Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Велислава ПоповаОколо 500 от "Ранобудните студенти" от различнни университети блокират днес Народното събрание с искане за оставка. Окупацията на Софийския университет продължава и днес. Утре се очаква студентите да продължат с други действия и  в сградата да има учебен процес, научи "Дневник". Все още няма официално съобщение от студентите. Как ще продължат с действията си ще решават на следващото общо събрание, което е довечера и сигурно ще зависи от акцията днес. В парламента тече извънредно заседание, на което беше избран зам.председател на мястото на Христо Бисеров и предстои да бъде гледан на първо четене бюджет 2014. Заседанието е обявено от 10 до 16 часа. Дневник" следи на живо събитията.


"Дневник" показва на живо какво се случва пред Софийския университет благодарение на блогъра Иво Божков.Live streaming video by Ustream

18.10 ч. Представители на Ранобудните студенти разказаха пред "Дневник", че е имало много повече насилие тогава, когато са липсвали камери. Тази вечер инициативните комитети от различни градове ще се съберат на общо събрание, за да определят стратегията си за последващите протести. 
17.43 ч. В средата на площад Народно събрание се появи група студенти, които скандират: "Ние сме студентите, не се отказваме". Викат: "Не мърдаме оттук" и "Вие сте позор, оставка и затвор".


Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Георги Марчев


Към площада прииждат още хора. Множеството пее "Мила родино".

17.25 ч.
Протестиращите, които не са само на студентска възраст, продължават да стоят пред парламента, скандирайки: "Тук не е Москва" и "Кой предложи, кой предложи, кой кой кой". Присъстващите очакват след края на работния ден към тях да се присъединят още хора.  "Ако бяхме се събрали повече, щеше да има по-голям ефект", коментира възрастна жена. 


Мъж опита да скочи върху колата, в която пътува депутатът от БСП Антон Кутев

© Юлия Лазарова

Мъж опита да скочи върху колата, в която пътува депутатът от БСП Антон Кутев


17.10 ч. Полицейският кордон около Народното събрание се сви и отвори повече пространство за събралите се пред сградата граждани.  


Голяма група хора преминаха по "Цар Освободител" с вдигнати ръце от площад "Независимост" към Народното събрание, където се  включиха в протеста. Скандиранията "Оставка" не стихват.  


16.53 ч. Протестиращите, които през деня се бяха разгънали в широк периметър около Народното събрание, се стичат пред паметника на "Цар Освободител". 


16.51 ч. Председателят на ДСБ Радан Кънев написа в профила си в Twitter, че лидерът на Европейската народна партия в Европейския парламент Жозеф Дол е подкрепил протеста на студентите. "Асамблеята на ЕНП е зад студентите и за промяна в правосъдието в БГ, благодарим на БГ - партии членки, които ги подкрепят", написа Кънев в социалната мрежа, цитирайки Дол.


Ало, г-н премиер...

© Красимир Юскеселиев

Ало, г-н премиер...


16.47 ч. Михаил Миков и председателят на вътрешната комисия Атанас Мерджанов също си тръгнаха от Народното събрание. Телефонът на Миков звънна и се чу как казва: "Ха, здравейте, г-н премиер..."  След това помоли събеседника си да изчака, докато излезе.

16.30 ч.
Заседанието на парламентарната група на ГЕРБ завърши. Депутати казаха, че могат да си тръгнат от парламента с гордо вдигнати глави. Утре щели да решават дали ще се регистрират за заседанието на Народното събрание.


Само председателят на парламента Михаил Миков е в сградата.


16.18 ч. Полицейската блокада около сградата на Народното събрание отслабва с края на заседанието. Три кордона полицаи с каски и щитове се изнесоха по бул. "Цар Освободител" под звуците на вувузели и свирки и скандирания "Малко сте, още, още". 

16.14 ч.
Финансовият министър Петър Чобанов и негови колеги от кабинета, дошли в Народното събрание за дебатите по бюджета, също напуснаха сградата. 


16.03 ч.  Парламентарната група на ГЕРБ се събра на заседание в парламента. Не присъстват Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Депутати от ГЕРБ коментираха, че са искали удължаване на заседанието, но Миков го прекъснал 7 минути по-рано от предвиденото.


15:53 ч. В пленарната зала Димитър Лазаров от ГЕРБ направи забележка, че групите на БСП и ДПС са напуснали преди края на заседанието. Председателстващият заседанието Михаил Миков отбеляза, че това важи за всички групи. Заседанието приключи пет минути преди официалното време като дебатите по държавния бюджет и гласуването, както и за бюджетите на НОИ и НЗОК остават за утре в 9 ч.

15:54 ч.:
Лидерът на БСП Сергей Станишев също напусна парламента, пазен от четирима гардове на НСО. И други депутати от левицата излизат от сградата, но един по един, а не групово както ДПС. Заседанието на парламента завърши.

Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Лора Филева


15:52 ч.:
Колите, които извозват депутатите, излизат покрай сградата на БАН и тръгват по отцепеното трасе в посока пл. "Независимост". При опит на човек да застане на пътя полицаите много агресивно ги изблъскват. В момента полицаите са с лице към тротоарите, за да могат да преминават колите. Хората ги освиркват и хвърлят предмети по колите. Антон Кутев беше видян в един от автомобилите.
Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Лора Филева


15:43 ч.:
Излизат 10-15 автомобила и бял микробус от паркинга на парламента в посока Военния клуб. Избухна пиратка. В някои от автомобилет има по двама-трима души. Част от загражденията бяха избутани пред паметника на Цар Освободител и с помощта на полицейски кордон, за да минат колите. Хората хвърлят по колите различни предмети - бутилки с вода, кенове от безаколкохолни напитки и др. Полицейското присъствие продължава да е усилено.

15:42 ч.:
Цялата парламентарна група на ДПС си тръгва от парламента.

15:32 ч.:
Протестиращите бяха избутани от полицаи с щитове от жандармерията. Бяха разделени на две части. Едната част е пред парламента, а другата е зад кордона на жълтите павета в посока Военния клуб. Зад кордона излизат още полицаи с каски и бронежилетки. Първата група полицаи с губа сила изблъска протестиращите като някои хора паднаха на земята и върху железните колчета на тротоара. Всички полиаци с мотори се изтеглиха по ул. "Иван Шишман". Дойде група полицаи с бронежилетки и образува верига, която да избута протестиращите зад паметника на Цар Освободител. Хората ги освиркват и ги наричат "Еничари".

15:24 ч.: Част от моторизираните полицаи заобиколиха протестиращите и в началото на "Цар Иван Шишман" започнаха да изтласкат със самите мотори участниците в портеста към Народното събрание. Така те успяха да разкъсат колона, застанали един зад друг протестиращи.

15:20 ч.:
Две патрулки и осем полицаи на мотори спряха зад протестиращите пред парламента. Към тях се присъединиха още моторизирани полицаи.

15:19 ч.:
Петдесетина полицаи минават покрай Художествената академия в посока към Народното  събрание. В тази посока се стичат още протестиращи, които искат да увеличат присъствието на това място.

15:15 ч.:
В момента само студенти в Националната художествена академия се допускат в сградата й. полицаи пазят всичките входове, а някои от тях са и вътре в сградата, която се намира съвмесм близо до Народното събрание. Не се допускат медии и студенти от други университети. Млади хора наоколо коментират случващото се днес, някои изказват недоумение от полицейското присъствие в академията.


15:12 ч.: Докато протестиращи в едната част на площада пред "Александър Невски" студентите скандираха "Без насилие" много от полицаите свалиха каските, а това беше посрещнато с бурни овации от събралите се. Някои дори започнаха да прегръщат полицаи.

15:10 ч.: Тридетесина депутати от ГЕРБ излязоха пред журналисти в парламента и показаха снимки на фотографи на "Ройтерс" със сцени от сблъсъците между полицаи и протестиращи. Томислав Дончев настоя премиерът Орешарски да дойде в парламента заедно с оставката на правителството, за да успокои ситуацията, а останалите депутати - да са готови да направят същото. Призова полицаите да се държат към протестиращите като към децата си, окупаторите - да се пазят от провокации, а отсъстващите депутати - да се върнат в залата, а "да не се измъкват поединично".


Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Лора Филева


15:01 ч.: До момента петима участници в протестните действия днес в София са отведени в столичните полицейски управления, съобщиха от МВР. Четирима от тях са задържани заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Един е заподозрян като участник в унищожаване на билбордове по бул. "Цариградско шосе".
Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Лора Филева


15 ч.: Полицията продължава да избутва хората от площада пред "Александър Невски" като протестиращите са вече до "Московска". Отново се появиха полицаи с мотори.

14:54 ч.: Полицията, която е оборудвана с каски и маски навлезе пред "Александър Невски", за да разчисти пътя за десетина полицейски автомобила. Някой хвърли пиратка. Голяма блъсканица настана, а студентите крещят "Без насилие". "Давай, хващай следващия протестиращ", се провикна полицай към колегата си. Успяха да отворят път и разделиха протестиращите. Колите се придвижват в посока паркинга на Народното събрание.


14:52 ч.: "Бият ни, повалят ни, но ние се изправяме и продължаваме да се държим за ръце....ПОМОЩ !!!", написаха във "Фейсбук" Ранобудните студенти.


14:50 ч.: Протестиращи не са пуснали парламентарни секретари на министри да си тръгнат от сградата на Народното събрание.


14:49 ч.: Полицията призовава протестиращите да се отместят, иначе в противен случай заплашва, че ще употреби сила.


14:45 ч.: Десет автомобила на полицията с регистрационни номера от Пловдив се опитват да влязат от "Московска" към Народното събрание. Пътят им е препречен от протестиращи, които полицията се опитва да избута. Студентите крещят "Долу каските" като в момента от едната страна на "Александър Невски" застанаха десетина полицаи с палки и щитове, още толкова се задават откъм парламента. В колите има по един полицай, някои от автомобилите са с включена сигнализация.

Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Лора Филева


14 ч.: Полицаи се появиха на мотори между хората и се опитват да отместят барикадата. Протестиращите се бяха наредили зад обърнати кофи за боклук, но полицаите ги издърпаха обратно. Има полицаи с маски. В момента кофите са вдигнати от полицията, а протестиращите и полицаите са лице в лице.
Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Лора Филева


13:57 ч.: Белият автобус се опита да влезе към Народното събрание откъм ул. "Оборище", но там студентите направиха барикада от обърнати кофи за смет и други предмети и застанаха пред нея. Автобусът даде назад. Скандират без насилие, оставка и "Елате с нас, протестът е за вас".
Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Анелия Николова


13:53 ч.: Част от протестиращите, около 200 души, тръгнаха към президенството като се опитаха да препречат пътя на полицейски микробус, но бяха отблъснати пред сградата Националната художествена галерия. Няколко души се опитаха да застанат пред микробуса. Вътре имаше няколко полицаи. В момента част от хората питат полицаи защо са били момиче, което е било до буса. Репортер на "Дневник" не видя такав случка около автобуса.


13:47 ч.: Бял автобус с полицаи спря на ъгъла на ул. "Г.С. Раковски" и ул."Шипка" в участъка до итаиланското посолство. От него слязоха няколко полицаи, след което той продължи по "Раковски".


13:31 ч.: В момента е спокойно около "Александър Невски", протестиращите викат "Оставка" и "Вие сте позор, оставка и затвор!".


13:19 ч.: На няколко пъти закратко ескалира напрежението между студентите и полицията пред Народното събрание. Броят на хората, които протестират пред централния вход на парламента продължава да нараства.


13:16 ч. С първите прояви на вандализъм са се сблъскали студените, които са окупирали 222-ра зала в Бургаския свободен университет, съобщи агенция "Фокус" като се позова на Добрин Юнгарев, един от протестиращите студенти. Някои от плакатите на вратата на стаята и в нея са били скъсани, по времето когато той е пътувал до София към протестиращите студенти. Въпреки че окупацията в Бургаския свободен университет е символична и не пречи по никакъв начин на учебния процес, вече има прояви на агресия, която се развихря и в интернет пространство, каза Юнгарев. По думите му подобни прояви са стимулирани и подстрекавани. "Ние подкрепяме колегите в София, но няма как да залостим с вериги вратите на Бургаския свободен университет", каза Добрин Юнгарев.Той каза че десетината студенти, които участват в окупацията леко са наплашени от агресията и вандализма. Обмисля се вариант в стаята при тях да има повече хора или пък да я заключват. По думите му по-голямо е разочарованието от апатията на обществото и на студентите в Бургас към техния протест и от липсата на чуваемост от българската държава. Въпреки това разочарование засега окупацията на 222-а зала в Бургас продължава, каза Юнгарев.


13:12 ч.: Красимир Велчев от ГЕРБ и Йордан Цонев от ДПС влязоха в спор от трибуната в пленарната зала. Велчев възрази, че минимален брой депутати ще гласуват целия бюджет, защото депутатите на "Атака" отсъстват, макар че са осигурили кворум. Цонев опонира и се обърна към председателстващата Мая Манолова с думите: "Не може да позволявате на самозабравилия се Красимир Велчев да разтакава – става и не прави процедури". Той заяви, че се повтаря сценарият от август, когато при процедура по бюджета, ГЕРБ са излезли от парламента и са последвали блокади и ексцесии. "Измислете нещо ново", подметна Цонев. Манолова зае страната на депутата от ДПС като направи забележка на Велчев и за процедурното нарушение и за снимковия материал от протеста, който той предостави по-рано. "Призовавам депутати да не подбуждат протестиращите към провокативни действия по отношение на органите на реда. Тези снимки, които Красимир Велчев размахва от парламентарната трибуна, правят това", заяви тя.


13:10 ч.: Пред парламента се стигна до моментна ескалация на напрежението след като момчета се опитаха да бутнат загражденията.


13 ч.: От пресцентъра на народното събрание съобщиха, че се отменя обявеното за днес заседание на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия, извършено в периода август 2009 - март 2013 г. Нейното заседание трябваше да се състои 10 минути след като приключи заседанието на парламента.


12:49 ч.: Кордон от полицаи и протестиращи има от всички страни на "Александър Невски" и пред парламента. Откъм ул. "Раковски" се стигна отново до леки сблъсъци между полицията и протестиращите като едно момиче е задържано. Не е ясна причината за това. Протестиращите се оплакаха, че полицаите са започнали да ги бутат и скубят. В момента в пространството между кордона и "Александър Невски" и загражденията не се допускат журналисти, а там се появиха полицаи с щитове.


Възрастна жена носеше две торби сготвена храна за студентите - кюфтета, пържен карфиол и хляб. Разказа, че е бивш преподавател в Софийския университет. Слушала сутринта Стефан Цанев, който е коментирал в телевизионния ефир, че не е редно "да се бият децата ни". И тя по същия начин вървеше, размахваше ръка и питаше как е възможно да оставят полицията да се разправя с младите хора.


12:44 ч.: От  МВР към момента няма никаква официална информация във връзка със случващото се около Народоното събрание. Единствените съобщения, които пресцентърът на ведомството изпраща са от посещението на министър Цветлин Йовчев в Израел.


12:35 ч.:  Лек сблъсък възникна пред Народното събрание между полиция и протестиращи след като полицията се опита да отмести две кофи за боклук, съборени пред парламента. Няма пострадали.


12:28 ч. Красимир Велчев от ГЕРБ, който е заместник-председател на парламентарната група, поиска прекратяване на заседанието на парламента с аргумента, че навън има насилие. Настояването му е да се прекрати заседанието до идването на премиера или негов заместник. "Не може да седим и да се правим, че нищо не става, след като бият студенти отвън. На какви се правите в момента, къде си заравяте главата, пред кого се криете. Не давате и да се дава пряко заседанието. Сега между себе си искате да кажете, че нищо не се случва, така ли? Благодарение на вашето управление, вашите взимани решения, лицемерието и корупцията, която развивате – затова искаме прекратяване на заседанието", обяви Велчев.


12:27 ч.: Много възрастни хора се оплакаха, че са блъскани и че полицаите са били агресивни. Пристигна линейка за момчето, което легна пред полицаите и по непотвърдена информация при сблъсъците, някой го е настъпил докато е лежал. Той беше изнесен встрани и отведен с линейка.
Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Лора Филева


12:06 ч.: След поисканата от ГЕРБ 15-минутна почивка на парламента, за да бъде повикан вътрешния министър Цветлин Йовчев да докладва за обществения ред около парламента, заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова обяви, че е направена справка в МВР, според която нямало бити студенти. Имало обаче опити за агресия и провокация спрямо полицейски служители, след което са били арестувани протестиращи. Тя призова протестиращите и студентите да не прибягват до сила, да не се държат предизвикателно и агресивно към полицаите. Надявам се и народните представители да се придържат към това и да не провокират напрежение. Следим ситуацията, ако се наложи, ще повикаме и представител на МВР, добави тя. Вътрешният министър Цветлин Йовчев е на посещение в Израел.

При сблъсъците между полицията и студентите при "Александър Невски" откъм улица "Оборище" този човек е бил ударен. Той заяви, че е бил ритан, блъскан и влачен по земята.

© Лора Филева

При сблъсъците между полицията и студентите при "Александър Невски" откъм улица "Оборище" този човек е бил ударен. Той заяви, че е бил ритан, блъскан и влачен по земята.


11:05 ч.: "Искаме децата ни да оставят", "Кой ви нареди да биете и блъскате децата ни", крещят няколко възрастни жени. Ситуацията около Народното събрание и "Александър Невски" се поуспокои, има кордон пред загражденията и зад него студенти и протестиращи.


11:48 ч.: Парламентът излезе в 15-минутна почивка след като депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев поиска вътрешният министър да дойде, за да обясни поведението на полицията.


11:51 ч.:  В профила си във "Фейсбук" Ранобудните студенти призозават: "Елате при нас зад "Александър Невски" и пред Народното събрание. Опитват се да ни избутат, опитват се да ни откажат, опитват се да се скрият. НО НИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ! ЕЛАТЕ С НАС!"... Малко преди това те са написали, че "Напрежението ескалира... стълкновенията ни с полицията зачестяват.... ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПОМОЩТА ВИ!" а в 11:30 призивът им е "Докато бяхме окупирали Ректората всеки ден ни задавахте въпроса "от какво се нуждаете" - е, днес се нуждаем от вас, от вашата подкрепа. Елате и ни помогнете пред Народното Събрание !"


11:50 ч.: От входа откъм "Оборище", където има отворено заграждение студенти се опитват да навлязат, а полицаите да ги избутат. Така са се образували две вериги – една от полицаи и друга от протестиращи. Затворено е движението по ул. "Оборище" между ул. "Г.С.Раковски" и бул. "Васил Левски" и ул. "11-ти август", както и по бул. "Цар Освободител" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С.Раковски".11:37 ч.: Студентите се хванаха за ръце и направиха жива верига, която полицаите се опитаха да избутат. Изведнъж откъм "Оборище" дойдоха три полицейски автомобила, един от които микробус, в който няма хора, които се опитаха да пробият път през протестиращите, а полицаите - да им осигурят коридор. Тогава се стигна до сблъсъци като полицията буташе на моменти доста агресивно протестиращите.


Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Лора Филева


Момиче заяви пред "Дневник", че е било блъскано и влачено по земята, друго момче също каза, че са го блъскали. Репортер на "Дневник" видя как полицай подгони протестиращ без причина. Полицейските коли успяха да преминат.


11:23 ч.: Множество полицаи се опитват чрез кордон да препречат пътя на студентите, които са в района на "Александър Невски", към Народното събрание. Протестиращите са вече около хиляда. Стигна се до сблъсъци между протестиращи и полиция. В момента полицаите се опитват да обградят църквата от всички страни, аз да не допуснат до нея и до парламента прииждащите от различни страни протестиращи.


Студентите се опитват да пробият кордона в посока паркинга, където са автомобилите на депутатите. Студенти са се хванали за ръце пред самия вход под стълбите на "Александър Невски", където са обградени от полицаи на мотори.  Друга част студенти, която дойде от ул. "Московска", беше посрещната от кордон полицаи, които не им позволяват да минат пред храма. Трета група студенти занесоха пейки на страничния вход на храма, за да направят преграждения. Останалите протестиращи скандират пред парламента. Откъм служебния вход на парламента полицаи са проверявали лични карти на студенти без да посочат причина за това.


Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Лора Филева


11:21 ч.: Студенти заявиха пред "Дневник", че призовават всички хора да дойдат и да ги подкрепят.


11:19 ч.: Студентите се затичаха към входа на Народното събрание при "Александър Невски", защото получиха информация, че депутати излизат от сградата. Чуха се викове "Окупация".


11:10 ч.: Българи в чужбина изпратиха до медиите декларацията за подкрепа на студентите окупирали университети в България. " Ние, българи, живеещи в чужбина, инициатори, организатори или координатори на протестите на българи в чужбина за оставка на правителството "Орешарски", от фейсбук-групата ДАНСwithme Global и фейсбук-страницата ДАНСwithme World и българи, живеещи в чужбина, участници в протестите и/или групите ДАНСwithme в съответните градове по света от 14 юни 2013 година до днесзаявяваме безусловната си подкрепа за протестиращите студенти в България", пише в документа.


Заставаме зад исканията на студентите за незабавна оставка, зачитане на демократичните ценности и морал в политиката, се посочва в писмото, подписано от 15 българи от САЩ, Великобритания, Шотландия, Германия и др.


11:08 ч.:  Част от хората отидоха при задния вход на парламента, който е заграден с камионетки на жандармерията.


11:05 ч.: Участници в протеста хвърлят домати по сградата на Народното събрание.


11:01 ч.: Протестиращите от време на време освиркват мощно към сградата на парламента и продължават да призовават за оставка.


10:51 ч.: Малко след 10.30 ч. протестиращите изгониха репортер на телевизия "Алфа" от пространството пред парламента.

Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Красимир Юскеселиев


10:42 ч.: Окупацията в Ректората остава и днес, но утре се очаква студентите да продължат с други действия и  в сградата да има учебен процес, научи "Дневник". Все още няма официално съобщение от студентите. Как ще продължат с действията си ще решават на следващото общо събрание, което е довечера.


10:31 ч.: Около 500 студентите вече са пред сградата на парламента. Те излязоха малко след 10:20 ч. от двора на окупирания Ректорат и с пеене на химна стигнаха до Народното събрание. Чуват се скандирания "Оставка веднага!"


Студентите обсадиха парламента, има сблъсъци с полицията, депутатите се измъкват (на живо)

© Красимир Юскеселиев


"Ще излезем на протест пред Народното събрание, където ще има символична окупация", каза сутирнта по Нова телевизия Борис Рангелов, който е един от окупаторите на университета. Към акцията ще се включат и техни колеги от страната.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (436)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  ОСТАВКА!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на sasa1959
  sasa1959
  Рейтинг: 435 Неутрално
 3. 3 Профил на radan_lostov
  radan_lostov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Оставка

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 4. 4 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 708 Гневно

  ОСТАВКА!!!

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 5. 5 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Весело

  Точка 1 от дневния ред: Парламентаджиите съставят спешен план за изнизване заднешком от сградата.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 6. 6 Профил на venomafw
  venomafw
  Рейтинг: 225 Неутрално
 7. 7 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Окупацията на Софийския университет пада утре сутринта. Други университети засега предпочитат да продължат с блокадата. Това коментираха представители на протестиращите студенти пред Дарик.
  ----
  И защо ги ручахме жабетата?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 8. 8 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Как така 500? Нали досега ни убеждаваха, че студентите са 13 човека?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 9. 9 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  „Идеята на окупацията беше да съберем подкрепа, тя не може да продължава вечно", обясни един от протестиращите студенти.
  Въпреки че студентите обясняваха в последните дни, че ще продължат с окупацията до оставката на правителството, е било взето решение в крайна сметка блокадата в Ректората да бъде преустановена от сряда.
  ---
  Чичко Пардю от Америка май е налял малко акъл (както винаги)...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 10. 10 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А Ние ги подкрепяме от работните си места!ОО-СТАВ-КА!

 11. 11 Профил на Милош
  Милош
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Лудите, лудите, те да са живи!

 12. 12 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 653 Неутрално
 13. 13 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 701 Неутрално

  OCTABKAAAA!

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 14. 14 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тези глухите вътре не разбират от дума а от тояга

 15. 15 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 924 Любопитно

  Готви се окупация до оставката на "правителството" и ако трябва и инвазия в парламента.........Давайте с вас сме!

  ОСТАВКААААА!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 16. 16 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  няма да се трогнат комунистите , ще трябва и синдикатите и работническата класа да помогне в случая ,вярвам ,че ще стане , вън комунистите и подлогите им от ДС и ДПС и лустрация до дупка ,вече народа ще възстава срещу всеки ,който дойде на власт и вземе пак да лъже и маже с лустрацията

 17. 17 Профил на 1452
  1452
  Рейтинг: 388 Неутрално

  С 500 няма да стане, трябват 5000 в работно време и ще ги блокират. Ако това стане в продължение на 4-5 дни оставката ще е факт или полиция ще трябва да разгонва хората и тогава ще станат 50000

 18. 18 Профил на ellli
  ellli
  Рейтинг: 225 Неутрално
 19. 19 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Крайно време е някой да изхвърли тази уникална измет в Парламента, така както се изхвърля водата след пране на мръсни чорапи. Надеждата е в ранобудните студенти!

 20. 20 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Браво, ОСТАВКА!
  Хайде да ги видим откъде ще излазят, за да се измъкнат.... че и Йовчев май не е в България, кой ще прати белия бус

 21. 21 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 924 Весело

  В момента МВР пускат обществено поръчка с предмет "Избор на изпълнител по дейности свързани с безопасното транспортиране на народни представители"

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 22. 22 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  До коментар [#17] от "ndd_1452":

  500 са студентите, които излизат от 272. За които комунягите твърдяха ,че са 13 човека. Към тях тепърва ще се присъединяват и други, както и протестът против Орешарски. Имам добро предчувствие за днешния ден, и очаквам оставка до две-три седмици.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Това коментира пред Дарик студентът от Историческия факултет Ангел Златков, който е един от участниците в окупацията.

  .....
  Като форма на протест остава "окупацията" на парламента, добави студентът.
  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1172556

  Ангел Златков е предател... да се сложи името му в "оня списък", щом стипендията му е по-мила от падането на Орешарски....

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 25. 25 Профил на entwickler
  entwickler
  Рейтинг: 451 Неутрално
 26. 26 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2261 Весело

  Май като видяха, че заплашват ходенето на бригади в САЩ и се кротнаха. Очакваше се.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 27. 27 Профил на krasi62
  krasi62
  Рейтинг: 334 Неутрално

  О С Т А В К А ! Какъв е този инат, каква е тази жажда за власт от страна на трите партии подкрепящи правителството? Добре, да бяха поне показали някаква визия за реформи, те продължават да имитират, да се туткат както правеха тези преди тях. Защо трябва да губят ценно историческо време, то се вижда ,че нямат никакъв потенциал за пълното реформиране на държавното управление. Какво ,след 4 г ще установим ,че сме се отдалечили още повече от Европа, и пак нови пропаганди и демагози, но кой ли ще е останал да ги чуе?

 28. 28 Профил на castle81
  castle81
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Дано постигнат исканията си - исканията на мнозинството от българския народ! И дано искреният бунт на младите хора да не бъде опорочен от политическите амбиции на следващите, които са се размечтали за властта....

 29. 29 Профил на оstavime
  оstavime
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Пак ще кажа.

  Бих подкрепил такъв протест:

  1. Образование без или с ниски такси
  2. Ремонт на всички общежития
  3. Повече пари за библиотеки
  4. По-високи стипендии
  5. Безлихвени или нисколиохвени кредити за студенти

  Ама това с оставката и блокадата е доста глупаво. 100-200 човека да решават и да блокират!

  Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!
 30. 30 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  ОСТАВКА! (Но т.к. това са комунисти, националсоциалисти и ДпС агенти, май ще се наложи ние да ги изгоним първо, а после те да си подават оставките...)

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 31. 31 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#15:"madagaskar"]Готви се окупация до оставката на "правителството" и ако трябва и инвазия в парламента.........Давайте с вас сме!
  [/quote]
  А бе студентите правят "символична" окупация на парламента, а вие ги подкрепяте също символично... Тя работата с пърформанси не става...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 32. 32 Профил на ei
  ei
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ще плати ли Орешарски от джоба си за пропуснатите ползи, от това че хората стачкуват, а не работят? Ще плати ли от джоба си за охраната от народната любов на всички тези безсрамни хрантутници? Ще плати ли? ... Безсрамие !

 33. 33 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Металните заграждения пред Парламента са "подсилени" с полицейски кордон, като полицаите са през два метра разстояние, един от друг...
  В радиус от 500 метра около сградата на НС има разположени постове от по трима-четирима полицая на всеки 50 метра...

  Изпитах злокобна студенина, преминавайки през района...

  Кураж на Ранобудните !!!

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 34. 34 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 924 Весело

  ХАХАХА! От позитано отново хвърлят много ресурс за цъкане на минусчета! Дерзайте другари... ще ви дойде акъла...може би

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 35. 35 Профил на Michel
  Michel
  Рейтинг: 652 Неутрално

  ОСТАВКА!!!

  152 дни протести! Браво на студентите! Оставка за г-н Олигарски и неговото марионетно правителство!

  Елате пред парламента да подкрепим младите в тяхната благородна кауза!

 36. 36 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 931 Разстроено

  Този път няма да Ви се хвана на въдицата.
  Ако е вярно че студентите са издигнали лозунгът:
  "Не Ви признаваме преходът!
  Не Ви признаваме властта!
  Не Ви признаваме собствеността!"
  работата е по-сериозна и заприличва на нещо,което подкрепям от сърце.
  Дано "оставкаджиите" да не заглушат тези справедливи и радикални искания!
  Не се оставяйте да Ви надвикат,момчета и момичета!

 37. 37 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Весело

  Дружно комунетата вървят напред,
  минусчета сеят те навред.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 38. 38 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  що демократичен псевдоним се е изтропал вече във форума.....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 39. 39 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1005 Любопитно

  До коментар [#22] от "Тони!":

  Вероятно, вече не помниш, че един вчеле тук се хвалеше, че вчера тръгват от Пловдив за СУ.
  Вчера - за СУ

 40. 40 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално

  След като най-накрая разбраха, че окупацията на СУ е безмислено "героично" занимание, студентите и техните ментори се опитват да повторят летните , също толкова помпозни, но ялови упражнения пред НС.
  Дежа вю - силиците им са малко....

 41. 41 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Гневно

  Тежко на тази власт, която се пази с полиция и метални заграждения от децата си!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 42. 42
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 43. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  До коментар [#39] от "stenli1":

  Това в каква връзка?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 587 Гневно

  НАТИСКАЙТЕ!!!!
  ОСТАВКА!!!!

 46. 46 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 587 Гневно

  До коментар [#42] от "Кентавър":

  АМи излез и ги защитавай бе форумен тигър!

 47. 47 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 698 Разстроено

  Ранобудните май спешно трябва да разбудят ПР екипа, който им дава (грешен) акъл.

  Не може вчера да обявяваш тотална окупация докрай, а днес да обясняваш как утре щяло да има занятия???
  Абсурдно е!

  И още нещо - кой мързелив и неранобуден ПР консултантин рециклира за символ юмрука на Отпор???
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%82%D0%BF%D0%BE%D1%80!

 48. 48 Профил на ministry09
  ministry09
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Както е тръгнало, "революционерите" във форума ще се окажат за пореден път повече от тия пред парламента... Трябва да се работи за олигархията, няма как;-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Месеци бан заради обикновен въпрос- кога мисли Прокопиев да си плати данъците?
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на monka57
  monka57
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Канал 3 на живо

  Право и Икономика
 51. 51 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  До коментар [#43] от "Тони!":

  Във връзка, че студенти от други университети, от други градове, тази сутрин вече са били в СУ

 52. 52 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Хайде, Овчев бързо да подготвя белите автобуси!!!
  Този път - с вертикално излитане!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 53. 53 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Знамето със стиснатия юмрук на жълт фон кърти мивки.

 54. 54 Профил на ei
  ei
  Рейтинг: 388 Гневно

  Това уж-управление е управление НАСИЛА, а не па волята на гражданите. Чиста проба изнасилване на България.

 55. 55 Профил на query
  query
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на ivan_lozev
  ivan_lozev
  Рейтинг: 388 Неутрално
 58. 58 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  До коментар [#8] от "Тони!":

  Повече от 500 и продължават да идват, преди 10 минути минах оттам!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 59. 59 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 605 Любопитно

  МИЛИ, ДЕЦА, ДАНО УСПЕЕТЕ!

  Полицаите да подкрепят студентите и да откажат да охраняват престъпници и предатели на България!!!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 60. 60
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  До коментар [#51] от "stenli1":

  Чудесно, но това го знаем.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 64 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#8:"Тони!"]Как така 500? Нали досега ни убеждаваха, че студентите са 13 човека? [/quote]
  Абе като гледам Канал 3 отпред са сложени студенти, а отзад обичайните вечерни протестъри, търговци и т.н. Току-що пред камерата мина един, който през февруари протестираше против останката на Бойко Борисов.

 65. 65 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 578 Неутрално

  ОСТАВКА!
  "Емиграция" на управляващите в затвора-веднага.

 66. 66 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Вероятно това с падането на окупацията е нещо като снимката на Бареков.
  Тръгва от Дарик, за да изглежда по авторитетно, но както знаем собственика и там е ДС-це.
  Пак активно мероприятие, този път планирано на високо ниво.

  ОСТАВКА на манипулаторите!!!

 67. 67 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 225 Неутрално
 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Любопитно

  [quote#60:"Кентавър"]тия тъпанарчета[/quote]
  Другарко Чуколова, вие ли сте?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 69. 69 Профил на p911
  p911
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Хич не им пука на "комунистите" за ценности, за идеали, за социална политика или за обществен просперитет ... доказано през последните 100 години.

  Те са си взели властта, гладни са, редно е да понапълнят гърлата си и тези на другите "акционери".

  На искането за МОРАЛ В ПОЛИТИКАТА ще отговорят с някоя изтупана от прахта ДС демагогия и пак ще има хора, които ще им се вържат ...

 70. 70 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Оставка няма и вяма да има - това е ясно. А занятията в Университета ще започнат, защото се задава сесия. Без отработени семинарни и практически няма заверка, а от тук падат стипендии и бригади. Това е! А окупаторите ще платят загубите кята му дойде времето!

  effi
 71. 71 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#60] от "Кентавър":

  Може пък твоята част от БВП да отива точно за покриване на "социалния" пакет не се знае...

 72. 72 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 714 Весело

  Ето един човечец на около 70, твърди че на протеста сега са 15 000 и е най-добре Бойко да се върне, защото построил зала.

 73. 73 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4268 Любопитно

  "Студентите са пред парламента, скандират "Оставка веднага" (на живо)"

  Колкото и да скандират и да викат нищо няма да постигнат.... вече над 150 дни едни други протестиращи всеки ден викат пред парламента без резултат... и сега правителството няма да си подаде оставката, това е повече от ясно!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 75 Профил на block
  block
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#60] от "Кентавър":
  [quote#60:"Кентавър"]Не мога, на работа съм. Зает съм да създавам моята част от БВП, която после се облага с данъци, от които се издържат университетите, в които учат тия тъпанарчета. [/quote]
  Е, и аз не харесвам много от нещата за които харчат данъците ми ама кво да правиш - можеш да протестираш против това. Или не ти се занимава?

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на monka57
  monka57
  Рейтинг: 388 Неутрално

  С 15 пункта на студентите ще блокират София.Призовават за присъединяване-ще стоят цял ден

  Право и Икономика
 78. 78 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Ако тези дни, т.н. "парламент" се саморазпусне или "премиерът" на Сидеров, Станишев и Доган, пардон Местан подаде оставка, задкулисието ще е победило отново. Искащите оставка трябва да настояват, освен нея и свикване на Велико народно събрание при условията на задължително гласуване на всеки навършил 18 години гражданин на РБ.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 79. 79 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 768 Гневно

  ОСТАВКА, червено-кафяви бандити!

 80. 80 Профил на ivanka86
  ivanka86
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#29] от "оstavime":

  Какво искаш да кажеш ? може да има някакви искания, но властта искаш да е несменяема ли ? Това не е ли робство и диктатура ?

 81. 81 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4268 Любопитно

  "Ранобудните студенти" от цялата страна се заканват да окупират днес Народното събрание с искане за оставка."

  Каква ще бъде тая окупация, ясно е, че вътре в парламента не могат да влезнат и да го окупират както сградата на Ректората на СУ, а ако мислят да го окупират от вън, няма как да стане в момента, защото са твърде малко хора за да направят жива верига около Парламента.... ако до довечера се съберат повечко хора, може и да обградят парламента, ама вече е студено нощно време, така, че протестиращите ще се разотидат, както ставаше досега.... нищо ново няма, което да се случва и да не сме го виждали....!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 82. 83 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#42:"Кентавър"]500 келеша ни правят на маймуни
  [/quote]
  Това са малките камъчета, които според народната поговорка, обръщат каруцата.

 83. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 85 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1015 Весело

  Иво Божков отново излъчва на живо от Парламента.
  http://www.ustream.tv/channel/najivo

  ОСТАВКА!

 85. 86 Профил на ivanka86
  ivanka86
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Боят настава, тупкат сърца ни -
  ето ги близо наште душмани.
  Дързост дружина вярна, сговорна -
  ний не сме веке рая покорна.
  Дързост дружина вярна, сговорна -
  ний не сме веке рая покорна.

  Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода -
  бой за чест и свобода, за мила рода.
  О, майко моя, родино мила,
  земя си красна, райска градина.
  О, майко моя, родино мила,
  земя си красна, райска градина.

  Нека с тоз удар врага да смажем,
  нека му гордо, братя, докажем,
  че сме строшили мръсни окови,
  че сме свободни, а не робове.
  Че сме строшили мръсни окови,
  че сме свободни, а не робове.

  Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода -
  бой за чест и свобода, за мила рода.
  О, майко моя, родино мила,
  земя си красна, райска градина.
  О, майко моя, родино мила,
  земя си красна, райска градина

 86. 87 Профил на Daniela Denkova
  Daniela Denkova
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Да подкрепим студентите!!!
  ОСТАВКА!!!!!

 87. 88 Профил на ivanka86
  ivanka86
  Рейтинг: 442 Неутрално

  В средите на младежкото ДПС се коментира как като вземат властта с мнозинство на мястото на паметника на Васил Левски в София ще направят обществена тоалетна. На следващите избори пак ходете всички за риба, на излет в планината и само не пред урните. Затова пък 500000 турци са с бюлетината на ДПС там и да не ви е чудно как в парламента ще има 140 депутата на ДПС, ако неи повече.

 88. 89
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 89. 90 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 714 Любопитно

  [quote#19:"pterodaktil"]Крайно време е някой да изхвърли тази уникална измет в Парламента,[/quote]
  Искаш да кажеш от Университета...

 90. 91 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2261 Любопитно

  До коментар [#61] от "x2805":

  Защо пък да е"за мое съжаление"? И всъщност какво общо има Москва с българските студенти? Коментирам, че опасността да пропуснат ежегодното сервитьорстване в Северна Америка (за което вероятно ги е уведомил Пардю) веднага охлади революционния ентусиазъм на младите и красивите, не Москва.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 91. 92
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 92. 93 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Оставка , разбира се . Щом ги призовава народа - Да останата . И да си гледат работата . За това са избрани .

 93. 94 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  в друга медия(непеевска) има съобщение че от утре няма да бъде окупиран ректората на СУ

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 94. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 96 Профил на Michel
  Michel
  Рейтинг: 652 Неутрално

  [quote#49:"todor_todoroff"]

  Студентите за днес сигурно са получили двоен надник, за да са толкова напористи е да щурмуват парламента, не видяха ли, че нищо няма да постигнат, но и да са разбрали като им плащат защо да не протестират. [/quote]

  -- СТИГА РАЗПРОСТРАНЯВАХТЕ ЛЪЖИ, ЕЙ!

  Няма нито ЕДНО доказателство че на протестите #ДАНСwithme (от 152 дни) и #occupySU (от две седмици) се е плащало на КОГОТО И ДА БИЛО!

  Ти ако разпространяваш тия лъжи, значи ти плащат, както и на Пеевските медии им плащат, да лъжат и да дискредитират истинските граждански протести срещу абсолютно корумпираното управление на Орешарски, носещо само беди на българите -- нови заеми, влошена икономика, нечестни договорки "под масата" с Русия за Южен Поток (и по-късно БелеНЕ) които ще донесат още десетки милиарди заеми и загуби на България, връщане на агентите на ДС на ключови постове в държавата, и повече безработица и кражби!

  Не те ли е срам?!

  И, "Дневник" -- не е ли редно да триете и модерирате коментари, които разпространяват откровени лъжи и манипулации?! Добре знаете, че няма НИТО едно доказателство, че е било плащано на студентите да протестират срещу правителството на Орешарски! За сметка на това, има много доказателства че се е плащало за организирането на "контрапротести" и за агитките на Сидеров и други корумпирани политици у нас!

  Аман от лъжи!

  ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 96. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 98 Профил на ivanka86
  ivanka86
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#8] от "Тони!":

  Ми то и Ботевата чета са били малко хора, и априлското въстание малко хора са нарушили спокойствието на империята. Така че властта да не е спокойна ако са малко хората.

 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK