Реформаторският блок представи официално първата си регионална структура

Председателят на "Синьо единство" Христо Панчугов

© Юлия Лазарова

Председателят на "Синьо единство" Христо ПанчуговСлед критиките на "Зелените" миналата седмица, че представители на Реформаторския блок по места обявяват местни структури, без да ги съгласуват със 7-те партии в блока, днес във Велико Търново обединението представи официално първия си регионален граждански съвет. В него влизат проф. Атанас Дерменджиев, проф. Иван Станков, доц. д-р Атанас Григоров, д-р Ивайло Александров и други.


Сред участниците в Гражданския съвет на Реформаторския блок в старопрестолния град се открояват имената на проф. Атанас Дерменджиев, проф. Иван Станков, доц. д-р Атанас Григоров, д-р Ивайло Александров и други.


Учредяването на първия Регионален съвет на Реформаторския блок е само първата стъпка към това блокът да промени България, управлявайки я, каза при представянето лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов, цитиран от партийния пресцентър. Още през август от "Синьо единство" лансираха идеята за изграждане на единни структури по места.
По думите на Панчугов гражданският съвет щял да даде нужната сила на блока, за да гради доверие чрез разговор за бъдещето на страната. "Бъдеще, което не включва корумпирани политици, провалени институции, разпадаща се заради различни зависимости държава- все неща, които нямат нищо общо с нормалната политика", каза той.


Панчугов изрази подкрепа и за студентите, окупирали зали в университети в цялата страна, включително и във Велико Търново. "Студентите са силни, защото са сигурни в това, че са прави. Разликата между авторитарните режими и демокрацията, в каквато искрено се надявам, че живеем, е в това, че в демокрацията провалилите се управления намират достатъчно сили да си тръгнат, преди да бъде приложено всъщност най-висшето право – това да се разбунтуваш", каза той.


На представянето присъстваха още областният председател на Синьо единство във Велико Търново - бившият депутат от "Синята коалиция" и съосновател на "Синьо единство" Ваньо Шарков, кметът на Свищов и член на партията Станислав Благов, както и ръководителите на местните областни структури на другите партии от Реформаторския блок.


По-късно днес представители на блока и на гражданския съвет ще се срещнат с граждани от Велико Търново и региона.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK