Студентите призоваха хората да ги подкрепят тази вечер

Студентите призоваха хората да ги подкрепят тази вечер

© Юлия ЛазароваСтудентите, които от петък, 25 октомври, държат Софийския университет под "пълна и безсрочна" окупация, призоваха за подкрепа от страна на техните родители, учители и целия народ, които в 18 ч. да се съберат пред паметниците на двамата братя Георгиеви.


Изявлението в 14 ч. пред входа на сградата откъм двора на Ректората бе посрещнато с бурни аплодисменти от страна на събралите се симпатизанти. От името на студентите говори Константин Голев.


Той говори за опитите за нахлуване и провокация в ректората от по-рано днес. Около 12 ч. пред Ректората се бяха събрали поддръжници на студентите, които твърдяха, че сред нахлулите в двора са били небезизвестния Бисер Миланов – Петното, депутатът от БСП Борис Цветков и познатата от събиранията в подкрепа на правителството Нина Гергова. Имало е и момчета от футболните агитки, част от които са налитали на бой.
"Очевидно е, че рано или късно ще бъдем изметени от тази сграда. Тази сграда е символ на една идеална цел, която беше атактувана по най-мерзък начин", заяви Константин Голев. 


"Отпорът на това нещо е само един. Ние призоваваме нашите родители, учители, съседи. Призоваваме целия народ да излезе и да ни подкрепи, защото ние не сме свръхчовеци и не можем да удържим дълго време", допълни представителят на студентите.


Едни от последните му думи бяха: "Няма утре, има само днес... Петдесет хиляди души юни месец вярваха, че има утре, но сега се прибраха по домовете си и енергията им се изчерпа."Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK