Христо Бисеров напуска ръководството на ДПС и парламента

Христо Бисеров

© Анелия Николова

Христо БисеровХристо Бисеров подаде оставка като заместник-председател на ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията. Бисеров декларира и намерението си да напусне състава на 42-то Народно събрание.


Бисеров е заместник-председател на този парламент. Той е и председател на парламентарната правна комисия, през която минават всички важни закони.


По молба на Бисеров, почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на партията Лютви Местан са приели оставката му като заместник-председател и член на тясното и широкото ръководства на партията, гласи съобщението.
Мотивите му са единствено лични и не са от политическо естество, отбелязват от пресцентъра на ДПС. Огласяването им остава изцяло в негова преценка. Той не отговаря на мобилния си телефон за мотивите си да напусне партията и парламента. Телефонът на лидера на ДПС Лютви Местан е изключен, а останалите му заместници и членове на ръководството или не отговарят, или не знаят за решението на колегата си Бисеров.


Бисеров е избран за депутат от Шумен, където беше водач на листата на ДПС.


Христо Бисеров беше главен секретар на СДС при управлението на Иван Костов. След разрив с тогавашния премиер и лидер на СДС в края на мандата Бисеров заедно с Йордан Цонев са изключени с решение на Националния изпълнителен съвет на СДС. През 2005 година Бисеров се върна в политиката, като депутат от ДПС. В два от последните си три депутатски мандата той е зам.-председател на парламента от квота на движението. Смятан е за близък до почетния председател на ДПС Ахмед Доган. По образование е юрист, бил е и практикуващ адвокат.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK