Да изчезнеш за един следобед - факти, версии и въпроси около Христо Бисеров

Христо Бисеров в пленарна зала

© Красимир Юскеселиев

Христо Бисеров в пленарна залаОколо два часа, след като Народното събрание на 7 ноември без дебат и буквално за минути освободи като депутат зам.-председателя на парламента Христо Бисеров (ДПС), прокуратурата образува досъдебно производство за пране на пари и данъчни престъпления срещу него и доведения му син Ивайло Главинков.


Това стана известно от съобщение на прокуратурата. Изрично беше посочено, че повече данни, извън представените в него, няма да бъдат предоставяни, защото са класифицирани. Информацията от ведомството на Сотир Цацаров обаче беше очаквана, след като рано сутринта в същия ден той лично обяви в телевизионно интервю, че резултати от проверката ще има по-късно през деня.


Какво стана ясно от съобщението на държавното обвинение:
- В прокуратурата на 6 ноември, сряда, когато трябваше да бъде гласувана оставката на Бисеров, но заради дебатите покрай Авиотряд 28, това не се случи, постъпва "сигнал - писмена справка, съдържаща информация за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система".


- Става въпрос за парични преводи в долари и евро от сметка в банка в европейска страна към сметка в банка на друга европейска страна. Титуляри на сметките са Бисеров и Главинков.


- След получаване на парите са били извършвани влогове (срочни депозити, теглене на суми в брой, както и банкови преводи към свързани търговски дружества, регистрирани и в офшорни зони (например Сейшелски острови).


- Освен това Бисеров ще бъде разследван и за документно престъпление, защото е представил декларация с невярно съдържание пред Сметната палата.


Това са официално съобщените факти.


По информация на "Капитал" досъдебното производство срещу Бисеров е възложено на прокурор, който е на пряко подчинение на зам.-градския прокурор Роман Василев. А разследването ще се води в Столичната следствена служба, където административен ръководител е Петьо Петров, известен в съдебните среди като Петьо Еврото.


Какво не става ясно от съобщението на прокуратурата


- Може ли да има престъпление в откриването на банкови сметки в чужбина и нареждането на банкови преводи.


- Какъв е произходът на средствата, дали той се проверява, какво точно се проверява. За какви суми става дума и в кои периоди.


- Не е ясно защо Бисеров ще бъде разследван и за това, че не е подал декларация с вярно съдържание пред Сметната палата. Прокуратурата има инструкция, че подобно деяние не е престъпление, уточни "Капитал" в текст по темата. 


Четири дни по-рано или какво друго се знае официално

Местан, Доган и Бисеров (от ляво на дясно) на пресконеренция на избори 2011

© Надежда Чипева, Капитал

Местан, Доган и Бисеров (от ляво на дясно) на пресконеренция на избори 2011


В късния следобед в неделя от пресцентъра на ДПС изпратиха до медиите кратко съобщение, от което става известно, че Христо Бисеров е подал оставка като заместник-председател на ДПС и тя е приета от почетния председател Ахмед Доган и председателя на партията Лютви Местан. Мотивите му са "единствено лични и не са от политическо естество", Бисеров щял да напусне и състава на 42-то Народно събрание. 


В понеделник на извънредна пресконференция Местан уточни, че в неделя в 15 часа Бисеров поискал среща с него и с Доган, тя се състояла в 15.30 часа в "Бояна" при Доган. На нея той отказал да посочи мотивите си за напускане на политическите постове, но поискал замразяване и на членството в ДПС. Местан се опита да убеди публиката, че мотивите остават загадка дори за него и Доган и затова не могат да коментират повече. 


Зам.-председателя на ДПС, който до преди седмица беше и сред най-влиятелните фигури в партията, известен като сив кардинал и в СДС преди години, и в отбора на Доган след това, никога не се е отличавал с медийни изяви, но този път запази пълно мълчание и изчезна от публичното пространство.


Къде е Бисеров?

Христо Бисеров

© Георги Кожухаров

Христо Бисеров


Няма официално потвърждение дали вече бившият зам.председател на парламента е напуснал страната, но такива информации се появиха в медиите и се засилиха след съобщението на прокуратурата.


Според някои от тях - той е заминал извън България още в понеделник. "24 часа" твърди, че Бисеров е в Италия. БиТиВи съобщи в петък, че от ДПС твърдят, че бившият им колега не е напускал страната.


При липсата на официална информация и коментари и при традиционната затвореност на ДПС, съвсем естествено публичното пространство се запълни с най-различни факти и версии. Първата вълна беше свързана с напускането му на всички политически и партийни постове, но от четвъртък следобед допусканията са какво има в папката на ДАНС и разследването на прокуратурата.


Превод от Швейцария към Македония и ролята на чуждите служби


Според публикация в петъчния брой на "Труд", от края на 2012г. досега са направени най-малко 3-4 превода от сметка на Бисеров в Швейцария по влог на Главинков в Скопие. Оттам Главинков ги теглил в брой, влагал ги е по срочни депозити и е превеждал суми към търговски дружества. Един от преводите на Бисеров към сина му е бил за 300 000 долара, като той е бил прихванат от службата за финансово разузнаване в Македония, които уведомяват българските власти. Информацията на "Труд" досега не е официално потвърдена.


Подобни хипотези за разследването се обсъждаха в кулоарите на парламента в четвъртък от депутати от различни парламентарни групи, като най-активни в споделянето на информация бяха представителите на ГЕРБ. Още преди съобщението на прокуратурата, зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов лансира тезата, че в случая с Бисеров става въпрос за сериозни международни парични преводи.

Христо Бисеров на Осмата национална конференция на ДПС, на която беше нападнат Ахмед Доган

© Цветелина Белутова, Капитал

Христо Бисеров на Осмата национална конференция на ДПС, на която беше нападнат Ахмед Доган


Петъчният "Стандарт" твърди "ЦРУ закова Бисеров", като се позовава на източници от МВР. Според публикацията става дума за трансфери, засечени от щатското разузнаване - но техните цифри са за един на стойност 400 000 долара и още един от 50 000 хил. долара. Изданието пише, че "неофициално" се говори и за преводи през 2000-2003 г., 2006 - 2008 г. Не става ясно как и защо ЦРУ е засякло Бисеров.


Според вестник "Сега" информацията в справката от ДАНС е за периода след 2008 година и от 7-8 страници, в които не е назован източник. Изданието посочва, че е възможно проверката срещу бившия заместник-председател на парламента да е била в ГДБОП, което означава, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е знаел за нея. Това повдига отново и въпросът защо службите се активизират по случая точно сега.


Част от споровете между партиите в четвъртък и петък бяха посветени именно на темата имало ли е изтичане на информация, от кого, кога, кой е отговорен.


В сутрешния блок на "Нова тв" бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай обясни, че натискът от европейските служби по случая с Христо Бисеров е бил огромен. Според него високопоставен човек от ДАНС с длъжност генерал е бил в сараите на Доган в събота вечерта и е предал информацията срещу Бисеров. По думите му след това посещение почетният председател на ДПС е извикал Бисеров на разговор на четири очи. Октай заяви, че според него разрешението на партийните проблеми в ДПС и отражението им върху властта в държавата, минава през оставката на лидера на партията Лютви Местан.


Други депутати твърдяха в четвъртък обаче, че информацията е изтекла първо към самия Бисеров и той е инициирал следващите действия.


Местни версии какво е предизвикало разследването 


Ако едни хипотези свързват неочаквания удар срещу бившия зам.-шеф на ДПС с информация, засечена от чужби служби, съответно трудна за покриване (намесва се дори посещението на вътрешния министър Цветлин Йовчев в САЩ в края на миналата седмица), българските следи биват обвързани с енергетиката. Но за момента и те са неофициални, и нито представители на службите и МВР, нито бивши колеги на Бисеров в парламента са склонни да ги коментират официално.


Възможно е разследването срещу Бисеров да е станало покрай проверки в енергетиката. Бизнесът на неговия доведен син - Ивайло Главинков е основно с фотоволтаици и соларни паркове, въпреки че не е сред големите играчи в сектора.


Според "Труд" има версия, че атаката цели да удари ДПС. Изданието цитира активист от партията в Хасково, според който Бисеров и в СДС е бил отговорен за източниците на финансиране на партия, както и за създаване на инструменти за политическо влияние.

Йордан Цонев и Христо Бисеров в пленарна зала през 2001г.

© Красимир Юскеселиев

Йордан Цонев и Христо Бисеров в пленарна зала през 2001г.


В петък сутринта пред Би Ти Ви Едвин Сугарев заяви, че Бисеров винаги е поставял свои хора на ключови места, за да управлява сделки и процеси, без да подписва нищо. Според него животът на Бисеров е в опасност, защото "който проговори в ситуация като неговата, не живее дълго". Сугарев разказа и как главните приватизационни сделки при управлението на ОДС са били осъществени чрез Бисеров, който в началото на 90-те години създава партийните структури на СДС като главен секретар на партията, откъдето намира и кадрите за ключови държавни постове. "Ако някой от местните лидери трябваше да реши нещо по приватизацията, отиваше директно при Бисеров, който дори беше наел специална кантора и се ходеше там", заяви Едвин Сугарев.


Първите важни въпроси по разследването:

Христо Бисеров и Лютви Местан в пленарна зала<br />

© Юлия Лазарова

Христо Бисеров и Лютви Местан в пленарна зала


- От кога е проверката на Христо Бисеров и сина му?
Вчера председателят на ДАНС Владимир Писанчев заяви единствено "от скоро".


- Има ли сигнали за други престъпления?
В съобщението на прокуратурата изрично беше споменато, че "ще бъдат изискани всички налични материали по случая, включително и данни относно постъпили предни сигнали за лицата и предприетите действия по тях".


- Има ли теч на информация от ДАНС към ДПС?
Съобщението, че Бисеров подава оставка пристигна от пресцентъра на ДПС в неделя (3 ноември), а сигналът от ДАНС постъпва в прокуратурата в сряда (6 ноември). В четвъртък Писанчев отрече да има такова нещо, а днес в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви (вчера той каза, че няма информация дали ДАНС проверява Бисеров - бел.ред.), че агенцията си е свършила точно работата по закон – в момента, в който са получили сигнал, са го представили по компетентност на главния прокурор.


- Удар срещу ДПС ли е случващото се с Бисеров или Доган е замесен в отстараняването на заместника си?  В анкетата на "Дневник" от понеделник, която търсеше отговор на въпроса "Защо Бисеров напуска ДПС", най-много читатели отговориха "Никога няма да разберем".


Засега това изглежда вероятният отговор за целия случай. Или по-скоро ще разберем само това, което замесените (служби, политици, интереси) искат. А най-малка изглежда вероятността самият Бисеров да реши да проговори.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  А е махнат от ДПС - не заради криминалниа превод, а защото нНачалника му не е бил уведомен , че тези пари съществуват

 3. 3 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  КОЙ???

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 4. 4 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 531 Неутрално
 5. 5 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2543 Неутрално

  Някой търси ли Бисеров? Къде е Бисеров.

  Господин Цацаров, КЪДЕ Е БИСЕРОВ? Потърсен ли е поне за разпит?

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 6. 6 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Играчите на прехода ще продължат да изчезват зад завесата по един или друг начин. Резултатите от тъмните приватизационни сделки са вече поизчистени бизнеси напълно законно притежавани от наши хора, и сега трябва да се заличават последните следи от криминалните години на прехода.

  Бисеров си е свършил работата по източването на държавни активи, но може би е закъснял с пенсионното си осигуряване в офшорките, и сега е искал да навакса човека, но пустите разузнавачи, направо ми се къса сърцето какво ще стане с жалничкият. Такива като него рано или късно последват Луканов, Павлов, и другарчетата си. Приятен път другарю, пореден иззедник на род и родина.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 7. 7 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1456 Весело

  Пеевски шеф на ДАНС,а?

  Сега ДАНС отвръща на удара

 8. 8 Профил на pilis
  pilis
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Ало Дневник,това не са точно думите на Сугарев относно "Нефтохим",кво стана с Костов-случайно гледахме сутрешният блок!

 9. 9 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 402 Неутрално

  А ето и едни по-сериозен анализ:

  Депесарският шут

  Преди 21 години Доган обясни кинжала си в гърба на коалиционния партньор СДС, който доведе на власт свързаната с Русия групировка “Мултигруп”, като “депесарски шут”. Клоунадата с елементи на жертвоприношение продължава…

  Имам основания да смятам, че докато ни подхвърлят упорито версии за западна намеса в уличаването на Христо Бисеров, когото слуховете в медиите вече локализират в Италия, всъщност целта на маневрата е да се прикрие ръката на Москва. Бисеров може и да не се намира физически там, но долавям с антените на анализа как ни се надсмиват по неговия казус в духа на онзи скеч, в който обсебеният параноик непрекъснато се опитва да заблуди въображаемите шпиони, като повтаря високо „ в Русия съм, в Русия съм”!

  В цялата воня се откроява силно мирисът на газ, а той не идва от САЩ. Донесе го без предварително предупреждение шефът на Газпром Алексей Милер,началникът на най-важния монопол в българската икономика. Изпуснатият газ от Москва предизвика в София истински потрес ( за да не кажа нещо друго, което мирише не точно на газ).

  Боричканията за тлъстия руски кокал рязко радикализираха освирепелите кандидати на негласния кастинг за подизпълнители на „Южен поток”.

  И като заваляха едни оставки и уволнения…

  Забелязвате ли как публичното пространство, празно откъм доказателства, се изпълни с „осведомени източници”?

  Ето най-новата порция от днес:

  Изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Димитър Гогов е бил освободен от поста си, съобщи bTV, позовавайки се на отлично осведомен източник.

  Друг подобен източник беше осведомил кореспондента на „Труд” в Брюксел Веселин Желев за таен план на ГЕРБ и ДПС да свалят кабинета „Орешарски” и да направят правителство в рамките на този парламент. Уж нищо и никакъв слух в един личен блог, който се позоваваше ( коректно, каква рядкост!) и на анализа на моя милост за вероятност отстраняването на Бисеров да е цената за такова сближаване, а засегнатите страни цял ден се бориха да го опровергават с ентусиазъм, който е твърде подозрителен за политици, доказали дебелокожието си.

  И днес, когато вече Бисеров не е просто в оставка, а в неизвестност като беглец, когото не преследват (защото полицията не го издирва), не се отричам от хипотезата си за тайно заиграване между ГЕРБ и ДПС. Нищо, че такова заиграване беше отречено с толкова преиграване от двете централи.

  Тази хипотеза не се базира на слухове и осведомени източници, а на логични изводи от предходни събития, като сензационното ( дори и за гъвкавия Борисов) рязко омекване на ГЕРБ спрямо Пеевски и последвалото реванширане на медийния император по линия на медиите му.

  Нещо повече, проявената от бившия вътрешен министър Цветанов осведоменост със задна дата за подозренията към Бисеров, както и твърденията от днес на винаги близката до властта журналистка Валерия Велева за давност от една година на тайна разработка на ДАНС по следите на Бисеров, говорят за спотаена позиция на бившите управляващи, които на практика и досега са пазели гърба на ДПС.

  Какво ги е накарало да му забият ножа ( ако те са тези, които са решили да задействат замразеното по тяхно време разследване)?

  Трябва да има много, много сериозна причина, за да похарчат този толкова дълбоко пазен в тайна силен коз. Ако се сетите за по-едър мотив от задаващите се поръчки за няколко милиарда евро, обадете ми се- не съм Русия.

  Битката за усвояването на невижданите през последния четвърт век пари, струпани накуп в рамките на един проект, се превърна във война. В нея няма милост- има Милер, както вече писах.

  От тази газова трънка изскочи не заек, а цял глиган, за когото научаваме вече, че имал огромни интереси в енергетиката.

  Някой го е изпържил и той трябва да има доста солиден тиган, за да побере в него цял глиган, разоравал с години задния двор на българската икономика с обръчи от фирми.

  Рецептата на така приготвеното ястие, което е прекалено голяма хапка за дребни хищници от балкански тип, определено е мечешка- включително като съмнителна услуга за политиците, които се лутат около тигана в почуда дали и как ще се окажат гарнитура на същата трапеза.

  Смисълът в интригата е : разделяй порциите и владей!

  Политическите субекти, които ни разиграват в момента, се делят на три основни категории: руски, като „Атака”, проруски, като БСП и ДПС и и зависими от руската пета колона, като ГЕРБ.

  Чисто руски проект е фашизоидната „Атака”, създадена от руските специални служби в началото на века. Те най-напред временно се провалят, когато двама руски шпиони под дипломатическо прикритие са засечени от контраразузнаването да митарстват из България с цел създаването на проруска партия и биват принудени да напуснат България през март 2001 г. За което, както ми каза 10 години по-късно в интервю за книгата„Течна дружба” премиерът от онова време Иван Костов, руските служби мобилизират за отмъщение срещу него целия си ресурс на територията на България.

  БСП и ДПС попадат в категорията на проруските и това е видно най-малкото от факта, че никога по никакъв повод не заемат позиция, която да подразни Кремъл.

  БСП заслужава обаче малка историческа реплика в това отношение. Защото е наследница на партия, която при своето създаване и съзряване е била откровено русофобска, но след съветската шлифовка днес тя е проруска. От всички препратки към миналото на партията, сред които са известните остри обобщения на Димитър Благоев за руската политика срещу България ( с пълно отричане на руска освободителна мисия спрямо българите през 19-ти век), най-интересно днес звучи мнението на един от любимите стари вождове на партията Георги Кирков:

  “Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи – създаването на независима държава Украйна, която да бъде буфер между Руската империя и европейските държави”.

  БСП обаче, заедно с ДПС, „Атака” и ГЕРБ направиха точно обратното на онова, което съветва Кирков преди век: участват в руската игра срещу Украйна. Те се полакомиха за каптирането на местните ручейчета от „Южен поток”, чиято основна стратегическа цел, прокламирана открито от Кремъл, е да заобиколи Украйна, да я накаже и ако може- да я постави на колене в предверието на ЕС, за където тя се е запътила въпреки всички опити на Русия да я препъне.”Южен поток” а антиукраинска тояга, накичена с моркови като за продажни българи.

  За да видите тази стърчаща като нефтена сонда част от картината не е необходимо да имате „осведомени източници” в ДАНС или в друг миманс. Достатъчно е да сте осведомени лично от многобройните публикации по темата, достъпни в интернет.

  Разпространителите на слухове обаче се надяват да грабнат вниманието на неосведомените и за пореден път да го употребят за свои цели.

  Не че е невъзможно ЦРУ, САЩ, западните „партньорски служби” да имат нещо общо с проследяването на Бисеров, но начинът, по който разиграха пасианса с осигуряването на коридор за бягство за разобличения от западните служби (?) бос навежда на друга мисъл. Тя няма как да бъде проверена с доказателства, споделени публично от мълчаливите по закон Божи служби- в чужбина те като правило наистина са тайни, а не явни инструменти в ръцете на кукловоди, като у нас. На което интригантите разчитат тук, за да прокарат своите версии.

  Порциите, включително с отровните заблуди, ги раздават в България онези, които жонглират със собствените си политически създания и сами решават кога да изпуснат на манежа някое от тях, за да отвлекат вниманието на прехласнатата публика от ставащото зад кулисите, където режисьорите на шоуто се подсмихват : „в Русия съм, в Русия съм”.

  Иво Инджев ⋅ ноември 8, 2013

 10. 10 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2543 Неутрално

  Да видим сега болят ли зъбите?

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 11. 11 Профил на regoman
  regoman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Сугарев разказа и как главните приватизационни сделки при управлението на ОДС са били осъществени чрез Бисеров, който в началото на 90-те години създава партийните структури на СДС като главен секретар на партията, откъдето намира и кадрите за ключови държавни постове. ....Ако някой от местните лидери трябваше да реши нещо по приватизацията, отиваше директно при Бисеров, който дори беше наел специална кантора и се ходеше там", заяви Едвин Сугарев."

  След като нещата са били такива, за какво успешно управление на ОДС и на правителството на Ив. Костов някои продължават да настояват?! И след като 90% от хората на тогавашния НИС ( национален изпълнителен съвет) на СДС бяха тотално компрометирани- Е.Бакърджиев, Й.Цонев, Хр.Бисеров, В.Краус, Ал. Божков, Н. Михайлова, Б. Бонев, М. Радев, В. Гоцев.......

 12. 12 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  - КОЙ искаше Пеевски начело на ДАНС?
  - КОГА и КОИ предупредиха Доган за сигнала в ДАНС?
  - КЪДЕ Е Христо Бисеров?

  ЗАЩО ОЩЕ ГИ ТЪРПИМ?!

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Ние не сме държава, а разграден двор. Дори и това не сме - ние сме празно пространство насред нищото. За 20 години има 200 неразкрити поръчкови убийства, включително на бивш премиер, индустриалци, банкери, да не говорим да фигури от подземния свят. От страната са над 12 милиарда долара външен дълг, заради което няма нито един наказан. Плащаме заплати на някакви дембели и тулупи от ДАНС, прокуратура, финансово разузнаване, икономическа полиция, които не знаят къде са осъдените ефективно братя Галеви, да да ги вкарат в затвора. А сега оставихме някакъв престъпен тип да избяга, защото била изтекла информация, че бил "разработван".

  Закривай, разпродавай, изселвай, дим да ни няма!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Бисеров е политически шанаджия. Играл е соло без одобрението на почетния "бос". Босът обаче е стар агентурен сокол и е разбрал. Изпратил е наказателната бригада "Чуковете от ДАНС" , която е наказала шанаджията. Без рязане на уши. Засега.

  Бисеров обаче знае много. И да го самоубият след като това се случи на Емин е вече много. Затова ще го изпратят в заслужена добре платена пенсия. Мълчалива. С какво босът и неговите приятели държат Бисеров те си знаят. Но Бисеров ще мълчи защото разбра посланието: убиха го политически ,но не и физически. Работата ще отшуми. Без значение къде е Бисеров. Сле 10 дни никой няма да си спомня за случая. До следващия подобен. Просто старите кадри станаха прекалено корумпирани и излишни. Идва следващия ешелон. Смяна на поколенията. Но не и на модела.

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#13:"Norman Granz"]От страната са над 12 милиарда долара външен дълг[/quote]

  Да се чете: От страната са ИЗТОЧЕНИ над 12 милиарда долара външен дълг...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]- Има ли теч на информация от ДАНС към ДПС?[/quote]
  и
  [quote#0:"Статията"]В понеделник на извънредна пресконференция Местан уточни, че в неделя в 15 часа Бисеров поискал среща с него и с Доган, тя се състояла в 15.30 часа в "Бояна" при Доган. [/quote]

  Тези два факта, отразени според медиите, говорят за предварителна или вътрешна информация.

  И една моя лична и неангажираща интерпретация:

  Ако парите са от обръчи - Бисеров е жив. Ако са си негови - вече го няма.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 17. 17 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Изчезването на Бисеров от страната е сиптоматично.Склонен съм да вярвам ,че така е постъпил единствено поради опасност за живота му....но от кого и защо тепърва се надявам да научим.Итересна е реакцията на държавните органи който си мълчат и изчакват.Лично аз се надявам на един неочакван болезнен процес разобличаващ много личности от прехода напълнили гушите си като банатски гъски.Именно заради това е и това ослушване.Нечистите съвести има от какво да се притесняват.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 18. 18 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 515 Неутрално

  що за държава сме?.
  Обществена тайна е че става въпрос за мноиго пари. Цацата , какво разнася разни листа? Не трябваше ли веднага да се арестува?
  Оставка на шефа на ДАНС , ...
  Какво да ги изреждам. Оставка и тия да си ходят.
  Наглост. Тия пак ще започнат да се избиват като кучета по улиците на София.

 19. 19 Профил на sapka6
  sapka6
  Рейтинг: 627 Любопитно

  ''В понеделник на извънредна пресконференция Местан уточни, че в неделя в 15 часа Бисеров поискал среща с него и с Доган, тя се състояла в 15.30 часа в "Бояна" при Доган. На нея той отказал да посочи мотивите си за напускане на политическите постове, но поискал замразяване и на членството в ДПС. Местан се опита да убеди публиката, че мотивите остават загадка дори за него и Доган и затова не могат да коментират повече. ''

  Кога са се срещнали бря ? Нали Местан ефенди беше на лов ...застрелял две диви прасета /има и свидетели/?

 20. 20 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Весело

  "Gone in Sixty Seconds / Да изчезнеш за 60 секунди"
  "Heat" / Жега ....дебне некъде из ъглите...
  А и да добавим "The Usual Suspects" / Обичайните заподозрени
  Препоръчвам филмите!

  П.П. Кой по дяволите е Кайзер Созе...!?
  КОЙ е бисеров бе....!)?
  Алоооо... данс... вие на друга планета ли живеете....

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 21. 21 Профил на monka57
  monka57
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#12:"Питанка"] ЗАЩО ОЩЕ ГИ ТЪРПИМ?! [/quote]

  КУНЕВА – Приятели, тук, в Брюксел, скандалът със заместник-председателя на парламента от ДПС оттеква с големи поражения за страната ни. За много наши партньори и колеги тук изглежда, че корупцията се е превърнала в национална марка. Това управление прекрачи всички морални граници и всякакво приличие и заличи всичко постигнато в доверието към България с няколко безобразни и решителни замаха. Все по-трудно е да се дават положителни аргументи за България, без това да не предизвика насмешка на фона на нестихващите скандали и безпардонна корупция. Освен от откровения гняв на българите, тепърва ще мерим последиците от изгубената репутация на България. Това управление е позор за страната ни! Оттеглете се!

  Право и Икономика
 22. 22 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 684 Неутрално

  голяма мътилка в тая държава наша!Какво чакаме бе хора,какво още трябва да се случи ,та да вземем бъдещето си в ръце?Вижте ги как нагло почнаха да играят на пинг-понг,един не знаел,друг не чул,трети не видял и всичко засекретено...Тези хора не само морал нямат,те нямат право да ни управляват , да ни правят на лумпени и да са недосегаеми.Те разложиха държавността,те покваряват всичко живо по пътя си в името на своето благополучие и оцеляване,а ние всички сме оставени на социални помощи!Стига с нашето безразличие и апатия,че нищо не зависи от нас!Ако има смели хора ,всички камбани на църквите трябва да бият тревожно,щото затриват един цял народ!Къде е интелигенцията ни,къде са трибуните и водачите на тази нация,или не са се родили още? Жалко е,ако е така!!!

 23. 23 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#12] от "Питанка":

  Важи и за троловете в форума

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 24. 24 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  - Не е ясно защо Бисеров ще бъде разследван и за това, че не е подал декларация с вярно съдържание пред Сметната палата. Прокуратурата има инструкция, че подобно деяние не е престъпление
  ...............
  Я? В ЕС можело да се подават фалшиви данъчни декларации?
  Ех, къде Ули Хъонес не знаел , че има такава разградена кошара кат България бе!
  Какви глупости само дрънкат тия, леле!

  nemo malus felix, minime corruptor.
 25. 25 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  - Седесари! - помисли си Щирлиц.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 26. 26 Профил на sapka6
  sapka6
  Рейтинг: 627 Весело

  Сивият Кардинал ,прехвърлил $......и "Дим да ме няма "!

 27. 27 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Бисеров ако е минал границата би трябвало да се знае от граничната полиция , знаят го и кучетата Да не е отлетял като пиле или и той се е възползвалот бежанските пътеки

 28. 28 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1416 Весело

  Да изчезнеш за един следобед - факти, версии и въпроси около Христо Бисеров
  ................
  - Шумкари! - помисли си Гешов..

  Аз не точа моркова си, аз нюхам кожени ламперии и после пиша в "Дневника" си

  nemo malus felix, minime corruptor.
 29. 29 Профил на tashko1
  tashko1
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Доста нагло и глупаво ако си е открил сметка на негово име в Швейцария. Другият пък теглил в брой и правил депозити. Явно тая област му е голяма мъгла, а не са му са давали пари за качествена услуга. Друг е въпроса, че с това нещо ни подхвърлиха трохи. Друга е причината.

  Не чета отговори на коментарите си :)
 30. 30 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#13:"Norman Granz"] А сега оставихме някакъв престъпен тип да избяга[/quote]
  Като беше в СДС под крилото на "бащите на демокрацията" не беше ли "престъпен"? "Десните" напълниха парламента с откровени престъпници.

 31. 31 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Еничарите вън! Нямат място в България!!!

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 32. 32 Профил на Телурократия
  Телурократия
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#6] от "Пешката":

  Бисеров не може да последва съдбата на Луканов и Павлов.
  Не защото е откраднал малко, а защото не се опъва в политическите и икономическите цели американския биг брадър. Луканов си мислеше, че е достатъчно силен да не допусне НАТО в България, а Павлов си мислеше, че контролът над неговите канали е непревзимаем. С публичните разстрели видяхме, че двамата, Луканов и Павлов, са са си правили сметките без американския кръчмар.Убийствата бяха жестоки и показни, и служеха като предупреждение за следващите политици и мафиоти да знаят какво ги чака, ако дръзнат да тръгнат срещу интересите на чичо САМ.

  IMAP (iPad) (IP 85.125.247.50)
 33. 33 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#30] от "Каишков - Гласът на Америка":
  Като беше в СДС под крилото на "бащите на демокрацията" не беше ли "престъпен"?
  ............
  Ми не, той затова и бе махнат, посредствен мушмурок т.е. шумакр, за нищо не става,въз.
  В ДПС го откриват като посредствен мърляк готов на всичко в името на своето благополучие т.е. чистокръвен шумкар и оп, направиха го милионер, а сега бягаааа...

  nemo malus felix, minime corruptor.
 34. 34 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  [quote#30:"Каишков - Гласът на Америка"]"Десните" напълниха парламента с откровени престъпници.[/quote]

  За разлика от левите обаче, никога не ги защитават, когато техните престъпления се докажат! При комунетата е обратното - доказани психопати и убийци, крадци и келепирджии, мошеници, са обявявани за "много достойни", само защото произлизат от техните среди.....

 35. 35 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#20:"drakar65"]Алоооо... данс... вие на друга планета ли живеете....[/quote]

  Не, те вегетират в съответната орбита. И само се облизват за милиардите... Е, пускат ни гола кука (като за шарани) с някакви си милиони... Щото нямат друг ход.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 36. 36 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Гневно

  Мястото на политическите ренегати , като еничаринът Бисеров е на бунището!!! Вечно проклятие за този предател на племето си!!!

 37. 37 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#32:"trinxy"]С публичните разстрели видяхме, че двамата, Луканов и Павлов, са са си правили сметките без американския кръчмар.[/quote]

  Само малко сбърка - става дума за 9 грама СВИНЕЦ!

  (не вярвам да ми разбереш закачката, но не пиша за теб - само взимам публичното ти мнение като отправна точка)

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 38. 38 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  От всичко казано е ясно, че само в БСП няма калпазани!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#30:"Каишков - Гласът на Америка"]Като беше в СДС под крилото на "бащите на демокрацията" не беше ли "престъпен"? [/quote]

  Каишков, той беше ИЗКЮЧЕН от СДС, след което го взеха вашите вечни коалиционни партньори, понеже явно на престъпниците при вас им е мястото.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#1:"bestbuy"]Не ми пука какво ще стане с него - ако може да се махне и завлече със себе си всичките други боклуци[/quote]
  Аз съм за ... но няма как да стане. Трябва сами да си ги изринем. Избори идат ... а на щанда се боклуци за избиране!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 788 Весело

  Защо се скапа Борика ?
  Защото Христо Бисеров изтегли всички пари.

  Eff U Greta
 43. 43 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1981 Любопитно

  [quote#9:"oldie"]нищо и никакъв слух в един личен блог[/quote]
  мда воя наистина беше забележително бърз и силен

 44. 44 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#22] от "matera":
  +++
  РЕСПЕКТ!!!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 45. 45 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  [quote#30:"Каишков - Гласът на Америка"]Като беше в СДС под крилото на "бащите на демокрацията" не беше ли "престъпен"? "Десните" напълниха парламента с откровени престъпници.[/quote]
  Десните Хайде сега, не сме детска градина и всички знаем кой е общият корен на всичките ни управленски/бизнес престъпници, откъде се нароиха и заляха всичко с помията си. И ако не ти е известно, Бисеров е изгонен от СДС.
  Но това в момента са безмислени идеологически препирни. Всеки, който има поне малко акъл е наясно, че зад случая Бисеров стои нещо огромно, нечистоплътно и обхващащо много по-голяма част от обществения ни живот, отколкото вероятно вече е по силите ни да се справим. Как иначе така тихомълком без дискусии НС го освободи за две минути?

 46. 46 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 729 Весело

  [quote#38:"др. Иванов"]
  От всичко казано е ясно, че само в БСП няма калпазани!
  Протестите се провалиха, народът победи олигархията!!![/quote]
  Гсин Иванов,така ме стресирахте с тази констатация че без малко да ви сложа плюс....ххахахха....хохоохохохохоохоо..

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 47. 47 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Наистина доста лични мотиви е имал Бисеров. Местан натякваше колко лични и неотменими мотиви имал - само това показва колко неприятно нещо се задава, как подготвя почвата за следващата информация, която трябва да се съобщи.

 48. 48 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Прокуратуратра ни иначе е трогателна - начаса арестува момчетата, заподозрени в изографисването на паметника пред Позитано, но Бисеров май въобще не я интересува - къде е, в България ли е, има ли още дипломатически паспорт с който необезпокояван да изчезне. Все банални дреболии, много под нивото на нашата чутовна прокуратура.

 49. 49 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 729 Неутрално

  [quote#27:"shileto"]кучетата Да не е отлетял като пиле или и той се е възползвалот бежанските пътеки
  [/quote]
  Лична охрана, частен самолет. Да не забравяме че мафията си има държава.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 50. 50 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Къде е Бисеров?
  а. В Южна Африка
  б. На 2 метра под земята

 51. 51 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Бисеров си е опекъл работата.Ще се шуми ден-два и накрая ще се окаже, че няма достатъчно данни за престъпление, а междувременно, той и синчето му, ще са заминали далеч от тук, като превантивна мярка.А тези от ДПС пак ще се изкарат чисти и честни, нищо не знаели и подозирали.Ей това е заради, което протестираме и окупираме.Вън от тук!!!!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 52. 52 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Весело

  От Холивуд вече искат правата, ще правят филм "Gone in One Afternoon"

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 53. 53 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#18] от "rorikabc":


  [quote#18:"rorikabc"]Тия пак ще започнат да се избиват като кучета по улиците на София. [/quote]

  Ами да започват!
  Ще останат по-малко буклуци! Лично на мене не ми липсват нито Кюлев, нито Зъбчето!

  Да разлая троловете!!
 54. 54 Профил на dingdong
  dingdong
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Самия Факт, че Бисеров е в неизвестност компроментира всички служби,без значение дали работят за или "против " него.

 55. 55 Профил на Super GUAPO
  Super GUAPO
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Империята на ЗЛОТО: ДПС...

  SUPERGUAPO te SALUDA
 56. 56 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Един факт, който говори ясно за това, че Бисеров е бил сред най-могъщите и доверени хора в ДПС, е това, че беше от единиците, които посмяха да бранят Енимехмедов от линчуващата глутница без да се страхува, че това ще се изтълкува като нелоялност.
  Той се опитваше да го опази в момент в който малки и големи апаратчици се опитваха да впечатлят султан Доган с дивашка агресия срещу безпомощен човек, търкалящ се обезоръжен по земята.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 57. 57 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  [quote#48:"heliana"]Прокуратуратра ни иначе е трогателна - начаса арестува момчетата, заподозрени в изографисването на паметника пред Позитано, но Бисеров май въобще не я интересува - къде е, в България ли е, има ли още дипломатически паспорт с който необезпокояван да изчезне. Все банални дреболии, много под нивото на нашата чутовна прокуратура.
  [/quote]
  Много си права, с малки корекции: прокуртурата не арестува, това е работа на полицията, тя инициира. В случая, не може да предприеме действия, без да е сезирана, а дори и сезирана, Бисеров има депутатски имунитет. Но защо ли обяснявам очевадни неща? Явно, тук въпросът да има "дъвка", е важен, а не истината! Нали, г-жо Слънчева?

 58. 58 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 516 Неутрално

  И кой потвърди , че е изчезнал????????????????????????? ПАСКВИЛЪТ не ми дава отговор изобщо

 59. 59 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#57] от "batzdravo":
  абе МАМИНОТО - МВР не е съд , че да бъде сезирано..и не е прокуратура, че да може да се сезира...единственото вярно е, че тя арестува ако има издадена заповед за арест по искане на водещия разследването, досъдебното прокурор...второ- АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ МАКАР И ГЛУХИТЕ ВЕЧЕ ДА ЧУХА, БИСЕРОВ ВЕЧЕ НЕ Е ДЕПУТАТ....

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 516 Неутрално

  и кво значи изчезнал....без да има заповед за арест или повдигнато обвинение, ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ...ми мое да е отишъл на шопинг тур до Париж....дали некой мое да му забрани при това положение за момента на нещата...

 62. 62 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Смешно е да се твърди, че играч като Бисеров може да бъде "отстрелян" с трансфер на 700 хил. лева. Не и в момент, в който ДПС узурпира Булгаргаз.
  Още по-смешно е обаче, да има досъдебно производство, човекът да го няма ,а главният прокурор да обяснява, че няма забрана да напуска страната, а в същият момент прокуратурата дори да не го е призовала за справка.
  Тук или Цацаров е "много вътре" или са го оставили да се оправя както може. По-скоро е "много вътре" след като изчака три дни Бисеров да си организира екскурзия и половин ден да обяснява как не са претърсвани офиси. Твърде е пресен споменът за Манчев, при който първо му изтърбушиха офисите, а след това го повикаха за справка.

 63. 63 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1142 Весело

  Тези мръсни американци пак объркаха българските далавери! При КГБ всичко си беше О.К.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 64. 64 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Гневно

  Бисеров е бушонът на 3-ната коалиция и според мен никога няма да разберем истината.Дори ще му "затворят завинаги" устата!
  За ОМЕРТА!

  Tony
 65. 65 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2024 Весело

  [quote#59:"БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ"]абе МАМИНОТО - МВР не е съд , че да бъде сезирано..и не е прокуратура, че да може да се сезира.[/quote]
  Точно това ми е писанието, мамче!
  Може би, малко по-сложно съм се изразил, но явно имаш нужда от дъвка, повече отколкото аз от "мама", все пак ти благодаря за доброто чувство!

 66. 66 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Обикновено в тази ситуация такива като Бисеров ги самоубиват.

  Защо ако не да?!
 67. 67 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Дрис.ьовци, ОСТАВКА !

  Просто няма смисъл от какъв да е коментар, толкова е абсурдно ставащото в този ТЕХЕН Парламент . ТЕ всички са в кюпа, поне големите играчи със сигурност - оня Почетния Сава, Павел и останалите , ще пробват да се разграничат, но вонята е и тяхна. Мизерни нещастници, МАРШ в небитието на България !

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 68. 68 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  проклети българоубийци...

 69. 69 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  [quote#57:"batzdravo"]Много си права, с малки корекции: прокуртурата не арестува, това е работа на полицията, тя инициира. В случая, не може да предприеме действия, без да е сезирана, а дори и сезирана, Бисеров има депутатски имунитет.[/quote]
  Приемам, изразих се неправилно, но дори и като включим МВР в схемата, смисълът на написаното не се променя. И Бисеров няма депутатски имунитет, той беше освободен още вчера сутринта от мястото си в НС.

 70. 70 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 458 Неутрално

  до 9 oldie Има и друга версия Бисеров и Манджуков са съдействали за атентата в Бургас, като свързани с канала за амфетамини към Сирия. ГЕРБ дакато е на власт им осигурява гръб чрез споразумение с ЦРУ, но на БСП това вече не им е възможно по разбираеми причини! Мосат си изпълнява "служебните" задължения и ликвидира Манджуков като основен виновник за логистиката в атентата. След като раьбират , че вдичко е разкрито в Брюксел Бойко и Местан се опитват да съхранят всичко с коалиция ГЕРБ +ДПС , но вече е късно и Бисеров е пожертван като основен човек осигурявал разплащанията със Сирия и подкрепата на българските служби за аъентата в Бургас. За благодарност от ДПС получава възможност да избяга , докато не го стешне някъде изненадващо Мосад.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 71. 71 Профил на franklin
  franklin
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Ако службите решат да си свършат работата докрай, парламентарната група на ДПС ще остане без депутати!

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 72. 72 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  [quote#17:"омбре"]Лично аз се надявам на един неочакван болезнен процес [/quote]
  Не предизвиквай ехиден смях. Кой да води мечтания от теб - "болезнения процес", когато делото не е разпределено към специализираната прокуратура и прокурори като Костов и Ася Петрова са натирени в девета глуха, след такива шумни процеси. Мислиш ли, че разследващите вчерашни и не си дават сметка, че няма кой да им пази гърба.

 73. 73 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Местан да не се прави на девствен. Бисеров ОЩЕ е зам.председател на ДПС. Може да е подал оставка, но тя трябва да е приета на заседание на ръководният им орган, а съвет още не е свикван, защото вероятно Шефовете ще трябва да отговарят на много неудобни въпроси

 74. 74 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2078 Весело

  [quote#25:"Мастър Йода"]- Седесари! - помисли си Щирлиц.[/quote]
  Също като Орешарски... да му дадем шанс.

 75. 75 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Толкова неясноти има по казуса Бисеров, че едва ли някога ще разберем истината. Поднася ни се откъслечна, неточна или непроверена информация. Няма никаква прозрачност, всичко се крие под маската на класифицирана информация. Какви са тези трансфери, какви пари пере Бисеров, от какъв бизнес са спечелени, лобирал ли е за някои играчи от енергийната мафия, какво е накарало ДАНС да го разследва точно сега. Има много въпросителни, на които няма да получим отговор.

 76. 76 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Ужасно, този човек е диририжирал процесите в държавата . Явно е, че нямаше никой да го закчи, ако не беше натискът на чужди служби. Случаят показва мафиотския облик на ДПС. Обзалагам се, че съдебната ни система няма да го накаже

 77. 77 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 562 Неутрално

  [quote#19:"sapka6"]Нали Местан ефенди беше на лов ...застрелял две диви прасета /има и свидетели/? [/quote]
  Нищо, че не яде свинско! Ей така, убиване за развлечение! Това помагало за бъдещата му реторика без която ДиПиСи-ту шъ е жив зян!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 78. 78 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  В самото начало още е много рано за генерални изводи.

  Това се потвърдава и от факта, че всички партии веднага се хванаха за гушите, коя е по-честна от другата.

  Това ме прави скептичен.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 79. 79 Профил на Картина
  Картина
  Рейтинг: 402 Неутрално

  И сега какво цял свят ни знае корумпираното ръководство на държавата, само ръководството не го знае? Айде 150 дена вече ви канят да си заминавате. Имахте всички шансове и всичките ги пропиляхте. Стига сте обикаляли по студиата с памперси и биберони да молите за още .

  Пази се да не бъдеш измамен от суетна слава - тя е пропаст за ограничените умове.
 80. 80 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#10] от "emil":
  +++++++++++++

  И аз да попитам: как са сега зъбките, а, Бисеров?

 81. 81 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#72] от "Започваме фронтална война с мафията":
  Плещиш на висок глас,без нищо да разбираш- именно некадърни подлоги, които правят кариера само с изпълнения по поръчкови дела като Костов и Ася Петрова трябва да бъдат изхвърлени от прокуратурата, а не да я задръстват, дори и стоейки само в девета глуха.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 82. 82 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2078 Весело

  [quote#81:"Rhapsody of Fire"]Плещиш[/quote]
  Вероятно, но поне не съм в неврастенията на делата с тефтерчета, двойни дъна, катерушки и осъждането на всяка цена на невинни.

 83. 83 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 532 Неутрално
 84. 84 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 721 Весело

  Терминалът отворен ли е още за простолюдието, или го затвориха докато изпратят Бисеров?

 85. 85 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  дори да предположим ,че ДАНС НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА и Бисеров е в България . ЗАщО ИЗБЯГА от прецедателското място в парламента и от ДПС ТОЙ ВЕчЕ ИЗБЯГА ОТ ПАРЛАМЕНТА на цветанов поне му свалиха имунитета , а Бисеров избяга като шумкар.

 86. 86 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4000 Гневно

  Всички са един дол дренки. Нивга няма да научим какво е било.
  Сега ни хвърлят прах в очите.
  Ристю, Аамед,Юрдан,Сотир,Котараков са само различните имена на нещо което се нарича мафия.

  klimentm
 87. 87 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 808 Неутрално

  едва ли някой с всичкия си се съмнява, че Бисеров е престъпник.
  Обаче, престъпници са всички от парламентарната група на ДПС, както и част от депутатите на БКП, министри, областни управители, и пр.
  Добре е, че са подгонили Бисеров. Лошото е, че не става дума за някакво осъзнаване на управляващите и внезапен порив към законност у тях, а просто за бандитска саморазправа с помощта на държавни органи.
  След като довчерашните другари по престъпление на Бисеров от ДПС и БКП го подгониха с целия силов ресурс на държавата, какъв ли е шанса на честен човек, изправен срещу тази зловонна престъпна клика?

 88. 88 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2184 Весело

  От официалната информация знаем следното: 1. Сметки в чужди банки на български граждани са напълно законни. Трябва да се декларират в БНБ и ако не е сторено, се носи административна отговорност, а не съдебна. 2. Парични междубанкови преводи и разплащания са всекидневие и няма абсолютно нищо незаконно. 3. Прокуратурата трябва да докаже, че въпросните пари са придобити чрез престъпление и Бисеров е знаел или предполагал за това. Иначе няма пране на пари. С други думи, мисията невъзможна. 4. Що се отнася до евентуално данъчно престъпление и недеклариране в Сметната палата, все още нямаме достатъчна информация за някакви заключения. 5. Противоречивият начин на поднасяне на информацията, калпавите Роман Василев и Пепи Еврото, още по-калпавите "източници" - Октай, Сугарев, Цоко Шлифера, вече говорят достатъчно за мъките, които очакват следствието.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4000 Любопитно

  До коментар [#88] от "Lemmy":

  Никакви мъки няма да има.Нищо няма да има.Кога е имало.

  klimentm
 91. 91 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2184 Любопитно

  До коментар [#90] от "klimentm":

  Ти нали не намекваш, че е атаката е чисто пропагандна, с единствена цел да настърви омърлушените протестъри? Недей така, може и наистина да има нещо.

 92. 92 Профил на vari
  vari
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#7] от "popovski31":

  Гениално! Те в действителност са искали да набутат Пеевски в ДАНС, за да потули тая разработка!

 93. 93 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  До коментар [#91] от "Lemmy":

  Не знам кой е омърлушен сега след всичко това.Но къде е обекта на следствието? Май го няма в България? Кой друг е осъден за подобни престъпления? Че има нещо това е ясно без друго.Това което няма да го има е възмездие.

  klimentm
 94. 94 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#1] от "bestbuy":

  ама те не се махат за да ни освободят, а за да освободят място на себеподобни...

  Birds of a feather flock together.
 95. 95 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Разстроено

  Този политически еничар е един от убийците на съвременна България!!! Сега вече и на слепците стана ясно , що щат политически ренегати-еничари , като Бисеров , Данчо Ментата , Пеевски в противоконституционната етническа партия ДПС!!! Доубиват България...

 96. 96 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Стойнев клекна за Южия паток и за да не е явно да ударят БСП удрят ДПС и правителството пада и потока е неясен.ЦРУ показа ако някой не е разбрал кой кара влака и че сме в ЕС А НЕ В СССР.Другото са подробности

 97. 97 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 2015 Весело

  А бе хора я си помислете малко може ли наистина и една стъпчица да е направил без знанието на сополя? Абсолютно невъзможно. В случая цацата да не се офлянква ами да мята почетния сопол, барем да излезе някой от скритите кукловоди/генерали на показ.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 98. 98 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Версии не липсват, но аз съм склонна да приема тази, на Осман Октай. Задкулисието се преструктурира и при това си сменя физиономиите! При новата конфигурация , мрежата на Бисеров е неприемлива и се чисти! И, понеже, ДПС трябва да остане в играта, не е довършило " мисията си", услужливо бива предупредено за това, което предстои на втория му човек и естествено, той бързо бива изваден от терен! Преди това бе изваден Доган, но с почести. А, Бисеров - с червен картон, ако мога да използвам тази метафора! Т.е, Доган може в бъдеще да се върне в играта и все още може да играе, но в задкулисието. Бисеров е вече " труп", в едно с мрежата си!

  goblenka
 99. 99 Профил на mimeto71
  mimeto71
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#21:"smoke"]КУНЕВА – Приятели, тук, в Брюксел, скандалът със заместник-председателя на парламента от ДПС оттеква с големи поражения за страната ни[/quote]

  И кой го казва само,Кунева!Поражения за страната ни бил нанесъл значи Бисеров.Чудя се само когато е бил в СДС не е ли нанасял поражения на България?Тези другите дето бяха в СДС по това време и те не са цвете за мирисане.Предлагат ни да заменят едни доказани отрепки-БСП,ДПС и Атака, с нова отрепка тъй наречения Реформаторски блок.Затова и зелените ще имат гласът ми и на следващите избори,затова че не станаха маша на новите помияри и гладници които се задават.

 100. 100 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 907 Неутрално

  ако не са били американците, нищо нямаше да разберем. всичко щеше да се потули.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK