дотук добре ... И най-вече ги поздравявам за бойкота на Токушев - това май за първи път се случва през последните 20+ години. А поводи и преподаватели -предостатъчно ... Хойде да не изброявам.

 39. 39 Профил на shopar_posten
  shopar_posten
  Рейтинг: 395 Неутрално

  и още - защо месец преди крайния срок държавата да излъчи свидетели по арбитража за "Белене" основни свидетели са подложени на държавен рекет? Кой има интерес България да загуби това дело?

 40. 40 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Не е важно дали ще е ГЕРБ, БСП (макар, че те едва ли могат да управляват по друг начин). Важно е да се управлява ДЕМОКРАТИЧНО, а не в услуга на олигарси, създадени от гореспоменатите партии.
  БРАВО НА МЛАДЕЖТА !

 41. 41 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2250 Неутрално

  Сега Стоичков за лице на протеста, а Бареков за говорител!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 42. 42 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Браво!
  За съжаление, Ореха ще подмине това както и всичко друго ... на него му е приятно да протестират хората, да са недоволни, а той да излиза спокойно през задния вход/изход.

 43. 43 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Гневно

  Браво,Ранобудници!
  Токушев,КОЙ взе решението по казуса Пеевски?
  Орешарски,КОЙ предложи Пеевски за шеф на ДАНС?Кажете го под клетва!
  Така ще Ви олекне,а на нас милиони пъти повече!
  Вие,млади хора,НЕ спирайте да мечтаете!Бъдещето на България и Вашето бъдеще тук е във вашите ръце!

  Tony
 44. 44 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3752 Неутрално

  в цялата истерия около пеевски единственото сигурно е че президента само и единствено той го допусна като предложение.
  закони не се подписват на коляно , имоти не се плащат с чекове, ....пеевски го предложи този на когото рп даде власт да го направи , въпроса е кой го наложи.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 45. 45 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Изключително ! Хора, масово след работа се стичаме към ректората. Днес е денят !

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 46. 46 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 945 Неутрално

  [quote#21:"danakoplatec"] за мен най-некадърното, лъжливо и нагло управление в най-новата история на държавата, е това на ГЕРБ.[/quote]

  Ти на колко години си? Помниш ли Лукановата зима с празните рафтове по магазините,когато в 4 часа сутринта се редяхме на опашка за две кофички кисело мляко, защото не даваха по повече? А помниш ли Виденовата зима, когато пенсиите достигнаха $1 ? Айде по-полека с квалификациите и определенията!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 47. 47 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Любопитно

  "Истината прави човек свободен".
  /освен ако не е роб по рождение/

 48. 48 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#21:"danakoplatec"]за мен най-некадърното, лъжливо и нагло управление в най-новата история на държавата, е това на ГЕРБ. [/quote]
  Виденов?Пенсиите по три долара?Хиперинфлацията, фалита на България...
  Луканов?Празните магазини?
  Много къса памет имате,много.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 49. 49 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Колеги студенти,
  Делян пеевски не е назначен вчера нито вчера Кс си обяви решението.Къде бяхте до сега??
  Ааа трябваше време да се организира спонтанно вашата съвест!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  В Русия съм! В Русия съм!
 50. 50 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 716 Неутрално

  [quote#35:"Амeли Соня Тейлър"]Егати и истерията! Със сигурност са наети.[/quote]
  Анонимната "психоложка"...и тука ли пропълзя!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 51. 51 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 716 Неутрално

  " Тънем в мизерия, апатия и бездушие. За 23 години три милиона българи напуснаха страната. Ние решихме да не бъдем следващите.

  Ние решихме да си върнем правото на бъдеще в България."

  " С пълното съзнание сме, че борбата ни ще бъде трудна, защото не е борба за материалното, а за духовното, борба за принципа, а не за поредните два лева увеличение."
  Браво на смелите и родолюбиви студенти!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 52. 52 Профил на porfir
  porfir
  Рейтинг: 229 Неутрално

  за последно бяхме го окупирали 89та

 53. 53 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Какво правят изобщо все още преподаватели като Токушев в СУ? Докога ще промиват мозъците на студентите?

 54. 54 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 671 Неутрално

  [quote#47:"Петър Иванов"]"Истината прави човек свободен".
  /освен ако не е роб по рождение/ [/quote]
  Най опасни за демокрацията са доволните роби!

 55. 55 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Протестиращите студенти: Нека премиерът под клетва каже кой предложи Пеевски...Премиерът е под клетва и без протестиращите студенти. Съгласно чл. 109 от Конституцията, членовете на Министерския съвет полагат пред Народното събрание клетвата по чл. 76, ал. 2 - "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."

 56. 56 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3935 Неутрално

  Премиера би се заклел че е черен ако така му наредят господарите му.
  Браво на младите хора! Само така !

  klimentm
 57. 57 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#21] от "danakoplatec":
  Това не значи,че трябва да търпим още едно лъжливо и корумпирано правителство,нали?
  Браво на студентите! По-добре късно отколкото никога, ОСТАВКА!


 58. 58 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Любопитно

  "Истината прави човек свободен".
  /освен ако не е роб по рождение/
  №47

  Съотношението роби/свободни хора отговаря на съотношението минуси /плюсове което е 5 към 11

  Има надежда за България

 59. 59 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3031 Неутрално

  За стотен път ви заявявам, че аз предложих Пеевски. Оставете най-после премиера да работи!

 60. 60 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 679 Гневно

  Аман,
  Сменете плочата вече!
  Явно правителството работи добре, щом няма какво друго да се каже срещу него.

 61. 61 Профил на felis_catus
  felis_catus
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#59] от "judjuk":

  Колега, проблемът е, че народът все по-масово започва да не вярва нито на министър-председателя, нито Народното събрание. А без доверие (което горните субекти изчерпаха със свръхсветлинна скорост) не може да се управлява смислено и кадърно. Ако разгледаме положението през призмата на корпоративното мислене и ако приемем, че ти си едноличен собственик на фирмата (=народа), ще оставиш ли Съветът на директорите (=Народното събрание) и Изпълнителният директор (=Министър-председателят) да я ръководят, ако нямаш в тях доверие?

 62. 62 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#30] от "dedo pepo":

  Няма проблем да подават оставка и няма да има протести!!!

  www.soundcloud.com/x2805
 63. 63 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#60] от "dokoro":


  Ами освен, че не стават за целта друго какво да се каже (освен ако целта не е крадене до дупка...)

  www.soundcloud.com/x2805
 64. 64 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  [quote#11:"alighieri"]Може би има бъдеще за България.[/quote]
  Ще има. Бъдеще "може би"!

 65. 65 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#63] от "x2805":

  И как разбрахте, че не стават за целта?
  или просто повтаряте мантрата "оставка", щото е модно?

 66. 66 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3031 Неутрално

  До коментар [#61] от "felis_catus":

  Повярвайте ми господине, уважавам вашето мнение и становището ви по отношение на правителството. Но не го споделям. И много хора са като мен. Къде е логиката в това, че още на втория ден се опитаха да бламират кабинета? Пеевски не е причина, а само повод. Има доза реваншизъм, но най-вече аз виждам намесата на външни сили.

 67. 67 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#65] от "dokoro":


  Крадат, назначават бивши борци /кои бяха СИК/ВИС?/ и измамници /онзи с френските осигуровки/ на постове в държавата... Не са изпълнили и няма да изпъл нят НИТО едно свое бещание... Не могат да обяснят 130 дена защо избраха най-неподходящия кандидат за шеф ДАНС... абе гаф до гаф, от сутрин до вечер или "Абе аз друго мислех ама вие какво разбрахте...!!!"

  www.soundcloud.com/x2805
 68. 68 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#66] от "judjuk":


  Логиката е, че комунистите и крадеците дошъл на власт с измама в деня на размисъл /определено не съм за Б.Б./ не може/ нямат моралното право да управляват. Това най-малко - те се доказаха като некадърни така че...

  www.soundcloud.com/x2805
 69. 69 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1387 Весело

  Не мога да разбера, защо очакват че под клетва Орешарски ще е по-откровен или че това ще го накара да носи отговорност за казаното.
  Младост, младост - и ние смятахме на 10/11/1989 че сме хванали комунистите на къс пас, а к’ва ‘тана тя?!

  I Want To Believe
 70. 70 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#67] от "x2805":

  Първият случай е назначаване на областен управител, по политически причини, но областните управители не са членове на правителството.
  Що се отнася до министър Данов, той има много разумни предложения за бранша, такива не бяхме чули от много години.
  "Крадат" - как го разбрахте?

 71. 71 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Любопитно

  Клетвата има смисъл при хора с морал, хора които се стремят да живеят според Божиите заповеди, хора за които дадената дума, в случая и депутатска клетва имат обвързващо значение.
  Добрите хора смятат , че ако някой се закълне, то това го задължава да каже истината. Страхувам се че случаят "Орешарски" далеч не е такъв...

 72. 72 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2225 Весело

  [quote#24:"majorman"]Интересно, в какво ще се закълне? В библията? Че те комунягите не вярват в Бог. В Конституцията? Тя беше обезличена от проф. Тукушев и Сие. В честта си? Марионетките и политическите бояджии отдавна са я загубили. [/quote]
  В банковата си сметка.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 73. 73 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  Студенти, като участничка в протестите от 1997 г. съм щастлива, че се включихте в сегашния протест.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 74. 74 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  [quote#30:"dedo pepo"]
  -Аз пък искам вече да спрат простотиите. [/quote]
  И ние. Затова протестираме.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 75. 75 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1004 Весело

  [quote#60:"dokoro"]Аман,
  Сменете плочата вече!
  Явно правителството работи добре, щом няма какво друго да се каже срещу него.
  [/quote]

  Ми тя и вашата е една и съща " Правителството работи добре"
  Работи - на върба в сряда!

  Явно ДС вербовчиците имат нов подход, към наемния персонал относно имената!

  "dokoro" като какво недоразумение е това?

 76. 76 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Студентите демонизират Пеевски, вместо да си зададат въпроса за моделите, категориите, термодинамиката на затворените системи или, казано накратко, за смисъла на живота.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 77. 77 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 392 Неутрално

  До коментар [#30] от "dedo pepo":

  Това е мечтата на цялото прогресивно човечество и лично на другарите Кастро, Мао, Тито и на другаря Лужков.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 78. 78 Профил на chedomir
  chedomir
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Голям зор видяха с негова милост българския народ сценаристите.Тъй и не разбраха,че на нашенската географска ширина социални епидемии,закони на мал
  цинствата,прилепващи фактори,не играят.Пърформанси,рояли,академични аудитории...А нашенецът се е запънал като магаре на лед,почесва се дето не го сърби,претегля ги на око и им крои шапка.
  Четете Алеко и мислете,умници,щото както сте я подкарали в следващия парламент ще са само БСП и ДПС.

 79. 79 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Все пак, каквото и да се говори, каквото и да правят герберите..Орешарски е велик. Те го плюят, той разтваря чадъра за дъжд? Не бях виждал подобно "перде", освен Дянков. Сега ще раздаде коледни добавки, а може и по една цяла запшлата за Нова година и..иди го "гони", ако си немаш друга работа

 80. 80 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#71] от "Петър Иванов":
  Така е.

  Ръй! Ръй!
 81. 81 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#72] от "7777":
  ++++++++++++++++++++++

  Ръй! Ръй!
 82. 82 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#72] от "7777":
  Едва ли там.Тя, банковата сметка не е една.Ще се намери някоя за 10000лв.

  Ръй! Ръй!
 83. 83 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#75] от "Да бе да":

  нещо съществено имате ли да кажете?

 84. 84 Профил на zogorsone
  zogorsone
  Рейтинг: 616 Неутрално

  "Колкото и да се опитват да ни манипулират, ние не вярваме на новоизлюпени спасители. Наясно сме, че политическата арена ще привлича винаги недостойни авантюристи, обслужващи всякакъв друг интерес, но не и интереса на хората. Но това може да се промени, ако ние, гражданите, имаме активна гражданска позиция и я отстояваме. Ние, студентите, избрахме да се борим."

  Най-накрая разбрахме, що е то демокрация.

  Най-важната задача на цивилизацията е да научи човека да мисли.
 85. 85 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6387 Неутрално

  браво на студентите , радвам се на техния кураж да се опълчат срещу тази сбирщина в парламента . дано не се откажат и ние също да ги подкрепим. О С Т А В К А

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK