"Ранобудните студенти" писаха на Йовчев за маскираните полицаи

"Ранобудните студенти" писаха на Йовчев за маскираните полицаи

© Лора ФилеваРанобудните студенти" изпратиха сигнал до вътрешния министър Цветлин Йовчев по повод полицаите, които и на 12 ноември носеха маски, отказваха да се легитимират или нямаха отличителни знаци по униформите си.


Студентите припомнят, че според чл.91, ал.3 ЗМВР единствената хипотеза, при която се запазва самоличността на служители на МВР е за тези, които извършват дейност по "освобождаване на заложници, при задържане или обезвреждане на извършители на особено опасни престъпления, когато те оказват или са склонни да окажат въоръжена съпротива".


"Очевидно е, че тази разпоредба се отнася за служителите на Специализирания отряд за борба с тероризма и групите за задържане, каквито на площада и улиците на София няма. Никой полицай на протеста не е освобождавал заложници, нито е извършвал някое от другите визирани действия", пишат студентите.
В интервю за "Дневник" в неделя Йовчев заяви, че ще провери кое е наложило служители на реда да са с маски. Той предположи, че това може да е заради климатичните условия. "Вижте, има точна отчетност. Знае се кой къде е бил и ако някой е извършил нещо, което е нередно, ще си понесе отговорността", заяви още Йовчев.


Студентите се обръщат към Йовчев и настояват служителите на МВР, които участват в охраната на протестите, да не използват маски, които прикриват лицата им. Освен това те искат полицаите, които охраняват събитията, да носят на видимо място служебния си номер.


"Да предприемете действия по публикуване на всички подзаконови нормативни актове, които уреждат поведението на служителите, които имат отношение към охраната на обществения ред, ако има непубликувани такива; ако няма - да не допускате повече служителите ви да се оправдават с несъществуващи норми."


Студентите настояват и да се проверят полицаите, които са заснети да използват прекомерна сила или да обиждат протестиращи.


Ето пълния текст на сигнала:


Уважаеми г-н министър,


Обръщаме се към Вас, за да сигнализираме за някои притеснителни практики на служителите на МВР, на които ставаме свидетели по време на мирните протести срещу правителството. Считаме, че като министър на вътрешните работи следва да вземете отношение, доколкото тези практики представляват нарушение на нормативните актове и етичните стандарти на полицията. В противоречие на практиката на Европейския съд по правата на човека, Закона за МВР, Правилника за прилагането му в охраната на протестите участват служители на МВР, чиято самоличност се пази в тайна.


Припомняме, че съгласно чл.91, ал.3 ЗМВР единствената хипотеза, при която се запазва самоличността на служители на МВР, е за тези, които извършват дейност по "освобождаване на заложници, при задържане или обезвреждане на извършители на особено опасни престъпления, когато те оказват или са склонни да окажат въоръжена съпротива". Очевидно е, че тази разпоредба се отнася за служителите на Специализирания отряд за борба с тероризма и групите за задържане, каквито на площада и улиците на София няма. Никой полицай на протеста не е освобождавал заложници, нито е извършвал някое от другите визирани действия.


Абсолютно всички полицейски служители, които участват в охраната на протеста, са без служебен знак или служебна карта. В неформални разговори те твърдят, че са освободени от това задължение по силата на подзаконов нормативен акт, който урежда охраната на масови мероприятия.


Дали това е така, няма как да знаем, защото такава инструкция, наредба или друг подзаконов нормативен акт не е публикуван нито на страницата на МВР, нито в правноинформационните системи. Намираме обяснението, че по време на масово мероприятие служебният знак може да бъде загубен и затова не го носят, за нелепо. Съществуват най-различни решения – зашиване на служебния номер на служителя на униформата му или използване на прозрачния джоб на новите униформи, изработен точно с цел съхраняване на служебния знак.


Някои полицейски служители са с маски, които прикриват лицата им, което в комбинация с липсата на служебен знак прави разпознаването им практически невъзможно. Считаме подобна практика за абсолютно недопустима. Незаконосъобразността на практиката да се използват маскирани полицаи е констатирана и в делото "Христови срещу България". Европейският съд по правата на човека е отбелязал, че маскираните полицаи де факто имат наказателноправен имунитет. От факта, че служителят на МВР е маскиран, автоматично следва отказ на прокуратурата да го идентифицира, независимо дали в конкретния случай обективно е имало нужда от маски. ЕСПЧ нарича тази ситуация "практическа безнаказаност на някои категории полицаи". Това решение не е изолирано.


Обяснението Ви, че използването на маски е оправдано предвид метеорологичните условия, е абсурдно. Такива маски полицаи носеха и по време на летните протести. Макар и в изолирани случаи, ставаме свидетели на непредизвикана вербална агресия от страна на служители на МВР – заплахи, обиди и т.н.


В отделни случаи те използват прекомерна сила срещу протестиращи. Тези служители не могат да бъдат идентифицирани, тъй като отказват да се легитимират. Не на последно място искаме да изразим своето притеснение от публично изявената Ви позиция, че служителите на МВР не са превишили правомощията си.


Обществото стана свидетел на множество видеоклипове, в които полицаи използват несъразмерно сила или обиждат протестиращи и представители на медиите.


Редица журналисти станаха и очевидци на такова поведение и то не може да бъде отречено като видеоманипулация или с друго твърдение от този род. В никакъв случай не оправдаваме отделни протестиращи, които извършват хулигански действия, но поведението на служителите на МВР също не може и не трябва да бъде приемано и следва да не бъде толерирано от страна на ръководството на МВР.


Предвид изложеното, настояваме:


1. Да разпоредите на служителите на МВР, които участват в охраната на протестите, да не използват маски, които прикриват лицата им.


2. Да предприемете необходимите мерки служителите, които участват в охраната на протестите, да носят на видимо място служебния си номер.


3. Да предприемете действия по публикуване на всички подзаконови нормативни актове, които уреждат поведението на служителите, които имат отношение към охраната на обществения ред, ако има непубликувани такива; ако няма - да не допускате повече служителите ви да се оправдават с несъществуващи норми.


4. Да извършите проверка на полицаите, които са заснети да използват прекомерна сила или да обиждат протестиращи.


С уважение"


"Ранобудните студенти"


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  И Йовчев какво каза:"Няма такова нещо"

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 2. 2 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Правилно. Трябва граждански натиск, сезиране на наши и международни органи, защото комунистите са свикнали най-нагло да си правят каквото си искат и да не носят отговорност за това.

  Няма шики-мики.
 3. 3 Профил на deftones
  deftones
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Хора, свързани със служебния кабинет на Марин Райков и предишни управления на страната, са оказвали натиск на "Ранобудните студенти", заяви пред bTV един от ръководителите на университетската окупация Ивайло Динев.

 4. 4 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 434 Весело

  Ех, дечицаааа! Не разбрахте ли, че маските са поради климатичните условия? Защо се правите на по-умни от министъра? Сега ще вземете и оставката да му поискате! М?

 5. 5 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#1] от "El Chuncho":

  Той йОвчев какво друго да каже, никого не учудва, че се прави на луд. Но това не значи, че трябва да се мълчи, напротив трябва да се вдига шум постоянно, за да не дерибействат спокойно. Вижда се един обикновен въпрос "кой" как ги докарва до истерия, трябва постоянно да се пита и да не ги оставят на мира.

  Няма шики-мики.
 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Отговорът на Йовчев: "Ко? Нье!"

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на Силвия Георгиева
  Силвия Георгиева
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ужасяваща е стената пред, която се разбиват тези въпроси, сигнали, питания на граждани.

 8. 8 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1595 Гневно

  Милиционерите масово са без опознавателни знаци. Нарочно гледам за значки, като видя някой по улиците далеч от протестната зона.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 9. 9 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ранобудните студенти обаче признаха в БТВ ,че хора, свързани със служебния кабинет на Марин Райков и предишни управления на страната, са оказвали натиск на "Ранобудните студенти", заяви един от ръководителите на университетската окупация Ивайло Динев, без да назове конкретни имена.
  Динев каза, че партии, включително ГЕРБ, искали да действат заедно със студентите.
  "Отхвърлили сме тези опити за подкрепа. Оставаме единни като студенти".
  http://yphalachev.blogspot.com/2013/11/blog-post_1063.html

 10. 10 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Да бе....верно имаше маскирани куки....Защооооо ?????

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 11. 11 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Да вземат да им дадат и по едни ски на полицаите.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 12. 12 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1203 Весело

  Йовчев е писател,не читател.
  /чукча принцип/

 13. 13 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#8] от "Хриси":

  Те са задължени да са без опознавателни знаци - знам го от тях.

  Освен това при необходимост могат да бият и бременни, това също им го има в правилника. И то от ГЕРБ насам.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 14. 14 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 488 Гневно

  Ранобудните да попитат Йовчев, дали някой ПРОВЕРИ документите на облечените в черно и с качулки ПОДКРЕПЯЩИ правителството "младежи"?!

  Не за затвор, за ГИЛОТИНА сте, ЙОВЧЕВ!!!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 15. 15 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#9] от "grund":

  Да действат заедно и "оказали натиск" са две различни неща, другари манипулатори.

  Каква е опорната точка днес ГЕРБ и други неназовани (случайно) е организирал окупацията, оказвал е натиск или е искал да действат заедно.

  Няма шики-мики.
 16. 16 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Все едно да пишат на арменскио поп...
  Йовчев дава опорни точки и си чака новия закон за МВР.
  Ако НС го приеме, жална ни майка

  http://e-vestnik.bg/19216/s-nov-zakon-za-mvr-gotvyat-ni-militsionerska-darzhava

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 17. 17 Профил на Александър Йорданов
  Александър Йорданов
  Рейтинг: 968 Любопитно

  Как може половината полицаи да са с маски, а половината не? Още в казармата помня, че цялата рота трябва да е в една и съща форма - ако някой не може си намери едната кубинка, всички останали остават боси наполовина и те.

  Often plays a very angry brute character, who swears a lot at people he dislikes
 18. 18 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  "Уважаеми г-н Йовчев", кой го уважава този ??? Полицаите, като платените с маски. Анонимността не прикрива липсата на морал

 19. 19 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#10] от "ARRI":


  [quote#10:"ARRI"]верно имаше маскирани куки....Защооооо ?????[/quote]

  Остатъци от Хелоуиин...

 20. 20 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#2:"Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?"]защото комунистите са свикнали най-нагло да си правят каквото си искат и да не носят отговорност за това. [/quote]
  Не само. Те искат друг да носи отговорност за собствените им действия, по възможност опозицията, която и да е тя.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 21. 21 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#9] от "grund":

  Мое. Ама защо Ивайло Динев да е прав?
  Защото живее в Аula Magna на Софийския университет?
  Защото има брада?
  Защото често повтарят името му?
  Защото е велик?
  Защото като кихне и медиите го отразяват?
  Защото стои до знаме с юмрук?
  Защото е Ивайло Динев.


 22. 22 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  Всъщност, Йовчев отговори предварително на този въпрос - било заради климатичните условия. Жалко, че нямаме журналисти, които да го попитат какви климатични условия при 25 градуса навън...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 23. 23 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1132 Любопитно

  ...."Той предположи, че това може да е заради климатичните условия."...!!???

  Ами, като е студено, слагат си маски за да не им замръзнат ушите и носовете - Елементарно Уотсън...

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 24. 24 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Трябва да вземат маските на робокопите. Срещу НС има клон на ПИБ. Много е изкушаващо като имаш пушка и маска.

  The best way to predict the future is to invent it.
 25. 25 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#16:"Питанка"]Йовчев дава опорни точки и си чака новия закон за МВР. [/quote]
  Не ги дава. Спускат му ги, а той следи да бъдат надлежно приведени в действие.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 26. 26 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1132 Любопитно

  До коментар [#22] от "Тони!":

  25 градуса, ама вятър, влага - слагай маските...!!!

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 27. 27 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#24:"virakocha"]Много е изкушаващо като имаш пушка и маска. [/quote]
  Изкушаващо е, когато нямаш дори и остатъци от морал.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 28. 28 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 488 Весело

  То по времето на антибокувските бунтове си имаше един целия облечен в брони тип "Робокоп". Ма никой нищо не каза за него и повече не се появи по снимките...
  Полицията също като народонаселението...не знае точно какво да прави и защо...

 29. 29 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#17] от "Александър Йорданов":

  Просто едните са ударници и никой не им търси сметка.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 30. 30 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Маскирани за колорит.Пърформънс.

 31. 31 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  "В интервю за "Дневник" в неделя Йовчев заяви, че ще провери кое е наложило служители на реда да са с маски. Той предположи, че това може да е заради климатичните условия."

  облечени с тънки за сезона дрехи, но с маски на лицето, за да не им измръзна скулите, темето и тила?!?

  на тоя Овчев му постави няколко неудобни въпроса и продължавай да ги задаваш докато не получиш отговор. няма да получиш отговор, но Овчев ще се изнерви и ще покаже истинската си същност. гнусно и долно провинцилно мислене на милиционер, който е получил докторска степен в институт на Мултигруп-ДПС. ето това е Овчев.

  и колкото и "рафинирано и съвременно и демократично" да се опитва да говори пред камери, много често прозира неговата примитивна природа на узурпатор и авторитарен тип с комплекс за малоценност и селски амбиции.

  РЕФОРМИ !
 32. 32 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#28:"bluescreen"]То по времето на антибокувските бунтове си имаше един целия облечен в брони тип "Робокоп"[/quote]

  И по какво се различават февруарските бунтове на пияни лумпени от сегашните мирни протести на интелигентни хора?

  The best way to predict the future is to invent it.
 33. 33 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 702 Неутрално

  [quote#9:"grund"]"Отхвърлили сме тези опити за подкрепа. Оставаме единни като студенти". [/quote]
  Точно това е основна грешка на студентите, а и на другите протестиращи. Без протеста да е оглавен и да получи политическа подкрепа, той е обречен. Това го знаят и управляващите и затова се опитват по всякакъв начин да манипулират студентите да отказват всякаква подкрепа.

 34. 34 Профил на ferrum
  ferrum
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#32:"virakocha"]И по какво се различават февруарските бунтове на пияни лумпени от сегашните мирни протести на интелигентни хора? [/quote]

  Опа, другарю демагог, оляхте се. Февруарските протести си имаха ясна и конкретна причина - огромните сметки за електроенергия, които засегнаха целия народ. Затова те бяха спонтанни, а не платени, като сегашните.

 35. 35 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#32:"virakocha"]мирни протести на интелигентни хора? [/quote]
  Много от интелигентните хора също пият. Като се напият, правят далеч по-големи глупости от обикновеното стадо, на което въображението не стига по-далеч от това да се сбие с някого.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 36. 36 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#32] от "virakocha":

  А ти нали разбираш, че полицаите са си същите? Същите, които гониха хора по Борисова през 2009-та даже.

  Те на тия началниците - дето на място ги координират - са на 50-тина години, според теб по какъв начин и в кой строй са обучавани? Каквито и млади хора да има там, са на предна линия да натискат щитовете и да ги промиват старите кучета.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 37. 37
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 38. 38 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#34:"ferrum"]Опа, другарю демагог, оляхте се. Февруарските протести си имаха ясна и конкретна причина - огромните сметки за електроенергия, които засегнаха целия народ. [/quote]

  Февруарските бунтове бяха директно спонсорирани от русофилски фондации. А сметките за ток тепърва ще растат. Последната ми сметка за ток - за топлия Октомври беше най-високата от 2001 насам, след Януари 2009. С нетърпение чакам ноемврйската. А в свинската преса вече написаха, че декемврийските ще бъдат с 40% нагоре. Тогава буквално с вашите камъни ще бъдат разбити вашите чугунени кратуни.

  The best way to predict the future is to invent it.
 39. 39 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Допускам тези облечени като полицаи, но без отличителни знаци да се окажат студенти-провокатори...целящи да компрометират МВР...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 40. 40 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Весело

  [quote#37:"Кентавър"]Ако "ранобудните студенти" имаха поне малко мозък в главата си и се поставеха на мястото на полицаите [/quote]
  Да, разбира се, на студентите не им стига акъла да станат полицаи, затова решили да учат някакви си глупости.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 41. 41 Профил на ferrum
  ferrum
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#38:"virakocha"]Февруарските бунтове бяха директно спонсорирани от русофилски фондации[/quote]

  Ако обичаш дай конкретни доказателства, а не празни приказки. Факт е, че дойдоха по-високи сметки за ток, което предизвика народното недоволство. Другото са измишльотини. Както и твърдението, че сега били "интелигентни" протестиращите, а преди - "пияни лумпени". Лъха отвсякъде на фенщина.

 42. 42 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#39] от "Γαλλα":


  [quote#39:"Γαλλα"]облечени като полицаи, но без отличителни знаци да се окажат студенти-провокатори[/quote]
  Е сега ще видиш кво ще стане...

 43. 43 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Весело

  [quote#37:"Кентавър"]Ако "ранобудните студенти" имаха поне малко мозък в главата си и се поставеха на мястото на полицаите - да охраняваш мероприятие[/quote]
  Разбира се, на студентите не им стига акъла да станат полицаи и затова взели, че се записали в университета да учат разни глупости.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 44. 44 Профил на valerivutev
  valerivutev
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Тези ранобудни студенти са се събудили доста късно, при предишното правителство 30 маскирани горили нахлуха и притесняваха семейство за пет кутии цигари без бандерол. Сто килограмова маскирана горила стъпваше по ръцете на 40 килограмов старец. Тези които пребиваха непълнолетни протестиращи срещу убийствата в Катуница също бяха маскирани. Но "ранобутните" се сетили да реват с няколко години закъснение.

 45. 45
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 46. 46 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#41:"ferrum"]Ако обичаш дай конкретни доказателства, а не празни приказки.[/quote]

  Доказателството е, че "протестиращите" от февруари, които се биха с полицията на Орлов мост са "контрапротестиращи".
  http://www.segabg.com/article.php?id=653313

  The best way to predict the future is to invent it.
 47. 47 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Весело

  До коментар [#45] от "Кентавър":
  Е, за разлика от тебе, който явно си носил или носиш синята униформа, аз съм носил зелената на български офицер от армията. Не си спомням нещо в армията да сме търсили помощта на полицията за каквото и да е, докато вие ни търсите постоянно, даже взимате кадри от армията за офицери, защото вашите и за ... не стават.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 48. 48 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#41:"ferrum"]конкретни доказателства[/quote]

  http://www.svobodennarod.com/bulgaria/2279-barekov-izbra-skandalno-litze-ot-fevruarskite-protesti-za-tv-vodesht.html

  Чети чукча, чети!

  The best way to predict the future is to invent it.
 49. 49 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#7] от "havga":

  затова тя трябва да се събори!

 50. 50 Профил на Michel
  Michel
  Рейтинг: 640 Неутрално
 51. 51 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Интересно! Представям си как някой скача върху колата на американски сенатор и в този момент се приближава едина американски полизай, показва си баджа, помага на скокльото да си изтупа праха от панталона, усмихва се ведро и казва: "- Друг път да не правиш така!"

  Не застреляха ли наскоро там една майка с дете, която не спряла на някакво ограждение около белия дом?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 52. 52 Профил на Силвия Георгиева
  Силвия Георгиева
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#49] от "matera":

  Трябва, но затова трябва да сме на площада, а не тук зад компютрите! Казвам си го и на себе си! Защото докато си "копам" тук на бюрото само поддържам статуквото...

 53. 53 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#52] от "havga":

  аз тръгвам към площада,а ти?!

 54. 54
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 55. 55 Профил на today
  today
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Крайно време е да разберете, че на управляващите изобщо не им дреме за законите и конституцията. Вие си му пишете на министъра, него го боли фара.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 56. 56 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Браво на студентите. Личи си, че освен ранобудни са и достатъчно юридически подготвени. На всички ни е ясно, че нито Йовчев, нито някой друг ще даде смислен отговор, затова трябва да бъде внесено питане в НС, където отговора, какъвто и да е, ще бъде стенографиран. Така, ако дай Боже в скоро време падне тройната коалиция, на някои ще може да им бъде потърсена отговорност. Приятелските въпроси на Кеворк и Велева, както въпросното предаване не са начина и мястото, на което следва да се коментират толкова важни проблеми.

 57. 57 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Говори се на хора които разбират. На такива като него това е безсмисленно!

  Освен да потърси иезуитско решение друго няма да се случи.

 58. 58 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Весело

  [quote#45:"Кентавър"]и без това не ти се отдава[/quote]
  УДАВА, УДАВА, не отдава, ама българска филология се учи в университетите, а не в школата на МВР. Освен това имам мой много, много близък роднина, който преди да се разболее и пенсионира, заемаше много висока длъжност в ДАНС. За твой ужас, роднината е завършил Софийския университет, философски факултет.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 59. 59 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Весело

  [quote#54:"Кентавър"]Ма така кажи бе, фатмак![/quote]
  Носил съм униформата 11 години. След пенсионирането ми по болест съм работил като автомонтьор, автобояджия, автотенекеджия, заварчик, арматурист, строител, и за твой ужас, хлебар. Та, като ме питаш за какво ставам, ти поне един хляб можеш ли да замесиш? Или чакаш жената да го купи от магазина?

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 60. 60 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Весело

  [quote#54:"Кентавър"]Ма така кажи бе, фатмак![/quote]
  Само този твой израз ми е достатъчен, за да разбера, че не си служил в армията. ФАТМАЦИ казват на хора от сержантския състав, а не на офицерите. На нас ни викат ШАПКАРИ.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  Това ужправителство не работи за реда в страната. Точно обратното БСП/ДПС/Атака най-усилено работят за да вкарат страната в гражданска война. За тях властта е всичко! Те не мислят за България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Любопитно

  [quote#61:"Храбър"]Точно обратното БСП/ДПС/Атака най-усилено работят за да вкарат страната в гражданска война.[/quote]
  Ако вкарат станата в гражданска война, ще изгубят властта. Така че те не искат това. Искат хаос и безредие, за да могат ТЕ да определят правилата. При война този коз ще изпадне от ръцете им и ще се види, че хората, уж на тяхна страна, не искат да ги защитават.
  Всички, които говорите за гражданска война, не забравяйте, че ако това се случи, цялата политическа класа на България ще бъде изхвърлена на боклука начело с Ахмед Доган. Него даже и турците няма да го защитят и ако само бъде обесен, имал е късмет.
  Guerre est la guerre, има свои правила и те нямат нищо общо със спазването на човешките права.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 63. 63 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  Трябва да пишат не на Йовчев, който щ си изтрие червения *** с писмотго им, а на посланиците на държавите от ЕС, на европейските институции! Нека всички видят, че при национа-социалистическия режим България се превръща във фашистка държава, че тук се нарушават човешки права, че се нарушават международни договори!

  Сегашното правителство ще падне само под международен натиск.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 64 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#63:"Norman Granz"]Сегашното правителство ще падне само под международен натиск. [/quote]

  Американо-еврейски.

 65. 65 Профил на de40
  de40
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Маскирани + въоръжени - както беше "случаят с белия автобус", намирисва на БЕЗЗАКОНИЕ и готовност за ползване на огнестрелно оръжие срещу мирни граждани?!

 66. 66 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  [quote#64:"greentree"]Американо-еврейски. [/quote]
  Не, руско-селски.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 67. 67 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 800 Весело

  [quote#66:"Blood Red Skies"]Не, руско-селски[/quote]
  Давай, бляд, научи их ... Самият Сталин - Йосиф Джугашвили, е от крайно упадъчно семейство /според комунистическите разбирания/. Той учи в семинария, за да се отърве от мизерията, но го изключват поради крайно леви убеждения, несъвместими с християнския морал. Като следствие на това, той става обикновен разбойник по пътищата, като пред неговите действия хора като Джеси Джеймс от дивия американски запад направо изглеждат като светци.
  След това този така наречен ЧОВЕК води най-голямата страна в света по пътя към ...

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 68. 68 Профил на simofil
  simofil
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аме като са ги натискали, какъв е резултатът?Май ще излезе прав Андрей Райчев, който каза, че София може да предизвика избори, но резултатът ще го определи България.

 69. 69
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 70. 70
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 71. 71
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 72. 72
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK