Кой е Калоян Паргов, или как момчето от махалата прави партийна кариера

 

© Анелия Николова

 Общинският съветник в София за втори мандат Калоян Паргов оглави днес най-голямата организация на БСП - тази в столицата. Той поема структурата, която осигурява една трета от кадрите на партията изобщо, на 36 години - на толкова Сергей Станишев оглави БСП.


За себе си Паргов казва "момчето от Толева махала" (както го познавали в район "Връбница", където председателстваше от 2011 г. районната организация), тръгнало от най-ниското стъпало на партийната йерархия и стигнало до зам.-председател по организационната и кадровата политика на БСП-София, но "без да ползва асансьора". За опонентите му обаче той изпълва напълно съдържанието на думата "кариерист". Други пък го смятат за надменен, с което успял бързо да си създаде много врагове в партията.


Паргов е роден в Пловдив, но израства в София, учи във Втора английска гимназия. Заради английския език и интересите му са в международните отношения - се дипломира в тази специалност в УНСС, след това прави магистратура "Европейска интеграция", а вече е и доктор по европейска икономическа интеграция. През 2010 г. завършва и училището за политика, специалност "Политически мениджмънт".
Университетът го среща с професора по финанси Григорий Вазов, а през 2006 г. става програмен директор на консултантската му фирма "Вазов институт" ЕООД. Година по-късно до днес е изпълнителен директор. По същото време влиза и в Национална агенция за оценяване и акредитация към Министерски съвет, която се занимава с качеството на висшето образование в България. В тези години започва и партийното развитие на Паргов.


Син на БКП
В семейството му са били активисти на БКП. Баща му е бил член на БКП, а майка му - на ДКМС.


Син е на проф. Драгомир Паргов, декан на факултета по информационни науки в Университета по библиотекознание и информационни технологии, чийто ректор е Стоян Денчев, който е бил част от бившата ДС и "Мултигруп". Паргов-баща е проверяван два пъти от Комисията по досиетата - като декан и като член на Висшата атестационна комисия, но не е установена принадлежност към репресивния апарат на тоталитарния режим.


"Идеите на левицата са традиция в моето семейство и аз съм израснал с тях. Считам, че след 1989 г. БСП е единствената политическа формация, която сериозно се представя в политическото пространство и работи за обикновените хора", са мотивите на Паргов да влезе в БСП.


Активист-социалист още на 21 години
Казва, че още през 1998 г. започнал активно да помага на левицата в предизборни кампании. Лепял плакати, подготвял срещите с избирателите, членувал в секционните избирателни комисии в район "Връбница". Често му се падало да е в комисия в Толева махала (на границата с Божурище) и в квартала започнали да го разпознават като "момчето от Толева махала".


В БСП го води познанство с Кристиан Вигенин от 2001г., но докато още Станишев е международен секретар. След избора на Станишев за председател на партията в края на 2001г. международният отдел беше поет от Вигенин - тогава и Паргов започва да сътрудничи по международните въпроси на партията.


Сенки от миналото по това време бяха извадени преди дни, докато вървеше кампанията за избор на председател на БСП-София. Тогава анонимно беше разпратено електронно писмо до медиите, в което се напомня информация от април 2001 г., когато Паргов е бил представител на тогавашната коалиция "Обединени земеделски сили" начело с Яне Янев (30-годишният Янев все още не е толкова популярен) в парламентарните избори тогава. Пред "Дневник" Янев веднага си спомни, че Паргов е членувал за кратко в младежката структура на тогавашния му десен НС-БЗНС, но заради членството на родителите му в БКП се разделили. Паргов пък отрича да е бил член на друга партия освен БСП.


В БСП, когато е на власт
Партийната кариера на Паргов започва от 2005-2006 г., когато БСП е най-голямата партия в тройната коалиция. Казва обаче, че политиката винаги го е увличала, но по-скоро експертно, не със заемането на политически длъжности.


На парламентарните избори през 2005 г., когато занесъл секционните протоколи в районния съвет на БСП, за първи път се запознал и с председателя на БСП във "Връбница" Петър Колев, ректор на Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков". Тогава получил и първата покана-настояване да се присъедини към социалистическата партия. Три месеца мислил, убеждавали го и приел. Бързо оглавява основна партийна организация в района - най-ниското стъпало в партийната йерархия. "Основната тухла в постройката, която ти дава възможност за добра обратна връзка с членовете и активистите ни", коментира Паргов.


Скоро след това обаче се издига в тази йерархия - зам.-председател на район "Връбница", член на Градския съвет на БСП-София, от 2012 г. председател на районната организация и зам.-председател на столичната организация и то по един от най-важните ресори - организационна и кадрова политика.


В борда на приватизационната агенция в София
През 2007г., когато за първи път беше решено листата за общински съветници да бъде подредена от делегатите на градската конференция, Паргов попада в челната десетка и съответно е избран за общински съветник. През 2011 г. по същия почин е избран и за втори мандат и като такъв е зам.-председател на Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация с хонорари около 30 000 лв. годишно.


Две години по-късно - през 2009г., е кандидат за евродепутат на неизбираемо място. Казва, че и не искал да стане евродепутат, защото поел ангажимент пред избирателите си да ги представлява в общинския съвет. Една национална предизборна кампания обаче му дава възможности да опознае партията в страната, да се срещне с различни хора, да излезе на сцената с утвърдени популярни имена като Кристиан Вигенин, Ивайло Калфин, Илияна Йотова.


Два месеца след евроизборите, когато е учредено Младежкото обединение на БСП, Паргов е конкурент за председател на структурата, но след избора на Явор Гечев за лидер той го кани за международен секретар на младежката организация. Излиза от нея миналата година, когато е на 35 г. и смята, че трябва до отпуши партията за по-младите си другари.


Да устоиш на изкушението или...
На фона на партийната му кариера социалисти бяха учудени, че той не попадна нито в листите за предсрочните парламентарни избори тази година, нито в изпълнителната власт. Явно го подготвят за председател на БСП-София, предположиха приятели и опоненти на Паргов. Ако беше депутат, областен управител или зам.-министър, това е несъвместимо с позицията на партиен председател според устава на БСП.


Паргов обаче твърди, че е имал покана да бъде издигнат за кандидат за депутат, но устоял на изкушението, защото "от морална гледна точка не смятам, че е добре да ти гласуват доверие за политико-експертна дейност, а ти после да търсиш развитие в съвсем друга посока". Устоял на "натиска" да се съгласи да е областен управител на София, защото "партийният коловоз е по-важен за мен, защото партията е основата на политиката, а депутатите и общинските съветници са инструментът за реализацията й".


Отношенията му с Овчаров
Според социалисти подкрепата на дългогодишния лидер на БСП-София Румен Овчаров за Паргов не е била толкова силно "за", а по-скоро "против" основния му конкурент Николай Малинов и изборът се свеждал до "най-малкото зло". Те определят Паргов като "послушния", на който "като му дръпнеш дясното ухо, ще завие на дясно, а лявото - наляво". Така Овчаров ще може запази влиянието си върху структурата, докато Малинов е показал, че може да взима самостоятелни решения.


Паргов е предпазлив за отношенията си с Овчаров. Казва, че се запознали още, когато става член на Градския съвет, но са в по-тесни контакти, когато влиза в ръководството на БСП-София. Намеренията му сега са за кадрови промени, но едва ли те ще бъдат в разрез с позицията на Овчаров, Анна Янева и други стари играчи от софийската организация.

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 479 Весело

  специалист по нищо, "доктор по европейска икономическа интеграция", кариера от партийни назначения добити с близане на знае се какво.

  ще се опраим с такива кадри много добре.

  ден година храни.
 2. 2 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хахаха, малко комун мултаче - баща му преподавал в университета на Стоян Денчев и Митьо Гестапото. Комунягите все енотипни кадри вадят на сцената

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  С лице, приличащо на царевична каша както би казал Буковски, как пък един от партийните им кадри не е с "потекло". Няма оправия в тая държава, щом все хора с родители - номенклатурчици, ще ни управляват. Поне да каже че се извинява за това което са поддържали майка му и баща му и че той не е като тях

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Вълче от котилото, някой да не си мисли, че случаен ще оглави най-голямата организация на БСП !!!

 6. 6 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1304 Неутрално
 7. 7 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  И на кого му пука, кой ша е шеф на бсп-то у Софето.....?

  Добре ша е турат мен за бос, щото веднага ша я закрия цялата им столетна организацийка...... Ама цялата ша я разформировам....един нейн член нема да остане....

  Мамка му.....сигурно духът на г-н Никола Гешев се е преродил в мен ......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 8. 8 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  Хаха, в момента в който прочетох Университет по библиотекознание и вече всичко ми е ясно. Там са най-гадната номенклатура от най-високите етажи на ДС маскирани като преподаватели и научни работици. Няма гешефтар който да не е свързан по един или друг, пряк или косвен начин с тези. Това че някои там нямат картончета нищо не означава, те ги унищожиха първо точно на тези висшите кадри и оставиха дребните явкаджии и доносници да операт пешкира.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 9. 9 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Идеята и на този е да създава олигарси. Защото е социалист.

 10. 10 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 642 Весело

  Хм,името- царско,произход- работническо-селски...Да живее капитализЪма,другари!

 11. 11 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Аз ли недовиждам, ама що няма нито едно комуне да защити председателя от гнусните клевети и нападки?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 12. 12 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  "За опонентите му обаче той изпълва напълно съдържанието на думата "кариерист" ".

  Мисля, че това е доста точно определение.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Червената измет се възпроизвежда... :(

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 15. 15 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  [quote#13:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Направо свалихте мазаилката с инфантилното внушение за това, че баща му работил с еди кой си....[/quote]
  Е не е ли?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 16. 16 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1380 Весело

  За 1/4 век БСП нито един път , повтарям , нито един път не е печелила избори в София. Абсолютно все тая е кого къде и защо слагат , понеже и за още 1/4 век па избори тук няма да спечели. Което е прекрасно , понеже няма да имат контрол на България докато не падне София

  15.02.1989 - 07.02.2018
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Поредния от "университета"-октопод мултигруп.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 19. 19 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Моята версия за първоначалния му възход е малко друга. Баща Паргов - вярно мулташки професор е и от съседното село на Гоце. От там май тръгва кариерата.
  Сега вече Гоце е нищо и затова трябва да си гъстак със Серго. След това ще бъдем гъсти с някой друг.

  Миша
 20. 20 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Гладно и надъхано комунистче.

 21. 21 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Нещо май по обратна линия е в бъсъпъто. Вигенин го вкарал в бъсъпъто), след като Яне го разработил (като политик)

  Няма шики-мики.
 22. 22 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 496 Весело

  [quote#4:"Stavrogin"]родители - номенклатурчици, ще ни управляват. Поне да каже че се извинява за това което са поддържали майка му и баща му и че той не е като тях[/quote]

  ако всеки член на БКП до 1989 е "номенклатурчик" , то ще изкараш номенклатура 10% от нацията... а майка му пък какво
  са я задъвкали - членове на ДКМС бяха всички преди 1989

 23. 23 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Пордерният червен боклук...

  The things you own end up owning you
 24. 24 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 893 Неутрално

  ммм да комунизма си е генетично заболяване.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 25. 25 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  От статията не разбах наше момче ли е или не?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 26. 26 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 635 Неутрално

  какъв камунис е тва бе. да ми учи ханглийска гимназия ,а не руска. ни гу признавам. ДОЛУ.

 27. 27 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Всички сме от някоя махала. В това няма нищо лошо и срамно!
  Заглавието е грозно в тази му светлина!

  А пък този явно си е специалист по всичко (нищо) - само от снимката дори лъхти на нищоправец!

 28. 28 Профил на Thoth
  Thoth
  Рейтинг: 583 Разстроено

  Ах, каква сърцераздирателна история! Скромният герой на социалистическата младеж, примерен ученик, трудолюбив, ви'шист... и става на пенсионерите в трамвая... "за да изгрее тя, малка червена звезда"...
  Пуснах една сълзичка... някъде между ctrl и shift.

  “Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.” - Seneca
 29. 29 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Кой е Калоян Паргов, или как момчето от махалата прави партийна кариера...

  - Ами,..добра биография.. са му съчинили..
  - А, ..декларация , че няма да краде ?..
  ..или за БСП, това е излишно..
  - Всички БСП лидери, които са..
  със "безупречни" биографии,..в последствие
  се оказват, зависими агенти и ..клептомани..


  urkobozambo
 30. 30 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  Бял ден да не види!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 31. 31 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Не знам що за човек е Паргов и не смятам, че е уместно да се правят коментари, каквито прочетох по-горе. Сигурно повечето от тези, дето леят помия върху него, до вчера не са чували и името му. Това е проява на най-лошото у българина - вкуса към клюката, сплетнята, очернянето. Повечето хора не са способни да замълчат, поне докато се ориентират и си съставят собствено мнение. Обикновено реакцията е рефлекторна, без мисъл - "щом е от партия, която не харесвам, значи мога да напиша всичко лошо, което ми хрумне за него".

 32. 32 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1614 Весело

  До коментар [#11] от "Депутат 241":

  Няма ги още, на партийно събрание са. Изчакай да се върнат с ноивите задачи и ракурси на ком. партията

  Предразсъдъците са за ограничените.
 33. 33 Профил на manio_the_best
  manio_the_best
  Рейтинг: 374 Гневно

  Виждам, че на отбраното общество събрало се тук много му липсва типичния мутренски профил на физкултурник-пожарникар

 34. 34 Профил на 228
  228
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Приятел на Вигенин? Но моля ви, това е достатъчно! На ред в БСП са всички подобни на Станишев малки, гладни, нахални червени момченца. успех!

 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  [quote#17:"ПРОРОК ИЛИЯ"]А Иван Костов нали беше кандидат член на БКП? [/quote]

  Никога не е бил, но няма как да затвориш устата на един лъжлив комунист, който твърди, че сестра ти е *****.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  [quote#35:"Norman Granz"]няма как да затвориш устата на един лъжлив комунист[/quote]

  Всъщност, има как - Гешев е знаел начина.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3370 Весело

  Ако беше комунист нямаше да е в най- капиталистическата олигархическа и монархо-фашистка партия, БСП....

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 38. 38 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Поредният ляв - и като политическа, и като сексуална ориентация.
  Пази Боже!

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#35] от "Norman Granz":
  Голяма работа, че сестра ти е курва! Ти пак си я обичаш...

 41. 41 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Това, че е бил застъпник на Янето потвърждава версията за широко разтвореното червено ветрило на комунетата --- > БКП > БСП > НДСВ > ДПС > Атака > Гранит > Защита > ГЕРБ > РЗС > Евророма > Обединен Блок на Труда и още има но не мога се сетя точно сега.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 42. 42 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  До коментар [#4] от "Stavrogin":


  [quote#4:"Stavrogin"] как пък един от партийните им кадри не е с "потекло". [/quote]
  =========================

  Напротив !
  Изчетох материала и не останах изненадан !
  Все едно някой е прекопирал кадровата справка на някой нагаждач и кариерист от преди 10 ноември 1989-та !
  Разликата е само в буквата на абревиатурите :
  БКП - = - БСП

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 43. 43 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Мене пък ми харесаха руските военни на Поморие стихото на Sting за "desert rose" и един,тоя де дето прилича от песента плешивия, ме покани да се къпем,но не посмях като не са ми казали от партията

 44. 44 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 429 Любопитно

  [quote#42:"Чардо"]Все едно някой е прекопирал кадровата справка на някой нагаждач и кариерист от преди 10 ноември 1989-та ! [/quote]
  Много точно казано!
  Като го гледам на снимката горе - много ми напомня на Янаки Стоилов на млади години. Ама какво да правиш - ген кариеристки - води и до фотогенична прилика!

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 45. 45 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#3:"Гневник"]Калоян Драгомиров Паргов е кадър на лидера на РЗС Яне Янев и е изпечен подмазвач .
  Алчен, тъп като галош и нагаждач[/quote]
  Баси, нито ена добра дума за човека! Той е отдал сичките си сили на Партията, която го й откърмила кат един Ромул и Рем, за да свали от шията на народа един гербав ярем, бре! Може ли па "галош" да бъде на толко отговорен пост в стадото на червените бабуини? Там се допускат само "професионалисти"!

 46. 46 Профил на za1221
  za1221
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Да , ама не случи на власт, сега Бсп като бьдат изгонени от власта ще си лепи пак плакати за агитация на другарите доста години

 47. 47 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Родители комунисти свързани с Мултигруп а той учел европейска интеграция!!!
  Лицемерието е очевадно!

 48. 48 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#36] от "Norman Granz":
  По добре е да се информирате предварително, преди да пишете
  небивалици.
  Иван Костов е бил кандидат член на БКП. В което няма нищо лошо. Всеки има право да се променя. Иван Костов - също. Нелепо и глупаво е да се внушава каквото и да е за някого, заради родителите му. Например Владо Левчев

 49. 49 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  КОГАТО СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В СОФИЯ ДА ДОЙДЕ И ДА МИ СЕ ОБАДИ...

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  [quote#48:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Иван Костов е бил кандидат член на БКП.[/quote]

  Доказателства? Или да вярвам на честната ти дума? Честната дума на едно комуне няма голяма стойност за мен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на Isantino
  Isantino
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Кой е Калоян Паргов, или как момчето от махалата прави партийна кариера
  ____________________________________
  От млад меринджей на купуване на гласове до министър!
  Истинската страна на неограничените възможности.

  Важното е да сте в компания само с хора, които ви вдъхновяват, чието присъствие изважда най-доброто от вас.
 52. 52 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Тия топли връзки с Вигенин...

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 53. 53 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#11] от "Депутат 241":
  Ето, аз да кажа - имам много позитивни лични впечатления от Калоян.

  Никола Йорданов
 54. 54 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Идеите на левицата са традиция в моето семейство и аз съм израснал с тях. Считам, че след 1989 г. БСП е единствената политическа формация, която сериозно се представя в политическото пространство и работи за обикновените хора",
  Да, така е... ако замениш "обикновените хора" с "олигархия".

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 55. 55 Профил на Дияна Андонова
  Дияна Андонова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо коментирате без да познавате човека.Мога да ви кажа че всичко написано за биографията му е вярно,той е прекрасен човек,искрено се радвам за успеха му и заслужава да стигне много по далеч.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK