Областният на Пловдив ще обжалва пред по-висока инстанция спряно дело за заем на общината

 

© Дневник

 Областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов ще обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) прекратяването на делото от страна на Административния съд за заем от 3 милиона лева, взет от общината, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Магистратите оставиха без разглеждане оспорването на областния управител срещу решението на общински съвет да се вземат три милиона лева за реконструкцията на "Цар-Симеоновата градина", припомнят юристи на областната администрация. 


Съдът е приел, че оспореното решение на общинския съвет не представлява административен акт, тъй като не засяга ничий интерес или правна сфера и поради това не подлежи на контрол нито от областния управител, нито от съда, допълва БТА. Както и в предходния случай - за заем за 30 милиона лева, съдът е отказал да се произнесе по законосъобразността на оспореното решение на Общински съвет в Пловдив, тъй като е приел, че е извън правомощията му да го контролира. Определението на съда подлежи на обжалване, от което областният управител ще се възползва и ще отнесе спора пред Върховния административен съд.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK