Станишев: Дойде ми отвътре извинението за "възродителния процес"

Кадърът е от митинга на БСП и ДПС в подкрепа на кабинета "Орешарски".

© Велко Ангелов, Капитал

Кадърът е от митинга на БСП и ДПС в подкрепа на кабинета "Орешарски".Неведнъж политически БСП е давала оценка на възродителния процес - още от 1989-1990 г., има го и в декларации и позиции на Националния съвет, но така го почувствах аз, когато се изправих очи в очи с много хиляди български граждани от турски произход, дошли да подкрепят правителството. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция след заседание на партийното ръководство.


След като и посланието на този митинг беше "Не на омразата, да на свободата", бях длъжен да кажа тези думи като извинение от името на моята партия, защото "възродителният процес" и тази политика на насилствена смяна на имена е неприемлива, ненормална за една социалистическа партия и ние дължим това извинение, заяви днес Станишев. И го направих искрено и спонтанно, не съм си писал речта, то ми дойде отвътре и мисля, че хората го почувстваха и затова го оценяват като нещо, което има своя смисъл, добави той.


Попитан дали не е говорил с ДПС да се извини за атентата в Буново през 1985 г., Станишев отговори: "ДПС е създадена през 1990 г., тя не стои зад атентата на гара Буново през 80-те години, докато моята партия е правоприемник на БКП и дължи това извинение".
"Най-мащабният митинг от 90-те години насам"


Станишев определи митинга, организиран от БСП и ДПС, като най-големия по мащаб от 90-те години насам, организиран в рамките на два дни и в подкрепа на правителството. Това показва, че има желание на всички тези хора техният глас да бъде чут, правителството да знае, че има обществена подкрепа зад себе си, независимо и от опитите за истеризация и от постоянните провокации към българската демокрация, добави той.


Лидерът на БСП не отговори колко точно и струвала на левицата организацията за митинга. Нашите структури поеха разходите за транспорта на членовете и симпатизантите, които пожелаха да дойдат. Централата на БСП пое озвучаването и други разходите за трибуната, ще направя справка колко са те, каза той.


"Виждам стремежа темата да се подменя и вместо да се говори колко хора дойдоха в подкрепа на правителството и какво искаха да кажат, да се правят изчисления колко от тях са избиратели на БСП или на ДПС и други технически въпроси, възрази Станишев. Според него важното е, че това е най-големият митинг и този факт не може да бъде оспорен от никакви медийни интерпретации.


Всички прокоби как митингът щял да доведе до сблъсъци, бой с агитки на футболните фенове, не се реализираха, защото ние сме демократи, ние сме цивилизовани и не успяха опитите да бъдем провокирани от  50-ина души, които стояха на стъпалата на Ректората, сипеха обидни думи и се опитваха да предизвикат сблъсък. Следващия път можем да организираме и по-голям митинг и ако е необходимо, ще го организираме, защото не може който и да е да си присвоява правото да говори от името на цялото общество, закани се отново Станишев.


Според него за да започне диалог, трябва да има чуваемост. Правителството и БСП имаме чуваемост към протестиращите, вярвам, че много от тях имат своите искрени морални подбуди, но също така много добре знам, че често на техен гръб, за тяхна сметка се прокарват политически и икономически интереси със съвсем други подбуди, заяви Станишев.


Всеки има право да протестира, но въпросът опира до морала


Лидерът на БСП обяви, че тиражираният списък на "комисари на подмяната", в който са включени хора, които не одобряват или противодействат на антиправителствените протести и акции и "такъв тип насаждане на нетърпимост към различното мнение в обществото" е пряк път към фашизъм. БСП ще се протиповопоставя категорично срещу всякакви опити за подкопаване и сриване на конституционния ред, на законността, срещу насаждането на нетърпимост и омраза към различното мнение, заяви той.


Попитан фашизъм ли са опорните точки, които целят да внушат, че ранен от полицията човек не е добре с главата, Станишев каза, че не знае кой е автор на опорните точки, но такива се правели във всяка партия. Аз винаги говоря без опорни точки, това, което мисля, така или иначе опорните точки са ориентация за народните представители, които преценяват кой какво да изведе на преден план. Попитан повторно дали са фашизъм опорните точки, Станишев сви рамене и добави: "аз такива внушения по моя персона съм чувал много пъти от най-различни медийни и други кръгове".


На въпрос как се е противопоставил на премиера Пламен Орешарски, когато се закани да уволнява всеки държавен служител, който присъства на антиправителствени протести, лидерът на БСП заяви, че всеки има право да протестира, в това число, и държавни служители, в извънработно време. Въпросът тук опира до морал на тези, които едновременно получават заплати от правителството, и в същото време протестират срещу него, каза още той.

Коментари (228)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Дошло му отвътре?? Да не му се е повръщало от гледката?

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 2. 2 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1107 Весело

  И на мен ми дойде нещо отвътре да му кажа, но ще ме баннат.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 3. 3 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 426 Весело

  Ами Местан му дишаше във врата... сигурно тогава му е дошъл катарзиса... отвътре някакси...

 4. 4 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  ..... когато се изправих очи в очи с много хиляди български граждани от турски произход, дошли да подкрепят правителството.....
  ------

  Как ги разпозна че са от турски произход?!

 5. 5 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Станишеееев, не извинение, а спонтанно "благодаря" беше това към Доган, за хилядите "поздрави", които ти изпрати , за да не ти изглежда смешен митингът.
  Лицемер...

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 6. 6 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 531 Весело

  Станишев: Дойде ми отврътре извинението за "възродителния процес"(

  Явно миризмата и гледката са били нетърпими...

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 7. 7 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Разочаров съм, очаквах да прочета и тук как Станишев се мазни на Барека и отново напада РБ...
  "„Получава се абсурдна ситуация – лидерите на Реформаторския блок са много окрилени от протестите, без да съзнават, че се превръщат в патерица за завръщането на ГЕРБ на власт. На тяхно място бих работил на терен, при хората в страната. Г-н Бареков постоянно работи на територията на страната”, добави той."

 8. 8 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 531 Гневно

  "Въпросът тук опира до морал на тези, които едновременно получават заплати от правителството, и в същото време протестират срещу него, каза още той."

  Заплати получават от държавата, не от правителството!

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 9. 9 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 531 Весело

  Станишев определи митинга, организиран от БСП и ДПС, като най-големия по мащаб от 90-те години насам, организиран в рамките на два дни и в подкрепа на правителството.

  Станишев и Иванов трябва да работят за "Комиците" честно! То бива талант, ама това е прекалено!

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 10. 10 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 531 Весело

  "Следващия път можем да организираме и по-голям митинг и ако е необходимо, ще го организираме, защото не може който и да е да си присвоява правото да говори от името на цялото общество, закани се отново Станишев."

  Ми така е Серьожа! Не може малцинство от 70% да диктува морала и демокрацията в страната!

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 11. 11 Профил на tmax500
  tmax500
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Повръща ми се от тоя очилат хамстер

 12. 12 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 576 Весело

  На човека какви неща му идват отвътре,да не вземе да ни изненада и с някое други извинение отвътре?

 13. 13 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  тоя се орезили хептен. то бива, ама бивол курбан не бива. Няма параграф, по който да се правят чак такива резили

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 14. 14 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1316 Весело

  Това очилатото момченце ме разсмя...дошло му отвътре,хей така...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 15. 15 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Перфидност във висша степен.

 16. 16 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Единственото добро сторено от комунистическата партия на държавата ни е именно ,,възродителния процес,,. Не че успяха да направят от турците българи, но той предизвика изселване при което над 300 000 мохамедани напуснаха България. 300 000 от най-будните и националистически настроени български турци, едно сполучливо изпускане на пара. Храня най-добри чувства към нашите турци, но е добре за всички ни те да не са твърде много.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4837 Весело

  спонтанно, спонтанно, колко да е спонтанно !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Гневно

  Много късно сте се сетили ,Станишев!
  То мина 1/4 век оттогава!
  По-скоро се извини от името на баща си,който е от "възродителите"!
  Толкова лицемерие не съм виждала и чувала!

  Tony
 19. 19 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1461 Любопитно

  А не ти ли дойде отвътре да се извиниш за всички - меко казано безобразия-на древната партия БСП приемница на БКП.Имам предвид например атентата в св Неделя на Велики четвъртък 1925 г престъпленията на ком.терор веднага след 9 09 44 избитите от Народния съд ограбването на частната собственост лагерите смачкването на интелигенцията и т.н........

 20. 20 Профил на poijn
  poijn
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Дневник, направете една анкета измежду хора присъствали на митинга в подкрепа на правителството. Нека чуем мненията на обикновените хора.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 21. 21 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Тъкмо си мислиш, че Сергея е стигнал дъното - гледаш - той копае, нашия...

 22. 22 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  а за десетките хиляди убити по лагери и затвори???

 23. 23 Профил на roshko9
  roshko9
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Как му идва отвътре толкова години след случилото се??? Малко ми прилича на случайте в който затворницикойто след 20 годишни присъди почват да се разкайват....? Но нека бъдем оптимисти ..по добре късно отколкото никога !

 24. 24 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Протестите са далеч по-мащабни от митинга, който беше провал. И кой плати цялата тая простотия е важен въпрос. Защото харчат държавни пари за това и хич не им пука.

  Дошло му отвътре. Елементарен човечец. Стани сервитьор и говори каквото ти дойде отвътре!!! Такава организация и той говори каквото му дойде отвътре. Смешно щеше да е, ако не беше жалка картинка...

 25. 25 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#20] от "poijn":

  Какво те интересува?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 26. 26 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  БСП има нужда от нови лица - вижда се.
  Митингът беше поредното доказателство...

 27. 27 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Може би, отвътре от отверстието, което слънце не огрява......

 28. 28 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Ми хайде да му дойде отвътре да се извини на целия БЪЛГАРСКИ народ за 45 годишния терор по време на престъпния режим (обявен е за такъв със закон). И значи все пак признава БСП за правоприемник на БКП, щом се извинява.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 29. 29 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#9:"HEISENBERG"]Станишев и Иванов трябва да работят за "Комиците" честно! [/quote]

  Наистина Станишев демонстрира забележително чуство за хумор с извинението, само една забележка, направи го прекалено лицемерно! Иначе демомнстрира завидно единодушие с Местан.

  Като го прегръщал Станишев си мислил:
  Ако тези не ми трябваха щах да ги пратя на Голяма екскурзия веднага!

  А Местан въздъхнал на ум:
  Ако на този не му трябвахме щеше да ни прати на Голямата екскурзия веднага!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 30. 30 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 524 Неутрално

  БСП нали твърди, че е модерна европейска партия. Как така все им идва отвътре да се идентифицират с престъпния тоталитарен режим преди 89-та?
  Защото от извинението на Станишев следва, че партията му се определя като пълен приемник на БКП.
  И още нещо: кой е оторизирал Лютви Местан - бивш агент на тоталитарната Държавна Сигурност - да приема извинения от името на българските турци?

 31. 31 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Не знам дали митингът е бил най-големият от 90-те насам, но знам какво написа една от ранобудните студентки като гледаше шествието:

  Ужас, прииждат като орки. Бог да ни пази!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 32. 32 Профил на Dwight Schrute
  Dwight Schrute
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "моята партия е правоприемник на БКП ..."

  Абе дали точно тази партия не затри българската интелигенция, ликвидара селячеството, наложи култа към личноста и ефективно разгради всички социални взаимоотношения само и само за да създаде насилствено ред привнесен и миришещ на съветска партенка. Тази партия ли държа в нищета (духовна и материална) целокупния български народ, затворен зад телени мрежи, докато нейната партийна върхушка се ширеше в палати от по 200+ кв.м в центъра на София? Тази ли партия скри от хората истината за Чернобил, докато се тъпчеше със специално доставена от чужбина храна?

  Тази партия се извини на турците, ами на българите КОГА?

 33. 33 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 523 Неутрално

  по-добре ГЕРБ отколкото Станишев

  BG e мини империя на злото.
 34. 34 Профил на Ники
  Ники
  Рейтинг: 479 Неутрално
 35. 35 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 269 Неутрално

  СТАНИШЕВ ИЗВИНЯВА БАЩА СИ ПРЕД ТУРЦИТЕ в БЪЛГАРИЯ
  Димитър Станишев беше секретар на ЦК на БКП по времето на Тодор Живков.
  Сергей Дмитриевич Станишев е Председател на БСП и на ПЕС след времето на Тодор Живков и на комунистическия режим.
  Сергей Дмитриевич не е сменял имената на никакви турци нито в България, нито в Съветския съюз.
  Защо тогава се извинява на турците в България?
  Затова, защото както Сергей Дмитриевич е син на Димитър Станишев, така и БСП е дъщеря на БКП.
  Иначе, от фактическа гледна точка, по-скоро Ахмед Доган е кръстник на Сергей Дмитриевич, отколкото Сергей Станишев на Меди Доганов.
  Двама от най-близките ми студентски приятели, останали такива до ден днешен, са турци. Когато бяхме студенти, единият се казваше Шукри Тахиров, а другият - Касим Мехмедов Юнузов. Като си смениха имената, професор Шукри Тахиров стана професор Орлин Загоров, а докторът по философия Касим Мехмедов стана доктор Красимир не помня вече кой си...
  Днес професор Орлин Загоров повече няма никакво намерение да си връща името Шукри Тахиров, Красимир пък отново си е Касим Юнузов..., въпрос на личен избор и на лична воля.
  Това, което популярно се нарича "ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС", за българските турци реално беше СМЯНА на ИМЕНАТА.
  Що се отнася до етническите българи, по исторически причини приели исляма /помаците/, при тях смяната на имената
  /извършена при това по-рано/ действително беше съчетавана със стремеж за възраждане на тяхното БЪЛГАРСКО ЕТНИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ.
  Следователно, както от фактическа, така и от концептуална гледна точка СМЯНАТА на ИМЕНАТА, която се извърши при ЕТНИЧЕСКИТЕ ТУРЦИ, в никакъв случай не може и не трябва да се обозначава с термина "ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС".
  ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС беше опитът и стремежът да се ВЪЗРОДИ БЪЛГАРСКО ЕТНИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ у ПОМАЦИТЕ, но НЕ и СМЯНАТА на ИМЕНАТА при ЕТНИЧЕСКИТЕ ТУРЦИ.
  ЕТНИЧЕСКОТО САМОСЪЗНАНИЕ на ТУРЦИТЕ никой по никакъв начин не е поставял нито под съмнение, нито пък е правил опити то да бъде променяно в българско етническо самосъзнание.

 36. 36 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 523 Неутрално

  а за милионите потъпкани съдби

  BG e мини империя на злото.
 37. 37 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1005 Весело

  Значи викаш станиМишка, от тук нататък заедно с ДПС-то до гроб!

  От туй по убаво нема!
  И гроба е близо!

 38. 38 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#0:"статия"]моята партия е правоприемник на БКП[/quote]

  А БКП е престъпна по закон...

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

  Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.

  Чл. 3 (2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  Това комунистът лъже така, както диша. Митингът беше пълен и тотален провал - и кьоравите видяха, че го организираха ДПС, които все още са способни да доведат няколко хиляди души до София. Какви са "душите" - там по-добре да не се разпростираме. Не знам дали гнусливият червен аристократ Станишев си е дезинфекцирал ръцете, след като се е ръкувал с такива "симпатизанти", но е пределно ясно едно: БСП няма никаква обществена подкрепа от хора с айкю, измерващо се в три цифри (изключвам червените милиардери и платените тролове, като за последните не е съвсем сигурно - проститутката подбира клиента според кесията).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2010 Любопитно

  А как не ти дойде отвътре да си дадете оставката, а?...или чакаш отвън да ти кажат...

 41. 41 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 636 Разстроено

  До коментар [#38] от "Питанка":

  Откъде да знае туй Сергей Дмитриевич? Той български закони не чете! За КПСС си мисли като казва БКП...

  You were always on my mind
 42. 42 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#38:"Питанка"]ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

  Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. [/quote]
  "Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
  1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
  2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
  3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";
  4. моралния и икономическия упадък на държавата;
  5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
  6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;
  7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;
  8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
  9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;
  10. безогледното унищожаване на природата.
  (2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:
  1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;
  2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;
  3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;
  4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:
  а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;
  б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;
  в) лишаване от право на собственост;
  г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;
  д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;
  е) лишаване от гражданство;
  5. безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;
  6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет."


  Почти нищо не се е променило...
  Без лустрация няма как да стане.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 43. 43 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Мушморок,
  от вътре ли ти дойде?

  само ако знаеш колко гнусно и предателско същество си...

  ако искаш да се извиниш публично, както и ДСБ са внасяли декларация в парламента, събери представители на религиите, държавни глави и други хора, които имат нужда от такова извинение и го направи публично в Парламента.

  и разбира се, извинете се и за лагерите, и за 45-те години, и за мутрите и прехода и най-вече за Народния съд. за всички убийства и грабежи се извинете!

  пък после си подайте оставката и се разкарайте!

  ОСТАВКА !

  РЕФОРМИ !
 44. 44 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 985 Любопитно

  А кога ще бъдат наказани виновниците за Възродителния процес?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 45. 45 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  1. едно такова извинение ако е искрено не се поднася когато отчаяно се опитваш да останеш на власт.
  2. не сме чули никой от тези към които беше отправено извиненението - етническите турци, не ДПС, дали го приемат.
  3. защо коалиционния партньор ДПС, който поне на думи е основан с цел защита на правата на турците в България е в коалиция с партията която е извършила най-много за да наруши тези права?
  4. какво мислят за това, че ръкодоводителите на ДСП като Доган и Местан и много други са сътрудничили на тайната полиция на режима който извърши т. нар. Възродителен Процес?
  5. ако БКП е виновна за т.нар. Възродителен Процес, то БСП ще поднесе ли извинение за позицията си вече след 1989 година СРЕЩУ връщането на имената им и свободата да говорят на турски език? помнят ли, че тези права им бяха подкрепени от СДС, а БСП беше "против"?

  Истината ни прави свободни.
 46. 46 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Е тва и е лошо на представителната демокрация, че на някакви лумпени облечени във власт, от време на време им идват разни безумни идеи, я от вътре, я наредени от високо, и от това страда мат'ряла....При пряката демокрация е обратно...няма мат'рял, а има граждани и общество, което диктува политиката и решава бъдещето си ч/з референдуми. Политиците само изпълняват.....Както се казва, глас народен, глас божи....А нас ни превърнаха в мат'рял, който чинно изпълнява прищявките на полит. ''елит'' и неговите собственици, т.е. задкулисните играчи.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 47. 47 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#44:"majorman"]А кога ще бъдат наказани виновниците за Възродителния процес? [/quote]


  Когато бъдат наказани терористите от гара Буново, които взривиха вагона с майките с деца.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 48. 48 Профил на roshko9
  roshko9
  Рейтинг: 217 Весело

  Почвам да се съмнявам,че някой им казва какво да правят! Те почват да ръсят и правят от глупост по-голяма глупост и не виждам кой би подкрепял тези хора изобщо, камо ли да влага пари в сделки с тях!

 49. 49 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  Ха, ха Съргея май е спал на отворен джам.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 50. 50 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  Попитан дали не е говорил с ДПС да се извини за атентата в Буново през 1985 г., Станишев отговори: "ДПС е създадена през 1990 г., тя не стои зад атентата на гара Буново през 80-те години, докато моята партия е правоприемник на БКП и дължи това извинение"
  _____
  Добре де ама местния башибозук от турци и черкези дължи извинение за кланетои геноцида в Македония, Тракия и Родопите!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 51. 51 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#47:"ARRI"]Когато бъдат наказани терористите от гара Буново, които взривиха вагона с майките с деца..... [/quote]
  "На 25 април 1988 са осъдени на смърт лицата, пряко участвали в атентата (в скобите е рожденното име): Елин Маджаров (Емин Мехмедали), Алцек Чакъров (Абдула Чакър) и Сава Георгиев (Саафет Реджеб), няколко месеца по-късно същата година присъдата е потвърдена от Държавния съвет на НРБ и осъдените са екзекутирани и кремирани. Емин Мехмедали (Елин Маджаров) и Абдула Чакър (Алцек Чакъров), са били агенти на окръжното управление на Държавна сигурност в Бургас през 70-те и 80-те години. Осъдени за помагачество са: на 6 години затвор - Севдалин Алипиев Маджаров (Сабри Мехмедали), брат на първия терорист (лежи 2 г. амнистиран от Желю Желев и освободен в 1990г.), на 2 години затвор Никола Николов, на по 1 година затвор Севда Латинова и Милко Вълканов. Терористите стават обект на сделка с Турция и са разменени. По-късно Сабри Мехмедали израства до пост областен координатор на ДПС за Бургас."

  You were always on my mind
 52. 52 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "........Въпросът тук опира до морал на тези, които едновременно получават заплати от правителството, и в същото време протестират срещу него, каза още той."
  Този бивш Министър председател и тогава явно не е разбрал, че не той, а ние сме го хранили. С труда си и с данъците (преки и непреки). Включително пак ние му платихме сега и рейсовете и влаковете довели де що има от села и паланки. Тези партийни пари също са от нас и е крайно време да им ги спрем. А на Орешарски предстои.

 53. 53 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  [quote#45:"Forrest Gump"]защо коалиционния партньор ДПС, който поне на думи е основан с цел защита на правата на турците в България е в коалиция с партията която е извършила най-много за да наруши тези права? [/quote]

  Този въпрос трябва всеки гласуващ за ДПС турчин да си зададе, да ама те гласуват като стадо, където им посочи ДПС/овчаря!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 54. 54 Профил на znaikopoznaikov
  znaikopoznaikov
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Откъде излезе това идващо отвътре извинение всички знаем. Още обаче не е съвсем ясно откъде му е влязло на Станишко и кой му го набута, макар че и тук имам едно доста сериозно подозрение.

  Не че няма за какво да се извиняват де, мамка им фашо-болшевишка.

 55. 55 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#19:"doroteus"]

  А не ти ли дойде отвътре да се извиниш за всички - меко казано безобразия-на древната партия БСП приемница на БКП.Имам предвид например атентата в св Неделя на Велики четвъртък 1925 г престъпленията на ком.терор веднага след 9 09 44 избитите от Народния съд ограбването на частната собственост лагерите смачкването на интелигенцията и т.н........ [/quote]

  За тези престъпления срещу човечеството БСП трябва да бъде разтурена, щом според Сергея тя е приемник на БКП!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 56. 56 Профил на pzet
  pzet
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Доган трябва да е бил многа убедителен Интересно кога другаря Станищев ще се извини на българския народ - чакаме го вече 24 години

 57. 57 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Серьожа, митинга ви изобщо не беше най- спонтанен), най- мащабен, че даже и най- добре организиран....

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 58. 58 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Аз па да питам...кое му е възродителното на Възродителният процес...това, че вкарахте турците да управляват България без съпротива ли...бааа, си и възраждането и чудото...ако Паисий беше жив, щеше си избоде очите преди да напише История Славянобългарска...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 59. 59 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#51:"gledashta"]брат на първия терорист (лежи 2 г. амнистиран от Желю Желев и освободен в 1990г.), на 2 години затвор Никола Николов, на по 1 година затвор Севда Латинова и Милко Вълканов. Терористите стават обект на сделка с Турция и са разменени. По-късно Сабри Мехмедали израства до пост областен координатор на ДПС за Бургас." [/quote]


  Мерсаж...тва ми е достатъчно....Значи убийците и ятаците им са амнистирани и вкарани у политиката....Факт...тъжно, но факт....Сигурен съм, че роднините на убитите, изоообщо не се чувстват удоволетворени от тази развръзка по казуса.......
  Ся разбрах, защо зельо го имат за нац. предетал....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Хахаха, отвътре му дошло. ГНУС!!!!!!!!

 62. 62 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1107 Разстроено

  До коментар [#58] от "Γαλλα":

  [quote#58:"Γαλλα"]кое му е възродителното на Възродителният процес...това, че вкарахте турците да управляват България без съпротива ли...[/quote]

  ++++++++++
  Много правилно! Това нещо не трябва да носи едно и също име с Българското Възраждане...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 63. 63 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#19] от "doroteus":

  Не му е дошло. Следващото извинение ще е за ген. Христо Луков, защото трябва Атака и фашизоидите и те да се поласкаят, а пък българския народ, начело с унищожение елит на нацията от 1925г до 2013г просто ще трябва да търпи. Явно такава е неговата съдба.

 64. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  Дошло му е навътре, а не отвътре. Така става винаги, когато Доган те подкрепя .. отзад. Някой да не вземе да види сексуален подтекст сега...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 65. 65 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 480 Любопитно

  А отзад и отпред какво ти дойде, Сергей?

 66. 66 Профил на haralampi
  haralampi
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Станишев: "Въпросът тук опира до морал на тези, които едновременно получават заплати от правителството, и в същото време протестират срещу него"

  Заплатите на чиновниците се плащат от данъкоплатците, а не от правителството, тъй че имат право и е морално да протестират и още как! Този нов гаф показва и начина на мислене на Станишев от типа "държавата ни е бащиния"! ОСТАВКА!

  "Покупките от Лафка вредят на вас и другите около вас, тъй като ви отнемат свободата да бъдете информирани от независими медии."
 67. 67 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#59:"ARRI"]Значи убийците и ятаците им са амнистирани и вкарани у политиката....Факт...тъжно, но факт....[/quote]
  По-важен е друг факт - двама от осъдените на смърт са били агенти на ДС през 70-те и 80-те години. На мен повече ми прилича на вдъхновен от ДС терористичен акт. Останалите живи агенти основаха ДПС.

  You were always on my mind
 68. 68 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Какво общо има Атака с ген Луков?Те никога не са говорили за него.
  Към Луков имат аспирации други "националисти".

  Идеалът на Атака е са Путин, Брежнев, Берия , Дзержински , Йосиф Висарионович...

 69. 69 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#56:"pzet"]Интересно кога другаря Станищев ще се извини на българския народ - чакаме го вече 24 години


  Ако народът гласува 99,5% за майката Партия.Тогава народът ще се извини.

 70. 70 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Това "дойде ми отвътре" звучи като "препих и ми се доповръща".

  Как така изведнъж бе другарю? След десетилетия мълчание, оказ за дебат и покаяние, изведнъж ви "дойде отврътре". Съвесм като катарзисите на всичките бандюги, дето вкарахте във властта - една сутрин се събудили и вече не били полуграмотни престъпници, а добродетелни специалисти.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 71. 71 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Не е отвътре, бе, отзад е - от догановия!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 72. 72 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#68:"Петър Иванов"]Идеалът на Атака е са Путин, Брежнев, Берия , Дзержински , Йосиф Висарионович...[/quote]

  Е, що не беше само...Макаренко...даже и тех немаше ги има...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 73. 73 Профил на ognqnivanov
  ognqnivanov
  Рейтинг: 374 Любопитно

  какво му е на възр.процес нали са турци -е какво стана отидоха на границата и оле ле мале и турция как ги нарече-цигани.не разбирам защо е това извинение.да би мирно седяло......

 74. 74 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2889 Неутрално

  [quote#50:"comandante"]докато моята партия е правоприемник на БКП и дължи това извинение" [/quote]
  Тогава Сергея да се извини и за атентата в църквата Света Неделя и за избитите в нея стотици невинни хора, за анти-Народния съд и осъдените и избити от него лекари, учители, професори, адвокати, да се извини за 30000 убити след 9-ти септември 1944 г., да се извини за разграбените милиони в куфарчета и торбички, за прогонените 2 милиона българи и за всички антибългарски престъпления на БКП в стогодишната й истороя.
  Ама у комунист съвест, морал и доблест колкото у пиле мляко.

  Пазете се от доносника vesolr
 75. 75 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#39:"Norman Granz"]Митингът беше пълен и тотален провал - и кьоравите видяха, че го организираха ДПС, които все още са способни да доведат няколко хиляди души до София. [/quote]


  Защо не излезе за малко от паралелната вселена и не отиде на митинга да видиш как е в реалния свят? Можеше да ти е от полза!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 76. 76 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#73:"ognqnivanov"]не разбирам защо е това извинение.[/quote]
  Винаги при опасност да загуби влияние (власт) ДПС изважда т.н. "етническа карта", а другарите й в БСП - националистическата.
  "Националистите" вече ги виждаме навсякъде, сега наред е ДПС. И за да се насочи страхът на електората по селата на точното място, им се казва, че БСП е чиста като утринна роса и трябва да я тачат и целуват, тъй както Местан гнусливо целува Сергей.

  You were always on my mind
 77. 77 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  Катарзис диария?

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 78. 78 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Гневно

  Сега , ако ти дойде от вътре , да подадеш ОСТАВКА и да се махнеш в Укарайна , цена няма да имаш!!!

  О С Т А В К А !!!!!!!!!

 79. 79 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#21] от "redguy":

  Както бях писал преди време-то се оказало,че под дъното имало мазе!

 80. 80 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#74] от "GreenEyes":

  И какво общо БКП с атентатът в Св. Крал и Народния съд?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 81. 81 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  Отвътре или отзад - все тая.

  I Want To Believe
 82. 82 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 636 Любопитно

  [quote#74:"GreenEyes"]Тогава Сергея да се извини и за атентата в църквата Света Неделя [/quote]
  Извинете, но е странно, че го искате. Точно от Станишев!

  You were always on my mind
 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#75] от "др. Иванов":

  Излезнах. Турският и циганският ми език се оказаха твърде слаби, и не можех да комуникирам с хората на митинга. Словоизлиянията на бат Серго бяха патетични, но крайно евтини откъм послания, а цитираното беше твърде сълзливо, дори за евтина порно-драма. Като резултат, дори голяма част от тъмните ви братя се разбягаха от митинга, вероятно с цел да наторят парка, или пък да похарчат наоколо припечелените пари.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#82:"gledashta"]Извинете, но е странно, че го искате. Точно от Станишев! [/quote]

  Кое е странното? Радикализацията на БКП през 20-те е по заповед от Москва. Кой, ако не съветския поданик и висше номенклатурно чадо Станишев най-добре въплъщава тази отколешна връзка и зависимост на БКП от Кремъл?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 85. 85 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Това ли е да си екзактен?

 86. 86 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#74] от "GreenEyes":

  Когато е извършен този гнусен атентат, не е имало църква с такова име. Храмът се е наричал "Свети Крал". А "извиненията" на Дмитриевич, разбира се, са най-вече конюнктурни. Да бъде търсена искреност в тях е точно толкова безперспективно, колкото да дириш православни в ръководството на "Ал Каида".

  Свобода за Надежда Савченко!
 87. 87 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#84] от "Настрадин Ходжа":

  Очаквате ли да се извини?

  You were always on my mind
 88. 88 Профил на mad_ok
  mad_ok
  Рейтинг: 217 Весело

  Отишъл Станишев на лекар:
  -докторе,боли ме гърба.
  -къде по-то4но?
  -ами долу,до входа.
  -докато го смятате за вход-все ще ви боли...
  Та отвътре ти дойде,викаш,а Станишка?

 89. 89 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Неутрално

  станишев говори за демокрация и морал?!
  Забранява на останалите да говорят от името на обществото, това смята за свое право?!
  станишев, много си объркан. Представяш за действителни твои бълнувания след зубрене на партийни указания?!
  НЕ СТАВАШ!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 90. 90 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  Както е тръгнало интересно какво ли ще бъде след месец? ...след година? ...след две-три години?

 91. 91 Профил на Не ви вярвам !!!
  Не ви вярвам !!!
  Рейтинг: 426 Неутрално

  На мен ми идва от вътре да ви кажа :::да ви е... майката:::

 92. 92 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 531 Неутрално
 93. 93 Профил на Yanni Dimitrov
  Yanni Dimitrov
  Рейтинг: 845 Весело

  То след всичкото, което ти тъпче ДПС-ето ,отвън на вътре е нормално, спонтанно да почнеш да вадиш материалец, отвътре навън ! . Няма по-щастлив СерГей, от този, който е наведен пред резняците !

 94. 94 Профил на Izmirliev
  Izmirliev
  Рейтинг: 220 Неутрално

  Правителството не плаща на държавните служители. На тях се плаща от данъците на българските граждани, както и на правителството.
  И поради тази причина се казват държавни служители, а не правителствени служители.
  Освен това всяка друга тези, която е изложил е обидна или невярна.
  Поради тази причина моля най-любезно да напусне политиката.

 95. 95 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1180 Весело

  Да бе, това и фенките му бабички няма да повярват. Отвътре му било дошло?? Отвътре му идва само да краде и ужищожава държавата ни

 96. 96 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2889 Неутрално

  [quote#86:"GogoPG"] Храмът се е наричал "Свети Крал".[/quote]
  Така е, аз използвам сегашното име.
  И още малко информация за ползване от Сергея при евентуален нов бъдещ катарзис. В първите няколко месеца след 9-ти септември без съд и присъда са избити между 20 и 30 хиляди. Над 2000 се водят безследно зичезнали. Цифрата 20 хиляди е занижена,тя е дадена от Димитър Иванов, началник на 6-то управление на ДС в книгата "От девети до десети". Някои изследователи сочат 40 хиляди. По-вероятно е числото да е около 30 хиляди.

  Пазете се от доносника vesolr
 97. 97 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#87:"gledashta"]Очаквате ли да се извини? [/quote]

  Ко? Нье!

  Партия, която се гордее с геноцида с марка "Народен съд" и със съветската окупацията с марка "Освобождение", е неспособна да почувства вина или угризения за престъпления срещу закона, морала и гражданите.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 98. 98 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Този дебил си мисли, че всички са като неговите избиратели-дебили. Ама не би!

 99. 99 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#80:"др. Иванов"]И какво общо БКП с атентатът в Св. Крал и Народния съд? [/quote]

  Иди до входа на църквата, виж паметната плоча и ще разбереш.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 100. 100 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1316 Весело

  Ха-ха-хахахххахах-ахаха....
  И това е всичко, което имам да кажа по темата...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK