Военният министър раздал 13.6 млн.лв. бонуси

Ангел Найденов

© Красимир Юскеселиев

Ангел НайденовЗа постигнати високи успехи през 2013 г. армията си раздаде бонуси в размер на 13.6 млн. лв. Това съобщава в днешния си брой вестник "Труд", като се позовава на информация от военното министерство. 


Изданието уточнява, че заповедта за изплащане на допълнителните пари била подписана от военния министър Ангел Найденов още на 11 октомври, а военните и цивилните служители са ги получили със заплатите си около 22 октомври. 


"Труд"  отбелязва, че  във времето от подписването на заповедта до получаването на сумите министърът на няколко пъти обяви пред медиите, че решението му не е окончателно, а разчети ще се правят до края на месец октомври. Оказа се, че парите са дошли от икономии от фонд "Работна заплата", тъй като от години министерството поддържа над 3000 празни щата в армията, посочва изданието. 


От военното ведомство уточнили, че най-високото допълнително възнаграждение за постигнати резултати е било 800 лв. и е било получено от един кадрови военнослужещ и един цивилен служител в администрацията. Ръководители на административни структури са получили бонуси между  550 лв. и 600 лв. За всички останали служители средният размер на полученото допълнително възнаграждение е 360 лв. (от 250 лв. до 400 лв.).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK