Блокадата на парламента и акциите на студентите (хронология)

Блокадата на парламента и акциите на студентите (хронология)

© Георги МарчевСтудентите отново излязоха пред Народното събрание днес в 11 часа, когато започна и редовният парламентарен контрол. Вчера на пресконференция по повод полицейското насилие от 12 ноември, младежите съобщиха за събитието и приканиха всички граждани, които ги подкрепят да си вземат отпуск или един почивен ден и дойдат този път на живо. Масов протест обаче не се получи и премиерът, и депутатите без проблем влязоха и излязоха в сградата на Народното събрание. Към 15.30 часа пред парламента останаха 20-30 души, основно от Ранобудните студенти. Ето и хронологията на станалото през деня.

15.10 часа
Край загражденията вблизост до "Александър Невски" участници в протестния поход по столичните улици запалиха свещи. Уточниха, че те са в памет на починалата българска демокрация.


14.50
Полицията освободи достъпа до двора на факултета по журналистика. Студентите влязоха вътре, пеейки "Върви народе възродени".

14.45
Около 30-тина души искат да влязат в двора на журналистическия факултет, но полицията не им позволява. Студентите скандират "Автономия". Дойде деканът на факултета, но и той не успя да убеди силите на реда да вдигнат блокадата, с която нарушават закона.


14.25
Парламентарният контрол приключи и с бели бусчета депутатите на грипи се извеждат от Народното събрани. Извеждането става откъм "Александър Невски", където няма протестиращи.
14.05
Група студенти се насочи към журналистическия факултет. Влязоха в двора с тичане, но бяха блокирани от полиция.


13.50
Пред парламента вече има няколкостотин души. Не малка група е заела позиции и под прозорците на премиера в сградата на Министерски съвет.


13.40
Част от хората пред МС се насочват към сградата на Народното събрание, за да подсилят пооределите ледици там.


13.30
Събралите се пред сградата на правителството хора скандират  "Ние сме студенти, нас не ни е страх" и пеят родилата се вчера песен "Пацо от Дупница". Пред парламента има около тридесетина човека, като бул."Цар Освободител" в тази част е затворен.

Блокадата на парламента и акциите на студентите (хронология)

13.10
Играта на котка и мишка между полицаите и шествието на протестиращите, продължила повече от час, приключи, след като пътят към МС беше освободен. По "Цар Освободител" хората стигнаха сградата, където се очаква в 14 часа да има среща на Пламен Орешарски и представители на граждански организации.
Блокадата на парламента и акциите на студентите (хронология)

13.05
Шествието от протестиращи продължава да търси подход към сградата на МС. Отново са на улица "Раковски" вблизост до градинката на "Кристал". Група студенти, които изчакаха на ъгъла с 6-ти септември, неочаквано тръгнаха по "Раковски", минаха край Кристал и тръгнаха надолу към градинката на театъра "Иван Вазов" по "Аксаков", но завиха по Бенковски, за да се присъединят към колегите си по "Цар Освободител".


Явно тактиката на студентите е да има акции на няколко места едновременно, за да има изненада.


12.55
Студентите се насочиха към ул. "Раковски" в опит да стигнат до МС, но бяха спрени от полицията. Кръстовището на "Раковски" и "Цар Освободител" е блокирано. Шествието зави по улица "Аксаков", като хората тичайки се насочиха към сградата на правителството. На пътя им отново застанаха полицаи и шествието тръгва наобратно.


12.50
Шествието мина през градинката при Народния театър се насочи отново към парламента. Полицейският кордон до Централния военен клуб се оттегли. Там спря и шествието към него се присъединяват още хора от митинга пред Народното събрание.


12.35
Шествието, което се отцепи от митинга пред парламента, се насочи към сградата на МВР. Полицаи не им позволиха са стигнат до централния вход откъм ул. "Шести септември" и протестиращите продължиха по улица "Гурко".


12.20
След поредният неуспешен опит да стигнат до МС, хората тръгнаха на обратно. Желанието им да стигнат до сградата на правителството е, продиктувано от факта, че там ще има среща на премиера с граждански организации.


Междувременно втора група протестиращи опитва да стигне до пред сградата на МС, като подходи откъм бул. "Дондуков".


12.10
Шествието на студентите и протестиращите, което се отдели от събралите се пред Народното събрание, завиха по ул. "Аксаков" в посока "Раковски", за да заобиколят полицейската блокада на "Цар Освободител". При градинката на "Кристал" на пътя им отново застанаха служители на реда. Младеж пита как шествието да стигне до сградата на министерски съвет, но не получи отговор.

Блокадата на парламента и акциите на студентите (хронология)

© Георги Марчев


12.05
Протестиращите застанаха с гръб към полицейския кордон в близост до Централния воeнен клуб, след което групата тръгна към парламента и зави към ул. "Шишман".
Блокадата на парламента и акциите на студентите (хронология)

© Георги Марчев


12.00
Всички студенти се насочиха към полицейския кордон до сградата на Централния военен клуб. Задачата на силите на реда е да не им позволят да отидат до задния вход на Народното събрание. Полицаите вероятно се опитват и да не допуснат приближаване на протестиращите и подкрепящите кабинета, които са заели позиции до централния вход на катедралата "Александър Невски".


11.50
В първите редици на шествието, срещу полицейския кордон, застанаха студентки.

Блокадата на парламента и акциите на студентите (хронология)

© Георги Марчев


11.40
След като отговори на депутатски въпрос за контейнерните терминали във Варна и Бургас, премиерът напусна сградата на парламента.


11.35
Група студенти се отдели и се насочи по Цар Освободител в посока Министерски съвет. Пресрещнати са от полицаи. Един от студентите иска от полицаите да се легитимират. Жена чете пред полицаите членове от Закона за МВР, че полицаите трябва да имат идентификационни знаци, каквито застаналите срещу шествието нямат.

Блокадата на парламента и акциите на студентите (хронология)

© Георги Марчев


11.20
Студентите, окупирали СУ, излязоха от сградата на ректората, като пеят химна. Движението по бул. "Цар Освободител" вече е блокирано. В същия момент премиерът Пламен Орешарски излезе на трибуната н парламента, за да отговори на депутатски въпрос.
Блокадата на парламента и акциите на студентите (хронология)

© Георги Марчев


11.00
В обявения за начален час на блокадата пред парламента започват да се събират хора. Студентите, окупирали СУ, още ги няма. В парламента започна парламентарният контрол. В залата е премиерът Пламен Орешарски.


Около сградата на Св. Синод - на мястото, където обикновено се събират поддръжниците на правителството, вече има 20-ина души


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (133)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 442 Неутрално
 2. 2 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 716 Весело

  20 души хаха
  скоро и 2ма няма да има!

 3. 3 Профил на Зевс
  Зевс
  Рейтинг: 442 Весело

  Ранопрекараните студенти наистина ще преизберат отново същия парламент!

  "Всеки човек е една вселена" Хайнрих Хайне
 4. 4 Профил на Калин Ненов
  Калин Ненов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Идваме.

  https://choveshkata.net: Човешка библиотека е всяко място, на което книгите събират човеци.
 5. 5 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 660 Неутрално
 6. 6 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  [quote#2:"deymus"]20 души хаха [/quote]
  Горчив смях!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 7. 7 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 442 Неутрално
 8. 8 Профил на haralampi
  haralampi
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Фактите:
  1. Бюджета на България за 2014 г . ще бъде финансиран с нови 4 милиарда нови кредити. Това означава по милиард на тримесечие. Като добавим старите кредити, ще видите, че българската икономика няма да може да ги обслужва. Очаква ни дългова вълна и увеличение на данъците – данъчни ставки и основи! Или... повторение на 1997 г.
  2. За проекта “Южен поток” до преди няколко години се говореше, че ще струва около 1,1 милиарда. Подписаното инвестиционно намерение с руската страна е за 3,4 милиарда. (????)
  3. Увеличена е сумата на МВР за подслушване със 100 милиона. Започват репресии.
  4. В най-висши служби на МВР в София са назначени изключително много кадри на ДПС. Това всъщност е държавен преврат по мирен начин. Не може ДПС с 500 хил. гласа, предимно купени и от изборните комисии в Турция, да извиват ръцете на цялото българско общество.
  5. В началото на декември ще излезе решението на Арбитража за Белене. България вероятно ще бъде осъдена, поради бездействието на правителството. Резултат: “Белене” ще се строи и Националната Електрическа Компания фалира. Токът поскъпва и имуществото на НЕК става притежание на Атомекспортстрой... или държавата взема още заеми, за да запълни дупката, в резултат на което може да видим събитията от 1997 г. Белене ще бъде една централа, която няма да бъде на българският народ. Народа ще обслужи само негативите – връщането на кредитите и риска от замърсяване. А електричеството ще бъде изнасяно от частни фирми, които и в момента са изключително богати.
  6. В момента главното мюфтийство съди българските общини за 85 имоти за собственост на джамии, включително прилежащата земя. Управляващото мнозинство, включително Атака, внесоха проект който да улесни загубата на българският интерес.
  7. Умишлено беше допуснато да ни залее вълна от навлизащи в страната. В момента ни трябват само до края на годината над 20 милиона. В момента навлезлите са 20 хиляди, а какво правим, когато станат 200 хиляди?
  Дори и в средите на БСП се чуват гласове, че властта обслужва единствено наглите политически интереси на семейството Станишеви/Йосифови и Доган.
  Изходът е само един! Обединение на всички сили за свалянето на Парламента, който обслужва мафиотски интереси.
  За общонационален и постоянен Протест! Ако не излезете сега, ще бъде късно!
  Подкрепете Ранобудните студенти, защото те са бъдещето на България, а държавна сигурност усилено работи, за да ги изгони от страната!
  Ако подкрепяте този апел, споделете го!
  Днес, 15 Ноември от 11 часа всички пред Народното събрание!

  "Покупките от Лафка вредят на вас и другите около вас, тъй като ви отнемат свободата да бъдете информирани от независими медии."
 9. 9 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Дано студентите помогнат да си отиде това правителство....
  Но утре ще е интересно...Как можаха да позволят митинг на "Орлов мост" в деня на дербито?!За мача с "Лудогорец" бяхме 10 000-тина хиляди + 30 човека от Разград.А утре?Ще има 25-30 000 души вероятно....Този митинг си е чиста провокация!

  Оставка!

 10. 11 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 714 Неутрално

  В България има нова държава създадена на жълтите павета. Нещо като Ватикана в центъра на София, оградена от желязна граница.Имат си правителство и Парламент само за тях,приемат си закони само за тях.Народа е отвъд железните загражденията и не ги признава.Да ги оставиме сами и си изберем ново правителство и нов Парламент.Истнски! Народен!
  Успех деца на България!

 11. 12 Профил на Michel
  Michel
  Рейтинг: 652 Неутрално

  ОСТАВКА!

  И место да се ядосвате, колко малко били студентите, идети на улицата за да ги подкрепите! Те се борят и за нашата свобода!

  Това управление е престъпно и мафиотско -- вижда се с просто око. Крепи се на "любовта" на 10 хиляди полицаи! СРАМ!

  ОСТАВКА!!!

 12. 13 Профил на Michel
  Michel
  Рейтинг: 652 Неутрално

  (идете на улицата)

  ОСТАВКА!

 13. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 15 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.
 15. 16 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#2] от "deymus":

  Когато нацистите дойдоха за комунистите,
  Аз мълчах;
  Не бях комунист.

  Когато затвориха социалдемократите,
  Аз мълчах;
  Не бях социалдемократ.

  Когато дойдоха за профсъюзите,
  Аз мълчах.
  Не членувах в профсъюз.

  Когато дойдоха за евреите,
  Аз мълчах.
  Не бях евреин.

  Когато дойдоха за мен
  - вече нямаше кой да говори.

  Martin Niemöller

  Моралът не е порок!
 16. 17 Профил на volrath
  volrath
  Рейтинг: 497 Весело

  Хайде! Аз потеглям. Заповядайте, граждани на България!

 17. 18 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#2:"deymus"]20 души хаха
  скоро и 2ма няма да има! [/quote]
  Иска ти се да са 20 души, другарю. Простено ти е, все пак си под вредното въздействие на червената мъгла.

  За да не бъда голословен виж сам този линк-а на коментар№10.

  Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.
 18. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 20 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  Оставка ... и после К'ВО???
  Това ми обяснете ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 20. 21 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  До коментар [#8] от "haralampi":
  Не ми публикуваха поздравленията за отличния анализ на ситуацията. Поздрави за него и пълна подкрепа за протестиращите!
  Ако оставим това престъпно и предателско правителство на власт, няма да има вече България.
  О С Т А В К А !

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 21. 22 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ако не стигат милиционери, можете да пратите гражданските отряди на Расате и те да пребият студентите.

  The best way to predict the future is to invent it.
 22. 23 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Браво!
  ОСТАВКА!
  Не пускайте Ореха да излезе от там!
  Днеска пак ще се среща в МС с "гражданите" - нека излезе директно пред НС и да се срещне с тях, а не на нарочени и подготвени срещи.

 23. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 25 Профил на zarco
  zarco
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#18] от "Красимир":

  И аз си мислих, че е другар, но той говори за контрапротестите, не за студентите. По-спокойно

 25. 26 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  [quote#20:"EVOLYUCIONER"]Оставка ... и после К'ВО???
  Това ми обяснете ... [/quote]
  Няма да има такива провокатори като теб....Което е прекрасно, защото ще можем да си направим родината добра за живеене.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 28 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#8] от "haralampi":

  +++++ Това трябва да се види от много хора!!!!
  Можете да добавите и информация за фашистките "граждански отряди".

  The best way to predict the future is to invent it.
 27. 29 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1011 Весело

  Блокада на Парламента и

  ОСТАВКА!

 28. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Жена чете пред полицаите членове от Закона за МВР, че полицаите трябва да имат идентификационни знаци, каквито застаналите срещу шествието нямат.[/quote]
  Това е престъпление. По този начин всеки може да застане там и да бие от името на полицията получаваща заплатите си от народа.
  Йовчев на съд!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 31 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#10] от "pavkata2010":

  Много рехаво протеста на студентите?

  Да си отрежат клона, на който седят, това направиха провокаторите, гласували онази декларация срещу единствената опозиционна партия, представена в парламента! 1 080 000 избиратели са гласували за ГЕРБ!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 30. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  [quote#25:"zarco"]И аз си мислих, че е другар, но той говори за контрапротестите, не за студентите.[/quote]
  Прав си!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 33 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  До коментар [#20] от "EVOLYUCIONER":

  Избори

 32. 34 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 864 Неутрално

  И как да не казваме, че са "червени боклуци", защото сме един народ. Червените са руски агенти и кандидати за заплата от държавната трапеза, т.е червени боклуци! Червени са, защото са руски агенти; боклуци са, защото не стават за други освен за "държавната трапеза".

 33. 35 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#34:"ck"]И как да не казваме, че са "червени боклуци", защото сме един народ.[/quote]

  Те не са българи. Това са национални предатели.

  The best way to predict the future is to invent it.
 34. 36 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#30] от "Храбър":
  А кой ще съди отговорните за нерагламентираните протести?

 35. 37 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 497 Любопитно

  До коментар [#33] от "k_":

  И от кои ще избираме ? Пак от ТИЯ ли ?

 36. 38 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 450 Любопитно

  До коментар [#31] от "Курт Деликуртев 633 галерии плюс 1":

  Не разбрах, каква декларация?!

 37. 39 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  [quote#33:"k_"]Избори [/quote]Съгласен съмдано резултат е по-раличен от 12 май
  Обаче имам сериозни опасения за още по-зле .... Не че БСП е някаква сериозна сила. В дясно няма никой ... и ИДЕЯ няма никаква ... Не си струва пак да си докараме милиционерите ... на мястото на БСП.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 40 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 518 Неутрално
 39. 41 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 660 Любопитно

  И защо избутахте момичетата на първа линия ...

  Кога ще порастне цяло поколение мъже в тая държава ... ?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 40. 42 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Отново провал на двойкаджиите.

  http://kamerite.bg/camera/view/4/Народно-събрание-София/?

  Дневник, напишете нещо за отличниците, за победителите в олимпиади, за младите изобретатели и откриватели. ТЕ са бъдещето и надеждата на България, не тези аусайдери.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 41. 43 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 518 Неутрално

  "В първите редици на шествието, срещу полицейския кордон, застанаха студентки."

  "... тези деца биват употребени по един мръсен начин и аз ще си позволя да се самоцитирам. Това е една отвратителна тактика, която монголите са използвали през ХI век - те са правели жив щит от жени, деца и близки на защитниците на крепостта, които естествено, се страхуват да стрелят по крепостта, което в последствие води до изколването на всички-и живия щит, и тези, които защитават крепостта.

  Такова нещо се случи и в България и аз смятам, че страната влиза в ера на тежки политически турбуленции, което ще доведе до срива на това, което е останало в рамките на тези 20 години като икономическа, социална и институционална инфраструктура.

  по Иво Христов - "жив щит " в преносен смисъл - а сега и в пряк...

 42. 44 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално
 43. 45 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 497 Весело

  [quote#43:"petrov9"]"В първите редици на шествието, срещу полицейския кордон, застанаха студентки."
  [/quote]

  Да. Ше реват на полицаите - Не на бийте ний само искаме да свалим правителството

 44. 46 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Сега, ако ги питаш тези 200-300 или 1000 души какво ще стане, ако това правителство падне - едва ли ще са наясно.
  И че вместо това можеха да искат ремонт на всички общежития, по-ниски лихви за студентските кредити и ред други неща.
  Дано поне няма провокации!

 45. 47 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#9] от "popovski31":

  Розовите много тихо и кротко се оттеглиха на Кравай... ще видим

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 46. 48 Профил на pospalanko
  pospalanko
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#10] от "pavkata2010":

  Дано повече хора обърнат внимание на линка, който даваш. От камерата срещу Народното събрание, която предава обстановката от птичи поглед в реално време, лъсва цялата истина за "блокадата".

 47. 49 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#20] от "EVOLYUCIONER":

  Този въпрос не е тема на протеста. Предполагам си наясно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 50 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#2] от "deymus":
  [quote#2:"deymus"]20 души хаха
  скоро и 2ма няма да има![/quote]

  Твоите съветски другари казват: поживем, увидем.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 49. 51 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Всеки народ си заслужава управляващите.Ние в БГ най-много.

 50. 52 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Е, това е полицейската държава за която говорят Кутев и другите червени боклуци.

 51. 53 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 929 Весело

  [quote#41:"galio"]

  И защо избутахте момичетата на първа линия [/quote]
  -По примера на ВТУниверситет, а не защото са кавалери. Там момичетата спасиха онези 2 окюпета от гнева на колегите им. Това се превръща в студентска традиция.

 52. 54 Профил на californication
  californication
  Рейтинг: 281 Любопитно

  Като се замисля, то ДАИ няма да застане на входовете на София за да проверява, ами ако ние блокираме входовете на София за да не могат да си "внесат" електората?

  Men are born to succeed, not to fail!
 53. 55 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#24:"deymus"] Хайде прочети статията, под която пишеш коментар и тогава се изказвай неподготвен! [/quote]
  Моя грешка, за която ти се извинявам.
  Наистина не прочетох последното изречение на статията.

  Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.
 54. 56 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#2:"deymus"]20 души хаха [/quote]

  Сигурно са много страшни "диверсанти", след като властта е мобилизирала хиляди полицаи от цялата страна и се е оградила с железни стени срещу тях...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 57 Профил на stonedridah1
  stonedridah1
  Рейтинг: 516 Неутрално

  смешно.

  чакат ни 4 тъмни години.

  утре комунистическите предатели ще изкарат 20 000 орки и ще наберат самочувствие безгранично.

  тежко ни.

  Ти за мен си Мики Маус!
 56. 58 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1292 Гневно

  ..."в зоната за сигурност е абсолютно невъзможно да се влезе. Полицията е изградила контролно-пропусквателни пунктове по кръстовищата на булевард " Васил Левски" и бул. "Ал. Дондуков". Големи плътни кордони от полиция и коли на жандармерията има на кръстовището на ул. "Оборище" с бул. "Васил Левски", на кръстовището на ул. "Московска" с бул. "Васил Левски", както и по другите преки, които водят към площада на "Св. Александър Невски" и откъдето, на практика, евентуално, протестиращите могат да стигнат по-близо до депутатите и до контролно пропусквателните пунктове, откъдето те излизат."
  КОЙ,КОЙ,КОЙ е врагът,превзел и окупиралСофия?!?
  ОСТАВКА страхливци!!!

 57. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  [quote#58:"Лелка"]КОЙ,КОЙ,КОЙ е врагът,превзел и окупиралСофия?!?[/quote]

  Според червените тролове, врагът са 20-тина души.

  Сигурно са по двама в танк, за да им се е дръпнало така ***ното на таваришите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 60 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 450 Гневно

  До коментар [#48] от "pospalanko":

  "Лъсва" нали? И дано наистина повече хора да обърнат внимание - как българското НАРОДНО събрание е опасано с метални огради, срещу мирно протестиращи граждани.

  Жалко, че няма и др. камери за да видите и това:

  Целият център на столицата на България е блокиран от полиция. Полицаите не дават на гражданите да се движат свободно, не се лигитиимрат, нямат отличителни знаци.
  Блокада има, но за съжаление не от граждани, а от полицията!

 59. 61 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  До коментар [#58] от "Лелка":
  Полицията е изградила контролно-пропусквателни пунктове по кръстовищата
  .........
  София заприлича на Берлин по време на Студената война.
  Чек - пойнт "Чарли" е възроден от ушанките.
  Роджър дойде да покаже модел как се разрушава стената, сега е време и на действия.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 60. 62 Профил на BSRD
  BSRD
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#26] от "Храбър":

  И защо до сега не сте се пробвали да направите родината ни по-добра за живеене, какво ви пречеше да направите това в последните 4 години например???
  Приказки безмислени и на кило......

 61. 63 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Премиерът щял да се срещне с представители на граждански организации, сигурно добре проверени, за да няма неудобни въпроси или поведение. Кого представляват тези организации /освен себе си и БСП/?
  Толкова полиция в центъра на София никога е нямало и разбира се не се борят с престъпността , а осигуряват конфорта на мафията , която ни управлява и бият мирни граждани

 62. 64 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Ако много хора запоянат да прескаяат загражденията какво ще прави полицията .... ще задържа прескочилите или ще пази редиците.

 63. 65 Профил на bizon
  bizon
  Рейтинг: 389 Неутрално

  В края на 2013 в Европа се появява фашизъм!!!Не е за вярване как една престъпна шайка използва типичните фашистки похвати, за да се задържи на власт Утрешното сбиране на лумпени в подкрепа на правителството, което всъщност харесва на по.малко от 20 процента, е типичен нацистки прийом.Управлява ни една фашизоидна престъпна паплач, която кара честните хора да се гнусят, и единствено студентите ни дават повод за гордост, че сме българи. Фашистката диктатура се засилва с всеки ден и националната стачка е задължителна, с всички средства трябва да се свали хунтата

 64. 66 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Дневник,колко са протестиращите студенти около НС все пак ? Направените снимки са познат трик на всеки любител-фотограф.Под избрания ъгъл на снимане и десетина души ще изглеждат стотици. Не отричам, че около НС има протест.Странното не е ,че Дневник публикува информация,придружена със снимков материал.Притеснитеулното за мен е,че нито една друга ел.медия не съобщава засега за подобна демонстрация !

 65. 67 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3166 Неутрално

  [quote#2:"deymus"]скоро и 2ма няма да има! [/quote]
  Дълбоко в себе си сигурно искаш тези млади хора въобще да ги няма. Да направите така, че към емигриралите от комунистическата чума 2 милиона да се прибавят още 2 милиона и да останете само вие - делянофилите - бузлуджанци. Проблемът е, че освен вас ще останат и евроромите и гласуващите за ДПС. И тогава ще ви се разкаже играта.

  Пазете се от доносника vesolr
 66. 68 Профил на bizon
  bizon
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#46] от "theanalyser":

  Във всички нормални държави политическата катастрофа, в която сме сега, изисква нови избори.Сегашната ситуация е нетърпима, харесва се на нищожна част от народа, една пета,и задължителното решение са изборите. Невъзможно е нещо по-гадно от сегашната тирания, тъй че новите избори са единственият нормален път, а хунтата е на власт с цената на всичко.

 67. 70 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  До коментар [#65] от "bizon":
  Не е за вярване как една престъпна шайка използва типичните фашистки похвати
  ............
  Къде го тоя фашизъм бе?
  Погледни към най-близкото дърво, клати ли се на него шумкарин? Не? Ми тогава няма фашизъм.
  Това което ти наричаш "фашизъм", понеже смяташ че е най-гадното нщо на света, така са ти вградили схемичката в мозъчито е
  ДС - олигархия, червен гьонсуратлък подправен със съветизъм.
  Във фашизмът, мойто момче, няма корупция, икономиката се развива с бързи темпове, университетите бълват открития, а народът ходи усмихнат...Обратната страна я знаем, няма нужда да я обясняваш, не съм за фашизма. Но бъркаш понятията.
  В социализъма хората бяха унили, с фалшиви усмивки, наплашени, оглеждащи се и с напълно изпран мозък. А днес си е пост-социализъм.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 68. 71 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1818 Неутрално

  [quote#41:"galio"]Кога ще порастне цяло поколение мъже в тая държава ... ?[/quote]
  Ами то го има това поколение мъже, дето са надмогнали простотията на религиите и оставят жените сами да си решават къде, кога и как и в какво да участват... Нарича се свобода.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 69. 72 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1292 Любопитно

  [quote#46:"theanalyser"]И че вместо това можеха да искат ремонт на всички общежития, по-ниски лихви за студентските кредити и ред други неща.
  Дано поне няма провокации! [/quote]
  ...Или както рече една контрапротестна другарка:"ни е си ИЗВОЮВАХМЕ по 50 лв.добавки .."От КОГО ги извоюваха - от все по-малкия брой реално работещи?Увеличават се двукратно парите за подслушване,не намаляват парите за МВР,военни ще се пенсионират на 45 год. - така я разбират цоциалистите социалната политика.Ама бабата ще гласува най-много още веднъж,щото биологията не се съобразява с Кутев.Ще почакаме.

 70. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 75 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#8] от "haralampi":

  След оставката, направо са за панделата! Ще трябва да мислим, как да си върнем откраднатото!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 73. 76 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#20] от "EVOLYUCIONER":

  тоест, нека да ни е най-лошо, защото няма перфектно? Страхотна логика.

 74. 77 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 714 Весело

  Мамини.... колко са много...

 75. 78 Профил на asito
  asito
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Следя с такова вълнение събитията - аз, бивша студентка, участвала в митингите в зората на т.нар. демокрация...а сега далеч от Родината, загубила илюзии и идеализъм. Но все още надяваща се. Поплаквам си и си казвам "Дано"! Дано тези все още чисти деца след 20-30 години да не следят събитията от България далеч от нея, дано това ново поколение да успее да се пребори за Родината си, дано децата им да останат! Защото моето тъжно, огорчено поколение не успя. С вас сме!!!

 76. 79 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 666 Разстроено

  Достоен за уважение е онзи, който безкористно споделя и отстоява висока за своя народ морална кауза. Достоен за съжаление е онзи, който не подбира средства, за да наложи над останалите свои лични интереси. Достоен за всеобщо презрение е онзи, който не подбира средства в т.ч. и насилие, за да наложи чужди на неговия народ интереси.

 77. 80 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#78] от "asito":  ........ тъжно ми е и на мен за случващото се в България .........

  ........ и аз като много други , далеч от дом и приятели , далеч от родина ....

  ........ желаехме едно , случи се друго .........

  ........ борихме се , ще се борим и сега ........

  ........ дано този път успеем ........

  ........ УСПЕХ ! ..........

  .... never say never ..... !
 78. 81 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1285 Неутрално
 79. 82 Профил на chedomir
  chedomir
  Рейтинг: 447 Неутрално


  И как с търчене по цял ден след Орешарски ще постигнете морала и как ще преборите олигархията?Как?
  Че не страдате от липса на енергия е видно,ама що не си седнете на дупетата и да предложите идеи за нов Избирателен кодекс,за закон срешу корупцията,да си направите организации,които да изразяват интересите ви.В демократичните общества хората се групират по интереси и си ги отстояват.Ами вземете пример от хората с различна сексуалност ,в края на краищата.Като блъскате полицаите и ги замеряте с бутилки вода,крещите по премиера и пречите на колегите си как го постигате тоз морал.
  И изобщо-каква е тази антикомунистическа революция при преобладаващо частна собственост и начело с бивщи преподаватели по марксизъм-ленинизъм,скоропостижно преквалифицирали се в институтите на Сорос.

 80. 83 Профил на kamm
  kamm
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Камъни и дърве изчезнаха, там..." е казал Поетът.

 81. 84 Профил на novina
  novina
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#82] от "chedomir":

  Какъв ти е проблемът?

  novina
 82. 85 Профил на novina
  novina
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#81] от "Dr. G.":

  Пред камерата - да! Но пък навсякъде по ларгото са в пъти

  novina
 83. 86 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  13.50
  Пред парламента вече има няколкостотин души. Не малка група е заела позиции и под прозорците на премиера в сградата на Министерски съвет.

  А не са ли няколкостотин хиляди?

  http://kamerite.bg/

 84. 87 Профил на bizon
  bizon
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#70] от "СДС":

  Въпрос на термини. Каквото и да е това, което ни управлява сега, не е нормално, а е една уродлива сбирщина от комунисти, фашисти и турци. Според теб нормална ли е сегашната ситуация?
  Не сме ли затънали още повече след ГЕРБ? Изходът не са ли нови избори? Точно защото управляващите отхвърлят нормалната процедура избори, а стоят на власт с всички средства, са фашизоиди.

 85. 88 Профил на bizon
  bizon
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#86] от "comtec":

  Няма значение колко на брой са протестиращите. Факт е, че огромната част от народа , 60 процента подкрепят студентските протести, а правителството се харесва на по-малко от една трета. Тая една трета насила налага властта си, отказвайки единствения път за изход от кризата- изборите.Затова на власт са престъпници и тирани, капиши?

 86. 89 Профил на mahaji
  mahaji
  Рейтинг: 442 Разстроено

  Отчаян съм да гледам толкова малко хора (през камерата към НС). Ще ми се да се включа в протеста, но за съжаление трябва да работя, за да храня семейството си. А и съм на 350 км разстояние, в един забравен от комунистите и заробен от депесарските шутове край. Успех, момчета и момичета!...

  Ще разчистим боклуците, когато измрат на червените внуците!!!
 87. 90 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  "13.50
  Пред парламента вече има няколкостотин души. Не малка група е заела позиции и под прозорците на премиера в сградата на Министерски съвет."

  Защо камерата на Радисън е нагласена така, че да не виждаме няколкостотинте души? Настоявам действителността да отговаря на написаното!!!
  http://kamerite.bg/camera/view/4/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/?utm_source=kamerite&utm_medium=link&;utm_campaign=slide

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 88. 91 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 539 Гневно

  Абе откъде накъде полицията ще блокира ФЖМК??

 89. 92 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#74] от "deymus":
  [quote#74:"deymus"]А ти се научи да четеш, преди да започнеш да даваш акъл? [/quote]

  Другарю старши сержант, една от основните разлики между нас е, че аз чета на български, а ти на съветски.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 90. 93 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  [quote#88:"bizon"]Няма значение колко на брой са протестиращите. Факт е, че огромната част от народа , 60 процента подкрепят студентските протести, а правителството се харесва на по-малко от една трета.[/quote]

  А така! Очите ни лъжат, но ушите - никогаш.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 91. 94 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1328 Весело

  [quote#90:"wreck"]Настоявам действителността да отговаря на написаното!!! [/quote]
  ми попоглеждай си часовника тогава

 92. 95 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  А не е ли по-добре така:
  О
  С
  Т
  А
  В
  К
  А
  !

  п.п. Формата на буквата "Г" има сакрално пенално значение.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 93. 96 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  [quote#89:"mahaji"]Отчаян съм да гледам толкова малко хора (през камерата към НС).[/quote]

  А пък аз са отчайвам като си мисля що ченгесар скучай по хотелските стаи

 94. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 98 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Специален поздрав:
  С любов към Орешарски!

  http://www.youtube.com/watch?v=uA32Ixr2z4w

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 96. 99 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Като цяло протеста днес е умряла работа.

 97. 100
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK