Стотици граждани казаха "Не" на омразата" на шествието срещу фашизма

Стотици граждани казаха "Не" на омразата" на шествието срещу фашизма

© Велислава ПоповаСъс скандиране "Фашизмът не е мнение, а престъпление" от НДК тръгна шествието срещу ксенофобията. Около четиристотин души се събраха и тръгнаха надолу по бул. "Витоша" с крайна точка Съдебната палата.


Отпред вървят хора, които носят транспарант "Внимание! Омраза!", а на него има заглавия от вестници с език на омраза.


"Фашизмът убива, властта прикрива", "Не" на омразата", "Не искаме омраза, искаме любов" гласят част от скандиранията. На плакати присъстващите са изписали: "София не е расистки град" и "Всички сме различни, но всички сме едно", "Българи, you - наци?".
Част от събралите се носят със себе си камбанки, както бяха призовали организаторите на събитието, защото "освен че символизират мира, техният звън ще послужи като аларма за обществото да се събуди за опасностите от върлуващия фашизъм". Много хора подрънкват и с връзки ключове.


Едно от посланията е въпрос: "На каква възраст загубихте съчувствието си?". Носи го Георги, който го е направил специално за събитието. Пред "Дневник" той разказа: "Смятам, че такова поведение на омраза не е естествено за хората - това са заучени реакции и както хората могат да се научат на такова поведение, могат и на останалото - на съпричастност към другите."


В шествието участват и представители и защитници на правата на хомосексуалните. Моника Писанкънева, основател на лесбийска секция към българската гейорганизация "Джемини", държи флага-символ на ЛГБТ-общността със седемте цвята на дъгата. Пред "Дневник" тя коментира, че случващото се през последните седмици у нас е плашещо. То започна с настроенията против бежанците, но може да обхване всяка група в обществото, защото насаждането на омраза създава разцепление, казва тя. Ние, както целия свят, вървим към мултикултурно общество и няма връщане назад. А ако тръгнем назад, това ще е катастрофално, добавя Писанкънева. 


Стотици граждани казаха "Не" на омразата" на шествието срещу фашизма

© Велислава Попова


Шествието беше водено от моторизирани полицаи. Край него също вървяха полицаи, но малко на брой. Преди началото му полицията е задържала двама скинари, съобщи "Офнюз".


Малко след 13 ч. шествието достигна Съдебната палата. Организаторите припомниха, че там се помещава Прокуратурата на България, която има задачата да започне наказателно преследване срещу всички престъпления срещу равенството на гражданите. Именно по тази причина те са избрали това да бъде последната точка на шествието им.


Димитър Кенаров (вляво)

© Велислава Попова

Димитър Кенаров (вляво)


Пред Съдебната палата говори журналистът Димитър Кенаров, който заяви, че никога не е мислил България като място, където живеят само и единствено българи.


"Колкото и да се се опитвали различните режими, партии и организации да изкоренят цветовете на България, да претопят малцинствата, да сменят имената, да изгонят имигрантите, да изтрият калните си ботуши в шарената черга на историята ни, накрая винаги са се проваляли", заяви той.


"Животът не търпи едноцветни състояния. Всичко е смес, примес, шарена сол", каза още Кенаров. По думите му ксенофобията е не друго, а страх от самите себе си.


Стефани от Калифорния

© Анелия Николова

Стефани от Калифорния


Част от речта на Димитър Кенаров достига и до Стефани като превод на английски от приятелите й. Тя носи на гърдите си надпис "Имигрантка", надраскан върху парче картон. Върху друго парче пише "Солидарност към бежанците".


Стефани е от Калифорния, САЩ. Разказва на "Дневник", че е тук за няколко месеца - прави историческо проучване. "Нередно е, че към мен тук се отнасят невероятно любезно и мило - само защото съм бяла и идвам от западна страна, а бежанците от Сирия се приемат враждебно. Затова съм тук, за да покажа солидарността си към тях", казва тя.  


Стотици граждани казаха "Не" на омразата" на шествието срещу фашизма

© Велислава Попова


В часа, в който беше организирано шествието срещу фашизма, край хотел "Хемус" движение "България без цензура", водено от близкия до Цветан Василев и Делян Пеевски бивш телевизионен водещ Николай Бареков, който иска да влезе в политиката, ВМРО, "Граждански контрол" и СИЛА събраха свои привърженици на "поход "Чисти ръце", чиято цел беше да обиколи партийните централи на трите основни партии.


По време на шествието Бареков все един от донесените плакати "Ние подкрепяме село Телиш". Жители на плевенското село Телиш, протестират срещу откриването на бежански център в района. В протеста си те на няколко пъти вече спират за кратко автомобилния трафик главния път София-Плевен.


Участници в "похода "Чисти ръце"

© Алек Андреев

Участници в "похода "Чисти ръце"


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (168)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Неутрално

  И властта като се притесни... Не е ли време срещу тези "глухи" комуноиди да излезнем ВСИЧКИ? Селяни, граждани, столица, провинция, синдикати... Иначе няма да се махнат, а ще продължават да крадат, крадат и грабят.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 2. 2 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Споко, антифа, само се дръжте още малко! Така или иначе белите не се множат, скоро ще имате своя перфектен свят!

 3. 3 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Фашизмът е национал-социализъм.
  А национал-социалистическо е управлението в момента.
  НАЛАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
  Чл. 108. Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 4. 4 Профил на mcl16319339
  mcl16319339
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Добре би било вашата медия да направи разследване и публикува материал за хората, които плащат на фашистите да отклоняват вниманието и да всяват страх. Защото: мутрите са компрометирани и ДС, респ. КГБ има нужда от нов продукт, а именно анти"толерасти" и фашисти. Побързайте докато не е станало твърде късно!

 5. 5 Профил на anonymousx
  anonymousx
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Щом искате любов, обичайте си хлебарките у вас.
  Злото и грозното трябва да се мразят, за да бъдат премахнати, още Ботев ви го е казал.

 6. 6 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Фашизъм е италиански понятие, което няма аналог у нас!!!

 7. 7 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#3] от "Депутат 241":

  Боя се, че грешите. Фашизмът и национал-социализмът не са едно и също. Това са две различни прояви на човешкия идиотизъм, съюзили се - в миналото - по принуда.

  Съжалявам, че не съм в състояние да участвам в тази проява, заради... географски причини. Успех на участниците и организаторите. Не спирайте - така трябва.

  За троловете - чувам, че се готви подслоняване на бежанци и в моята Варна. Подготвил съм апартамента си така, че да мога лично да приютя едно семейство, ако наистина дойдат при нас.

  Свобода за Надежда Савченко!
 8. 8 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 624 Любопитно

  Не мога да разбера защо шествието не започна от Халите , все пак не е само срещу фашизма а и проява на солидарност към емигрантите . Та за каква солидарност говорим след като не смеете да се приближите на повече от 150 метра до мястото където тези хора се молят и събират ?

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 9. 9 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Тия националистически движения се финансират от Доган Ефенди, това е ясно като бял ден. Показателно е, че Цацата по този въпрос мълчи като риба, а вече трябваше да има арести

 10. 10 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тия са си пропуснали митинга. Беше вчера на орлов мост.

 11. 11 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Рискът от "фашизъм" в България е минимален, за разлика от рисковете от съюза между неонацита, червени боклуци и групировки от бившето ДС, което е в парламента.

  Не виждам обаче да са го споменали.

  ден година храни.
 12. 12 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 849 Любопитно

  тъжна статистика : 50 хиляди на митинг на бсп ,15 хиляди на митинг на герб ,само 400 на антинациски протест , красноречиви факти за нивото на българската демокрация

 13. 13 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  Чакайте бе "Дневник"....

  Хайде по сериозно! Кои са тия стотици граждани?
  Кой организира тая проява, спонтанна ли е, или...

  "Със скандиране "Фашизмът не е мнение, а престъпление" от НДК тръгна шествието срещу ксенофобията."

  А това изречение направо го пишете за цитат! И аз по-т.....многоточие не бих го измислил!

  Хайде първо четете смисъла на термините които използвате!

  П.П. Земете за домашно да разберете каква е разликата между фашизъм, националсоциализъм, расизъм, ксенофобия, национализъм, патриотизъм и обикновени идиоти по улиците...
  Просто не хвърляйте така думите!
  Те имат своето значение....

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 14. 14 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#5] от "anonymousx":

  Каде го е казъл бе пишлигар?! Да постваш не е като да четеш и пишеш.

  chavo64
 15. 15 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 437 Неутрално

  [quote#5:"anonymousx"]Щом искате любов, обичайте си хлебарките у вас.
  Злото и грозното трябва да се мразят, за да бъдат премахнати, още Ботев ви го е казал.[/quote]


  Не се изказвайте за неща, които не разбирате. Грях си слагате на душата.

 16. 16 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Я комунягите защитават фашизма?! Чудно ли е?!

  chavo64
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на YankoNach
  YankoNach
  Рейтинг: 424 Весело

  "Животът не търпи едноцветни състояния. Всичко е смес, примес, шарена сол", каза още Кенаров. По думите му ксенофобията е не друго, а страх от самите себе си."
  Митко Кенаров е много прав, браво! Омразата към различния, показва че нямаш доверие на самия себе си!

 19. 19 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Стотици граждани казаха "Не" на омразата" на шествието срещу фашизма++++++++++++++++++++

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 20. 20 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#12] от "Stewie":

  ми щото не сме 42 и реално няма нацисти... това са си социалистически митинги и повечето хора не ги подкрепят.

 21. 21 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#12] от "Stewie":

  Демонстрацията не е антинацистка, а "антифашистка". В България има само една група хора, на които "нацизъм", съкратено от "национал-социализъм" им бърка в здравето.

  Това е групата от внуците на братята на национал-социалистите, червените коминтернаджии.

  Шествието е пиар акция. Плачат за някакъв "фашизъм", ама не обелват нито дума за чадъра на БСП над Атака, нито за срамния факт, че Орешарски се крепи именно на "фашистите".

  Ерго, обикновени лицемери.

  ден година храни.
 22. 22 Профил на anonymousx
  anonymousx
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#14] от "chavo64":

  Така се обръщай към баща си. Казал е силно да се мрази, а кого - явно не се отнася за вирусите и бактериите в организма, освен може би в твоя.

 23. 23 Профил на anonymousx
  anonymousx
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#14] от "chavo64":

  Това по-горе е за обичането. А за мразенето - инвертирай си го.

 24. 24 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#3] от "Депутат 241":

  Исторически, фактически грешно. Фашизма възниква в Италия, а национал-социализма крадва "опорни точки" в идеологията и методите си от Мусолини и Сталин(Хенри Форд в икономическата си политика и организация на предприятията). Форд е бил приятел с Хитлер и голям привърженик на икономическите му реформи. Няма да си купуваш новото Мондео, вероятно? Фолксваген, създадена от Хитлер, взима модела на Форд, за кола на народа, което е и буквалното значение на думата. Единственото вярно е, че Съветския комунизъм и Германския национал-социализъм са били партньори. Методите на управление и реалността в страните управлявани по подобен начин, са идентични.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 25. 25 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3541 Неутрално

  И друг път съм казвал че българите сме ужасни ксенофоби, което е много жалко в 21 век и бидейки част от ЕС. Патриотизма ни е толкова допотопен че е направо вреден. В същото време забравяме че България е майка на три милиона имигранти с които искаме да се отнасят човешки в страните където те живеят.

  klimentm
 26. 26 Профил на anonymousx
  anonymousx
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#25] от "klimentm":

  Ами те са станали емигранти именно, защото не са били достатъчно ксенофоби в собствената си страна и са изместени от нея.

 27. 27 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3541 Неутрално

  До коментар [#21] от "патиуанчо":

  Много правилна забележка. Искам да кажа още че управляващите добре разиграват тази карта и ситуацията с бежанците .Прочие нищо ново стар и добре изпипан похват.

  klimentm
 28. 28 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#3] от "Депутат 241":

  Думата фашизъм означава сноп пръчки(напомня на нещо от Българската история?), идеологията е базирана на актуалните проблеми в обществото, митове, легенди и исторически факти(използувани според нуждата на пропагандата). Райх означава империя, целта е била да се възстанови Римската империя, където устройството на обществото е различно в различни периоди, но по принцип града(центъра) управлява провинциите. Как се нарича обръщението на Папата към вярващите? Доста прилики с обстановката в БГ, през последните 70 години.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 29. 29 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 517 Весело

  Съвсем се побъркаха хорицата...

  А фашизъм комай е имало единствено в Италия и то за период около 20-тина години...

 30. 30 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  Неразбираемо,набързо скалъпено шествие.
  БХК участва ли?
  Костов каза,че липсва лидерство и запълваме пространството?

 31. 31 Профил на ..._..._...
  ..._..._...
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Дневник" и вие ли почвате да манипулирате като Пеевските медий. По всички други сайтове бройката е около 200. В заглавието дори и да сложите няколко десетки ще е преувеличение,а какво остава за "стотици". А иначе са се събрали на шествието: крайно леви,анархисти, НПО членове и разбира се активисти от БХК /всичките са ми доста неприятни/. Ако някой има дилема дали са проблем или не "бежанците", нека просто се поразходи из места с концентрация на такива и после да си изказва мнението. Мое право е дали да харесвам някой или не.

 32. 32 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3541 Неутрално

  До коментар [#26] от "anonymousx":

  А така ли трябва да бъде? Нима това е нормално?

  klimentm
 33. 33 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 624 Любопитно

  До коментар [#21] от "патиуанчо":
  До коментар [#27] от "klimentm":
  Хм ядрото на шествието е от поддръжници на протеста и окупацията , да не живеех в София и да не познавах хората щях да Ви повярвам !

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 34. 34 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 517 Весело

  "обществото да се събуди за опасностите от върлуващия фашизъм"
  Къде върлува тоя фашизъм ?
  И кои са организаторите ?
  Много ми е интересно да ни ги посочите.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Весело

  [quote#33:"zmii4e"]да не живеех в София и да не познавах хората[/quote]
  Направо ме уби!
  Кажи дали има и държавни служители и ще ти повярвам

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  [quote#5:"anonymousx"]още Ботев ви го е казал.[/quote] Ботев е написал също "ще да умре един от нес/ил мъжът ти, или аз". Ако искаш да го впишем в Наказателния кодекс като оправдание за престъпления от ревност, а? Я по-сериозно.

  Доброто е заразно
 39. 39 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#6] от "SSmart":


  [quote#6:"SSmart"]Фашизъм е италиански понятие, което няма аналог у нас!!! [/quote]
  Има,има, сегашното управление!

 40. 40 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  [quote#38:"dogwoman"]ще да умре един от нес[/quote] да се чете "един от нас"

  Доброто е заразно
 41. 41 Профил на one
  one
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#33] от "zmii4e":
  О, благодаря, че ми казахте, защото се питах точно това. Тръгването от пилоните при НДК, където преди се събираха червените бабички ме обърка и затова не отидохме със семейството. Ако знаех, сега и ние щяхме да сме там. А това, че ядрото на шествието е от поддръжници на протеста и окупацията само ни кара още повече да ги поддържаме.

 42. 42 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Защо против фашизма а не против комунизма след като в България жертви на фашизма не е имало и няма да има но виж жертвите на комунизма са милиони

  писнало ми е от левичари
 43. 43 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Преброяване на толерастите... не са много, значи не е чак толкова отчайващо положението.

  "Безграничната толерантност води до изчезване на толерантността. Ако разширим безграничната толерантност и до тези, които са нетолерантни, ако не сме готови да защитаваме едно толерантно общество от покушенията на нетолерантние, тогава толерантите ще бъдат унищожени. И толерантността ще изчезне с тях." - Карл Попър

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 44. 44 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#36] от "xmm":
  Наистина невероятно смешен факт , чудя се дали да Ви дам пример , леко е не правилно , но няма да ми е трудно , отговорете с да или не .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 45. 45 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 517 Весело

  Някой от организаторите или ъъъъъъ митингуващи ли протестиращи ли не ги знам точно кви са ... шевствуващи може би...чел ли е фашистката доктрина на Джовани Джентиле ?
  Да видят кво аджеба е фашизъм доле-горе... Никъде не пише, че фашизмът е "омраза"... Ама хич.

 46. 46 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#41] от "one":
  Радвам се че Ви помогнах .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 47. 47 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#44] от "zmii4e":

  Убеждаването с примери е сигурно и точно.

 48. 48 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 517 Весело

  По време на "комунистическия" режим така са омешали идеологически нещата, че сега още ни държи влага. Национализъм, националсоциализъм, фашизъм и т.н. антикомунистически идеологии им викат сумарно фашизъм, в което няма нищо вярно.
  И сега ставаме смешни със смешни "мероприятия"...
  Ама той Чърчил и той бил леко фен на фашизма...И ко прайм ся ?

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#39] от "blue rose":

  Дрън,дрън ярина!Космополитни простотии!

 51. 51 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  Да знаете, аз съм ксенофил.

 52. 52 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Което много ме разочарова напсоледък в протестите е, че реално наистина се налага някакво безумно класово разделение и то не от комунистите, а от хората срещу орешарски. Вчера по интернет и къде ли прочетох такива неща за турците, циганите и пенсионерите от митинга на БСП, че ако ставаше дума за арабите модераторите на дневник щяха да банват за години напред... изобщо незнам как е възможно, но българина силно мрази бедните си сънародници докато всякакви нелегални араби и тн. биват превъзнасяни до небето... има нещо много сбъркано в нашето общество...

 53. 53 Профил на anonymousx
  anonymousx
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#32] от "klimentm":

  Всичко зависи срещу какво и кого е насочена. Русофобите също са ксенофоби, пък най-много говорят срещу ксенофобията. За тази земя, религия и култура са водени битки, такива са водени и за запазването на расата, която, каквото и да си говорим, е по-добра от повечето други - поне естетически, а и в много други отношения. Така че, да, така трябва да бъде.

 54. 54 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Този протест е организиран от т.нар. млади хора с леви убеждения. Организаторите не крият политическите си възгледи - прочетете някое интервю с Димитър Кенаров. Употребата на отживелицата "фашизъм", при това в същия смисъл като в АБПФК по соц. време, е показателен.
  Никак не харесвам безумните изстъпления на разни скинарчета. Те са дебили и това е ясно всекиму. Но също така не харесвам и хората с леви убеждения, защото те са в еднаква степен пагубни за икономиката и обществото, в каквато е и т.нар. фашистка идеология.
  Никога не бих крачил редом до такива млади комунисти, независимо от каузата.

 55. 55 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  Абе защо хората са толкова наивни и излизат на подобни шествия?
  Какво имаме 2-3 случая на качулати момчета които са обект за работа единствено на полицията и сега всички излизат да протестират срещу фашизъма !

  Все едно да пуснете вълците в кошарите на селото и след това да налагате на селяните смиреност и толерантност към това което се случва в кошарите !

  Евреите ако някой им удари едната буза и им вземе парите от джоба не си дават другата буза и другия джоб нали ?
  Хайде учете се от тях !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 770 Неутрално

  [quote#1:"moriarti"] Не е ли време срещу тези "глухи" комуноиди да излезнем ВСИЧКИ?[/quote]

  Не.

 59. 59 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 521 Гневно

  [quote#56:"BulgAryan"], наивни толерасти, [/quote]

  много си далеч, никак не са наинвни даже.
  Знайш само кви пари правят ?
  В тази работа наивност няма ?!!!!

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 60. 60 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 706 Весело

  Глупости.
  Идете в демократичен Израел, и направете подобна изява.
  Ще Ви смачкат.
  Жестоко бъркате понятията

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 61. 61 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#33] от "zmii4e":

  Нито знам кой организира тия шествия, нито ме интересува дали съм се виждал с тях на протеста.

  Две неща са безспорни и очевидни.

  Първо, кафявата вълна, която залива държавата се случи след като Атака влезе във властта като единствен крепител на Орешарски, на всяка цена.

  Второ, без покана от текущи управляващи заради тесни интереси, идеологии, подобни на националсоциализма не са влизали в управлението никъде.

  Който не може да свърже тия две неща в едно и да назове проблемът ясно и точно -- а проблемът е, че софрата на Станишев и Местан зависи от Сидеров и толерирането на това, което той символизира -- лае под грешното дърво.

  ден година храни.
 62. 62 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 572 Весело

  типичните левичари и предатели.Ако не искате да има омраза вземете всички нелегални емигранти във вашите домове.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 63. 63 Профил на sospecha
  sospecha
  Рейтинг: 520 Неутрално

  То фашизъм и комунизъм не е ли едно и също.За справки книгите на Виктор Суворов.

 64. 64 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 778 Неутрално

  хаха глупаци , не фашизма , а комунизма ни скапа за повече от 65 години.

 65. 65 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1305 Весело

  До коментар [#63] от "sospecha":


  [quote#63:"sospecha"]То фашизъм и комунизъм не е ли едно и също.[/quote]
  Ми да.
  Все човещинка...

 66. 66 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  В България има закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен. За фашизма няма. Фашизъм в България никога не е имало. Хайде да не изкарвате българския народ по-черен, отколкото е, организирайки толерастки шествия по заръка на спонсориращите ви фондации. Ок?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 67. 67 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#17] от "AzDebil":

  защо се учудваш?Та те са готови да запалят парламента само и само да се върнат на власт.Какво значи тук някаква България за Боко,Цвъко,ивет,иво и Иван.Човече не виждаш ли ,че протестиращите срещу расизма и ксеновфобията във тоя форум развиват теорийте на богослова професор за свръхчовека от центъра на софия..Само дето не знам стана ли им ясно,че вчера там където те се събират 10о блокиращи движението и 200 журналиста вчера дойдоха 70 000 и им казаха последно предупреждение,или спират с жалките си ,недодялани ПР опити за метеж и служебно правителство или следващия път,ще излязат половин милион и собственоръчно,ще прекратят пърформанса.Тези идиоти принудиха хора които по никакъв начин не симпатизират на БСП и ДПС да застанат твърдо зад Орешарски.Вече се чудя дали нарочно правителството не създаде казуса Пеевски,за да унищоьи всякаква подкрепа в народа към ГЕРБ и РБ.И нищо чудно познавайки десните дейци и техните методи който са си родени лузъри,някой добър психолог да е подхвърлил идеята на Местан и Станишев

  България над всичко!
 68. 68 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#3:"Депутат 241"]НАЛАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
  Чл. 108. Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или НАСИЛСТВЕНО ИЗМЕНЯНЕ НА УСТАНОВЕНИЯ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА РБ ОБЩЕСТВЕН И ДЪРЖАВЕН СТРОЙ[/quote]

  Протестърите какво проповядват? Ето:

  В късната есен, когато пари няма да има, разходите ще растат и наглостта на правителството, "Народното" събрание и полицията ще е още по-голяма, всички ние ще бъдем длъжни да мятаме камъни, да потрошим сградите на Парламента, да пребием няколко полицая и депутата, да приемем, че нашите глави също ще пострадат и масово да не се подчиняваме на полицейски разпореждания.

  http://mglishev.blog.bg/politika/2013/08/02/zakliuchitelna-rekapitulaciia-rek-3-0.1135837

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 69. 69 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#61:"патиуанчо"]Първо, кафявата вълна, която залива държавата се случи след като Атака влезе във властта като единствен крепител на Орешарски, на всяка цена. [/quote]
  Мдам , тотално изопачаване и бягство от реалността , която е : прием на емигранти до откат , противниците на приема да бъдат заклеймявани като фашисти , забранени , цензурирани и преследвани . Точка !

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 70. 70 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1457 Весело

  До коментар [#49] от "vicovnic":


  [quote#49:"vicovnic"]Млъквай за твое добро.[/quote]

  Ъхъ, ей сегичка! 71. 71 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  [quote#57:"lonely_ninja"]СОРУС ДА ИМ ПЛАщА !!!! [/quote]
  Ako Сорос беше ларж щеше да ги кани в САЩ и UK и да извади 200-300 мил$ . ...ама осакатяването на народите и тяхната идентичност е съвсем друга научна концепция!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 72. 72 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  Този Бареков непрекъснато бълва разни лъжи. Дали има хора, които му вярват ? Сигурно, някакви крайно елементарни, доверчиви и нещастни хорица, които биха повярвали на всичко

 73. 73 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1457 Любопитно

  До коментар [#61] от "патиуанчо":


  [quote#61:"патиуанчо"]кафявата вълна, която залива държавата се случи след като Атака влезе във властта като единствен крепител на Орешарски, на всяка цена. [/quote]

  Още едно уточнение.
  Първо кафявата Атака влез във власта на страната на ГЕРБ и добре си управляваха. Защо ли тогава никой не говореше за фашизъм и националсоциализъм?
  Почти четири години...

  !

 74. 74 Профил на Lady V
  Lady V
  Рейтинг: 418 Гневно

  До коментар [#49] от "vicovnic":

  Преди да обидиш и обвиниш някой ,провери дали ръцете ти са чисти!! -гЛуПаКо!

  Ангелите я наричат небесна радост, дяволите я наричат адска мъка, хората я наричат Любов
 75. 75 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 473 Неутрално

  До коментар [#25] от "klimentm":

  Ама те не са нелегални, и освен това са в държави с близка до нашата религия и цялостен начин на живот, да речем. Българите като ходят в чужбина чинно си се редят за визи, плащат си ги, минават си през официалните ГКПП-та. Да не говорим, че сме в ЕС и ако сме в друга държава от съюза, не би трябвало да се водим "чижденци".

 76. 76 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1457 Разстроено

  До коментар [#67] от "Борис Тодоров":

  Не се учудвам. Бесен съм. Стоим на ръба на пропаст и тези неистово се дърпат да направят крачката напред! Обаче сме свързани всички с една връзка! Ако безумците бяха сами - да вървян на май......си. Но не са.
  И всичко това от алчност. Даже не тяхната.
  НА ОЛИГАРХИЯТА!
  !

 77. 77 Профил на anonymousx
  anonymousx
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#38] от "dogwoman":

  Ти го изкара, че е убил някого поради ревност. Тук не може да си категоричен, че е щял да убие някого, може да е бил готов да се ограничи само със самоубийство. Ако е искал да извърши убийство, не би обмислял възможността да умре той самия.

 78. 78 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Напълно подкрепям този протест. Расизмът, фашизмът и ксенофобията не носят нищо добро на никой.От това могат да се извлекат само краткосрочни дивиденти но, в средносрочен и дългосрочен план носят единственно негативи. Това са ултраси който страдат от Едипови комплески и от мързел и простотия толкова са се озлобили че, единственно рушат и демотивират и малкото работливи и разумни хора който милеят за родината си.

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 79. 79 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#73:"AzDebil"] Защо ли тогава никой не говореше за фашизъм [/quote]

  Написал съм ти, но като за дебили да повторя:

  По времето на ГЕРБ имаше няколко варианта да се осигури подкрепа за кабинет. Сидеров беше много наясно, че не може да прави чак каквото си иска и не го правеше.

  В момента Станишев не може да държи властта без Сидеров, т.е. каквото Сидеров поиска, това му се дава. Тия плакати, дето се осеяли София как се пазаруват, със спестени пари от закуски и членски внос ли?

  Да не говорим, че за гласуването за земята не е невъзможно да е имал и някаква "уговорка" с Боце.

  ден година храни.
 80. 80 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  Поздравления за организаторите и участниците на митинга срещу фашизмът! Макар, че по подходящо щеше да използват термините неонацизъм, ксенофобия и расизъм... именно срещу тези грозни явления трябва да бъде насочено общественото внимание!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 81. 81 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  [quote#77:"anonymousx"]Ти го изкара, че е убил някого поради ревност. [/quote] Море аз нищо не съм изкарала, но ти вземи прочети повечко какво е поезия, какво е хиперболизация, какво е революционна патетика и разни такива неща, и после отново можем да си говорим за Ботев. В момента си говорим на различни езици

  Доброто е заразно
 82. 82 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Как се вмъкна и барековия протест в статията?
  Или първият е бил прелюдия?

 83. 83 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#49] от "vicovnic":
  Абсолютно съм съгласен , национализма трябва да бъде забранен , националистите заточени в лагери и изселени , собствеността им конфискувана . С радост мога да кажа че елита на нацията в частност преподаватели от СУ вече започнаха този благороден процес и призовават за цензура и лечение от болестта наречена неправилно национализъм а всъщност 100% фашизъм ! С нетърпение очаквам забраната на националистичаски и/или патриотични партии и преследване от полицейският апарат на симпатизантите им !

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 84. 84 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 389 Любопитно

  [quote#73:"AzDebil"] Защо ли тогава никой не говореше за фашизъм и националсоциализъм?
  Почти четири години... [/quote]

  Говореше се!!! Но, тогава това говорене не беше актуално!!! Преди това ДПС два мандата беше в управлението и някой хора си мислеха че, турците ще завладеят България. И какво стана??? Не само че, не завладяха България, ами и оставиха ГЕРБ да прави каквото си иска. И резултата е на лице!! Опоскан фискален резерв от 8 милиарда, отрицателен БВП, срината икономика, демотивиран и изнемогващ народ, вампирясали боляри и канибалска администрация.!!!
  Да изброявам ли още???

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 85. 85 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#76] от "AzDebil":

  не се ядосвай от цялата работа излезе и нещо положително ясно е ,че Българи и Турци няма да си скочиме на война,сега малко ще се култивират и циганите ,ще се разкарат НПО-тата в циганските включвания и со кротце со благо и со малко кютек индобългарите ще си седнат на задника.Това обаче явно много ядосва някой и затова сега е рева за емигрантите и главната цел да се вкарат тука няколко десетки хиляди който да провокират етнически конфликт

  България над всичко!
 86. 86 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1457 Любопитно

  До коментар [#79] от "патиуанчо":

  Аха, разбрах, значи ако е "с нас" може, но ако не е "с нас" не може. Величаво!Макиавели ряпа да яде!
  До тук добре. Като за детска градина.

  ДА ВИ ИДВА НА УМ, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ДЪРЖАВА и ЗА 8 000 000 ЧОВЕКА?!
  С ТАКИВА ПОХВАТИ враг не ни трябва. ВРАГЪТ ВЕЧЕ Е ВЪТРЕ!
  Безумци!
  !

 87. 87 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1457 Любопитно

  До коментар [#84] от "bedniaka":


  [quote#84:"bedniaka"]Говореше се!![/quote]

  Да бе. Всичките тези се умилкваха около Първия и му пригласяха. Говорело се било. Печелеше се!
  А сега не вървят приходите....
  Измекяри!
  !

 88. 88 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#86] от "AzDebil":

  Не, не си разбрал. Толерирането на Атака от ГЕРБ е същата глупост, каквато е толерирането на Атака от БСП/ДПС.

  Степента на толериране на Атака от страна на БСП/ДПС обаче е много по-висока, защото те нямат друг начин да се държат на власт.

  Затова положението в момента е много по-опасно, отколкото тогава и Сидеров може да си позволи много повече. Което дава увереност и на други откачалки като него.

  За това развитие отговорността е най-вече на БСП/ДПС и на техния електорат, т.е. и твоя.

  ден година храни.
 89. 89 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 389 Неутрално

  [quote#87:"AzDebil"]Да бе.[/quote]

  Да така беше!
  !

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 90. 90 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#22] от "anonymousx":

  Случайно да знаеш каде е бил поетът, когато е написал тия стихове?! Да ти помогна, мигрант учител в Русия и после хъш ( ако знаеш що е) в Румъния. И него ли трябваше да го мразят и гонят местните?! Убавецо.

  chavo64
 91. 91 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1457 Любопитно

  До коментар [#88] от "патиуанчо":

  Остави "академичните" ситуативни оценки. Какво има за неразбиране? Главата в пясъка не е спасение.
  За никакви толерирания не става въпрос. За ПРАГМАТИЧНИ ПРЕСМЯТАНИЯ става въпрос!
  И тогава и сега.
  Ти даваш ли си сметка за какви суми става въпрос, когато Олигарсите пресмятат възможните загуби?
  Така че ставащото е ИНВЕСТИЦИЯ за МИНИМИЗИРАНЕ НА ЗАГУБИТЕ!
  Още повече, че загубите са за вътрешна "употреба". Към външните им контрагенти СА ДЛЪЖНИ ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ПЕЧАЛБИ.
  Съюзници, какво да се прави....
  !

 92. 92 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#91:"AzDebil"]За никакви толерирания не става въпрос. За ПРАГМАТИЧНИ ПРЕСМЯТАНИЯ става въпрос! [/quote]

  Еми окей, ПРАГМАТИЧНОТО ПРЕСМЯТАНЕ на БСП/ДПС е, че Волен може да прави квото си иска, докато ги крепи. Волен смята същото, още повече, че той повече парламент няма да види.

  ПРАГМАТИЧНОТО ПРЕСМЯТАНЕ на Волен по времето на ГЕРБ беше друго и не правеше чак каквото си иска.

  И така.

  ден година храни.
 93. 93 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 798 Неутрално

  [quote#13:"drakar65"]и обикновени идиоти по улиците... [/quote]

  Като си започнал , не си променяй стилистиката - " и обикновен
  идиотиЗЪМ по улиците. " Извинявам се за намесата , но ми звучи по- образно като щрих на реалността .

 94. 94 Профил на bizon
  bizon
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Пълни глупости са това за фашизма. Една партия от стотина души била фашистка и се крещи до небето. Истинският фашизъм е, когато едно правителство с 20 процента доверие и парламент с 11 процента доверие съществуват против здравия разум, използват типично фашистки методи като промиване на мозъци, насаждане на омраза и демагогия, отказват нормалната процедура избори и се крепят на десет гласа на откровена фашистка партия. Фашизмът е в парламента и правителството, а не в новосформираната партия,алоу..

 95. 95 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Подкрепям идеята на протеста! Но...Бареков е лъжицата катран в кацата мед! И, как се връзва мотото на протеста с плаката, в подкрепа на с.Телиш и с картончето "имигрант" на Стефани?

  goblenka
 96. 96 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 798 Неутрално

  [quote#92:"патиуанчо"]че Волен може да прави квото си иска, докато ги крепи.[/quote]
  Интересно , да не кажа неточно , макар че има и друга дума . Излиза , че докато крепи някого си , Сидеров може да прави каквото си иска . Логично е тогава , когато не подкрепя този някой , да не може да прави каквото си иска . И кой ще му попречи ? И по- важно - как ? Дреме му на Сидеров кай какво иска . Важното е той какво иска . А той иска четиригодишен депутатски мандат. И както и да го мислят , не могат да го изхвърлят от този парламент. Ако ДПС и БСП не поискат , разбира се . Но това ще бъде в разрез със собствените им интереси . Герб не ги броя за нищо - дали са там или не , какво желаят и какво не , е без всякакво значение . Когато БСП и ДПС решат да има избори , тогава ще има . Освен ако Герб не организира МЕТЕЖ . Думата я има в речниците . Така че Сидеров не крепи никой , освен себе си . И иска или не иска ,ще трябва да ходи на бачкане . Тъй като се е клел в Конституцията . И я уважава . За разлика от някои други . И вместо минуси , нащракайте някакво мнение .

 97. 97 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Нали трябваше да сме толерантни към всички и към всичко? - е ми проявете малко толерантност към фашизма тогава.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 98. 98 Профил на mrtosh
  mrtosh
  Рейтинг: 521 Неутрално

  51.2%, смятат, че президентът Росен Плевнелиев не изпълнява отредената му от Конституцията роля на обединител на нацията

 99. 99 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#42] от "koiot":

  Съвсем правилна забележка .При нас злото и грозното не е фашизмът , а престъпния комунизъм наложен от вън чрез руския ботуш.И това зло от преди и сега не беше изкоренено и наказано.Проклятието на България е комунизма окопирал държавата ни вече 70 год.Комунистическите изчадия и ДС закопаха България.

 100. 100 Профил на Conservator
  Conservator
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Мултикултурализма скоро ще ни затрие.

  Trump '16
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK