И тази нощ над 300 души ще спят в Софийския университет (обобщение и видео)

И тази нощ над 300 души ще спят в Софийския университет (обобщение и видео)

© Велислава ПоповаСтудентите, които преди седмица окупираха най-голямата аудитория в Софийския университет "Св. Климент Охридски", което предизвика вълна от подобни акции в други висши учебни заведения в цялата страна, във вторник (29 октомври) вечер допуснаха за първи път медии в "окупираната" зона вътре в сградата на Ректората. (Запис на случилото се вижте във видеото на блогъра Иво Божков в края на текста, а в текста е репортаж, предаван на живо от репортера на "Дневник".) 


Ето колко сме и се увеличаваме всеки ден


Причината е - да покажат, че всяка вечер близо 300 души прекарват нощта тук, разказа за "Дневник" Борис Рангелов от журналистическия факултет, който е и един от групата, която започна окупацията и който се занимава и с организаторски задачи. По думите му е добре да се види, че не са 30 души, както е обявил ректора на университета Иван Илчев. 
"Не беше лесно, бяхме 50 души в началото. Сигурно е имало страх", обяви Ивайло Динев, също от основоположниците на "Ранобудните студенти" (той участва в акцията в парламента, когато опънаха трансперант в пленарна зала с въпрос към депутатите не ги ли е срам). Той допълни: "Това, което сега виждам, е доказателство, че сме направили правилното нещо". Окупирахме, за да провокираме колегите, а не да пречим. За да влязат в живота и да поискат да живеем нормално", заяви още Динев. Той завърши своето изказване с думите, че стават част от историята. 


В залата бяха допуснати представители на БНТ, БНР, БиТиВи, Нова тв, "Дневник", "Офнюз" и турската национална телевизия. За медийното посещение няма предвидена програма. Студентите пишат "дневния ред" на дъската - първо ще споделят впечатления, идеи и емоции от деня, после какво предлагат за културната програма и накрая как да отбележат деня на народните будители (1ноември). 

И тази нощ над 300 души ще спят в Софийския университет (обобщение и видео)

© Велислава Попова


Настроението в залата е приповдигнато. Има разлепени плакати, както и стена на срама. Там са закачени статиите от медии, които водят кампании срещу окупаторите.


Момиче ("Дневник" не успя да провери имената на всички, които говориха и не се представяха, затова липсват в текста - бел.ред.) взе думата и попита трябва ли Ректората да бъде окупиран. Всички присъстващи в залата вдигнаха ръце в знак на съгласие. Тя заяви, че това е добра новина, но според нея трябва да се стигне до окупация на Народното събрание. Последваха бурни аплодисменти. След това мъж взе думата и разказа как е протекъл протестът тази вечер.

И тази нощ над 300 души ще спят в Софийския университет (обобщение и видео)

© Велислава Попова


Междувременно "Дневник" научи, че студентският съвет на Софийския университет след като в последните два дни заседава, за да реши с каква позиция да излезе, е решил, че подкрепя окупацията.


Един след друг излизат младежи и споделят впечатления. Момче признава: "Днес беше един от най-хубавите дни в  живота ми. На няколко пъти щях да се разплача. Първият път беше, когато дойдоха преподаватели и казаха, че ще ни подкрепят и с действия. Увериха ме, че са много и се множат. Апелирам и за другите, които още не са го направили, да се включат. Вторият момент беше, когато едно момиче от УНСС дойде и каза, че са се включили в акцията. До последно тя се чудеше дали ще се присъединят хора от УНСС. Третият път, когато се срещнах с колегите от НАТФИЗ на улицата. Апелирам за подкрепа към всички".


Излезе момче, което се представи като Христиан Даскалов от НБУ. Той е в Софийския университет от четири дни и помага за охраната. Пошегува се, че трябва да му издадат сертификат, защото вече е станал професионалист. Сподели, че когато не охранява, е успял да почете. Той предложи всяка вечер, докато трае окупацията, да има определено време за четене. По този повод той сподели цитат от книгата на Георги Господинов "Невидимите кризи".


Един от первазите на прозорците в 272 се е превърнал в своеобразен рафт с безплатни книги. На бял лист над книгите е записано: "Промяната започва от културата".

И тази нощ над 300 души ще спят в Софийския университет (обобщение и видео)

© Лора Филева


На бялата дъска в 272 е написано: "Начало 25.10 - край: оставката."


Едно от момчетата, които е сред организаторите, обяви, че по повод оплакването на доста от колегите, които искат да учат, е отворена една от залите на втория етаж, която ще е предназначена само за читалня. "Това е първата денонощна читалня, която има Софийският университет. Можете хем да окупирате, хем да учите", заяви момчето. Той призова за предложения за работни групи по теми, които интересуват студентите.


От организаторите обявиха, че всеки, който няма да спи в университета, ще може да остане до 24 ч. По принцип вратите затварят в 23 ч. от съображение за сигурност. Тази вечер ще бъде направено изключение. Един от студентите в изказването си се обръща към медиите, че са си обещали, че университът след окупацията ще е в такъв вид, в какъвто са го заварили. 

И тази нощ над 300 души ще спят в Софийския университет (обобщение и видео)

© Велислава Попова


Момче предложи точно в полунощ да си пускат химна, защото "правим нещо за България и ще ни надъхва". Негов колега се провикна: "и физарядка сутринта".


Друг студент предложи за Хелоуин да се маскират като доброто и лошото ченге, като прокурори и съдии и да застанат пред парламента и че такава акция има шанс да бъде отразена от световните медии.


Студентите след като бяха попитани на шега дали са гласували дали искат оставката на Пламен Орешарски, вдигнаха ръце, а след това започнаха да скандират: "Оставка"

След 23 часа стигат до трета точка от своеобразния дневен ред: как да се отбележи денят на народните будители. Първото предложение е за окупация на парламента.


Ивайло Динев взе микрофона и обяви, че


преподаватели се организират и за първи ноември ще излязат на протест в подкрепа на студентите


Най-вероятно участниците в окупацията, ще ги подкрепят.


"Борбата е безмилостна жестока. Свободата трябва да се извюва, доброто винаги побеждава. Силни сме, когато сме заедно". Това беше част от изказването на Лилия от Юридическия факултет, която развълнувано взе думата.


Манол Глишев, който е от началото на окупацията в Софийския университет заяви: "Това все пак е окупация, а не детска игра. Нека колкото могат повече от вас да останат, въпреки че условията са спартански. Имаме нужда от хора, които да са патрул по коридорите, положението е сериозно, въпреки доброто ни настроение. Оставайте, колкото може повече. България има нужда от вас", заяви младежът.


"Дневник" научи, че в УНСС около 20 студенти също остават да спят в сградата след като по обяд обявиха окупация на учебното заведение.

И тази нощ над 300 души ще спят в Софийския университет (обобщение и видео)

© Велислава Попова


Много от студентите, които се изказаха в 272 аудитория, споделиха, че в НАТФИЗ положението на окупиращите е по-сериозно, защото там има силен натиск отвътре. Затова момче призова да се започне подписка в подкрепа на студентите там.


Тези хора, които ни обвиняват, че им пречим да учат, те трябва да разберат, че трябва да насочат яда си към друго място. Не се поддавайте на хора, които не им е работата да ви плашат. Защо тези хора не отидат да протестират пред Министерски съвет? Ако те си подадат оставката, окупацията ще падне, заяви едно от момчетата, които взе думата.


След като изказванията по трите точки приключват, един от студентите, които са отпред на катедрата моли момиче от 10 ред да пее. След известно притеснение, търсене на китара - се случва импровизирано изпълнение на песента на Адел - Rolling in the deep, което влива нова енергия в залата. Част от студентите тръгват към постовете си и задачите, които ще имат. 


Дискусията за тази вечер завърши 15 минути преди полунощ. Студентите ескортираха медиите до изхода, за да напуснат точно 00 часа, когато беше обявено, че ще бъдат заключени входовете. Фотогалерия от зала 272 очаквайте в сряда сутрин в "Дневник". 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (212)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Аз само да спомена в Търново какво става
  Ето направо картинка
  http://youtu.be/aj1-nLDG8YQ

 2. 2 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Медиите, водещи кампания срещу студентите са ... праспрес, да?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 3. 3 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Браво.. Гордея се с такива сънародници !
  И най-важното е, че стават все повече с всяка изминала нощ!

 4. 4 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Дали ще се получи или не.. оставката е много важно, но още по-важно е , че има непреклонили глава млади хора !

 5. 5 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Когато по-напредничавата част от народа излезе на улицата това е червена лампа. Когато обаче цялото студентство се надигне и не те иска това е червен картон. Това са деца родени след паркетната революция през 1989 година. Те не знаят какво е БКП, какво са лагери и унизително послушание пред Съветския съюз и въпреки това не им искат управлението и благоденствието. Само най-нагли типове могат да устоят на подобен призив, но с цената на какво. Кой друг сред този народ може да е по-напредничав, по-окрилен и по-безкористен от студентите. Комуняги, свършили сте курса! Студентите ви пратиха в миналото!

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 6. 6 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Хепънингът продължава вече на закрито. И "Дневник" е е стествено сред поканените. Просто класика.

 7. 7 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1040 Весело

  Браво на студентите!

  Постепенна окупация и победа!

  ОСТАВКА!

 8. 8 Профил на bosev.asen
  bosev.asen
  Рейтинг: 673 Любопитно

  Така както са седнали да вземат да измислят нещо умно... Пък да ни го разкажат после!

 9. 9 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Ако не се организират в политическа формация, която да действа самостоятелно, която да има програма и ясно заявени политически намерения в перспектива, сегашните съмненията за непочтеност ще останат.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 10. 10 Профил на bosev.asen
  bosev.asen
  Рейтинг: 673 Разстроено

  Толкова е лесно да се крещи ОСТАВКА и оказва се доста по-трудно да се измисли нещо умно, което да донесе промяна...

 11. 11 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3279 Неутрално

  Всичко е режисирано , иначе как кротките студенти след месеци кротуване изведнъж станаха окупатори?
  А за исканията още мислят както терористи взели заложници !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 12. 12 Профил на bosev.asen
  bosev.asen
  Рейтинг: 673 Любопитно

  До коментар [#6] от "comtec":

  Доста точно! ГОЛЯМ +


 13. 13 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Исканията на този протест са неизпълними.

  Точно по тази причина той е обречен.

  Преди да поставят искания за оставка, трябва да предложат, програма подробен план за действие и за провждане на "Чисти ръце".

  А, и още нещо: Не искам ББ и ЦЦ да провеждат "Чисти ръце". Как ще гарантирате това мое искане, не знам.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3279 Неутрално

  [quote#9:"Митко Василев"]Ако не се организират в политическа формация, която да действа самостоятелно[/quote]
  ...долна лява фракция на реформаторския блок ли ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 605 Любопитно

  Мили хора, прекрасни сте!
  Вършите чутовно дело за България!
  Бог да ви благослови!!!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 16. 16 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  БРАВО ДЕЦА...ОТСРАМЕТЕ ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ...

 17. 17 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 595 Неутрално


  Браво момчета !
  Системата е к.рва , свалете я !

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Дано са по-умни и успешни от нас, които протестирахме и окупирахме зимата 1990/ 1991. Толкова бяхме наивни, а се оказа че Кошлуковци и други боклуци ни продадоха.
  УСПЕХ и натиск докато прокажената система се струти!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 20. 20 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#8] от "bosev.asen":


  [quote#8:"bosev.asen"]Така както са седнали да вземат да измислят нещо умно... Пък да ни го разкажат после! [/quote]
  И да ти го разкажат,нямаш капацитета да го разбереш...
  Те искат оставка не заради самата оставка...искат смяна на политическия модел,нов морал,нова ценностна система...все понятия далеко от чугунения ви манталитет...

 21. 21 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Ех, що не съм отново студент....с радост ще седя денонощно в университета...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 22. 22 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  До коментар [#13] от "Dorian Gray":
  Искат нищо повече от нови избори. Не е тяхна работа да кажат кой ще прави операции чисти или квито и да е ръце.
  Опитът през май беше неуспешен и не се брои.
  Поне докато Цацаров и Майчето не кажат къде са двойнодънните микробуси предназначени да разнасят бюлетини за които обявиха пред всички.
  Освен това поне би трябвало сегашнети т.н. управляващи би трябвало да са разбрали, че след тая сравнително мирна окупация идват другите форми на неподчинение които няма да имат нищо общо с досегашните културни мероприятия.

 23. 23 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 904 Любопитно

  Я колко минуси съм събрал? Какво не ви харесва във видеото? Все пак студентите си казват мнението!
  Или искахте да чуете онези, които се изнесоха като гербаджии при внесен от тях вот на недоверие?

 24. 24 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1314 Весело

  До коментар [#21] от "Γαλλα":

  Само ти ли? И аз бих се върнал в годините...
  С удоволствие, дори...

 25. 25 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#20] от "BGman1":

  Леле, леле! Каква поезия!

  И къде на хоризонта е новия морал? Той с новото служебно правителство ли идва?

  Некъф много клиширан морал ми се набутва напоследък.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 26. 26 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#5] от "emi

  Виждам че си се превъзбудил, но никакъв народ никъде не скача. Животът си върви по обичайния начин - заведенията в центъра на София са пълни с хора, които грам не им дреме за някакви талибанчета, които са решили да се скрият на топло. Въпреки неистовите напъни на няколко медии да изкарат стотината окупатори всенароден бунт, истината е, че огромното мнозинство на хората не им пука и имат съвсем други грижи на главата. Това ще ви стане болезнено ясно до десетина дни, когато цялата тази фалшива патаклама ще бъде в историята.

 27. 27 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#21] от "Γαλλα":
  До коментар [#24] от "Калибър 6.5Х55":
  Е, ние сме подкрепата отвън. Така и трябва да постъпи всеки трезвомислещ човек.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 28. 28 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#24] от "Калибър 6.5Х55":


  [quote#24:"Калибър 6.5Х55"]Само ти ли? И аз бих се върнал в годините...
  С удоволствие, дори.[/quote]
  Зависи за какво искаш да се върнеш...ако е само спомена от младоста...някак си не си струва...ако имаше машина на времето бих се върнал за да оправя грешките на нашето поколение което вместо да измете комунистите един път за винаги остави сегашната младеж да си чука главите с тях...

 29. 29 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Ауууу как ме изкефиха студентите като не пуснаха Прас Прес в СУ а и въобще отговориха на въпросите им в стил Оревоарски.
  ОСТАВКА !!! ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ !!!

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 30. 30 Профил на ivanka86
  ivanka86
  Рейтинг: 442 Неутрално

  10 точки за Грифиндор :Д

 31. 31 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#25] от "Dorian Gray":


  [quote#25:"Dorian Gray"]И къде на хоризонта е новия морал? [/quote]
  На твоя хоризонт го няма...тъни си в блатото...

 32. 32 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 837 Неутрално

  С вас сме хора ! Гордеем се с вас

 33. 33 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#22] от "k_":

  А аз подкрепям всички техни искания, без това за оставка.

  Това което трябва да се свърши преди изборите не се влияе от това дали премиер е Орешарски или Борисов. Едни избори сега ще решат толкова колкото тези през май.

  Не знам защо искат да изконсумират енергията, волята за промяна в народа всеки път още в зародиш. Никога не се стига до конкретни решения, радикални и наистина променящи живота на хората. Набързо се спретват едни избори, маските се сменят, миризмата остава.

  Може би така промяната бива превърната в подмяна?

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 34. 34 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 503 Неутрално

  С действията си окупаторите пречат. На желаещите да учат. Верно е. Но пречат и на други. На желаещите да плячкосват държавата, необезпокоявани от никой и от нищо. И това е верно.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 35. 35 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1314 Весело

  До коментар [#28] от "BGman1":

  Не съм имал такава възможност, но те разбирам. Не мисля че правех грешки като млад. Бих повторил живота си по същия начин. Не бих променил нищо. Говоря за себе си. Това което ти искаш, бих го направил, ако си стоях в БГ. Сега може би и мене щяха да ме плюят публично... де да знам...

 36. 36 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#31] от "BGman1":

  Това е един много красноречив отговор.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 37. 37 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Сега се изказва един студент от Художествена академия. Това ли са хората, които разполагат със съдбата на СУ? Разположили се в огромна зала, която се поддържа с данъците на всички, правейки се на важни на едно място, което не им принадлежи по право, презадоволени от живота, който им е осигурен чрез пенсиите и заплатите на техните родители. Не приличат на студенти, които работят нощем, за да могат сутринта да посещават лекции или да четат в библиотеката. Хора, които имат достатъчно време да бистрят политиката, едва ли някога са стъпвали в мензата. За тях не е важно какво казва ректорът, те си имат по-мъдри наставници по площадите.

 38. 38 Профил на gosko22
  gosko22
  Рейтинг: 413 Неутрално

  БРАВО!!!
  С ВАС СМЕ И ТОВА Е СВЯТА БИТКА! БИТКА ЗА БЪЛГАРИЯ!

 39. 39 Профил на kaliman123
  kaliman123
  Рейтинг: 388 Любопитно

  дано само спането не е в онзи библейският смисъл)

 40. 40 Профил на macek
  macek
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#19] от "B52":

  Кошлуковците са в унито, правят се на окупатори, ама преобладаващата част от студентите не им уйдисват на акъла, поради което няма кого да продадат. Излиза, че са по-умни и от вас от началото на 90-те, и от нас през 97-ма.

 41. 41 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#33] от "Dorian Gray":

  Всяка една бъдеща промяна минава през бъдещи избори. Кажи ми честно след всички простотии извършени от този парламент и това правителство ти смяташ ли, че могат да свършат нещо (каквото и да е било то) в полза на обществото?

  Veritas odium parit obsequim amicos
 42. 42 Профил на trulr
  trulr
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Браво, момчета и момичета! Вие сте будната съвест на нашата нация!

 43. 43 Профил на iSiktir
  iSiktir
  Рейтинг: 551 Неутрално

  300 ?!
  Но в СУ има 24 000 студенти!
  Кой ги организира тези протести? Кой? Кой?

  Путин - враг номер 1 на тутраканската селищна система
 44. 44 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  До коментар [#1] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Много интересно видео! Чак ме побиха тръпки като гледах и слушах някой от изказалите се! Тези да не са от младежкото БСП в Търново?

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 45. 45 Профил на javorlini
  javorlini
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Разбира, се, че не могат да свършат, нито да променят - служебното правителство и следващото правителство да му мисли - но едно ще е положително - които да са те повече ще чуват народа от тези чугунени глави от Тройната коалиция...
  "Dorian Gray" говори пълни глупости - защото му е ясно, че каквото и да поиска от това правителство, нищо няма да получи... - единствено ОСТАВКА, но тогава ще секна партийната касичка и ще е безпредментно да коментира каквото ида е защото няма да има парички...

 46. 46 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Както ни беше обяснено от Дайнов и Янакиев, сега на площадите стачкува Третото съсловие. Сегашните окупатори на СУ са буржоите благородници, описани от Молиер. Едва ли някой от тях е хващал лопата или гаечен ключ. Моралът, за който се борят, не е моралът на Мартин Лутер. Бъдещето, за което се борят, е пред семейния басейн в Резиденшъл парк или на виличката в Халкидики. Ако на 20 години имаш наглостта да окупираш университета, на 30 сигурно ще се отречеш от родината си.

 47. 47 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  [quote#13:"Dorian Gray"]Преди да поставят искания за оставка, трябва да предложат, програма подробен план за действие и за провждане на "Чисти ръце". [/quote]

  А още преди това, най-добре е да останат пред телевизорите в къщи, да си учат уроците и най-вече да си стягат багажа за чужбина далече от комунистическа България. Е, да прощава мафията, комунистическата олигархия и продажната антибългарска комунистическа партия - българските студенти този път избраха да останат в Родината си и да се борят за своето бъдеще тук и сега.

 48. 48 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Я, я, я Орешарски сигурно си спи сладко сладко, а студентите работят в 23 часа.

  Я, не слушат Националното радио....

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  [quote#46:"Васик"]Сегашните окупатори на СУ са буржоите благородници, описани от Молиер. [/quote]
  Другарю трол от "СЕГА" ти добре ли си? Или по-скоро да те питам колко ти плащат на пост? За съжаление Дневник е твърде либерален и не банва за тролене, но все пак не е ли време да се засрамиш от себе си?
  Как може да оприличаваш българските студенти с нещо съвсем не на място...Неграмотността ти е пословична....

 52. 52 Профил на Demos
  Demos
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#11] от "comandante":

  Сигурно няма нищо общо с факта, че през повечето от тези месеци студентите не бяха в София.

 53. 53 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4412 Неутрално

  Чудесно млади хора!
  Всички сме с вас, подкрепяме ви!

  klimentm
 54. 54 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 904 Разстроено

  [quote#44:"vasco"]Много интересно видео! Чак ме побиха тръпки като гледах и слушах някой от изказалите се! Тези да не са от младежкото БСП в Търново? [/quote]

  абе мани.... ВМРО окупира, а тези са от студентският съвет. Направо работата е хвани едните, удари другите... Да не цитирам много уважаван от мен преподавател по философия в университета, че ще има пак.... нецензурни таковата...

 55. 55 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  До коментар [#26] от "comtec":

  [quote#26:"comtec"]Това ще ви стане болезнено ясно до десетина дни, когато цялата тази фалшива патаклама ще бъде в историята. [/quote]
  Възможно е да окупацията да отшуми.
  И сега се опитай да си представиш какво идва след нея.
  От лятото досега сме свидетели на ескалация и радикализация докато стадото на новите управляващи рупат обществената люцерна.

 56. 56 Профил на iSiktir
  iSiktir
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Който не е гледал предаването на Милен Цветков , може да го види тук.
  Там лидерите на пърформанса обясняват мотивите за окупация

  http://www.blitz.bg/news/article/230517

  Путин - враг номер 1 на тутраканската селищна система
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58 Профил на macek
  macek
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#20:"BGman1"]Те искат оставка не заради самата оставка...искат смяна на политическия модел,нов морал,нова ценностна система...
  [/quote]
  А ваша милост ще престане ли да ръси клишета? Имам един познат (от ония с вувузелите), които е радетел за нов морал, ама в рамките на половин час (возим се понякога до работа заедно) извършва по десетина нарушения на пътните правила. Ако беше анархист, да го разбере човек, ама той радетел на реда и новия морал! Та, ако не можете да формулирате ясни и конкретни искания, по-добре си задръжте клишетата и по-леко с квалификациите, че ставате смешни.

 59. 59 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Подкрепа млади хора, България е с вас!

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  "Начало 25.10/Край-Оставка"
  ...
  Как са вика ..има си начало и край. ...А след края какво има?
  пп: Студентите, ..некви идеи за некво начало след края имате ли? .. Щото викам да гледаме, ...ако не 3, то поне един ход напред. ... Ко мислите?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 64. 64 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  До коментар [#33] от "Dorian Gray":
  Ако някой си мисли, че след избори ще настъпи генерална промяна в нашето общество трябва да е ясно, че се заблуждава.
  Това е невъзможно. Важното е когато гюрлюка порасне и задушава кълновете лехата да се прекопае навреме.
  След време плевелите пак ще избуят и пак ще трябва да се повтаря операцията и така лека полека докато градинката ни заприлича що годе на другите градинки.
  Едно пропускане на момента сега връща обществото поне 10-15г назад в развитието му както беше през 97-ма и преди това като сецнаха Ф.Димитров и мутретата взеха властта.

 65. 65 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4412 Любопитно

  До коментар [#46] от "Васик":

  Какъв е тоя тюрлю гювеч? Какво е това , да не би да си чел Молиер? На какъв се правиш?
  Най много да си прочел днешната Дума

  klimentm
 66. 66 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Любопитно

  [quote#63:"Мани"]викам да гледаме[/quote]
  Я па викам да слушаме, Мани... щот от гледането сме на тая

 67. 67 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  "И тази нощ над 300 души ще спят в Софийския университет"
  ...
  През деня със сигурност спят повече.
  пп: Аз колко съм спал във ВИАС на лекции ено време. ... Обикновено пред заверка на семестъра го правех. .. После преподавателите винаги се сещаха. ..."Дааа, ..колега, ..помня ви, ..вие спяхте на лекциите ми". ...Заверка не ми е отказвана. ... И после се оправях някак си, ...на изпита.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на iSiktir
  iSiktir
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Кой има полза от нови избори? Кой? Кой?
  Реформаторския блок ако влезнат в парламента сигурно ще го отпразнуват. Но правителство едва ли ще направят.
  Атака може би ще вземе малко повече места от сега заради истерията с бежанци и българската земя.
  Тези, които предлагат избори - как точно си представяте следващия парламент за да сте щастливи?
  Какво ще окупираме, ако резултатите ПАК не ви харесат?

  Путин - враг номер 1 на тутраканската селищна система
 70. 70 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#66] от "extraCACA":
  "Я па викам да слушаме"
  ...
  Ами секи да напрегне най-развитото си сетиво. ...И така, ..един окат, друг ушат ...да вървим напред!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 71. 71 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Браво! Гордеем се с вас. И да споделя с отаналите от форума нещо - днес ми гостува един приятел, който от доста време живее в Берлин. От него научих, че обявеният от нашите медии като "пиян лумпен, уриниращ пред парламента" мъж всъщност е известен и уважаван в Берлин, а и в други европейски столици артист - авангардист. Така че, не вярвайте на безбройните манипулации на "независимите" български медии.
  Ето и сайта на младежа, който се казва Воин

  http://voindevoin.andharbor.com/

 72. 72 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 735 Неутрално


  "И затова цялата ни вяра е в тази младеж, която идва, може би по-реалистична от предишните поколения и затова по-дръзка. Тая младеж, която може би ще знае как да опази себе си заради себе си.

  И затова студентските скамейки не бива да бъдат само място за получаване на полезни знания, но и място на оформяне и на действително изграждане на личности, ония толкова нужни личности, които ще продължат прекъснатата традиция на духовното водачество на един народ."

  Текстът е част от есето на Г. Марков, прочетено по "Дойче веле" през 1972 по повод Деня на студента. Струва си да се прочете, защото е повече от актуално днес.

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/10/29/2171091_deniat_na_bulgarskite_studenti/?p=0#addcomment

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 73. 73 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Подкрепа!
  Гордеем се с вас момичета и момчета!
  Радвам се, че имаме такива деца!
  Успех!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 74. 74 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  [quote#54:"Федор Венедиктович Езерский"]абе мани.... ВМРО окупира, а тези са от студентският съвет. [/quote]
  Тоя Легкоступ как се изниза след като си каза думата... ВМРО-то не са ли от контрите? Или аз не разбирам Търново?

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 75. 75 Профил на iSiktir
  iSiktir
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#67] от "Мани":

  Мда, при студентите основно през деня се спи.
  При нас един дойде на изпит по диференциални уравнения уеко пийнал и заспа на банката до мене...
  Доцента ме пита "какво му е на колегата".. Ми преучил е снощи със стъклените учебници ....
  По едно време се събуди, преписа едната задача и си замина.

  Путин - враг номер 1 на тутраканската селищна система
 76. 76 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#58] от "macek":


  [quote#58:"macek"]Та, ако не можете да формулирате ясни и конкретни искания, [/quote]
  Какво по ясно формулирано от това което ви искат от както сте дошли на власт ОСТАВКА...тъп ли си?...бавно развиващ или невменяем? Как да ви го обясни човек, че по голямата част от народа не иска повече да бъде управляван, краден и поучаван от комунета...КАК?...
  Вече 139 вечери ви го повтарят...сега и студентите ви я искат....какво не можете да разберете?...Кой ще дойдел след вас?...Ами който и да дойде България ще бъде по добре...Вие какво направихте за да не бъдем най бедните в Европа...нищо...на вас не ви трябва заможна средна класа...вас ви трябват бедни хора...РОБИ...да ви работят за подаяния а вие от висотата на червената олигархия в която се превърнаха бившите партийни секретари да продължавате да морализаторствате... Да ама НЕ...НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ВИ ТЪРПИ И ЩЕ СИ ТРЪГНЕТЕ ИЗПРАТЕНИ НАКРАЯ С КАМЪНИ...

 77. 77 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#71] от "dimitar2007":
  Мерси за линка. Интересен се очертава. Космополитна личност.
  Студенти, лека и спокойна! Вие сте бъдещето и надеждата на тази измъчена страна. Окупирана вече 69 години от една мрачна посредственост, която има наглостта да се оплаква, че вие незаконно окупирате.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 78. 78 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#2:"ПАВЛА"]Медиите, водещи кампания срещу студентите са ... праспрес, да? [/quote]
  И на мен ми направи впечатление липсата на ТВ7 между медиите соменати в статията

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 79. 79 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 825 Весело

  До коментар [#69] от "iSiktir":

  Лол, трезвен глас в Дневник!

  И аз ги виждам нещата по сходен начин. РФ ще влязат в Парламента и ще са контра на всички. Резултатът е, че за тях ще е добре, ще има пари, власт, пари, постове, власт, фондации и туй.
  Иначе правителство на БСП + ДПС, вероятно с пълно мнозинство. ГЕРБ с още по-малко гласове. Атака според мен няма да успее да влезе,както и НФСБ.

  Така, че да обобщим. От предсрочни избори полза имат РФ и тия, дето ще мажат покрай Служебния кабинет. Ивет С. Добромирова, например

  Цензуриран от "Икономедиа"
 80. 80 Профил на ОЗАРЕН
  ОЗАРЕН
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#26] от "comtec":

  Когато аргументите ти са квалификации, а критерий за другите кръчмите, то нещата са ясни, повече от ясни. Да наистина има много скрити с дребни душици, то за това наглостта на политическата класа изобщо е толкова голяма, но един по един хората се събуждат, но явно ти не си от тях.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 81. 81 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#78] от "Мойше. Толкоз!":
  А, не са само те. И другите им поддръжки, да не казвам друга дума, липсват.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 82. 82 Профил на ОЗАРЕН
  ОЗАРЕН
  Рейтинг: 714 Любопитно

  До коментар [#79] от "1951":

  Интересно ми е тоз парламент и правителство одобрявате ли го, ако да ОК, но ако не какъв е според вас правилния път.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 83. 83 Профил на macek
  macek
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#76] от "BGman1":

  Ако насояваш да се излагаш, никой не може да ти помогне. Съвсем добронамерено те посъветвах да млъкнеш. Остани си със здраве, а ако държиш продължиш с излагацията, обясни онова за новия морал.

 84. 84 Профил на iSiktir
  iSiktir
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#79] от "1951":

  Да, може би РФ имат полза от избори за да влезнат.
  А ГЕРБ само си мислят че имат полза от нови избори.
  Аз лично се съмнявам, но те си знаят най-добре....

  Путин - враг номер 1 на тутраканската селищна система
 85. 85 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1717 Любопитно

  До коментар [#83] от "macek":


  [quote#83:"macek"]обясни онова за новия морал. [/quote]
  Как може да обясниш на някого за нов морал като той няма никакъв?

 86. 86 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#82] от "МАГИСТРАТ":

  Аз не одобрявам правителството от ден първи, но знам и друго.

  България е парламентарна република и като такава тя се управлява от Министерски съвет излъчен от Парламента, а в него влизат политически партии. В момента няма алтернатива на сегашното управление под формата на политическа партия, която да влезе в парламента и да излъчи някакво друго правителство. Нито ГЕРБ е алтернатива, нито РФ.
  За да се оформи такава алтернатива трябва известно време. Аз в момента не мога да си я представя, но се надявам, че може да се появи в следващата година - две.

  Цензуриран от "Икономедиа"
 87. 87 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Алоооо....дъртите комунисти от бкп и младите кариеристи от младежкото бсп!

  Съжалявам, но няма да стане вашия сценарий...
  Първите май за пръв път в живота сте виждали клавиатура в пенсионерския клуб.

  Вторите...типични номенклатурчици от едни минали години...
  Смяна на поколенията в бкп...
  ОСТАВКА БЕ!

  П.П. Аре чао...аз отивам да гледам Red 2 / БСП - Бесни Страшни Пенсии 2...ирония от всякъде...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 88. 88 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 825 Неутрално

  [quote#84:"iSiktir"]А ГЕРБ само си мислят че имат полза от нови избори. [/quote]

  ГЕРБ имат полза от една по-дълга игра, която ще отнеме поне две - три години. Време в което народът ще забрави за издънките на ББ, ЦЦ и ко и ще започне да вижда в тях алтернатива на БСП и ДПС. Разбира се, за да стане това от тях се иска адекватно поведение всеки ден и час. Уви, не го виждам това, но си мисля, че те са наясно, че не им е сега времето. Просто ако днес има избори ГЕРБ ще хванат едно 8 - 10 депутата по-малко.

  Цензуриран от "Икономедиа"
 89. 89 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тъжно е да гледаш тези млади хора,как вършат работата на политиците,които би трябвало да въведат морал и правен ред в държавата,в същото време е радостно,да усетиш техния силен дух,вълненията присъщи на младостта и въодушевлението,което ги е обзело-доколкото е възможно да се почувства.Ние сме с вас,до пабедата,защото "доброто наистина трябва да победи"!До предсрочните избори.На тях обаче,трябва да се излъчат хора,необременени от задкулисните игри на прехода и добре да се мисли,когато се гласува-масово!

 90. 90 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#41] от "anihilator_jack":

  Делата на този парламент на този парламент не са много по-различни от делата на предишните. Още повече, все пак изборите бяха преди 5 месеца, колко по-различен парламент ще имаме?

  И накрая отново: Служебен кабинет и ново правителство след Нова година съвсем не означават нов морал, нови ценности, възход и "светли бъднини". Така мисля, и затова подкрепям всичко без точка първа. Могат да я заменят с искане за ВНС например.

  Не можеш да искаш нов морал в политиката и да окупираш университети, все едно моралът идва за ден-два и окупацията свършва. Прилича на извиване на ръце. На рекет. А като се сетя за рекет... се сещам кой е най-добрият рекетьор сред политиците

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 91. 91 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 904 Разстроено

  До коментар [#74] от "vasco":

  Не не )) ВМРО окупирват А тези... те дори не са и контри
  В Търново, младежкото БСП е кекава работа, то цялата БСП там е.... да не ги подкарвам наред )) А в самия университет си е сбирщина отвякъде - ГЕРБ, Кунева и ще паднеш - Слави Бинев - ГОРД... СДС, ДСБ, НДСВ и те са на издишане или направо да го кажа, остаряха хората, пенсионираха се. Комуняги - и те се пенсионираха, останаха откровените кариеристи, които или се заглеждат какво може да стане наоколо или... абе отврат... На моменти ме е срам за града.
  И когато прочетох декларацията, която старателно избягват да публикуват тук, си казах "Ех, има надежда в това Търново", защото града си е на умиране. Културно умиране. Търновската интелигенция отдавна избяга в София или чужбина, а в града - Лясковец, Добридял, Никюп, Полски Тръмбеш и Павликени, естествено... е те това е...
  Майка ми, ми разправя, като мине по "Главната", ако засече някой от "старите търновци" - това са вече около набор 1950-та и се познават, е приятно изключение...

 92. 92 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  [quote#2:"ПАВЛА"]Медиите, водещи кампания срещу студентите са ... праспрес, да? [/quote]
  Сайта "Всекиден" сменя версиите за "кукловодите на окупацията" всеки ден.
  Цветанов, Прокопиев, "три партии"(!?!?)
  Лъжат, че се внасяли презервативи и марихуана .... който не го е гнус, да разгледа...

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 93. 93 Профил на macek
  macek
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#85] от "BGman1":

  Продължавай да се излагаш, не ми пречиш!

 94. 94 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#69] от "iSiktir":

  Атака е минало."Популярността"на Сидеров е толкова голяма,че популистките му изявления за земята и бежанците,едва ли ще му памогнат за вота.

 95. 95 Профил на macek
  macek
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#85] от "BGman1":

  И опитай за подобните тебе, на които не им е ясно значението на елементарни понятия!

 96. 96 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 735 Неутрално

  [quote#85:"BGman1"]k”
  Как може да обясниш на някого за нов морал като той няма никакъв?[/quote]
  Не се и опитвай. Щото това, морала де нито се яде, нито се пие, пък и за кючек не става...Е..как тогава да и се обясни?!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 97. 97 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#76:"BGman1"]Какво по ясно формулирано от това което ви искат от както сте дошли на власт ОСТАВКА...тъп ли си?[/quote]Не помниш ли резултата от ИЗБОРИТЕ на 12 май! НАРОДЪТ иска това ... Ако искате нещо друго - на следващите избори ГЛАСУВАЙТЕ ... може и да влезете в Парламента Там се избират правителствата. Какво искате сега ? Оставка - добре и поле същият парламент да излъчи ново правителство или ... същото ??? По-добре искайте ИЗБОРИ ... имате шанс

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3279 Неутрално

  [quote#52:"Demos"]Сигурно няма нищо общо с факта, че през повечето от тези месеци студентите не бяха в София. [/quote]
  Ами Дневник като една "независима" медия може да направи малко проучване кой студент е от София , кой не е ...какво мислят по въпроса ?
  За какво се борят и как мислят ,че ще го постигнат !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 100. 100 Профил на ОЗАРЕН
  ОЗАРЕН
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#86] от "1951":

  Да. С казаното съм напълно съгласен, аз също не виждам алтернатива в никоя извънпарламентарна партия. Но избори след избори само се разместват играчите, появява се някой нов, някой изчезва но модела на поведение е един и същ. Макар и да подкрепям протеста и да се стигне до нови избори също не вярвам новия парламент да се преобрази. Но вярвам в това че ако хората научат силата си и свалят толкова правителства и парламенти колкото е нужно партиите ще бъдат принудени да се прочистят и реорганизират така че предизборните им обещания да съвпадат с управленческото им поведение, т.е. да работят чесно и за хората и държавата,а не за групировки и олигарси. А също вярвам че болшинството от хората протестират не за да заменят едни кретени с други, а за чесни политици.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK